Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Το ειπε και το έκανε ο Μ. Χρυσοχοϊδης παρέδωσε νέο δρόμο σε θέση καρμανιόλα

Το ειπε και το έκανε ο Μ. Χρυσοχοϊδης παρέδωσε νέο δρόμο σε θέση καρμανιόλα
Σε νέα εθνική οδό θα κινούνται οι οδηγοί στην Κορίνθου- Πατρών. Για 7 χιλιόμετρα δηλαδή, όσο ήταν και το πρώτο τμήμα που παρέδωσε στην κυκλοφορία την Πέμπτη ο υπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Πρόκειται για το τμήμα Αρχαία Κόρινθος- Ζευγολατιό, το οποίο είναι το πρώτο που δίνεται σε χρήση από τα έργα στα 120 χλμ. Της εθνικής οδού. Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, «σε ενάμιση περίπου χρόνο από σήμερα και λιγότερο, τα 120 χλμ. Κορίνθου – Πατρών θα είναι μόλις 1 ώρα δρόμος. Θα είναι ένας σύγχρονος δρόμος και ασφαλής».
Στα έργα της Κορίνθου-Πατρών υπάρχουν 20 εργοταξιακές ζώνες, στις οποίες εργάζονται 2.000 άτομα, με την αύξηση του προσωπικού των εργοταξίων από το πρώτο τρίμηνο του έτους στο δεύτερο να ξεπερνά το 60%.
Ο νέος αυτοκινητόδρομος Κόρινθος – Πάτρα θα περιλαμβάνει 16 χιλιόμετρα σηράγγων και συγκεκριμένα 12 συνολικά σήραγγες στις περιοχές Δερβένι, Μαύρα Λιθάρια, Ακράτα, Πλάτανος, Λαμπίρι και Παναγοπούλα. Η διάνοιξή τους συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς και αυτή τη στιγμή η κατασκευή τους είναι ολοκληρωμένη σε ποσοστό 78%.
Αντίστοιχα, οι 48 γέφυρες, οι 47 άνω διαβάσεις και οι 129 κάτω διαβάσεις αγγίζουν ποσοστό ολοκλήρωσης 52%, ενώ ταυτόχρονα προχωρούν οι υπόλοιπες εργασίες κατασκευής, όπως χωματουργικά, ασφαλτοστρώσεις, αντιστηρίξεις, έργα αποστράγγισης του αυτοκινητόδρομου.
Φωτογραφίες: Eurokinissi
egiakoumis.gr

Read more...

Ο Τσίπρας στο Άγιον Όρος...


ΦΩΤΟ-Ο Τσίπρας στο Άγιον Όρος


ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ...
Ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση της Ιεράς Κοινότητας Αγίου Όρους, ο πρόεδρος και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ επισκέπτεται σήμερα και αύριο την Αθωνική πολιτεία και Μονές του Αγίου Όρους, ώστε να ενημερωθεί και από κοντά για τα θέματα που αφορούν την...
Αθωνική Πολιτεία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας έτυχε θερμής υποδοχής από τους Αγιορείτες και εξέφρασε το θαυμασμό του στην υπερχιλιόχρονη παράδοση και προσφορά του Αγίου Όρους αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη ιστορική, πολιτισμική και θρησκευτική σημασία της Αθωνικής Πολιτείας.
«Πιστεύουμε ότι η ελληνική πολιτεία έχει χρέος να προστατεύσει αυτή την πολιτιστική κληρονομιά. Ο ειλικρινής σεβασμός με τον οποίο προσεγγίζουμε την ιστορία σας μας οδηγεί την διάθεση να είμαστε αρωγοί στις ανάγκες της ιεράς σας κοινότητας, από όποια θέση ο ελληνικός λαός επιλέξει να έχουμε ευθύνη στο απώτερο μέλλον», είπε -μεταξύ άλλων- στην αντιφώνησή του ο Αλ. Τσίπρας.
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε συνάντηση με την Διοίκηση του Αγίου Όρους και επισκέφθηκε τις κρατικές δομές (λιμεναρχείο, πυροσβεστικό σταθμό κτλ). 
Ο Αλ. Τσίπρας συνοδεύεται από τους Γιάννη Αμανατίδη, Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για τα Θρησκεύματα, Μάκη Λυκόπουλο, αρμόδιο της θεματικής Θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και Νίκο Παππά, διευθυντή του γραφείου του.
 
 
left.gr

Read more...

«Θα εξαιρεθούν τα ελληνικά προϊόντα από το ρωσικό μποϊκοτάζ»...


«Θα εξαιρεθούν τα ελληνικά προϊόντα από το ρωσικό μποϊκοτάζ»
Αισιόδοξος ότι τα ελληνικά προϊόντα θα εξαιρεθούν από το ρωσικό μποϊκοτάζ εισαγωγής προϊόντων εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), Κωνσταντίνος Μίχαλος.

«Θα εξαιρεθούν τα ελληνικά προϊόντα, αν ...
όχι στο σύνολο τους, αυτά που είναι μείζονος σημασίας», δήλωσε, μιλώντας στον Real FM. Τόνισε ακόμη πως λαμβάνει θετικά μηνύματα από τις επαφές του με τα επιμελητήρια της Ρωσίας και από τις προφορικές διαβεβαιώσεις που έλαβε από τον Ρώσο πρέσβη στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Μίχαλος τον χαρακτήρισε «αισχρό φόρο».

Read more...

Ζημιές 300 εκατ. € από τα ρωσικά "κανόνια"...





Έσοδα της τάξης των 300 εκατ. ευρώ χάνει προς το παρόν η Ελλάδα από τα «κανόνια» μεγάλων τουριστικών γραφείων της Ρωσίας.
Οι Έλληνες ξενοδόχοι και τουριστικοί επιχειρηματίες εκφράζουν μάλιστα την ανησυχία τους ότι...
αν συνεχιστεί το ντόμινο των χρεοκοπιών ρωσικών tour operators, τότε η ζημία για τον ελληνικό τουρισμό θα είναι πολύ μεγαλύτερη.
Από τα μέσα Ιουλίου και μέχρι σήμερα, πέντε γραφεία κατέβασαν ρολά. Το Labirint, που ήταν το 5ο μεγαλύτερο στη χώρα, η κατάρρευση του οποίου οδήγησε σε χρεοκοπία προχθές και το Intaer (και τα μικρότερα NEVA, Expo-Tour, Windrose World).
Η βασική αιτία που «σκάνε» τα τουριστικά γραφεία της Ρωσίας είναι η μείωση της αγοραστικής δύναμης των Ρώσων καταναλωτών, λόγω της υποτίμησης που έχει υποστεί το ρούβλι, εξαιτίας των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη χώρα.
Μάλιστα, όπως αναφέρουν εκπρόσωποι ταξιδιωτικών γραφείων της Ρωσίας, η αρνητική οικονομική και πολιτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα έχει ως επακόλουθο πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι και εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας να μην ταξιδεύουν. Με αποτέλεσμα κάποια γραφεία που δραστηριοποιήθηκαν στην αγορά την τελευταία τριετία και ακολούθησαν επιθετική πολιτική, πουλώντας πακέτα κάτω του κόστους, να οδηγούνται τώρα στη χρεοκοπία.
Ενώ τα περισσότερα από αυτά τα γραφεία είναι σε επίπεδο ασφαλιστικών καλύψεων «γυμνά», με αποτέλεσμα να ανακύπτει μείζον πρόβλημα και με τις αποζημιώσεις των Ρώσων τουριστών, καθώς οι ρωσικές ασφαλιστικές εταιρείες δεν μπορούν να τους «καλύψουν».

"Έθνος"

Read more...

Βενιζέλος: Αναβάλλεται για ένα μήνα η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ...


Βενιζέλος: Θα έχουμε «αναγκαστικά» θετική κατάληξη στις συζητήσεις με τρόικα
Ο  Ευάγγελος Βενιζέλος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ανακοίνωσε ότι αναβάλλεται κατά  ένα μήνα η καταβολή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ, ώστε να γίνουν οι ...
αναγκαίες προσαρμογές χωρίς επιβάρυνση και ταλαιπωρία των πολιτών.
Από το Γραφείο Τύπου το ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ανακοίνωσε ότι αναβάλλεται κατά  ένα μήνα η καταβολή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ, ώστε να διορθωθούν λάθη και να γίνουν οι αναγκαίες προσαρμογές χωρίς επιβάρυνση και ταλαιπωρία των πολιτών.
Υπενθυμίζεται ότι αυτή τη πρόταση είχε διατυπώσει εδώ και ημέρες  το ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Βενιζέλος  ανακοίνωσε επίσης ότι στις 25 Αυγούστου θα συνέλθει σε πρώτη συνεδρίαση το Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης που έχει συσταθεί με πρότασή του και στο οποίο μετέχουν όλα τα συναρμόδια Υπουργεία και οι παραγωγικοί φορείς με στόχο την προώθηση ολοκληρωμένων πολιτικών που  μειώνουν την ανεργία, δημιουργούν νέες και  διασφαλίζουν υφιστάμενες θέσεις εργασίας καθώς προφανώς δεν αρκούν τα  μέτρα προσωρινής απασχόλησης και στήριξης των ανέργων.
Με την ευκαιρία ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την ικανοποίηση του  γιατί χθες η κυβέρνηση επισημοποίησε τη συνέχιση των μέτρων στήριξης των ανέργων που είχαν  ξεκινήσει εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο με κορμό τον ΟΑΕΔ και αφετηρία  τις προτάσεις που είχε εισηγηθεί η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ».

Read more...

Πάγωσαν χιλιάδες επιστροφές φόρου...


 
Χωρίς επιστροφή φόρου έχουν μείνει χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, εξαιτίας της εντολής που έχει δοθεί στις εφορίες να «παγώσουν» όλες οι επιστροφές, μέχρι να πληρωθεί ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων. 
Σύμφωνα με ...
πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών ενεργοποίησε παλαιότερη εγκύκλιο, η οποία προβλέπει ότι για να πιστωθεί η επιστροφή στους δικαιούχους, θα πρέπει να είναι φορολογικά ενήμεροι. Ομως από τη στιγμή που εκκρεμεί η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, δεν μπορεί να δοθεί ενημερότητα, άρα ούτε και να πιστωθεί η επιστροφή του φόρου.
Οπως αναφέρουν εφοριακοί, η εντολή για πάγωμα των επιστροφών είχε δοθεί άτυπα πριν από τη βεβαίωση του ΕΝΦΙΑ, ώστε με την ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ στο TAXIS να μπλοκαριστούν αυτόματα οι επιστροφές όλων των φορολογούμενων.
Ωστόσο, αν και ο φορολογούμενος δικαιούται να ζητήσει συμψηφισμό της οφειλής του με την οφειλή του Δημοσίου προς αυτόν, οι ΔΟΥ δεν προχωρούν σε συμψηφισμούς εάν η επιστροφή δεν καλύπτει το συνολική οφειλή του ΕΝΦΙΑ.
Η λύση που δίνει η εφορία είναι ή ο φορολογούμενος να βρεί τα χρήματα και σε αυτά να προστεθεί η επιστροφή για να αποπληρώσει το συνολικό ποσό του φόρου, ή να περιμένει να αποπληρώσει με δόσεις τον ΕΝΦΙΑ και μετά να πάρει την επιστροφή. Δηλαδή, από το 2015 και μετά.
Οσοι λοιπόν αποφάσισαν να πληρώσουν εφάπαξ το φόρο, για να εκμεταλευτούν και τα χρήματα της επιστροφής, διαπίστωσαν ότι ο νόμος για τον ΕΝΦΙΑ δεν προβλέπει καμία έκπτωση για την πληρωμή ολόκληρου του φόρου.
Το υπουργείο Οικονομικών προς το παρόν δεν έχει απαντήσει επίσημα γιατί δεν έχει προβλεφθεί στο νόμο έκπτωση για την εφάπαξ καταβολή του ΕΝΦΙΑ. Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι ο νομοθέτης «ξέχασε» να το προσθέσει στο νόμο εξαιτίας της εσπευσμένης διαδικασίας με την οποία ετοιμάστηκε και κατατέθηκε στη Βουλή ο ΕΝΦΙΑ.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι υπάρχουν σκέψεις με τροπολογία στο μέλλον, να υπάρξει πρόβλεψη για έκπτωση στην εφάπαξ καταβολή του ΕΝΦΙΑ, γεγονός που σημαίνει ότι όσοι έχουν πληρώσει εφάπαξ το φόρο θα περιμένουν μετά να γίνει συμψηφισμός με άλλο φόρο.

enet.gr


Read more...

Με βάση την επετηρίδα Νέοι πρόεδροι σε Άρειο Πάγο και Ελεγκτικό Συνέδριο


Νέοι πρόεδροι σε Άρειο Πάγο και Ελεγκτικό Συνέδριο
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου προσέρχεται στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης και συγκεκριμένα τους νέους προέδρους του Αρείου Πάγου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου επέλεξε την Πέμπτη, με ομόφωνη απόφασή του, το Υπουργικό Συμβούλιο, κατόπιν σχετικής εισήγησης του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου. Οι προαγωγές στη Δικαιοσύνη έγιναν με βάση την επετηρίδα.
Συγκεκριμένα, για τη θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου επελέγη ο αντιπρόεδρος ΑΠ Αθανάσιος Κουτρομάνος, για τη θέση του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου επελέγη ο αντιπρόεδρος ΕΣ Νικόλαος Αγγελάρας και για τη θέση του Γενικού Επιτρόπου Επικρατείας επελέγη ο αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Μιχαήλ Ζυμής.
Παράλληλα προήχθησαν:
Στο βαθμό των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου οι αρεοπαγίτες Βιολέττα Κυτέα, Βασιλική Θάνου, Γεώργιος Γεωργέλλης και Παναγιώτης Ρουμπής. Ακόμη, προήχθησαν στο βαθμό των αντιπροέδρων του Ελεγκτικού Συνεδρίου οι σύμβουλοι Χρυσούλα Καραμαδούκη, Μαρία Βλαχάκη, Νικόλαος Μηλιώνης και Αννα Λιγωμένου.
«Ο πρωθυπουργός ζήτησε και σε αυτό συμφώνησε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης να τηρηθεί η επετηρίδα και να ληφθεί υπόψη το ήθος, η επιστημονική κατάρτιση και οι διοικητικές ικανότητες των υπό προαγωγή. Και αυτό πράξαμε» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.
«Είμαι πεπεισμένος ότι οι επιλεγέντες θα υπηρετήσουν επάξια τη Δικαιοσύνη της χώρας μας, όπως έπραξαν μέχρι σήμερα και θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην προάσπιση των θεσμών καθώς και στην επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης, που αποτελεί απαίτηση των πολιτών και προϋπόθεση ανάπτυξης της πατρίδας μας».
Ο νέος πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νικόλαος Αγγελάρας ανέφερε σε δήλωσή του: «Η επιλογή μου ως προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, του αρχαιοτέρου Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, σημαίνει κορυφαία ευθύνη για την αποτελεσματική λειτουργία του. Ο βηματισμός του γίνεται από σήμερα ιδιαίτερα ταχύς, συγχρόνως όμως, και ιδιαίτερα προσεκτικός, ως προς την εφαρμογή από την πολιτεία, κατά την άσκηση της δημοσιονομικής πολιτικής, των αρχών της νομιμότητας και του κράτους Δικαίου. Γίνεται, τέλος, και ιδιαίτερα υπεύθυνος, προκειμένου το Δικαστήριο διατηρήσει το κύρος του στις συνειδήσεις των πολιτών και το πολίτευμα να μην υποστεί ανήκεστες βλάβες».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

«Χαλάρωση δεν επιτρέπεται» Σαμαράς προς υπουργούς: Η κυβέρνηση δεν πάει διακοπές


Σαμαράς προς υπουργούς: Η κυβέρνηση δεν πάει διακοπές
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου   (Φωτογραφία:  Icon )

Αθήνα
Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα η σύντομη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία είχε επισήμως στην ατζέντα την επιλογή των αντιπροέδρων του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην 24λεπτη συνεδρίαση ο πρωθυπουργός έδωσε οδηγίες στους υπουργούς ώστε στις ολιγοήμερες διακοπές τους να μην υπάρξει χαλάρωση του κυβερνητικού έργου, ενώ για τα νέα πρόσωπα στην ηγεσία των Ανωτάτων Δικαστηρίων ζήτησε να τηρηθεί απολύτως η επετηρίδα.

«Η κυβέρνηση δεν πάει διακοπές» είπε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στους υπουργούς.
Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι επειδή όλοι έχουν ανάγκη από ξεκούραση μπορούν να φύγουν για λίγες ημέρες αλλά θα ενημερώσουν τον γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου Φώτη Καημενάκη για το πόσες ημέρες θα λείπουν και πού θα βρίσκονται, ενώ θα έχουν εξασφαλίσει ότι τα υπουργεία θα λειτουργούν κανονικά με τους υφυπουργούς και τους γενικούς γραμματείς.
Σε ό,τι αφορά τα νέα πρόσωπα στην ηγεσία των Ανωτάτων Δικαστηρίων, νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου ορίστηκε ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος Αθανάσιος Κουτρουμάνος, πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ο Νίκος Αγγελάρας και στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο Μιχάλης Ζυμής.
Αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου ορίστηκαν οι Βιολέττα Κυτέα, Βασιλική Θάνου, Γεώργιος Γεωργέλης Παναγιώτης Ρουμπής. Αντιπρόεδροι Ελεγκτικού Συνεδρίου οι Χρυσούλα Καραμαδούκη, Μαρία Βλαχάκη, Νικόλαος Μηλιώνης και Άννα Λιγομένου.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...