Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Το ειπε και το έκανε ο Μ. Χρυσοχοϊδης παρέδωσε νέο δρόμο σε θέση καρμανιόλα

Το ειπε και το έκανε ο Μ. Χρυσοχοϊδης παρέδωσε νέο δρόμο σε θέση καρμανιόλα
Σε νέα εθνική οδό θα κινούνται οι οδηγοί στην Κορίνθου- Πατρών. Για 7 χιλιόμετρα δηλαδή, όσο ήταν και το πρώτο τμήμα που παρέδωσε στην κυκλοφορία την Πέμπτη ο υπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Πρόκειται για το τμήμα Αρχαία Κόρινθος- Ζευγολατιό, το οποίο είναι το πρώτο που δίνεται σε χρήση από τα έργα στα 120 χλμ. Της εθνικής οδού. Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, «σε ενάμιση περίπου χρόνο από σήμερα και λιγότερο, τα 120 χλμ. Κορίνθου – Πατρών θα είναι μόλις 1 ώρα δρόμος. Θα είναι ένας σύγχρονος δρόμος και ασφαλής».
Στα έργα της Κορίνθου-Πατρών υπάρχουν 20 εργοταξιακές ζώνες, στις οποίες εργάζονται 2.000 άτομα, με την αύξηση του προσωπικού των εργοταξίων από το πρώτο τρίμηνο του έτους στο δεύτερο να ξεπερνά το 60%.
Ο νέος αυτοκινητόδρομος Κόρινθος – Πάτρα θα περιλαμβάνει 16 χιλιόμετρα σηράγγων και συγκεκριμένα 12 συνολικά σήραγγες στις περιοχές Δερβένι, Μαύρα Λιθάρια, Ακράτα, Πλάτανος, Λαμπίρι και Παναγοπούλα. Η διάνοιξή τους συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς και αυτή τη στιγμή η κατασκευή τους είναι ολοκληρωμένη σε ποσοστό 78%.
Αντίστοιχα, οι 48 γέφυρες, οι 47 άνω διαβάσεις και οι 129 κάτω διαβάσεις αγγίζουν ποσοστό ολοκλήρωσης 52%, ενώ ταυτόχρονα προχωρούν οι υπόλοιπες εργασίες κατασκευής, όπως χωματουργικά, ασφαλτοστρώσεις, αντιστηρίξεις, έργα αποστράγγισης του αυτοκινητόδρομου.
Φωτογραφίες: Eurokinissi
egiakoumis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: