Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

«Ο νέος εθνικισμός» στο εντυπωσιακό πρωτοσέλιδο του Economist


«Καλωσήρθατε στον νέο εθνικισμό. Για πρώτη φορά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι μεγάλες και αναδυόμενες δυνάμεις είναι ταυτόχρονα δέσμιες διάφορων ειδών σωβινισμού. Όπως ο Τραμπ, οι χωρών όπως η Ρωσία, η Κίνα και η Τουρκία υιοθετούν απαισιόδοξες απόψεις πως οι εξωτερικές υποθέσεις είναι παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος, όπου τα παγκόσμια συμφέροντα ανταγωνίζονται τα εθνικά. Είναι μια μεγάλη αλλαγή που κάνει ακόμη πιο επικίνδυνο τον κόσμο» σημειώνεται στο άρθρο.
econom1
Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο πρώην επικεφαλής του εθνικιστικού κόμματος της Βρετανίας Νάιτζελ Φάρατζ είναι ντυμένοι με ρούχα της... επανάστασης και χτυπούν τα τύμπανα, ενώ ο πρόεδρος της Ρωσίας, ντυμένος κι αυτός με στρατιωτική σχολή άλλων χρόνων, παίζει... φλογέρα.
Και στο βάθος σαν «Ελευθερία» που οδηγεί το λαό (εμπνευσμένη από τον πίνακα του Ντελακρουά "Η Ελευθερία οδηγεί το Λαό"), η Μαρίν Λε Πεν κρατά στα χέρια της τη γαλλική σημαία.
Είναι το άκρως εντυπωσιακό πρωτοσέλιδο του Economist που αποτυπώνει τη νέα τάξη πραγμάτων που δημιουργείται μετά το δημοψήφισμα στη Βρετανία και το Brexit, την εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ και την άνοδο της ακροδεξιάς Μαρίν Λε Πεν στη Γαλλία, που όχι μόνο δεν έχει ανακοπεί αλλά όλοι «ποντάρουν τα λεφτά τους» πως θα είναι σίγουρα στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία τον Μάιο του 2017 και ίσως η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της χώρας που γέννησε τον Διαφωτισμό.
«Με το κάλεσμα του να βάλει "την Αμερική πρώτα" ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε ο τελευταίος που στρατολογήθηκε σε έναν επικίνδυνο εθνικισμό» γράφει το Economist και σημειώνει πως όταν "φώναζε" πως θα κάνει την Αμερική σπουδαία ξανά (σ.σ. προεκλογικό σύνθημα του Τραμπ), ουσιαστικά επαναλάμβανε την καμπάνια του Ρόναλντ Ρίγκαν το 1980. Αλλά μεταξύ άλλων, περιγράφει ο συντάκτης, η Αμερική του Ρίγκαν ήταν αισιόδοξη, του Τραμπ είναι θυμωμένη.
«Καλωσήρθατε στον νέο εθνικισμό. Για πρώτη φορά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι μεγάλες και αναδυόμενες δυνάμεις είναι ταυτόχρονα δέσμιες διάφορων ειδών σωβινισμού. Όπως ο Τραμπ, οι χωρών όπως η Ρωσία, η Κίνα και η Τουρκία υιοθετούν απαισιόδοξες απόψεις πως οι εξωτερικές υποθέσεις είναι παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος, όπου τα παγκόσμια συμφέροντα ανταγωνίζονται τα εθνικά. Είναι μια μεγάλη αλλαγή που κάνει ακόμη πιο επικίνδυνο τον κόσμο» σημειώνεται στο άρθρο.
economist
 
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Σε σοβαρή κατάσταση Στο νοσοκομείο ο Κωστής Στεφανόπουλος με λοίμωξη του αναπνευστικού


Στο νοσοκομείο ο Κωστής Στεφανόπουλος με λοίμωξη του αναπνευστικού
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Αθήνα
Με λοίμωξη του αναπνευστικού νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος.
Ο κ. Στεφανόπουλος εισήχθη στο Νοσοκομείο το βράδυ της Πέμπτης και η κατάσταση του κρίνεται σοβαρή με δεδομένη την ηλικία του και την επιβαρυμένη υγεία του.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

ΣΥΡΙΖΑ για τη «σκιώδη κυβέρνηση» της ΝΔ...


ΣΥΡΙΖΑ για τη «σκιώδη κυβέρνηση» της ΝΔ: Ανακύκλωση παμπάλαιων προσώπων - MediaΑνακύκλωση παμπάλαιων προσώπων...

Με δηκτικό τρόπο σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ τον «ανασχηματισμό» της «σκιώδους κυβέρνησης» της ΝΔ από τον πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αναλυτικά, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι...

«η "σκιώδης κυβέρνηση" που ανακοίνωσε, σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης, είναι μια ανακύκλωση των ίδιων, παμπάλαιων πολιτικών προσώπων της περιόδου Σαμαρά, με παράλληλη αναβάθμιση των γνωστών ακροδεξιών, προεξαρχόντων του κ. Βορίδη και του αντιπροέδρου της ΝΔ, Α. Γεωργιάδη»

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, «η συγκεκριμένη σύνθεση ακραίων νεοφιλελεύθερων και πασίγνωστων ακροδεξιών, δεν μπορεί να πείσει κανέναν. Ο κ. Μητσοτάκης, όσο κι αν αυτοπαρουσιάζεται ως μεταρρυθμιστής και "άφθαρτος", θα παραμείνει για πάντα στη σκιά του κ. Σαμαρά»...


topontiki.gr


Read more...

''Η Ελλάδα ζει πέρα από τις δυνατότητές της''...


soimple-davos«Βόμβα» Σόιμπλε στη διαφαινόμενη λύση...

Eνώ το EuroWorking Group αφήνει να εννοηθεί ότι οι δανειστές είναι έτοιμοι να πάνε σε λύση-πακέτο για αξιολόγηση και διευθέτηση του ελληνικού δημόσιου χρέους, στο...
Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιχειρεί να «βάλει πάγο» στη διαδικασία.

«Η περικοπή του ελληνικού χρέους δεν θα βοηθήσει την Ελλάδα» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, σε εκδήλωση στο Βερολίνο συμπληρώνοντας, μάλιστα, ότι «η χώρα δεν έχει κάνει αρκετά για την πραγματοποίηση των μεταρρυθμίσεων. Πρέπει να κάνει όλα όσα υποσχέθηκε» είπε.

«Η Ελλάδα ζει πέρα από τις δυνατότητές της», ισχυρίστηκε ο Σόιμπλε, ενώ «σφίγγα» ήταν και για την ενδεχόμενη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

«Θα συζητήσουμε για τον μελλοντικό ρόλο του Ταμείου στα προγράμματα διάσωσης» είπε χαρακτηριστικά...


aixmi.gr 

Read more...

Στον εισαγγελέα οι δεκατρείς συλληφθέντες στο Πολυτεχνείο...

ΠολυτεχνείοΣτις εισαγγελικές αρχές θα οδηγηθούν σήμερα το απόγευμα τα δεκατρία, πολυεθνικής σύνθεσης, άτομα που συνελήφθησαν τελικά χθες κατά την...
διάρκεια των επεισοδίων στο Πολυτεχνείο.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, οι οκτώ από τους συλληφθέντες ήταν ημεδαποί ενώ οι υπόλοιποι ήταν αλλοδαποί.

Ανάμεσα στους ημεδαπούς μια είναι γυναίκα ηλικίας 17 ετών ενώ οι υπόλοιποι είναι ένας 17χρονος, δυο 18χρονοι και από ένα άτομο ηλικίας 22, 28, 29, και 35 ετών.

Οι αλλοδαποί είναι ένας Ρουμάνος 16 χρονών, ένας Αλβανός 29 ετών και τρεις Σύροι εκ των οποίων ένας 19 και δυο 20 ετών.

Εκτός από τα παραπάνω οι αστυνομικές δυνάμεις προσήγαγαν από το χώρο του Πολυτεχνείου ακόμη πέντε άτομα τα οποία στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα καθώς δεν προέκυψε κάτι επιβαρυντικό σε βάρος τους...

efsyn.gr

Read more...

Kαμία αλλαγή στα φετινά τέλη κυκλοφορίας...


Την απόφαση να μην προχωρήσει σε αλλαγές, ως προς τα τέλη κυκλοφορίας του 2017, έλαβε το υπουργείο Οικονομικών, επικαλούμενο τις...
ανάγκες της αγοράς για σταθερότητα και ασφάλεια....

naftemporiki.gr

Read more...

Εισαγγελέας για υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ: Να μην απαγγελθεί κατηγορία σε βάρος Γεωργίου...


Εισαγγελέας για υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ: Να μην απαγγελθεί κατηγορία σε βάρος Γεωργίου για ψευδή βεβαίωση
...για ψευδή βεβαίωση...
Να μην απαγγελθεί κατηγορία σε βάρος του πρώην προέδρου της ΕΛ.ΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, ζητεί με πρότασή του προς το αρμόδιο συμβούλιο Εφετών ο εισαγγελέας Ιωάννης Κούτρας.

Ωστόσο...
τον τελευταίο λόγο έχουν τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου τα οποία με βούλευμά τους θα αποφασίσουν ποιες ακριβώς κατηγορίες θα απαγγελθούν -αν απαγγελθούν - στον πρώην πρόεδρο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Σύμφωνα με την αρχική κατηγορία η ψευδής βεβαίωση φέρεται να χρησιμοποιήθηκε το 2009 προκειμένου να ενταχθεί η Ελλάδα στο καθεστώς των μνημονίων λόγω της διόγκωσης του ελλείμματος. 

Η δικογραφία είχε επιστρέψει στα χέρια του εισαγγελικού λειτουργού ύστερα από αναίρεση που είχε γίνει από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, που είχε κάνει εν μέρει δεκτή την αναίρεση της εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ξένης Δημητρίου.

Μετά την αναίρεση του προηγούμενου απαλλακτικού βουλεύματος η σχετική δικογραφία επέστρεψε στο συμβούλιο Εφετών για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, καθώς ο κ. Γεωργίου έχει ήδη παραπεμφθεί σε δίκη για το πλημμέλημα  της παράβασης καθήκοντος.

Συγκεκριμένα το Ποινικό Τμήμα με την υπ΄ υπ΄ αριθμ. 1331/2016 απόφασή του αναίρεσε το υπ΄ αριθμ. 1149/2015 βούλευμα, κατά το σκέλος εκείνο που έκρινε να μην γίνει κατηγορία κατά του κ. Γεωργίου και των δύο προϊσταμένων υπηρεσιών της ΕΛΣΤΑΤ, για ψευδή βεβαίωση σε βάρος του
Δημοσίου με τις  επιβαρυντικές περιστάσεις της ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

protothema.gr

Read more...

Το 5% του ΟΤΕ μεταβιβάζει το Δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ ...


Το 5% του ΟΤΕ μεταβιβάζει το Δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ
Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση...
Στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) μεταβιβάζεται το 5% του ΟΤΕ σύμφωνα με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, που δημοσιεύτηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Στην απόφαση αναφέρεται πως...
«μεταβιβάζονται άνευ ανταλλάγματος και περιέρχονται κατά πλήρη κυριότητα από το ελληνικό δημόσιο στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία "Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε." 24.507.520 κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρείας "Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας Α.Ε.", κυριότητας του ελληνικού δημοσίου, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 5% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας».

Η Βουλή είχε εγκρίνει πριν μερικές εβδομάδες τροποποίηση της συμφωνίας μετόχων μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της Deutsche Telekom. Το Δημόσιο διατηρεί το 5% του OTE, ενώ οι Γερμανοί έχουν το δικαίωμα πρώτης άρνησης για την αγορά του 5% που θα πωλήσει το ΤΑΙΠΕΔ. Η μεταβίβαση του 5% στο ΤΑΙΠΕΔ θεωρείται πλέον θέμα χρόνου.

Read more...

Η «σκιώδης» κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας...


Αποτέλεσμα εικόνας για Αδωνις Γεωργιάδης Κυριάκος Μητσοτάκης
Oλα τα πρόσωπα...
Μετά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό προ δύο εβδομάδων, ο Κυρ. Μητσοτάκης αποφάσισε να αναδομήσει και τη Ν.Δ. «με σκοπό τη βελτίωση και την καλύτερη αποτελεσματικότητα του αντιπολιτευτικού έργου της». Αντιπρόεδρος και Τομεάρχης του υπ. Εθνικής Άμυνας, ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο Β. Κικίλιας αναλαμβάνει εκπρόσωπος Τύπου, στη θέση του Γ. Κουμουτσάκου. Τομεάρχης οικονομίας η...
Ντ. Μπακογιάννη. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος της Πειραιώς:

Διαμορφώνεται ένα νέο σχήμα Τομέων ανά Υπουργείο σε αντιστοιχία της σημερινής δομής της κυβέρνησης. Ταυτόχρονα, καταργείται ο θεσμός των Συντονιστών.

Σκοπός είναι «ο διαρκής, εντατικός πολιτικός και κοινοβουλευτικός έλεγχος της Κυβέρνησης ''τομέα προς τομέα'', ''πρόσωπο προς πρόσωπο'' (''σκιώδης'' Κυβέρνηση), καθώς και η διαμόρφωση προτάσεων πολιτικής».

Επισημαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση, «το σχήμα αυτό δεν δεσμεύει, ούτε ως προς την οργάνωση της Κυβέρνησης, ούτε ως προς τα πρόσωπα, τις μελλοντικές κυβερνητικές επιλογές του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας».

Συγκεκριμένα, δημιουργούνται οι εξής Τομείς με επικεφαλής μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Τομεάρχης: Μάκης Βορίδης

Αναπληρωτής Τομεάρχης: Μάξιμος Χαρακόπουλος

Αναπληρωτής Τομεάρχης: Κωνσταντίνος Γκιουλέκας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Τομεάρχης: Θεοδώρα (Ντόρα) Μπακογιάννη

Αναπληρωτής Τομεάρχης: Χρίστος Δήμας

Αναπληρωτής Τομεάρχης: Ευάγγελος Μπασιάκος

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Τομεάρχης: Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Τομεάρχης: Άδωνις Γεωργιάδης

Αναπληρωτής Τομεάρχης: Αναστάσιος Δημοσχάκης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Τομεάρχης: Νίκη Κεραμέως

Αναπληρωτής Τομεάρχης: Μαρία Αντωνίου

Αναπληρωτής Τομεάρχης: Γιάννης Ανδριανός

Αναπληρωτής Τομεάρχης: Χρήστος Κέλλας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Τομεάρχης: Γιάννης Βρούτσης

Αναπληρωτής Τομεάρχης: Θεόδωρος Καράογλου

Αναπληρωτής Τομεάρχης: Μάριος Σαλμάς

Αναπληρωτής Τομεάρχης: Νότης Μηταράκης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Τομεάρχης: Γεώργιος Κουμουτσάκος

Αναπληρωτής Τομεάρχης: Σταύρος Καλαφάτης

Αναπληρωτής Τομεάρχης: Σίμος Κεδίκογλου

Αναπληρωτής Τομεάρχης: Σάββας Αναστασιάδης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Τομεάρχης: Νίκος Παναγιωτόπουλος

Αναπληρωτής Τομεάρχης: Κώστας Καραγκούνης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Τομεάρχης: Χρήστος Σταϊκούρας

Αναπληρωτής Τομεάρχης: Θεόδωρος Φορτσάκης

Αναπληρωτής Τομεάρχης: Απόστολος Βεσυρόπουλος

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Τομεάρχης: Βασίλης Οικονόμου

Αναπληρωτής Τομεάρχης: Κατερίνα Παπακώστα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

Τομεάρχης: Γιώργος Γεωργαντάς

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Τομεάρχης: Όλγα Κεφαλογιάννη

Αναπληρωτής Τομεάρχης: Άννα Καραμανλή

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Τομεάρχης: Κώστας Σκρέκας

Αναπληρωτής Τομεάρχης: Κώστας Κατσαφάδος

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Τομεάρχης: Κώστας Καραμανλής

Αναπληρωτής Τομεάρχης: Χρήστος Μπουκώρος

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Τομεάρχης: Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Αναπληρωτής Τομεάρχης: Σοφία Βούλτεψη

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Τομεάρχης: Γιάννης Πλακιωτάκης

Αναπληρωτής Τομεάρχης: Χαράλαμπος Αθανασίου

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Τομεάρχης: Γιώργος Κασαπίδης

Αναπληρωτής Τομεάρχης: Γιώργος Στύλιος

Αναπληρωτής Τομεάρχης: Φωτεινή Αραμπατζή

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Τομεάρχης: Μάνος Κόνσολας

«Οι επικεφαλής των Τομέων, οι υπεύθυνοι παρακολούθησης των αρμοδιοτήτων των υπουργών, πέραν της άμεσης συνεργασίας τους με τον Πρόεδρο του Κόμματος, θα συνεργάζονται σε σταθερή βάση με τον Επικεφαλής του Επιτελείου του, Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου, Μιχάλη Μπεκίρη».

»Ο Αντιπρόεδρος κ. Κωστής Χατζηδάκης, συντονίζει τη σύνταξη του κυβερνητικού προγράμματος».

Στις θέσεις των Κοινοβουλευτικών Εκπροσώπων τοποθετούνται οι:

Νικόλαος Δένδιας, βουλευτής Β’ Αθηνών
Κωνσταντίνος Τζαβάρας, βουλευτής Ηλείας
Γιάννης Κεφαλογιάννης, βουλευτής Ρεθύμνου
Στη θέση του εκπροσώπου Τύπου του Κόμματος τοποθετείται ο βουλευτής Α’ Αθηνών κ. Βασίλης Κικίλιας.

Συντονιστής του στρατηγικού σχεδιασμού και της επικοινωνιακής ομάδας αναλαμβάνει ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, συγκαλεί την προσεχή Τετάρτη 23 Νοεμβρίου την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος με ημερήσια διάταξη:

α) Εισήγηση του Προέδρου του Κόμματος κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση και την πορεία της χώρας

β) Εισήγηση του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Κώστα Τσιάρα για την τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και την έγκρισή του, καθώς και την οριστικοποίηση των αλλαγών.

Read more...

Ούτε λέξη για την Ελλάδα από Ομπάμα - Μέρκελ...


Στη σκιά της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ, και χωρίς καμία λέξη για την Ελλάδα ολοκληρώθηκε η κοινή συνέντευξη Τύπου της Άνγκελα Μέρκελ και του Μπαράκ Ομπάμα. Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν φιλοφρονήσεις, μίλησαν για...
τα θετικά του ελεύθερου εμπορίου και έστειλαν μήνυμα στον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ. 

Η Άνγκελα Μέρκελ μίλησε με θερμά λόγια για τον Ομπάμα, λέγοντας πως «οι σχέσεις Γερμανίας – ΗΠΑ αποτέλεσαν βασικό πυλώνα της εξωτερικής μας πολιτικής». Επίσης υπογράμμισε ότι «θα εμπλακούμε περισσότερο στο ΝΑΤΟ στο μέλλον, ιδίως οικονομικά».

Σχετικά με τη συμφωνία Ελευθέρου Εμπορίου με τις ΗΠΑ, η Μέρκελ σημείωσε ότι είναι βέβαιη πως θα τεθεί ξανά σε διαπραγμάτευση μια μέρα, παραδεχόμενη ότι δεν μπορεί να συναφθεί το τρέχον διάστημα. Ακόμη η Μέρκελ διαβεβαίωσε ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να συνεργαστεί με τον επόμενο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Οι ΗΠΑ ήταν ο σημαντικότερος εμπορικός εταίρος. Για το λόγο αυτό υποστηρίζω τη δημιουργία μίας συμφωνίας εμπορικής. Πιστεύω ότι αυτό που μας ενώνει είναι η κοινή πεποίθηση ότι η παγκοσμιοποίηση πρέπει να διαμορφωθεί πολιτικά και ανθρώπινα σωστά. Δεν πρέπει να πάμε σε οπισθοδρόμηση. Και για αυτό κάναμε τη συμφωνία με τον Καναδά» τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος...

Read more...

Με τις ευλογίες FIFA / UEFA Ο Τριτσώνης νέος αρχιδιαιτητής της ΕΠΟ, «σέντρα» από 22/11


Ο Τριτσώνης νέος αρχιδιαιτητής της ΕΠΟ, «σέντρα» από 22/11
  (Φωτογραφία:  Icon )

Ο Σταύρος Τριτσώνης είναι από σήμερα και με τη «βούλα» ο αντικαταστάτης του Γιώργου Μπίκα στη θέση του προεδρεύοντος στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, σύμφωνα με την απόφαση της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής ΕΠΟ που συνεδρίασε απόψε με πλήρη σύνθεση.
 Αθήνα

Δεύτερο μέλος της ΚΕΔ είναι ο πρώην διεθνής διαιτητής Μανώλης Κουκουλάκης, ενώ τα υπόλοιπα μέλη και συνεργάτες της Επιτροπής θα ανακοινωθούν αύριο.

Τα εθνικά πρωταθλήματα επαναρχίζουν από τις 22 Νοεμβρίου, ενώ επικυρώθηκαν, ύστερα από συνεννόηση και έγκριση από τις FIFA - UEFA, οι νέες διατάξεις που τροποποιούν άρθρα του υφιστάμενου κανονισμού διαιτησίας της ΕΠΟ.

Η ανακοίνωση:
«Συνεδρίασε σήμερα σε πλήρη σύνθεση η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και έλαβε τις ομόφωνα τις παρακάτω αποφάσεις:

Ο κ. Σταύρος Τριτσώνης διορίστηκε προεδρεύων της νέας Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας και θα εκτελεί χρέη προέδρου της έως της οριστικής συγκρότησης της σύνθεσης Κ.Ε.Δ. Μέλος της Κ.Ε.Δ. διορίστηκε ο κ. Μιχάλης Κουκουλάκης.

Αύριο, 18 Νοεμβρίου 2016, κατόπιν των εισηγήσεων του κ. Στ. Τριτσώνη, θα ανακοινωθούν και τα λοιπά μέλη και οι συνεργάτες της νέας Κ.Ε.Δ., και η ΠΔΕ θα προχωρήσει στην αντίστοιχη έγκριση του διορισμού τους. Ο προεδρεύων τη νέα Κ.Ε.Δ. δεν αποτελεί μέλος της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής.

Υπενθυμίζεται ότι τα θέματα στελέχωσης της Κ.Ε.Δ., περιλαμβανομένων και των παραπάνω διορισμών, ρυθμίζονται από τη FIFA και αποκλειστικός αρμόδιος για αυτά είναι ο κ. Κ. Κουτσοκούμνης.

Επικυρώθηκαν, κατόπιν συνεννόησης και έγκρισης από την FIFA/UEFA, οι νέες διατάξεις που τροποποιούν άρθρα του υφιστάμενου κανονισμού διαιτησίας της Ε.Π.Ο. Από την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016 επαναρχίζουν όλες οι εθνικές διοργανώσεις, που είχαν διακοπεί με απόφαση της ΠΔΕ, μετά την πυρκαγιά στην οικία του κ. Γ.Μπίκα.

Η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, για την εκλογή τακτικού και αναπληρωματικού εκπροσώπου στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, θα συγκληθεί στις 19 Δεκεμβρίου 2016, στο αμφιθέατρο της Ε.Ο.Ε.

Εγκρίθηκε η διοργάνωση σχολής προπονητών από την ΕΠΣ Μακεδονίας (UEFA B & UEFA C) και σχολής ανανέωσης ταυτοτήτων τριετίας από την ΕΠΣ Λέσβου».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Δήλωση του διοικητή της ΤτΕ Στουρνάρας: Τι άλλο χρειάζεται εκτός από το χρέος για έξοδο από την κρίση


Στουρνάρας: Τι άλλο χρειάζεται εκτός από το χρέος για έξοδο από την κρίση
  (Φωτογραφία:  Intime )
Αθήνα
Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει επισημάνει την ανάγκη έγκαιρης ρύθμισης του χρέους, δηλώνει ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας, επισημαίνοντας παράλληλα μία σειρά από άλλες αναγκαίες προϋποθέσεις για την οριστική έξοδο από την κρίση.

Σε δήλωσή του στο liberal.gr ο κ. Στουρνάρας αναφέρει:

«Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει εντάξει στις προτάσεις της την έγκαιρη ρύθμιση του χρέους στο πλαίσιο των σχετικών αποφάσεων του Eurogroup. Έγκαιρη, προκειμένου ο δανειζόμενος (δηλαδή η Ελλάδα) να επωφεληθεί από τα πολύ χαμηλά επιτόκια που επικρατούν σήμερα στη διεθνή αγορά. Μάλιστα, στην Ενδιάμεση Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής του περασμένου Ιουνίου, η Τράπεζα της Ελλάδος συνέδεσε συγκεκριμένες προτάσεις ελάφρυνσης του χρέους με την ανάγκη ελάφρυνσης του τελικού δημοσιονομικού στόχου μετά το 2018, από πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ σε 2%, προκειμένου:
Α. Να δημιουργηθεί, μεσομακροπρόθεσμα, δημοσιονομικός χώρος ώστε να μειωθεί το φορολογικό βάρος και να ενισχυθούν οι αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας,
Β. Να εξασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους σύμφωνα με το νέο ορισμό της ικανότητας ετήσιας εξυπηρέτησης του,
Γ. Να διασφαλιστεί ότι τα ελληνικά ομόλογα θα περιληφθούν στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ (QE) και να διευκολυνθεί έτσι η έξοδος του δημοσίου στις αγορές.
Αυτά, σε συνδυασμό με επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, αξιοποίηση της ακίνητης δημόσιας περιουσίας μέσω της κατάλληλης νομοθεσίας για τις χρήσεις γης, την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων που ενισχύουν τις υγιείς δυνάμεις του ανταγωνισμού σε όλους τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας και εκσυγχρονίζουν τον δημόσιο τομέα, καθώς και τη μείωση του όγκου των μη εξυπηρετούμενων δανείων σύμφωνα με τους στόχους που έχουν τεθεί, μπορεί να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για υψηλούς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης σε συνθήκες χρηματοπιστωτικής και δημοσιονομικής σταθερότητας και για οριστική έξοδο από την κρίση».


Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ταλαιπωρία για τους επιβάτες Νέες στάσεις εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ από την Παρασκευή


Νέες στάσεις εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ από την Παρασκευή
  (Φωτογραφία:  Intime )
Αθήνα
Συνεχίζονται από αύριο, Παρασκευή, και την ερχόμενη εβδομάδα οι στάσεις εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ, προκαλώντας νέα ταλαιπωρία στο επιβατικό κοινό.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς, όπως αυτές έχουν εξαγγελθεί από τα Σωματεία εργαζομένων, έχουν ως εξής:

  • Παρασκευή 18 Νοεμβρίου: στάση εργασίας από την έναρξη έως τις 10:00 σε μετρό και τραμ και από τις 12:00 έως τις 16:00 στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο
  • Δευτέρα 21 Νοεμβρίου: στάση εργασίας από την έναρξη έως τις 10:00 σε ηλεκτρικό σιδηρόδρομο
  • Τρίτη 22 Νοεμβρίου: στάση εργασίας από τις 12:00 έως 16:00 σε μετρό και τραμ
  • Πέμπτη 24 Νοεμβρίου: στάση εργασίας από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο
  • Σάββατο 26 Νοεμβρίου: στάση εργασίας στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας
  • Δευτέρα 28 Νοεμβρίου: στάση εργασίας στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10:00
  • Τετάρτη 30 Νοεμβρίου: στάση εργασίας στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο από τις 12:00 έως τις 16:00
  • Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου: στάση εργασίας στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Χημικά και πετροπόλεμος στο Πολυτεχνείο…


Μεγάλη φωτιά στον προαύλιο χώρο…

Σε πλήρη εξέλιξη είναι αυτή την ώρα τα επεισόδια στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου με το κύριο μέρος τους να λαμβάνει χώρα στην οδό Στουρνάρη και την Πατησίων. 

Η...
αστυνομία συνεχίζει τη χρήση χημικών και η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική σε όλη σχεδόν την περιοχή του Πολυτεχνείου...

Read more...