Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Εισαγγελέας για υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ: Να μην απαγγελθεί κατηγορία σε βάρος Γεωργίου...


Εισαγγελέας για υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ: Να μην απαγγελθεί κατηγορία σε βάρος Γεωργίου για ψευδή βεβαίωση
...για ψευδή βεβαίωση...
Να μην απαγγελθεί κατηγορία σε βάρος του πρώην προέδρου της ΕΛ.ΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, ζητεί με πρότασή του προς το αρμόδιο συμβούλιο Εφετών ο εισαγγελέας Ιωάννης Κούτρας.

Ωστόσο...
τον τελευταίο λόγο έχουν τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου τα οποία με βούλευμά τους θα αποφασίσουν ποιες ακριβώς κατηγορίες θα απαγγελθούν -αν απαγγελθούν - στον πρώην πρόεδρο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Σύμφωνα με την αρχική κατηγορία η ψευδής βεβαίωση φέρεται να χρησιμοποιήθηκε το 2009 προκειμένου να ενταχθεί η Ελλάδα στο καθεστώς των μνημονίων λόγω της διόγκωσης του ελλείμματος. 

Η δικογραφία είχε επιστρέψει στα χέρια του εισαγγελικού λειτουργού ύστερα από αναίρεση που είχε γίνει από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, που είχε κάνει εν μέρει δεκτή την αναίρεση της εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ξένης Δημητρίου.

Μετά την αναίρεση του προηγούμενου απαλλακτικού βουλεύματος η σχετική δικογραφία επέστρεψε στο συμβούλιο Εφετών για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, καθώς ο κ. Γεωργίου έχει ήδη παραπεμφθεί σε δίκη για το πλημμέλημα  της παράβασης καθήκοντος.

Συγκεκριμένα το Ποινικό Τμήμα με την υπ΄ υπ΄ αριθμ. 1331/2016 απόφασή του αναίρεσε το υπ΄ αριθμ. 1149/2015 βούλευμα, κατά το σκέλος εκείνο που έκρινε να μην γίνει κατηγορία κατά του κ. Γεωργίου και των δύο προϊσταμένων υπηρεσιών της ΕΛΣΤΑΤ, για ψευδή βεβαίωση σε βάρος του
Δημοσίου με τις  επιβαρυντικές περιστάσεις της ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: