Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ...

http://pressmme.blogspot.com/
Αμετανόητα προκλητικός και μυθομανής. Με την ανεπάρκειά του Νίκου Ευαγγελάτου σύμμαχό του, ο Ρουσόπουλος επανεμφανίστηκε στα τηλεοπτικά παράθυρα σε μια συνέντευξη όνειδος για τα δημοσιογραφικά δεδομένα. Απίστευτα λίγος ο Νίκος Ευαγγελάτος, απέφυγε να στριμώξει τον Ρουσόπουλο και όταν προσπαθούσε να το κάνει, οι ερωτήσεις του ήταν παιδικές και πολύ εύκολες για τον πρώην υπουργό. Ο Ρουσόπουλος εριστικός όπως πάντα. "Καλώς να έρθει στη Βουλή το Βατοπέδι", είπε προκλητικά και προσπαθούσε να πείσει για την αθωότητά του. Ο τηλεοπτικός γύρος του Ρουσόπουλου δεν τελειώνει εδώ. Το είχαμε γράψει πριν από είκοσι ημέρες. Αναζητά επαφές με το Mega και τον Alpha ώστε να ανοίξει πόρτες και εκεί. Προς το παρόν οι πόρτες είναι κλειδωμένες από παντού. Το σημερινό χάλι με την παρουσία του Ρουσόπουλου μόνος του στο στούντιο του ΑΝΤ1 θα ξανασυμβεί;

Read more...

Θα τη στείλει μόνος του τη δικογραφία στη Βουλή ο ΚΑΡΟΥΤΣΟΣ...

http://www.nonews-news.blogspot.com/

Έχει στο πλευρό του τους εισαγγελείς που καταδικάζουν την αυθαιρεσία Σανιδά...
Τελικά, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Κυριάκος Καρούτσος, παρά την άρνηση Σανιδά, θα πάει μόνος του τη δικογραφία στη Βουλή. Την προηγούμενη φορά απλώς τη συνόδευε (με εντολή Σανιδά) . Τώρα θα την πάει μόνος του και με δική του απόφαση. Ο κύριος Καρούτσος έχει τη συμπαράσταση των συναδέλφων του και δεν...

πρόκειται να κάνει πίσω. Άλλωστε αυτό ορίζει ρητά και το σύνταγμα. Θα πείτε δεν ξέρει το σύνταγμα ο Σανιδάς, ολόκληρος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου; Φυσικά το ξέρει και πολύ καλά μάλιστα. Όμως, για να παρακάμψει τη Βουλή ξέθαψε μια παλιά εγκύκλιο του Λινού, του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Ο Λινός έλεγε ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είναι απλά διαβιβαστής της δικογραφίας προς τη Βουλή. Δεν απαιτείται και η σύμφωνη γνώμη του...

Περισσότερα..
Read more...

Πού σκόνταψε ο φάκελος του Βατοπεδίου;


http://troktiko.blogspot.com/

Ένα βήμα πριν τη Βουλή έφτασε η υπόθεση του Βατοπεδίου. "Σκόνταψε" όμως στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον κ. Σανιδά ο οποίος αρνήθηκε να τη διαβιβάσει στο Κοινοβούλιο. Ο ρόλος του κ. Σανιδά είναι γνωστός αφού εδώ και καιρό καταγγέλλεται ότι λειτουργεί σαν υπερασπιστής της κυβέρνησης φροντίζοντας να τη... βγάζει από τη δύσκολη θέση. Γιατί όμως οι εισαγγελείς που έδωσαν το φάκελο στον κ. Σανιδά δεν έστειλαν "αμελλητί" την υπόθεση στη Βουλή όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα και τους νόμους; Μήπως η διαρκής σκανδαλολογία και στον ρόλο που διαδραματίζουν κάποιοι δικαστικοί λειτουργοί, έχει "ευνουχίσει" τη Δικαιοσύνη;
Θα μάθουμε τις ευθύνες των υπουργών γιατί μόνο μοναχοί θα κατηγορηθούν στο τέλος. Αυτοί δηλαδή που υπέγραφαν ότι τους έδιναν. Έκαναν το αυτονόητο. Που να ήξεραν τι και πως; Θέλει μυαλό για να καταλάβει κανείς ότι στήθηκε μια ιστορία για να υπάρξουν συγκεκριμένα θύματα;





Διαβάστε Περισσότερα
Read more...

Ο ΘΕΟΣ ΣΥΓΧΩΡΕΙ, Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΤΕ...

ΣΑΛΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ.

Λίγο πριν την οριστική του απόφαση να αποκλείσει τον Ρουσόπουλο (και ενδεχομένως και τους άλλους Βατοπεδινούς) από τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Το http://pressarisma.blogspot.com αποκαλύπτει ότι η εταιρεία μετρήσεων MRB τρέχει τηλεφωνική δημοσκόπηση για την αποδοχή των Μαγγίνα, Ρουσσόπουλου, Κοντού, Δούκα, Κωνσταντόπουλου και Βουλγαράκη. Αυτό που δεν ξέρει είναι ότι από την μέχρι στιγμής συλλογή και πρώτη επεξεργασία των στοιχείων, ο Ρουσόπουλος, όχι απλά έρχεται τελευταίος, αλλά στο ερώτημα εάν "συμφωνείτε με την υποψηφιότητά του στις λίστες της Ν.Δ.", το ποσοστό των ερωτηθέντων που συμφωνεί δεν ξεπερνά το 10%! Το ζητούμενο για τον Καραμανλή είναι με ποιόν τρόπο θα αποκλείσει μόνο τον Ρουσόπουλο και όχι τους άλλους Βατοπεδινούς. Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, ο Κ. Καραμανλής έχει δεχθεί εισήγηση από την Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού να αποκλείσει πάση θυσία τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο από τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. Και είναι πολύ πιθανό να το ανακοινώσει χωρίς να πει ονόματα στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο στις 2 Μαϊου στην Αθήνα...
Read more...

ΚΩΔΙΚΟΣ : "ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ"!

http://pressmme.blogspot.com/

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Έντονα ερωτηματικά δημιουργεί η προκλητική στήριξη που προσφέρει το τελευταίο διάστημα ο Χρήστος Λαμπράκης στον παιδικό του φίλο Σερ Μπαζίλ (Βασίλη!) Μαρκεζίνη. Όχι μόνο ο ΔΟΛ και το Mega έχουν πάρει ρητή εντολή να προβάλλουν τον υιό του Σπύρου Μαρκεζίνη, αλλά είναι από τις σπάνιες φορές που ο ίδιος ο Χρήστος Λαμπράκης σηκώνει το τηλέφωνο για να ζητήσει από φίλους του εκδότες να προβάλλουν με όποιον τρόπο μπορούν να προσέχουν τον φίλο του Μαρκεζίνη. Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες του pressmme, έχει ήδη δοθεί εντολή να υπάρξει τεράστια προβολή στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Σερ (ο οποίος ενδιαφέρεται μετά από ανάλογες πιέσεις, να συμμετέχει στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ.) που θα έχει τίτλο "Σκιές από την Αμερική". Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στις 4 Μαίου στην Αθήνα από τον εκδοτικό οίκο του Α. Λιβάνη. Στο πάνελ μαζί τον συγγραφέα θα βρίσκονται οι Προκόπης Παυλόπουλος, Απόστολος Κακλαμάνης και Φώτης Κουβέλης. Πρόσκληση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του pressmme, έχει αποσταλεί στον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα και σε ολόκληρη την κυβέρνηση Καραμανλή!

Read more...

ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ!!!

http://krogias.blogspot.com/

Καρατσεκαρισμένο και από εμένα αυτό που γράφει το nonews.

Ζητάνε να πάει πάλι η δικογραφία στη Βουλή!...
Οι εισαγγελείς Σπυροπούλου και Στραγάλης, συνεχίζοντας την έρευνα για το Βατοπέδι, εντόπισαν πελώριες ευθύνες υπουργών, και μάλιστα υπουργών που είχαν την πρώτη φορά απαλλαγεί.
Οι δυο εισαγγελείς ζητάνε από... τον προϊστάμενό τους τον κ.Καρούτσο να πράξει τα νόμιμα, και να διαβιβάσει την δικογραφία στη Βουλή!...

Πραγματικά ασύλληπτο
Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Κυριάκος Καρούτσος, παρά την επισήμανση των εισαγγελέων για ευθύνες υπουργών, κρατάει την δικογραφία στο συρτάρι του.
Παρά το γεγονός ότι οι εισαγγελείς στην ερευνά τους διαπίστωσαν τεράστιες ευθύνες για υπουργούς και θα' πρεπε ήδη η δικογραφία σύμφωνα με τον νόμο να ... είχε πάει στη Βουλή, είναι κλειδωμένη στο γραφείο του προϊσταμένου της εισαγγελίας.
Μάθαμε ότι ο ίδιος είπε πως, την επόμενη βδομάδα θα σκεφτεί και θα αποφασίσει τι θα κάνει!...
Αλήθεια, χρειάζεται ένας εισαγγελέας να σκεφθεί αν θα εφαρμόσει τον νόμο?...


Όσο και να κρατάει στο συρτάρι του την δικογραφία για το Βατοπέδι ο κ.Κυριάκος Καρούτσος, ο δρόμος για την Βουλή είναι πια ανοιχτός. Κι αυτή την φορά δεν θα' χουμε τον κ.Σανιδά να λέει "απ΄την καλή του θέληση στέλνει τα έγγραφα στη Βουλή να ενημερωθούν οι Βουλευτές".

Τώρα οι εμπλεκόμενοι υπουργοί δεν... πρόκειται να γλιτώσουν υπό το φως των στοιχείων την βάσανο της εξαντλητικής εξέτασης από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.
Οι εισαγγελείς το ζητάνε και είναι πλέον μονόδρομος . Εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι οι πρώην υπουργοί Ρουσόπουλος, Αλογοσκούφης, Μπασιάκος, καθώς και οι υφυπουργοί Οικονομίας Π.Δούκας και Αντώνης Μπέζας.
Για ποιον χτυπάει απ' αυτούς η καμπάνα?
Θα το δούμε σύντομα...


Read more...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ


http://www.pasok.gr


Read more...

Ποιοτικές υπηρεσίες υγείας για όλους τους πολίτες

http://www.pasok.gr

Δεσμευόμαστε για χρηματοδότηση του ΕΣΥ και προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού

περισσότερα

Read more...

Ο Μάρκος Μπόλαρης στο TVS Σερρών, κόντρα στη πολιτική των πολιτικών.


πηγή: video
Ο Μάρκος Μπόλαρης στο TVS Σερρών: ". . .Το 2003 για τις λεγόμενες άγονες γραμμές δόθηκαν από την κυβέρνηση 25 εκ€ . Το 2008 5 χρόνια με τα, το ποσό αυτό τετραπλασιάστηκε, έγινε 100εκ€ συνολικά σε αυτά τα χρόνια αντί να δοθούν 125 εκ€ , 5 * 25 εκ€ δόθηκαν 5 *60 εκ€ δηλαδή 300εκ € δηλαδή είχαμε αύξηση 175 εκ €. . .τα νησιά είναι τα ίδια τα πλοία που πηγαίνανε εξυπηρετούσαν τα ίδια νησιά. . ."

Ο Μάρκος Μπόλαρης είναι από τους γνήσιους πολιτικούς άνδρες που σε κερδίζει, από τη πρώτη στιγμή, με τον απλό και ευγενικό του λόγο. Είναι ο βουλευτής που χρησιμοποιεί την απλή και ξεκάθαρη κατανοητή λογική με αφοπλιστικά επιχειρήματα.
Ο παραπάνω συλλογισμός του είναι οι "αποχρώσεις ενδείξεις" (κατά το προσκρούει του νόμου σε πολιτικό) και το "αμελλητί" που πιθανόν να εννοεί και ο διάτρητος "νόμος Βενιζέλου"- "περί ευθύνης υπουργών"
(Βλ. Στη πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τον Παυλίδη: Τάδε έφη Ευάγγελος Βενιζέλος - εδώ).

ΣΗΜ: "Η λέξη «αμελλητί», τροπικό-χρονικό επίρρημα του επιθέτου αμέλλητος προέρχεται από τη σύνθεση του στερητικού α με τη ρίζα του ρήματος μέλλω (α+μέλλω)."

Παραθέτουμε ένα τμήμα της επιχειρηματολογίας του "κόκκινου Πάνου", από την ιστοσελίδα του. Επιχείρημα το οποίο έχει μεν αντιπολιτευτική τακτική, αλλά ΔΕΝ παύει να συνδέεται με την αλήθεια των λαθών ορισμένων πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ:

"...πριν από λίγο ακούσαμε τον κ. Βενιζέλο να εγκαλεί τον Υπουργό Δικαιοσύνης ως πειθαρχικά προϊστάμενο του Ελληνικού Δικαστικού και Εισαγγελικού Σώματος και να τον καλεί να ασκήσει τις προβλεπόμενες πειθαρχικές διαδικασίες κατά του ανακριτού της υπόθεσης, ο οποίος δεν εφάρμοσε ακριβώς τα διαλαμβανόμενα από το Σύνταγμα και από το νόμο περί ευθύνης Υπουργών, δηλαδή δεν εφάρμοσε αυτό το αμελητί.

Τι λέει το σχετικό νομικό οπλοστάσιο της πολιτείας, είτε αυτό απορρέει από το Σύνταγμα, είτε απορρέει από το νόμο περί ευθύνης Υπουργών που εσείς, κυρίες και κύριοι του ΠΑΣΟΚ, ψηφίσατε επί της δικής σας διακυβέρνησης; Λέει, ότι μόλις προσκρούσει σε οποιοδήποτε στοιχείο που αφορά ακόμα και σκιά ποινικής ευθύνης Υπουργού εν ενεργεία ή διατελέσαντος Υπουργού ή Υφυπουργού, πρέπει αμελητί –και υπογραμμίζω τη λέξη «αμελητί»- να διαβιβάζει το σχετικό φάκελο στη Βουλή. Εκλήθη, λοιπόν, ο κ. Δένδιας να ελέγξει τον συγκεκριμένο ανακριτή γιατί δεν το έπραξε. Αυτά είπε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ..."

Έχουμε τοποθετηθεί και γνωρίζουμε, όπως άλλωστε και ο υποψιασμένος πολίτης, ότι πολλά σκάνδαλα της δεξιάς διακυβέρνησης, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ θα είχαν πιθανόν άλλη εξέλιξη, εάν τα χειρίζονταν ο συνταγματικά φυσικός δικαστής, από μία συγκυριακή κοινοβουλευτική πλειονοψηφία, η οποία με ιδιοτελή κομματικά συμφέροντα αμύνεται, προφανώς με γνώμονα το πολιτικό κόστος ή ακόμη πιο χειρότερα με ανίερη και αήθη συναδελφική αλληλεγγύη.

Η πολιτική έχει μετατραπεί σε κακόβουλη διπλωματία παραπλάνησης του Έλληνα πολίτη. Για παράδειγμα : Η προσπάθεια τελευταία να καταργηθεί το άσυλο ή να φιμωθούν τα Blogs βρίσκουν πολλούς από τους βουλευτές (κυρίως κυβερνητικούς) σύμφωνους για μια νέα πιο αυστηρή ρύθμιση. Αυτό που για μας θα έπρεπε να κάνουν πρώτα είναι να κοιτάξουν "τα του οίκου τους" πρώτα και μετά να "κοιτάξουν άλλες γειτονιές".

Εμείς ως ιστοχώρος με στοχασμό στη πολιτική, στηρίζουμε και προβάλλουμε απόψεις οι οποίες για ευνόητους λόγους αποσιωπούνται ή αναφέρονται με ψιλά γράμματα στα έντυπα ή ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

Τελειώνοντας θα θέλαμε να κλείσουμε αυτή την αναφορά με το Μάρκο Μπόλαρη, όπως κάναμε και με την εισαγωγή, με αφορμή την υπόθεση Παυλίδη στην εκπομπή «Τι Τρέχει» με τον Μπάμπη Παπαπαναγιώτου στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9:

"Συζητούμε για μια υπόθεση που έχει ή δεν έχει ποινικές διαστάσεις και θα πρέπει ο καθένας να διατυπώσει την άποψη του. Το πόρισμα είναι ένα, θα υπάρξει πιθανόν απόφαση της πλειοψηφίας, θα υπάρξει πιθανόν απόφαση μειοψηφιών. Αυτό δεν αναιρεί την ουσία. Ούτως ή άλλως και οι κρίνοντες κρίνονται. Υπάρχουν και κάποια πράγματα που πρέπει να έρθουν ακόμα στην επιτροπή, όπως το άνοιγμα λογαριασμών που έχουμε ζητήσει, κάποιες φορολογικές δηλώσεις που έχουμε ζητήσει που είναι εξόχως κρίσιμες για τη διατύπωση του τελικού πορίσματος"

Αυτούς τους πολιτικούς στηρίζουμε αυτούς τους πολιτικούς προβάλλουμε.

Νάσος Ζαγγογιάννης.
Read more...

O Σκανδαλοπνίκτης..

http://kafeneio-gr.blogspot.com/

hakis - hakis
Διάβασε τη συνέχεια εδώ...
Read more...

Το βιβλίο «ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ- ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΒΑΡΔΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ»…περιοδεύει…

http://citypress-gr.blogspot.com/

Τετάρτη, 22 Απρίλιος 2009




ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ για την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΕΛΑΤΕ ΣΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΚΟ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ


· 24 Απριλίου στο Δήμο Καλλιθέας

· 27 Απριλίου στα ΧΑΝΙΑ

· 28 Απριλίου στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ

· 29 Απριλίου στο ΡΕΘΥΜΝΟ

· 5 Μαϊου στο Δήμο Αιγάλεω


Read more...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ...

http://pressmme.blogspot.com/
Ενδιαφέρον όπως πάντα το πολιτικό ρεπορτάζ της Μαρίας Σπυράκη. Ενδιαφέρουσα και η προσέγγιση των διαρροών από τη Νέα Δημοκρατία και το Μέγαρο Μαξίμου. Πιο ενδιαφέρουσα, όμως, η αλλαγή στάσης του Κώστα Καραμανλή και των συνεργατών του. Μέχρι προχθές με διαρροές υποστήριζε ότι η παραπομπή Παυλίδη σημαίνει πρόωρες εκλογές. Από χθες φαίνεται ότι άλλαξαν πολλά. Δεν εξηγείται διαφορετικά ότι στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών οι συνεργάτες του Καραμανλή βάζουν πλέον ερωτηματικό. Όσο πλησιάζει η ώρα της αποπομπής, τόσο ανεβαίνει το θερμόμετρο στο Μέγαρο Μαξίμου. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα...
Read more...

Διπλωματικό επεισόδιο με Τουρκία- Καναδά!

http://troktiko.blogspot.com/



H Toυρκία ανεκάλεσε τον πρεσβευτή της στον Καναδά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι ένας αριθμός καναδών υπουργών παρευρέθη σε εκδήλωση με την ευκαιρία της συμπλήρωσης πέντε ετών από την αναγνώριση απο καναδικό...



κοινοβούλιο ως γενοκτονίας της σφαγής των Αρμενίων κατά την διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου,μετέδωσε σήμερα το CNN Turk.

Επικαλούμενο διπλωματικές πηγές,το CNN Turk ανέφερε ότι ο πρεσβευτής Ραφέτ Αγκουνάι ανακλήθηκε προσωρινά στην Αγκυρα για διαβουλεύσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την συμμετοχή υπουργών της κυβέρνησης σε εκδήλωση χθες το βράδυ με την ευκαιρία της πέμπτης επετείου από την αναγνωρίση από το καναδικό κοινοβούλιο ως γενοκτονίας της σφαγής των Αρμενίων κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μέχρι σήμερα το απόγευμα δεν είχε εκδοθεί καμία επίσημη ανακοίνωση από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Τουρκία αρνείται να δεχθεί ότι ο θάνατος περίπου 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων κατά τις τελευταίες ημέρες της οθωμανικής αυτοκρατορίας ήταν γενοκτονία.




Διαβάστε Περισσότερα
Read more...

Προβλήματα από τους ανέμους



ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Θυελλώδεις άνεμοι στη Σαμοθράκη εμποδίζουν το πλοίο «Σάος» να αποπλεύσει για την Αλεξανδρούπολη. Πολλά προβλήματα στην ακτοπλοΐα γενικότερα από τους ανέμους στο Θρακικό πέλαγος ενώ το...

Λιμεναρχείο Καβάλας έβγαλε απαγορευτικό απόπλου και έχουν ακυρωθεί όλα τα δρομολόγια προς τη Θάσο.


Διαβάστε Περισσότερα
Read more...

Στους δρόμους το Μάϊο οι κτηνοτρόφοι

http://troktiko.blogspot.com/


Θέλουν καλύτερες τιμές στα προϊόντα τους και τη στήριξη του κράτους. Επειδή όμως βλέπουν ότι τίποτα απ'αυτά δε γίνεται βγαίνουν στους δρόμους. Ο λόγος για τους Έλληνες κτηνοτρόφους, οι οποίοι διεκδικούν καλύτερες τιμές για το γάλα και το κρέας, την απάλειψη των καρτέλ, αλλά και τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης από το κράτος. Υπενθυμίζεται ότι, μεταξύ των διεκδικήσεων των Ελλήνων κτηνοτρόφων είναι η χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης 50 ευρώ ανά αιγοπρόβατο και 250 ευρώ ανά αγελάδα και η αύξηση των τιμών γάλακτος στα 1,30 ευρώ/κιλό πρόβειο, 0,85 ευρώ/κιλό κατσικίσιο και 0,55 ευρώ/κιλό αγελαδινό.





Διαβάστε Περισσότερα
Read more...

Για το σημερινό πολιτικό σκηνικό στη γειτονική μας Ιταλία

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/
Ενημερωτικές αναρτήσεις για το πώς έχει διαμορφωθεί σήμερα η ιταλική πολιτική σκηνή:
Όποιος δεν έχει μνήμη, δεν έχει μέλλον!
* Οι "συνέπειες" αναπόφευκτες: πρόταση νόμου 1360


Πολλοί υποτίμησαν τον Berlusconi και τώρα η αντιφασιστική Ιταλία οδηγείται στο φασιστικό παρελθόν…

(κλικ για μεγένθυση)

Η υπεράσπιση δικαιωμάτων και κατακτήσεων είναι συνεχής αγώνας. Οι «εκπτώσεις» της εκσυγχρονιστικής «αριστεράς» δεν αποτελούν σωσίβιο επιβίωσης του καπιταλισμού, αλλά δεκανίκι της αντίδρασης… Κι αυτό θα έπρεπε ν’ αποτελέσει «μάθημα» και για την ελληνική αριστερά (ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και εξωκοινοβουλευτικές οργανώσεις). Εκσυγχρονισμός δεν σημαίνει ταύτιση πολιτικών. Ας θυμίσουμε τα λόγια-κείμενα του Ανδρέα Παπανδρέου για την τότε σοσιαλδημοκρατία, την πρώτη «έκφραση εκσυγχρονισμού»: «… μια ένεση στο καπιταλιστικό σύστημα…».
Σε μια Ιταλία χωρίς αριστερά στο κοινοβούλιο, για πρώτη φορά από το 1946 και την κατάκτηση του αντιφασιστικού Συντάγματος, η επιστροφή στο φασιστικό παρελθόν είναι γεγονός… Στην Ιταλία που είναι Συνταγματικά απαγορευμένος ο φασισμός, στη Ιταλία των παρτιζάνων του Ισπανικού εμφυλίου, των παρτιζάνων εναντίον του φασισμού, στην Ιταλία των Antonio Gramsci, Giacomo Mancini, Pietro Nenni, Palmiro Togliatti, Edgardo Sogno, Sandro Pertini, Enrico Berlinguer και τόσων άλλων… ο «δρόμος» της επιστροφής στο παρελθόν είναι γεγονός…
Η κυβέρνηση Berlusconi, που προσφάτως ίδρυσε το νέο κόμμα με τη συμμετοχή-ενσωμάτωση των νεοφασιστών Με την πρόταση νόμου 1360 «Για την αποκατάσταση της Τριχρωμίας» (τα 3 χρώματα της ιταλικής σημαίας), η κυβέρνηση της Ιταλίας «εξισώνει» τους φασίστες με τους αντάρτες της Εθνικής Αντίστασης εναντίον του ναζισμού και του φασισμού…
Με απλά λόγια και για να κατανοήσουμε το ζήτημα:
- Στην Ελλάδα η Εθνική Αντίσταση αναγνωρίστηκε το 1982 από την κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου
- Στην Ιταλία η Εθνική Αντίσταση, η στράτευση της αριστεράς (σοσιαλιστών και κομμουνιστών) στο αντάρτικο εναντίον του φασισμού και ναζισμού, πήρε «σάρκα και οστά» στις εκλογές για τη Συνταγματική Εθνοσυνέλευση του 1946, ψηφίζοντας ένα ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. Ένα Σύνταγμα που έθετε "εκτός νόμου το φασισμό".
Σήμερα η επιστροφή στο παρελθόν… και η αριστερά εκτός βουλής!Οι μαζικές οργανώσεις, σύμφωνα με ότι έχει απομείνει στο Σύνταγμα, συγκεντρώνουν υπογραφές για να μην περάσει το σχέδιο νόμου του Berlusconi και στην Ελλάδα ζουν πολλοί ιταλοί πολίτες που μπορούν να υπογράψουν: UNA FIRMA PER LA DEMOCRAZIA ("Μια υπογραφή για τη δημοκρατία, ένα λουλούδι για την ελευθερία")



Η μνήμη είναι ζωή, η ιστορία δεν διαγράφεται




Δημοσιοποιούμε (χωρίς παρεμβάσεις) το κείμενο του Mανολο Kασιμάτης, μέλος Δ.Σ. του COMITES στην Ελλάδα:

Για το σχεδιο νομου 1360 l’Ordine del TricoloreΠρεπει να παρει θεση ολη η κοινοτητα αλλα και το COMITES στην ΕΛΛΑΔΑΣταματηστε την κωμωδια.Δεν ειναι ολοι το ιδιο.
Η μνημη ειναι ζωντανη - η ιστορια δεν ξαναγραφεται
Mανολο Kασιματης Eγγονος Ιταλου φυλακισθεντα αντιφασιστα -Yιος Ελληνα φυλακισθεντα παρτιζανου (μελος του συμβουλιου COMITES στην Ελλαδα)
per il Progetto di Legge n. 1360 che istituisce l’Ordine del TricoloreDeve contrastare tutta la comune ma anche IL COMITES in CRECIABasta la comedia.
NON sono tutti uguali.La memoria e viva - La storia non si cancella. Manolo Kasimatis-Damianinipote di un Italiano prigioniero antifasista figlio di un Greco prigioniero partigiano communista consigliere di COMITES-GRECIA (2009- )
(Σχεδιο Νόμου n. 1360 che istituisce l’Ordine del Tricolore)
Ιδου ποιες είναι οι συνέπειες της συμμετοχής της Εθνικής Συμμαχίας (πρώην φασίστες) στην κυβερνητική πλειοψηφία του πρωθυπουργου Μπερλουσκόνι.
Ο νομος στην ουσία εξισώνει τους μαχητές του δεύτερου πολέμου ανεξάρτητα από ποια πλευρά ήταν. Με λίγα λόγια, παρτιζάνοι και φασίστες (συμπεριλαμβανομένων των μελανοχιτώνων) όλοι ειναι ίσοι, όλοι πολέμισαν για την πατρίδα .... και ως εκ τούτου όλοι είναι άξιοι του ίδιου μεταλλίου τιμής που ονομάζεται "Τάξη του Τρίχρωμου."
Γι αυτο συμμετεχετε ολοι: Μια υπογραφή για τη δημοκρατία, ένα λουλούδι για την ελευθερία.
Συμμετοχή στην πρωτοβουλία που προωθείται από το Συντονισμό των Ενώσεων της Αντίστασης, Απέλασης, Κράτηση και Στρατιωτική φυλάκισης, Πολιτικές Διώξεις στο Piemonte- Ιταλια, με την ονομασία "Μια υπογραφή για τη δημοκρατία, ένα λουλούδι για την ελευθερία" που προτεινει μια συλλογή υπογραφών εναντίον του σχεδίου Νόμου Αρ. 1360 για την ίδρυση της Τάξης του Τρίχρωμου που στην πραγματικοτητα προτίθεται να εξισώσει το σύνολο των αγωνιστών του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου -ολους εκείνους που πολέμησαν για την ελευθερία και τη δημοκρατίαμε αυτούς που έχουν υπηρετήσει το φασιστικο-ναζιστικό καθεστώς.
Ποιος θέλει να συμμετάσχει, με την υπογραφή του διαδικτιακως μπορει να το κάνει μέσω της ιστοσελίδας: http://www.no1360.it/



Read more...

Επιβεβαιώνεται η είδηση...

http://press-gr.blogspot.com/

Ο Καραμανλής θα συναντηθεί με τον Πούτιν
στις 27 τρέχοντος στη Σόφια!

.

Ο αγωγός του φυσικού αερίου και η διελκυστίνδα Πούτιν-Ομπάμα
(μπαλαντέρ ο Καραμανλής ή ο Παπανδρέου;)

.
Τα Βουλγαρικά ΜΜΕ επι ποδός. Στις 24 τρέχοντος αρχίζει στη Σόφια διάσκεψη με θέμα την υπογραφή συμφωνιών για την υλοποίηση των σχεδίων κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου της South Stream.
Στη διάσκεψη -σύμφωνα με την βουλγαρική τηλεόραση- θα συμμετάσχουν οι πρόεδροι ή οι πρωθυπουργοί των χωρών που έχουν εκφράσει επίσημα το ενδιαφέρον τους για τη συμμετοχή τους στην κατασκευή του γιγαντιαίου έργου.
Ο αγωγός αυτός θα διαμορφώσει το ενεργειακό σκηνικό στο Βαλκανικό χώρο, ως ανταγωνιστικός του αγωγού φυσικού αερίου «Ναμπούκο», ο οποίος...
είναι ακόμη υπό μελέτη.
Όμως, η διάσκεψη αυτή περνάει σε δεύτερη μοίρα, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, αλλά οι γνωρίζοντες προβλέπουν ότι μόλις τώρα ξεκινάει η διελκυνστίδα ανάμεσα σε Πούτιν και Ομπάμα, που προσπαθούν να εξασφαλίσουν ο κάθε ένας στην ομάδα του, τους ηγέτες των Βαλκανικών χωρών.
Ανάμεσά τους και ο Έλληνας πρωθυπουργός, ίσως όμως ο τωρινός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εάν κερδίσει τις εν όψει εκλογές...
Μετά την ενεργειακή κρίση μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας και τις σοβαρές επιπτώσεις που είχε στην διαμόρφωση του ενεργειακού ισοζυγίου των χωρών των Βαλκανίων και της κεντρικής Ευρώπης, παρατηρείται αυξημένη «κινητικότητα» γύρω από τους δύο αγωγούς, οι οποίοι σε γεωπολιτικό επίπεδο επηρεάζουν άμεσα τις ενεργειακές σχέσεις, μεταξύ Ευρωπαικής Ένωσης, Ρωσίας αλλά και ΗΠΑ. Γι΄αυτό πιθανολογείται συνάντηση Πούτιν-Καραμανλή στη Σόφια (εάν τελικά πάνε στη βουλγαρική πρωτεύουσα οι δύο ηγέτες) πάντως τα τηλέφωνα έχουν ανάψει...
Γιάννης-John
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα...

Read more...

Στο υπ. Άμυνας για τις "φωτογραφικές" προσλήψεις των 55 επιστημόνων...

http://press-gr.blogspot.com/

Τα έβρισκε όλα ...ρόδινα ο Βαγγέλας!

Πολιτική συνέχεια παίρνει το θέμα των αποκαλύψεων για τις ρουσφετολογικές προσλήψεις 55 επιστημόνων στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας (διαβάστε την πρώτη σχετική αποκάλυψη εδώ).
Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του αναφέρει ότι εγκαίρως και εύστοχα είχε ήδη από τις 5 Φεβρουαρίου καταθέσει Ερώτηση, με τις υπογραφές της Βάσως Παπανδρέου και του Μιχάλη Καρχιμάκη, για τις οργιώδεις ρουσφετολογικές προσλήψεις που δρομολογούνταν στον υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Στην Ερώτηση χαρακτηριζόταν "φωτογραφική¨ η προκήρυξη του σχετικιού διαγωνισμού.
Στην Ερώτηση αυτή η αρμόδια πολιτική ηγεσία της κυβέρνησης Καραμανλή επεδίωξε, κατά την αντιπολίτευση, απροκάλυπτα να παραπλανήσει τη Βουλή και, συγκαλύπτοντας το όργιο προσλήψεων που προετοιμαζόταν, να αγοράσει χρόνο για την ολοκλήρωση αυτού ρουσφετολογικού οργίου.
Όπως αναφέρεται, δεν δίστασαν, μάλιστα, στην παραπειστική τους απάντηση με την υπογραφή του Β. Μεϊμαράκη - η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα και δημοσιεύουμε το σχετικό έγγραφο με το περιεχόμενό της (πατήστε εδώ για να το δείτε σε μεγάλο μέγεθος)- να επιτεθούν στους ερωτώντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για ισχυρισμούς που "δεν ευσταθούν", "παράδοξες" συμπεριφορές και αιτιάσεις "που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα".
Οι ερωτώντες βουλευτές τονίζουν ότι οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις...τους δικαιώνουν και αποκαλύπτουν, για μία ακόμα φορά, την ασυδοσία, την ευνοιοκρατία, τις πρακτικές συγκάλυψης και την προσβλητική για τους θεσμούς αυθαιρεσία της κυβέρνησης Καραμανλή.(Κάντε κλικ πάνω στο έγγραφο της απάντησης για να μεγαλώσει και να διαβάζεται).

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα...

Read more...

Παπανδρέου: Η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει την υγεία

http://troktiko.blogspot.com/


Αιχμές κατά της κυβέρνησης πως έχει εγκαταλείψει το χώρο της υγείας άφησε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος επισκέφτηκε το «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο Θεσσαλονίκης...

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε : «Η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει την υγεία, δεν επενδύει σε αυτήν και δεν διαθέτει τα απαραίτητα κονδύλια», ενώ ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου και ενημερώθηκε για τα προβλήματα.



Διαβάστε Περισσότερα
Read more...

ΠΗΓΑΝ ΓΙΑ (ΠΡΑΣΙΝΟ) ΜΑΛΛΙ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΝ ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΙ!

http://pressmme.blogspot.com/
Πήγαν για μαλλί εκεί στο Μέγαρο Μαξίμου και τελικά βγήκαν κουρεμένοι. Πίστευαν ότι η υπόθεση της Siemens θα χτυπούσε το ΠΑΣΟΚ μέσω των στελεχών τα οποία είχαν εμπλακεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στα μαύρα ταμεία της Siemens. Πίστευαν επίσης ότι με τις αποκαλύψεις που θα δουν το φως της δημοσιότητας θα αλλάξει η ειδησεογραφική ατζέντα των ημερών. Και στην υπόθεση αυτή όμως οι αποκαλύψεις από πράσινες μετατράπηκαν σε γαλάζιες. Και ενδεχομένως να υπάρξουν και άλλες. Που θ' αγγίζουν πρόσωπα τα οποία ουδείς θα περίμενε ότι θα είχαν εμπλοκή. Για να δούμε τι θα δούμε...

Read more...

Παγκόσμια Ημέρα της Γης

http://citypress-gr.blogspot.com/

Τετάρτη, 22 Απρίλιος 2009


Με στόχο την κινητοποίηση ανθρώπων, κυβερνήσεων, οργανισμών και επιχειρήσεων για έναν καθαρό πλανήτη, γιορτάζεται σήμερα η παγκόσμια Ημέρα της Γης.

Στις 22 Απριλίου 1970 εκατομμύρια Αμερικανοί βγήκαν στους δρόμους ζητώντας μέτρα και σεβασμό για το περιβάλλον. Σε ανάμνηση εκείνης της πρώτης ουσιαστικά κινητοποίησης, η 22α Απριλίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα της Γης.

Εμπνευστής της ιδέας ήταν ο Αμερικανός γερουσιαστής Γκάιλορντ Νέλσον, ο οποίος αποσκοπούσε με τον τρόπο αυτό στην προώθηση των περιβαλλοντικών ζητημάτων.

Η υπερθέρμανση, η ξηρασία, η ρύπανση των υδάτων και των εδαφών, η κλιματική αποσταθεροποίηση, είναι η καινούργια πραγματικότητα που βιώνει η Γη.

Σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ το 42% των αυτοχθόνων θηλαστικών, 43% των πτηνών, 45% των πεταλούδων, 30% των αμφιβίων, 45% των ερπετών και 52% των ψαριών του γλυκού νερού κινδυνεύουν να εκλείψουν στην Ευρώπη.

Αντίστοιχη είναι και η υποβάθμιση του θαλάσσιου πλούτου λόγω της υπεραλίευσης και της μόλυνσης. Το 65% των εμπορικών ιχθυαποθεμάτων κινδυνεύουν με εξαφάνιση λόγω της εντατικής αλιεία. Υπολογίζεται ότι στη Μεσόγειο μόνο, έχουν διαρρεύσει τα τελευταία 15 χρόνια 55.000 τόνοι πετρελαίου ρυπαίνοντας χιλιάδες χιλιόμετρα ακτογραμμής.

Τους τελευταίους δύο αιώνες, από τις ανθρώπινες δραστηριότητες έχουν προστεθεί στην ατμόσφαιρα 2,3 τρισεκατομμύρια τόνοι διοξειδίου του άνθρακα, εντείνοντας τις κλιματικές αλλαγές.

Όλο και περισσότερες χώρες του πλανήτη λαμβάνουν μέτρα για τη μείωση των εκπομπών των αερίων και αυτή την περίοδο γίνεται μια συζήτηση για να καταλήξουν οι κυβερνήσεις σε μια παγκόσμια συμφωνία για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών.


Read more...

«Ενόχλησε» ο Ιρανός πρόεδρος Αχμαντινετζάντ…


http://piazzadelpopolo.blogspot.com/
…γιατί τόλμησε αυτό που δεν τολμούν οι δήθεν προοδευτικοί ηγέτες!
Προκάλεσε όμως και συγκίνηση, καθώς καταχειροκροτήθηκε από τις χώρες που δεν επέλεξαν την έξοδο, δίνοντας έτσι τα διαπιστευτήρια τους στους σιωνιστές και τις ΗΠΑ. Ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ την ώρα που βρισκόταν στο βήμα της συνόδου του ΟΗΕ για τον ρατσισμό στην Γενεύη, κατήγγειλε ως ρατσιστικό το ισραηλινό καθεστώς. Εντελώς «ξαφνικά» εκείνη την στιγμή, διαμαρτυρήθηκαν οι γνωστοί «ακτιβιστές» της CIA και αμέσως αποχώρησαν οι χώρες – προτεκτοράτα των ΗΠΑ.

Υποκριτές ιμπεριαλιστές, που δεν τους ενοχλούν τα πυρηνικά του Ισραήλ και του Πακιστάν, που δεν τους ενοχλούν οι σφαγές στην εθνοκάθαρση της Γάζας, η εισβολή και κατοχή του Ιράκ, η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, η συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου και τόσα άλλα εγκλήματα στον πλανήτη!!!
Εμείς εκτιμούμε, δυστυχώς ήπια τα λόγια του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, για το ναζιστικό έκτρωμα του 21ου αιώνα. Κι αυτό γιατί όταν οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζουν για περισσότερο από 2 χρόνια τον αποκλεισμό 1,5 εκατομμυρίων ανθρώπων, που παραμένουν στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης της Γάζας, χωρίς φάρμακα, τρόφιμα, νερό, ο χαρακτηρισμός ρατσιστικό καθεστώς χάνει κάθε ουσία!

Read more...

Ολα τα Πρωτοσέλιδα Απογευματινών, Πρωινών, Οικονομικών , Αθλητικών και Θεσσαλονίκης

http://kafeneio-gr.blogspot.com/
22-4-2009
Κάντε κλικ στις εφημερίδες να ανοίξουν

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ



















ΠΡΩΙΝΕΣ















ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ










ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ















ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ














Σε λίγο και οι υπόλοιπες



Διάβασε τη συνέχεια εδώ...
Read more...