Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Ο Μάρκος Μπόλαρης στο TVS Σερρών, κόντρα στη πολιτική των πολιτικών.


πηγή: video
Ο Μάρκος Μπόλαρης στο TVS Σερρών: ". . .Το 2003 για τις λεγόμενες άγονες γραμμές δόθηκαν από την κυβέρνηση 25 εκ€ . Το 2008 5 χρόνια με τα, το ποσό αυτό τετραπλασιάστηκε, έγινε 100εκ€ συνολικά σε αυτά τα χρόνια αντί να δοθούν 125 εκ€ , 5 * 25 εκ€ δόθηκαν 5 *60 εκ€ δηλαδή 300εκ € δηλαδή είχαμε αύξηση 175 εκ €. . .τα νησιά είναι τα ίδια τα πλοία που πηγαίνανε εξυπηρετούσαν τα ίδια νησιά. . ."

Ο Μάρκος Μπόλαρης είναι από τους γνήσιους πολιτικούς άνδρες που σε κερδίζει, από τη πρώτη στιγμή, με τον απλό και ευγενικό του λόγο. Είναι ο βουλευτής που χρησιμοποιεί την απλή και ξεκάθαρη κατανοητή λογική με αφοπλιστικά επιχειρήματα.
Ο παραπάνω συλλογισμός του είναι οι "αποχρώσεις ενδείξεις" (κατά το προσκρούει του νόμου σε πολιτικό) και το "αμελλητί" που πιθανόν να εννοεί και ο διάτρητος "νόμος Βενιζέλου"- "περί ευθύνης υπουργών"
(Βλ. Στη πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τον Παυλίδη: Τάδε έφη Ευάγγελος Βενιζέλος - εδώ).

ΣΗΜ: "Η λέξη «αμελλητί», τροπικό-χρονικό επίρρημα του επιθέτου αμέλλητος προέρχεται από τη σύνθεση του στερητικού α με τη ρίζα του ρήματος μέλλω (α+μέλλω)."

Παραθέτουμε ένα τμήμα της επιχειρηματολογίας του "κόκκινου Πάνου", από την ιστοσελίδα του. Επιχείρημα το οποίο έχει μεν αντιπολιτευτική τακτική, αλλά ΔΕΝ παύει να συνδέεται με την αλήθεια των λαθών ορισμένων πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ:

"...πριν από λίγο ακούσαμε τον κ. Βενιζέλο να εγκαλεί τον Υπουργό Δικαιοσύνης ως πειθαρχικά προϊστάμενο του Ελληνικού Δικαστικού και Εισαγγελικού Σώματος και να τον καλεί να ασκήσει τις προβλεπόμενες πειθαρχικές διαδικασίες κατά του ανακριτού της υπόθεσης, ο οποίος δεν εφάρμοσε ακριβώς τα διαλαμβανόμενα από το Σύνταγμα και από το νόμο περί ευθύνης Υπουργών, δηλαδή δεν εφάρμοσε αυτό το αμελητί.

Τι λέει το σχετικό νομικό οπλοστάσιο της πολιτείας, είτε αυτό απορρέει από το Σύνταγμα, είτε απορρέει από το νόμο περί ευθύνης Υπουργών που εσείς, κυρίες και κύριοι του ΠΑΣΟΚ, ψηφίσατε επί της δικής σας διακυβέρνησης; Λέει, ότι μόλις προσκρούσει σε οποιοδήποτε στοιχείο που αφορά ακόμα και σκιά ποινικής ευθύνης Υπουργού εν ενεργεία ή διατελέσαντος Υπουργού ή Υφυπουργού, πρέπει αμελητί –και υπογραμμίζω τη λέξη «αμελητί»- να διαβιβάζει το σχετικό φάκελο στη Βουλή. Εκλήθη, λοιπόν, ο κ. Δένδιας να ελέγξει τον συγκεκριμένο ανακριτή γιατί δεν το έπραξε. Αυτά είπε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ..."

Έχουμε τοποθετηθεί και γνωρίζουμε, όπως άλλωστε και ο υποψιασμένος πολίτης, ότι πολλά σκάνδαλα της δεξιάς διακυβέρνησης, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ θα είχαν πιθανόν άλλη εξέλιξη, εάν τα χειρίζονταν ο συνταγματικά φυσικός δικαστής, από μία συγκυριακή κοινοβουλευτική πλειονοψηφία, η οποία με ιδιοτελή κομματικά συμφέροντα αμύνεται, προφανώς με γνώμονα το πολιτικό κόστος ή ακόμη πιο χειρότερα με ανίερη και αήθη συναδελφική αλληλεγγύη.

Η πολιτική έχει μετατραπεί σε κακόβουλη διπλωματία παραπλάνησης του Έλληνα πολίτη. Για παράδειγμα : Η προσπάθεια τελευταία να καταργηθεί το άσυλο ή να φιμωθούν τα Blogs βρίσκουν πολλούς από τους βουλευτές (κυρίως κυβερνητικούς) σύμφωνους για μια νέα πιο αυστηρή ρύθμιση. Αυτό που για μας θα έπρεπε να κάνουν πρώτα είναι να κοιτάξουν "τα του οίκου τους" πρώτα και μετά να "κοιτάξουν άλλες γειτονιές".

Εμείς ως ιστοχώρος με στοχασμό στη πολιτική, στηρίζουμε και προβάλλουμε απόψεις οι οποίες για ευνόητους λόγους αποσιωπούνται ή αναφέρονται με ψιλά γράμματα στα έντυπα ή ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

Τελειώνοντας θα θέλαμε να κλείσουμε αυτή την αναφορά με το Μάρκο Μπόλαρη, όπως κάναμε και με την εισαγωγή, με αφορμή την υπόθεση Παυλίδη στην εκπομπή «Τι Τρέχει» με τον Μπάμπη Παπαπαναγιώτου στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9:

"Συζητούμε για μια υπόθεση που έχει ή δεν έχει ποινικές διαστάσεις και θα πρέπει ο καθένας να διατυπώσει την άποψη του. Το πόρισμα είναι ένα, θα υπάρξει πιθανόν απόφαση της πλειοψηφίας, θα υπάρξει πιθανόν απόφαση μειοψηφιών. Αυτό δεν αναιρεί την ουσία. Ούτως ή άλλως και οι κρίνοντες κρίνονται. Υπάρχουν και κάποια πράγματα που πρέπει να έρθουν ακόμα στην επιτροπή, όπως το άνοιγμα λογαριασμών που έχουμε ζητήσει, κάποιες φορολογικές δηλώσεις που έχουμε ζητήσει που είναι εξόχως κρίσιμες για τη διατύπωση του τελικού πορίσματος"

Αυτούς τους πολιτικούς στηρίζουμε αυτούς τους πολιτικούς προβάλλουμε.

Νάσος Ζαγγογιάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: