Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Κώδικας δεοντολογίας ΣΥΡΙΖΑ σε στυλ Χρυσής Αυγής: Οι βουλευτές αποτελούν ιδιοκτησία του κόμματος!




Αληθινά απίστευτα είναι τα όσα προβλέπει ο κώδικας δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ για αυτές τις εκλογές καθώς οι διατάξεις του μπορούν να συγκριθούν μόνο με τη δομή του οργανωμένου κοπαδιού της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Παραθέτω μερικά από τα όσα προβλέπονται, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Αυγής:
-Όλοι/ες οι βουλευτές που εκλέγονται με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύονται πολιτικά και ηθικά ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο κόμμα και όχι στους/στις ίδιους/ες.

-Η παραίτηση όλων των βουλευτών είναι στη διάθεση του κόμματος. Το κόμμα μπορεί να ζητήσει την παραίτηση βουλευτή, με απόφαση των κεντρικών καθοδηγητικών του οργάνων, σε διάφορες περιπτώσεις όπως:

- Όταν αρνείται να υλοποιήσει συλλογικές δεσμευτικές αποφάσεις των οργάνων του κόμματος.
- Όταν αρνείται να υλοποιήσει συλλογικές δεσμευτικές αποφάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
- Όταν έχει δημόσια συμπεριφορά που τα όργανα του κόμματος κρίνουν ότι πλήττει το κύρος του κόμματος και την αξιοπρέπεια των μελών και των ψηφοφόρων του.

Όπως καταλαβαίνετε, η συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία του βουλευτή έναντι του κόμματος με το οποίο εκλέχθηκε πάει περίπατο, όπως αντίστοιχα και η λαϊκή βούληση, καθώς σημασία έχει μόνο η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ κι όχι σταυροί στους διάφορους υποψηφίους.

Δεν νοείται σε μια Δημοκρατία οι παραιτήσεις των βουλευτών να είναι στη διάθεση του κόμματος με το οποίο εξελέγησαν. Οι διατάξεις αυτές αποτελούν ντροπή για την ιστορία της Αριστεράς και εμμέσως προαναγγέλλουν μια αυταρχική διακυβέρνηση της χώρας με τον Τσίπρα σε ρόλο πανίσχυρου ηγεμόνα.

To μόνο κόμμα με παρόμοια δομή είναι δυστυχώς η Χρυσή Αυγή, όπου όλοι οι βουλευτές του αποτελούν στρατιώτες του...στρατηγού Μιχαλολιάκου.
http://www.parapolitiki.com/

Read more...

O ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΕΙ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΜΩΡΑΙΤΗ ΣΤΗ Β' ΑΘΗΝΩΝ...


ΑΠΟΘΕΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ
Οι πληροφορίες επιμένουν ότι σε λίγο το κορυφαίο στέλεχος του νέου κόμματος θα ανακοινώσει... 
την κάθοδό του στη Β Αθηνών. Η μεταπήδησή του από την σίγουρη έδρα της Αιτωλοακαρνανίας φαίνεται ότι έχει να κάνει με την στήριξη του ψηφοδελτίου με αναγνωρίσιμα στελέχη. Η σθεναρή στάση του και σφυροκόπημα στο Βενιζέλο (ήταν ο πρώτος που ζήτησε ξεκάθαρα αλλαγή ηγεσίας) την ώρα που πολλά στελέχη σιωπούσαν θα μετρήσει στην επιλογή των ψηφοφόρων του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ. Τα πρώτα δείγματα άλλωστε φάνηκαν στην εκδήλωση του Σαββάτου στο μουσείο Μπενάκη όπου προκάλεσε εντύπωση η υποδοχή του κόσμου στον Θάνο Μωραΐτη ο οποίος κυριολεκτικά αποθεώθηκε. Με δύναμη πυρός την νεολαία και τους χιλιάδες φίλους του στο διαδίκτυο ( μια ανάρτησή του έφτασε τις προηγούμενες μέρες στα 1200 like!) μπαίνει δυνατά στην μάχη της ψήφου στην αχανή Β΄ Αθηνών που θα κρίνει εν πολλοίς την πορεία του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών .
http://fimotro.blogspot.gr/2015/01/o_5.html

Read more...

Δ. ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ : ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ


Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΝΕΑΡΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΣΤΗΝ Β' ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ
Συνέντευξη στον Τ. Μαυρέα και στο Κανάλι 1 του Πειραιά παραχώρησε ο υποψήφιος Βουλευτής Β Πειραιά με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών και τον Γιώργο Παπανδρέου Δημήτρης Διαμαντίδης. Ενδεικτικά...
τόνισε: " Ένας πολιτικός φορέας δεν γεννιέται στη τύχη ή από μια παρέα ατόμων προκειμένου να ικανοποιήσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες. Αφουγκράζεται τα μηνύματα, τις ανησυχίες, τα προβλήματα και τις προσδοκίες της κοινωνίας. Έτσι λοιπόν δημιουργήσαμε το ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ προσφέροντας πολιτική στέγη στους συμπολίτες μας που δεν εκφράζονται από τους τωρινούς πολιτικούς σχηματισμούς. Δεν είμαστε ανεπάγγελτοι. Είμαστε στην πλειοψηφία νέοι άνθρωποι, νέοι επιστήμονες, χωρίς προσωπικά συμφέροντα, που αποφασίσαμε να σταματήσουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις από τον καναπέ δημιουργώντας φραγμό στο μεγάλο κύμα λαϊκισμού και δημαγωγίας..

Είμαι μικρασιάτης 3ης γενιάς, ζω στη Νίκαια  και έχω μάθει να μην κρύβομαι και να αγωνίζομαι για τα πιστεύω και τα ιδανικά μου όσο δύσκολο να είναι αυτό το μονοπάτι μη εξαγοράζοντας την σιωπή μου με κάθε είδους ανταλλάγματα".
http://fimotro.blogspot.gr/2015/01/blog-post_222.html

Read more...

Δεν «κατεβαίνει» στις εκλογές ο Σηφουνάκης...


 
Eξέφρασε την υποστήριξή του στον Γιώργο Παπανδρέου και το εγχείρημά του...
Τη μη συμμετοχή του στις ερχόμενες εκλογές, ανακοίνωσε με δήλωσή του, σήμερα το μεσημέρι, ο Νίκος Σηφουνάκης.

Μάλιστα, εξέφρασε την υποστήριξή του στον Γιώργο Παπανδρέου και το εγχείρημά του, καθώς...
και την ελπίδα ότι «οι εκλογές θα είναι η απαρχή της ανασύστασης του Κεντρώου χώρου, και τα δεκάδες αδρανοποιημένα ηγετικά και ικανά στελέχη του να επανασυσπειρωθούν, και να μπορέσει να ξαναεμπνεύσει τον λαό».

Ο κ. Σηφουνάκης επισημαίνει την πρωτοβουλία του για συναινετική λύση στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας (σ.σ. ο κ. Σηφουνάκης είχε προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον προερχόμενο από την αντιπολίτευση Νίκο Κωνσταντόπουλο), ενώ υποστηρίζει πως «η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες υπήρξε στρατηγική επιλογή της αντιπολίτευσης, στην οποία η συμπολίτευση - εκουσίως ή ακουσίως- δεν έκανε και μεγάλη προσπάθεια για να την αποτρέψει, συμπεριλαμβανομένου και του ΠΑΣΟΚ».

Με τη δήλωσή του, ο κ. Σηφουνάκης εκφράζει, επίσης, την ευγνωμοσύνη του στον λαό των νησιών του νομού Λέσβου, που «σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις τον εμπιστεύτηκαν και τον τίμησαν με την ψήφο τους», ενώ δηλώνει πως παραμένει «μάχιμος και ενεργός πολίτης, και εφόσον κριθεί χρήσιμο θα προσφέρει ξανά με τις όποιες δυνάμεις και γνώσεις του».

Η πλήρης δήλωση του κ. Σηφουνάκη έχει ως εξής:

«Μετά τη μη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, η χώρα μας εισέρχεται σε μία ξεχωριστή ιστορική φάση. Ήδη από το 2009 γυρίσαμε σελίδα, με τον νέο πολιτικό χάρτη που δημιουργήθηκε εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, που οδήγησε στην υπογραφή των Μνημονίων, και την αναγκαστική λιτότητα που έπληξε κυρίως τους πλέον αδύναμους συμπολίτες μας.

Είναι αυτονόητο ότι με τις επερχόμενες εκλογές δια μαγείας δεν πρόκειται να λυθούν τα βαθειά πολιτικά, διαρθρωτικά και κυρίως τα οικονομικά προβλήματα της χώρας.

Εργάστηκα με παρρησία προκειμένου να υπάρξει συναινετική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, προτείνοντας πρόσωπο προερχόμενο από την αντιπολίτευση και που δυστυχώς δεν επετεύχθη. Η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, υπήρξε στρατηγική επιλογή της αντιπολίτευσης στην οποία η συμπολίτευση -εκουσίως ή ακουσίως- δεν έκανε και μεγάλη προσπάθεια για να την αποτρέψει, συμπεριλαμβανομένου και του ΠΑΣΟΚ.

Σε αυτή τη συγκυρία της σύγχυσης, της αβεβαιότητας, αλλά και του εκτροχιασμού του πολιτικού λόγου, συμπεριφορών που φθάνουν στα όρια του πολιτικού κανιβαλισμού, παρά τη θέληση και την αφοσίωσή μου στην πολιτική δημιουργία για πολλά χρόνια, αποφάσισα να μη συμμετέχω σε αυτές τις εκλογές.

Στα τελευταία 2½ χρόνια, μέσα στο ΠΑΣΟΚ, με πολλούς συναδέλφους καταβάλαμε προσπάθειες για την ανάδειξη της ξεκάθαρης θέσης που πρέπει να έχουμε ως συγκυβερνών κόμμα, δυστυχώς κατορθώθηκε απλώς να μεγιστοποιηθεί η ασάφεια ως προς το τι σημαίνει ο σταθεροποιητικός μας ρόλος.

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών διέψευσε τις προσδοκίες μας ότι με την ανάκαμψη της χώρας θα ανακάμψει και η παράταξή μας, παρότι για πρώτη φορά εγκαταλείψαμε όνομα και σύμβολα, καλυπτόμενοι πίσω από την ΕΛΙΑ.

Σαράντα χρόνια μετά την μεταπολίτευση, ο κατακερματισμός κυριαρχεί στον πολιτικό χάρτη της χώρας με επίκεντρο τον μεγάλο προοδευτικό χώρο του Κέντρου.

Ίσως αυτές οι εκλογές να είναι η απαρχή της ανασύστασης του Κεντρώου χώρου, και τα δεκάδες αδρανοποιημένα ηγετικά και ικανά στελέχη του να επανασυσπειρωθούν, και να μπορέσει να ξαναεμπνεύσει τον λαό.

Σ’ αυτό το πλαίσιο κινείται και η πρωτοβουλία του Κινήματος του Γ. Παπανδρέου.

Εκφράζοντας την απέραντη ευγνωμοσύνη μου προς τους πολίτες του ακριτικού Νομού μας, που σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις με εμπιστεύτηκαν και με τίμησαν με την ψήφο τους, θα παραμένω μάχιμος και ενεργός πολίτης και εφ’ όσον κριθεί χρήσιμο να προσφέρω ξανά με τις όποιες δυνάμεις και γνώσεις μου, πρόθυμα θα ανταποκριθώ».

real.gr

Read more...

Απολυμένοι αντιμέτωποι με συλλήψεις στα διόδια Ακτίου...


Απολυμένοι αντιμέτωποι με συλλήψεις στα διόδια ΑκτίουΑναβρασμός επικρατεί από το μεσημέρι στα διόδια της υποθαλάσσιας ζεύξης στο Άκτιο, όπου παραμένουν ανοιχτές οι μπάρες, καθώς οι απολυμένοι εργαζόμενοι «παραμένουν στον χώρο και...
περιφρουρούν το δικαίωμα στην εργασία τους».

Οι 18 εργαζόμενοι, που απολύθηκαν στις 31 Δεκεμβρίου, καθώς και οι πέντε συνάδελφοί τους στους οποίους δεν ανανεώθηκε η σύμβαση εργασίας πριν από δύο μήνες, παραμένουν για 8η μερα στον χώρο και όπως καταγγέλλουν, «η νέα εταιρεία, Αττικές Διαδρομές, που ανέλαβε τη διαχείριση των διοδίων, προσέλαβε νέους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών με χαμηλούς και επιδοτούμενους μισθούς, στέλνοντας στον δρόμο 23 οικογένειες».

Απέναντι από τους απολυμένους, που βρίσκονται μαζί με τις οικογένειές τους και έχουν μπει στα κουβούκλια των διοδίων, έχει παραταχθεί η αστυνομία, η οποία τους προειδοποιεί να φύγουν διότι έχει υποβληθεί σε βάρος τους μήνυση από τον υπεύθυνο της εταιρείας και στο πλαίσιο του αυτοφώρου θα προχωρήσουν σε συλλήψεις.

Στον χώρο βρίσκονται εκπρόσωποι από τα Εργατικά Κέντρα της Λευκάδας και της Πρέβεζας, σωματεία και φορείς, καθώς και οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης και Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας.

Τις προηγούμενες ημέρες, τεχνικοί της νέας εταιρείας προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο για να εγκαταστήσουν το λογισμικό στο σύστημα, ωστόσο οι απολυμένοι που βρίσκονται στον χώρο δεν το επέτρεψαν και εξήγησαν στους τεχνικούς για ποιους λόγους δεν τους αφήνουν να εισέλθουν.

Read more...

Πεταλωτής: Το δίλημμα «μνημόνιο - αντιμνημόνιο» είναι πλαστό...



...πρέπει να δούμε πιο μακριά ...
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Δημοκρατικού Σοσιαλισμού και πρώην υπουργός, Γιώργος Πεταλωτής, μίλησε σήμερα στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη. 
Μεταξύ άλλων είπε: 
Το μεγάλο δίλημμα για μας δεν έχει καμία σχέση με...
τα πλαστά ακόμη διλήμματα “μνημόνιο ή αντιμνημόνιο”, διότι αποδείχτηκε ότι και ο κ. Σαμαράς, ως άκρως αντιμνημονιακός, ανέλαβε την εξουσία και ο κ. Τσίπρας ήδη άρχισε να κάνει όλες εκείνες τις κυβιστήσεις και ως άκρως αντιμνημονιακός να δεσμευτεί. Το μεγάλο ζητούμενο είναι ότι θα πρέπει η χώρα να κυβερνηθεί από πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες θα δουν πολύ πιο μακριά απ' ό,τι βλέπαμε μέχρι τώρα. 
Να συνεχιστούν, δηλαδή, οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις και οι αλλαγές, που σε αυτήν την ταραγμένη διετία με τις πιο δύσκολες συνθήκες από την μεταπολίτευση και μετά, τολμήσαμε και κάναμε. Μεταρρυθμίσεις, τις οποίες απαρίθμησε ο κ. Σαμαράς, χωρίς να φείδεται λόγων, αλλά οικειοποιώντας τες και παρουσιάζοντας τες σαν δικά του επιχειρήματα... Καλλικράτης, διαύγεια ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ηλεκτρονικές προμήθειες και για πρώτη φορά οικονομικός εισαγγελέας και νομοθετικό πλαίσιο φορολογικής σύλληψης φοροδιαφυγής. - See more at: 

parapolitiki.com 

Read more...

Τι είπαν Παπούλιας – Αβραμόπουλος...


Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Δημήτρης Αβραμόπουλος
Οι κρίσιμες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι σημαντικές αρμοδιότητες που ο ίδιος έχει αναλάβει, απασχόλησαν τη συνάντηση του Έλληνα επιτρόπου στην Ε.Ε. Δημήτρη Αβραμόπουλου, με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο.
Oλόκληρος ο...
διάλογος που είχαν:

ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Κύριε Επίτροπε, χαίρομαι που σας βλέπω.

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Καλή Χρονιά, κύριε Πρόεδρε. Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου που σας συναντώ σήμερα.

ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Και για σας, Καλή Χρονιά. Θέλω να σας συγχαρώ, γιατί είναι η πρώτη φορά που συναντιόμαστε και είστε Επίτροπος. Έχετε αναλάβει πολύ σημαντικά καθήκοντα και για την πατρίδα μας αλλά και για την Ευρώπη. Πέστε μου.

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα παίρνει ένα τόσο ισχυρό πολιτικό χαρτοφυλάκιο.

Όπως γνωρίζετε, αυτόν τον καιρό, τα μεγάλα ζητήματα της Ευρώπης είναι η οικονομία, η ανεργία και η μετανάστευση.

Σε μας προσετέθη και το θέμα της ασφάλειας της Ευρώπης, που και αυτό είναι στην κορυφή του ενδιαφέροντος όλων των ευρωπαϊκών χωρών.

Έχουμε αναλάβει πρωτοβουλίες, μέσα στο μήνα καταθέτουμε μία συγκροτημένη πρόταση για τα ζητήματα αυτά.

Και αυτός είναι ο λόγος που σήμερα, μετά τη συνάντησή μας και σας ευχαριστώ για τη χαρά που μου δώσατε να σας επισκεφθώ και να σας ενημερώσω, φεύγω για τις Βρυξέλλες, όπου μας περιμένει πάρα πολλή δουλειά.

ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Θα έλεγα ο καινούργιος χρόνος μπήκε με πολλή δουλειά.

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Με πολλή δουλειά, εμείς έχουμε μάθει, ξέρετε δεν καθίσαμε και ποτέ στη ζωή μας, από μικρά παιδιά δουλεύουμε.

ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Αυτό είναι αλήθεια.

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Και βέβαια, αυτή η αποστολή είναι πολύ μεγάλη και στο όνομα της πατρίδας μας και στο όνομα της Ευρώπης, η οποία και αυτή βρίσκεται μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις.

Ίσως είναι η σημαντικότερη πενταετία μετά τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και Ένωσης αργότερα, όπου διακυβεύονται πολλά και πρέπει να σας πω ότι ο πολιτικός χαρακτήρας που έχει δοθεί από τον ίδιο τον Πρόεδρο Γιούνκερ μας έχει εμπνεύσει όλους και είμαστε αποφασισμένοι πραγματικά να τη βγάλουμε με ασφάλεια και σιγουριά σε ένα καινούργιο μέλλον.

ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Καλή δύναμη, να είστε καλά.

Read more...

Ο Τσίπρας καλεί ξανά τον Σαμαρά σε debate...



ΒΙΝΤΕΟ...
Δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με την οποία προσκαλεί τον Αντώνη Σαμαρά «σε έναν δημόσιο διάλογο ανοιχτό, ειλικρινή».
Οι...
εκλογές της 25ης του Γενάρη είναι ίσως οι κρισιμότερες στη σύγχρονη ιστορία του τόπου.

Ο ελληνικός λαός, μετά από 4 χρόνια ατέρμονων θυσιών, έχει να επιλέξει ανάμεσα σε δυο εκ διαμέτρου αντίθετες στρατηγικές για την επόμενη μέρα.

Και παρά το σύντομο της προεκλογικής διαδικασίας, οι ψηφοφόροι απαιτούν από όλους μας προτάσεις, επιχειρήματα, δεσμεύσεις.

Καθαρά, ανοιχτά, στο φως και όχι στο σκοτάδι.

Οι απλοί άνθρωποι,

οι άνεργοι,

οι χαμηλοσυνταξιούχοι,

οι αγρότες,

όσοι αγωνιούν για την επαναφορά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας,

όσοι δεν έχουν λεφτά για να αγοράσουν τα φάρμακά τους,

περιμένουν από τις πολιτικές δυνάμεις που διεκδικούν την εκλογική νίκη, υπεύθυνη και ξεκάθαρη τοποθέτηση.

Αντιπαράθεση προγραμμάτων και επιχειρημάτων.

Όχι μάχες χαρακωμάτων.

Όχι αντιπαράθεση μονολόγων και μονταρισμένων σποτ.

Όχι καθημερινή καλλιέργεια φτηνών εντυπώσεων.

Απευθύνομαι, λοιπόν, στον κ. Σαμαρά.

Ό,τι κι αν μας χωρίζει, έχουμε υποχρέωση απέναντι στην ιστορία, απέναντι στη δημοκρατία να προσέλθουμε με ανοιχτά χαρτιά και με επιχειρήματα απέναντι στον ελληνικό λαό.

Σε έναν δημόσιο διάλογο ανοιχτό, ειλικρινή. Αντίστοιχο τόσο του δημοκρατικού ήθους, όσο και της κρίσιμης κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα. Και ας αφήσουμε τον ελληνικό λαό να κρίνει ψέματα και αλήθειες. Να κρίνει το σωστότερο, το ωφελιμότερο για το μέλλον της πατρίδας.

Καλώ τον κ. Σαμαρά να ανταποκριθεί σε έναν καθαρό και ανοιχτό δημόσιο τηλεοπτικό διάλογο. Σε εθνική εμβέλεια, μπροστά στον υπέρτατο κριτή μας: τον ελληνικό λαό.

Αυτό περιμένουν οι πολίτες, προκειμένου να απαντηθούν τα ερωτήματα και οι αγωνίες τους για το μέλλον. Αυτό αρμόζει στη δημοκρατία μας. Και είναι χρέος όλων μας να ανταποκριθούμε.



Read more...

Σαμαράς: Για το καλό του τόπου δουλεύει ο φράχτης του Έβρου, εμποδίζει τους "λαθρομετανάστες"...



Επενδύει για άλλη μια φορά στον ρατσισμό και την ξενοφοβία...
Πιστός στις μέχρι τώρα πολιτικές "μαγειρικές" του, ο Αντώνης Σαμαράς επενδύει -και σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση- στον ρατσισμό και την ξενοφοβία.
Στις... 
Καστανιές Έβρου βρέθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός, απ'όπου και ξεκίνησε την διήμερη περιοδεία του στο νομό, στο νομό Ροδόπης και Καβάλας.

Προχώρησε μέχρι τη συνοριακή γραμμή, όπου συναντήθηκε με τον Τούρκο νομάρχη της περιοχής της Αδριανούπολης και τον επικεφαλής της στρατιωτικής δύναμης του τουρκικού φυλακίου.

Φτάνοντας στον "φράχτη" που έχει τοποθετηθεί κατά μήκος του Έβρου και όπου χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους μετανάστες και πρόσφυγες, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι "τα αποτελέσματά του είναι πάρα πολύ ικανοποιητικά ως προς την αποτροπή της διέλευσης παράτυπων μεταναστών, που είχε αποκτήσει εκρηκτικές διαστάσεις".

"Αυτό έχει πια αποτραπεί. Ο φράχτης έπαιξε αυτό τον ρόλο τον πάρα πολύ θετικό και, όπως δήλωσα και προηγουμένως, σημαντικό είναι πως αυτός πρέπει να παραμείνει. Ο φράχτης αυτός έχει δουλέψει για το καλό του τόπου και οι θεωρίες ότι θα πρέπει να τον ρίξουμε, να τον γκρεμίσουμε, ώστε να μπαίνουν μέσα οι λαθρομετανάστες και να τους παρέχουμε νοσοκομειακή και ασφαλιστική κάλυψη είναι κάτι το οποίο δεν πρόκειται ποτέ να το επιτρέψει ο ελληνικός λαός" τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.

πηγη left.gr 

Read more...

Δεν σταμάτησε στην Ορεστιάδα ο Σαμαράς...


Για να μην τα «ακούσει» από τους εργαζόμενους της ΕΒΖ...
Δεν σταμάτησε στην πόλη της Ορεστιάδας ο Αντώνης Σαμαράς, όπως ήταν προγραμματισμένο, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θράκη.
Σύμφωνα με...

το thrakinea.gr, πριν την άφιξη Σαμαρά είχαν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι στο εργοστάσιο ζάχαρης προκειμένου να τον συναντήσουν.

Ο πρωθυπουργός, πέρασε με το αυτοκίνητο και συνέχισε για τον επόμενο σταθμό της περιοδείας του.

Read more...

Καρατζαφέρης: Θα κρεμαστώ στο Σύνταγμα...


Καρατζαφέρης: Θα κρεμαστώ στο Σύνταγμα, αν... - ΒΙΝΤΕΟ
...αν αποδειχθεί οτι εχω πάρει μίζες.
Ο Γιώργος Παπανδρέου στις επερχόμενες εκλογές θα πάει καλύτερα απ' ότι το ΠΑΣΟΚ.
ΒΙΝΤΕΟ...
Προεκλογική εμφάνιση του Καρατζαφέρη, στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη.
Θα κρεμαστώ στο Σύνταγμα, αν αποδειχθεί οτιδήποτε για τις μίζες, δήλωσε. 
Παράλληλα, εκτίμησε ότι...
ο Γιώργος Παπανδρέου στις επερχόμενες εκλογές θα πάει καλύτερα απ' ό,τι το ΠΑΣΟΚ, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι θα υπάρξουν και δεύτερες εκλογές.
Δείτε το βίντεο:


Read more...

Πεταλωτής: Να σταματήσει το παραμυθάκι ότι στο μνημόνιο μας έβαλε ο Παπανδρέου...


-Στο μνημόνιο μπήκαμε γιατί η χώρα χρεοκοπούσε και από τις παθογένειες του παρελθόντος αλλά, κυρίως, από το δημοσιονομικό εκτροχιασμό της κυβέρνησης Καραμανλή 2004-2009.
-Ο ΣΥΡΙΖΑ αν το επιθυμεί, ας προχωρήσει στην διενέργεια εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο.
-Aιχμές κατά Βενιζέλου..
Ευθύνες σε συγκεκριμένους βουλευτές για την παραίτηση του Γιώργου Παπανδρέου καταλόγισε ο Γιώργος Πεταλωτής, αφήνοντας, παράλληλα, αιχμές για πιέσεις που ασκήθηκαν για την...
ανατροπή του πρώην Πρωθυπουργού.

«Όταν η ψήφος εμπιστοσύνης συγκεκριμένων βουλευτών του, κρίσιμων στον αριθμό που έχανε τη κυβερνητική πλειοψηφία, ήταν ότι ‘δίνω ψήφο εμπιστοσύνης υπό τον όρο ότι θα παραιτηθείς από Πρωθυπουργός’ μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα, είναι ανατροπή», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών επισημαίνοντας πως ο Γιώργος Παπανδρέου έχει κάνει την αυτοκριτική του.

Ακόμη, διεμήνυσε πως επιθυμεί την διενέργεια εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο υπογραμμίζοντας πως η έρευνα θα πρέπει να επεκταθεί και στην περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή.

«Να σταματήσει όλο αυτό το παραμυθάκι ότι στο μνημόνιο μας έβαλε ο Παπανδρέου. Στο μνημόνιο μπήκαμε γιατί η χώρα χρεοκοπούσε και από τις παθογένειες του παρελθόντος αλλά, κυρίως, από το δημοσιονομικό εκτροχιασμό της κυβέρνησης Καραμανλή 2004-2009. Να έρθει ο κ. Τσίπρας να το κάνει αλλά να μη μας λέει ότι ξεκίνησε η ιστορία της χώρας το 2009», είπε ο κ. Πεταλωτής.
Οσον αφορά τις δηλώσεις Βενιζέλου (αποκάλεσε το "Κίνημα" του Παπανδρέου, "θλιβερό συμβάν"), ανέφερε πως, "με αφορισμούς, πολιτική δεν γίνεται"...




Read more...

Δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων δέχθηκε επίθεση στη Λιβύη...


Δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων δέχθηκε επίθεση στη Λιβύη –2 νεκροί, ο ένας Έλληνας


Δυο νεκροί, ο ένας Έλληνας...


Δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων με σημαία Λιβερίας, δέχθηκε επίθεση σε λιμάνι της Λιβύης από...
πολεμικό αεροσκάφος αγνώστων στοιχείων, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 29χρονος Έλληνας και ένας αλλοδαπός, μέλη του πληρώματος. Από την επίθεση τραυματίστηκαν επίσης δύο ακόμα μέλη του πληρώματος αλλοδαποί.

Για το τραγικό περιστατικό το Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκε από τον υπεύθυνο της εταιρείας που διαχειρίζεται το πλοίο, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Το δεξαμενόπλοιο ARAEVO που μετέφερε 12.600 τόνους πετρέλαιο, βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι DERNA Λιβύης, με συνολικά είκοσι έξι 26 άτομα πλήρωμα, εκ των οποίων τρεις Έλληνες και είκοσι τρεις αλλοδαποί (21 Φιλιππινέζοι,  2 Ρουμάνοι).

Για περιστατικό έχει ήδη ενημερωθεί το υπουργείο Εξωτερικών για τις, κατά λόγο αρμοδιότητας, δικές του ενέργειες...

Read more...

Ακόμη καίνε φωτιές Τι αντίκρισαν οι πυροσβέστες στα γκαράζ του Norman Atlantic


Τι αντίκρισαν οι πυροσβέστες στα γκαράζ του Norman Atlantic
  (Φωτογραφία:  Associated Press )
Αθήνα
Μια άμορφη μάζα σιδερικών αντίκρισαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιταλοί πυροσβέστες που κατάφεραν την Κυριακή να φτάσουν σε ένα από τα γκαράζ του Norman Atlantic που βρίσκεται δεμένο στο λιμάνι του Μπρίντιζι.

«Βγήκαν φωτογραφίες, αλλά κανείς δεν μπορεί να διακρίνει εάν υπάρχουν άνθρωποι μέσα στα οχήματα που κάηκαν, ενώ εκτιμούμε πως θα είναι πολύ δύσκολη η αναγνώριση των πτωμάτων που ενδεχομένως βρεθούν» λένε στοΒήμα άνθρωποι που παρακολουθούν την πορεία των ερευνών.

Οι έλεγχοι και στα άλλα γκαράζ του Norman Atlantic σταμάτησαν την Δευτέρα λόγω των πολύ δυνατών ανέμων. Μόνο ένα κλιμάκιο του ιταλικού νηογνώμονα πήγε στον προβλήτα και έκανε εξωτερικό έλεγχο του πλοίου, καθώς κρίθηκε παρακινδυνευμένο να ανέβουν πάνω σε αυτό.

Έτσι οι έρευνες από την πλευρά των πυροσβεστών στο εσωτερικό του Norman Atlantic, που αναμένονταν να ολοκληρωθούν την Δευτέρα, θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, εφόσον το επιτρέψουν και οι καιρικές συνθήκες.

Όπως επισημαίνουν οι πυροσβέστες ακόμα υπάρχουν μικροεστίες φωτιάς (καθώς όπως φαίνεται ακόμα καίγονται ελαστικά των οχημάτων και λάδι που μετέφεραν φορτηγά) που αναζωπυρώνονται με τη βοήθεια του αέρα.

Το πλοίο επίσης παρουσιάζει μια κλίση της τάξης των 7-8 μοιρών και είναι πιθανό η κλίση να μεγαλώσει από το νερό που ρίχνουν τα ρυμουλκά για να σβήσουν τις μικροεστίες και να χαμηλώσει σημαντικά η θερμοκρασία στο εσωτερικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν έφτασε το πλοίο στο Μπρίντιζι οι θερμοκρασίες ξεπερνούσαν τους 180 βαθμούς Κελσίου.

Την ίδια στιγμή η αγωνία των συγγενών των αγνοουμένων μέρα με τη μέρα μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο και ζητούν από κάποια αρμόδια αρχή να τους ενημερώσει για την τύχη των δικών τους ανθρώπων και να επισπευσθούν οι διαδικασίες της έρευνας εντός του πλοίου.

Επίσης, όπως αναφέρουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι πυροσβέστες εντόπισαν το βράδυ της Κυριακής το κύριο μαύρο κουτί του Νοrman Atlantic, το οποίο όμως βρισκόταν σε χώρο στον οποίο είχε επεκταθεί η πυρκαγιά και ενδέχεται να έχει καταστραφεί, μερικώς ή ολοκληρωτικά.

Πριν από δύο ημέρες τα μέλη του ιταλικού λιμενικού και οι ειδικές δυνάμεις των καραμπινιέρων είχαν εντοπίσει ένα άλλο, μικρότερο μαύρο κουτί.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ιταλική τηλεόραση Rai, από τις πρώτες πραγματογνωμοσύνες φέρεται να προέκυψαν κάποια στοιχεία που δείχνουν ότι η ναυτική αυτή τραγωδία μπορεί να προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα.

Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς, όπως είπαν ειδικοί, και μπορεί να χρειαστούν πολλές ημέρες μέχρι να ξεκαθαρίσει η εικόνα.

Τα θύματα

Τη Δευτέρα, στο μεταξύ, επρόκειτο να αρχίσουν στο Μπάρι οι νεκροψίες για τα εννέα θύματα που μεταφέρθηκαν στην πρωτεύουσα της Απουλίας, για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου τους.

Επιπλέον, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο το Norman Atlantic να μεταφερθεί στο Μπάρι. Ένας από τους λόγους είναι ότι το Μπρίντιζι δεν διαθέτει τις δυνατότητες για τη συνέχιση της επιχείρησης (π.χ. όταν αποφασιστεί να αδειάσει το πλοίο), ενώ δεν μπορεί να γίνει η μετακίνηση τους σε άλλα σημεία του λιμανιού καθώς δεν είναι ασφαλή.

Και ο Εισαγγελέας του Μπάρι όμως που χειρίζεται την υπόθεση του ναυτικού δυστυχήματος έχει εκδηλώσει επιθυμία το πλοίο να βρίσκεται στο λιμάνι της ίδιας πόλης, για να γίνει καλύτερα η διερεύνηση των αιτιών. Κανείς δεν είναι σε θέση να πει πότε θα γίνει η μετακίνηση στο Μπάρι και αυτό που αναμένεται είναι να εξεταστεί το πλοίο από νηογνώμονα και εφόσον δοθεί έγκριση ότι είναι αξιόπλοο να γίνει η διαδικασία.

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο Εισαγγελέας έχει ζητήσει από όσους συμμετέχουν στις έρευνες πάνω στο πλοίο να μην έχουν κινητά τηλέφωνα και φωτογραφικές μηχανές, για να μη διαρρεύσει οτιδήποτε.

Στο Μπρίντιζι εκτός από τις ιταλικές αρχές βρίσκονται δυο αξιωματικοί - τεχνικοί του Λιμενικού Σώματος της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων και Συμβάντων, καθώς και εκπρόσωποι της ιταλικής πλοιοκτήτριας εταιρείας και της ασφαλιστικής εταιρείας.

Από τη λιμενική αρχή του Μπρίντιζι διαβεβαιώνουν ότι το πλοίο είναι ασφαλές. Όπως λένε, επί 24ωρου βάσεως υπάρχουν στο λιμάνι σε επιφυλακή κλιμάκια της ιταλικής πυροσβεστικής και αστυνομίας, ρυμουλκά, αλλά και πλωτά του ιταλικού λιμενικού για να παρακολουθούν το πλοίο από τη πλευρά της θάλασσας. Επιπροσθέτως γύρω από το πλοίο έχει τοποθετηθεί ειδικό φράγμα ώστε να αποτραπεί ρύπανση της θάλασσας από διαρροή πετρελαίου.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Επιστροφή στη φυλακή Στον Κορυδαλλό ο Ξηρός - Βρέθηκε δεύτερο κρησφύγετο


Στον Κορυδαλλό ο Ξηρός - Βρέθηκε δεύτερο κρησφύγετο
  (Φωτογραφία:  Intime )
Αθήνα
Στον Κορυδαλλό επιστρέφει ο Χριστόδουλος Ξηρός με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

«Δεν συμμετέχω στη διαδικασία σας, δεν με ενδιαφέρει, δεν θα δεχθώ ερωτήσεις και σας παραπέμπω στην αρχική μου δήλωση» ανέφερε στην απολογία του.

Και συμπλήρωσε: «Επειδή επαναλαμβάνεται συνεχώς η φράση 'με σκοπό να βλάψει την οικονομία της χώρας' θέλω να προσθέσω το εξής: Αυτοί που υπηρετείς σαν πιστό σκυλάκι τα κατάφεραν μια χαρά όχι απλά να βλάψουν αλλά να διαλύσουν την οικονομία της χώρας και συνεχίζουν απτόητοι το καταστροφικό τους έργο».

Η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του βαρυποινίτη αφορά κατηγορίες:
  • Διεύθυνσης άγνωστης ως τώρα τρομοκρατικής οργάνωσης με άγνωστα μέλη, η οποία οργάνωση επιδιώκει την τέλεση της κατασκευής, προμήθειας, κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών με σκοπό τη χρήση τους για την πρόκληση κινδύνου σε πράγματα και άνθρωπο.
  • Παράνομης κατοχής πολεμικών τυφεκίων πυρομαχικών και άλλων.
  • Παράνομης κατοχής διατρητικών και εκρηκτικών βλημάτων.
  • Πλαστογραφίας.
  • Παραβίασης περιοριστικών όρων.
  • Παράνομης οπλοφορίας.
Ο «Μανώλης» της 17Ν θα βρεθεί μόνος στην πτέρυγα του Κορυδαλλού, όπου κρατούνταν όλα τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης, καθώς οι υπόλοιποι έχουν μεταφερθεί τις τελευταίες ημέρες στις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Δομοκού.

Δεύτερο κρησφύγετο
Νέες ανακοινώσεις αναμένονται εντός της ημέρας για τον εντοπισμό δεύτερου κρησφύγετου του Ξηρού στο Λουτράκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεσημέρι της Δευτέρας βρέθηκε ένα παραλιακό σπίτι στο Λουτράκι, το οποίο είχε ενοικιαστεί με τα στοιχεία της πλαστής ταυτότητας της γυναίκας που αναζητεί η αστυνομία.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...