Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Έκπληξη των Ελβετών για την «αδράνεια» της Ελλάδας στα εκατομμύρια της φοροδιαφυγής


elvetia
«Η Ελλάδα δεν φαίνεται να “εποφθαλμιά” τα εκατομμύρια της φοροδιαφυγής, τα κατατεθειμένα στην Ελβετία» είναι ο τίτλος εκπομπής της ελβετικής ραδιοτηλεόρασης «RTS Info», η οποία συμπέρανε ότι «παρά τις επείγουσες χρηματικές ανάγκες, η Αθήνα αδρανεί».
«Αυτή η αδράνεια μας εκπλήσσει ακόμα περισσότερο, με δεδομένο ότι η Ελβετία έκανε ήδη συγκεκριμένες προτάσεις στην Ελλάδα για την τακτοποίηση και νομιμοποίηση των αδήλωτων περιουσιακών στοιχείων» ανέφερε η δημοσιογράφος, προσθέτοντας ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της γερμανικής εφημερίδας «Welt am Sonntag» τα ποσά των ελληνικών καταθέσεων φθάνουν τα 800 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η τελευταία συνάντηση μεταξύ Βέρνης και Αθήνας, χρονολογείται από τις 4 Φεβρουαρίου 2014, οπότε η Ομοσπονδιακή Σύμβουλος (σσ: υπουργός Οικονομικών) Eveline Widmer-Schlumpf συναντήθηκε με τον Έλληνα τότε υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, στον οποίο πρότεινε λύση για μια τακτοποίηση του παρελθόντος, λαμβάνοντας υπόψη την εφαρμογή, σε διεθνές επίπεδο, της αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών ανάμεσα στα κράτη (για τις τραπεζικές καταθέσεις).
«Παρ’ όλα αυτά δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση έως σήμερα, ούτε από την προηγούμενη κυβέρνηση, ούτε και από την καινούργια» εξήγησε στην εκπομπή, η Anne Cesar, μέλος του τμήματος Επικοινωνίας, του ελβετικού υφυπουργείου για Διεθνή Οικονομικά Θέματα.
Ο προσκεκλημένος της εκπομπής Thibaut Mercier,οικονομολόγος στη γαλλική τράπεζα BNP -Paribas, στην προσπάθειά του να εξηγήσει τους λόγους της «σιωπής της Αθήνας» υποστήριξε ότι μπορεί να οφείλεται στην έλλειψη μέσων αντιμετώπισης. «Για την αποτελεσματική καταπολέμηση της φοροδιαφυγής» είπε «απαιτείται μια μεγάλη πολιτική βούληση, αλλά και ανθρώπινα, τεχνικά και υλικά μέσα. Αυτό απαιτεί τη χρήση μεγάλων δημόσιων πόρων σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.
Έτσι σήμερα που το ελληνικό κράτος υποφέρει από μεγάλη έλλειψη ρευστότητας, είναι αδύνατο ή πολύ δύσκολο, να εφαρμόσει ένα σχέδιο μεγάλης κλίμακας (για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής)».
Η Αθήνα επομένως, σχολιάζει η δημοσιογράφος, «θα μπορέσει να ασχοληθεί με τη φοροδιαφυγή, όταν αποκτήσει τα μέσα, εκτός εάν ισχύει η θέση των ερευνητών του Πανεπιστημίου του Σικάγου στα τέλη του 2012, σύμφωνα με τους οποίους “η φοροδιαφυγή είναι μια πρακτική τόσο διαδεδομένη στην ελληνική ελίτ, που η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να καταπολεμήσει”.
Σύμφωνα με τους Αμερικανούς ερευνητές, τα κεφάλαιο που διαφεύγουν ετησίως από την Ελλάδα ανέρχονται σε συνολικά 28 δισ. ευρώ».
http://lykavitos.gr/

Read more...

Μ. Σαπέν (Γάλλος ΥΠΟΙΚ): Nα προσέχουν τι λένε όσοι μιλούν για Grexit...


Μ. Σαπέν (Γάλλος ΥΠΟΙΚ): Nα προσέχουντι λένε όσοι μιλούν για GrexitΣαφή θέση κατά των όσων μιλούν για Grexit, πήρε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν, στέλνοντας αυστηρό μήνυμα, ότι ...
όλοι θα πρέπει να προσέχουν τις λέξεις που χρησιμοποιούν, όταν μιλούν για τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Σύμφωνα με τον Σαπέν τέτοιου είδους «ατυχήματα» μπορούν να συμβούν μόνο και μόνο λόγω κακής επιλογής λέξεων.

Παράλληλα ο Μισέλ Σαπέν τόνισε πως η Γαλλία θα κάνει «οτιδήποτε μπορεί» για να αποφευχθεί ένα ατύχημα που μπορούσε να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνη, υπογραμμίζοντας όμως πως οι επικοινωνιακές αστοχίες τόσο από την πλευρά των δανειστών όσο και από την πλευρά της Αθήνας συντηρούν τον κίνδυνο.

«Πιστεύω πως με αυτά που θα κάνουμε θα αποφύγουμε [κάποιο ατύχημα], όμως κανείς δεν μπορεί να είναι κατηγορηματικός σε αυτό, γιατί, και στις δυο πλευρές, θα πρέπει να ελέγχουμε τη γλώσσα που χρησιμοποιούμε.

Σε αυτά τα ζητήματα, τα ατυχήματα οφείλονται συχνά σε κακή επιλογή λέξεων παρά σε κακή συμπεριφορά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαπέν, μιλώντας σε γάλλους βουλευτές...
enikonomia.gr

Read more...

Ένταση στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων...


Πολίτες έσπασαν το λουκέτο και εισήλθαν στο προαύλιο...


Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας, από το κέντρο της πόλης στην περιοχή Κατσικά Ιωαννίνων όπου...
εδρεύει η Γαλακτοκομική Σχολή της πόλης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ:

Ένταση επικρατεί στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, καθώς πολίτες, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί λίγο νωρίτερα έξω από τη Σχολή, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν εναντίον της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, έσπασαν το λουκέτο της καγκελόπορτας και εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο.

Δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονταν σε παρακείμενη περιοχή παρατάχθηκαν απέναντι από τους διαδηλωτές, οι οποίοι φωνάζουν συνθήματα εναντίον των σπουδαστών. Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας, από το κέντρο της πόλης στην περιοχή Κατσικά Ιωαννίνων όπου εδρεύει η Γαλακτοκομική Σχολή της πόλης...

Read more...

Επισημοποιήθηκε η πενταμερής συνάντηση...


Επισημοποιήθηκε η πενταμερής συνάντησηΠαρών θα είναι και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ...


Επισημοποιήθηκε η συνάντηση σχετικά με την Ελλάδα που θα έχουν το βράδυ της Πέμπτης στις Βρυξέλλες, μετά τη Σύνοδο Κορυφής, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και...
πολλοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένων των ηγετών της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε πριν από λίγο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Κατόπιν αιτήματος του κ. Τσίπρα, ο πρόεδρος (του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου) Ντόναλντ Τουσκ θα οργανώσει μια συνάντηση για την Ελλάδα, στην οποία θα συμμετέχουν ο πρωθυπουργός Τσίπρας, η καγκελάριος Μέρκελ, ο πρόεδρος Ολάντ, ο πρόεδρος (της ΕΚΤ Μάριο) Ντράγκι και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιούνκερ», ανέφερε ο εκπρόσωπος και διευκρίνισε πως και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ «θα είναι επίσης παρών» στη συνάντηση...
newsbeast.gr

Read more...

Ανακοίνωση του Κινήματος «Συγχαρητήρια» στην κυβέρνηση «για πρώτη φορά Αριστερά»!


Tις πληροφορίες για διορισμό από την κυβέρνηση και τέταρτου Γενικού Γραμματέα στο υπουργείο Δικαιοσύνης ως ΓΓ Διαφάνειας, του πρώην εισαγγελέα κ.Παπαγγελόπουλου, σχολιάζει με ανακοίνωσή του το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.
giorgos
«Συγχαρητήρια στην κυβέρνηση ''για πρώτη φορά Αριστερά''»…!», λένε στο Κίνημα και εξηγούν :
1. Παρά τους ισχυρισμούς της ότι προχωρεί σε περιορισμό δαπανών, προσθέτει μία επιπλέον θέση Γενικού Γραμματέα στις ήδη τρεις που είχε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, τοποθετώντας στην ενιαία θέση του Γενικού Γραμματέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Διαφάνειας, που κατέχει ήδη ο κ. Κ. Παπαϊωάννου, και τον πρώην εισαγγελικό λειτουργό κ. Παπαγγελόπουλο.
2. Τοποθετεί σε αυτήν την θέση τον κ. Παπαγγελόπουλο, που είχε τοποθετηθεί στην ευαίσθητη και απολύτως εμπιστευτική θέση του διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) επί διακυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, πολλαπλασιάζοντας τα ερωτήματα για το τι μπορεί να σημαίνει η συνεχής αυτή σειρά «συμπτώσεων», μετά την επιλογή του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς και την εξαίρεση της κυβερνητικής περιόδου 2004-2009 από το πεδίο έρευνας της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τις αιτίες εισόδου της χώρας στο Μνημόνιο.
3. Εμφανίζεται τουλάχιστον αδιάφορη (;) για το γεγονός ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος, ως Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, είχε αναλάβει την υπόθεση εκτύπωσης και διανομής χιλιάδων υβριστικών φυλλαδίων κατά του Γιώργου Παπανδρέου, κατά την προεκλογική περίοδο του 2004, υπόθεση για την οποία δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα από την έρευνά του.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Το νέο γενικό συμβούλιο της ΤτΕ...


Tην αλλαγή σύνθεσης του γενικού της συμβουλίου γνωστοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ).
Ειδικότερα, το γενικό συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος αποτελείται από τους:

Στουρνάρα Γιάννη (διοικητή),

Μουρμούρα...
Α. Ιωάννη (υποδιοικητή),

Μητράκο Μ. Θεόδωρο (υποδιοικητή),

Ανρεάδη Α. Ανδρέα (Σύμβουλο),

Ασημακόπουλο Β. Δημήτριο (Σύμβουλο),

Γερανιωτάκη Δ. Ευάγγελο (σύμβουλο),

Μυλωνά Α. Γεώργιο (σύμβουλο),

Πλασκοβίτη Σ. Ηλία (σύμβουλο),

Σταματόπουλο Κ. Χαράλαμπο (σύμβουλο),

Ταβλά Δ. Γεώργιο-Σπυρίδων (σύμβουλο),

Χανδρή Δ. Μιχαήλ (σύμβουλο)


Read more...

Ο διοικητής της ΕΥΠ επί Καραμανλή, νέος γ.γ. του Υπουργείου Δικαιοσύνης!


papaggelopoulos
Με προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ (επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή) και πρώην προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είναι ο νέος γενικός γραμματέας στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εισήλθε στο δικαστικό σώμα το 1983.
Υπηρέτησε στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Κορίνθου και Αθήνας και στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών. Διετέλεσε εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης και Εκτελέσεως Ποινών στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ υπηρέτησε στο Προανακριτικό Τμήμα της Εισαγγελίας με αντικείμενο τη διερεύνηση σοβαρών υποθέσεων ευρύτερου ενδιαφέροντος.
Το 2003 εξελέγη προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, θέση στην οποία παρέμεινε έως και το 2006 όταν και με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, ορίστηκε εποπτεύων εισαγγελέας στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και πρόεδρος του Συμβουλίου Συντονισμού Ανάλυσης και Ερευνών (εποπτεύων εισαγγελέας της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας – ΔΑΕΕΒ – Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας).
Τέλος, τον Ιούλιο του 2009 ανέλαβε διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, θέση στην οποία έμεινε έως και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.
Να σημειωθεί ότι στην εκπνοή της περασμένης εβδομάδας ορκίστηκαν γενικοί γραμματείς του υπουργείου Δικαιοσύνης οι Κωνσταντίνος Κοσμάτος, στον τομέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Ευτύχης Φυτράκης στην Αντεγκληματική Πολιτική και ο Κωστής Παπαιωάννου, στον τομέα της Διαφάνειας.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Δίωξη για απιστία σε υπευθύνους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ...


Δίωξη για απιστία σε υπευθύνους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Για την κακουργηματική κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία, τελεσθείσα κατ' εξακολούθηση, με περιουσιακή ζημία που υπερβαίνει το ποσό των 120 χιλ. ευρώ, άσκησε ποινική δίωξη η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος...
υπευθύνων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ την περίοδο 2006, 2007 και 2008.
Σύμφωνα με την Εισαγγελία, η δίωξη αφορά στην εκμίσθωση από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ακινήτων που δεν είχαν μεταβιβαστεί με κανέναν νόμιμο τρόπο σε αυτήν από τον ΟΣΕ, και μάλιστα αντί ευτελούς τιμήματος, ζημιώνοντας τον ΟΣΕ από την απώλεια μισθωμάτων κατά τουλάχιστον 3 εκατ. ευρώ.

Read more...

"Die Welt": Δεν υπήρξε ποτέ Κατοχικό Δάνειο...



«Δεν υπάρχει το ελληνικό δάνειο των 476 εκατομμυρίων κατοχικών μάρκων» αναφέρει η εφημερίδα «Die Welt» στον τίτλο σημερινού δημοσιεύματός της, στο οποίο σημειώνεται ότι, με βάση πρωτότυπα έγγραφα στα αρχεία του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, «δεν υπήρχε γερμανικό δάνειο αυτού του ποσού, αλλά...
μόνο η απαίτηση για τα έξοδα της κατοχής, τα οποία έπρεπε να αναλάβει η Ελλάδα».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στον υπ.αρ. R27320 φάκελο που βρίσκεται στο πολιτικό αρχείο του υπουργείου Εξωτερικών, υπάρχει έγγραφο, στο οποίο γίνεται λόγος για ένα «γερμανικό υπόλοιπο χρέους ύψους 476 εκατομμυρίων», από το οποίο προκύπτει ότι «δεν πρόκειται ούτε για δάνειο, ούτε για πίστωση, αλλά απλώς για ποσό που έχει υπολογιστεί».

Read more...

Καμμένος: Αυτή η κυβέρνηση θα διαπραγματεύεται όρθια...




Και όχι στα τέσσερα (ΒΙΝΤΕΟ)...
«Ποιος έφερε την ανθρωπιστική κρίση; Ποιανού πολιτική έφερε και είχε ως αποτέλεσμα την ανθρωπιστική κρίση;», αναρωτηθηκε   ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, κατά την ομιλία του στη  Βουλή.
Η απάντηση ήρθε αμέσως, από τον ίδιο: «Η πολιτική την οποία στήριξε ο κ. Βενιζέλος και στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς. Η πολιτική της...
ύφεσης, της εσωτερικής υποτίμησης, η πολιτική που οδήγησε στη φτωχοποίηση τον ελληνικό λαό, η πολιτική που αντί να βοηθήσει στη μείωση του ελλείμματος, βοήθησε στο να ξεφύγει το έλλειμμα, η πολιτική που αντί να βοηθήσει στη μείωση του χρέους τριπλασίασε και τετραπλασίασε το χρέος.

Η πολιτική που έκανε το 70% των νέων να είναι άνεργοι, η πολιτική που έκλεισε τις επιχειρήσεις, η πολιτική που εξαθλίωσε τα εργασιακά δικαιώματα, η πολιτική που διέλυσε μισθούς και συντάξεις. Η πολιτική η οποία αποφάσισε ο ελληνικός λαός στις τελευταίες εκλογές να αλλάξει. Και θα αλλάξει αυτή η πολιτική είτε τους αρέσει είτε δεν τους αρέσει. Διότι εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα κυρίαρχο κράτος».

«Μας είπε ο κ Βενιζέλος ότι η χώρα ήταν όρθια. Τη χώρα την κρατούσαν όρθια με εντολές του Πρωθυπουργού να είναι στα τέσσερα. Αυτή η κυβέρνηση θα διαπραγματεύεται όρθια. Αυτή η κυβέρνηση θα διαπραγματεύεται έχοντας τη λαϊκή εντολή και υπηρετώντας την εθνική κυριαρχία της χώρας. Αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να εκτελέσει αλλουνού εντολές απ’ τις εντολές τις οποίες έχει δώσει ο ελληνικός λαός. Και οι εντολές που έχει δώσει ο ελληνικό λαός είναι απόλυτα σαφείς. Είναι η αλλαγή αυτής της πολιτικής», πρόσθεσε.
Δείτε το Βίντεο:


Read more...

Δια βοής Η νέα ηγετική ομάδα της Ν.Δ.


Στη σημερινή σύσκεψη της ΚΟ της ΝΔ αναδείχθηκε η νέα ηγετική ομάδα της ΝΔ.
samaras4
Πολιτικό συμβούλιο:
Ex officio μέλη Ανδρέας Παπαμιμίκος, Γιάννης Πλακιωτάκης, Σακης Ιωαννίδης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Νικήτας Κακλαμάνης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Γιάννης Βρούτσης, Κώστας Καραγκούνης, Χρύσανθος Λαζαρίδης.
Αιρετοί κοινοβουλευτικοί: Όλγα Κεφαλογιάννη, Μάκης Βορίδης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Θανάσης Μπούρας.
Σκιώδης κυβέρνηση:
Συντονιστής Οικονομικών ο Χρήστος Σταϊκούρας, με τομεάρχες Δημοσιονομικών την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και Φορολογικών τον Απόστολο Βεσυρόπουλο.
Συντονιστής Εξωτερικών και Άμυνας οΚώστας Τασούλας, με τομεάρχη Εξωτερικών το Γιώργο Κουμουτσάκο, ενώ στον τομέα Άμυνας εξελέγη ο Γιάννης Κεφαλογιάννης.
Συντονιστής Κοινωνικών Υποθέσεων ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, με τομεάρχη Εργασίας το Βασίλη Οικονόμου, ενώ τομεάρχης Υγείας είναι τελικά ο Χρήστος Κέλλας.
Συντονιστής Δημόσιας Διοίκησης ο Σίμος Κεδίκογλου. Τον τομέα Δικαιοσύνης θα αναλάβει οΧαράλαμπος Αθανασίου, το Δημόσιας Τάξης ο Δημήτρης Κυριαζίδης, το Διοικητικής Μεταρρύθμισης η Νίκη Κεραμέως και το Μακεδονίας Θράκης, ο Αναστάσιος Δημοσχάκης.
Συντονίστρια Μορφωτικών Υποθέσεων θα είναι η Σοφία Βούλτεψη, με τομεάρχες Παιδείας τοΘόδωρο Φορτσάκη, και Έρευνας τοΤιμολέοντα Κοψαχείλη (ο Γιώργος Στύλιος δε θέλησε να είναι υποψήφιος), Πολιτισμού την Έλενα Ράπτη και Αθλητισμού τον Κώστα Κουκοδήμο.
Συντονιστής Παραγωγής και Εμπορίου θα είναι ο Σταύρος Καλαφάτης, με τομεάρχες Αγροτικής Ανάπτυξης τη Φωτεινή Αραμπατζή, Υποδομών και Μεταφορών τοΛευτέρη Αυγενάκη, Ναυτιλίας τοΝότη Μηταράκη, Ανάπτυξης τονΚώστα Σκρέκα, Τουρισμού το Μάνο Κόνσολα και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής τον Ευάγγελο Μπασιάκο.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

«Πάτησαν πόδι» στη Ζωή!


Μίνι κυβερνητική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, προκειμένου η πρόεδρος του Κοινοβουλίου Ζωή Κωνσταντοπούλου να πειστεί να αποσύρει την πρότασή της για ονομαστική ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης.
tsipr flab
Στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και με τη συμμετοχή του υπουργού Επικρατείας υπεύθυνου για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκου Φλαμπουράρη, τονίστηκε στην κ. Κωνσταντοπούλου, πως πρέπει να πάρει πίσω την απόφασή της για ονομαστική ψηφοφορία και να ακολουθηθεί η διαδικασία έγκρισης του νομοσχεδίου επί της αρχής.
Έτσι η κ. Κωνσταντοπούλου πήρε πίσω την απόφασή της.   Είχαν προηγηθεί οι έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που θεώρησαν ότι η πρόεδρος της Βουλής  υιοθετεί σχετική πρόταση της Χρυσής Αυγής
http://www.matrix24.gr/

Read more...

«Εκθέτει την Ευρώπη το θράσος» Τσίπρας: Δεν εκβιαζόμαστε, υψώνουμε τείχος αξιοπρέπειας


Τσίπρας: Δεν εκβιαζόμαστε, υψώνουμε τείχος αξιοπρέπειας
Ο πρωθυπουργός ΑΛέξης Τσίπρας   (Φωτογραφία:  Intime )

Αθήνα
Σκληρή γλώσσα έναντι του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στους θεσμούς Ντέκλαν Κοστέλο, ο οποίος χαρακτήρισε μονομερή ενέργεια το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας την Τετάρτη στη Βουλή, μιλώντας για «θράσος που εκθέτει την Ευρώπη». Είπε ακόμη ότι η Ελλάδα έγινε οικονομικό πειραματώζωο, ενώ κάλεσε τους Ευρωπαίους να μην προχωρούν αυτοί σε μονομερείς ενέργειες.

Εκθέτει την Ευρώπη το θράσος αυτών που χαρακτηρίζουν μονομερή ενέργεια το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ζητώντας να «παγώσει», για να μην ξεπαγιάζουν οικογένειες στην Ελλάδα, σημείωσε και πρόσθεσε ότι «οι απειλές τους δεν περνάνε, από εδώ υψώνεται τείχος αξιοπρέπειας».
Ο πρωθυπουργός συνέχισε: «Τι είδους Ευρώπη είναι αυτή και ποιον εκφράζει; Αν το κάνουν για να μας τρομάξουν, δεν μας τρομάζουν, ούτε μας πτοούν. Εδώ και 50 ημέρες δεχόμαστε τις ίδιες και τις ίδιες απειλές.
Συνέχισε λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα αντιδράσει σε μια τέτοια λειτουργία της Ευρώπης, όχι μόνο «για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της Ελλάδας, αλλά για να υπερασπιστούμε τον χαρακτήρα της Ευρώπης», ενώ πρόσθεσε ότι θα θέσει το θέμα σε όλα τα θεσμικά επίπεδα της ΕΕ.
Η Ευρώπη δεν είναι ιδιοκτησία των τεχνοκρατών, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «οι εκλεγμένοι με τους εκλεγμένους και οι τεχνοκράτες με τους τεχνοκράτες».
Υποστήριξε για μια ακόμη φορά ότι η τρόικα και το μνημόνιο τελείωσαν, ότι η κυβέρνηση πέτυχε να μην υπάρξει άλλη περικοπή μισθών και συντάξεων, καμία απόλυση, να διαχωρίσει πλήρως τη δανειακή σύμβαση από το μνημόνιο και τη μείωση των εξωπραγματικών πλεονασμάτων.

Από τη λίστα Βαρουφάκη, συνέχισε, έγινε κατανοητό ότι «δεν είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε στον δρόμο των προηγούμενων», ενώ πρόσθεσε ότι κάποιοι στο εσωτερικό και στο εξωτερικό δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου.

Μάλιστα, συμπλήρωσε πως στο εσωτερικό υπάρχουν κάποιοι που είναι «τροϊκανότεροι των τροϊκανών και σε συνεχή επικοινωνία με τροϊκανούς».

Αυτοί, όπως είπε, επιχείρησαν να υπονομεύσουν τη συμφωνία και να αποδομήσουν στελέχη της κυβέρνησης.
Συνέχισε λέγοντας ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να τηρήσει τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου και το ίδιο απαιτεί από τους εταίρους.
Συμπλήρωσε πως η αλλαγή που ξεκίνησε στην Ελλάδα «έρχεται σαν ορμητικό ποτάμι στην Ευρώπη, κανείς δεν θα μπορέσει να το σταματήσει. Η Ελλάδα της λιτότητας είναι παρελθόν, δεν θα καταφέρουν να υπονομεύσουν τη διαπραγμάτευση» και πρόσθεσε πως «η Ευρώπη του αυταρχισμού και της τιμωρίας θα είναι σε λίγο παρελθόν, αν καταφέρουμε να κερδίσουμε αυτή τη μάχη».
Ν.Σ.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Βόμβα» Μοσκοβισί: Δεν θα παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ με κάθε κόστος


moscovici_dieweltpost
Συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα Die Welt δίνει σήμερα ο Πιέρ Μοσκοβισί, στην οποία καταγράφεται μία στροφή από πλευράς του επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων.
Η Ελλάδα δεν θα παραμείνει στο ευρώ με κάθε κόστος, επισημαίνει και η εφημερίδα κάνει τίτλο αυτή του την αποστροφή.
Ο ευρωπαίος επίτροπος είπε ότι πρέπει να γίνει σεβαστό ότι οι Ελληνες διάλεξαν νέα κυβέρνηση αλλά και πως οι Ελληνες πρέπει να σεβαστούν ότι η χώρα τους έχει αναλάβει δεσμεύσεις έναντι των εταίρων της: «Σε αυτή τη διαδικασία βρισκόμαστε, αλλά τα πράγματα πάνε αργά, πολύ αργά» πρόσθεσε.
«Χρειαζόμαστε μία Ελλάδα που θα έχει προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη».
Και συνέχισε: Οταν αρχίζεις να μιλάς για Plan B, πάει να πει ότι σταμάτησες να πιστεύεις στο Plan A. Υπάρχει μία πολύ έντονη επιθυμία του eurogroup να κρατηθεί η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ.
Αλλά οικονομικά ατυχήματα συμβαίνουν. Δουλειά μας δεν είναι να τα προκαλέσουμε, αλλά να τα αποφύγουμε. Δεν θα κρατήσουμε την Ελλάδα με κάθε κόστος στο ευρώ, παρά μόνο με αυστηρούς κανόνες που θα είναι αποδεκτοί και από τις δύο πλευρές.
Ερωτηθείς αν η Ευρώπη αντέχει Grexit, απάντησε: «Η Ευρωζώνη είναι σε καλύτερη θέση από δύο χρόνια πριν. Ωστόσο τυχόν έξοδος θα προκαλέσει μεγάλη πολιτική ζημιά καθώς όλοι θα αναρωτιούνται ποιος θα ακολουθήσει».
http://lykavitos.gr/

Read more...

Κάηκε η Φρανκφούρτη ...


Κάηκε η Φρανκφούρτη στα εγκαίνια του νέου κτιρίου της ΕΚΤ
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ...
Στα εγκαίνια του νέου κτιρίου της ΕΚΤ.  Οδοφράγματα, τραυματισμοί, συλλήψεις, καμμένα ΙΧ, σπασμένες βιτρίνες, δακρυγόνα και βόμβες κρότου λάμψης, συνθέτουν το σκηνικό.
Οι...
εικόνες από τα επεισόδια στην Φρανκφούρτη...


































Read more...

«Δώστε μια ευκαιρία στην Ελλάδα»...


 Συνάντηση Τσίπρα - Δραγασάκη - Βαρουφάκη στο Μαξίμου«Το μόνο που ζητάμε από την Ευρώπη είναι να δώσει μια ευκαιρία στην Ελλάδα».
Αυτός είναι ο τίτλος του άρθρου του αντιπροέδρου της Ελληνικής κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, που φιλοξενεί η βρετανική οικονομική εφημερίδα "Financial Times".
Στη...
συγγραφή του άρθρου που δημοσιεύτηκε την Τρίτη (17/3), όπως σημειώνεται στο ίδιο δημοσίευμα, συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης και ο υπουργός Διεθνών Οικονομικών Υποθέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ολόκληρο το άρθρο:

«Αποτελεί κοινή πεποίθηση πως η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει ειδική μεταχείριση σε σχέση με άλλα οικονομικά πιεσμένα μέλη της ευρωζώνης.

Δεν ζητάμε κάτι τέτοιο. Θέλουμε ίση μεταχείριση.

Από τότε που ξέσπασε η κρίση, η οικονομία μας έχει συρρικνωθεί κατά 26%. Η ανεργία έχει αυξηθεί από το 8% στο 26%. Οι μισθοί έχουν υποχωρήσει 33%. Οι επιπτώσεις αυτές είναι χειρότερες από αυτές που βίωσε οποιαδήποτε χώρα κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1930 και πολύ χειρότερες από αυτές που προέβλεπαν τα δύο πρόγραμμα προσαρμογής για την Ελλάδα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση έχει ασκήσει κριτική στα προγράμματα αυτά.

Η δημοσιονομική προσαρμογή ήταν πολύ μεγαλύτερη από ό,τι σε άλλες χώρες. Από το 2009, έχουν εφαρμοστεί περικοπές δαπανών και αυξήσεις φόρων που αντιστοιχούν σε πάνω από το 45% του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών. Στην Πορτογαλία ήταν 20%. Στην Ιταλία και στην Ιρλανδία 15%.

Όχι μόνο ήταν μεγαλύτερα τα δημοσιονομικά μέτρα, αλλά για κάθε ποσοστιαία μονάδα προσαρμογής, η οικονομία συρρικνώθηκε περισσότερο. Αυτό συνέβη γιατί η ελληνική οικονομία δεν είναι τόσο ανοιχτή όσο άλλες. Οποιαδήποτε πτώση στη ζήτηση επιφέρει μεγαλύτερο πλήγμα στα εγχώρια προϊόντα από ό,τι στις εισαγωγές. Διαδοχικοί γύροι λιτότητας διόγκωσαν τη συρρίκνωση του ΑΕΠ. Και με αυτό αυξήθηκε ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ, καθιστώντας τη δυναμική του χρέους μη διαχειρίσιμη. Η Ελλάδα δανείζεται ακόμη περισσότερο για να πληρώσει παλιότερα χρέη.

Μπήκαμε στην κρίση με ένα μεγάλο εξωτερικό έλλειμμα. Με τον πληθωρισμό κοντά στο μηδέν, οι περικοπές στις τιμές που ήταν απαραίτητες για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας έγιναν με μεγάλο κόστος για τις οικονομικά πιεσμένες χώρες της ευρωζώνης. Η παραγωγή έπρεπε να συρρικνωθεί, δημιουργώντας αποπληθωρισμό και επιδεινώνοντας τη δυναμική του χρέους. Τα μεγάλα χρέη είναι δύσκολο να σταθεροποιηθούν όταν ο αποπληθωρισμός αυξάνει την πραγματική αξία του χρέους. Στη δεκαετία του 1920, το Ηνωμένο Βασίλειο είχε μεγάλα πρωτογενή δημοσιονομικά πλεονάσματα, αλλά ο αποπληθωρισμός αύξησε το λόγο του χρέους του προς το ΑΕΠ.

Αν και η κρίση έχει κάνει τα πράγματα χειρότερα για την Ελλάδα και άλλες χώρες, είχε αθέλητες αλλά θετικές επιδράσεις για τις χώρες του πυρήνα της ευρωζώνης. Η Γερμανία και άλλες χώρες έχουν ευνοηθεί από συναλλαγματικές ισοτιμίες και επιτόκια που είναι χαμηλότερα από αυτά που θα αντιμετώπιζαν αν είχαν τα δικά τους νομίσματα.

Το πρόγραμμα αγοράς τίτλων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είχε ως στόχο να μειώσει το κόστος δανεισμού των οικονομικά πιεσμένων χωρών μέσω της αγοράς του κρατικού τους χρέους. Επίσης εξάλειψε ουσιαστικά το ελληνικό χρέος που είχαν στην κατοχή τους οι τράπεζες του πυρήνα. Οι ελληνικές τράπεζες ωστόσο, συνέχισαν να κατέχουν μεγάλη ποσότητα αυτού του χρέους και το κόστος της αναδιάρθρωσης του έπρεπε να καταβληθεί από τον Έλληνα φορολογούμενο.

Οι κεφαλαιακές ροές από τις οικονομικά πιεσμένες χώρες έχουν στερέψει τη ρευστότητα από τα τραπεζικά τους συστήματα, ενώ έχουν αυξήσει τη δανειοδοτική ικανότητα των τραπεζών του πυρήνα. Η έξοδος ανθρώπινου δυναμικού υψηλής εξειδίκευσης έχει περιορίσει την παραγωγική δυνατότητα των οικονομικά πιεσμένων χωρών. Θα χρειαστεί πάνω από μια γενιά για να αντιστραφούν οι επιπτώσεις αυτές.

Οι γεννήτορες του ευρώ οραματίζονταν μια νομισματική ένωση στα πρότυπα του κλασικού κανόνα του χρυσού, κάτω από τον οποίο η προσαρμογή μεταξύ χωρών με εξωτερικά πλεονάσματα και αυτών με εξωτερικά ελλείμματα θα ήταν συμμετρική. Με το ευρώ, το κόστος της προσαρμογής επιβαρύνει τις ελλειμματικές χώρες. Από το 2008 ως το 2014, τα εξωτερικά ισοζυγία των οικονομικά πιεσμένων χωρών έχουν μετακινηθεί από τεράστια ελλείμματα σε πλεονάσματα. Τα εξωτερικά πλεονάσματα του πυρήνα παραμένουν σταθερά.

Το αποτέλεσμα είναι πως η χώρα βρίσκεται σε μια θέση σαν και αυτήν του Σίσυφου, ενός ανθρώπου που είναι καταδικασμένος να κουβαλάει μια πέτρα στην κορυφή ενός λόφου μόνο και μόνο για να τη δει να κατρακυλάει και πάλι προς τα κάτω. Οι Έλληνες εφάρμοσαν μέτρα λιτότητας και έχουν υποφέρει πολύ περισσότερο από ό,τι αναμενόταν. Πολλοί από το 60% των νέων που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας θα κατηγοριοποιηθούν μια μέρα ως μακροχρόνια άνεργοι. Κινδυνεύουμε να καταδικάσουμε μια ολόκληρη γενιά σε ένα μέλλον χωρίς ελπίδα. Για να το αποφύγουμε αυτό, αυτό που ζητάμε από τους εταίρους μας στην ευρωζώνη είναι να αντιμετωπίσουν την Ελλάδα ως ισότιμο μέλος και να μας βοηθήσουν να βγούμε από αυτό το μαρτύριο του Σίσυφου».

Read more...

Υπό πολιορκία διαδηλωτών εγκαινιάζονται τα νέα γραφεία της ΕΚΤ...


ΦΩΤΟ & LIVE ΒΙΝΤΕΟ...
Υπό πολιορκία βρίσκονται τα νέα γραφεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στη Φραγκφούρτη, από τουλάχιστον 10.000 διαδηλωτές ενάντια στη λιτότητα.

Πολίτες από τη Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες ανταποκρίθηκαν στην...
πρωτοβουλία «Blockupy», ενάντια στην τελετή για τα εγκαίνια των νέων γραφείων της ΕΚΤ.

Ήδη από νωρίς το πρωί ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας.Η γερμανική αστυνομία έχει επιστρατεύσει χιλιάδες αστυνομικούς (εκτιμήσεις τους ανεβάζουν στους 10.000), πολλές «αύρες» και ελικόπτερα, ενώ γύρω από το σημείο η αστυνομία έχει δημιουργήσει μία «νεκρή ζώνη» δεκάδων μέτρων, την οποία απαγορεύεται να προσεγγίσουν οι διαδηλωτές.

Στη διαδήλωση κατά της λιτότητας, κάτω από τα πανό του Blockupy, συμμετέχουν ομάδες όπως η Attac, εργατικές ενώσεις και αντιπροσωπίες από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Podemos.

Στην Φραγκφούρτη έχουν φτάσει 60 λεωφορεία από 39 διαφορετικές πόλεις της Ευρώπης, ενώ Γερμανοί διαδηλωτές ναύλωσαν ειδικό τραίνο από το Βερολίνο.

Τα νέα γραφεία της ΕΚΤ κόστισαν 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για έναν ουρανοξύστη ύψους 185 μέτρων από ατσάλι και γυαλί, που ανεγέρθηκε στις όχθες του ποταμού Μάιν, παραπόταμου του Ρήνου που διασχίζει την οικονομική πρωτεύουσα της Ευρώπης.Το κτήριο θα εγκαινιάσει ο Ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης, Μάριο Ντράγκι, στις 11:00 τοπική ώρα, παρουσία τουλάχιστον 60 προσκεκλημένων, εκ των οποίων όμως – λόγω της μαζικής κινητοποίησης αλλά και της τρέχουσας ελληνικής κρίσης – μόνο 20 δεν θα σχετίζονται με την ΕΚΤ.  

Δείτε LIVE ΒΙΝΤΕΟ, EΔΩ

topontiki.gr

Read more...

Τσούκαλης:Συμφοιτητής του Βαγγέλη Γιακουμάκη δέχθηκε απειλητικά μηνύματα...



Διαψεύδεται η ύπαρξη βίντεο που δείχνει ομάδα να ακολουθεί τον Β.Γιακουμάκη (BINTEO)...


Μία αποκάλυψη έκανε στον "αέρα" της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του Παπαδάκη ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης για...
την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Όπως είπε, κάποιος συμφοιτητής του Βαγγέλη δέχθηκε απειλητικά μηνύματα στο facebook και στο τηλέφωνο.

Σχετικά με τις τελευταίες πληροφορίες που αναφέρουν ότι η αστυνομία έχει στην κατοχή της οπτικό υλικό από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης εμπορικών καταστημάτων, στο οποίο διακρίνεται μία παρέα ατόμων να ακολουθεί τον Βαγγέλη την ημέρα που εξαφανίστηκε στις 6 Φεβρουαρίου, ο κ. Τσούκαλης δήλωσε πως δεν υπάρχει τέτοιο βίντεο απ' ό,τι γνωρίζει. "Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο:

enikos.gr

Read more...