Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

«Παλεύοντας ενάντια στις σύγχρονες μορφές ανισότητας» Διεθνής καμπάνια από τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Έλιο Ντι Ρούπo


ÅËÂÅÔÉÁ - Ï ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÓ ÃÉÙÑÃÏÓ ÐÁÐÁÍÄÑÅÏÕ ÓÔÏ ÐÁÃÊÏÓÌÉÏ ÏÉÊÏÍÏÌÉÊÏ ÖÏÑÏÕÌ ÓÔÏ ÍÔÁÂÏÓ (EUROKINISSI // Â. ÖÉËÇÓ)
Η πρώτη συνάντηση της Επιτροπής ενάντια στην Ανισότητα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο, στις Βρυξέλλες, υπό την αιγίδα του Σοσιαλιστικού Κόμματος Βελγίου και του Προέδρου του και πρώην Πρωθυπουργού της χώρας, Έλιο Ντι Ρούπο.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, στην εισηγητική του ομιλία, τόνισε την ανάγκη κινητοποίησης των προοδευτικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση των νέων μορφών ανισότητας που ενισχύονται από την άναρχη παγκοσμιοποίηση.
Τόνισε ότι, αυτές οι νέες μορφές ανισότητας πρέπει να αντιμετωπιστούν σε τοπικό, εθνικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο και γι' αυτό έχει μεγάλη σημασία η εμπειρία και οι προτάσεις όλων των ηπείρων.
Τα μέλη της Επιτροπής, δεσμεύτηκαν να εργαστούν τους επόμενους μήνες για την επεξεργασία συγκεκριμένων προτάσεων σχετικά με το μείζον ζήτημα της αντιμετώπισης της ανισότητας, εντός και μεταξύ των κρατών.
Για να υπάρχει αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση απόψεων από διαφορετικές γωνιές του κόσμου, στην Επιτροπή που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου, συμμετέχουν:
Ο πρώην Πρόεδρος της Χιλής, Ρικάρντο Λάγκος, ο Πρόεδρος του Νίγηρα, Μαμαντού Ισουφού, η Πρόεδρος της Τζαμάϊκα, Πόρσια Σίμπσον, ο πρώην Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Εέρο Χεϊναλουόμα, η πρώην Πρόεδρος της Κόστα Ρίκα, Λόρα Τσιντσίγια, ο πρώην Πρόεδρος της Μολδαβίας και ηγέτης
του Δημοκρατικού Κόμματος, Μάριαν Λούπου, ο Αντιπρόεδρος του Κόμματος του Κονγκρέσου της Ινδίας, και πρώην Υπουργός Εξωτερικών, Άναντ Σάρμα, η Πρόεδρος της Αφρικανικής Ένωσης, Νκοσασάνα Ντλάμινι Ζούμα, ο πρώην Υποθργός Οικονομικών του Πακιστάν, Σαλεέμ Μαντιβάλα και ο Γραμματέας της
Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Λουΐς Αγιάλα.
Την Επιτροπή συντονίζει ο Πρώην Πρωθυπουργός του Βελγίου, Έλιο Ντι Ρούπο.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

ΟΑΕΔ: Ο οριστικός πίνακας για τις 413 θέσεις κοινωφελούς εργασίας...



Τον οριστικό πίνακα κατάταξης ανέργων στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα 2016 για 413 θέσεις πλήρους απασχόλησης σε Επιβλέποντες Φορείς ανήρτησε ο ΟΑΕΔ στην ιστοσελίδα του.

Ο Οριστικός Πίνακας περιλαμβάνει τους...

ωφελούμενους, εγγεγραμμένους στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού, ηλικίας 18 ετών και άνω, που θα εργαστούν για πέντε μήνες με πλήρη απασχόληση και ασφάλιση στους Επιβλέποντες Φορείς, όπως έχουν καθοριστεί βάσει της Δημόσιας Πρόσκλησης Νο 3/2016.

Όπως επισημαίνει ο οργανισμός, η κατάρτιση του Οριστικού Πίνακα πραγματοποιήθηκε με αυτοματοποιημένο, διαφανή και αντικειμενικό τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ, με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της εγκεκριμένης από το ΑΣΕΠ Δημόσιας Πρόσκλησης.


Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν τη σειρά κατάταξής τους στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής τους.

Οι άνεργοι που έχουν επιλεγεί για τοποθέτηση, καλούνται να προσέλθουν στην αρμόδια Υπηρεσία (ΚΠΑ2), στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει ο Επιβλέπων Φορέας τοποθέτησής τους, εντός προθεσμίας πέντε εργάσιμων ημερών από την ενημέρωσή τους και να παραλάβουν συστατικό σημείωμα προκειμένου να υποδειχθούν στους Επιβλέποντες Φορείς.

Για τη διαδικασία υπόδειξης και την προσκόμιση των σχετικών δικαιολογητικών στους επιβλέποντες φορείς οι ωφελούμενοι άνεργοι μπορούν να ενημερωθούν από τον  διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, στην ενότητα «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες» / «Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα» / «Οδηγός Εφαρμογής Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα», όπως επίσης από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Οργανισμού (ΚΠΑ2)...

Read more...

«Ξορκίζει» ο Γ. Κατρούγκαλος τα σενάρια κατάργησης 13ου - 14ου μισθού...

 
«Τώρα που ολοκληρώνεται η αξιολόγηση, κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα και συνθήκες αποσταθεροποίησης», δήλωσε ο υπορυγός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, αναφερόμενος στα δημοσιεύματα στα οποία γίνεται λόγος για κατάργηση του 13ου και...
14ου μισθού.

Επίσης, επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος πήρε θέση επί «αβάσιμων δημοσιευμάτων».

Σχετικά με το ενδεχόμενο ενσωμάτωσης ή επιμερισμού του 13ου και του 14ου μισθού, υποστήριξε πως είναι πρόταση του ΣΕΒ, την οποία η κυβέρνηση δεν έχει κάνει δεκτή.

Διαβεβαιώσεις σχετικά με τη διατήρηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα έδωσε και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στην ΕΡΤ.

«Δεν τίθεται ζήτημα 13ου και 14ου μισθού» ξεκαθάρισε και επανέλαβε ότι «δεν πρόκειται να γίνει καμία κατάργηση»...


Πηγή: naftemporiki.gr

Read more...

Σε εξέλιξη το κρίσιμο EuroWorking Group για τα 7,5 δισ...


 Θετική επί της αρχής η έκθεση της Κομισιόν για την αξιολόγηση
Στο επίκεντρο οι αποκρατικοποιήσεις...

Θετική επί της αρχής είναι η έκθεση συμμόρφωσης (compliance report) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η...

έκθεση συμμόρφωσης έχει ήδη κατατεθεί στο EuroWorking Group (EWG) που συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη, με στόχο να ανάψει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ εντός του μηνός.

«Τώρα τη σκυτάλη θα πάρουν τα κράτη-μέλη», ανέφεραν οι ίδιες πηγές. Τα κράτη θα ενημερωθούν από το EWG για τη θετική αξιολόγηση των θεσμών και θα ακολουθήσει η διαδικασία επικύρωσης από πέντε εθνικά κοινοβούλια.

Ευρωπαϊκές πηγές σημειώνουν ότι εάν δεν ολοκληρωθεί σήμερα η διαδικασία, το θέμα θα κλείσει στη συνεδρίαση του EuroWorking Group την Πέμπτη 9 Ιουνίου, στο Ελσίνκι, καθώς όσα απομένουν θεωρούνται ήσσονος σημασίας.

Εκπρόσωπος της Επιτροπής δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, σημαντική πρόοδος έχει σημειωθεί προς την πλήρη εφαρμογή των εκκρεμών προαπαιτούμενων δράσεων». Ο ίδιος ανέφερε πως η εν λόγω πρόοδος επαληθεύεται τώρα από την Ομάδα Εργασίας του Eurogroup, σύμφωνα με την εντολή του Eurogroup.

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες διαρροές από την τηλεδιάσκεψη των εμπειρογνωμόνων των Υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης στα «αγκάθια» είναι η μεταβίβαση του ποσοστού που κατέχει το ελληνικό Δημόσιο στον ΟΤΕ και η επίσπευση της μεταβίβασης του Ελληνικού.

Ωστόσο, οι τεχνοκράτες της Ευρωζώνης έχοντας στα χέρια τους την έκθεση συμμόρφωσης των δανειστών θα αποφανθούν εάν η ελληνική κυβέρνηση έχει ικανοποιήσει στο ακέραιο όλα τα προαπαιτούμενα που έχουν τεθεί για την αποδέσμευση των πρώτων χρημάτων από το τρίτο χρηματοδοτικό πρόγραμμα...

Read more...