Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

«Παλεύοντας ενάντια στις σύγχρονες μορφές ανισότητας» Διεθνής καμπάνια από τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Έλιο Ντι Ρούπo


ÅËÂÅÔÉÁ - Ï ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÓ ÃÉÙÑÃÏÓ ÐÁÐÁÍÄÑÅÏÕ ÓÔÏ ÐÁÃÊÏÓÌÉÏ ÏÉÊÏÍÏÌÉÊÏ ÖÏÑÏÕÌ ÓÔÏ ÍÔÁÂÏÓ (EUROKINISSI // Â. ÖÉËÇÓ)
Η πρώτη συνάντηση της Επιτροπής ενάντια στην Ανισότητα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο, στις Βρυξέλλες, υπό την αιγίδα του Σοσιαλιστικού Κόμματος Βελγίου και του Προέδρου του και πρώην Πρωθυπουργού της χώρας, Έλιο Ντι Ρούπο.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, στην εισηγητική του ομιλία, τόνισε την ανάγκη κινητοποίησης των προοδευτικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση των νέων μορφών ανισότητας που ενισχύονται από την άναρχη παγκοσμιοποίηση.
Τόνισε ότι, αυτές οι νέες μορφές ανισότητας πρέπει να αντιμετωπιστούν σε τοπικό, εθνικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο και γι' αυτό έχει μεγάλη σημασία η εμπειρία και οι προτάσεις όλων των ηπείρων.
Τα μέλη της Επιτροπής, δεσμεύτηκαν να εργαστούν τους επόμενους μήνες για την επεξεργασία συγκεκριμένων προτάσεων σχετικά με το μείζον ζήτημα της αντιμετώπισης της ανισότητας, εντός και μεταξύ των κρατών.
Για να υπάρχει αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση απόψεων από διαφορετικές γωνιές του κόσμου, στην Επιτροπή που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου, συμμετέχουν:
Ο πρώην Πρόεδρος της Χιλής, Ρικάρντο Λάγκος, ο Πρόεδρος του Νίγηρα, Μαμαντού Ισουφού, η Πρόεδρος της Τζαμάϊκα, Πόρσια Σίμπσον, ο πρώην Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Εέρο Χεϊναλουόμα, η πρώην Πρόεδρος της Κόστα Ρίκα, Λόρα Τσιντσίγια, ο πρώην Πρόεδρος της Μολδαβίας και ηγέτης
του Δημοκρατικού Κόμματος, Μάριαν Λούπου, ο Αντιπρόεδρος του Κόμματος του Κονγκρέσου της Ινδίας, και πρώην Υπουργός Εξωτερικών, Άναντ Σάρμα, η Πρόεδρος της Αφρικανικής Ένωσης, Νκοσασάνα Ντλάμινι Ζούμα, ο πρώην Υποθργός Οικονομικών του Πακιστάν, Σαλεέμ Μαντιβάλα και ο Γραμματέας της
Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Λουΐς Αγιάλα.
Την Επιτροπή συντονίζει ο Πρώην Πρωθυπουργός του Βελγίου, Έλιο Ντι Ρούπο.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: