Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Φώφη: Λόγοι σκληρής αυτοκριτικής οδήγησαν τον Παπανδρέου στην παραίτηση

Παραθέτω ένα απόσπασμα από σημερινή συνέντευξη της Φώφης Γεννηματά στο ΣΚΑΙ:

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Υπάρχει πιο έμπρακτη αυτοκριτική από το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος ήταν Πρωθυπουργός μιας αυτοδύναμης Κυβέρνησης, που εκλέχθηκε με 10 μονάδες διαφορά, παραιτήθηκε και δεν ήταν υποψήφιος αρχηγός για το κόμμα του; Δεν είναι ανάληψη ευθύνης αυτό, γενναία ανάληψη ευθύνης και σκληρή αυτοκριτική και έμπρακτη;
Β. ΛΥΡΙΤΖΗΣ: Είναι η πρώτη φορά που το λέτε, που ακούω στέλεχος του ΠΑΣΟΚ να λέει, ότι..


...ο κ. Παπανδρέου παραιτήθηκε γιατί απέτυχε.
Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Δεν λέω ότι απέτυχε, είπα ότι ανέλαβε τις ευθύνες του και κατάλαβε...
Β. ΛΥΡΙΤΖΗΣ: Ο ίδιος δεν το λέει αυτό.
Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Όλοι έχουν ευθύνες για την πορεία έως εδώ - και σας είπα, και αυτοί που κυβέρνησαν, και αυτοί που δεν κυβέρνησαν. Ένας Πρωθυπουργός, όμως, είχε το θάρρος να σηκώσει το βάρος της ευθύνης και να δώσει διέξοδο, γιατί εκείνη τη στιγμή αυτό που χρειαζόταν η χώρα ήταν συναίνεση. Αυτό ήταν ένα πολύ μεγάλο έλλειμμα και έχει ευθύνη ο πολιτικός κόσμος, και όχι μόνον ο πολιτικός κόσμος και νομίζω ότι, από τα λάθη μας, πρέπει να διδαχθούμε όλοι.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Πρωτότυπη η αφήγηση της κ.Γεννηματά. Κρίμα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Παρακολουθώ με λύπηση τον σκόπιμο κατήφορο της. Κακός σύμβουλος ο οπορτουνισμός.

Αχ ρε ΓΑΠ...
Read more...

Στην «φάκα» και η λογίστρια του Άκη- Συνέλαβαν στη Θεσσαλονίκη Σαχπατζίδη και Ζήγρα



Στην «φάκα» και η λογίστρια του Άκη- Συνέλαβαν στη Θεσσαλονίκη Σαχπατζίδη και Ζήγρα
Ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση για την οποία κατηγορείται ο Ακης Τσοχατζόπουλος συνελήφθη σήμερα στη Θεσσαλονίκη και ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης, ο οποίος λειτουργούσε, σύμφωνα με την Ανακρίτρια που είχε αναλάβει την υπόθεση Siemens, ως παρένθετο πρόσωπο στην αγορά των υποβρυχίων. Ο επιχειρηματίας είναι γνωστός στη Θεσσαλονίκη με το παρατσούκλι «ο Σάχης της Κατερίνης».

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν και τον ξάδερφο του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ζήγρα, ο οποίος ήταν ιδιοκτήτης τηε εφημερίδας Μακεδονία. Ο Ζήγρας επίσης φέρεται να εμπλέκεται στην ίδια υπόθεση ως διαχειριστής της off shore εταιρίας, Torcaso, στην οποία ανήκε και το σπίτι του Τσοχατζόπουλου στην Διονυσίου Αρειοπαγίτου πριν μεταβιβαστεί στην off shore, Nobilis, και από αυτή στη σύζυγο του Άκη, Βίκυ Σταμάτη.

Τέλος, οι Αρχές προχώρησαν και στη σύλληψη της λογίστριας του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Read more...

Η χλιδάτη ζωή του Άκη …


Τι αναφέρουν οι έρευνες του ΣΔΟΕ...
Πανάκριβα ακίνητα πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε Ακρόπολη, Θεσσαλονίκη, Ψυχικό, Πεδίον Αρεως και Κορινθία φέρεται -σύμφωνα με τις έρευνες του ΣΔΟΕ και της Δικαιοσύνης- να έχει αποκτήσει ο Ακης Τσοχατζόπουλος κατά τη διάρκεια της πολιτικής του σταδιοδρομίας.

Πέραν του ακινήτου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο όνομα της συζύγου του το οποίο εκτιμάται ότι έχει αγοραία αξία πολλαπλάσια της αντικειμενικής, o κ. Τσοχατζόπουλος, φέρεται να έχει στην κατοχή του συνολικά 15 ακίνητα.

Μεταξύ αυτών, ένα σπίτι στη οδό Σικελιανού στο Παλαιό Ψυχικό αξίας 1,5 εκατομμυρίου ευρώ το οποίο έχει γράψει στο όνομα της πρώην συζύγου του Γκουντρούν. Επίσης φέρεται να έχει αγοράσει δύο διαμερίσματα συνολικής αξίας 380.000 ευρώ στην οδό Κομνά Τράκα στο Πεδίον του Αρεως, διαμέρισμα στην οδό Νίκης στη Θεσσαλονίκη, αλλά και εξοχική κατοικία στον Κόρφο Κορινθίας, αξίας 350.000 ευρώ.

Το διαμέρισμα, εμβαδού 184 τετραγωνικών, στην παραλία της Θεσσαλονίκης, βρίσκεται στην πλατεία Αριστοτέλους, σε ένα από τα ακριβότερα σημεία της πόλης με απρόσκοπτη θέα στον Θερμαϊκό. Σύμφωνα με κτηματομεσίτες η σημερινή του αξία φτάνει το 1,1 εκ. Ευρώ και φέρεται ότι αγοράστηκε το 1996 από την κόρη του υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου.

Η πολυτελής παραθαλάσσια βίλα στον Κόρφο Κορινθίας έχει εμβαδό 147 τετραγωνικών και εμπορική αξία 350.000 ευρώ. Αγοράστηκε το 1994 και ανήκει σε αυτόν και την πρώην σύζυγό του εξ ημισείας.

Ο πεζόδρομος της Κομνά Τράκα είναι ο δεύτερος αθηναϊκός πεζόδρομος στον οποίο ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ συμπίπτει με την offshore εταιρεία Torcaso Investments Limited, που κατείχε για δύο χρόνια την ιδιοκτησία της τωρινής του κατοικίας στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Μεσοτοιχία με το «διανυκτερεύον» διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου της οδού Κομνά Τράκα 3 στα Πατήσια, που σήμερα ανήκει στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται πενταώροφο κτίριο γραφείων που μέχρι το 2007 -οπότε και πουλήθηκε στη Μονή Βατοπεδίου για σχεδόν 4 εκατομμύρια ευρώ- βρισκόταν στα χέρια της offshore Torcaso.

Δύο μήνες πριν η Torcaso αγοράσει το πενταώροφο ακίνητο στη γωνία ανάμεσα στην οδό Κεφαλληνίας 45 και Κομνά Τράκα, η ιδιοκτησία Τσοχατζόπουλου στην Κομνά Τράκα 3 αγοράζεται από τον Θεσσαλονικιό επιχειρηματία Νικόλαο Ζήγρα, ξάδερφο του κ. Τσοχατζόπουλου, ο οποίος και τη μεταβιβάζει στον πρώην υπουργό τέσσερα χρόνια αργότερα.

Σήμερα, στο διαμέρισμα στεγάζεται η ΛΗΘΑΙΑ ΕΠΕ, κατασκευαστική εταιρεία που συστάθηκε το 2007 από την κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή και τον γιό του Αλέξανδρο.

Η ίδια εταιρεία μισθώνει όχι μόνο στην ίδια γειτονιά αλλά ακριβώς απέναντι από την ιδιοκτησία της Torcaso δύο οικόπεδα, ιδιοκτησίας Αρετής Τσοχατζοπούλου, προς 227 χιλιάδες ευρώ για δεκαπέντε χρόνια. Μια δεύτερη κατασκευαστική, που ιδρύεται μεταξύ άλλων από την Αρετή Τσοχατζοπούλου το 2003, η ΑΤΕΦΑ ΕΠΕ, φέρνει την κόρη του πρώην υπουργού στο ίδιο διοικητικό συμβούλιο με τη λογίστρια κυρία Ευφροσύνη Λαμπροπούλου.

Η κυρία Λαμπροπούλου εμφανίζεται το 2002 να ενεργεί και ως αντίκλητος της Torcaso κατά την αγοραπωλησία της τωρινής οικίας του κ. Τσοχατζόπουλου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Την ίδια χρονιά, στην πολεοδομία Αθηνών κατατίθεται ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της off shore, σύμφωνα με την οποία επικεφαλής του έργου, το οποίο μετέτρεψε το μικρό νεοκλασικό της Κεφαλληνίας 45 σε υπερσύγχρονο πενταώροφο κτίριο γραφείων, εμφανίζεται ο Αστέριος Οικονομίδης.

Ο κ. Οικονομίδης είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της κατασκευαστικής εταιρείας ARCON που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και έχει στο ενεργητικό της πλήθος κατασκευαστικών έργων, με συμμετοχή και στην ανακαίνιση του κτιρίου του Μετοχικού Ταμείου Στρατού στην οδό Πανεπιστημίου.

Ο κ. Οικονομίδης συμπτωματικά είναι ο ίδιος άνθρωπος που πουλάει τον Μάιο του 2006 τους δύο τελευταίους ορόφους, εμβαδού 272 τετραγωνικών μέτρων της κατοικίας, στον αριθμό 60 της οδού Δεινοκράτους στο Κολωνάκι, στην κόρη του κ. Τσοχατζόπουλου για περίπου 700 χιλιάδες ευρώ. Η κυρία Αρετή Τσοχατζοπούλου, σύμφωνα με το συμβόλαιο υπ. αριθμόν 5975/01 τη δηλώνει ως κατοικία της ήδη από το 2001.

Σύμφωνα με τα αρχεία του υποθηκοφυλακείου Αθηνών, όμως, το 2001 η κατοικία στην οδό Δεινοκράτους 60 ανήκει στην off shore εταιρεία Bluebell με έδρα τη Μονρόβια της Λιβερίας.

Η offshore Bluebell μεταβιβάζει το 2005 την ιδιοκτησία στην οδό Δεινοκράτους στον πρόεδρο της ARCO κ. Οικονομίδη, ο οποίος σε λιγότερο από έναν χρόνο τη μεταβιβάζει με τη σειρά του στην κόρη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

Ο αρχικός ιδιοκτήτης του ακινήτου, δηλώνει ότι η μόνη του επαφή με την εταιρεία έγινε μέσω δικηγόρου που εδρεύει στο Θησείο. Ο δικηγόρος αυτός και αντιπρόσωπος της off shore Bluebell το 1998 εμφανίζεται μαζί με τον ίδιο συμβολαιογράφο σε δύο άλλες αγοραπωλησίες της οικογένειας Τσοχατζοπούλου – μία του πρώην υπουργού Τσοχατζόπουλου την ίδια χρονιά, αλλά και μία του υιού του δύο χρόνια αργότερα.

Πηγή iefimerida.gr



Read more...

Δήλωση Προέδρου Κ.Ο. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Χάρη Καστανίδη 11/04/2012

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Χάρης Καστανίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η δικαιοσύνη είναι σήμερα η υπαρκτή ελπίδα των Ελλήνων για τη διερεύνηση σε βάθος των σκανδαλωδών υποθέσεων που απασχολούν τη δημόσια ζωή τα τελευταία χρόνια.

Απευθύνω έκκληση στους δικαστικούς λειτουργούς, να αξιοποιήσουν το νέο θεσμικό πλαίσιο που εισηγήθηκα και ψηφίστηκε από τη Βουλή. Ένα νέο θεσμικό πλαίσιο που δίνει μεγαλύτερες δυνατότητες και δικονομικά μέσα στη δίωξη των εγκλημάτων διαφθοράς.


Read more...

Δεν θα χρειαστεί η Ισπανία βοήθεια για τις τράπεζές της, επιμένει η Κομισιόν

Περιμένει ωστόσο τα συνολικά στοιχεία


(Φωτογραφία: Associated Press )


Βρυξέλλες, Βέλγιο
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιμένει στη θέση της ότι η Ισπανία δεν θα χρειασθεί οικονομική στήριξη από την ευρωζώνη για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού τομέα της, σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου της Κομισιόν Ολιβιέ Μπαγί.

Ειδικότερα, ερωτηθείς στην ενημέρωση των δημοσιογράφων αν η Επιτροπή εξακολουθεί να πιστεύει ότι η Μαδρίτη θα μπορέσει να αντεπεξέλθει χωρίς εξωτερική βοήθεια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της, ο Μπαγί απάντησε καταφατικά.

Η Κομισιόν, πρόσθεσε, θα δύναται να έχει πλήρη εικόνα των προσπαθειών δημοσιονομικής εξυγίανσης στη χώρα, όταν η ισπανική κυβέρνηση της παράσχει πληροφορίες όχι μόνο για τον κεντρικό προϋπολογισμό του 2012, αλλά και για τα σχέδια περικοπής δαπανών στις 17 αυτόνομες περιοχές της χώρας.

«Αυτό που περιμένουμε τώρα από τις ισπανικές αρχές είναι να μας δώσουν τη συνολική εικόνα των σχεδίων» είπε ο Μπαγί.

«Τα στοιχεία που λάβαμε από τη Μαδρίτη καλύπτουν μόνο τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τη κεντρική κυβέρνηση. Η υποχρέωση που ανέλαβε η Ισπανία απέναντι στα άλλα μέλη εταίρους της στην Ευρώπη είναι να μειωθεί το έλλειμμα του συνολικού προϋπολογισμού της Ισπανίας στο 5,3%».

Όπως εξήγησε περαιτέρω ο Μπαγί, «υπάρχει διαφορά ανάμεσα στον προϋπολογισμό της κεντρικής κυβέρνησης και στον προϋπολογισμό του ισπανικού κράτους (ο οποίος περιλαμβάνει και τις 17 αυτόνομες περιοχές). Μέχρι λοιπόν να λάβουμε πληροφορίες και για τις υπόλοιπες περιοχές δεν μπορούμε να αξιολογήσουμε και κατ' επέκταση να κάνουμε παρατηρήσεις και συστάσεις στις ισπανικές αρχές».

Εν τω μεταξύ, την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι οι χρηματοοικονομικές αγορές δεν αναγνωρίζουν «τις τεράστιες προσπάθειες» που κάνει η Ισπανία να μεταρρυθμίσει την οικονομία της εξέφρασε την Μ.Τετάρτη το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας.

«Από το ξέσπασμα της κρίσης η Ισπανία έχει εφαρμόσει ευρεία γκάμα μεταρρυθμίσεων σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής πολιτικής, της αγοράς εργασίας και του τραπεζικού τομέα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Γιοχάνες Μπλάνκενχαϊμ.

Το Παρίσι θεωρεί, από την πλευρά του, υπερβολικούς τους φόβους που εκφράζονται τις τελευταίες ημέρες στις διεθνείς αγορές, σχετικά με την οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση της Ισπανίας.

«Θεωρούμε τους φόβους που εκφράζονται σήμερα για την οικονομική υγεία της Ισπανίας υπερβολικούς», δήλωσε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης και υπουργός Προϋπολογισμού Βαλερί Πεκρές.

«Πιστεύουμε πως η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι διεξάγει μια θαρραλέα, απαραίτητη διαρθρωτική μεταρρύθμιση, που θα βελτιώσει τη δυνατότητα ανάπτυξης και θα οδηγήσει στην ισπανική ανάκαμψη» συμπλήρωσε.

«Είναι φανερό πως οι ανησυχίες που εκφράζονται για την Ισπανία προέρχονται κυρίως από το γεγονός ότι έπρεπε πέρυσι να μειώσει το έλλειμμά της στο 6%, το έφθασε ωστόσο στο 8%», πρόσθεσε η Πεκρές.

«Αυτό είναι και για τους Γάλλους μια επιπλέον απόδειξη της σημασίας που έχει η τήρηση των δεσμεύσεων για μείωση των ελλειμμάτων», κατέληξε η Γαλλίδα υπουργός Προϋπολογισμού.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Ανακοίνωση ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ αναφορικά με τις δημόσιες υποθέσεις που διερευνά η Δικαιοσύνη

Με αφορμή τις δημόσιες υποθέσεις που διερευνά η Δικαιοσύνη, από το Γραφείο Τύπου της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ, υπενθυμίζονται τα εξής:

Το 2011 ο τότε Υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, απαντώντας στην εύλογη απαίτηση των πολιτών να καταστεί αποτελεσματική η διερεύνηση πιθανών ποινικών ευθυνών κυβερνητικών στελεχών σε υποθέσεις δημοσίου ενδιαφέροντος, εισηγήθηκε και ψήφισε στη Βουλή, την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης Υπουργών.

Σύμφωνα με τον νόμο 3961/2011:

1. Η παραγραφή για αδικήματα Υπουργών είναι ίδια με την παραγραφή που ισχύει για όλους τους πολίτες. Βεβαίως, δεν μπορούσε να αλλάξει η προβλεπόμενη από το άρθρο 86 παρ. 2 του Συντάγματος αποσβεστική προθεσμία.

2. Υπάρχει δυνατότητα επιβολής περιοριστικών όρων, όπως απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

3. Διατάσσεται υποχρεωτική κατάσχεση οικονομικού οφέλους.

4. Γνωμοδοτικό Συμβούλιο έχει ως έργο το νομικό έλεγχο των στοιχείων και την αξιολόγηση της ουσιαστικής βασιμότητάς τους, ώστε να γνωμοδοτήσει, εάν συντρέχει περίπτωση διερεύνησης πιθανής ποινικής ευθύνης Υπουργού. Ουσιαστικά πρόκειται για μια διαδικασία νομικής και ουσιαστικής επεξεργασίας των κατηγοριών, ώστε να παρέχονται περισσότερες εγγυήσεις για ορθή απόφαση σχετικά με την αναγκαιότητα σύστασης προανακριτικής επιτροπής.

5. Δεσμεύονται κάθε είδους λογαριασμοί, τίτλοι και χρηματοπιστωτικά προϊόντα μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος Υπουργού ή Υφυπουργού με απόφαση του ανακριτή, εφόσον η δίωξη αφορά κακουργηματική πράξη.


Read more...

Oι βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Άκης Τσοχατζόπουλος ...




Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε βάρος του κ. Τσοχατζόπουλου αλλά και άλλων προσώπων –πάνω από 10- έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κατ' επάγγελμα, κατ' εξακολούθηση και... κατά συναυτουργία από κοινού, ενώ για πέντε εκ των εμπλεκομένων έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.
«Θα δείτε τις επόμενες ημέρες τι ακριβώς εννοούμε» τόνιζε με νόημα η δικαστική πηγή, προσθέτοντας ότι στην ογκωδέστατη δικογραφία περιγράφονται αναλυτικά όλες οι πράξεις των εμπλεκόμενων προσώπων.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η δικογραφία δεν περιλαμβάνει στοιχεία μόνον για τον τρόπο απόκτησης του περιβόητου νεοκλασικού στη Διονυσίου Αεροπαγίτου, αλλά για το σύνολο των αποκτημάτων του κ. Τσοχατζόπουλου (ακίνητη και κινητή περιουσία).

Τα στοιχεία για το σχηματισμό της δικογραφίας αντλήθηκαν και από την υπόθεση των υποβρυχίων, κάτι που σημαίνει ότι οι αρχές χρησιμοποίησαν στοιχεία και από άλλες δικογραφίες, που είναι ανοιχτές και αφορούν σε σκανδαλώδεις συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Στην υπόθεση δεν υπάρχουν κατηγορίες για άμεση ή απλή συνέργεια, καθώς όλοι οι κατηγορούμενοι διώκονται από κοινού για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενώ το βασικό αδίκημα της δωροδοκίας έχει παραγραφεί.

πηγη newsbomb.gr



Read more...

Πάνος Καμμένος: Η τιμωρία δεν τελειώνει με ένα ένταλμα 19 χρόνια μετά

Πάνος Καμμένος: Η τιμωρία δεν τελειώνει με ένα ένταλμα 19 χρόνια μετά
«Η τιμωρία δεν τελειώνει με το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε 19 χρόνια μετά από τότε που το ζητούσα», σχολίασε σε μήνυμά του στο twitter ο επικεφαλής των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Πάνος Καμμένος, για τη σύλληψη του Ακη Τσοχατζόπουλου।
http://newpost.gr


Read more...

Τελευταίο υπουργικό συμβούλιο υπό τον Παπαδήμο - Στις 6 Μαΐου οι εκλογές



Τελευταίο υπουργικό συμβούλιο υπό τον Παπαδήμο - Στις 6 Μαΐου οι εκλογές
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, ο οποίος ανακοίνωσε ενώπιον των υπουργών ότι οι βουλευτικές εκλογές θα πραγματοποιήθούν την Κυριακή 6 Μαΐου.

Στις 5 το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ώστε να ζητήσει άμεση διάλυση της Βουλής και προκήρυξη εκλογών σύμφωνα με το άρθρο 41 παρ. 2 και 3 του Συντάγματος.

Ο κ. Παπαδήμος αναμένεται να απευθυνθεί στον ελληνικό λαό.

Η νέα Βουλή θα ανοίξει τις εργασίες της στην Πέμπτη 17 Μαΐου στις 11:00।
http://newpost.gr
Read more...

Υπηρεσίες ΚΕΠ θα προσφέρουν 68 καταστήματα ΕΛΤΑ σε όλη τη χώρα

Από το φθινόπωρο

Οι υπουργοί Δ.Ρέππας και Μ.Βορίδης έκαναν τις σχετικές ανακοινώσεις
Οι υπουργοί Δ.Ρέππας και Μ.Βορίδης έκαναν τις σχετικές ανακοινώσεις (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Μνημόνιο συνεργασίας, το οποίο θα επιτρέψει την δωρεάν παροχή υπηρεσιών ΚΕΠ από 68 καταστήματα των ΕΛΤΑ σε περιοχές της χώρας, όπου δεν υπάρχουν ΚΕΠ, υπέγραψαν την Τετάρτη οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας και Υποδομών Μάκης Βορίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Ρέππα, κεντρικός στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του δημοσίου και η βελτίωση των σχέσεων κράτους και πολίτη.

«Τα ΕΛΤΑ είναι αξιόπιστος φορέας και έχουν κάνει σημαντική πρόοδο» είπε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και σημείωσε ότι για την εφαρμογή του εν λόγω μνημονίου θα αξιοποιηθούν η υπάρχουσα υποδομή και προσωπικό, προκειμένου να παράσχουν τα ΕΛΤΑ υπηρεσίες ΚΕΠ.

Οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι που θα επιλεγούν θα περάσουν από ειδικά σεμινάρια, προκειμένου να μάθουν την φύση του έργου των ΚΕΠ.

Ο υπουργός Υποδομών αναφέρθηκε στο πλαίσιο της πλήρους απελευθέρωσης των ταχυδρομικών υπηρεσιών, η οποία θα έλθει την 1η Ιανουαρίου 2013.

«Αυτό δημιουργεί την ανάγκη στα ΕΛΤΑ να προσαρμοστούν σε αυτό το νέο περιβάλλον. Υπάρχει ανάγκη για νέα προϊόντα. Ενθουσιαστήκαμε με την ιδέα να υπάρχει αυτή η συνεργασία και να συνδυάσουμε τις δύο υπηρεσίες» σημείωσε.

Όπως ανέφερε ο κ. Βορίδης, με τη συγκεκριμένη συνεργασία θα αυξηθούν οι χρήστες των ταχυδρομικών υπηρεσιών, ενώ τόνισε ότι οι σχετικές δράσεις θα προχωρήσουν, ούτως ώστε να καταστεί εφικτή η παροχή υπηρεσιών ΚΕΠ από τα ΕΛΤΑ το συντομότερο δυνατόν.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Χρ.Βαρσάμης σημείωσε ότι πρόκειται «για μία σημαντική στιγμή», καθώς η συνεργασία με τα ΚΕΠ θα αποτελέσει μία νέα πηγή εσόδων και νέων δραστηριοτήτων, χαρακτηρίζοντας το μνημόνιο συνεργασίας «ως πυλώνα και για άλλες συνεργασίες».

Η νέα υπηρεσία θα είναι έτοιμη γύρω στο Φθινόπωρο και για την ενεργοποίησή της χρειάζεται η έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

«Πάγωμα» της προμήθειας των υποβρυχίων ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Πρώτη αντίδραση μετά τη σύλληψη του Άκη Τσοχατζόπουλου



Σε μια πρώτη αντίδραση μετά τη σύλληψη του Άκη Τσοχατζόπουλου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης ζητά «την έμπρακτη καταπολέμηση της ατιμωρησίας των ισχυρών σε μια περίοδο σκληρής μνημονιακής μονόπλευρης λιτότητας και όχι απλώς κινήσεις εντυπωσιασμού για λόγους επικοινωνιακής σκοπιμότητας».

Ειδικότερα, τονίζει ότι «η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν οφείλουν έστω και τώρα να παγώσουν την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων εξοικονομώντας ταυτόχρονα για το δημόσιο ποσό ύψους τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ».

Ο κ। Παπαδημούλης αναφέρει ακόμη ότι «οι αποφάσεις της γερμανικής Δικαιοσύνης που συνδέουν την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων με μίζες ύψους πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε Έλληνες αξιωματούχους αλλά και η εν εξελίξει έρευνα της ελληνικής Δικαιοσύνης για το ίδιο σκάνδαλο, επιβάλλουν το "πάγωμα" και την επανεξέταση από μηδενική βάση της σχετικής σύμβασης μέχρις ότου εκκαθαριστεί πλήρως δικαστικά η υπόθεση».
protothema.gr

Read more...

Περιοδεία του Γιώργου Κασσάρα στα νησιά τις ημέρες του Πάσχα

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου, Γιώργος Κασσάρας, με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα θα περιοδεύσει στα νησιά, με πρώτο σταθμό την Κω, όπου την Μ.Τετάρτη το πρωί θα επισκεφθεί τις δημόσιες υπηρεσίες του νησιού αρχίζοντας από τις Φυλακές. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί την Αστυνομία, την Εφορία, το Νοσοκομείο, το Τελωνείο, το Δημαρχείο, το Λιμεναρχείο, την Πυροσβεστική και το ΙΚΑ.

Επόμενος σταθμός του βουλευτή θα είναι η Πάτμος, όπου την Μ. Πέμπτη θα παραβρεθεί στην τελετή του Ιερού Νιπτήρα.

Την Μ. Πέμπτη το απόγευμα, ο βουλευτής θα βρίσκεται στην Κάλυμνο, ενώ την Μ. Παρασκευή θα επισκεφθεί το νησί της Λέρου.

Στη συνέχεια, θα εορτάσει ανήμερα το Πάσχα στη γενέτειρά του, την Κάλυμνο και τη Δευτέρα του Πάσχα θα αναχωρήσει για τη Ρόδο.

Ο Γιώργος Κασσάρας θα ολοκληρώσει την περιοδεία του, με την επίσκεψή του στη Σύμη το απόγευμα της Τρίτης και θα επιστρέψει στην Αθήνα την Πέμπτη.

Αθήνα, 11.4.2012

Από το Γραφείο Τύπου


Read more...

Εν αναμονή της ανακοίνωσης της ημερομηνίας των εκλογών...



Στις πράσινες λίστες οι Ραγκούσης και Παπακωνσταντίνου...
Πλήρης πολιτικών γεγονότων αναμένεται η Μ.Τετάρτη, καθώς εντός της ημέρας θα ανακοινωθεί η ημερομηνία των εκλογών, ενώ θα συνεδριάσει για τελευταία φορά το... Υπουργικό Συμβούλιο. Πιθανότερη ημερομηνία με τα έως τώρα δεδομένα είναι η 6η Μαΐου. Παράλληλα, σήμερα αναμένεται και η ανακοίνωση του μεγάλου όγκου των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στις 5 το απόγευμα, για να του παραδώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Βουλής θα ανακοινώσει τη διάλυση της Βουλής και θα προκηρύξει τις εκλογές, ανοίγοντας και επισήμως την προεκλογική περίοδο.

Στις 3 το μεσημέρι θα συνεδριάσει για τελευταία φορά το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει για την προκήρυξη των εκλογών, ενώ θα καλέσει τα μέλη του να συνεχίσουν κανομικά το έργο τους μέχρι τις εκλογές.

Στη θέση τους θα παραμείνουν έως τις εκλογές όλα τα μέλη της κυβέρνησης που κατέχουν τα λεγόμενα εκλογικά υπουργεία -το Εσωτερικών, το Προστασίας του Πολίτη, το Δικαιοσύνης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Εντός της ημέρας ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος θα απευθύνει μήνυμα προς το λαό, ανακοινώνοντας τις εκλογές. Στην ομιλία του θα εστιάσει στην ανάγκη να συνεχισθεί το μεταρρυθμιστικό έργο.

Επίσης, το μεσημέρι της Μ.Τετάρτης συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο αναμένεται να εγκρίνει τον κύριο όγκο των ψηφοδελτίων του.

Όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στις πράσινες λίστες θα συμπεριληφθούν οι Γιάννης Ραγκούσης και Γιώργος Παπακωνσταντίνου και μάλιστα στις περιφέρειες που οι ίδιοι επιθυμούν.
in.gr



Read more...

Σεισμός 8,9 βαθμών στην Ινδονησία, υποχωρεί ο κίνδυνος για μεγάλο τσουνάμι

Πανικός στην επαρχία Ατσέχ

Πανικός στην ινδονησιακή επαρχία Ατσέχ
Πανικός στην ινδονησιακή επαρχία Ατσέχ (Φωτογραφία: Reuters )


Τζακάρτα, Ινδονησία

Σεισμός μεγέθους 8,7 βαθμών σημειώθηκε την Τετάρτη στην επαρχία Ατσέχ της Ινδονησίας, σπέρνοντας πανικό και φόβους για ένα καταστροφικό τσουνάμι στον Ινδικό Ωκεανό αντίστοιχο του 2004. Συναγερμός σήμανε σε 28 χώρες, έντρομοι οι κάτοικοι της Ατσέχ εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, εκκενώθηκαν οι ακτές της Ταϊλάνδης. Ωστόσο, λίγες ώρες μετά το σεισμό οι φόβοι για μεγάλο τσουνάμι ευτυχώς δεν επιβεβαιώνονται. Τα κύματα που κατευθύνονται στην Ατσέχ είναι ύψους 17 εκατοστών, σύμφωνα με το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό.

Δεν έχουν υπάρξει επί του παρόντος πληροφορίες για θύματα και ζημιές στην Ινδονησία.

Η Γεωφυσική Υπηρεσία της Ινδονησίας ανέφερε αρχικά ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 8,9 βαθμοί και στη συνέχεια 8,5. Σύμφωνα με το Γεωφυσικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ η δόνηση ήταν μεγέθους 8,7 βαθμών. Σημειώθηκε στις 2:38 μ.μ. (τοπική ώρα) και είχε εστιακό βάθος 33 χιλιόμετρα.


Στην ίδια επαρχία, οκτώ χρόνια πριν, είχε σημειωθεί η μεγάλη καταστροφή. Η ένταση της πρωινής δόνησης -έγινε αισθητή μέχρι τη Σιγκαπούρη και την Ινδία- δημιούργησε φόβους για επανάληψη του εφιάλτη του 2004.

Μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι στον Ινδικό Ωκεανό και σήμανε συναγερμός σε 28 χώρες. Οι ακτές της Ταϊλάνδης εκκενώθηκαν και ανεστάλη η λειτουργία του διεθνούς αεροδρομίου στα νησιά Πουκέτ.


Δύο ώρες μετά το σεισμό άρχισαν να υποχωρούν οι φόβοι για μεγάλο τσουνάμι, βάσει ανακοινώσεων του Κέντρου Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό. Τα κύματα που έχουν σχηματιστεί και κατευθύνονται στην επαρχία Ατσέχ είναι ύψους 17 εκατοστών.

Η αμερικανική υπηρεσία επισήμανε ότι η προειδοποίηση παραμένει, πάντως, ενεργή· το τσουνάμι φαίνεται μικρό, αλλά τα τσουνάμι μπορεί να εμφανίζονται ως πολλά κύματα μαζί.

«Δεν υπάρχει απειλή για τσουνάμι παρότι βρισκόμαστε σε συναγερμό» δήλωσε ο πρόεδρος της Ινδονησίας Σουσίλο Μπαμπάνγκ Γιουντχογιόνο σε έκτακτη κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε παρουσία του Βρετανία πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος επισκέπτεται την Ινδονησία, και διαβεβαίωσε για την παροχή όποιας βοήθειας χρειαστεί.

Σύμφωνα με τον Ινδονήσιο πρόεδρο δεν υπάρχουν επίσης πληροφορίες σε αυτή τη φάση για θύματα ή ζημιές από την ισχυρή σεισμική δόνηση.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε απόσταση 435 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Μπάντα Ατσέχ, πρωτεύουσας της επαρχίας Ατσέχ της Σουμάτρας. Οι αρμόδιες ινδονησιακές αρχές απέστειλαν άμεσα ομάδα διασωστών στην Ατσέχ.

Πανικόβλητοι οι κάτοικοι στις παράκτιες περιοχές της επαρχίας εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, αναζητώντας ασφάλεια σε υπερυψωμένα σημεία.

Προειδοποίηση για τσουνάμι εκδόθηκε συγκεκριμένα για την Ινδονησία, την Ταϊλάνδη, την Ινδία, την Αυστραλία, τις Σεϋχέλλες, την Σομαλία, το Ομάν και την Νότια Αφρική.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στη Σιγκαπούρη, την Ταϊλάνδη, το Μπαγκλαντές, αλλά και σε περιοχές της Ινδίας.

Ακολούθησε μετασεισμός μεγέθους 6,5 βαθμών στην Ατσέχ, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Αντιμετώπισης Καταστροφών της Ινδονησίας.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Βρήκαν 10 πλάκες χρυσού σε σπίτια της κόρης του Άκη

Απίστευτο εύρημα μετά την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ



Δέκα πλάκες χρυσού, χρυσές λίρες και πολλά βιβλιάρια καταθέσεων εντοπίστηκαν κατά πληροφορίες από τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές σε δύο σπίτια της οικογένειας Τσοχατζόπουλου στο Κολωνάκι και στο Παλαιό Ψυχικό!

Τα σπίτια αυτά φέρονται να βρίσκονται στην ιδιοκτησία της θυγατέρας του πρώην υπουργού κυρίας Αρετής Τσοχατζοπούλου.

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από το πρωί μετά την έκδοση πέντε ενταλμάτων για τη σύλληψη του κ. Άκη Τσοχατζόπουλου και άλλων τεσσάρων προσώπων, συγγενών ή και συνεργατών του πρώην υπουργού,

Η δικογραφία για την υπόθεση αφορά το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων του κ. Τσοχατζόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν αντληθεί στοιχεία σε βάρος του πρώην υπουργού απ' όλες τις δικογραφίες για τις οποίες ελέγχεται.

Η δίωξη για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος έχει ασκηθεί σε βάρος του κ. Τσοχατζόπουλου εδώ και 15 μέρες. Το βασικό αδίκημα για το οποίο διώκεται ο κ. Τσοχατζόπουλος είναι η δωροδοκία. Στο ερώτημα γιατί εκδόθηκε ένταλμα για τη σύλληψη του κ. Τσοχατζόπουλου, η απάντηση που δίνουν δικαστικοί με γνώση της υπόθεσης είναι ότι τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί σε βάρος του πρώην υπουργού είναι πάρα πολύ σοβαρά. Επιπλέον, ο κ. Τσοχατζόπουλος κρίθηκε ως ύποπτος φυγής.

Η έρευνα των δικαστικών αρχών αφορούσε στον τρόπο απόκτησης των περιουσιακών στοιχείων του πρώην υπουργού. Την υπόθεση ερεύνησε και το ΣΔΟΕ.

Τα βασικά "ενοχοποιητικά" στοιχεία σε βάρος του πρώην υπουργού αφορούν τα εξοπλιστικά προγράμματα την χρονική περίοδο που ο κ. Τσοχατζόπουλος ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και στοιχεία από την έρευνα της γερμανικής δικαιοσύνης. Η έρευνα αφορά το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων του κ. Τσοχατζόπουλου, ακινητών αλλά επίσης κινητών και βεβαίως της οικίας του στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Στην υπόθεση εμπλέκονται περισσότερα από 10 άτομα. Ασφαλείς πληροφορίες λένε ότι οι έφοδοι που γίνονται από το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης θα συνεχιστούν σε όλους τους χώρους που εμπλέκονται οι κατηγορούμενοι.

"Δεν έχουμε πού να βάλουμε τα χαρτιά που βρίσκουμε", είναι η έκφραση εισαγγελικού λειτουργού με εικόνα των εφόδων που πραγματοποιούνται από το πρωί σε σπίτια και γραφεία σε περιοχές της Αθήνας।
protothema.gr
Read more...

Κρύβει την οργή της η τρόικα λόγω εκλογών

Κρύβει την οργή της η τρόικα λόγω εκλογών
Μεγάλες καθυστερήσεις στο κυβερνητικό έργο, στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, στις αποκρατικοποιήσεις, στην συλλογή εσόδων και στη συγκράτηση δαπανών εντόπισαν τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας που εφορμούν αθόρυβα κατά διαστήματα στην Αθήνα. Αλλά δεν μιλούν δημοσίως, λόγω εκλογών.

Η απόφαση να πέσουν οι τόνοι για την εφαρμογή του μνημονίου και για το νέο πακέτο των 12 δις ευρώ και να αναδειχθεί το αναπτυξιακό πεδίο έχει ληφθεί εδώ και καιρό στις Βρυξέλλες, καθώς τα μηνύματα για το εκλογικό αποτέλεσμα έχουν προκαλέσει πολύ μεγάλη ανησυχία.
Η προαναγγελία της πανηγυρικής συνέντευξης τύπου του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Εμανουέλ Μπαρόζο στις Βρυξέλλες, στις 18 Απριλίου με αντικείμενο τα αναπτυξιακά σχέδια της ΕΕ για την Ελλάδα είναι το φανερό δείγμα της πολιτικής που ακολουθείται. Το δεύτερο σκέλος είναι η απουσία δηλώσεων ευρωπαίων αξιωματούχων αλλά και υπουργών Οικονομικών των κρατών μελών για την κατάσταση στην Αθήνα.


Ο φόβος είναι η έξαρση των αντιμνημονιακών αντιδράσεων και η μετεξέλιξή τους σε ψήφο προς τα κόμματα που δηλώνουν καθαρά κατά του Μνημονίου. Τον ίδιο φόβο συμμερίζονται άλλωστε και οι ΗΠΑ με τον υφυπουργό Οικονομικών Κρίστοφερ Σμάρτ που έχει σήμερα σειρά συναντήσεων κορυφής στην Αθήνα.


Αυτό δεν σημαίνει ότι η τρόικα είναι ευχαριστημένη με την Αθήνα. Πηγές στις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι το έργο έχει και πάλι παγώσει. Πέρα από την προετοιμασία του νέου πακέτου μέτρων, ο μεγάλος φόβος είναι ότι επαναλαμβάνεται το σκηνικό του προηγούμενου Φθινοπώρου.
Υπάρχουν πάρα πολλές μεταρρυθμίσεις που δεν γίνονται ή μερικά υλοποιούνται. Υπάρχει και η εκτέλεση του προϋπολογισμού.


Ο έλεγχος στα έσοδα έδειξε καθίζηση του μηχανισμού, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ενώ εκφράζεται δυσαρέσκεια για την φορολογική μεταρρύθμιση. Εξηγούν ότι πρέπει η φοροδιαφυγή να φέρει στα ταμεία 3 με 4 δις ευρώ επιπλέον έσοδα, κάτι που μέχρι στιγμής δεν φαντάζει εφικτό αφού δεν έχει καν τοποθετηθεί ο μόνιμος υφυπουργός που ορίζει το Μνημόνιο.


Χαλαρότητα εμφανίζεται όμως και στην πλευρά των δαπανών, κυρίως φορέων του ευρύτερου δημοσίου. Εκφράζονται φόβοι για μεγάλη συγκέντρωση υποχρεώσεων προεκλογικού χαρακτήρα, που θα πρέπει να αποπληρώσει η επόμενη κυβέρνηση, όταν αυτή ορκιστεί.


Γεωργία Παππά
http://moneypost.gr
Read more...

H μυθική ακίνητη περιουσία του "ωραίου Μπρούμελ"

Δεν είναι μόνο το ανάκτορο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου



Στα 6,5 εκατ. ευρώ κοστολογείται η επένδυση της συζύγου... του κ. Τσοχατζόπουλου στο γνωστό σπίτι τςη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Ωστόσο, η ακίνητη περιουσία συμφερόντων του πρώην "ωραίου Μπρούμελ" προσλαμβάνει ...μυθικές διαστάσεις στα μάτια ενός απλού πολίτη. Σε αυτήν περιλαμβάνεται η αξίας 1,5 εκατ. ευρώ κατοικία που αγόρασε ο κ. Τσοχατζόπουλος για την πρώην σύζυγό του στο Παλαιό Ψυχικό, τα δύο διαμερίσματα συνολικής εμπορικής αξίας 380.000 ευρώ στην οδό Κομνά Τράκα στο Πεδίον του Αρεως, το σημερινής αξίας περίπου 700.000 ευρώ διαμέρισμα στην οδό Νίκης στη Θεσσαλονίκη, αλλά και η αξίας 350.000 ευρώ εξοχική κατοικία στον Κόρφο Κορινθίας.

Αν σε όλα τα παραπάνω προστεθεί και το πρώτο σπίτι του κ. Τσοχατζόπουλου στο Χαλάνδρι, τότε η συνολική ακίνητη περιουσία του ίδιου και της οικογένειάς του αγγίζει τα 10 εκατ. Ευρώ! Σε μια ήσυχη γειτονιά κοντά στο Πεδίον του Αρεως βρίσκεται το ακίνητο στο οποίοδιαθέτει δύο διαμερίσματα ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ κ. Ακης Τσοχατζόπουλος. Στο ακίνητο της οδού Κομνά Τράκα, στον αριθμό 3, ο κ. Τσοχατζόπουλος αγόρασε τον Ιούνιο του 2004, λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, αντί 115.000 ευρώ (αξία που δηλώθηκε στα συμβόλαια) δύο διαμερίσματα. Ιδιοκτήτης εμφανίζεται συνταξιούχος του ΙΚΑ, ο οποί- ος πούλησε στον πρώην υπουρ-γό ένα διαμέρισμα στον δεύτερο όροφο μαζί με μια αποθήκη, αλλά και ένα διαμέρισμα στο ημιυπόγειο. Το πρώτο έχει εμβαδόν 142,30 τ.μ., ενώ το δεύτερο 59,20 τ.μ. Σύμφωνα με εκτιμητές ακινήτων, η συνολική εμπορική αξία και των δύο διαμερισμάτων στην οδό Κόμνα Τράκα 3 αγγίζει τα 380.000 ευρώ.

Και στο ακίνητο της Κομνά Τράκα, όπως και σε εκείνο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, υπάρχουν μια σειρά από περίεργες συμπτώσεις, στις οποίες εμπλέκονται offshore εταιρείες... Θα πρέπει να θυμίσουμε ότι στις 29/1/2001 η «Torcaso», υπεράκτια κυπριακή εταιρεία, είχε πουλήσει το ακίνητο στην επίσης υπεράκτια «Nobilis Int. LLC», η οποία μεταπώλησε το οίκημα στη σύζυγο του κ. Τσοχατζόπουλου, κυρία Βίκυ Σταμάτη. Πρόκειται μάλλον για μια εταιρεία-παραγγελιοδόχο, με σκοπό να υλοποιήσει σε χρόνο ανύποπτο το «πέρασμα» του ακινήτου στην ιδιοκτησία του πολιτικού.



Η «Torcaso» δεν ήταν καθόλου άγνωστη στον σοσιαλιστή πολιτικό. Και αυτό διότι σε μία ακόμα «σύμπτωση» η offshore διατηρούσε πενταώροφο κτίσμα στη συμβολή των οδών Κεφαλληνίας και Κομνά Τράκα 1, δηλαδή ακριβώς δίπλα (είναι μεσοτοιχία) στα δύο γραφεία που ο κ. Τσοχατζόπουλος δή-λωνε στο «πόθεν έσχες» του ότι διατηρεί επί της Κομνά Τράκα 3! Σαν να μην έφτανε το παραπάνω, την κατασκευή του ακινήτου της «Torcaso» είχε αναλάβει η ίδια βορειοελλαδική κατασκευαστική εταιρεία που ανακαίνισε τα γραφεία του πολιτικού το 2002, καθώς και το τριώροφο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το οποίο ξεκίνησε με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ αλλά με τα μπλε μάρμαρα από την Αργεντινή και τα τζακούζι των 60.000 ευρώ ξεπέρα-σε το 1,5 εκατ. ευρώ.

Πολλά λεφτά δεν είναι για ανακαίνιση όταν η αγορά ύστερα από έξι χρόνια ήταν μόλις 1.100.000 ευρώ; Σύμφωνα με το «πόθεν έσχες» του κ. Τσοχατζόπουλου που παρουσιάζουμε, ο ίδιος αγόρασε δύο γραφεία επιφάνειας 59 τ.μ. και 142 τ.μ. το 2004. Λίγα χρόνια δηλαδή προτού προχωρήσει και στην τοποθέτησή του στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και ενώ είχε φυσικά ολοκληρώσει ευδοκίμως την υπουργική του θητεία.

Να ήταν άραγε τόσο τραγική σύμπτωση που ακριβώς δίπλα στα γραφεία του η εταιρεία που ενεπλάκη και στην αγοραπωλησία της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, η «Torcaso» δηλαδή, διατηρούσε οίκημα; Και ποιο οίκημα! Αυτό που ενεπλάκη στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου. Ειδικότερα, βάσει των στοιχείων του πορίσματος της Τραπέζης της Ελλάδος για τις τραπεζικές πράξεις της μονής, στις αναλυτικές καταστάσεις ο ηγούμενος Εφραίμ και οι συνεργάτες του είχαν εκδώσει επιταγή 700.000 ευρώ, την οποία είχε εισπράξει η «Torcaso Investment» στις 15/7/2007 για την πώληση από την τελευταία του επίμαχου ακινήτου στις οδούς Κεφαλληνίας και Κομνά Τρακά 1 στα Πατήσια.

Το συμβόλαιο που μεταγράφηκε στο Υποθηκοφυλακείο Αθηνών είχε αριθμό 4730/422 και συντάχθηκε στη Θεσσαλονίκη από τη συμβολαιογράφο κυρία Ελένη Ζαφειρίου-Γκιουλέκα (σύζυγος του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Κώστα Γκιουλέκα) στις 30/4/2007. Το τίμημα της αγοράς τού εν λόγω ακινήτου έφτανε στα 3,7 εκατ. ευρώ! Αφορούσε σε οικόπεδο 335,05 τ.μ. με εξαώροφη οικο- δομή και δύο υπόγεια. Κατά το χρονικό διάστημα της αγοραπωλησίας, η οικοδομή βρισκόταν στο στάδιο της αποπεράτωσης, καθώς η κυπριακή εταιρεία έχοντας άδεια από την Πολεοδομία Αθηνών (εκδόθηκε το 2002) κατεδάφισε την παλιά διώροφη οικοδομή και έχτισε από την αρχή την εξαώροφη πολυκατοικία.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως νομικός σύμβουλος της «Torcaso» υπήρξε ο δικηγόρος κ. Αλέξανδρος Χατζηαλεξάνδρου, ο οποίος ήταν μέλος στις γνωστές από το σκάνδαλο του Βατοπεδίου εταιρείες «Ανθεμιάς» και «Rassadel».

Τέλος, η «Torcaso» είχε εμπλακεί και με άλλη αγοραπωλησία της Μονής Βατοπεδίου, και ειδικότερα με συμβόλαια αγοράς ακινήτων πίσω από τον Πύργο Αθηνών, τα οποία είχε κάνει η σύζυγος του «γαλάζιου» πρώην υπουργού κ. Γιώργου Βουλγαράκη

Σπαρτιάτης...

Αν πιστέψουμε, πάντως, τη δήλωση πόθεν έσχες, η οποία βεβαίως έχει κριθεί ως διάτρητη τόσο από τη Βουλή όσο και από τη δικαιοσύνη, ο κ. Τσοχατζόπουλος διάγει ...λιτό βίο κατά τα πρότυπα του σπαρτιάτικου τρόπου ζωής.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πώς ο «ωραίος Μπρούμελ» του Κινήματος καταφέρνει μέσα στις 8, κυριολεκτικά λευκές, κόλλες χαρτιού της δήλωσης των περιουσιακών του στοιχείων να «αποδομήσει» την εικόνα του άκρατου πλουτισμού που τον «καταδιώκει» τα τελευταία χρόνια. Βέβαια, η αναγνωρισμένη από πολιτικούς φίλους και εχθρούς επικοινωνιακή μαεστρία του «χωλαίνει» αναφορικά με την περιγραφή της περιουσιακής του κατάστασης από τον ίδιο, αφού μία μόλις ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση των «πόθεν έσχες» των πρώην και νυν κοινοβουλευτικών ανδρών ο φωτογραφικός φακός του «ΘΕΜΑτος» τον συνέλαβε να επισκέπτεται, με τον επιβεβλημένο σταθερό βηματισμό, τον διάσημο, και σχεδόν απαγορευτικό για το πορτοφόλι του μέσου Ελληνα, γαλλικό οίκο Hermès.

Σύμφωνα λοιπόν με τη σχετική δήλωση που υπέβαλε ο κ. Τσοχατζόπουλος στις 30 Ιουνίου 2009, ως μοναδικό εισόδημά του αναγράφεται η βουλευτική του αποζημίωση
που ανέρχεται στα 100.431,94 ευρώ. Η οικονομική κατάσταση του πρώην υπουργού είναι μάλλον δύσκολη αν κρίνει κανείς από τους τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς που
διαθέτει στην Εθνική Τράπεζα και στη Γενική, με το υπόλοιπό τους να διαμορφώνεται μόλις στα 13.500 ευρώ.

Ακόμα πιο «σφιχτό» είναι το πλαίσιο των οικονομικών της συζύγου του, υπαλλήλου της ΔΕΗ, κυρίας Βίκυς Σταμάτη, διαμορφώνοντας συνθήκες οικογενειακής οικονομικής στενότητας ανάλογες με αυτές που αντιμετωπίζει η συντριπτική πλειονότητα των ελληνικών νοικοκυριών. Τα ετήσια εισοδήματα της κυρίας Σταμάτη είναι της πενιχρής τάξης των 15.330,35 ευρώ, ενώ άνεμο ελπίδας και δυναμική αισιοδοξίας αποπνέει μόνο το τραπεζικό «κομπόδεμά» της σε Citibank και ALPHA, ύψους 18.000 ευρώ. Ούτε λόγος φυσικά για μετοχές και ομόλογα, με το Smartάκι των 650 κυβικών εκατοστών να αποτελεί τη μοναδική σπατάλη αλλά και διασκέδαση του ζευγαριού. Τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα στην εικόνα που απαντάται στη δήλωση της ακίνητης περιουσίας της οικογένειας Τσοχατζόπουλου.

Η αγορά των δύο περιβόητων διαμερισμάτων, 142 και 59 τ.μ. αντίστοιχα, στην οδό Κόμνα Τράκα 3, προ εξαετίας και συνολικής εμπορικής αξίας
380.000 ευρώ, ήρθε να ενισχύσει αισθητά το «χαρτοφυλάκιο» real estate του ζευγαριού, που έως τότε περιελάμβανε, κατά δήλωσή του, ένα οικόπεδο στην Αμάρυνθο Ευβοίας, τη γνωστή κατοικία στον Κόρφο Κορινθίας, σημερινής εμπορικής αξίας 700.000 ευρώ, και ένα διαμέρισμα 130 τ.μ. που περιήλθε στην κατοχή της κυρίας Σταμάτη το 1990
.protothema.gr

Read more...

Τάκης Δημητρουλόπουλος: "Επιμένουμε κοινωνικά - Νέες προτάσεις της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ"

ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ κοινωνικά - Νέες προτάσεις της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ. Μετά την Πρόταση Νόμου από το νέο κόμμα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ της Λούκας Κατσέλη, στο οποίο συμμετέχει και ο Τάκης Δημητρουλόπουλος, για το «κούρεμα» κατά 30% των καταναλωτικών, επαγγελματικών και στεγαστικών δανείων που έχουν πάρει φυσικά πρόσωπα και προσωπικές εταιρείες, ακολούθησαν δύο σημαντικές πρωτοβουλίες :

1. Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ κατέθεσε προχθές Πρόταση Νόμου στη Βουλή για την παροχή κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών. Η Πρόταση Νόμου αφορά κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από τη κρίση και έχουν να κάνουν με μειώσεις στους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ ύδρευσης, αποχέτευσης, των δημοσίων συγκοινωνιών και διοδίων, κλπ.

Πιο συγκεκριμένα η Πρόταση Νόμου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων :

  • Για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς Αττικής, Θεσσαλονίκης και επαρχίας κοινωνική τιμή που αντιστοιχεί στο 50% της αρχικής αξίας του εισιτηρίου.
  • Για όλα τα ισχύοντα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, καθώς και των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης των Δήμων της χώρας, κοινωνική τιμή που αντιστοιχεί στο 70% της αρχικής αξίας του τιμολογίου.
  • Για όλα τα διόδια τέλη σε ολοκληρωμένα τμήματα των αυτοκινητοδρόμων, κοινωνική τιμή η οποία αντιστοιχεί στο 50% της αρχικής αξίας των τελών διοδίων.
  • Εξαίρεση από τις χρεώσεις των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) των τιμολογίων της ΔΕΗ.

Για τη χρηματοδότηση της πρότασης αυτής προτείνονται συγκεκριμένοι εθνικοί και κοινοτικοί πόροι, μέσω ξεχωριστού λογαριασμού στον οποίον θα διοχετεύονται αποκλειστικά οι πόροι αυτοί.

2. Μια σημαντική επίσης πρωτοβουλία της Προέδρου της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ, κας Λούκας Κατσέλη είναι η πρόταση που κατατέθηκε από το κόμμα και αφορά χιλιάδες ασφαλισμένους επαγγελματίες, εμπόρους και μικρο- επιχειρηματίες οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν τον ΟΑΕΕ, με αποτέλεσμα να στερούνται της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Η κα Κατσέλη πρότεινε να ενεργοποιηθεί άμεσα ο λογαριασμός ασφάλισης ανεργίας του ΟΑΕΕ και ο ειδικός λογαριασμός επαγγελματιών του ΟΑΕΕ, έτσι ώστε να διατηρηθεί η ιατροφαρμακευτική κάλυψη για δώδεκα μήνες από τη λήξη του βιβλιαρίου των ασφαλισμένων, ανεξάρτητα από την καταβολή ασφαλίστρου.


Read more...

Συνελήφθη ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος




Λίγα λεπτά πριν τις 11 το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης άντρες της ασφάλειας, του ΣΔΟΕ και δικαστικοί υπάλληλοι, εκτελώντας το ένταλμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, συνέλαβαν τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο, έξω από το σπίτι του, στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

"Στον ανακριτή πάμε, θα τα πούμε εκεί πέρα..." δήλωσε ο πρώην υπουργός στην είσοδο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής όπου μεταφέρθηκε προτού οδηγηθεί στα Δικαστήρια.

Η είδηση ότι οι δικαστικές αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης για τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου "έσκασε" σαν βόμβα περίπου στις 10 το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης.

Κατά πληροφορίες, το ένταλμα που εκδόθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών αφορά το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων του κ. Τσοχατζόπουλου. Το ένταλμα αφορά στην κίνηση τραπεζικών λογαριασμών για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων του πρώην υπουργού Άμυνας μέσω off shore εταιρειών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και το νεοκλασικό στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, δηλαδή στοιχειοθετείται η κατηγορία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Από αξιόπιστες δικαστικές πηγές αναφέρεται ότι έχει εντοπιστεί ροή χρήματων από off shore εταιρείες σε λογαριασμούς του κ. Τσοχατζόπουλου με πηγή προέλευσης τη γερμανική εταιρεία Ferrostaal η οποία έχει αποδειχθεί ότι έκανε παράνομες πληρωμές και δωροδοκούσε για να εξασφαλίσει ότι θα πάρει το μεγάλο συμβόλαιο ναυπήγησης 4 υποβρυχίων τύπου 214 που ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας υπέγραψε το 2000.
Εντάλματα σύλληψης ακόμη τεσσάρων προσώπων

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις ανακριτικές αρχές έχουν εκδοθεί ακόμη 4 εντάλματα σύλληψης για ισάριθμα "παρένθετα" πρόσωπα που εμπλέκονται στις off shore με τις οποίες -κατά τις δικαστικές αρχές- συνδέεται ο κ. Τσοχατζόπουλος.

Το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης βρισκόταν σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό και των υπολοίπων τεσσάρων προσώπων που αναζητούνται με απόφαση του ειδικού ανακριτή Πρωτοδικών και της εισαγγελέα Ευγενίας Κουβέλου. Τα εντάλματα κατά πληροφορίες αφορούν ένα συγγενικό πρόσωπο του κ. Τσοχατζόπουλου, μία λογίστρια που είχε ρόλο στην off shore εταιρεία "Torcasso" και άλλα δύο πρόσωπα που είχαν συνεργασία με τον πρώην υπουργό.

Οι "έφοδοι" αστυνομικών δυνάμεων, εισαγγελικών λειτουργών και υπαλλήλων του ΣΔΟΕ γίνονται σε διάφορα σπίτια και γραφεία στην Αθήνα.
"Δεν έχουμε πού να βάλουμε τα χαρτιά που βρίσκουμε", είναι η έκφραση εισαγγελέα με γνώση της υπόθεσης.

Παράλληλες έρευνες γίνονται κατά πληροφορίες στο σπίτι της κόρης του κ. Τσοχατζόπουλου Αρετής. Εκτός από αστυνομικούς στις έρευνες συμμετείχαν δικαστικοί και στελέχη του ΣΔΟΕ.

«Θα δούμε πολλές ακόμα τέτοιες περιπτώσεις» σχολίασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στη σύλληψη του Άκη Τσοχατζόπουλου. Όπως ανέφερε, από χθες, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο νέος νόμος για το «πόθεν έσχες», οι πολιτικοί θα πρέπει να αποδεικνύουν, πλέον, όχι πόσα χρήματα έχουν , αλλά πως τα απέκτησαν.

ΠΑΣΟΚ: Η δικαιοσύνη να κάνει απερίσπαστη τη δουλειά της

«Η Δικαιοσύνη πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη να κάνει τη δουλειά της» δήλωσαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας τη σύλληψη του Άκη Τσοχατζόπουλου.

«Θα ήταν καλύτερο αν την είχε κάνει πιο γρήγορα» σημείωναν οι ίδιες πηγές, αφήνοντας υπονοούμενα για τη χρονική συγκυρία που εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης του πρώην υπουργού।
protothema.gr
Read more...

Γιατί είπε όχι στο Επικρατείας ο Καραμανλής...



Ο πρώην Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής θα είναι υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης, απέρριψε όμως την πρόταση να είναι επικεφαλής στο Επικρατείας της Ν.Δ.
Ο Κώστας Καραμανλής που έντονα τους τελευταίους μήνες δείχνει ότι στηρίζει απόλυτα τον...
Αντώνη Σαμαρά και έχει εμπιστοσύνη στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, απέρριψε την πρόταση του κόμματος να είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, με την πρόθεση να αφήσει την θέση «κενή» για κάποια άλλη πολιτική προσωπικότητα.

Οι εκλογές αυτές είναι δύσκολη και ο Καραμανλής πιστεύει στην έννοια της πανστρατιάς. Πηγές αναφέρουν ωστόσο, ότι ο Καραμανλής μαζί με το δικό του «Όχι» για το Επικρατείας, έκανε και σχετική πρόταση για το ποιος θα μπορούσε να είναι ο επικεφαλής...

apospasma.gr



Read more...

Αποχωρεί από την πολιτική η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ροδούλα Ζήση...



Δεν θα είναι υποψήφια στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές η Αντιπρόεδρος της Βουλής Ροδούλα Ζήση. Μετά από 18 ολόκληρα χρόνια η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ροδούλα Ζήση που έχει θητεύσει σε διάφορες θέσεις ευθύνης όπως Υφυπουργός Οικονομικών, Υφυπουργός στο ΠΕΧΩΔΕ, Αντιπρόεδρος της Βουλής και...


με αντίστοιχες θέσεις ευθύνης σε διάφορα κομματικά όργανα του ΠΑΣΟΚ, από το Βήμα της Βουλής χθες αφού ευχαρίστησε το λαό της Μαγνησίας για την στήριξή του σε όλη αυτή την πορεία προανήγγειλε εμμέσως πλήν σαφώς την απόφασή της να μην είναι υποψήφια σε αυτές τις εκλογές και παράλληλα τόνισε «Είχα, έχω και θα έχω πάντα υψηλό αίσθημα ευθύνης από όποιο μετερίζι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, το κόμμα μου, ορίσει να συνεχίσω αυτόν τον αγώνα. Η πορεία μου είναι τα δείγματα γραφής που εσείς γνωρίζετε. Σας παρακαλώ να με κρίνετε αυστηρά. Οι σχέσεις ειλικρίνειας, αξιοπιστίας και συνέπειας με τους συμπολίτες μου είναι για μένα καταξιωμένες και ανεκτίμητες. Είμαι παρούσα στην πολιτική ζωή του τόπου, στηρίζω τον αγώνα της δημοκρατίας, της ανάπτυξης, στηρίζω το ΠΑΣΟΚ σ’αυτόν τον εκλογικό αγώνα με όλες μου τις δυνάμεις και πιστεύω σ’αυτό που είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στην ενότητα, στην αξιοκρατία, στην ανανέωση, στην αξιοπρέπεια και στη νίκη των δημοκρατικών δυνάμεων και της δημοκρατικής παράταξης...

taxydromos.gr



Read more...

H Άρια Αγάτσα έφυγε από το ΠΑΣΟΚ και προσχώρησε στη ΝΔ


Δεν έχει περάσει ούτε μια βδομάδα από την απόφαση της πρώην βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Άριας Αγάτσα να ανεξαρτητοποιηθεί.
Η κα Αγάτσα είχε ενημερώσει σχετικά τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο με επιστολή και οι πρώτες φήμες είχαν κάνει λόγο για συμπόρευσή της με κάποιο από τα μικρότερα και νεοϊδρυθέντα κόμματα.
Τελικά η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έκανε την έκπληξη καθώς ανακοίνωσε την προσχώρηση της στο μεγάλο αντίπαλο, τη Νέα Δημοκρατία!
Όπως ανακοίνωσε η ίδια, θα πολιτευτεί στη Βοιωτία στις επερχόμενες εκλογές.

Read more...

Δικαίωμα αυτασφάλισης σε απολυόμενους ΔΕΚΟ και τραπεζών...



Σχετική τροπολογία κατέθεσε το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης ο Γ. Κουτρουμάνης...
Το δικαίωμα αυτασφάλισης μέχρι την ημέρα της συνταξιοδότησης σε όσους εργαζόμενους των ΔΕΚΟ ή των τραπεζών χάσουν την εργασία τους δίνει η κυβέρνηση με τροπολογία της τελευταίας ώρας που...
κατέθεσε χθές το βράδυ στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνης.

Η κατάθεση της τροπολογίας που διευρύνει τη δυνατότητα ασφαλιστικής κάλυψης σε όλους τους εργαζομένων κρατικών και ιδιωτικών τραπεζών αλλά κυρίως των ΔΕΚΟ όπου οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι καλύπτονται από συμβάσεις «μονιμότητας», τροφοδότησε εκτιμήσεις ότι η κυβέρνηση σπεύδει να καλύψει το σοβαρό κενό που θα δημιουργηθεί στα ταμεία και την περίθαλψη των εργαζομένων στην περίπτωση εφαρμογής σχεδίων εξυγίανσης που θα οδηγήσοπυν σε μαζικές απολύσεις προσωπικού.

Επίσης, τη δυνατότητα αυτασφάλισης προκειμένου να συμπληρώσουν τα χρόνια που χρειάζονται για να συνταξιοδοτηθούν, δίνει σε εργαζόμενους σε ΔΕΚΟ και κρατικού ενδιαφέροντος τράπεζες που πρόσφατα «έχασαν» (με το νέο Μνημόνιο) την ιδιότυπη μονιμότητα και τα Ταμεία τους έχουν ενταχθεί στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Η τροπολογία Κουτρουμάνη ψηφίστηκε χθες και προβλέπει ότι «ασφαλισμένοι σε φορείς ή κλάδους κύριας ασφάλισης αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας που εντάχθηκαν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με τις διατάξεις των άρθρων 5 του ν. 3029/2002 και του άρθρου 1 του ν. 3655/2008 (δηλαδή ΗΣΑΠ, ΕΤΕ, ΑΤΕ, ΤτΕ, πρώην ΕΤΒΑ κ.α.) μπορούν σε περίπτωση διακοπής καθ΄οιονδήποτε τρόπο της υποχρεωτικής ασφάλισής τους να συνεχίσουν προαιρετικά την ασφάλισή τους στον ίδιο φορέα κύριας και επικουρικής ασφάλισης και στους ίδιους κλάδους πρόνοιας και ασθένειας υπό τις προϋποθέσεις του αρ. 41 του α.ν. 1846/1951 ως ισχύει».

Οι ασφαλισμένοι που θα συνεχίζουν προαιρετικά την ασφάλισή τους, υποχρεούνται να καταβάλουν κάθε μήνα ολόκληρο το ποσό εισφορών εργοδότη και ασφαλισμένου με βάση υπολογισμού τις τακτικές αποδοχές του τελευταίου μήνα πριν από τη διακοπή της εργασιακής σχέσης.

Ο χρόνος προαιρετικής ασφάλισης λογίζεται ως πραγματικός και θα συνυπολογίζεται τόσο για τη θεμελίωση δικαιώματος λήψης σύνταξης και εφάπαξ όσο και για προσαύξηση των αντίστοιχων παροχών...
ΒΗΜΑ.
Αναρτήθηκε από Nonews


Read more...

Δεν τίθεται θέμα περικοπής 13ου-14ου μισθού υποστηρίζει ο Γ.Κουτρουμάνης

Ούτε κατάργησης αποζημιώσεων


Χωρίς τις ενεργητικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν για να τεθεί αναχωμα στην αύξηση της ανεργίας, θα είχε ξεπεράσει το 25%, είπε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης
Χωρίς τις ενεργητικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν για να τεθεί αναχωμα στην αύξηση της ανεργίας, θα είχε ξεπεράσει το 25%, είπε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης (Φωτογραφία: Ευρωκίνηση )


Αθήνα
«Δεν έχουμε συμφωνήσει τίποτα γιατί δεν υπάρχει θέμα περικοπής 13ου και 14ου μισθού, μείωσης ή κατάργησης των αποζημιώσεων ή μείωσης του χρόνου αδείας. Επομένως, είναι σαφές ότι αυτά τα θέματα δεν είναι ανοιχτά για συζήτηση» ξεκαθάρισε από του βήματος της Βουλής ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, κατά την τελευταία του ομιλία στην τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο.

Σε ό,τι αφορά τα νέα μέτρα που έρχονται τον Ιούνιο, είπε ότι είναι δυνατό να αποτραπεί η μείωση συντάξεων και κοινωνικών παροχών, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα συνεχιστεί απρόσκοπτα ο εξορθολογισμός των δαπανών.

Τέλος, η βελτίωση των ρυθμίσεων για τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες παραπέμπεται στην επόμενη κυβέρνηση, αφού συνεχίζεται η διαπραγμάτευση με την ΕΚΤ και την τρόικα για το θέμα.

Ειδικότερα, ο κ. Κουτρουμάνης επισήμανε ότι η επόμενη κυβέρνηση θα κληθεί να πάρει αποφάσεις για τα 11 δισ. ευρώ προκειμένου να ενταχθούν στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα (2013 – 2014).

Επανέλαβε ότι είναι δυνατό να αποτραπεί η μείωση των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών, με την προϋπόθεση όμως ότι θα συνεχιστεί απρόσκοπτα ο εξορθολογισμός των δαπανών.

Αναφερόμενος στο θέμα των υπερχρεωμένων δανειοληπτών, ο υπουργός Εργασίας ενημέρωσε ότι αυτή τη στιγμή εξελίσσεται τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της τρόικας και ως εκ τούτου φαίνεται να μην είναι δυνατή η ένταξη σε αυτό το νομοσχέδιο.

Όμως έχει γίνει μία πολύ καλή προετοιμασία με δέσμη ρυθμίσεων, τόνισε, προσθέτοντας πως η επόμενη κυβέρνηση μπορεί να εντάξει τις ήδη έτοιμες ρυθμίσεις που πραγματικά θα ανακουφίσουν τα νοικοκυριά.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της αύξησης της ανεργίας, για το οποίο του ασκήθηκε έντονη κριτική, ο κ. Κουτρουμάνης είπε πως πράγματι διπλασιάστηκε η ανεργία, αλλά ανέφερε ότι μέχρι το 2009 το πρόβλημα, που ήταν και τότε μεγάλο, αντιμετωπίστηκε με ανορθόδοξο τρόπο, προσλαμβάνοντας η κυβέρνηση της ΝΔ, με κάθε λογής εργασιακή σχέση, στο Δημόσιο, είτε με «σταζ» (stage) είτε με συμβάσεις εργασίας και παίρνοντας δανεικά.

«Το υπουργείο Εργασίας δεν παράγει ανεργία, η ύφεση την παράγει» σημείωσε και συμπλήρωσε ότι το υπουργείο μόνο με ενεργητικές πολιτικές μπορεί να θέσει ανάχωμα στην αύξηση της ανεργίας, αλλιώς θα είχε ξεπεράσει το 25%.

Ο κ. Κουτρουμάνης, τέλος, διεμήνυσε πως οριστική λύση θα δοθεί μέσα από την επάνοδο της χώρας σε τροχιά ανάπτυξης.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

«Να μην ελέγχουν βουλευτές τα οικονομικά των βουλευτών»

Νέο μηχανισμό ζητά η «Παρέμβαση»


(Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Κείμενο με το οποίο ζητεί να αλλάξει το θεσμικό πλάισιο ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευρών κατέθεσε η «Ένωση Πολιτών για την Παρέμβαση». Το κείμενο αναφέρει:

«Ένας βασικός λόγος για την απαξίωση των κομμάτων έχει να κάνει με το ότι για πάρα πολλές υποθέσεις, από τα κομματικά ταμεία και τα εκλογικά έξοδα μέχρι το''πόθεν έσχες'' των μελών του κοινοβουλίου, είναι βουλευτές που ελέγχουν βουλευτές. Σαν αποτέλεσμα τίποτα δεν βγαίνει στο φως, κανείς δεν τιμωρείται. Είναι επιτέλους καιρός η προβλεπόμενη από το Σύνταγμα Επιτροπή Ελέγχου να μην αποτελείται από βουλευτές. Όσο για τους ανώτατους δικαστικούς, που το Σύνταγμα προβλέπει τη συμμετοχή τους, δε θα πρέπει να αποτελούν την πλειοψηφία.

»Η Επιτροπή θα ελέγχει όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με τα οικονομικά των πολιτικών και των κομμάτων. Όπως ο συνήγορος του Πολίτη, η Επιτροπή Ελέγχου θα πρέπει μεν να δίνει λόγο στη Βουλή αλλά θα διοικείται από μια κοινά αποδεκτή εξωκοινοβουλευτική προσωπικότητα, το έργο της οποίας θα υποστηρίζεται από εμπειρογνώμονες (ορκωτούς λογιστές, φοροτεχνικούς, οικονομολόγους κτλ). Μόνο αν οι πολιτικοί μας δεχτούν (όπως γίνεται σε ευνομούμενες χώρες) τέτοιου είδους μηχανισμούς ελέγχου, θα ανακτήσουν ένα μέρος της χαμένης εμπιστοσύνης των πολιτών»

Το κείμενο υπογράφεται από τους εξής:

Νίκος Μουζέλης- ομότιμος Καθηγητής London School of Economics- Πρόεδρος Ένωσης Πολιτών για την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, Περικλής Βασιλόπουλος- Δημοσιογράφος- Αντιπρόεδρος Ένωσης Πολιτών για την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, Κώστας Ζέπος- Πρέσβης ε.τ., Νίκος Αλιβιζάτος- Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών,Αντιγόνη Λυμπεράκη- Καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου, Πλάτων Τήνιος- Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς, Αντώνης Δ. Παπαγιαννίδης- Δημοσιογράφος, Χρήστος Διαμαντόπουλος- μέλος Δ.Σ Ένωσης Πολιτών για την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, Δημήτρης Α. Σωτηρόπουλος- αν. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Θάλεια Δραγώνα- Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών, Άννα Φραγκουδάκη- Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών, Στέλιος Ράμφος- Φιλόσοφος,Λουκάς Τσούκαλης- Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Θάνος Λίποβατς- Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, Ηλίας Κατσούλης- Καθηγητής Πανεπιστημίου, Μιχάλης Σταθόπουλος- Καθηγητής Πανεπιστημίου- πρ.Υπουργός, Στέλιος Βιρβιδάκης- Καθηγητής Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Αθηνών

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τα κέντρα κράτησης μεταναστών

Κόντρα στη Βουλή


Ο χώρος στην Αμυγδαλέζα όπου προβλέπεται να γίνει το πρώτο κέντρο
Ο χώρος στην Αμυγδαλέζα όπου προβλέπεται να γίνει το πρώτο κέντρο (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα

Με τις ψήφους βουλευτών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας παράνομων μεταναστών. Καταψήφισαν οι βουλευτές ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΔΗΣΥ αλλά και ο Ντίνος Βρεττός (ΠΑΣΟΚ) και Θανάσης Μπούρας (ΝΔ).

Συγκεκριμένα, σε σύνολο 154 ψηφισάντων «ναι» ψήφισαν 177 βουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Καταψήφισαν 37 βουλευτές (ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και οι
ανεξάρτητοι βουλευτές της ΔΗΣΥ), ενώ από την ψηφοφορία απουσίαζαν 146.

Σημειώνεται ότι στην Αμυγδαλέζα, όπου σχεδιάζεται να δημιουργηθεί το πρώτο κέντρο κράτησης στην Αττική, την ώρα της ψήφισης της τροπολογίας σημειωνόταν ένταση ανάμεσα σε περίπου 200 κατοίκους της περιοχής και αστυνομικούς.

Η Βουλή ολοκληρώνει το βράδυ της Μ.Τρίτης τις εργασίες της με την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας για τον Κανονισμό Ασφάλισης ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και των τροπολογιών που εντάχθηκαν σε αυτό. Το απόγευμα της Μ.Τετάρτης αναμένεται να θυροκολληθεί το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της παρούσας Βουλής.

Ένταση στη Βουλή


Ο Μ.Χρυσοχοΐδης είχε καλέσει νωρίτερα από το βήμα της Βουλής σε υπερψήφιση της τροπολογίας επισείοντας τον κίνδυνο εξόδου της χώρας από ζώνη του Σένγκεν. Όπως είπε, υποστηρίζοντας την τροπολογία η οποία τίθεται σε ονομαστική ψηφοφορία μετά από αίτημα του ΛΑΟΣ, τον Ιούνιο η χώρα αξιολογείται και θα πρέπει να πληροί τις προϋποθέσεις για την παραμονή της στη συνθήκη Σένγκεν.

Έντονη όμως ήταν η κόντρα με το ΛΑΟΣ. Παίρνοντας το λόγο, ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης ρώτησε: «Αν ήταν τόσο σπουδαίο γιατί περιμένατε την τελευταία ημέρα της Βουλής για να το φέρετε;», καταλογίζοντας υποκρισία και φαρισαϊσμό στην κυβέρνηση. Επανάλαβε δε τη θέση του να βρεθεί ένας τρόπος να γυρίσουν στις πατρίδες τους οι μετανάστες αφού η Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος.

Mε την τροπολογία διαφώνησε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Βρεττός επειδή όπως είπε, είναι πρόχειρη, εύκολη και προεκλογικού χαρακτήρα.

Την έντονη αντίδρασή του στην τροπολογία εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής καθώς και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ο κ. Χαλβατζής ανέφερε ότι το πρόβλημα είναι αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων ενώ ο κ. Λαφαζάνης την χαρακτήρισε «τρομολογία» και «όνειδος» και επισήμανε ότι ενισχύονται έτσι οι χειρότερες δυνάμεις.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Η κόρη του Σημίτη, στον Κουβέλη...



Η Μαριλένα Σημίτη βρίσκεται σε προχωρημένες κουβέντες με το Φώτη Κουβέλη για το ψηφοδέλτιο της Επικρατείας.
Σύμφωνα με...

το parapolitika.gr, αν τελικά συμφωνήσουν, θα είναι το δεύτερο όνομα (μετά το Σπύρο Λυκούδη) στη λίστα.
Όπως και να το δει κανείς, αν η πληροφορία επαληθευτεί, θα 'ναι πράγματι δυσάρεστη έκπληξη για τους Πασόκους...



Read more...

Ο Ραγκούσης "ανταπαντά" στον Βενιζέλο. Αγριεύει η κόντρα στο ΠΑΣΟΚ...


Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων «για την πορεία των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ κατά την περίοδο 2007-2009, που ήταν Γραμματέας του Κινήματος», ο Γ. Ραγκούσης όπως έγινε γνωστό από γραφείο του- έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Όπως είναι γνωστό, εκλέχτηκα γραμματέας του ΠΑΣΟΚ τον Μάρτιο του 2008, άρα δεν ήμουν γραμματέας του Κινήματος, κατά την προεκλογική περίοδο του 2007.
Είναι γνωστό επίσης ότι - τουλάχιστον κατά την περίοδο της δικής μου θητείας - ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ δεν είχε....
καμία απολύτως αρμοδιότητα, καμία ανάμειξη στη διαχείριση των οικονομικών του Κινήματος, ούτε καν ελάμβανε γνώση των εσόδων και των εξόδων του. Απόδειξη γι’ αυτό, είναι ότι δεν υπάρχει κανένα τιμολόγιο πληρωμής ή καμία απόδειξη είσπραξης που να φέρει την υπογραφή μου. Άρα, η ανυπόστατη κατηγορία για εκτροχιασμό των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2007-2009 δεν με αφορά, έτσι κι αλλιώς, στο παραμικρό.
Σε κάθε περίπτωση, κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του 2009 που είχα πολιτικά και οργανωτικά την ευθύνη ως γραμματέας του Κινήματος, είναι καταγεγραμμένο δημοσίως ότι, με το σύνθημα “καθαρό περιβάλλον- καθαρά λεφτά-καθαρές σχέσεις”, το ΠΑΣΟΚ διεξήγαγε την πιο λιτή προεκλογική καμπάνια. Για πρώτη φορά δεν εκτυπώθηκαν αφίσες και φυλλάδια και δεν καταφύγαμε στην εξαιρετικά κοστοβόρο, και όχι μόνον, επιλογή της χρήσης γιγαντοαφισών.
Γι’ αυτούς τους λόγους, η προεκλογική καμπάνια του 2009 ήταν με διαφορά η καμπάνια με το χαμηλότερο κόστος από κάθε προηγούμενη.
Κατά τα άλλα, παραπέμπω στην σημερινή μου συνέντευξη στην τηλεόραση της ΝΕΤ».
Είχαν προηγηθεί πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Ραγκούσης δέχτηκε πυρά από όλα τα στελέχη που συμμετέχουν στην «γραμματεία» της εκλογικής επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, η οποία συνεδρίασε χθες το απόγευμα. Στην εισήγηση του ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι δεν υπάρχει ενιαίος πολιτικός λόγος, στάση και συμπεριφορά από όλα τα στελέχη του κόμματος. Μάλιστα κατονόμασε προσωπικά τον κ. Ραγκούση τον οποίο κατηγόρησε για «πολιτική ανηθικότητα».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι παρέλαβε ένα κομματικό χάος και τεράστια χρέη και ότι ο κ. Ραγκούσης ήταν γραμματέας του ΠαΣοΚ και συντονιστής της κυβέρνησης. «Δεν μπορεί να υποννοεί ότι εμείς είμαστε φαύλοι και ότι εκείνος έχει άλλο ήθος. Είναι πολιτική ανηθικότητα να διαφωνείς για θέματα για τα οποία έχεις πολιτική ευθύνη. Υπερβαίνει τα όρια της αξιοπρέπειας του χώρου», φέρεται να είπε.

Read more...

Βόμβα στα θεμέλια του ΣΥΡΙΖΑ η υποψηφιότητα Ζωής Kωνσταντοπούλου στην Α' Αθήνας...



Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, έχει ήδη συμφωνήσει με τον πρώην πρόεδρο του Συνασπισμού Νίκο Κωσταντόπουλο για την υποψηφιότητα της κόρης του δεύτερου στο ψηφοδέλτιο της Α' Αθήνας στις επερχόμενες εκλογές.

Στην υποψηφιότητα αυτή...
αντιδρούν όμως μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά το τμήμα γυναικών για τρεις λόγους:

1. «Δεν μπορεί να καταδικάζουμε την οικογενειοκρατία και να προωθούμε την υποψηφιότητα ενός ατόμου που δεν έχει καμία πολιτική ή κοινωνική δράση, απλώς και μόνο επειδή είναι κόρη του πρώην προέδρου» λένε μέλη των οργανώσεων.

2. Αυτή τη στιγμή η Ζωή Κωσταντοπούλου είναι δικηγόρος υπεράσπισης ενός αποδεδειγμένα βιαστή 4 τουριστριών. Τόσο η ανάληψη της υπόθεσης από τη Ζωή Κωσταντοπούλου όσο και η τακτική κωλυσιεργίας που ακολουθεί (συνεχείς αναβολές με τα θύματα να αναγκάζονται να έρχονται στην Ελλάδα από την Αυστραλία, τον Καναδά και μία Ευρωπαϊκή χώρα που δεν κατονομάζεται) δεν συνάδει με την πολιτική και την επαγγελματική ηθική που θα πρέπει να έχει ένας υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ.

3. Πρόσφατα ο κύριος Κωσταντόπουλος επέλεξε να γίνει, και παρέμεινε για ένα διάστημα πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναικός, που σημαίνει ότι έχει άμεση επαφή με την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Αυτό το στοιχείο αφοπλίζει από επιχειρηματολογία τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπαράθεση τους για την μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εάν τελικά ανακοινωθεί η υποψηφιότητα της Ζωής Κωσταντοπούλου, θα υπάρξουν δυναμικές αντιδράσεις από την πλευρά ομάδας μελών του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία παράλληλα αποκλείουν οποιαδήποτε υποστήριξη στην υποψηφιότητα της.

zeidoron



Read more...

Δημοσκόπηση: Στο πόντο το ΠΑΣΟΚ με την ΝΔ, 4 μονάδες πίσω ο ΣΥΡΙΖΑ


Ο enikos παρουσιάζει την δημοσκόπηση του τμήματος στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στην οποία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν διαφορά μεταξύ τους 0,7% και πίσω τους με 4% διαφορά βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Όλη η Δημοσκόπηση στο enikos

http://papaioannou


Read more...

Συμφωνία με την τρόικα για τις ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Επιχειρείται άμεση εφαρμογή της


Ο υπουργός Εργασίας ανέφερε πως εξετάζεται οι ρυθμίσεις να γίνουν με πράξη νομοθετικού περιεχομένου
Ο υπουργός Εργασίας ανέφερε πως εξετάζεται οι ρυθμίσεις να γίνουν με πράξη νομοθετικού περιεχομένου (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Συμφωνία στις διαβουλεύσεις με την τρόικα για το θέμα των διατάξεων για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ανακοίνωσε από τη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γ.Κουτρουμάνης.

Καθώς όμως η Βουλή κλείνει και δεν έχει κατατεθεί σχετική τροπολογία, ενώ μένει να ολοκληρωθεί η διαβούλευση ΕΚΤ και ΤτΕ, η κυβέρνηση εξετάζει τη δυνατότητα ρύθμισης με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Υπενθυμίζεται πως οι ευνοϊκές ρυθμίσεις είχαν κατατεθεί ως άρθρα στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, αποσύρθηκαν όμως αργότερα για να συνεχιστεί η συζήτηση με την τρόικα.

Μεταξύ άλλων, προέβλεπαν ότι τραπεζικοί λογαριασμοί ύψους μέχρι 2.000 ευρώ δεν μπορούν να κατασχεθούν για χρέη προς τις τράπεζες και στις ρυθμίσεις των υπερχρεωμένων εντάσσονταν και έμποροι και επαγγελματίες μέχρι του ποσού των 20.000 ευρώ.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσω το Σώμα ότι πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η διαδικασία διαβούλευσης των συνεργατών μου με το τεχνικό κλιμάκιο του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και υπήρξε θετική εξέλιξη για τις ρυθμίσεις που έχουμε εισηγηθεί» ανέφερε το βράδυ της Μ.Τρίτης στη Βουλή ο Γ.Κουτρουμάνης.

Ο υπουργός, μιλώντας για «τραγική ειρωνεία που δεν προλάβαμε να κατατεθεί και να ψηφιστεί», ανέφερε πως η διαβούλευση της ΕΚΤ με την ΤτΕ ολοκληρώνεται τη Μ.Τετάρτη «και φαίνεται ότι υπάρχει πλέον η δυνατότητα να προχωρήσει η ρύθμιση αυτή».

«Επειδή όμως κλείνει η Βουλή, έχω ενημερώσει το Γραφείο του Πρωθυπουργού προκειμένου να εξετάσουμε τη δυνατότητα ρύθμισης με πράξη νομοθετικού περιεχομένου» κατέληξε ο υπουργός.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Βόμβα με Σημίτη στη...ΔΗΜΑΡ?



Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, ωστόσο, όσο δεν μιλάει ο Κώστας Σημίτης για το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου, τόσο ο φήμες περί... μετακόμισης στη ΔΗΜΑΡ θα συνεχίζονται να έρχονται στο φως της δημοσιότητας και μάλιστα με γοργό ρυθμό!

Ο ...

πρώην πρωθυπουργός, γνωρίζει πως στελέχη του εκσυγχρονιστικού μπλοκ, το ένα μετά το άλλο, δηλώνουν την στήριξή τους στο Φώτη Κουβέλη, όπως συνέβη σήμερα με την "Νέα Σοσιαλδημοκρατική Συμφωνία" του Στέφανου Μανίκα, του Γιάννη Νικολάου κ.α.

Ωστόσο, δεν ανοίγει τα χαρτιά του, προκαλώντας πονοκεφάλους στην Ιπποκράτους.

Φαντάζεστε να υπάρχει... μεταγραφή στη ΔΗΜΑΡ;...


apospasma.gr



Read more...

Οι επαγγελματίες κινδυνολόγοι και το τρίγωνο της διαπλοκής


Στέφανος Τζουμάκας 10 Απριλίου 2012

Η τριγωνική σχέση παρασιτικού κεφαλαίου-τραπεζιτών-κατεστημένων ΜΜΕ- ελεγχόμενων πολιτικών συνιστά τον πυρήνα του κυρίαρχου συστήματος της χώρας, ένα σύμπλεγμα ολιγαρχίας, παρασιτικού πλούτου, χειραγώγησης της κοινής γνώμης και πειθήνιων διαπλεκόμενων πολιτικών τόσο από τμήματα των νεοφιλελεύθερων του ΠΑΣΟΚ, όσο και της Νέας Δημοκρατίας σε σύμπλευση με παράγοντες και κύκλους του Βερολίνου, των Βρυξελλών και του Παρισιού.
Είναι το πραγματικό κέντρο λήψης αποφάσεων και επιβολής τους πέρα, παρά και πάνω από τους δημοκρατικούς θεσμούς, από τη δημόσια πολιτική σφαίρα, το σχέδιο του οποίου έχει στρατηγικό βάθος και εκτυλίσσεται με πολλαπλές όψεις.
Το κατονόμασα ήδη από το 2000, ως τα «νέα Ανάκτορα». Η «νέα καμαρίλα», η οποία επιχειρεί τόσο τη κυριαρχία πάνω στη χώρα και στο παραγόμενο πλούτο της όσο και τη χειραγώγηση των πολιτών, προωθεί πλέον τη στρατηγική του «τιμωρητικού» νεοφιλελευθερισμού, της «ανατολικοευρωπαιοποίησης» της Ελλάδας, με την ίδια επιμονή που προωθούσε την προηγούμενη δεκαετία την οικονομία της φούσκας αλά ελληνικά. Τότε η επίκληση ήταν ο εκσυγχρονισμός. Σήμερα είναι ο μονόδρομος των εξωπραγματικών και αποτυχημένων μνημονίων.
Στην πραγματικότητα, ο στόχος ήταν πάντα και παραμένει η περαιτέρω κερδοφορία και ενίσχυση του ρόλου του παρασιτισμού και του μεταπρατισμού, ο οποίος ιστορικά κυριάρχησε στην ελληνική εθνική Οικονομία, εξ ου και διαχρονικά υφίστατο έλλειμμα παραγωγικής συγκρότησης και αστικό-δημοκρατικής ακόμα εξέλιξης. Οι μεταπολεμικές εξελίξεις ενίσχυσαν περαιτέρω το ρόλο του παρασιτισμού που διέθετε ως συμμάχους το στρατό, το παλάτι, τη δεξιά παράταξη και τμήματα του Κέντρου.
Στη μεταδικτατορική Ελλάδα, η απώλεια των δύο στηριγμάτων του κατεστημένου- στρατού και Βασιλείας- και η έλευση νέων δυνάμεων στη πολιτική μέσα από το ΠΑΣΟΚ, αποδυνάμωσε πρόσκαιρα την ισχύ του παρασιτικού κεφαλαίου. Ωστόσο, η ανικανότητα κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ να προωθήσουν την παραγωγική ανασυγκρότηση επαρκώς και να συγκρουστούν με τον πυρήνα του κατεστημένου, αντί μόνο με τον πολιτικό βραχίονά του καθώς και η προϊούσα αλλοτρίωση του ίδιου του ΠΑΣΟΚ και στελεχών του, επέτρεψε τον πλήρη έλεγχό των τηλεοπτικών αλλά και πολλών ραδιοφωνικών δικτύων από συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Επίσης, συνέβαλε καθοριστικά και στη προώθηση πολιτικών-τηλεοπτικών προϊόντων που με τη στήριξη επιχειρηματιών και «καναλαρχών» αποτέλεσαν τους τηλε-βουλευτές, τηλε-υπουργούς και «τηλε-περσόνες» και επέτρεψαν τη κυριαρχία του διαπλεκόμενου τριγώνου: Τραπεζίτες, καναλάρχες, ελεγχόμενοι πολιτικοί.
Σε αυτό το σημείο είναι κρίσιμο να επισημάνουμε ότι είναι απαραίτητη η διάκριση ανάμεσα σε τράπεζες και σε τραπεζίτες. Είχαν κερδοφορία –τα τελευταία δέκα χρόνια– πλέον των 40 δις. Και τώρα εμφανίζουν κρίση ρευστότητας. Η Τράπεζα της Ελλάδος ασκούσε πλημμελή έλεγχο και ως προς το ότι –παρά τους κανόνες– παρέχονταν δάνεια στους μετόχους τους. Καθώς επίσης, και δάνεια σε προβληματικά ΜΜΕ, στα οποία πολλοί τραπεζίτες και εφοπλιστές είναι μέτοχοι ενώ ταυτοχρόνως είναι μέτοχοι και στις τράπεζες. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα σχέσεων και συμφερόντων. Με εξαγωγή κεφαλαίων σε off-shore εταιρείες.
Η Ελλάδα διαθέτει τη μεγαλύτερη πυκνότητα σε ΜΜΕ ανά κάτοικο στην Ευρώπη. Εάν κανείς εξετάσει τα στοιχεία και τα δεδομένα, τότε θα διαπιστώσει ότι σχεδόν όλα τα ΜΜΕ είναι υπερχρεωμένα. Όλα σχεδόν είναι με ελλείμματα. Οι ιδιοκτήτες τους εξαργυρώνουν τα κέρδη σε άλλη μορφή (διαπλοκή-πολιτική επιρροή). Ενδεικτικά, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία υπάρχουν 22 ημερήσιες και κυριακάτικες εφημερίδες με έδρα την Αθήνα, 280 τοπικές εφημερίδες, 10 τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλήνιας εμβέλειας και 135 τοπικοί. Επίσης, ορισμένοι δημοσιογράφοι που εργάζονται σε μεγάλες εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς ταυτόχρονα προσφέρουν υπηρεσίες επ αμοιβή σε γραφεία τύπου κρατικών οργανισμών καθώς και σε τράπεζες, εταιρείες ή σε υπουργεία. Δεν είναι παράδοξο επομένως, το γεγονός ότι σύμφωνα με την οργάνωση «Διεθνής Διαφάνεια», οι Έλληνες θεωρούν τα ΜΜΕ το ίδιο διεφθαρμένα, όπως και τα πολιτικά κόμματα.

Το 1989, με μια απαράδεκτη πολιτική απόφαση, δόθηκαν προσωρινές άδειες στους «καναλάρχες» για να εκπέμπουν και έκτοτε -23 χρόνια τώρα- δεν τολμά καμία πολιτική ηγεσία να νομοθετήσει κανόνες. Επιπλέον, επετράπη στους ιδιωτικούς σταθμούς να έχουν και εφημερίδες. Επρόκειτο για μια απαράδεκτη απόφαση διότι έτσι δημιουργήθηκαν ανεξέλεγκτα μονοπώλια και κυρίως μονοπώλια, των οποίων τα συμφέροντα δεν είχαν, ούτε και έχουν κάποια σχέση με την ενημέρωση, τον τύπο ή τα ΜΜΕ.

Οι περισσότεροι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί στην Ελλάδα ανήκουν σε εταιρείες, οι οποίες δραστηριοποιούνται ταυτόχρονα στη ναυτιλία, στον τραπεζικό τομέα, στις τηλεπικοινωνίες, στη φαρμακοβιομηχανία ή στη βιομηχανία πετρελαίου. Εξυπηρετούν επομένως, τα συμφέροντα των εταιρειών τους ελέγχοντας εκτεταμένα τμήματα κυβερνητικών και πολιτικών δραστηριοτήτων.

Το ότι αυτή η διαπλοκή είναι τόσο προκλητική και δεν αφήνει κανένα περιθώριο σε κριτικές φωνές, δίδει σε κάθε δημοκρατικό άνθρωπο, το δικαίωμα να μιλά για «τηλεοπτική δικτατορία», για «τηλεοπτική χούντα», για χειραγώγηση μέχρις υστερίας, για εμπόριο φόβου και κινδυνολογίας και για φίμωση κάθε αντίθετης γνώμης.

Η εξέλιξη αυτή ανατρέχει 20 χρόνια και πλέον πίσω. Υπήρξαν φάσεις έντονης προσπάθειας ελέγχου της πολιτικής ζωής συνηθέστερα με στόχο το ΠΑΣΟΚ ως ηγεμονικό εκφραστή της πολιτικής εκείνη τη περίοδο. Από την προσπάθεια διάλυσής του το ‘89 έως τη μάχη άλωσής του εκ των έσω το 2007, το τριγωνικό αυτό σύστημα, η «νέα καμαρίλα» αξιολόγησαν ως βασική προϋπόθεση προώθησης των συμφερόντων τους, τον πλήρη έλεγχο του δικομματισμού και μάλιστα του ΠΑΣΟΚ.
Ειδικά σήμερα, που η στρατηγική του νεοφιλελευθερισμού όχι μόνο δε βγάζει την ελληνική κοινωνία, την οικονομία και τη χώρα από την κρίση αλλά με τις επιλογές αυτές οδηγεί στη διαιώνισή της, η προσπάθεια απολύτου ελέγχου της πολιτικής ζωής αποτελεί όρο ύπαρξης του συμπλέγματος αυτού, προκειμένου οι λαϊκές αντιδράσεις και η ριζοσπαστικοποίηση εκτεταμένων κοινωνικών στρωμάτων να μείνουν επιφανειακές και εν τέλει ακίνδυνες.
Σε αυτή τη στόχευση αποπροσανατολισμού των πολιτών εντάσσεται τόσο η πολιτική ελέγχου του δικομματισμού, υπό την οικονομική στήριξη των τραπεζιτών με δάνεια και διαφημιστικά πακέτα προς τα ΜΜΕ και με χορηγίες προς τους ελεγχόμενους πολιτικούς όσο και η εντεινόμενη προσπάθεια χειραγώγησης των πολιτών σχετικά και με τις επερχόμενες εκλογές και την ποδηγέτηση των μετεκλογικών εξελίξεων.

Οι δυνάμεις της συντήρησης βομβαρδίζουν το εκλογικό σώμα με μια ακατάσχετη προπαγάνδα καθότι το βράδυ της Κυριακής δεν θα υπάρξουν μονοκομματικές λύσεις. Το πρόβλημα των πολιτικών συμμαχιών και συνεργασιών θα αποτελέσει ζήτημα, για την επόμενη πολιτική περίοδο. Η αναμέτρηση θα γίνει ανάμεσα στον νεοφιλελευθερισμό και στις προοδευτικές θέσεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση, κάτω από οποιουσδήποτε συσχετισμούς.

Στα ίδια πλαίσια χειραγώγησης όσον αφορά τις επερχόμενες εκλογές, εντάσσεται και η προσπάθεια αποπροσανατολισμού των πολιτών από τα κατεστημένα ΜΜΕ μέσω της μετατόπισης του πεδίου της πολιτικής αντιπαράθεσης από το κρίσιμο ζήτημα του αδιεξόδου στο οποίο έχει οδηγηθεί η χώρα από την ασκούμενη νεοφιλελεύθερη πολιτική των μνημονίων. Με μεταφυσικές επικλήσεις περί «χάους» και περί «νόμου και τάξης» -χαρακτηριστικά των κατ’ επάγγελμα κινδυνολόγων- με την ανάσυρση θεμάτων υπαρκτών μεν, αλλά ασύνδετων με το κυρίαρχο θέμα της κρίσης και της εξόδου από αυτήν, όπως το μεταναστευτικό, επιδιώκουν να διεγείρουν συντηρητικά αντανακλαστικά σε τμήματα των πολιτών. Καταδεικνύουν έτσι, σε τι εκτίμηση έχουν τόσο την ιδιότητα των πολιτών όσο και το δικαίωμα τους να δώσουν τη λύση που θα επιλέξουν οι ίδιοι.

Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ, βασική επιδίωξη αυτού του συμπλέγματος, είναι η λαφυραγώγηση του και το χτύπημα των προοδευτικών δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να εγκαταστήσουν σε αυτό πρόθυμες δυνάμεις για τη διαιώνιση μιας αποτυχημένης πολιτικής που θα επιτείνει το αδιέξοδο της χώρας.

Ο ρόλος των ΜΜΕ ήταν και είναι καθοριστικός τόσο στην απαξίωση της πολιτικής όσο και στην επέκταση της δημοσιονομικής υστερίας και της διαιώνισης της κρίσης. Συγκεκριμένα, αφού στο τέλος του 2009 και σχεδόν όλο το 2010 κανοναρχούσαν όλη την ελληνική κοινωνία ότι η χώρα θα βγει από το ευρώ, θα χρεοκοπήσει και το μνημόνιο είναι μονόδρομος, όψιμα άρχισαν να ανακαλύπτουν ότι όλη αυτή η πολιτική ήταν μια μεγάλη αποτυχία: οδήγησε στο φαύλο κύκλο της λιτότητας, της φτώχειας,, της ανεργίας και της ύφεσης,.

Είναι καθαρά υποκριτική η στάση τους, και αυτών και των πολιτικών υποστηρικτών τους. Ο μετ’ επιτάσεως ύμνος στον ιδιωτικό τομέα δεν είναι παρά μια νέα προσπάθεια λαφυραγώγησης των υποδομών του δημόσιου τομέα. Προκειμένου να δημιουργήσουν και νέα ιδιωτικά μονοπώλια. Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες τους στην Ελλάδα, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, αποβλέπουν σε άμεσο οικονομικό κέρδος χωρίς να έχουν επενδύσει σε στρατηγικού χαρακτήρα τομείς για την ανάπτυξη της χώρας.

Οι πολιτικές αυτές διαχρονικά οδήγησαν σε συρρίκνωση ή και σε διάλυση τη παραγωγική βάση της χώρας σε κλαδικό και περιφερειακό επίπεδο, στα πλαίσια μιας στρεβλής ανάπτυξης όπου η πραγματική οικονομία υποσκελίστηκε από τη χάρτινη μέσω μονοπωλιακών πρακτικών, με τα καρτέλ, με τις χαριστικές συμβάσεις, με τις ανομίες των προμηθειών του δημοσίου και τις πρωτοφανείς σπατάλες του δημοσίου, με τη συγκέντρωση πλούτου και πολιτικής δύναμης από μια παρασιτική ολιγαρχία που κατέχει τα ΜΜΕ και προβαίνει σε συστηματική χειραγώγηση και παραπληροφόρηση αναφορικά με τα πραγματικά προβλήματα της χώρας.
Το δομικό πρόβλημα της χαμηλής παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας δεν είναι οι αμοιβές που προτάσσει το σύμπλεγμα αυτό. Το καθοριστικό είναι ότι δεν αναπτύχθηκαν στη χώρα, κλάδοι παραγωγής με υψηλή προστιθέμενη αξία. Η επιχειρηματική τάξη της χώρας δεν θεωρούσε επικερδή μια τέτοια επιλογή. Ανάλογες ευθύνες είχαν και οι κυβερνήσεις που δεν ενίσχυσαν πολιτικές στη καινοτομία, στην έρευνα, στη ποιοτική παραγωγή και τις υπηρεσίες, στην ποιοτική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών μονάδων, στη αξιοποίηση των φυσικών πόρων, για την «αξιοβίωτη» ανάπτυξη. Ταυτόχρονα με την καταπολέμηση των στρεβλώσεων της αγοράς και της ύπαρξης καρτέλ και ολιγοπωλίων σε όλους τους κομβικούς τομείς της οικονομίας που λειτουργούν με υψηλά περιθώρια κέρδους και με τη στήριξη και συνεργασία με το παραγωγικό κεφάλαιο της χώρας σε μια τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης και εξόδου από την κρίση.
Η κλασική συνταγή του νεοφιλελευθερισμού που οδηγεί στην καταστροφή ενός μεγάλου μέρους των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας, με περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων των εργαζομένων, με συρρίκνωση των κοινωνικών και εργατικών τους δικαιωμάτων ή με την προώθηση ανασφαλούς και χαμηλά αμειβόμενης εργασίας, θα συνεχίζει να αναπαράγει τα αδιέξοδα στη χώρα. Πουθενά στον κόσμο η νεοφιλελεύθερη πολιτική δεν έδωσε λύσεις και διέξοδο. Χρειάζεται μια ουσιαστική, αναπτυξιακή αξιολόγηση της εθνικής οικονομίας ανά κλάδο και περιφέρεια με στόχο να ενισχυθούν οι βιώσιμοι κλάδοι της εθνικής οικονομίας και οι δυνατότητες ενίσχυσής τους, στο πλαίσιο μεσοπρόθεσμου, δημοκρατικού σχεδιασμού.
Σήμερα, η παραδοσιακή ολιγαρχία, το παρασιτικό κεφάλαιο και γνωστά τμήματα της κλεπτοκρατίας και της λαφυραγώγησης των παραγωγικών πόρων της χώρας, σε συμπόρευση με τους δανειστές και με το πρόσχημα ενός δήθεν «εθνικού» ενδιαφέροντος για το δημόσιο χρέος της χώρας, επιχειρούν να καθορίσουν την πορεία και την εξέλιξη της κρίσης με βάση τα δικά τους συμφέροντα, προκειμένου τον λογαριασμό να εξακολουθήσει να τον πληρώνει η ελληνική κοινωνία με μέτρα λιτότητας , ανεργίας και ύφεσης.

Με τον έλεγχο των ΜΜΕ, αναγάγουν ως αυτονόητο τον καθημερινό εκβιασμό των πολιτικών δυνάμεων της χώρας από κύκλους της Ε.Ε. και διαμορφώνουν επίσης, μια πρωτοφανή επιχείρηση υποκατάστασης της πολιτικής ζωής της χώρας καθότι ήδη με τις αποφάσεις του Eurogroup, προωθείται η υποσκέλιση τομέων της δημόσιας διοίκησης από την επιτόπια επιτήρηση της τρόικας και της «ομάδας κρούσης».

Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα οικονομικό-πολιτικής εξουσίας το οποίο πίσω από το χρέος και τους δανειστές, επιχειρεί την εκ νέου προώθηση και διασφάλιση των συμφερόντων του, τη διαιώνιση του νεοφιλελεύθερου σχεδίου και την ποδηγέτηση της πολιτικής ζωής της χώρας.
Καθοριστική στρατηγική που μπορεί να ενώσει το λαό και το πολύ-διασπασμένο ΠΑΣΟΚ και γενικότερα το δημοκρατικό και προοδευτικό χώρο, είναι: Μια Νέα πολιτική και οικονομική συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με βασικές επιλογές :
Πρώτον: Τη σύνταξη ενός νέου –οικονομικά και κοινωνικά βιώσιμου-δημοσιονομικού προγράμματος σταθερότητας από κοινού με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και όχι από τη διακυβερνητική, στα πλαίσια της ανάκτησης της πολιτικής ισοτιμίας της χώρας.
Δεύτερο: Σύνταξη από κοινού με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενός έκτακτου προγράμματος χρηματοδότησης αναπτυξιακών δράσεων κατά κλάδο και περιφέρεια, με συμμετοχή και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στα πλαίσια και της αποκατάστασης της βλάβης στην ελληνική οικονομία που επέφεραν τα αποτυχημένα και βίαια μέτρα κατά της χώρας από τις αποφάσεις της διακυβερνητικής της Ε.Ε αλλά και άλλων οργάνων της.
Τρίτο: Απαγκίστρωση της χώρας τόσο από το από το ΔΝΤ όσο και από την επιβολή της τρόικα, ακύρωση των μνημονίων και ανάκτηση της πολιτικής αυτονομίας της χώρας.
Τέταρτο: Πολιτικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες για την επανάκτηση δικαιωμάτων των δυνάμεων της εργασίας και της παραγωγής και τη δίκαιη συμμετοχή τόσο για την έξοδο από τη κρίση όσο και για την αναδιανομή του ΑΕΠ της χώρας.
Πέμπτο: Τη προώθηση για συνολική λύση της ευρωπαϊκής κρίσης.
Για τις δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις ο δημοκρατικός δρόμος δεν μπορεί να είναι μια στρατηγική προστατευτισμού έξω από την Ε.Ε και το ευρώ. Αυτή η στρατηγική είναι άλμα στο κενό γιατί παραγνωρίζει το πραγματικό πρόβλημα της χώρας που δεν είναι η κρίση στο ευρώ αλλά η ίδια η καπιταλιστική αναδιάρθρωση και η διάλυση της παραγωγικής βάσης της χώρας. Χώρα που δεν παράγει, δεν τη σώζει το νόμισμα. Χωρά που δε φορολογεί, δεν τη σώζει το νόμισμα.
Για τις δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις ο δημοκρατικός δρόμος δεν είναι άλλος παρά η ανασύνταξη τους, έξω από τις επιλογές και τα συμφέροντα του νέου αυτού συμπλέγματος, της «νέα καμαρίλας», η συγκρότηση προοδευτικού, κυβερνητικού μπλοκ δυνάμεων στη βάση προγραμματικής σύγκλισης, η οργάνωση κινημάτων αλληλεγγύης και αντίστασης στο νεοφιλελευθερισμό και η επαναφορά της πολιτικής δραστηριότητας από την ιδιωτική, περίκλειστη σφαίρα της «νέας καμαρίλας», στη δημόσια, δημοκρατικά ελεγχόμενη σφαίρα. Οφείλουμε να συμβάλλουμε στην ανασυγκρότηση της ελληνικής κοινωνίας και της οικονομίας, στην προοδευτική έξοδο της χώρας από την κρίση και στην αλλαγή πλεύσης για μια κυβερνητική λύση με βάση αξίες όπως η Δημοκρατία, η Δικαιοσύνη, οι ελευθερίες, η εργασία, η παραγωγή, η δημιουργία και ο πολιτισμός, με βάση αρχές όπως η αρχή της πολιτικής ισοτιμίας και η αδιαπραγμάτευτη συμμετοχή μας στην Ε.Ε., στην Ευρωζώνη και στο ευρώ.

http://stefanostzoumakas.blogspot.com/

mail@stefanostzoumakas.gr

http://papaioannou


Read more...