Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Ο Ραγκούσης "ανταπαντά" στον Βενιζέλο. Αγριεύει η κόντρα στο ΠΑΣΟΚ...


Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων «για την πορεία των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ κατά την περίοδο 2007-2009, που ήταν Γραμματέας του Κινήματος», ο Γ. Ραγκούσης όπως έγινε γνωστό από γραφείο του- έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Όπως είναι γνωστό, εκλέχτηκα γραμματέας του ΠΑΣΟΚ τον Μάρτιο του 2008, άρα δεν ήμουν γραμματέας του Κινήματος, κατά την προεκλογική περίοδο του 2007.
Είναι γνωστό επίσης ότι - τουλάχιστον κατά την περίοδο της δικής μου θητείας - ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ δεν είχε....
καμία απολύτως αρμοδιότητα, καμία ανάμειξη στη διαχείριση των οικονομικών του Κινήματος, ούτε καν ελάμβανε γνώση των εσόδων και των εξόδων του. Απόδειξη γι’ αυτό, είναι ότι δεν υπάρχει κανένα τιμολόγιο πληρωμής ή καμία απόδειξη είσπραξης που να φέρει την υπογραφή μου. Άρα, η ανυπόστατη κατηγορία για εκτροχιασμό των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2007-2009 δεν με αφορά, έτσι κι αλλιώς, στο παραμικρό.
Σε κάθε περίπτωση, κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του 2009 που είχα πολιτικά και οργανωτικά την ευθύνη ως γραμματέας του Κινήματος, είναι καταγεγραμμένο δημοσίως ότι, με το σύνθημα “καθαρό περιβάλλον- καθαρά λεφτά-καθαρές σχέσεις”, το ΠΑΣΟΚ διεξήγαγε την πιο λιτή προεκλογική καμπάνια. Για πρώτη φορά δεν εκτυπώθηκαν αφίσες και φυλλάδια και δεν καταφύγαμε στην εξαιρετικά κοστοβόρο, και όχι μόνον, επιλογή της χρήσης γιγαντοαφισών.
Γι’ αυτούς τους λόγους, η προεκλογική καμπάνια του 2009 ήταν με διαφορά η καμπάνια με το χαμηλότερο κόστος από κάθε προηγούμενη.
Κατά τα άλλα, παραπέμπω στην σημερινή μου συνέντευξη στην τηλεόραση της ΝΕΤ».
Είχαν προηγηθεί πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Ραγκούσης δέχτηκε πυρά από όλα τα στελέχη που συμμετέχουν στην «γραμματεία» της εκλογικής επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, η οποία συνεδρίασε χθες το απόγευμα. Στην εισήγηση του ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι δεν υπάρχει ενιαίος πολιτικός λόγος, στάση και συμπεριφορά από όλα τα στελέχη του κόμματος. Μάλιστα κατονόμασε προσωπικά τον κ. Ραγκούση τον οποίο κατηγόρησε για «πολιτική ανηθικότητα».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι παρέλαβε ένα κομματικό χάος και τεράστια χρέη και ότι ο κ. Ραγκούσης ήταν γραμματέας του ΠαΣοΚ και συντονιστής της κυβέρνησης. «Δεν μπορεί να υποννοεί ότι εμείς είμαστε φαύλοι και ότι εκείνος έχει άλλο ήθος. Είναι πολιτική ανηθικότητα να διαφωνείς για θέματα για τα οποία έχεις πολιτική ευθύνη. Υπερβαίνει τα όρια της αξιοπρέπειας του χώρου», φέρεται να είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: