Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Oι βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Άκης Τσοχατζόπουλος ...




Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε βάρος του κ. Τσοχατζόπουλου αλλά και άλλων προσώπων –πάνω από 10- έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κατ' επάγγελμα, κατ' εξακολούθηση και... κατά συναυτουργία από κοινού, ενώ για πέντε εκ των εμπλεκομένων έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.
«Θα δείτε τις επόμενες ημέρες τι ακριβώς εννοούμε» τόνιζε με νόημα η δικαστική πηγή, προσθέτοντας ότι στην ογκωδέστατη δικογραφία περιγράφονται αναλυτικά όλες οι πράξεις των εμπλεκόμενων προσώπων.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η δικογραφία δεν περιλαμβάνει στοιχεία μόνον για τον τρόπο απόκτησης του περιβόητου νεοκλασικού στη Διονυσίου Αεροπαγίτου, αλλά για το σύνολο των αποκτημάτων του κ. Τσοχατζόπουλου (ακίνητη και κινητή περιουσία).

Τα στοιχεία για το σχηματισμό της δικογραφίας αντλήθηκαν και από την υπόθεση των υποβρυχίων, κάτι που σημαίνει ότι οι αρχές χρησιμοποίησαν στοιχεία και από άλλες δικογραφίες, που είναι ανοιχτές και αφορούν σε σκανδαλώδεις συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Στην υπόθεση δεν υπάρχουν κατηγορίες για άμεση ή απλή συνέργεια, καθώς όλοι οι κατηγορούμενοι διώκονται από κοινού για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενώ το βασικό αδίκημα της δωροδοκίας έχει παραγραφεί.

πηγη newsbomb.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: