Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Για να διευκολύνει την κατάσταση Σε παραίτηση καλεί ο Πάνος Καμμένος τον Δημήτρη Καμμένο


Σε παραίτηση καλεί ο Πάνος Καμμένος τον Δημήτρη Καμμένο
Ο Δημήτρης Καμμένος   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Να υποβάλει παραίτηση από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών και Δικτύων καλεί τον Δημήτρη Καμμένο ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος μετά τον σάλο που προκλήθηκε εξαιτίας των ομοφοβικών και ρατσιστικών σχολίων του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Την παραίτηση του Δ.Καμμένου αναμένουν και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ζητήθηκε από τον Δ.Καμμένο να παραιτηθεί και στη θέση του θα τοποθετηθεί ο Παναγιώτης Σγουρίδης.
Μάλιστα ο Πάνος Καμμένος δημοσιοποίησε την κίνησή του να καλέσει τον Δ.Καμμένο να παραιτηθεί με tweet: «Μέχρι την απόδειξη της αλήθειας για την υπόθεση των αντισημιτικών ρατσιστικών αναρτήσεων ο υφυπουργός θα διευκολύνει με την παραίτηση του».

Panos Kammenos @PanosKammenos
Μέχρι την απόδειξη της αλήθειας για την υπόθεση των αντισημιτικών ρατσιστικών αναρτήσεων ο υφυπουργός θα διευκολύνει με την παραίτηση του

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, το βράδυ της Τετάρτης ο Δ.Καμμένος ζήτησε τον έλεγχο του υπολογιστή του, αλλά και των χειριστών του από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς υποστηρίζει ότι κάποιοι τον χάκαραν.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, στο θέμα παρενέβη από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συνομίλησε με τον Πάνο Καμμένο και του ζήτησε να διερευνήσει την γνησιότητα των tweets.

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου ανέφεραν πως, αν αυτά είναι αυθεντικά, αυτό δεν μπορεί να συνάδει με τις αξίες και την ηθική της συγκυβέρνησης.

Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ζητήθηκε από τον Πάνο Καμμένο, στη περίπτωση που είναι γνήσια τα tweets, να δει και το ενδεχόμενο αντικατάστασής του υφυπουργού υπογραμμίζοντας πως τη τελική απόφαση θα τη λάβει ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης:

Read more...

Δ: Καμμένος: Παραιτήθηκα για λόγους ευθιξίας...


Βγήκε πριν από λιγο στο Blue Sky και χωρίς να πει λεπτομέρειες γύρω απ' τα tweets στον παρουσιαστή της εκπομπή "παρεμβάσεις", Άκη Παυλόπουλο, υπογράμμισε πως δεν χρησιμοποιεί στην προσωπική και επαγγελματική του ζωή, τέτοιου είδους εκφράσεις, σαν κι αυτές που του αποδίδονται.

Ο Παυλόπουλος τον πίεσε να δώσει επαρκείς εξηγήσεις, αλλά...
ο Δ. Καμμένος τις απέφυγε. "Σε λίγο θα δώσω στη δημοσιότητα γραπτή ανακοίνωση στην οποία θα τα εξηγω όλα".

Τέλος,πρόσθεσε, πως υπέβαλε την παραίτησή του από την κυβέρνηση για λόγους ευθιξίας και πριν του το ζητήσει ο πρόεδρος.

Το τελευταίο, αν θέλουμε το πιστεύουμε...

Read more...

Κυβερνητικό κλιμάκιο αύριο στη Σκόπελο...


Επικοινωνία με τον Χρήστο Σπίρτζη είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από τις Βρυξέλλες, με τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων να τον...
ενημερώνει για τις εκτεταμένες καταστροφές στην Σκόπελο.

Κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, θα βρίσκονται αύριο νωρίς το πρωί στη Σκόπελο προκειμένου να έχουν επι τόπου ενημέρωση για την έκταση των καταστροφών και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων έχουν κινητοποιηθεί ήδη οι μηχανικοί της Περιφέρειας σε συνεννόηση με το Υπουργείο ΥΜΕΔ. αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση...

Read more...

Παραιτείται ο Δημήτρης Καμμένος!..




Ζήτησε την παραίτηση του ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος...


Την παραίτηση του Δημήτρη Καμμένου ζήτησε το βράδυ ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, με αφορμή τα tweets που φέρεται να έκανε ο υφυπουργός Υποδομών.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σε ανάρτησή του στο Twitter σημειώνει πως «μέχρι την...
απόδειξη της αλήθειας για την υπόθεση των αντισημιτικών ρατσιστικών αναρτήσεων ο υφυπουργός θα διευκολύνει με την παραίτηση του».

Είχε προηγηθεί έντονο παρασκήνιο για την υπόθεση καθώς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο όπου και ετέθη το ζήτημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Πάνο Καμμένο να διερευνήσει την γνησιότητα των tweets και αν αυτά είναι αυθεντικά, με κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου να αναφέρουν ότι -εφόσον ισχύει- δεν μπορεί να συνάδει με τις αξίες και την ηθική της συγκυβέρνησης...

Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ζητήθηκε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, στη περίπτωση που είναι γνήσια τα tweets, να δει και το ενδεχόμενο αντικατάστασής του υφυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost η επικοινωνία έγινε χθες το βράδυ, χωρίς να γνωρίζουν -μέχρι αυτή την ώρα- όλο το φάσμα και το περιεχόμενο των αναρτήσεων, που φέρεται να έκανε ο υφυπουργός.

Η ανακοίνωση της τοποθέτησης του Δημήτρη Καμμένου στη θέση του υφυπουργού Υποδομών είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα ο ίδιος να εκδώσει δήλωση, στην οποία υποστήριζε ότι δεν φέρει προσωπική ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων.

Read more...

Αλλαγή πλεύσης στο "Ποτάμι"...


Ένα πρώτο απολογισμό του εκλογικού αποτελέσματος που βρήκε το Ποτάμι με επτά λιγότερους βουλευτές, έκαναν τα κομματικά όργανα.

Στην...
μαραθώνια συνεδρίαση, που διήρκησε περισσότερες από πέντε ώρες, διαπιστώθηκε πρόβλημα στην οργάνωση του κόμματος ειδικά στην επαρχεία και κυρίως σε εκλογικές περιφέρειάς που δεν εκπροσωπούνταν στην προηγούμενη βουλή.

Ακόμα προβληματισμός υπήρξε και για τα ποσοστά του κόμματος στους νέους, που ενώ εμφανίζει υψηλή επιρροή, τελικά δεν κατάφερε να τους πείσει να πάνε να ψηφίσουν.

Ακόμα, αποφασίστηκε να αλλάξει η στρατηγική απέναντι στην κυβέρνηση με πιο σκληρή αντιπολιτευτική στάση που θα φτάσει στο σημείο της καταψήφισης πολλών νομοσχεδίων, ενδεχομένως και εκείνων που αποτελούν μνημονιακή υποχρέωση.

Στην εισήγησή του ο Σταύρος Θεοδωράκης έκανε λόγο για ήττα του κόμματος, «που δεν καταφέραμε να κυριαρχήσουμε στο χώρο που θέλαμε», ενώ αναφερόμενος στις συνεργασίες της επόμενης ημέρας είπε:

Το Ποτάμι ή θα συνεχίσει αυτόνομο ή θα διαλυθεί. Δεν θα γίνει πάντως συμπλήρωμα στην ΝΔ – το ΠΑΣΟΚ – τον ΣΥΡΙΖΑ...

Read more...

Γιούνκερ σε Τσίπρα: Αλέξη, μην χάνεις χρόνο...


Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, επισήμανε στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, την ανάγκη να...
μην χαθεί άλλος χρόνος και να εφαρμοστούν τα όσα έχουν συμφωνηθεί μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των εταίρων, σε συζήτηση που είχαν σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές.

Στην 50λεπτη συνάντηση των δύο ανδρών στην έδρα της Επιτροπής στις Βρυξέλλες, παρόντες από την ελληνική πλευρά ήταν επίσης ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επί των ευρωπαϊκών θεμάτων, Νίκος Ξυδάκης.

Επιπλέον, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές οι δύο άντρες συζήτησαν λεπτομερώς τα επιχειρησιακά, οικονομικά και νομικά μέτρα που πρότεινε η Κομισιόν και συμφώνησαν ότι η Ελλάδα και η Κομισιόν θα εργαστούν μαζί για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Σε ό,τι αφορά το ελληνικό πρόγραμμα συζητήθηκαν τα σημεία που έθεσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στη συγχαρητήρια επιστολή του στον Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με την ανάγκη εφαρμογής των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων, χωρίς περαιτέρω χάσιμο χρόνου.

Παρών, στη συνάντηση, ήταν και ο Μάρτεν Φερβέι, ο νέος επικεφαλής της task force, της υπηρεσίας της Κομισιόν που στόχο έχει να παρέχει τεχνική βοήθεια στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Ελλάδας...

Read more...

«Είμαι ευγνώμων που επιτεύχθηκε συμφωνία» Ντράγκι: Με το νέο πρόγραμμα η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στην ανάπτυξη


Ντράγκι: Με το νέο πρόγραμμα η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στην ανάπτυξη
  (Φωτογραφία:  Reuters )

Φρανκφούρτη
«Εάν εφαρμοστεί πλήρως, το νέο πρόγραμμα θα θέσει την Ελλάδα σε θέση να αναπτύσσεται και πάλι και να αποκομίσει τα πλήρη οφέλη από τη συμμετοχή στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα» δήλωσε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο. Δήλωσε μάλιστα ευγνώμων «που επιτεύχθηκε τελικά η συμφωνία» τονίζοντας τη δυσκολία του εγχειρήματος.

Η ΕΚΤ μπορεί να επαναφέρει την εξαίρεση (waiver) για τα ελληνικά ομόλογα εφόσον η χώρα βρίσκεται σε πρόγραμμα και ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση, άφησε να εννοηθεί ο επικεφαλής της κεντρικής ευρωτράπεζας. Ωστόσο, προσγειώνοντας τις προσδοκίες αγορών και αναλυτών, είπε ότι είναι νωρίς ακόμη για αποφάσεις σχετικά με επέκταση ή αύξηση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, διαβεβαιώνοντας όμως ότι η ΕΚΤ παρακολουθεί στενά την κατάσταση και βρίσκεται σε ετοιμότητα.

«Ευτυχώς υπήρξε συμφωνία»

Eυγνώμων για την συμφωνία που υπέγραψε το καλοκαίρι η Ελλάδα με τους πιστωτές της εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

Μιλώντας το μεσημέρι της Τετάρτης, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «είμαι ευγνώμων που επιτεύχθηκε τελικά η συμφωνία», προσθέτοντας ότι «εάν εφαρμοστεί πλήρως, το νέο πρόγραμμα θα θέσει την Ελλάδα σε θέση να αναπτύσσεται και πάλι και να αποκομίσει τα πλήρη οφέλη από τη συμμετοχή στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα».

«Η ΕΚΤ» πρόσθεσε, «συνέβαλε, σύμφωνα με τις διατάξεις που προβλέπονται στο νομικό πλαίσιο, για τη διαπραγμάτευση του προγράμματος. Επιπλέον, η ΕΚΤ παρακολούθησε από κοντά την παροχή επείγουσας παροχής ρευστότητας από την Τράπεζα της Ελλάδος (ELA) σύμφωνα με τους κανόνες μας, λαμβάνοντας υπόψη την προοπτική της επιτυχούς ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή».

O ίδιος επεσήμανε ότι κατά την τελευταία ακρόαση του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον περασμένο Ιούνιο είχε ζητήσει συνολική και δίκαιη συμφωνία για την Ελλάδα. Υπογράμμισε ότι η επίτευξη της συμφωνίας ήταν δύσκολη και απαίτησε προσπάθειες από όλους τους εμπλεκόμενους.

«Οι αποφάσεις για τον ELA δεν ήταν πολιτικής φύσης»
Ο κ. Ντράγκι αρνήθηκε ότι οι αποφάσεις για την παροχή ELA στην Ελλάδα ήταν πολιτικής φύσεως και ότι υπέκυψε σε πιέσεις, δηλώνοντας μάλιστα αρκετά ικανοποιημένος από την ανεξαρτησία της ΕΚΤ αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την παροχή έκτακτης ρευστότητας (ELA) στις ελληνικές τράπεζες κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Κατά την καθιερωμένη ακρόαση στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Μ.Ντράγκι εξήγησε πως δέχτηκε κριτική τόσο «από τα αριστερά όσο και από τα δεξιά», κάτι που αποδεικνύει πως η ΕΚΤ δεν υπέκυψε σε πιέσεις.

«Αρνούμαι ότι οι αποφάσεις για την παροχή ELA στην Ελλάδα ήταν πολιτικής φύσης», τόνισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ευρωβουλευτή της αρμόδιας επιτροπής και εξήγησε πως η παροχή ELA επηρεάζεται από την αξία των εγγυήσεων που παρέχουν οι ελληνικές τράπεζες στο ευρωσύστημα η οποία με τη σειρά της επηρεάζεται από τις αποφάσεις οικονομικής πολιτικής κάθε χώρας.

«Οι αποφάσεις της ΕΚΤ για την αύξηση ή τη μείωση του ELA για τις ελληνικές τράπεζες βασίστηκε στους κανόνες και πουθενά οι κανόνες αυτοί δεν αναφέρουν ότι η παροχή έκτακτης ρευστότητας είναι απεριόριστη και άνευ όρων», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως «δεν είναι η ΕΚΤ αυτή που αποφασίζει ποιο μέλος θα παραμείνει στην ευρωζώνη και ποιο όχι».

Ο δρόμος για το χρέος περνά από το μνημόνιο...
Όσον αφορά το ελληνικό χρέος ο επικεφαλής της ΕΚΤ σημείωσε πως το ΔΣ της ΕΚΤ έχει εκφράσει τις ανησυχίες του για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ωστόσο εφόσον ολοκληρωθεί η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που παράγουν ανάπτυξη και οικονομική βιωσιμότητα, θα ανοίξει ο δρόμος για να γίνει εφικτή η ανακούφιση του χρέους. 

Συμμετοχή Ελλάδας στο QE υπό όρους
Ο Ντράγκι αναγνώρισε πως έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα η άρση της εξαίρεσης συμμετοχής στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Ωστόσο αυτή δεν μπορεί να γίνει όσο η χώρα βρίσκεται σε αξιολόγηση, καθώς όπως υπενθύμισε η ΕΚΤ δεν μπορεί να αγοράσει στο πλαίσιο του QE ομόλογα χώρας η οποία βρίσκεται υπό αξιολόγηση.

Είναι σημαντικό, συνέχισε ο Μ. Ντράγκι, η Ελλάδα να αποδείξει ότι συμμορφώνεται με το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, αλλά και ότι έχει την «ιδιοκτησία» των μεταρρυθμίσεων.

Σε ετοιμότητα η ΕΚΤ για το QE
H ΕΚΤ χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αξιολογήσει αν θα αυξήσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE), δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, εν μέσω φημών ότι επίκειται άμεσα επέκταση του προγράμματος.

Η επιβράδυνση της ανάπτυξης στις αναδυόμενες αγορές, το ισχυρότερο ευρώ και η πτώση στις τιμές των εμπορευμάτων έχουν επιδεινώσει τις προοπτικές (το outlook) για τον πληθωρισμό, αλλά χρειάζονται περισσότερες ενδείξεις για να αποφασιστεί αν οι παράγοντες αυτοί θα έχουν μακροπρόθεσμο αντίκτυπο, ανέφερε ο Ντράγκι μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Περισσότερος χρόνος είναι απαραίτητος για να καθοριστεί αν η απώλεια της αναπτυξιακής ορμής στις αναδυόμενες αγορές είναι προσωρινής ή μόνιμης φύσης και να αξιολογηθούν οι κινητήριες δυνάμεις πίσω από την πτώση στις διεθνείς τιμές των εμπορευμάτων και πίσω από τα πρόσφατα επεισόδια έντονης μεταβλητότητας στις αγορές», ανέφερε ο κ. Ντράγκι.

Διαβεβαιώνοντας, ωστόσο, για την ετοιμότητα της ΕΚΤ για άμεση δράση είπε ότι «εάν κάποιοι από τους κινδύνους καθοδικής απόκλισης εξασθενίσουν τις πληθωριστικές προσδοκίες μεσοπρόθεσμα πιο ουσιαστικά από ό,τι αναμένουμε επί του παρόντος, δεν θα διστάσουμε να δράσουμε».

«Το πρόγραμμα αγοράς παγίων διαθέτει επαρκή, εσωτερική ευελιξία. Θα προσαρμόσουμε το μέγεθός του, τη σύνθεσή του και τη διάρκειά του καταλλήλως σε περίπτωση που χρειαστεί μεγαλύτερη ώθηση από τη νομισματική πολιτική», πρόσθεσε.

«Θα παρακολουθούμε στενά όλες τις εισερχόμενες πληροφορίες και τον αντίκτυπό τους στο outlook για τη σταθερότητα των τιμών», τόνισε.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, ύψους περίπου 1,1 τρισ. ευρώ που ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει έως το Σεπτέμβριο του 2016, με αγορές κρατικών και ιδιωτικών ομολόγων αξίας 60 δισ. ευρώ κατά μέσο όρο τον μήνα.

Επιφυλακτικός στο ενδεχόμενο να αυξηθεί σύντομα το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) εμφανίσθηκε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της, Έβαλντ Νοβότνι, σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Bloomberg.

Το ερώτημα, αν χρειάζεται περισσότερη χαλάρωση, «αξίζει πολύ πιο ενδελεχή εξέταση», δήλωσε ο Νοβότνι, προσθέτοντας: «η νομισματική πολιτική πρέπει να έχει σταθερότητα. Δεν πρέπει να ενεργούμε με έναν υπερβολικό τρόπο».

«Η ΕΚΤ δεν θα μείνει για πάντα στην τρόικα»


Σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Νότη Μαριά σχετικά με τη νομιμότητα της συμμετοχής της ΕΚΤ στην τρόικα, ο Μάριο Ντράγκι δήλωσε πως «η ΕΚΤ δεν θα παραμείνει για πάντα στην τρόικα», ωστόσο αρνήθηκε πως έχει αμφισβητηθεί νομικά η συμμετοχή της.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Σε εξέλιξη έρευνα από τις γερμανικές αρχές Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen- Δήλωσε σοκαρισμένος από τα γεγονότα


Ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen Μάρτιν Βίντερκορν παραιτήθηκε, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για το μεγαλύτερο σκάνδαλο που έχει πλήξει τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία στα 78 χρόνια της ιστορίας της.
volks
«Η Volkswagen χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα — επίσης και όσον αφορά το προσωπικό της. Ανοίγω τον δρόμο για αυτό το νέο ξεκίνημα με την παραίτησή μου» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Βίντερκορν.
Στην ανακοίνωση το πρώην (πλέον) στέλεχος της εταιρείας δηλώνει ότι «σοκαρίστηκε» από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και ιδίως από την αποκάλυψη ότι ήταν δυνατή μια τέτοια κακοδιαχείριση σε τόσο μαζική κλίμακα από την εταιρεία.
Το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε από τις αμερικανικές αρχές, ότι δηλαδή περίπου 11 εκατομμύρια οχήματα της εταιρείας είναι εφοδιασμένα με ένα λογισμικό εξαπάτησης των ελέγχων εκπομπής ρύπων, έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις από την Δευτέρα.
Οι γερμανικές και οι αμερικανικές αρχές διεξάγουν έρευνα για την υπόθεση, η εταιρεία κινδυνεύει με πρόστιμο που θα μπορούσε να αγγίξει και τα 16 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ η μετοχή της υποχώρησε κατά 20% χθες.
Ο 68χρονος Βίντερκορν διοικούσε την αυτοκινητοβιομηχανία από το 2007. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο η απόφαση για τον αντικαταστάτη του θα ληφθεί την Παρασκευή.
Υπενθυμίζεται ότι, προκαταρκτική έρευνα  για τον όμιλο Volkswagen ξεκίνησε η γερμανική δικαιοσύνη.
Η έρευνα αφορά στις κατηγορίες χειραγώγησης των τιμών των εκπομπών ρύπων σε οχήματα με κινητήρες ντίζελ του ομίλου, όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία του Μπρούνσβικ, στη βόρεια Γερμανία. Σε αυτό το στάδιο η δικαιοσύνη θα προχωρήσει σε μια συλλογή και εξέταση όλων των πληροφοριών ενώ θα εξετάσει και αρκετές αγωγές που έχουν κατατεθεί σε βάρος του κολοσσού της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας από τότε που ξέσπασε η υπόθεση αυτή.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Καμμένου Με το «καλημέρα» αποπέμπεται από την κυβέρνηση ο Δ. Καμμένος!


Προς απομάκρυνση από την κυβέρνηση ο υφυπουργός Μεταφορών Δημήτρης Καμμένος, εάν αποδειχθεί η γνησιότητα των ρατσιστικών και ομοφοβικών tweets στον λογαριασμό του. Σύμφωνα με πληροφορίες του Matrix24 αναμένεται «καρατόμηση» του Δ. Καμμένου από την κυβέρνηση.
kammenos
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο στον οποίο ο πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα με τα επίμαχα tweets του υφυπουργού Υποδομών Δημήτρη Καμμένου.
Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Καμμένο να διερευνήσει την γνησιότητα των tweets και αν αυτά είναι αυθεντικά, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν ότι αυτό δεν μπορεί να συνάδει με τις αξίες και την ηθική της συγκυβέρνησης .
Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ζητήθηκε από τον Καμμένο, στη περίπτωση που είναι γνήσια τα tweets, να δει και το ενδεχόμενο αντικατάστασής του υφυπουργού υπογραμμίζοντας πως τη τελική απόφαση θα τη λάβει ο πρωθυπουργός.
Νωρίτερα ο Δημήτρης Καμμένος ισχυρίστηκε ότι, οι λογαριασμοί του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χτυπήθηκαν από χάκερς ενώ ευθύνες επέρριψε και σε συνεργάτες του.
«Όσον αφορά το περιεχόμενο ανακοινώσεων σε κοινωνικά δίκτυα κάτω από τους κωδικούς μου, για πολλές από αυτές δεν φέρω καμία προσωπική ευθύνη και σας ενημερώνω ότι οι λογαριασμοί μου έχουν παραβιαστεί πάνω από τέσσερις φορές. Για του λόγου του αληθές, ο λογαριασμός μου στο Facebook έχει μπλοκαριστεί από την παραμονή των εκλογών από άγνωστους εισβολείς», σημείωσε χαρακτηριστικά.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Τσίπρας: Αν είναι αλήθεια, φεύγει...


Όλοι περιμένουν να δουν, αν ο κύριος Δημήτρης Καμμένος, μπορεί να αποδείξει οτι κάποιοι είχαν χακάρει το λογαριασμό του στο Facebook. Το ίδιο και ο πρωθυπουργός, ο οποίος...
φέρεται να αποκαλειται "εγκληματίας".

Ο κ. Τσίπρας τηλεφώνησε από τις Βρυξέλλες και είπε, πως αν όλα αυτά για τα οποία κατηγορειται ο Δ. Καμμένος είναι αλήθεια, τότε φεύγει από την κυβέρνηση...

Read more...

Αλεξιάδης: Θα έχουμε αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων...


Αλλαγές στη ρύθμιση των εκατό δόσεων το επόμενο διάστημα προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει κανένας...
λόγος ανησυχίας των πολιτών, ούτε καμία «φοροκαταιγίδα».«Η ρύθμιση (των εκατό δόσεων) απευθύνθηκε σε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού, με έναν πρωτοφανή αριθμό, που ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο ΑΦΜ. Είναι πολύ μεγάλος αριθμός. Διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν και λάθη και υπήρχαν και υπερβολές. Διαπιστώσαμε, δηλαδή, ότι άνθρωποι, οι οποίοι είχαν την οικονομική δυνατότητα εντάχθηκαν, όχι για να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους, αλλά για να εκμεταλλευτούν το δημόσιο. Αυτά θα τα ξαναδούμε, να μην ανησυχούν οι πολίτες. Εάν κάποιος έχει, λεφτά στην τράπεζα είναι λογικό να εντάσσεται στη ρύθμιση των εκατό δόσεων, όταν έχει κάτι εκατομμύρια στην τράπεζα;» διερωτήθηκε ο κ. Αλεξιάδης.
«Για τον ίδιο είναι λογικότατο, γιατί ήταν λάθος η διάταξη του νόμου, γι’ αυτό και την διορθώνουμε. Αλλά να μην ανησυχεί ο πολίτης, να μην παρασύρεται από φοροκαταιγίδες, από καταστροφές, λιμούς και καταποντισμούς» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν έχουμε ούτε καμία φοροκαταιγίδα, δεν έχουμε ούτε καμία καταστροφή, συνεχίζουμε στα πλαίσια υλοποίησης της συμφωνίας και μετά το εκλογικό αποτέλεσμα συνεχίζουμε πιο δυνατοί την υλοποίηση αυτής της συμφωνίας, συνεχίζουμε τον αγώνα για εφαρμογή του συντάγματος, δηλαδή, για δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών. Θα έχουμε αλλαγές στις εκατό δόσεις, θα ανακοινωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, ας μην προτρέχουμε» τόνισε ο κ. Αλεξιάδης.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσουμε προβλήματα και δεν υπάρχει περίπτωση να πυροβολήσει το υπουργείο Οικονομικών τα πόδια του. Γιατί, αν πάμε σε μια λογική και αυξήσουμε τα ληξιπρόθεσμα χρέη που έφτασαν στα 80 δισεκατομμύρια, δυσθεώρητα, ναι μεν θα έχουμε υλοποιήσει κάποια δογματική λογική, αλλά δε θα έχουμε βοηθήσει την ελληνική οικονομία» εξήγησε.

«Θα μοιράσουμε πιο δίκαια το φορολογικό βάρος, θα χτυπήσουμε τη φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο και θα έχουμε από εκεί έσοδα που θα ελαφρύνουν τους πολίτες» επεσήμανε ο κ. Αλεξιάδης, προσθέτοντας «και επειδή ορισμένοι συνεχώς μας καταγγέλλουν για τη συμφωνία, ξεχνούν να πουν, ότι στη συμφωνία μέσα προβλέπεται διάταξη, ότι οι συντελεστές του ΦΠΑ θα επανεξεταστούν το 2016, αν μπορέσουμε και πιάσουμε φοροδιαφυγή πάνω από τους στόχους. Ε, σε αυτό δουλεύουμε».

Ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε ότι το υπουργείο με «κοινωνική ευαισθησία» και «ρεαλισμό» προσπαθεί να προσεγγίσει τα ζητήματα που αφορούν τα χρέη των επιχειρήσεων.

«Αν δημιουργήσουμε προβλήματα στην ελληνική οικονομία, δεν θα μπορούμε ούτε να ικανοποιήσουμε τις δανειακές μας ανάγκες και δεν θα μπορούμε να προχωρήσουμε. Εάν δηλαδή αυτή τη στιγμή έχεις μια επιχείρηση, την οποία την πνίξεις σε χρέη προς την εφορία και στην τράπεζα, θα την κλείσεις. Άρα, δε θα μπορείς να εισπράξεις ούτε καν αυτά που σου χρωστάει. Δηλαδή, ακόμη και ο πιο σκληρός και ανάλγητος οικονομολόγος δεν μπορεί να προτείνει τέτοια πράγματα, γιατί εδώ πρέπει να έχουμε μια λογική κοινωνικής ευαισθησίας, πρώτα απ' όλα, αλλά και ρεαλισμού. Το να αθροίζουμε ληξιπρόθεσμα χρέη είναι το πιο εύκολο, το δοκιμάσαμε αυτό, ας πάμε σε μια λογική που να εξυπηρετούνται τα χρέη».

Τόνισε, επίσης, ότι στις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι να γίνουν κινήσεις ενίσχυσης των υπηρεσιών και των ελεγκτικών διαδικασιών για την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση της φοροκλοπής και της φοροδιαφυγής....

Read more...

Με τον Τζιάνι Πιτέλα συναντήθηκε ο Τσίπρας στις Βρυξέλλες...



Η ρύθμιση του ελληνικού χρέους κυριάρχησε στη συζήτηση...
Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος λίγο μετά την άφιξή του συναντήθηκε με τον πρόεδρο της πολιτικής ομάδας των...
Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Τζιάνι Πιτέλα. Κύκλοι της σοσιαλιστικής ομάδας ανάφεραν ότι στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν τα θέματα της οικονομικής πολιτικής, της ρύθμισης του ελληνικού χρέους καθώς και του τρόπου εμπλοκής τους Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στις 6.00 ώρα Ελλάδας ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής...

Read more...

Ο Δ. Καμμένος για τον σάλο που ξεσπάσει στα social media...


 Mε αφορμή τον σάλο που έχει προκαλέσει στα social media η υπουργοποίηση του Δημήτρη Καμμένου,ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, σε ανακοίνωση του αναφέρει τα εξής:

 Παρατηρώντας τη σημερινή αναστάτωση σχετικά με δημοσιεύσεις στα κοινωνικά δίκτυα που 


αφορούν...

άμεσα και έμμεσα το πρόσωπο μου, δηλώνω κατηγορηματικά ότι η πλειονότητα 

αυτών αποτελεί προϊόν διαστρέβλωσης της αλήθειας και έχουν επιμελώς παραχαραχθεί για 


να ικανοποιήσουν προεκλογικές πολιτικές σκοπιμότητες από τις γνωστές μονταζιέρες οι 


οποίες προεκλογικά χρησιμοποίησαν κάθε μορφής λάσπης. Αρκεί να θυμίσω άλλωστε, πως 


εντεταλμένες εταιρείες δημοσκοπήσεων είχαν παραποιήσει τα αποτελέσματα δείχνοντας 


τους Ανεξάρτητους Έλληνες συστηματικά εκτός Βουλής για να επηρεάσουν την κοινή γνώμη 


και την ψήφο του λαού. 


Όσον αφορά το περιεχόμενο ανακοινώσεων σε κοινωνικά δίκτυα σας ενημερώνω ότι τους 


λογαριασμούς μου σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα χειρίζονταν συνεργάτες καθώς επίσης και οτι 


έχουν παραβιαστεί ουκ ολίγες φορές. Για του λόγου του αληθές μάλιστα, ο λογαριασμός μου 


στο Facebook έχει μπλοκαριστεί από την παραμονή των εκλογών από άγνωστους εισβολείς 


και μέχρι σήμερα η λειτουργία του δεν έχει αποκατασταθεί.


Θέλω να δηλώσω ότι σχετικές αναρτήσεις, οι οποίες εκλήφθησαν ή ήταν προσβλητικές προς 


συγκεκριμένες ομάδες συμπολιτών μας, με βρίσκουν κάθετα αντίθετο και με την παρούσα, 


ζητώ και προσωπικά συγνώμη από όσους έχουν ενοχληθεί σχετικά, ενώ καταγγέλλω ρητά 


τον ρατσισμό, ομοφοβισμό και τον αντισημιτισμό.


Κλείνοντας θέλω να τονίσω ότι οι ευθύνες που έχω αναλάβει είναι τεράστιες, το έργο 


εξαιρετικά σημαντικό και στην Ελλάδα του αύριο που οραματιζόμαστε, δε χωρούν 


προσωπικές και άνανδρες πολιτικά επιθέσεις. 


              Με εκτίμηση,


ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ



   Βουλευτής Β’ Πειραιά


       ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Read more...

Σάλος στα social media με την υπουργοποίηση του Δ. Καμμένου...


Δημήτρης Καμμένος. Είναι ένας από τους πέντε Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου που μπήκαν στην κυβέρνηση και είναι αυτός που...ξεσήκωσε τις περισσότερες αντιδράσεις από κάθε άλλο πρόσωπο που επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο λόγος είναι ότι ο Δημήτρης Καμμένος, που διατηρούσε το προφίλ PortaPorta στο twitter ως βουλευτής, τιτίβιζε διαρκώς.

 
Πέρα από ορισμένα πολιτικά σχόλια για τον Αλέξη Τσίπρα, που ενδέχεται να τον φέρουν σε δύσκολη θέση κατά καιρούς, έχει κάνει σχόλια ακραία ρατσιστικά, ομοφοβικά και αντισημιτικά. Η χρήση του όρου «λαθρομετανάστες», που δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο του ΣΥΡΙΖΑ, προστίθεται στα παραπάνω.
Μετά την υπουργοποίησή του ο Δημήτρης Καμμένος έσπευσε να κλείσει τον λογαριασμό του στο twitter όμως… scripta manent (τα γραπτά μένουν).

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Read more...

Χριστοδουλάκης: Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας χρεώνουν υπέρογκα τους πελάτες...


«Βόμβα» Χριστοδουλάκη: Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας χρεώνουν υπέρογκα τους πελάτες - MediaΜια είδηση - «βόμβα» επεφύλαξε ο υπηρεσιακός υπουργός Υποδομών Νίκος Χριστοδουλάκης κατά την παράδοση του υπουργείο στον Χρήστο Σπίρτζη.

Όπως είπε, κατά τη σύντομη θητεία του διαπίστωσε ότι...
οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας χρεώνουν υπερβολικά τους καταναλωτές και ήδη έχει παραπέμψει το θέμα στην επιτροπή ανταγωνισμού.

Επεσήμανε μάλιστα στον κο Σπίρτζη ότι είναι ένα θέμα που πρέπει να δουν άμεσα γιατί αφορά το σύνολο των χρηστών κινητής τηλεφωνίας.

Read more...

Αφέθηκε ελεύθερος ο Π. Καλφαγιάννης...



ΒΙΝΤΕΟ με δηλώσεις Λαφαζάνη, έξω από το Α.Τ. Κυψέλης.
Δείτε φωτογραφίες...

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Μετά από απόφαση της εισαγγελίας, ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης και τα υπόλοιπα μέλη της ERT OPEN που συνελήφθησαν στα Τουρκοβούνια, αφέθηκαν ελεύθερα  από...
το Α.Τ. Κυψέλης.

Νωρίτερα, ο Π. Λαφαζάνης βρέθηκε στο σημείο και ανέφερε τα εξής: 
"Δεν το διανοήθηκε κανείς μέχρι τώρα να κινήσει τις διαδικασίες, οι οποίες οδηγούν στο κλείσιμο της ΕΡΤ Open". Και συμπλήρωσε: 

"Αυτήν τη στιγμή, διαπράττεται ένα μεγάλο ατόπημα σε βάρος της δημοκρατίας". .

 
Στο αστυνομικό τμήμα, το παρών έδωσαν επίσης οι Στρατούλης, Ραχήλ και Φωτόπουλος.
Δείτε τις φωτογραφίες: 
stsdn3
stsdn1stsdn2

Read more...

Οι προτεραιότητες του Ευκλείδη...


ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗΣΤέσσερις βασικές προτεραιότητες θέτει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, με αιχμή τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος στην κατεύθυνση της δικαιότερης κατανομής των βαρών.

Κατά την... άτυπη παράδοση- παραλαβή μεταξύ του νυν υπουργού αναπληρωτή Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη και του υπουργού, Ευκλείδη Τσακαλώτου, αντιστοίχως, δόθηκε το στίγμα των επόμενων άμεσων κινήσεων:

• Να ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις της συμφωνίας με τους εταίρους, οι οποίες, κατά τον κ. Χουλιαράκη, έχουν υλοποιηθεί σε ποσοστό 61%

• Να ανασχεθεί η ήπια- σύμφωνα με τον κ. Χουλιαράκη- ύφεση. «Κλειδί» είναι η επιτυχής ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η επιτάχυνση της διαδικασίας για την άρση των capital controls

• Να υπάρξει έγκαιρη εκταμίευση των δόσεων του δανείου, προκειμένου να εξοφληθούν- στο βαθμό που είναι δυνατόν- οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου στους ιδιώτες, με προτεραιότητα τις οφειλές σε νοσοκομεία και στον τομέα υγείας. Ο κ. Χουλιαράκης προανήγγειλε την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την περαιτέρω άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων, κυρίως για τις επιχειρήσεις.

• Η προετοιμασία για τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, με στόχο τη δικαιότερη κατανομή του δημοσιονομικού βάρους. Η κυβέρνηση, όπως είπε ο κ. Χουλιαράκης, στηρίζεται πολύ στην τεχνική βοήθεια από τους εταίρους και ήδη υπάρχει συνεργασία για την αναθεώρηση του φόρου εισοδήματος, την απάλειψη των εξαιρέσεων και τον επαναπροσδιορισμό των φορολογικών συντελεστών- που σήμερα εφαρμόζονται ανάλογα με την πηγή του εισοδήματος- σε πιο προοδευτική κατεύθυνση.

Ιδιαίτερη αναφορά υπήρξε από τον κ. Χουλιαράκη στο δημόσιο χρέος, με την επισήμανση ότι το θέμα πρέπει να κλείσει αμέσως μετά την πρώτη αξιολόγηση της οικονομίας.

Ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι το υπουργείο πρέπει να συμβάλλει στη σταθερότητα της οικονομίας, μέσω της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, του κλεισίματος των εκκρεμοτήτων, της αναδιάρθρωσης του φορολογικού συστήματος («να μαζέψουμε χρήμα από αυτούς που έχουν», δήλωσε) και της διευθέτησης του χρέους.

Παράλληλα, επισήμανε ότι το υπουργείο Οικονομικών θα είναι ο θεματοφύλακας για ριζοσπαστικές τομές στο Δημόσιο, στη δημόσια διοίκηση, στην καταπολέμηση της διαφθοράς και στους τομείς της υγείας και της παιδείας. Επίσης, έκανε λόγο για «παράλληλο κυβερνητικό πρόγραμμα», για να συνειδητοποιήσει «ο κόσμος ότι μπορείς να κάνεις πράγματα κάτω από δύσκολες συνθήκες».

Σημειώνεται ότι τη θέση του προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) θα διατηρήσει ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

Read more...

Ο Σκουρλέτης έστειλε μήνυμα για τις Σκουριές...


ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣΠραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Περιβάλλοντος...
Μήνυμα «προς όλες τις κατευθύνσεις ότι πάνω από όλα είναι το δημόσιο συμφέρον, η προστασία του περιβάλλοντος και η...
τήρηση των νόμων», απηύθυνε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, αναφερόμενος στο θέμα των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου από την υπηρεσιακή ηγεσία.

Ο κ. Σκουρλέτης πρόκειται να συναντηθεί με εκπροσώπους των εργαζομένων στην επιχείρηση οι οποίοι πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το κτίριο του υπουργείου και στις δηλώσεις του τόνισε, μεταξύ άλλων, κατά την προεκλογική περίοδο ειπώθηκαν πολλά που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, όπως ότι υπήρξε απόφαση του ΣτΕ που ακύρωνε την απόφαση αναστολής ενός μέρους των εργασιών την οποία ο ίδιος υπέγραψε πριν τις εκλογές. Τόνισε επίσης ότι «δεν κινηθήκαμε με κανενός είδους προεκλογική σκοπιμότητα».

Αναφερόμενος στο θέμα των αγωγών φυσικού αερίου (ΤΑΡ και Γκρηκ Στρημ) είπε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην ίδια πολιτική κατεύθυνση ενώ επανέλαβε ότι κύριο μέλημα είναι να διαφυλαχθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ.

Μιλώντας δε για τις πολιτικές εξελίξεις ανέφερε ότι «η κυβέρνηση ξεκινά πιο έμπειρη, πιο ώριμη και πιο γειωμένη» και πρόσθεσε:

«Πάμε σε πιο λειτουργικό και αποτελεσματικό κυβερνητικό σχήμα. Έχουμε όλες τις προϋποθέσεις να είμαστε πιο αποτελεσματικοί, ανταποκρινόμενοι στην εντολή του ελληνικού λαού ο οποίος έδειξε ωριμότητα. Ξέρει τι περιμένει από την κυβέρνηση και εμείς γνωρίζουμε ότι πρέπει να κάνουμε πράγματα εντός της συμφωνίας αλλά και έξω από αυτήν. Πρέπει να κινηθούμε στους δρόμους της ανάπτυξης με ευαισθησία και κοινωνικό πρόσημο, γι αυτό άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ επελέγη για δεύτερη φορά από τον ελληνικό λαό.»

Ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Τσιρώνης αναφέρθηκε στον κρίσιμο ρόλο του υπουργείου για τις επενδύσεις και την ανάπτυξη τονίζοντας ότι υπάρχουν δεκάδες ανοιχτά μέτωπα κυρίως στο θέμα της παραγωγής που θα κρίνουν αν η χώρα θα πάει μπροστά ή θα καταρρεύσει. Θα συνεχίσουμε, πρόσθεσε, στην κατεύθυνση που είχαμε αναγγείλει γνωρίζοντας ότι κάναμε λάθη που πρέπει να διορθώσουμε και έχοντας την εικόνα της οικονομικής κατάστασης της χώρας, που δεν είχαμε τον Ιανουάριο. Μιλώντας δε στο περιθώριο της εκδήλωσης ο κ. Τσιρώνης ανέφερε ότι το θέμα της πετρελαιοκίνησης πρέπει να το δούμε εξ υπαρχής γιατί σε συνθήκες αστικού περιβάλλοντος έχει φανεί ότι δημιουργεί προβλήματα.

Ο απερχόμενος υπουργός Γιάννης Γκόλιας αναφέρθηκε στο έργο που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας της υπηρεσιακής κυβέρνησης. Ο τέως αναπληρωτής υπουργός Κωστής Μουσουρούλης παρέδωσε στη νέα ηγεσία φάκελο με τις εκκρεμότητες ενώ προειδοποίησε για κίνδυνο απώλειας Κοινοτικών πόρων ύψους 300 εκατ. ευρώ από το προηγούμενο ΕΣΠΑ (2007-2013).

Read more...

"Δεύτερο μαύρο"...


Η ERTopen για τη σύλληψη του Καλφαγιάννη : Δεύτερο μαύρο...
Η ERTopen για τη σύλληψη του Καλφαγιάννη.
-Νέες συλλήψεις..

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Για «δεύτερο μαύρο» κάνει λόγο το ΕΡΤ Οpen, με αφορμή τη σύλληψη του Π. Καλφαγιάννη, προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ και του Δημήτρη Κούνη, ταμία της Ομοσπονδίας.
Οπως... 
αναφέρει:
«Η "πολλά υποσχόμενη" εκκαθάριση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου ξεκίνησε από την ΕΡΤopen που κράτησε ζωντανή την φωνή της κοινωνίας για πάνω από δυο χρόνια.

...Μια  εκκαθάριση που προφανώς θα τελειώσει εκεί


 Ο Παναγιώτης Καλφαγιάννης προέδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ και ο Δημήτρης Κούνης, ταμίας της Ομοσπονδίας προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα της Κυψέλης για τη μετάδοση του προγράμματος της ΕΡΤopen και κρατούνται για την ώρα».


Νέες συλλήψεις για την ErtOpen

Λίγη ώρα μετά τη σύλληψη Καλφαγιάννη, έγιναν δύο ακόμη. Πρόκειται για δύο τεχνικούς.
 Οι συλλήψεις έγιναν στα Τουρκοβούνια, μετά από σχετική καταγγελία για την ύπαρξη κεραίας αναμετάδοσης...

Read more...

Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης...





...σε εικόνες...
Χαμόγελα και αστειάκια από τους παλιούς, τρακ για τους καινούργιους. 
Δείτε τις... 
φωτογραφίες από την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης...













Read more...