Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Χιλιάδες συνταξιούχοι με εισόδημα 200.000 ευρώ παίρνουν επίδομα αλληλεγγύης...









Χιλιάδες συνταξιούχοι με εισόδημα 200.000 ευρώ παίρνουν επίδομα αλληλεγγύης...
Η κακοδιαχείριση και η έλλειψη ελέγχου τα Ταμεία, ανοίγει περισσότερο τη «μαύρη τρύπα» των ελλειμμάτων και σε λίγο θα βρίσκονται στον «αέρα» οι συντάξεις, ενώ ήδη συζητείται άνοιγμα του ασφαλιστικού.

Σύμφωνα με στοιχεία που φέρνει στο φως το Έθνος της Κυριακής, 20.000 συνταξιούχοι - ορισμένοι με εισόδημα που άγγιζε τα 200.000 ευρώ ετησίως, εισέπρατε ΕΚΑΣ.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση συνταξιούχου με εισόδημα 248.000 ευρώ που εισέπρατε και το ΕΚΑΣ. Ο συγκεκριμένος ήταν συνιδιοκτήτης εταιρείας που δραστηριοποιούνταν κυρίως στο εξωτερικό.

Επίσης, συνταξιούχος στην Καισαριανή έπαιρνε επίδομα παρότι είχε μηνιαία έσοδα από ενοίκιο καταστήματος ύψους 3.500 ευρώ.

Ηλικιωμένος με σύνταξη χηρείας έπαιρνε και επίδομα αλληλεγγύης ενώ ήταν συνιδιοκτήτης επιχείρησης με ετήσια έσοδα 45.000 ευρώ.

Μέχρι τώρα τα εισοδήματα δεν λαμβάνονταν υπόψη για την καταβολή του ΕΚΑΣ, καθώς έμπαινε σε διαφορετικό κωδικό στη δήλωση, με αποτέλεσμα να μη γίνονται έλεγχοι και να δημιουργούνται φαινόμενα κακοδιαχείρισης.

Οι έλεγχοι τώρα συνεχίζονται, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους, για να βρεθεί αν υπάρχουν συνταξιούχοι που δηλώνοντας ψευδή στοιχεία. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που φτάνουν στο υπουργείο Εργασίας, 1.200 άτομα παίρνουν διπλό επίδομα.

Σημειώνεται ότι το ΕΚΑΣ (Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων του ΙΚΑ) κυμαίνεται από 30 ως και 230 ευρώ και το παίρνουν 350.000 άτομα. Το τελικό ποσό είναι σε συνάρτηση με το εισόδημα του δικαιούχου. Το δικαιούνται συνταξιούχοι που έχουν ετήσιο εισόδημα που δεν υπερβαίνει τα 9.200 ευρώ.



Πηγή: Έθνος της Κυριακής
http://newpost.gr
Read more...

Λοβέρδος: Η χώρα καταρρέει και με Παπαδήμο- Η φλυαρία χωρίς έργα έφαγε την κυβέρνηση Παπανδρέου










Λοβέρδος: Η χώρα καταρρέει και με Παπαδήμο- Η φλυαρία χωρίς έργα έφαγε την κυβέρνηση Παπανδρέου
Φόβους ότι χάνεται χρόνος και ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν μπορεί να πάει πέρα από το Μάρτιο, εκφράζει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος υποστηρίζει εκ νέου πως οι εκλογές για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνουν από τη βάση.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», λέει χαρακτηριστικά: «Με κάλυψε η τοποθέτηση Σαμαρά. Η κυβέρνηση είναι ειδικού σκοπού, αλλά δεν κοιμόμαστε αγκαλιά με το ημερολόγιο».

Σε οτι αφορα την κυβέρνηση Παπαδήμου ο κ. Λοβέδρος τονίζει ότι χάνει χρόνο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας, λέγοντας: «Η χώρα καταρρέει. Αν δεν υπάρξει ανάπτυξη το 2012 και το 2013, θα κλείσουν βασικές υποδομές στην Υγεία, στην Παιδεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Ταυτόχρονα, χτυπά καμπανάκι για την ανάπτυξη, σημειώνοντας ότι αν δεν αναστραφεί η οικονομική πορεία, εντός του επόμενου έτους κινδυνεύουν με κατάρρευση βασικές δομές του κοινωνικού κράτους.

Για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνει τη θέση του ότι οι εκλογές για νέο αρχηγό πρέπει να γίνουν από τη βάση ενώ χαρακτηρίζει τη διακυβέρνηση Παπανδρέου «φλυαρία καινοτομιών» που απέτυχε να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα της χώρας.

«Η φλυαρία χωρίς έργα έφαγε την κυβέρνηση Παπανδρέου», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας।

http://newpost.gr
Read more...

Nέα μέτρα- «φωτιά» φέρνει το 2012









Nέα μέτρα- «φωτιά» φέρνει το 2012
«Ποδαρικό» το 2012 θα κάνουν νέα μέτρα για χιλιάδες μισθωτούς και συνταξιούχους. Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης πως δεν θα χρειαστεί νέα «λεηλασία« στα ήδη πενιχρά εισοδήματα των Ελλήνων, η τρόικα έχει ξεκαθαρίσει πως για να υπογραφεί η νέα δανειακή σύμβαση των 130 δισ. ευρώ απαιτούνται νέες διαρθρωτικές αλλαγές, οι οποίες θα πρέπει να υλοποιηθούν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2012.


Πιο συγκεκριμένα, στα 10 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι θα φθάσει το «πακέτο» των μέτρων για την τριετία 2012 - 2014, εκ των οποίων τα 3 δισ. ευρώ είναι τα πρόσθετα μέτρα της νέας χρονιάς, καθώς το φετινό έλλειμμα με τα σημερινά δεδομένα φθάνει ή και ξεπερνά το 10% του ΑΕΠ.

Ως εκ τούτου, νέα μέτρα που θα πλήξουν περαιτέρω τα ελληνικά νοικοκυριά, βρίσκονται ήδη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης.

Οι δανειστές, μετά και την αποτυχία της εφαρμογής του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας, φαίνεται πως ζητούν 150.000 αποχωρήσεις από το Δημόσιο εώς το 2012, με κλείσιμο ζημιογόνων οργανισμών και φορέων. Αυτό συνεπάγεται, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου απολύσεις που ενδέχεται να ξεπεράσουν τις 40.000.

Παράλληλα, τα «ρετιρέ» των ΔΕΚΟ θα δουν τους μισθούς του να... ψαλιδίζονται εκ νέου.

Περικοπές έως 30% θα σημειωθούν και στα ειδικά μισθολόγια, σύμφωνα με το Νέο Μνημόνιο. Πρόκειται για... τα ειδικά καθεστώτα πληρωμής των στρατιωτικών, των αστυνομικών, των ιατρών του ΕΣΥ, των δικαστικών, των καθηγητών ΑΕΙ - ΤΕΙ, των υπαλλήλων του διπλωματικού σώματος, της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και μια σειρά άλλων εργαζομένων στο Δημόσιο.

Στο οικονομικό επιτελείο ετοιμάζουν την πλήρη ένταξη των ειδικών αυτών καθεστώτων στον κορμό του ενιαίου μισθολογίου, που τέθηκε από τις αρχές του περασμένου μήνα σε εφαρμογή.

Στο μέτρο εμπίπτουν περίπου 300.000 εργαζόμενοι, οι οποίοι θα δουν εντός του 2012 τις αποδοχές τους να προσγειώνονται στα επίπεδα με τα οποία αμείβονται σήμερα και οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους στο Δημόσιο.

Από τα νέα μέτρα, δεν θα μείνει αλώβητος ούτε ο ιδιωτικός τομέας. Η περιστολή του μισθολογικού κόστος για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας φαίνεται πως είναι στα άμεσα σχέδια της κυβέρνησης με την τρόικα να ζητά μείωση του βασικού μισθού. Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης έχει πολλάκις, ωστόσο, διευκρινίσει πως δεν έχει τεθεί θέμα κατάργησης του 13ου και του 14ου μισθού.

«Μαχαίρι», τέλος, θα μπει στις φαρμακευτικές δαπάνες και στα κοινωνικά επιδόματα. Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβερδός, με συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», χτύπησε το καμπανάκι για την ανάπτυξη, σημειώνοντας ότι αν δεν αναστραφεί η οικονομική πορεία, εντός του επόμενου έτους κινδυνεύουν με κατάρρευση βασικές δομές του κοινωνικού κράτους.

Σε κάθε περίπτωση, η τρόικα θέλει διαρθρωτικά μέτρα συρρίκνωσης του κράτους και των δημοσίων δαπανών και όχι οριζόντια μέτρα ή αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης. Ωστόσο, πλέον οι δαπάνες της γενικής κυβέρνησης, είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος μισθοί και συντάξεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Καθημερινή της κυριακής, σε σύνολο δαπανών 100 δισ. ευρώ για το 2012, τα 31,2 δισ. (31%) είναι συντάξεις, τα 17,9 δισ. (18%) είναι αμοιβές προσωπικού και άλλα 14 δισ. (14,1%) είναι προνοιακές μεταβιβάσεις. Αλλα 10,9 δισ. ευρώ είναι οι λειτουργικές δαπάνες. Επιπλέον, 12,8 δισ. ευρώ θα διατεθούν για τόκους (μετά το «κούρεμα») και 7,9 δισ. ευρώ για το ΠΔΕ. Συνεπώς, οποιαδήποτε περικοπή δαπάνης το 2012 «ακουμπάει» μισθούς, συντάξεις, προνοιακά επιδόματα και επιχορηγήσεις φορέων.

Read more...

Μαύρη μαυρίλα για το 2012!

Δυσοίωνες προβλέψεις για την παγκόσμια οικονομία


http://img.protothema.gr/9CE369724D8ED761C00369E683EB0BEC.jpg
Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για την παγκόσμια οικονομία το 2012 με την επικεφαλής του ΔΝΤ να χτυπά νέο «καμπανάκι» για μετεξέλιξη της κρίσης, με χαρακτηριστικά της δεκαετίας του 1930.

Σε ομιλία που έκανε σε συνέδριο στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ η κυρία Λαγκάρντ προειδοποίησε ότι η κρίση όχι μόνο εξελίσσεται, αλλά κλιμακώνεται και τόνισε ότι εάν όλες οι χώρες δεν εργασθούν από κοινού για την αντιμετώπιση της επιδεινούμενης κρίσης χρέους, η ανθρωπότητα κινδυνεύει να διολισθήσει σε μια βαθιά οικονομική ύφεση που θα έχει τα χαρακτηριστικά της δεκαετίας του ΄30.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ προέτρεψε τις αγορές να επιδείξουν περισσότερη υπομονή και τις χώρες τις Ευρώπης να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση της κρίσης τονίζοντας ότι «χρειάζεται η συμβολή όλων των χωρών για καταφέρει η Ευρώπη να αντιμετωπίσει την κλιμακούμενη κρίση χρέους».

Η κυρία Λαγκάρντ σημείωσε μάλιστα ότι την αρχή πρέπει να κάνουν τα μέλη της ευρωζώνης με αποφασιστικά βήματα, αλλά έσπευσε να κάνει έκκληση και σε άλλες, χώρες, όπως η Βρετανία, να συμβάλουν στη σταθεροποίηση της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Την ίδια ώρα, ο γνωστός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπίνι σε νέο του άρθρο προειδοποιεί για σοβαρή ύφεση και μας καλεί να… δέσουμε τις ζώνες μας για το 2012!

«Δέστε τις ζώνες σας, θα είναι μια χρονιά γεμάτη αναταράξεις!», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κύριος Ρουμπινί ο οποίος τονίζει ότι οι προοπτικές για την παγκόσμια οικονομία το 2012 είναι ξεκάθαρες, αλλά όχι ωραίες.

Σύμφωνα με τον Roubini, η ύφεση της ευρωπαϊκής οικονομίας πρέπει να θεωρείται βέβαιη το 2012, ωστόσο αν και το μήκος και το βάθος της δεν μπορούν να προβλεφθούν, είναι σίγουρο ότι η επιδείνωση της κατάστασης θα είναι γεγονός, εξαιτίας του συνεχιζόμενου πιστωτικού "κραχ", των προβλημάτων χρέους, της έλλειψης ανταγωνιστικότητας και της αυστηρής δημοσιονομικής κατάστασης.

Ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος εκτιμά ότι η πορεία της παγκόσμιας οικονομίας το 2012 θα είναι εύθραυστη και γεμάτη ανισορροπίες.

Read more...

Το χάος μιας επιστροφής στη δραχμή...

Τι θα συμβεί εάν επαληθευτούν τα σενάρια



http://img.protothema.gr/700ACD27DFE6D1BFBF623352790E2CDD.jpg
Οι μεγαλύτερες εφημερίδες του κόσμου, αλλά και κορυφαίοι διεθνείς αναλυτές δεν χάνουν ευκαιρία να αναφερθούν στην προοπτική επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή. Οι «New York Times» αναφέρουν ότι η Ελλάδα κάποιο Σαββατόβραδο θα ανακοινώσει ότι εγκαταλείπει το κοινό νόμισμα και επιστρέφει στη δραχμή, τονίζοντας ότι θα προκληθεί τέτοιο χάος απ’ αυτή την κίνηση ώστε θα αναλάβει την εξουσία ο Στρατός.

Ανάλογα δημοσιεύματα εμφανίζονται συχνά πυκνά σε βρετανικές, γαλλικές και γερμανικές εφημερίδες, που στο συνολό τους περιγράφουν τελικά έναν εφιάλτη. Από την άλλη μεριά, δεν είναι λίγοι οι οικονομολόγοι στο εξωτερικό, αλλά και στο εσωτερικό της χώρας, που θεωρούν ότι η επιστροφή στη δραχμή δεν είναι μόνο νομοτελειακή, αλλά και σωτήρια διότι θα αποκαταστήσει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.

Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν για τη διαδικασία εξόδου: μελέτη του γαλλικού πανεπιστημίου IESEG αναφέρει ότι στην αρχή θα υπάρχει «ακύρωση» των χαρτονομισμάτων του ευρώ με μια σφραγίδα που θα λέει ότι «αυτό είναι δραχμή» (αγνοούν τα κέρματα), άλλοι προεξοφλούν μια ισοτιμία μετατροπής σε 500-600 δραχμές ανά ευρώ και στη συνέχεια ραγδαίες υποτιμήσεις από την αγορά, αφού θα πρόκειται για ένα νόμισμα που κανείς δεν θα χρησιμοποιεί εκτός Ελλάδος και δεν θα γίνεται δεκτό σε διεθνείς συναλλαγές. Οταν μπαίνουμε στις λεπτομέρειες του πώς θα γίνει η μετατροπή και ποιες θα είναι οι επιπτώσεις της αλλαγής νομίσματος, επικρατεί το απόλυτο χάος. Οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι όλες οι καταθέσεις και τα δάνεια θα μετατραπούν αυτομάτως στο νέο νόμισμα. Οχι όλοι όμως. Δεν είναι λίγοι οι τραπεζίτες που θεωρούν ότι οι καταθέσεις θα παραμείνουν σε ευρώ και ότι τα δάνεια θα μετατραπούν σε δραχμή.

Αλλοι εξηγούν ότι επειδή πρακτικά δεν μπορούμε από τη μια μέρα στην άλλη να περάσουμε σε νέο νόμισμα θα υπάρξουν ενδιάμεσα άλλα πρόχειρα μέσα συναλλαγών, όπως μια νομισματική μονάδα που θα χρησιμοποιείται ως χρήμα, με μικρότερη αξία από το ευρώ, μέχρις ότου τυπωθούν οι επίσημες δραχμές σε ειδικό χαρτί νομισμάτων με τα σχετικά υδατογραφήματα.

Ολοι θεωρούν ότι οι τράπεζες θα μείνουν κλειστές για ένα χρονικό διάστημα και ότι θα επανέλθουν αυτομάτως συναλλαγματικοί περιορισμοί για να μη φύγουν τα χρήματα στο εξωτερικό, ενώ τα ΑΤΜ θα δίνουν ελάχιστα λεφτά κάθε μέρα για την κάλυψη μόνο των βασικών αναγκών. Ολοι επίσης συμφωνούν ότι η αλλαγή νομίσματος θα φέρει καλπάζοντα πληθωρισμό και ότι ουσιαστικά θα έχουμε ένα κατοχικό νόμισμα.

Δεν υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι δεν θα υπάρξουν ελλείψεις σε βασικά εισαγόμενα προϊόντα, κυρίως σε καύσιμα και φάρμακα, ότι η λειτουργία της οικονομίας θα σταματήσει αρχικά και μέχρι να αποκατασταθεί θα επικρατήσει κοινωνικό χάος που μπορεί να οδηγήσει σε πλιάτσικο και σε απόλυτη αναρχία. Ουδείς γνωρίζει τι θα γίνει με τις αξίες των μετοχών και των αμοιβαίων κεφαλαίων, πώς θα κινηθούν οι τιμές των ακινήτων και όλες οι άλλες αξίες, τι θα γίνει με τις καταθέσεις που είναι σε τρίτο νόμισμα (π.χ. δολάριο) και φυσικά τι θα γίνουν οι καταθέσεις των Ελλήνων στο εξωτερικό.
Read more...

Τις προσεχείς ημέρες ανακοινώνει ο Γ.Παπανδρέου τις αποφάσεις του

Σε κομβικό σημείο το ΠΑΣΟΚ


Κλειστά κρατούν ακόμη τα χαρτιά τους οι κ.κ. Γ.Παπανδρέου και Ευ.Βενιζέλος
Κλειστά κρατούν ακόμη τα χαρτιά τους οι κ.κ. Γ.Παπανδρέου και Ευ.Βενιζέλος (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου για τις εσωκομματικές εξελίξεις, χωρίς να αφήσει σκιές για τον ίδιο και τις προθέσεις του.

Κομβικό σημείο αποτελεί η διευρυμένη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί το πιθανότερο την ερχόμενη Τετάρτη, με την συμμετοχή των υπουργών που συμμετείχαν στην πρώην Κυβερνητική Επιτροπή.

Η συνεδρίαση αναμένεται να είναι από τις κρισιμότερες των τελευταίων χρόνων για το ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο γιατί πολλά στελέχη έχουν μαζέψει πίκρα και θυμό και απειλούν «αυτήν την ιστορική στιγμή να τα πουν όλα», αλλά και γιατί αναμένεται να τεθούν οι διαδικασίες για την «επόμενη ημέρα» στο κόμμα.

Στα θέματα που αναμένεται να τεθούν είναι αν θα προταθεί ένα μεταβατικό Πολιτικό συμβούλιο στο οποίο θα συμμετέχουν και υπουργοί, αν οι υπουργοί αυτοί θα πρέπει να παραιτηθούν από την κυβέρνηση για να μην δυσχεράνουν το έργο της κ.λπ.

Σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, το θέμα της διαρχίας δεν υπάρχει πλέον στο τραπέζι, αλλά δεν είναι βέβαιον ότι δεν θα το επαναφέρει κάποιο από τα στελέχη στη συνεδρίαση του Πολιτικού συμβουλίου.

Δεν έχει ξεκαθαριστεί για το εάν ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου επιθυμεί ή όχι να είναι υποψήφιος. Ο ίδιος, πάντως, έχει πει σε συνομιλητές του ότι αναζητεί ένα διεθνή ρόλο, αλλά ταυτόχρονα θέλει να διαφυλάξει την ενότητα του ΠΑΣΟΚ.

Ως προς τα χρονοδιαγράμματα, εάν υποτεθεί ότι οι εκλογές αναδύονται στον ορίζοντα του Μαρτίου, τότε η εκλογική διαδικασία μετατίθεται προς τις αρχές Φεβρουαρίου, καθώς το καταστατικό του κόμματος προβλέπει ότι 30 ημέρες πριν την ανάδειξη νέου αρχηγού πρέπει να συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Στο Εθνικό Συμβούλιο θα πρέπει να αναγγελθούν και οι υποψηφιότητες, η καθεμιά από τις οποίες θα πρέπει να προκύπτει από πρόταση 105 μελών του οργάνου αυτού, είτε από το 1/3 των περιφερειακών επιτρόπων, είτε από το 10% των μελών του ΠΑΣΟΚ.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος κρατά ακόμη κλειστά τα χαρτιά του, ενώ και οι άλλοι κυρίαρχοι παίκτες του εσωκομματικού παιχνιδιού ετοιμάζονται να καταλάβουν επίκαιρες θέσεις, να αναπροσαρμόσουν τις φιλοδοξίες τους και να επηρεάσουν τις εξελίξεις μέσα από ανοιχτές ή παρασκηνιακές διαδικασίες.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Διαψεύδει η Βουλή τη χορήγηση «ειδικού μπόνους» στους υπαλλήλους της

Μόνο ένα επίδομα


(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Διαψεύδει το Γραφείο Τύπου της Βουλής τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για χορήγηση ειδικού μπόνους στους υπαλλήλους του Κοινοβουλίου, προκειμένου να αποκατασταθούν εν μέρει οι απώλειες από τις περικοπές στα εισοδήματά τους.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου και και Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης επισημαίνεται ότι πέραν των μειώσεων που οι υπάλληλοι είχαν υποστεί στις αποδοχές τους το 2010 με την περικοπή 20-30% επιδομάτων τους, με το ενιαίο μισθολόγιο καταργούνται και για τους υπαλλήλους της Βουλής όλα τα επιδόματα των οποίων την κατάργηση προβλέπει το Ενιαίο Μισθολόγιο, όπως π.χ. το κίνητρο απόδοσης, προσωπική διαφορά, επίδομα γάμου, επίδομα πληροφορικής, επίδομα μεταπτυχιακών σπουδών, επίδομα αποφοίτων Σχολής Δημόσιας Διοίκησης.

Όσον αφορά στο ειδικό επίδομα που εχορηγείτο στους υπαλλήλους της Βουλής από την δεκαετία του 1930, η ανακοίνωση αναφέρει πως αυτό καταργήθηκε με την πρόσφατη τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «δεν δίνεται κανένα 'μπόνους' στους υπαλλήλους της Βουλής όπως αναφέρουν διάφορα δημοσιεύματα».

«Αντίθετα» συνεχίζει η ανακοίνωση «με την τροποποίηση του Κανονισμού που ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής, θα χορηγείται και στους υπαλλήλους της Βουλής το μοναδικό επίδομα που θεσμοθετήθηκε από το Ενιαίο Μισθολόγιο-Βαθμολόγιο για όλους τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα ως 'κίνητρο επίτευξης στόχων'».

«Με τις περικοπές που έγιναν το 2010 και τις πρόσφατες καταργήσεις και περικοπές που αναφέρθηκαν πιο πάνω, η μείωση των συνολικών αποδοχών των υπαλλήλων της Βουλής κυμαίνεται από 28 έως και 38%» καταλήγει η ανακοίνωση.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...