Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Χιλιάδες συνταξιούχοι με εισόδημα 200.000 ευρώ παίρνουν επίδομα αλληλεγγύης...









Χιλιάδες συνταξιούχοι με εισόδημα 200.000 ευρώ παίρνουν επίδομα αλληλεγγύης...
Η κακοδιαχείριση και η έλλειψη ελέγχου τα Ταμεία, ανοίγει περισσότερο τη «μαύρη τρύπα» των ελλειμμάτων και σε λίγο θα βρίσκονται στον «αέρα» οι συντάξεις, ενώ ήδη συζητείται άνοιγμα του ασφαλιστικού.

Σύμφωνα με στοιχεία που φέρνει στο φως το Έθνος της Κυριακής, 20.000 συνταξιούχοι - ορισμένοι με εισόδημα που άγγιζε τα 200.000 ευρώ ετησίως, εισέπρατε ΕΚΑΣ.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση συνταξιούχου με εισόδημα 248.000 ευρώ που εισέπρατε και το ΕΚΑΣ. Ο συγκεκριμένος ήταν συνιδιοκτήτης εταιρείας που δραστηριοποιούνταν κυρίως στο εξωτερικό.

Επίσης, συνταξιούχος στην Καισαριανή έπαιρνε επίδομα παρότι είχε μηνιαία έσοδα από ενοίκιο καταστήματος ύψους 3.500 ευρώ.

Ηλικιωμένος με σύνταξη χηρείας έπαιρνε και επίδομα αλληλεγγύης ενώ ήταν συνιδιοκτήτης επιχείρησης με ετήσια έσοδα 45.000 ευρώ.

Μέχρι τώρα τα εισοδήματα δεν λαμβάνονταν υπόψη για την καταβολή του ΕΚΑΣ, καθώς έμπαινε σε διαφορετικό κωδικό στη δήλωση, με αποτέλεσμα να μη γίνονται έλεγχοι και να δημιουργούνται φαινόμενα κακοδιαχείρισης.

Οι έλεγχοι τώρα συνεχίζονται, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους, για να βρεθεί αν υπάρχουν συνταξιούχοι που δηλώνοντας ψευδή στοιχεία. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που φτάνουν στο υπουργείο Εργασίας, 1.200 άτομα παίρνουν διπλό επίδομα.

Σημειώνεται ότι το ΕΚΑΣ (Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων του ΙΚΑ) κυμαίνεται από 30 ως και 230 ευρώ και το παίρνουν 350.000 άτομα. Το τελικό ποσό είναι σε συνάρτηση με το εισόδημα του δικαιούχου. Το δικαιούνται συνταξιούχοι που έχουν ετήσιο εισόδημα που δεν υπερβαίνει τα 9.200 ευρώ.



Πηγή: Έθνος της Κυριακής
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: