Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Ακολουθούν οι σήραγγες Δερβενίου Ολυμπία Οδός: Τέλος Ιουλίου στην κυκλοφορία το τμήμα έως Κιάτο


Ολυμπία Οδός: Τέλος Ιουλίου στην κυκλοφορία το τμήμα έως Κιάτο
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Κόρινθος
Έως το τέλος Ιουλίου θα δοθεί στην κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος της Ολυμπίας Οδού έως το Κιάτο και το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου θα δοθούν στις κυκλοφορία και οι δύο σήραγγες Δερβενίου στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος-Πάτρα.
©2016 Δεδομένα χάρτη Google
Χάρτης
Δορυφόρος
 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση

Τη διαβεβαίωση έδωσε με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες, ολοκληρώνοντας επίσκεψή του στα εργοτάξια της Ολυμπίας Οδού.

Ανακοίνωσε την κατασκευή παράπλευρου δρόμου από την Αρχαία Κόρινθο έως το Κιάτο, που θα έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του χρόνου, για την αποσυμφόρηση της παλαιάς εθνικής οδού, που αποτελούσε αίτημα των κατοίκων και των φορέων της δυτικής Κορινθίας, η κατασκευή του οποίου έχει ξεκινήσει.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι θα τηρηθούν στο έπακρο τα χρονοδιαγράμματα και θα ολοκληρωθεί η Ολυμπία Οδός το Μάρτιο του 2017 και τον προσεχή Οκτώβριο θα ολοκληρωθεί πλήρως ο αυτοκινητόδρομος του Μορέα με την περιμετρική της Καλαμάτας, ενώ την Πέμπτη ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης θα δώσει στην κυκλοφορία τον κόμβο και την συνδετήρια οδό της Μεγαλόπολης.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Εντός Ιουλίου ξεκινούν να καταβάλλονται τα εφάπαξ...



Εντός Ιουλίου θα ξεκινήσουν να καταβάλλονται στους δικαιούχους τους τα εφάπαξ σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με Τα Νέα, τα πρώτα 1.500 εφάπαξ...
από τα 62.000 που βρίσκονται σε εκκρεμότητα θα πιστωθούν στο τέλος Ιουλίου σε λογαριασμούς των δικαιούχων οι οποίοι περιμένουν στην ουρά εδώ και τρία χρόνια. Το υπουργείο Εργασίας δεσμεύτηκε ότι όλα τα εκκρεμή εφάπαξ θα έχουν χορηγηθεί έως τον Δεκέμβριο του 2017.

Ο νέος τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ που θα εφαρμοστεί για όσους αποχώρησαν μετά την 1/9/2013 απαιτεί νέα υποβολή δικαιολογητικών επειδή λόγω της τριετούς καθυστέρησης πρέπει να αναζητηθεί η νέα 5ετία που θα αποτελέσει τη βάση υπολογισμού της παροχής.

Τα νέα εφάπαξ θα είναι κουρεμένα επιπλέον των μνημονιακών περικοπών. Οι περικοπές θα είναι από 15,64% έως 16,30% για όσους δημοσίους υπαλλήλους είναι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης - ΠΕ, πό 16,49% έως 17,25% για όσους είναι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης - ΔΕ και 17,39% έως 18,26% για όσους είναι Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης - ΥΕ...

tvxs.gr

Read more...

Τουλάχιστον 12 θύματα Πολύνεκρη σύγκρουση τρένων στη νότια Ιταλία


Αεροφωτογραφία δείχνει βαγόνια να έχουν συντριβεί από τη μετωπική σύγκρουση, ενώ συντρίμμια είναι διασκορπισμένα και στις δύο πλευρές της σιδηρογραμμής.   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Ρώμη, Ιταλία
Δύο επιβατικές αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν στη νότια Ιταλία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 11 άνθρωποι και να τραυματισθούν άλλοι 34. Πολλοί από τους επιβάτες έχουν εγκλωβιστεί μέσα στα βαγόνια.
10 φωτογραφίες

Εκφράζονται φόβοι για αύξηση του αριθμού των νεκρών, καθώς τα συγκεκριμένα τρένα μεταφέρουν καθημερινά πολλούς επιβάτες. Από τους 34 τραυματίες, οι 18 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η μετωπική σύγκρουση των τρένων έγινε στην ύπαιθρο βόρεια του Μπάρι, μεταξύ των περιοχών Ρούβο και Κοράτο. Σύμφωνα με πληροφορίες τα πρώτα βαγόνια των δύο τρένων έχουν μετατραπεί σε μία άμορφη μάζα σιδερικών.
©2016 Δεδομένα χάρτη Google
Χάρτης
Δορυφόρος
 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση

Αεροφωτογραφία δείχνει βαγόνια να έχουν συντριβεί από τη μετωπική σύγκρουση, ενώ συντρίμμια είναι διασκορπισμένα και στις δύο πλευρές της σιδηρογραμμής. Καθεμιά από τις δύο αμαξοστοιχίες αποτελούνταν από τέσσερα βαγόνια.
Σκηνές πανικού επικρατούν στο σημείο του δυστυχήματος, όπου έχουν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις, πυροσβέστες και ασθενοφόρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν μέσα από το ένα τρένο ένα μικρό παιδί, το οποίο ήταν ακόμη ζωντανό και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο.

Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της αιματηρής σύγκρουσης.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Διαβεβαιώσεις Κατρούγκαλου για μη μείωση μισθών...

Γιώργος Κατρούγκαλος
Με τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕΕ, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ) συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Εργασίας εν όψει των αλλαγών που αναμένονται στην αγορά εργασίας από τον Σεπτέμβριο, οπότε και...
θα ξεκινήσει ο νέος γύρος διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους ότι δεν τίθεται ζήτημα μείωσης μισθών και υποστήριξε ότι στόχος είναι να υπάρξει μια κοινή στάση για να «αποκρούσουμε τις επιθέσεις για την περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς».


«Δεν τίθεται θέμα μείωσης περαιτέρω των δικαιωμάτων των εργαζομένων, δεν τίθεται θέμα περαιτέρω μείωσης των μισθών, τίθεται ζήτημα να επιστρέψουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Και τόνισε ότι το διακύβευμα της διαπραγμάτευσης για τα εργασιακά είναι η επιστροφή της Ελλάδας στην κοινωνική Ευρώπη.

«Γι’ αυτό το λόγο οι κοινωνικοί εταίροι συζήτησαν σε ένα περιβάλλον συνεννόησης και κατέληξαν σε σημαντικές συγκλίσεις γύρω από τα θέματα για τα οποία θέλουμε να δημιουργηθεί εθνικό κοινωνικό μέτωπο, το οποίο θα μας βοηθήσει στο να αποκρούσουμε τις ακραίες νεοφιλελεύθερες θέσεις των γνωστών παικτών που θέλουν να συνεχιστεί η απορρύθμιση στην αγορά εργασίας», πρόσθεσε.

Γνωστοποίησε, επίσης, ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει κοινό κείμενο εκ μέρους των κοινωνικών εταίρων, «το οποίο θα ζητήσουμε να στηριχθεί και πολιτικά από τα κόμματα. Έτσι πιστεύουμε ότι στην διαπραγμάτευση του Σεπτεμβρίου θα μπορέσουμε να κάνουμε αυτό το μεγάλο βήμα της επιστροφής της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο για να ενισχυθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ ζήτησε το «ξεπάγωμα» της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με την επαναφορά του καθορισμού του κατώτατου μισθού στην αρμοδιότητα των κοινωνικών εταίρων και τη διατήρηση του 13ου και 14ου μισθού.

Για τις ομαδικές απολύσεις και το «lock out», που φωτογραφίζουν -όπως είπε- τράπεζες και ΔΕΚΟ, επιθυμεί έναν ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο.

Read more...