Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

ΚΟΥΒΕΛΗΣ:''Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ SIEMENS ΜΥΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ''


«Η υπόθεση των σκανδάλων λειτουργεί διαλυτικά για το πολιτικό σύστημα και προσβάλλει βαθύτατα την κοινωνία», τονίζει σε δήλωσή του για την υπόθεση της Siemens ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.Ο κ. Κουβέλης σημειώνει ότι η υπόθεση αυτή «μυρίζει και μυρίζει προς...

πολλές κατευθύνσεις» και προσθέτει ότι τα δύο μεγάλα κόμματα «έχουν υποχρέωση να μιλήσουν και για τα κομματικά τους ταμεία».
Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ αναφέρει επίσης ότι η Ελλάδα ταυτόχρονα - και είναι υποχρέωση της κυβέρνησης - οφείλει καθαρά, σθεναρά, χωρίς ταλαντεύσεις να αξιώσει την αποκατάσταση της ζημιάς που υπέστη το ελληνικό δημόσιο από το σκάνδαλο της υπόθεσης Siemens.
Στο μεταξύ ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης επί του πορίσματος για την υπόθεση Siemens, ζήτησε «να αποδειχθούμε δίκαιοι στην κρίση, ανεξάρτητα από παραλείψεις ή παθογένειες του παρελθόντος και καταμερισμούς κομματικών ευθυνών». Ο κ. Καστανίδης, ζήτησε επιπλέον, «να είμαστε δίκαιοι στην αναγνώριση πως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση επιθυμούν πραγματικά να ριχθεί φως, να προσεγγίσουμε την αλήθεια με ακρίβεια και να καταλογιστούν ευθύνες όπου πρέπει. Και να είμαστε δίκαιοι - γιατί μ’ αυτόν τον τρόπο γινόμαστε και πιο αποτελεσματικοί».
Ο κ. Καστανίδης τόνισε τη σημασία που έχει το γεγονός ότι «κινήθηκαν οι διαδικασίες με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, πως άλλαξε το θεσμικό πλαίσιο πολλών νόμων στην κατεύθυνση της διαφάνειας, πως αλλάξαμε το πλαίσιο για τις εξωχώριες εταιρίες και τη διαδικασία για το 'πόθεν έσχες' των πολιτικών».
Όπως είπε, γίνεται μία επιχείρηση «να προσδιορίσουμε τη ζημία με ακρίβεια, ώστε να αξιωθούν αποζημιώσεις από το Δημόσιο και επιχειρούμε μια νέα νομική ανάγνωση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, που, προσφάτως, με μεγάλη πλειοψηφία, άλλαξε η Βουλή».
Στο τέλος της παρέμβασής του, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε: «Εγκλήματα, όπως η δωροδοκία, δεν μπορεί να υπάγονται στον νόμο περί ευθύνης υπουργών, ούτε να υπάρχουν σύντομες παραγραφές τους. Και συμφωνώ με συνάδελφο που είπε πως πράγματι η Δικαιοσύνη μπορεί να αποτελέσει το λυτρωτικό μέσο για την κάθαρση και για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους πολιτικούς».
Read more...

ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ...Δεν πάει άλλο!


Συμπληρώνονται σχεδόν δύο χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση που εκλέχτηκε με τη στήριξη των δημοκρατικών δυνάμεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Του απλού κόσμου που πίστεψε στην κοινωνική δικαιοσύνη και στην αποκατάσταση των κοινωνικών αδικιών που είχε επιφέρει η πενταετής κυβέρνηση της Ν.Δ.
Ωστόσο, πολύ σύντομα οι προσδοκίες και οι ελπίδες όλων διαψεύστηκαν. Με την δικαιολογία της διεθνούς οικονομικής συγκυρίας και του συμμαζέματος του κράτους, η κυβέρνηση αρέσκεται καθημερινά στη λήψη σκληρών μέτρων εναντίον των αδυνάτων και έχει απαξιώσει πλήρως την έννοια και την αξία της κοινωνικής πολιτικής.
Μέσα στον κυκεώνα των νεοφιλελεύθερων πρακτικών της κυβέρνησης, εμείς οι νέοι αποτελούμε μια από τις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται περισσότερο.
Είναι γεγονός ότι ζούμε σε μια πραγματικότητα γκρίζα και ζοφερή αναφορικά με το μέλλον της νέας γενιάς. Η ανεργία καθημερινά καλπάζει και το κυβερνητικό επιτελείο δεν δείχνει να έχει υιοθετήσει κάποια στρατηγική, κάποια στοχευμένη πολιτική με μακροχρόνια προοπτική που θα μπορούσε να ανατρέψει την υπάρχουσα κατάσταση, ώστε να φανεί φώς στο τούνελ του αδιεξόδου. Οι νέοι όχι μόνο αδυνατούμε να βρούμε εργασία αλλά παράλληλα ζουμε με το άγχος και την ανασφάλεια διατήρησης των υφιστάμενων θέσεων. Πλέον δεν μιλάμε για μισθούς των € 700 αλλά των € 592 με προοπτική για περεταίρω στένεμα. Οι απολύσεις, η μερική απασχόληση, η μαύρη εργασία και η παραοικονομία ανθούν.

Η αγορά δεν κινείται, τα εμπορικά καταστήματα κλείνουν ή φυτοζωούν, η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών έχει μειωθεί και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις αναζητούν τρόπους μετεγκατάστασής τους στο εξωτερικό, όπου τα κόστη είναι χαμηλότερα. Τα κίνητρα που παρέχονται σε νέους επιχειρηματίες είναι πενιχρά και βραχυχρόνια.

Καθημερινά συνειδητοποιούμε όλο και περισσότερο ότι εμείς οι νέοι καλούμαστε να πληρώσουμε και να υποστούμε το βάρος των δεινών που επιφέρουν οι πολιτικές του μνημονίου.




Ζητούμε από την κυβέρνηση, έστω και αυτή την ύστατη στιγμή, να λάβει μέτρα και πολιτικές στην κατεύθυνση όχι μόνο της μη αύξησης της ανεργίας αλλά, κυρίως, της μείωσής της. Δεν είναι μόνο ο δανεισμός που πρέπει να απασχολεί τους κυβερνώντες αλλά και οι πολιτικές που πρέπει να υιοθετηθούν προκειμένου οι νέοι να μπορέσουν να ενταχθούν ομαλά στην παραγωγική διαδικασία.

Χρειάζεται να δοθούν κίνητρα σε επιχειρήσεις να παραμείνουν εντός της ελληνικής επικράτειας, κίνητρα για διατήρηση των θέσεων απασχόλησης όπως μείωση της φορολογίας, μείωση του Φ.Π.Α., τα οποία θα προσδώσουν αγοραστική δύναμη στους καταναλωτές και κατά συνέπεια αύξηση των συναλλαγών.

Η αναπτυξιακή πολιτική, που ως τώρα περισσεύει στα λόγια, κάποια στιγμή οφείλει να γίνει και πράξη. Να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας με παροχή κινήτρων σε ιδιώτες επενδυτές προκειμένου να απασχολήσουν εργαζόμενους. Παράλληλα, να υπάρχει και αυστηρός κρατικός έλεγχος όταν η ιδιωτική πρωτοβουλία παρεκκλίνει τρων αρχικών συμφωνιών.

Είναι γεγονός ότι εμείς οι νέοι ούτε τα ‘φάγαμε’, ούτε τα ‘πήραμε’, ούτε συμμετείχαμε στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Παρόλα αυτά κάποιοι επιλέγουν να μας μεταθέσουν το βάρος των ευθυνών τους. Οι νέοι δεν μπορούμε να μετρηθούμε σε στείρα οικονομικά μεγέθη.

Συνειδητοποιούμε ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει απαξιώσει το ρόλο και τη σημασία της νέας γενιάς. Αισθανόμαστε ότι κάποιοι άκαπνοι και απροβλημάτιστοι πολιτικοί αποφάσισαν ερήμην μας να θυσιάσουν μια, δύο ή και περισσότερες γενιές για να εκφράσουν την υποταγή τους στις οικονομικές δυνάμεις κατοχής.

Εμείς δεν θέλουμε να υιοθετήσουμε την υποτέλεια και τις λογικές εξάρτησης αυτών των ολίγων, οι οποίοι θέλουν το νέο αδιάφορο και αποστασιοποιημένο και τη γενιά μας άβουλη. Δεν θέλουμε άλλες υποσχέσεις και λόγια βαρβάτα. Θέλουμε έργα. Δεν θέλουμε ημίμετρα, δεν θέλουμε τη λογική του βολέματος, δεν θέλουμε ρουσφέτια.

Δεν μπορούμε να δώσουμε συγκατάθεση σε μια κυβέρνηση που δεν έχει όραμα, δεν πιστεύει στη νεολαία, και κυρίως υποθηκεύει το μέλλον μας.

Η παράταξη του ΠΑΣΟ.Κ. και ο ιδρυτής της ανέκαθεν πίστευαν και στηριζόταν στις δυνάμεις της νέας γενιάς. Έχουμε χρέος ως νεολαία να αναλάβουμε υπεύθυνη στάση, να μην μείνουμε σε ρόλο παρατηρητή.

Ζητάμε το αυτονόητο, να έχουμε την ευκαιρία να συνδιαμορφώσουμε το αύριο μας σε αυτό το νέο και συνάμα δύσκολο πολιτικο-οικονομικο-κοινωνικό περιβάλλον. Πιστεύουμε στη δημοκρατική παράταξη ως τη μόνη δύναμη που μπορεί να επαναφέρει την κοινωνική δικαιοσύνη.


Read more...

Π.Α.Σ.Π. Σ.ΤΕ.Γ. Τ.Ε.Ι. - Καλαμάτας


Λύπη και οργή μόνο μπορεί να προκαλέσει η απόφαση του υπουργείου παιδείας και θρησκευμάτων να βάλει λουκέτο σε 24 τμήματα Τ.Ε.Ι. Μια απόφαση που πάρθηκε σε ένα γραφείο με κριτήρια που στερούνται σωστών και δίκαιων αποτελεσμάτων. Η ηγεσία του υπουργείου παιδείας συνεχίζοντας το έργο των προκατόχων του δίνουν καθημερινά μάχη για την κατάργηση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας στη χώρα μας.
Έχοντας συνέπεια στα λόγια και στις πράξεις μας, δεν αποδεχόμαστε οποιαδήποτε κατάργηση τμημάτων από αυτά που είδη υπάρχουν και τονίζουμε πως η Δημόσια Δωρεάν Παιδεία δεν είναι προς διαπραγμάτευση.
Μέσα στις αστείες δικαιολογίες που χρησιμοποιεί το υπουργείο απλά και μόνο για να κλείσει κάποιες σχολές θα του υπενθυμίσουμε ότι «όπου κλείνετε ένα σχολείο ανοίγετε μια φυλακή». Τα δήθεν στοιχεία που μας αποστείλατε αλλά και στηρίξατε ώστε να πάρετε την απόφασή σας και δεν είναι άλλο από το σύστημα διανομής βιβλίων «Εύδοξος», που από την αρχή λειτουργίας του δημιουργεί προβλήματα, δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να συμπεριλάβει μια σημαντική μεταβλητή, που είναι η διανομή βιβλίων και σημειώσεων που είδη υπήρχαν στο ΤΕΙ Καλαμάτας και δεν χρειάστηκε να δηλωθεί μέσω του Εύδοξος. Επομένως, το συγκεκριμένο σύστημα δεν μπορεί να μετρήσει την διαφθορά των καθηγητών που τόσα χρόνια το υπουργείο στηρίζει και συνυπογράφει βάζοντας ταφόπλακα στη δημόσια δωρεάν παιδεία.

Είμαστε πραγματικά περίεργοι να μάθουμε ποιος είναι αυτός που στερεί από μια αγροτική περιοχή όπως η Καλαμάτα 2 τμήματα που μπορούν και θα πρέπει να έχουν επαφή με την τοπική κοινωνία και να συμβάλουν στην βελτίωση αγροτικών προϊόντων που τόσο ανάγκη έχει η χώρα μας. Οι βιαστικές επιλογές έχουν και κακά αποτελέσματα θα πρέπει να τονίσουμε στο υπουργείο.

Το μόνο που θα πρέπει να θεωρεί σίγουρο η υπουργός είναι ότι θα μας βρει απέναντί της. Η διαφωνία μας δεν προκύπτει από τη συνεχή άρνηση που κάποιοι μας κατηγορούν, αλλά από την διάθεση μας για υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ελλήνων φοιτητών αλλά και από το όραμα μας για δημόσια, σύγχρονα, ανθρώπινα και δημοκρατικά τριτοβάθμια ιδρύματα.

Read more...

«Να διαλυθούν τα σώματα ασφαλείας και να γίνουν από την αρχή»

Σύσκεψη Παπουτσή με αρχηγούς στη ΓΑΔΑ

http://img.protothema.gr/4229A1C01CB0B94DAB90E5F37F760AAD.jpg

Σύσκεψη με τους αρχηγούς όλων των σωμάτων ασφαλείας είχε στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής στη ΓΑΔΑ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής στον απόηχο των αιματηρών επεισοδίων των τελευταίων ημερών.

Ο κύριος Παπουτσής τόνισε ότι δεν διατίθεται να χαριστεί σε κανέναν, ενώ εμμέσως πλην σαφώς επέρριψε την ευθύνη για τους τραυματισμούς των πολιτών στους αστυνομικούς.

Αναφερόμενος δε, σε υπηρεσίες και σώματα αιχμής της ΕΛΑΣ, όπως τα ΜΑΤ αλλά ακόμη και τις ομάδες ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ μίλησε για κρούσματα αυθαιρεσίας, απειθαρχίας και κατάχρησης εξουσίας, λέγοντας ότι είναι καλύτερα να διαλυθούν για να υπάρξει πλήρης αναδιάρθρωση.

Ο υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Μια υπηρεσία όσο ισχυρή αποτελεσματική ή δημοφιλής κι αν εμφανίζεται είναι προτιμότερο να διαλυθεί και να συγκροτηθεί από την αρχή παρά να λειτουργεί σε ένα ιδιόμορφο καθεστώς ανοχής που εξυπηρετεί από τη μία πλευρά κάποιες ατομικές συμπεριφορές ανυπακοής απειθαρχίας αυθαιρεσίας και κατάχρησης εξουσίας και από την άλλη πλευρά να επιτρέπει σε περιπτώσεις αδικοπραξίας μια ιδιόμορφη συντεχνιακή αλληλεγγύη»

Ερωτώμενος τέλος, για το πογκρόμ εναντίον αλλοδαπών και ειδικά γιατί από τις 47 προσαγωγές εκ των οποίων οι 42 αφορούσαν σε Έλληνες έγινε μόνο μια σύλληψη και αυτή αλλοδαπού, ο υπουργός χαρακτήρισε την είδηση με στόμφο “εντυπωσιακή”!

Read more...

Νέα μέτρα 6 δισ. ζητά ο Όλι Ρεν – Ανέφικτος ο προϋπολογισμός, λέει η Alpha Bank

newpost.gr
Νέα μέτρα 6 δισ. ζητά ο Όλι Ρεν – Ανέφικτος ο προϋπολογισμός, λέει η Alpha Bank
Να επιταχύνει σημαντικά τις μεταρρυθμίσεις καλεί την Ελλάδα ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ Όλι Ρεν, ενώ υποστηρίζει ότι θα χρειαστεί να ληφθούν επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα ύψους 6 δισ. ευρώ. Την ίδια στιγμή, η Alpha Bank χαρακτηρίζει υπερεκτιμημένους τους ετήσιους στόχους για τα έσοδα του προϋπολογισμού, γεγονός το οποίο αποδίδεται στη σημαντική απόκλιση στα έσοδα του πρώτου τετραμήνου της χρονιάς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Όλι Ρεν την Παρασκευή, η χώρα μας θα πρέπει να επιταχύνει σημαντικά τις μεταρρυθμίσεις και εφέτος θα χρειαστεί επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα ύψους περίπου 6 δισ. ευρώ αφού τα έσοδα είναι λιγότερα απ' όσα αναμένονταν και οι δαπάνες δεν συγκρατήθηκαν όσο θα έπρεπε. Ο Επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ προσέθεσε ωστόσο, ότι το θετικό πρόσημο στο ρυθμό ανάπτυξης του πρώτου τριμήνου είναι ενθαρρυντικό, καλώντας όλες τις πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα να δείξουν υπευθυνότητα.

Αναφορικά με τη στάση της αντιπολίτευσης, ο κ. Ρεν σχολίασε ότι η ΕΕ αναμένει από τα κύρια κόμματα της αντιπολίτευσης και την κυβέρνηση να βρουν μια πιο συναινετική γραμμή, ούτως ώστε όλα τα κόμματα να στηρίξουν το «αναγκαίο» πρόγραμμα εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας.

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι η δημοσιονομική προσπάθεια του περασμένου έτους είναι «άνευ προηγουμένου». Ωστόσο, υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε θαρραλέες μεταρρυθμίσεις και σε ένα επίσης θαρραλέο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο θα πρέπει να εφαρμοστεί πλήρως.

Την ίδια στιγμή, η Alpha Bank στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων χαρακτηρίζει τους ετήσιους στόχους για τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού υπερεκτιμημένους, τονίζοντας ότι η επίδοση της περιόδου Ιανουαρίου – Απριλίου «δεν ήταν καθόλου ικανοποιητική, δεδομένης της μεγάλης ανάγκης που υπάρχει για αύξηση των καθαρών εσόδων κατά 8,5% το 2011».

Εκτιμά, μάλιστα, ότι με βάση τα μέχρι σήμερα δεδομένα, στους υπόλοιπους οκτώ μήνες της χρονιάς, «η αύξηση των εσόδων το 2011 δεν θα ξεπεράσει το 3,5%, πράγμα που συνεπάγεται μια υστέρηση των καθαρών εσόδων της τάξης των 2,5 δισ. ευρώ».

Υποστηρίζεται, δηλαδή, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιτευχθεί ο στόχος. Η δεινή κατάσταση, που επικρατεί στα έσοδα των δημόσιων ταμείων, μεταφράζεται σε επιπλέον μέτρα για φέτος, τα οποία θα είναι πολύ υψηλότερα της αρχικής εκτίμησης των 3 δισ.ευρώ.

Μάλιστα τα μέτρα που θα απαιτηθούν , σύμφωνα με την έκθεση της Alpha Bank, αναμένεται να προσεγγίσουν ή και να ξεπεράσουν τα 6 δισ., όπως ζητούν – σύμφωνα με πληροφορίες – οι ελεγκτές της τρόικας.

Η Alpha Bank, αποδίδει την άσχημη κατάσταση στα έσοδα του προϋπολογισμού στην υπερβάλλουσα συσσώρευση των επιστροφών φόρων στο πρώτο τετράμηνο.

Στις μειωμένες εισπράξεις από το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων το πρώτο τρίμηνο, που ερμηνεύεται λόγω της σημαντικά μειωμένης παρακράτησης φόρου σε μισθούς και συντάξεις, αλλά και της αύξησης της ανεργίας και των περικοπών μισθών στον ιδιωτικό τομέα.

Από την άλλη πλευρά, εκτιμάται ότι τα έσοδα από το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων αναμένεται να είναι σημαντικά αυξημένα από τον Ιούνιο και μετά, λόγω των τεκμηρίων. Υπό αυτό το πρίσμα, θεωρείται μάλλον υποτιμημένος ο στόχος για τις εισπράξεις αυτού του φόρου το δεύτερο εξάμηνο.

Οι αναλυτές της τράπεζας εκτιμούν ότι τους επόμενους μήνες, ανάσα θα δώσουν η είσπραξη των υπόλοιπων εσόδων από την περαίωση και τους ημιυπαίθριους, του ΕΤΑΚ του 2009 και του φόρου ακίνητης περιουσίας του 2010, οι μειωμένες επιστροφές φόρου, η εφαρμογή των τεκμηρίων και τα υπόλοιπα προγραμματισμένα μέτρα.

Έτσι η Alpha Bank καταλήγει στα εξής συμπεράσματα:

- Η αρνητική πορεία των καθαρών εσόδων στο πρώτο τετράμηνο δεν επιτρέπει την επίτευξη του στόχου για αύξησή τους κατά 8,5% στο σύνολο της χρονιάς,

- Μπορεί να επιτευχθεί αύξηση κατά μόλις 3,5%, με την προϋπόθεση όμως ότι θα ενεργοποιηθούν οι φορολογικές αρχές και θα βελτιώσουν τις επιδόσεις τους στην είσπραξη των εσόδων και στη μείωση της φοροδιαφυγής,

Ότι η κυβέρνηση μπορεί ακόμα και τώρα να αυξήσει έως και κατά 4 δισεκατομμύρια ΕΥΡΩ τα καθαρά έσοδα τους τελευταίους επτά μήνες, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, αν υλοποιήσει το σύνολο των απαιτούμενων μέτρων, ώστε η απόκλιση από το στόχο να περιοριστεί κάτω από τα 2,3 δισεκατομμύρια.

Read more...

Κάτι περίεργο συμβαίνει με τα blogs - Αποκαθίσταται η λειτουργία τους

newpost.gr/
Κάτι περίεργο συμβαίνει με τα blogs - Αποκαθίσταται η λειτουργία τους
Πριν από λίγο άρχισε να αποκαθίσταται σταδιακά η λειτουργία των blogs στο Διαδίκτυο, μετά το σοβαρό πρόβλημα που παρουσιάστηκε από το βράδυ της Πέμπτης. Συγκεκριμένα, από χθες στις 11.15 το βράδυ έπεσε πανικός σε εκατομμύρια bloggers και αναγνώστες σε όλο τον κόσμο, καθώς από εκείνη την ώρα διακόπηκε η λειτουργία του blogger.com της Google... Όλα ξεκίνησαν όταν ένα προγραμματισμένο update συντήρησης στην πλατφόρμα Blogger της Google «γκρέμισε» ολόκληρη την υπηρεσία και δεν λειτουργούσε η κεντρική ιστοσελίδα, με αποτέλεσμα όλα τα blogs που τη χρησιμοποιούσαν να μην μπορούν να “σηκώσουν” αναρτήσεις μέχρι να λυθούν κάποια προβλήματα.


Από πληροφορίες που συνέλεξε το NewPost κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συντήρησης προέκυψαν κακόβουλα λογισμικά γεμάτα ιούς που κυκλοφορούσαν από ιστολόγιο σε ιστολόγιο. Σε επίσημη ανακοίνωσή της η Google, αναφέρει ότι το πρόβλημα θα λυθεί λίαν συντόμως. Παράλληλα, εξαφανίστηκαν αναρτήσεις και εμφανίστηκαν άλλες παλαιότερες!

Στην κυβέρνηση πάντως πανηγυρίζουν. Σήμερα στο Βουλή, πρώτο θέμα στα πηγαδάκια ήταν τα πανηγύρια των κυβερνητικών για την σιωπή στη bloggoσφαιρα, καθώς κανένας από τους Έλληνες bloggers δεν μπορούσε να τους ασκήσει σκληρή κριτική. Το... φίμωτρο στα blogs συζητιέται σήμερα σε όλη τη δημοσιογραφική πιάτσα. Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσουμε μέσα από το NewPost
Read more...

Τα πάνω - κάτω στα νοσοκομεία όλης της χώρας

Σχέδιο αναδιάρθρωσης του ΕΣΥ


http://img.protothema.gr/31582CB3142BAADD0FA51DB2E299C74F.jpg
Ανοίγει ο δρόμος για τις ανταλλαγές προσωπικού ανάμεσα στα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα καταθέσει τροπολογία στο νομοσχέδιο για τις μεταμοσχεύσεις, με την οποία θα επιτρέπεται πλέον η κοινή διοίκηση περισσότερων νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ανταλλαγή υλικών και ανθρωπίνου δυναμικού. Χαρακτηριστικά ανέφερε ο Ανδρέας Λοβέρδος το παράδειγμα των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων στο Γουδή. Το ένα έχει μόνο υδραυλικούς και το άλλο μόνο ηλεκτρολόγους. Με την ανταλλαγή προσωπικού θα εξοικονομηθεί σημαντικό έργο και χρήμα.

Σύμφωνα με το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ΕΣΥ, το οποίο παρουσίασε ο καθηγητής κ. Λυκούργος Λιαρόπουλος το απόγευμα της Παρασκευής στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ο υγειονομικός χάρτης της Πελοποννήσου και της δυτικής Ελλάδας περιλαμβάνει επτά νοσοκομεία λιγότερα. Τρία νοσοκομεία αλλάζουν χρήσεις και μετατρέπονται σε Κέντρα Υγείας. Πρόκειται για τα νοσοκομεία Καλαβρύτων, Ληξουρίου και Κρεστένων. Το νοσοκομείο Ναυπλίου γίνεται νοσοκομείο χρόνιων παθήσεων, όπως και το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Άγιος Λουκάς (Πάτρα).

Τέλος, σύμφωνα με την εισήγηση του κ. Λιαρόπουλου, καταργούνται δύο νοσοκομεία, το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Τρίπολης και το Καραμανδάνειο στην Πάτρα.

Σε ό,τι αφορά την 5η υγειονομική περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, η σχετική εισήγηση εντάσσει τα 14 νοσοκομεία της περιοχής σε τέσσερις ομάδες, με νοσοκομεία-επικεφαλής των ομάδων το Πανεπιστημιακό Λάρισας, το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση εισηγείται ο ειδικός για τις μονάδες υγείας της Εύβοιας. Ειδικότερα, τα νοσοκομεία Καρύστου και Κύμης μετατρέπονται σε Κέντρα Υγείας και το Νοσοκομείο Θηβών μετατρέπεται σε τραυματολογικό κέντρο.

Read more...

«Έτοιμοι να δεχτούν ήπια αναδιάρθρωση» Κομισιόν, ΔΝΤ και Βερολίνο

Δύο μέτωπα στην Ευρώπη

To δημοσίευμα δεν κατονομάζει τις πηγές του, ενώ Κομισιόν και ΕΚΤ αρνούνται να σχολιάσουν
To δημοσίευμα δεν κατονομάζει τις πηγές του, ενώ Κομισιόν και ΕΚΤ αρνούνται να σχολιάσουν (Φωτογραφία: Reuters )
Φρανκφούρτη
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και η γερμανική κυβέρνηση εμφανίζονται πλέον πρόθυμες να δεχθούν μία «ήπια αναδιάρθρωση» του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με άρθρο της γερμανικής Welt που θα δημοσιευτεί το Σάββατο, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή ο Ντομινίκ Στρος-Καν θα συναντηθεί με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως η «μεταστροφή» οφείλεται στην επιδείνωση της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας και σημειώνει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Γαλλία παραμένουν αντίθετες στο ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης.

Ο επίτροπος για τις Οικονομικές Υποθέσεις Όλι Ρεν και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα, ενώ η γερμανική κυβέρνηση δηλώνει πως δεν έχει υπόψη καμία τέτοια απόφαση.

Η γερμανική εφημερίδα ισχυρίζεται ότι το ΔΝΤ, η Κομισιόν και η Γερμανία υποστηρίζουν πλέον μία επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής των ελληνικών ομολόγων.

Μέχρι πρότινος, η γερμανική κυβέρνηση -σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα- ήταν υπέρ αναδιάρθρωσης σε εθελοντική βάση, ως μέρος ενός νέου πακέτου ελληνικής διάσωσης.

Η Κομισιόν, φοβούμενη τις επιπτώσεις μίας πιθανής αναδιάρθρωσης στις αγορές ομολόγων και στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, τασσόταν μέχρι τώρα εναντίον. «Οι πρόσφατες προβλέψεις όμως για την ελληνική οικονομία έχουν αλλάξει τα δεδομένα» υποστηρίζει το δημοσίευμα.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Τα λένε Μέρκελ - Στρος Καν με το βλέμμα στην Ελλάδα

«Ζυμώσεις» με αντικείμενο την κρίση χρέους


http://img.protothema.gr/1C723DA884698E94A400AA55C23E9552.jpg

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ συναντάται με τον επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν το απόγευμα της Κυριακής, 15 Μαΐου, στο Βερολίνο για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη.

Στη συνάντηση στην καγκελαρία της Γερμανίας, Μέρκελ και Στρος-Καν θα συζητήσουν για την πορεία της Ελλάδας και για την έκθεση των ελεγκτών της Τρόικας, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, στο Βερολίνο.

«Φυσικά είναι απολύτως σαφές ότι Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία θα είναι θέμα της συζήτησης με τον κ. Στρος-Καν» είπε ο εκπρόσωπος της Μέρκελ. Για τα περαιτέρω βήματα στην περίπτωση της Ελλάδας, καθοριστική θα είναι η έκθεση της Τρόικας.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Κότχαους, επανέλαβε ότι η έκθεση της Τρόικας αναμένεται στις αρχές με μέσα Ιουνίου.

Ο κ. Ζάιμπερτ είπε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε στενή επαφή με τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων της γερμανικής Βουλής.

Τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν τα δημοσιεύματα στο γερμανικό Τύπο ότι διαμορφώνεται μέτωπο τουλάχιστον 19 βουλευτών των κομμάτων του κεντροδεξιού κυβερνητικού συνασπισμού, που τάσσονται κατά νέας βοήθειας στην Ελλάδα και του μόνιμου μηχανισμού σταθερότητας, ESM.

Read more...

Σε τοίχο... Σαμαρά έπεσε η τρόικα

newpost.gr








Σε τοίχο... Σαμαρά έπεσε η τρόικα
Σιγήν ιχθύος τηρούν επισήμως στην Συγγρού για τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τους επικεφαλής του τριμελούς ελεγκτικού κλιμακίου –της γνωστής Τρόικας- κάνοντας λόγο για τυπική συνάντηση, στο πλαίσιο των επαφών που έχουν πάντοτε οι εκπρόσωποι της τρόικας με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ωστόσο, στη σκιά της κουβέντας που έχει ανοίξει για τα περί συναίνεσης, το ρεπορτάζ που προκύπτει πίσω από τις κλειστές πόρτες του γραφείου του Αντώνη Σαμαρά, αναδεικνύεται σε ιδιαίτερα ενδιαφέρον.

Η χθεσινή, ξεκάθαρα αρνητική τοποθέτηση του κ. Σαμαρά στο Ζάππειο για το ενδεχόμενο συναίνεσης φαίνεται πως «έκοψε τη φόρα» των τροϊκανών. Όπως φαίνεται όμως, αυτό δεν τους εμπόδισε από το να επιχειρήσουν με διακριτικό τρόπο, να βολιδοσκοπήσουν περιφερειακά τις προθέσεις του Προέδρου της ΝΔ και παράλληλα να στείλουν το μήνυμα τους ότι θα επιθυμούσαν τη συνεργασία της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ.

Στη λογική αυτή, οι εκπρόσωποι της Τρόικας ενημερώθηκαν για το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ και φέρονται να στάθηκαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο σκέλος των αποκρατικοποιήσεων εστιάζοντας στην πολιτική ταύτιση που υπάρχει ανάμεσα στα δύο κόμματα, ακόμη και παρά τις διαφορές που εμφανίζουν ως προς τη μεθοδολογία. Επ’ αφορμής αυτής όμως, φαίνεται ότι οι τροϊκανοί πήγαν ένα βήμα παραπάνω εκφράζοντας εκ νέου την ευχή που και άλλη φορά έχουν διατυπώσει, αυτή η διακομματική ταύτιση να επεκτεινόταν και σε άλλα πεδία.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, παρουσία των δύο αντιπροέδρων, του διευθυντή του πολιτικού του γραφείου, του οικονομικού επιτελείου της ΝΔ και των οικονομικών του συμβούλων, προσπέρασε την επισήμανση των εκπροσώπων της τρόικας και εστίασε στους λόγους για τους οποίους η ΝΔ αντιτίθενται στο πρόγραμμα.

Οι ίδιες πηγές μάλιστα αναφέρουν ότι οι τροϊκανοί εμφανίστηκαν μερικώς ενημερωμένοι για το Ζάππειο ΙΙ αλλά και εφοδιασμένοι με επιχειρήματα προερχόμενα κυρίως από την πλευρα του Υπουργείου Οικονομικών. Μετά από μία συνοπτική παρουσίαση, από την πλευρά της ΝΔ δεσμεύτηκαν ως το βράδυ να έχουν αποστείλει μεταφρασμένο το πλήρες κείμενο του «Ζαππείου ΙΙ» στου εκπροσώπους ώστε να έχουν σαφή εικόνα των θέσεων της ΝΔ.

Οι επιτελείς του Αντώνη Σαμαρά επιδιώκουν να καταγραφεί περίπου ως νίκη τους απέναντι στα κέντρα που τα τελευταία 24ωρα διαρρέουν ότι η Τρόικα σχεδόν θα εκβίαζε τον Πρόεδρο της ΝΔ να συναινέσει στην κυβερνητική οικονομική πολιτική, το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι του τριμελούς οικονομικού κλιμακίου, απέφυγαν να θέσουν σχετικό ζήτημα για συμφωνία μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων προκειμένου είτε για το μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα είτε για το επικαιροποιημένο μνημόνιο.

Γι’ αυτό άλλωστε και οι πληροφορίες που προέρχονται από το περινβάλλον του Προέδρου της ΝΔ κάνουν λόγο για συνάντηση ρουτίνας και μάλιστα, με δεδομένη την αδιαπραγματευτη θέση Σαμαρά ότι η συναίνεση ισούται με συνενοχή, δε διστάζουν να χαρακτηρίσουν τη σημερινή συνάντηση των δύο πλευρών, περισσότερο άνευρη από όλες όσες έχουν προηγηθεί.

Read more...