Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Π.Α.Σ.Π. Σ.ΤΕ.Γ. Τ.Ε.Ι. - Καλαμάτας


Λύπη και οργή μόνο μπορεί να προκαλέσει η απόφαση του υπουργείου παιδείας και θρησκευμάτων να βάλει λουκέτο σε 24 τμήματα Τ.Ε.Ι. Μια απόφαση που πάρθηκε σε ένα γραφείο με κριτήρια που στερούνται σωστών και δίκαιων αποτελεσμάτων. Η ηγεσία του υπουργείου παιδείας συνεχίζοντας το έργο των προκατόχων του δίνουν καθημερινά μάχη για την κατάργηση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας στη χώρα μας.
Έχοντας συνέπεια στα λόγια και στις πράξεις μας, δεν αποδεχόμαστε οποιαδήποτε κατάργηση τμημάτων από αυτά που είδη υπάρχουν και τονίζουμε πως η Δημόσια Δωρεάν Παιδεία δεν είναι προς διαπραγμάτευση.
Μέσα στις αστείες δικαιολογίες που χρησιμοποιεί το υπουργείο απλά και μόνο για να κλείσει κάποιες σχολές θα του υπενθυμίσουμε ότι «όπου κλείνετε ένα σχολείο ανοίγετε μια φυλακή». Τα δήθεν στοιχεία που μας αποστείλατε αλλά και στηρίξατε ώστε να πάρετε την απόφασή σας και δεν είναι άλλο από το σύστημα διανομής βιβλίων «Εύδοξος», που από την αρχή λειτουργίας του δημιουργεί προβλήματα, δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να συμπεριλάβει μια σημαντική μεταβλητή, που είναι η διανομή βιβλίων και σημειώσεων που είδη υπήρχαν στο ΤΕΙ Καλαμάτας και δεν χρειάστηκε να δηλωθεί μέσω του Εύδοξος. Επομένως, το συγκεκριμένο σύστημα δεν μπορεί να μετρήσει την διαφθορά των καθηγητών που τόσα χρόνια το υπουργείο στηρίζει και συνυπογράφει βάζοντας ταφόπλακα στη δημόσια δωρεάν παιδεία.

Είμαστε πραγματικά περίεργοι να μάθουμε ποιος είναι αυτός που στερεί από μια αγροτική περιοχή όπως η Καλαμάτα 2 τμήματα που μπορούν και θα πρέπει να έχουν επαφή με την τοπική κοινωνία και να συμβάλουν στην βελτίωση αγροτικών προϊόντων που τόσο ανάγκη έχει η χώρα μας. Οι βιαστικές επιλογές έχουν και κακά αποτελέσματα θα πρέπει να τονίσουμε στο υπουργείο.

Το μόνο που θα πρέπει να θεωρεί σίγουρο η υπουργός είναι ότι θα μας βρει απέναντί της. Η διαφωνία μας δεν προκύπτει από τη συνεχή άρνηση που κάποιοι μας κατηγορούν, αλλά από την διάθεση μας για υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ελλήνων φοιτητών αλλά και από το όραμα μας για δημόσια, σύγχρονα, ανθρώπινα και δημοκρατικά τριτοβάθμια ιδρύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: