Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

«Έτοιμοι να δεχτούν ήπια αναδιάρθρωση» Κομισιόν, ΔΝΤ και Βερολίνο

Δύο μέτωπα στην Ευρώπη

To δημοσίευμα δεν κατονομάζει τις πηγές του, ενώ Κομισιόν και ΕΚΤ αρνούνται να σχολιάσουν
To δημοσίευμα δεν κατονομάζει τις πηγές του, ενώ Κομισιόν και ΕΚΤ αρνούνται να σχολιάσουν (Φωτογραφία: Reuters )
Φρανκφούρτη
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και η γερμανική κυβέρνηση εμφανίζονται πλέον πρόθυμες να δεχθούν μία «ήπια αναδιάρθρωση» του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με άρθρο της γερμανικής Welt που θα δημοσιευτεί το Σάββατο, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή ο Ντομινίκ Στρος-Καν θα συναντηθεί με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως η «μεταστροφή» οφείλεται στην επιδείνωση της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας και σημειώνει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Γαλλία παραμένουν αντίθετες στο ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης.

Ο επίτροπος για τις Οικονομικές Υποθέσεις Όλι Ρεν και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα, ενώ η γερμανική κυβέρνηση δηλώνει πως δεν έχει υπόψη καμία τέτοια απόφαση.

Η γερμανική εφημερίδα ισχυρίζεται ότι το ΔΝΤ, η Κομισιόν και η Γερμανία υποστηρίζουν πλέον μία επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής των ελληνικών ομολόγων.

Μέχρι πρότινος, η γερμανική κυβέρνηση -σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα- ήταν υπέρ αναδιάρθρωσης σε εθελοντική βάση, ως μέρος ενός νέου πακέτου ελληνικής διάσωσης.

Η Κομισιόν, φοβούμενη τις επιπτώσεις μίας πιθανής αναδιάρθρωσης στις αγορές ομολόγων και στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, τασσόταν μέχρι τώρα εναντίον. «Οι πρόσφατες προβλέψεις όμως για την ελληνική οικονομία έχουν αλλάξει τα δεδομένα» υποστηρίζει το δημοσίευμα.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: