Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Τα λένε Μέρκελ - Στρος Καν με το βλέμμα στην Ελλάδα

«Ζυμώσεις» με αντικείμενο την κρίση χρέους


http://img.protothema.gr/1C723DA884698E94A400AA55C23E9552.jpg

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ συναντάται με τον επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν το απόγευμα της Κυριακής, 15 Μαΐου, στο Βερολίνο για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη.

Στη συνάντηση στην καγκελαρία της Γερμανίας, Μέρκελ και Στρος-Καν θα συζητήσουν για την πορεία της Ελλάδας και για την έκθεση των ελεγκτών της Τρόικας, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, στο Βερολίνο.

«Φυσικά είναι απολύτως σαφές ότι Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία θα είναι θέμα της συζήτησης με τον κ. Στρος-Καν» είπε ο εκπρόσωπος της Μέρκελ. Για τα περαιτέρω βήματα στην περίπτωση της Ελλάδας, καθοριστική θα είναι η έκθεση της Τρόικας.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Κότχαους, επανέλαβε ότι η έκθεση της Τρόικας αναμένεται στις αρχές με μέσα Ιουνίου.

Ο κ. Ζάιμπερτ είπε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε στενή επαφή με τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων της γερμανικής Βουλής.

Τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν τα δημοσιεύματα στο γερμανικό Τύπο ότι διαμορφώνεται μέτωπο τουλάχιστον 19 βουλευτών των κομμάτων του κεντροδεξιού κυβερνητικού συνασπισμού, που τάσσονται κατά νέας βοήθειας στην Ελλάδα και του μόνιμου μηχανισμού σταθερότητας, ESM.

Δεν υπάρχουν σχόλια: