Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Κάτι περίεργο συμβαίνει με τα blogs - Αποκαθίσταται η λειτουργία τους

newpost.gr/
Κάτι περίεργο συμβαίνει με τα blogs - Αποκαθίσταται η λειτουργία τους
Πριν από λίγο άρχισε να αποκαθίσταται σταδιακά η λειτουργία των blogs στο Διαδίκτυο, μετά το σοβαρό πρόβλημα που παρουσιάστηκε από το βράδυ της Πέμπτης. Συγκεκριμένα, από χθες στις 11.15 το βράδυ έπεσε πανικός σε εκατομμύρια bloggers και αναγνώστες σε όλο τον κόσμο, καθώς από εκείνη την ώρα διακόπηκε η λειτουργία του blogger.com της Google... Όλα ξεκίνησαν όταν ένα προγραμματισμένο update συντήρησης στην πλατφόρμα Blogger της Google «γκρέμισε» ολόκληρη την υπηρεσία και δεν λειτουργούσε η κεντρική ιστοσελίδα, με αποτέλεσμα όλα τα blogs που τη χρησιμοποιούσαν να μην μπορούν να “σηκώσουν” αναρτήσεις μέχρι να λυθούν κάποια προβλήματα.


Από πληροφορίες που συνέλεξε το NewPost κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συντήρησης προέκυψαν κακόβουλα λογισμικά γεμάτα ιούς που κυκλοφορούσαν από ιστολόγιο σε ιστολόγιο. Σε επίσημη ανακοίνωσή της η Google, αναφέρει ότι το πρόβλημα θα λυθεί λίαν συντόμως. Παράλληλα, εξαφανίστηκαν αναρτήσεις και εμφανίστηκαν άλλες παλαιότερες!

Στην κυβέρνηση πάντως πανηγυρίζουν. Σήμερα στο Βουλή, πρώτο θέμα στα πηγαδάκια ήταν τα πανηγύρια των κυβερνητικών για την σιωπή στη bloggoσφαιρα, καθώς κανένας από τους Έλληνες bloggers δεν μπορούσε να τους ασκήσει σκληρή κριτική. Το... φίμωτρο στα blogs συζητιέται σήμερα σε όλη τη δημοσιογραφική πιάτσα. Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσουμε μέσα από το NewPost

Δεν υπάρχουν σχόλια: