Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Αντώνης Σαμαράς: Αποφασισμένοι για εφαρμογή των συμφωνημένων μέτρων

ΖΟΖΕ ΜΠΑΡΟΖΟ: «ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ, ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ»



Αντώνης Σαμαράς: Αποφασισμένοι για εφαρμογή των συμφωνημένων μέτρων
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση υπογράμμισε ότι «είμαστε αποφασισμένοι για την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, των μεταρρυθμίσεων και των συμφωνημένων μέτρων για τον περιορισμό του ελλείμματος».

«Συμφωνήσαμε με τον κ. Μπαρόζο ότι αγωνιζόμαστε για να πιάσουν τόπο οι θυσίες του ελληνικού λαού» είπε ο πρωθυπουργός. «Χρειάζεται συντονισμένη αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κομισιόν είπε ότι «η ελληνική κυβέρνηση δείχνει σαφή προσήλωση στην Ευρώπη», αναγνωρίζοντας ότι «οι θυσίες είναι δύσκολες» και ότι «αντιλαμβάνεται τους προβληματισμούς των Ελλήνων, όμως όποια άλλη εναλλακτική θα είναι ακόμα πιο δύσκολη».

«Πλέον δεν αρκούν μόνο τα λόγια αλλά χρειάζονται αποτελέσματα και ο πρωθυπουργός με διαβεβαίωσε πως η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της» είπε ακόμα, επισημαίνοντας ότι η «Ελλάδα θα πρέπει να ξαναχτίσει την οικονομία της».

«Η Ελλάδα είναι μέλος του ευρώ και αυτό θέλουμε να συνεχιστεί» είπε ακόμα ο πρόεδρος της Κομισιόν τονίζοντας ότι «οι Έλληνες δεν είναι μόνοι τους, υπάρχει ελπίδα».

Ο κ. Μπαρόζο είπε ακόμα η Κομισιόν θα προτείνει μια «πιο συνεκτική πολιτική για τη μετανάστευση».

Read more...

Μήνυση κατά του Νίκου Ζήγρα κατέθεσε ο Κύπριος πρώην υπουργός Εσωτερικών

Ζητά αποζημίωση ενός εκατ.ευρώ


«Η απολογία Ζήγρα είναι ένα κείμενο που αναβλύζει εμπάθεια και κακότητα» τονίζει ο κ.Μιχαηλίδης
«Η απολογία Ζήγρα είναι ένα κείμενο που αναβλύζει εμπάθεια και κακότητα» τονίζει ο κ.Μιχαηλίδης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Λευκωσία, Κύπρος
Αποζημίωση ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ ζητά ο Κύπριος πρώην υπουργός Εσωτερικών, Ντίνος Μιχαηλίδης από τον ξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου Ν.Ζήγρα με αγωγή που κατέθεσε.

Συγχρόνως κατέθεσε και μήνυση εναντίον του για όσα του καταλόγισε στην απολογία του και ιδιαίτερα ότι μετέφερε «μαύρα χρήματα» σε βαλίτσες για τον πρώην υπουργό, που σύμφωνα με τον Ν.Ζήγρα, ήταν μίζες για την κατακύρωση των διαγωνισμών για εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο κ. Μιχαηλίδης χαρακτηρίζει την απολογία Ζήγρα ως λιβελογράφημα και αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τη διακίνηση «μαύρου χρήματος».

Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η απολογία Ζήγρα είναι ένα κείμενο που αναβλύζει εμπάθεια και κακότητα, αποτελεί δε μια προσπάθεια του μηνυόμενου να μεταθέσει προσωπικές του ευθύνες σε πληθώρα άλλων προσώπων και κυρίως σε εμένα, καθώς χρησιμοποιεί επανειλημμένα το όνομά μου».

Παραδέχεται ότι είχε συναντήσει τον Άκη Τσοχατζόπουλο και άλλους αξιωματούχους στο πλαίσιο των καθηκόντων του, αλλά ουδέποτε συμμετείχε σε εξωχώριες εταιρίες.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σαμαρά – Μπαρόζο

Στο Μέγαρο Μαξίμου



 
 




Την πρώτη συνάντηση με θεσμικό Ευρωπαίο αξιωματούχο έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός πριν ξεκινήσει σειρά ταξιδιών στο εξωτερικό στο τέλος του Αυγούστου.

Ο Αντώνης Σαμαράς συνάντησε στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Με τον κ. Μπαρόζο συζητήσαμε για την οικονομία στην Ελλάδα, το ελληνικό πρόγραμμα και τις μεταρρυθμίσεις. Ανέφερα ότι είμαστε αποφασισμένοι ως κυβέρνηση τριών κομμάτων να προχωρήσουμε στις διαρθωτικές αλλαγές, τις αποκρατικοποιήσεις την εφαρμογή των συμφωνημένων μέτρων», δήλωσε ο κ. Σαμαράς μετά τη συνάντηση.

Του είπα ξεκάθαρα ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να υπάρξει ανάκαμψη της οικονομίας, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Στα μέτρα που συζητήσαμε είναι η διεύρυνση των αποκρατικοποιήσεων, η κατάργηση οργανισμών, τα μέτρα για την αλλαγή του κλίματος στην Ελλάδα, το χτύπημα της γραφειοκρατίας καθώς και την περικοπή δημοσίων δαπανών τα επόμενα χρόνια σε όλα τα επίπεδα: από τον πρωθυπουργό μέχρι το τελευταίο δημόσιο κονδύλι, ανάφερε ο κ. Σαμαράς.

Επεσήμανα στον κ. Μπαρόζο το πρόβλημα που υπάρχει με την παράνομη μετανάστευση και την ανάγκη να υπάρξει συντονισμένη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε την ανάγκη να σταματήσουν δηλώσεις ξένων αξιωματούχους που δυσκολεύουν το να πετύχουμε τους στόχους μας.

Συμφωνήσαμε να εργαστούμε μαζί ώστε να πιάσουν τόπο οι θυσίες του λαού και να φανεί φως στην άκρη του τούνελ.

Read more...

Ξαναχτίστε τη χώρα με την υποστήριξή μας, λέει ο Μπαρόζο ζητώντας όμως έργα και όχι λόγια

«Δεν αρκούν πλέον τα λόγια»


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
«Δεν αρκούν πλέον τα λόγια, οι πράξεις είναι σημαντικές. Μετά τη συνάντησή μου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά έχω την πεποίθηση ότι θα προκύψουν αποτελέσματα» είπε ο Μπαρόζο μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Δέσμευση Ντράγκι για «ασπίδα» της ΕΚΤ στην ευρωζώνη

«Πιστέψτε με, αυτό που θα κάνουμε, θα είναι αρκετό»



 



Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, δεσμεύτηκε με δηλώσεις του να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, για να αποτρέψει τον κίνδυνο κατάρρευσης της ευρωζώνης, περιλαμβανομένης και της αντιμετώπισης του αδικαιολόγητα υψηλού κόστους δανεισμού των κρατών - μελών της.

"Εντός του πλαισίου της εντολής μας, η ΕΚΤ είναι έτοιμη να κάνει ό,τι χρειαστεί, για να προστατεύσει το ευρώ. Και πιστέψτε με, θα είναι αρκετό" είπε, μιλώντας σε εκδήλωση επενδυτών στο Λονδίνο.

"Στο βαθμό που το μέγεθος των ασφαλίστρων κινδύνου για το κρατικό χρέος (το κόστος δανεισμού) δυσχεραίνει την λειτουργία των καναλιών μετάδοσης κι εφαρμογής της νομισματικής πολιτικής, εισέρχεται στο πεδίο της εντολής μας" πρόσθεσε ο Ντράγκι.

Το ευρώ ανέβηκε, ενώ τα παράγωγα βασισμένα στα γερμανικά ομόλογα βρέθηκαν σε αρνητικό έδαφος μετά τη δημοσιοποίηση των δηλώσεων αυτών.

Read more...

Αντίθετος σε οριζόντιες περικοπές και νέους φόρους δηλώνει ο Δ.Δασκαλόπουλος

«Όχι στην επανάληψη του ίδιου έργου»


Οι επιχειρήσεις περιμένουν περιορισμό και εξυγίανση του κράτους, δηλώνει ο Δ.Δασκαλόπουλος
Οι επιχειρήσεις περιμένουν περιορισμό και εξυγίανση του κράτους, δηλώνει ο Δ.Δασκαλόπουλος   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Σχολιάζοντας τις πληροφορίες για το πιθανό περιεχόμενο του πακέτου περικοπών ύψους 11,6 δισ. ευρώ, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών δήλωσε την Πέμπτη αντίθετος σε οριζόντιες περικοπές και νέους φόρους.

«Η λογική των οριζόντιων περικοπών και της επιβολής φόρων έχει αποδειχθεί κοινωνικά άδικη και οικονομικά αδιέξοδη» δήλωσε ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

«Η κοινωνία -οι πολίτες, οι εργαζόμενοι, οι επιχειρήσεις- περιμένουν πολιτικές ουσιαστικού και πάγιου περιορισμού του κράτους και εξυγίανσης της λειτουργίας του, και όχι μέτρα αφαίμαξης με λογιστική λογική» πρόσθεσε.

»Δεν υπάρχουν πια περιθώρια επανάληψης του ίδιου έργου. Αυτή η κυβέρνηση καλείται να περάσει από τις διαχειριστικές τακτικές στη στρατηγική αντιμετώπιση της οικονομίας και των προβλημάτων της χώρας» είπε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Παρέμβαση Τρόικας για τους διαγωνισμούς του ΟΠΑΠ

Ετοίμαζαν «χρυσά συμβόλαια»



 
 




Την παρέμβαση  της Τρόικας προκάλεσε ο ΟΠΑΠ, η διοίκηση του οποίου αποφάσισε ένα βήμα πριν την ιδιωτικοποίηση του οργανισμού να μοιράσει  χρυσά συμβόλαια  για δουλειές που «επώαζε» τουλάχιστον τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωποι της Τρόικας ζήτησαν τόσο από τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα, αλλά και από το Μέγαρο Μαξίμου, να ερευνηθούν:

Πρώτον: Οι αποφάσεις που έλαβε πρόσφατα  η διοίκηση του ΟΠΑΠ για την ανάπτυξη της στο internet επιλέγοντας  ως στρατηγικό εταίρο την εταιρεία G2,  της Lottomatica. Η ιταλική εταιρεία φέρεται να συνεργάζεται στην Ελλάδα με τον εφοπλιστή Δημ. Μελισσανίδη. Επίσης, να ερευνηθεί και η απόφαση να προχωρήσει η διαγωνιστική διαδικασία για τον τεχνολογικό πάροχο του Οργανισμού και να αποσφραγιστεί η προσφορά της Ιntralot, του ομίλου Σ. Κόκκαλη.

Δεύτερον: Οι πληροφορίες που φέρουν τον  ΟΠΑΠ να ετοιμάζεται την Παρασκευή να υιοθετήσει  προδιαγραφές για το διαγωνισμό εγκατάστασης των συσκευών βιντεολόττο (VLT)  κατά τέτοιο τρόπο που ουσιαστικά θα φωτογραφίζουν υποψήφιο ξένο όμιλο και θα αποκλείουν όλους τους άλλους υποψηφίους.

Mετά την παρέμβαση της Τρόικας, ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Στουρνάρας παρενέβη με τη σειρά του στη διοίκηση του Οργανισμού και, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε να παγώσει η διαδικασία υιοθέτησης των  προδιαγραφών για το διαγωνισμό των παιχνιδομηχανών (βιντεολόττο), ώστε να παρασχεθούν εξηγήσεις και να ερευνηθεί η διαδικασία που ακολούθησε η διοίκηση.

Όλα αυτά συμβαίνουν, τη στιγμή που κυβέρνηση και Τρόικα έχουν αποφασίσει να προχωρήσει η πώληση του 25% του  ΟΠΑΠ σε ιδιώτη επενδυτή, ο οποίος και θα είναι ο νέος μεγαλομέτοχος του Οργανισμού. Κατά πληροφορίες, στις πρώτες συζητήσεις που έγιναν μεταξύ κυβέρνησης και Τρόικας είχε αποφασιστεί  ο διαγωνισμός για τον ΟΠΑΠ να γίνει αρχές Οκτωβρίου. Η  κυβέρνηση όμως  έχει αποφασίσει επισπεύσει τις σχετικές διαδικασίες και πλέον ο στόχος είναι ο διαγωνισμός να ξεκινήσει στις  αρχές Σεπτεμβρίου  και να έχει ολοκληρωθεί πριν το καλοκαίρι  του 2013.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) κ. Κ. Μητρόπουλος, είχε επισκεφθεί τη διοίκηση του ΟΠΑΠ  και είχε ζητήσει να μη γίνει καμία σύμβαση που θα δεσμεύει τον ΟΠΑΠ για να επόμενα χρόνια και θα υποχρεώνει τον νέο μεγαλομέτοχο  του Οργανισμού να συνεργαστεί με επιλογές  του προηγούμενου ιδιοκτησιακού καθεστώτος.

Ο κ. Μητρόπουλος  το έκανε αυτό προκειμένου να μην «κουβαλά» ο οργανισμός δεσμεύσεις  που ο υποψήφιος επενδυτής θα τις συνυπολογίσει στην προσφορά του, μειώνοντας το αναλόγως το προσφερόμενο τίμημα. Το υπουργείο Οικονομικών έχει μεταβιβάσει στο ΤΑΙΠΕΔ τις μετοχές του ΟΠΑΠ λόγω  της επικείμενης  ιδιωτικοποίησης.

Read more...

ΔΝΤ : Έως το Σεπτέμβριο οι επαφές με την Ελλάδα για το πρόγραμμα



ΔΝΤ : Έως το Σεπτέμβριο οι επαφές με την Ελλάδα για το πρόγραμμα
«Έως το Σεπτέμβριο» αναμένεται να διαρκέσουν οι επαφές και οι συζητήσεις που διενεργούνται ανάμεσα στην Ελλάδα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ως προς το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που καλείται να εφαρμόσει η Αθήνα, όπως δηλώθηκε μέσα στην ημέρα από το ΔΝΤ.

«Αναμένουμε ότι οι συζητήσεις για το πρόγραμμα (σ.σ. των μεταρρυθμίσεων) θα συνεχιστούν έως τον Σεπτέμβριο», δήλωσε ο  εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ντέιβιντ Χόλεϊ.

Read more...

Αγωγή Ιατρικού Συλλόγου κατά του Δημοσίου για το «κούρεμα» των αποθεματικών του



Αγωγή Ιατρικού Συλλόγου κατά του Δημοσίου για το «κούρεμα» των αποθεματικών του
Αγωγή κατά του Δημοσίου κατέθεσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας για το κούρεμα των αποθεματικών του, διεκδικόντας την περιουσία του «η οποία χωρίς την συναίνεσή του απωλέσθηκε».


Όπως αναφέρει στη σχετική του ανακοίνωση, ο Σύλλογος ήταν υποχρεωμένος από το νόμο να καταθέτει τα αποθεματικά του στην Τράπεζα της Ελλάδας όπως όλα τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, ωστόσο χωρίς ποτέ να ερωτηθεί είτε από το κράτος είτε από την Τράπεζα της Ελλάδος υπέστη ζημιά καθώς τα ομόλογα στα οποία είχαν επενδυθεί τα κεφάλαιά του «κουρεύτηκαν».http://newpost.gr

Read more...

Από φέτος αρχίζουν οι περικοπές 11,5 δισ. ευρώ

Το πακέτο των μέτρων θα δοθεί στην τρόικα μετά την συνάντηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη



 



Να εφαρμόσει νωρίτερα -και από φέτος κιόλας- περικοπές στο δημόσιο προτείνει στην Τρόικα η κυβέρνηση, προκειμένου να μην περικοπούν τελικά τα ειδικά μισθολόγια, αλλά και για να καλυφθούν οι «τρύπες»  στο έλλειμμα του 2012 και οι πρόσθετες περικοπές των 11,5 δισ. για το 2013-14.
Σύμφωνα με παράγοντα που μετείχε στις συσκέψεις, η πρώτη συζήτηση με τους απεσταλμένους των δανειστών με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα διεξήχθη σε καλό κλίμα και κινήθηκε σε δύο άξονες:
-          Για τα μέτρα του 2012: η κυβέρνηση προτείνει ισοδύναμα δημοσιονομικά αντίμετρα, ύψους 200 εκατ. ευρώ για να μη γίνουν οι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια.

Σήμερα κιόλας το υπουργείο θα καταθέσει νομοσχέδιο για διαβούλευση με μέτρα περικοπής 27 εκατ. ευρώ. Θα προβλέπεται ότι τα 17 εκατ. θα προέλθουν από μείωση των μισθών των υπουργών, στο ύψος του μισθού του βουλευτή. Άλλα 10 εκατ. θα προέλθουν από περικοπές καταναλωτικών και λειτουργικών δαπανών, κυρίως με νέο δια νόμου «ψαλίδι» στα ενοίκια που πληρώνει το δημόσιο σε ιδιώτες (θα ξεκινά από 10% και θα κλιμακώνεται σε 15% και 20% αναλόγως του ύψους του ενοικίου).
Στη βάση αυτή θα γίνουν επιπρόσθετα και άλλα μέτρα και περικοπές από άλλα υπουργεία, όπως η μείωση του εφάπαξ στους υπαλλήλους του δημοσίου που θα ισχύσει -όπως όλα δείχνουν- από φέτος.

-          Για τα μέτρα του 2013-2014: η κυβέρνηση ζήτησε και πάλι επιμήκυνση στο στόχο για περικοπές 11,5 δισ. ευρώ, σε μια τετραετία αντί για μια διετία που προβλέπεται.

Η λίστα του υπουργείου Οικονομικών με τα πρόσθετα μέτρα είναι έτοιμη, αλλά δεν παρουσιάστηκε στην Τρόικα πριν κατατεθεί στους πολιτικούς αρχηγούς το μεσημέρι σήμερα. Η Τρόικα το δέχτηκε επειδή επιθυμεί την ευρύτερη δυνατή συναίνεση στα μέτρα.
Καθώς όμως δεν εξασφαλίστηκε ακόμα η συμφωνία των ελεγκτών για το πακέτο μέτρων, το οικονομικό επιτελείο πρότεινε να λάβει νωρίτερα -από φέτος κιόλας όπως ειχε αποκαλύψει προ εβδομάδος το protothema.gr-  μέτρα περικοπών, που θα …αφαιρεθούν από τη λίστα των 11,5 δισ. που πρέπει να παρουσιάσει η κυβέρνηση.

«Οι συνομιλίες πάνε καλά», δήλωσε ο επικεφαλής της τρόικα Πoλ Τόμσεν μετά το πέρας των διαπραγματεύσεων με τους κυρίους Στουρνάρα και Χατζηδάκη.

Η έλλειψη ρευστότητας «καίει» κυβέρνηση και τρόικα

Την υστέρηση στην πορεία εκτέλεσης των διαρθρωτικών αλλαγών που θα δώσουν μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά για να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας και να πέσουν οι τιμές, υποσχέθηκε στην Τρόικα πως θα καλύψει με ταχείς ρυθμούς ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης, με «αιχμή του δόρατος» το άνοιγμα αγορών και επαγγελμάτων και την μείωση των διοικητικών βαρών.

«Έχουμε πόλεμο, αλλά ορισμένοι νομίζουν ακόμα ότι πρόκειται για πυροτεχνήματα» ανέφερε με νόημα παράγοντας του υπουργείου που μετείχε στις συσκέψεις με τους ελεγκτές, για να καταδείξει την αναγκαιότητα των αλλαγών που πρέπει να γίνουν.

Σύμφωνα με στέλεχος του υπουργείου, η συζήτηση με τους ελεγκτές επικεντρώθηκε στο πεδίο των διαθρωτικών αλλαγών και στον περιορισμό του Δημοσίου και της γραφειοκρατίας, για να γίνει η Ελλάδα φιλική για επενδύσεις.

Ο υπουργός έθεσε το θέμα της έλλειψης ρευστότητας, ενώ τόνισε και την ανάγκη για ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών και επιτάχυνση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ

Στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων προωθείται η αποκρατικοποίηση του ΟΣΕ, στις προτεραιότητες του υπουργείου -που θα παρουσιαστούν την επόμενη εβδομάδα- περιλαμβάνεται και η άρση εμποδίων στην είσοδο σε «κλειστές» αγορές και επαγγέλματα.

Θα ζητηθεί και η συνεργασία με το ΟΟΣΑ για την παρέμβαση για τη μείωση στα διοικητικά βάρη.

Read more...

Κόβονται οι μισθοί όλης της πολιτικής ηγεσίας!

«ΜΑΧΑΙΡΙ» ΕΩΣ ΚΑΙ 1.872 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ



Κόβονται οι μισθοί όλης της πολιτικής ηγεσίας!
Προς διαβούλευση έθεσε το νομοσχέδιο για περικοπές των μισθων της πολιτικής ηγεσίας της χώρα ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως δημοσιονομικό ισοδύναμο για την απόδοση της εξισωτικής αποζημίωσης στους κτηνοτρόφους.

Το νομοσχέδιο με τίτλο «Περιστολή Δημοσίων Δαπανών και ρύθμιση θεμάτων Δημοσιονομικών Ελέγχων», προβλέπει περικοπές:

Από τον 
Πρόεδρο της Κυβέρνησης και τον Πρόεδρο της Βουλής το ποσό των 1.872 ευρώ μηνιαίως.

Τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης το ποσό των 1.404 ευρώ μηνιαίως.

Τους Υπουργούς και τους Υφυπουργούς που έχουν την ιδιότητα του Βουλευτή το ποσό των 935 ευρώ μηνιαίως.
Τους Υπουργούς και τους Υφυπουργούς που δεν έχουν την ιδιότητα του Βουλευτή το ποσό των 468 ευρώ μηνιαίως.

Επίσης, επίκειται η έκδοση Απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών η οποία θα ρυθμίζει τις αποδοχές των Γενικών Γραμματέων Υπουργείων κ.λ.π.

Το Γενικό Λογιστηρίου του Κράτους εκτιμά ότι από τις ρυθμίσεις αυτές θα προκύψει περιστολή της δημόσιας δαπάνης στο επίπεδο των 9 έως 10 εκατ. ευρώ ετησίως.

Φθηνότερα ενοίκια για τα κτήρια που στεγάζονται οι δημόσιες υπηρεσίες

Σε άλλη διάταξη του Σχεδίου Νόμου γίνεται ρύθμιση με την οποία επέρχεται μείωση της δημόσιας δαπάνης για μισθώματα κτηριακών εγκαταστάσεων από φορείς του δημοσίου.

Συγκεκριμένα:

α) Για το ποσό του μηνιαίου μισθώματος έως τα χίλια (1.000,00) ευρώ, κατά ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%).

β) Για το ποσό του μηνιαίου μισθώματος από τα χίλια και 0,01 (1.000,01) ευρώ έως τα δύο χιλιάδες (2.000,00) Ευρώ, κατά ποσοστό δεκαπέντε τοις εκατό (15%).

γ) Για ποσό του μηνιαίου μισθώματος από τα δύο χιλιάδες και 0,01 (2.000,01) ευρώ έως τα τρεις χιλιάδες (3.000,00) Ευρώ, κατά ποσοστό είκοσι τοις εκατό (20%).

δ) Για το ποσό του μηνιαίου μισθώματος, που υπερβαίνει τα τρεις χιλιάδες (3.000,00) ευρώ, κατά ποσοστό είκοσι πέντε τοις εκατό (25%).

Το Γενικό Λογιστηρίου του Κράτους εκτιμά ότι από την ρύθμιση αυτή θα προκύψει περιστολή της δημόσιας δαπάνης στο επίπεδο των 15 έως 17 εκατ. ευρώ ετησίως.

Read more...

Aνακοινώθηκαν οι γενικοί γραμματείς των Περιφερειών! ...



Ανακοινώθηκαν οι Γενικοί Γραμματείς Περιφερειών:

ΑΤΤΙΚΗ: Καλογερόπουλος Δημήτριος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ – ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ:... Γερακούδη Καλλιόπη
ΗΠΕΙΡΟΣ – ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Θεοδωρίδης Ηλίας
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ – ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ – ΙΟΝΙΟ: Αγγελάκας Μανώλης
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ: Καρούντζος Αθανάσιος
ΑΙΓΑΙΟ: Καλογήρου Χριστιάνα
ΚΡΗΤΗ: Δεικτάκης Γεώργιος
.


Read more...

Σε εξέλιξη η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ζοζέ Μπαρόζο

Στο Μαξίμου ο πρόεδρος της Κομισιόν


O πρωθυπουργός υποδέχεται τον Ζοζέ Μπαρόζο
O πρωθυπουργός υποδέχεται τον Ζοζέ Μπαρόζο   (Φωτογραφία:  Fosphotos )


Αθήνα
Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε στις 17:30 ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, ο οποίος βρίσκεται και πάλι στην Ελλάδα μετά από τρία χρόνια.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του Πορτογάλου αξιωματούχου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπαρόζο αναμένεται να πει ότι «η Ευρώπη θα στηρίξει την Ελλάδα και δημοσιονομικά και με ανάπτυξη», ενώ θα παράσχει στήριξη στη νέα κυβέρνηση συνεργασίας, υπό τον όρο ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα.

Κοινοτικές πηγές έλεγαν ότι δεν είναι στις προθέσεις του κ. Μπαρόζο να εμπλακεί στα της τρόικας, αλλά δεν αποκλείεται να δείξει εύλογο ενδιαφέρον για το πού βρίσκεται η υλοποίηση του προγράμματος.

Στο τραπέζι αναμένεται να πέσουν όλα τα κρίσιμα θέματα, μεταξύ των οποίων και μια πρώτη συζήτηση για πιθανή επιμήκυνση του προγράμματος.

Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν δέχεται ισχυρές πιέσεις από την πλευρά της Γερμανίας και των χωρών που ακολουθούν σκληρή γραμμή απέναντι στην Αθήνα (Ολλανδία, Φινλανδία, Αυστρία) να μην ανοίξει κανένα παράθυρο επαναδιαπραγμάτευσης προτού υπάρξουν έμπρακτες κινήσεις από την ελληνική πλευρά στην κατεύθυνση της εφαρμογής του Μνημονίου.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Σε αναζήτηση «δίκαιων εναλλακτικών μέτρων» οι κυβερνητικοί εταίροι

Νέα συνάντηση τη Δευτέρα


Οι Ευάγγελος Βενιζέλος αποχωρεί από το Μέγαρο Μαξίμου
Οι Ευάγγελος Βενιζέλος αποχωρεί από το Μέγαρο Μαξίμου   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
Περίπου δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη.

Οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς συζήτησαν για τα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν. Παρέλαβαν δε τις προτάσεις, προκειμένου να τις μελετήσουν και να επανέλθουν σε νέα συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο πρώτος που αποχώρησε από το Μέγαρο Μαξίμου ήταν ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος δεν έκανε δηλώσεις.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, τόνισε ότι η πραγματικότητα είναι δύσκολη, ωστόσο, είπε ότι δεν θα υπάρξουν οριζόντιες περικοπές μέτρων.

Συμπλήρωσε ότι οι συζητήσεις των τριών αρχηγών δεν έχουν τελειώσει και συνεχίζεται η αντιμετώπιση των ζητημάτων.

«Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο να ματώνει. Αγωνιζόμαστε να βρούμε λύσεις και να κάνουμε δίκαιες παρεμβάσεις. Διεκδικούμε την επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής και αναζητούμε τη συνολικότερη επαναδιαπραγμάτευση» κατέληξε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, χαρακτήρισε τη συνάντηση εποικοδομητική. «Όλοι θέλουν να συμβάλουν και όλοι αναζητούν εναλλακτικές επιλογές που δεν θα φέρουν επιπλέον ύφεση» τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, τόνισε την ανάγκη ενός νέου επικαιροποιημένου προγράμματος μέχρι το 2016, ώστε να εφαρμοστεί με ασφάλεια το πρόγραμμα περικοπών των 11,5 δισ. ευρώ.

Συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα θέλει να βγει από την κρίση ως ισότιμο μέλος της Ευρωζώνης και να αφήσει πίσω της την ύφεση.

«Πρέπει να αλλάξει το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα, αλλά αυτό δεν αρκεί από μόνο του, διότι πρέπει να αλλάξει και το επικοινωνιακό κλίμα διεθνώς» συνέχισε.

Αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, τόνισε ότι εκπορεύονται από συγκεκριμένους κύκλους και εξανεμίζουν τις προσπάθειες της χώρας να βγει από την κρίση. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τους εταίρους να βοηθήσουν την προσπάθεια της Ελλάδας, κατανοώντας την οικονομική, κοινωνική και πολιτική κατάσταση στη χώρα.
Σημείωσε ότι «αν υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν (σσ. ο ίδιος εκτίμησε ότι υπάρχουν) ότι η Ελλάδα πρέπει να θυσιαστεί ως Ιφιγένεια για να πνεύσει ούριος άνεμος στα πανιά της ευρωζώνης, κάνουν μεγάλο λάθος, διότι η θυσία θα αποδειχτεί αυτοκτονία για την ευρωζώνη».
Αυτή, είναι η γραμμή της κυβέρνησης, η συμφωνία των τριών κομμάτων και αυτήν ακολουθούμε.
Επέκρινε τη στάση της Αντιπολίτευσης, στην οποία καταλόγισε ότι ποντάρει στην καταστροφή και το αδιέξοδο και την κάλεσε να βοηθήσει στη διαπραγμάτευση και να συμβάλει, κινητοποιώντας όλες τις παραγωγικές δυνάμεις, ώστε να βγει η χώρα από την κρίση.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...