Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Σε εξέλιξη η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ζοζέ Μπαρόζο

Στο Μαξίμου ο πρόεδρος της Κομισιόν


O πρωθυπουργός υποδέχεται τον Ζοζέ Μπαρόζο
O πρωθυπουργός υποδέχεται τον Ζοζέ Μπαρόζο   (Φωτογραφία:  Fosphotos )


Αθήνα
Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε στις 17:30 ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, ο οποίος βρίσκεται και πάλι στην Ελλάδα μετά από τρία χρόνια.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του Πορτογάλου αξιωματούχου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπαρόζο αναμένεται να πει ότι «η Ευρώπη θα στηρίξει την Ελλάδα και δημοσιονομικά και με ανάπτυξη», ενώ θα παράσχει στήριξη στη νέα κυβέρνηση συνεργασίας, υπό τον όρο ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα.

Κοινοτικές πηγές έλεγαν ότι δεν είναι στις προθέσεις του κ. Μπαρόζο να εμπλακεί στα της τρόικας, αλλά δεν αποκλείεται να δείξει εύλογο ενδιαφέρον για το πού βρίσκεται η υλοποίηση του προγράμματος.

Στο τραπέζι αναμένεται να πέσουν όλα τα κρίσιμα θέματα, μεταξύ των οποίων και μια πρώτη συζήτηση για πιθανή επιμήκυνση του προγράμματος.

Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν δέχεται ισχυρές πιέσεις από την πλευρά της Γερμανίας και των χωρών που ακολουθούν σκληρή γραμμή απέναντι στην Αθήνα (Ολλανδία, Φινλανδία, Αυστρία) να μην ανοίξει κανένα παράθυρο επαναδιαπραγμάτευσης προτού υπάρξουν έμπρακτες κινήσεις από την ελληνική πλευρά στην κατεύθυνση της εφαρμογής του Μνημονίου.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: