Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σαμαρά – Μπαρόζο

Στο Μέγαρο Μαξίμου



 
 




Την πρώτη συνάντηση με θεσμικό Ευρωπαίο αξιωματούχο έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός πριν ξεκινήσει σειρά ταξιδιών στο εξωτερικό στο τέλος του Αυγούστου.

Ο Αντώνης Σαμαράς συνάντησε στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Με τον κ. Μπαρόζο συζητήσαμε για την οικονομία στην Ελλάδα, το ελληνικό πρόγραμμα και τις μεταρρυθμίσεις. Ανέφερα ότι είμαστε αποφασισμένοι ως κυβέρνηση τριών κομμάτων να προχωρήσουμε στις διαρθωτικές αλλαγές, τις αποκρατικοποιήσεις την εφαρμογή των συμφωνημένων μέτρων», δήλωσε ο κ. Σαμαράς μετά τη συνάντηση.

Του είπα ξεκάθαρα ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να υπάρξει ανάκαμψη της οικονομίας, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Στα μέτρα που συζητήσαμε είναι η διεύρυνση των αποκρατικοποιήσεων, η κατάργηση οργανισμών, τα μέτρα για την αλλαγή του κλίματος στην Ελλάδα, το χτύπημα της γραφειοκρατίας καθώς και την περικοπή δημοσίων δαπανών τα επόμενα χρόνια σε όλα τα επίπεδα: από τον πρωθυπουργό μέχρι το τελευταίο δημόσιο κονδύλι, ανάφερε ο κ. Σαμαράς.

Επεσήμανα στον κ. Μπαρόζο το πρόβλημα που υπάρχει με την παράνομη μετανάστευση και την ανάγκη να υπάρξει συντονισμένη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε την ανάγκη να σταματήσουν δηλώσεις ξένων αξιωματούχους που δυσκολεύουν το να πετύχουμε τους στόχους μας.

Συμφωνήσαμε να εργαστούμε μαζί ώστε να πιάσουν τόπο οι θυσίες του λαού και να φανεί φως στην άκρη του τούνελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: