Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Αντώνης Σαμαράς: Αποφασισμένοι για εφαρμογή των συμφωνημένων μέτρων

ΖΟΖΕ ΜΠΑΡΟΖΟ: «ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ, ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ»



Αντώνης Σαμαράς: Αποφασισμένοι για εφαρμογή των συμφωνημένων μέτρων
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση υπογράμμισε ότι «είμαστε αποφασισμένοι για την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, των μεταρρυθμίσεων και των συμφωνημένων μέτρων για τον περιορισμό του ελλείμματος».

«Συμφωνήσαμε με τον κ. Μπαρόζο ότι αγωνιζόμαστε για να πιάσουν τόπο οι θυσίες του ελληνικού λαού» είπε ο πρωθυπουργός. «Χρειάζεται συντονισμένη αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κομισιόν είπε ότι «η ελληνική κυβέρνηση δείχνει σαφή προσήλωση στην Ευρώπη», αναγνωρίζοντας ότι «οι θυσίες είναι δύσκολες» και ότι «αντιλαμβάνεται τους προβληματισμούς των Ελλήνων, όμως όποια άλλη εναλλακτική θα είναι ακόμα πιο δύσκολη».

«Πλέον δεν αρκούν μόνο τα λόγια αλλά χρειάζονται αποτελέσματα και ο πρωθυπουργός με διαβεβαίωσε πως η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της» είπε ακόμα, επισημαίνοντας ότι η «Ελλάδα θα πρέπει να ξαναχτίσει την οικονομία της».

«Η Ελλάδα είναι μέλος του ευρώ και αυτό θέλουμε να συνεχιστεί» είπε ακόμα ο πρόεδρος της Κομισιόν τονίζοντας ότι «οι Έλληνες δεν είναι μόνοι τους, υπάρχει ελπίδα».

Ο κ. Μπαρόζο είπε ακόμα η Κομισιόν θα προτείνει μια «πιο συνεκτική πολιτική για τη μετανάστευση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: