Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΝΗΦΘΗΣΑΝ ΕΠΙ ΥΠΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑΝΝΟΥ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ Στο στόχαστρο των αρχών 15 συμβάσεις του ΥΠΕΘΑ για οπλικά συστήματα



sto-stoxastro-ton-arxon-15-symvaseis-toy-ypetha-gia-oplika-systimata 
Δεκαπέντε συμβάσεις στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας αξίας 6,226 δισ. ευρώ ελέγχουν εξονυχιστικά οι εισαγγελικές αρχές αλλά και η Βουλή, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Δημοκρατία. 

Οι συμβάσεις αυτές έγιναν επί υπουργηίας Γιάννου Παπαντωνίου από το 2002 έως το 2003 και πρόκειται για έξι φακέλους οπλικών συστημάτων. 


Όπως αναφέρει η Δημοκρατία , ορισμένες από τις προμήθειες ήταν εκτός του εξοπλιστικού προγράμματος της εποχής. Παράλληλα, αναφέρει η ίδια εφημερίδα, ερωτηματικά υπάρχουν για την χρηματοδότηση μέσω swap agreement με την Deutche Bank για την προμήθεια των 12 ελικοπτέρων Apache, μέθοδος που ανέβασε το κόστος κατά 70 εκατομμύρια δολάρια.


Η συγκεκριμένα προμήθεια υπογράφηκε το 2003, υποτίθεται πως ολοκληρώθηκε το 2007, έχει προκαταβληθεί το 50% ωστόσο η εταιρεία έχει παραδώσει μόλις 4 από τα 24 συνολικά ελικόπτερα! Με τον ίδιο τρόπο φαίνεται ότι έγινε και η προμήθεια των μεταφορικών ελικοπτέρων NH-90, για την ταχύτητα υλοποίησης της οποίας υπάρχουν επίσης ερωτηματικά. 

Κι αυτό γιατί η σύμβαση υπογράφηκε σε χρόνο-ρεκόρ: αποφασίστηκε η προμήθεια μεταφορικών ελικοπτέρων στο ΚΥΣΕΑ στις 26 Νοεμβρίου 2002, επιλέχθηκαν τα NH-90 στις 31 Δεκεμβρίου 2002 και ένα μήνα μετά 28 Ιανουαρίου 2003 υπογράφηκε απο τον κ.Παπαντωνίου η απευθείας ανάθεση στην συγκεκριμένη κοινοπραξία. Η σύμβαση προέβλεπε την παράδοση του τελευταίου ελικοπτέρου το 2009, αλλά αυτό δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα! Αντίστοιχο θέμα υπάρχει και με τα άρματα μάχης Leopard 2HEL, το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα επί Παπαντωνίου που κόστισε 1,7 δισ. ευρώ.


Η «Δημοκρατία» αναφέρεται σε δημοσιεύματα τεσσάρων γαλλικών εφημερίδων το 2005, όπου το πρώην στέλεχος της Thales, Μισέλ Ζοσεράν, κατήγγειλε χρηματισμό έλληνα υπουργού την περίοδο 2002-2003 για την προμήθεια εκσυγχρονισμού των φρεγατών “S”. Την προμήθεια υπέγραψε το 2003 ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Read more...

Στον πρωθυπουργό η έκθεση τριών καθηγητών Kοιτάσματα αξίας 270 δισ. έως 1,3 τρισ. δολάρια στην Κρήτη


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που μπορούν να προσφέρουν στην Ελλάδα συνολικό όφελος από 270 εκατομμύρια έως και 1,3 τρισ. δολάρια, κρύβονται ενδοχομένως στον ελληνικό υποθαλάσσιο χώρο, σύμφωνα με έκθεση που παρέδωσαν στον πρωθυπουργό τρεις Έλληνες καθηγητές και δημοσιεύεται στην εφημερίδα Real News.
Στην έκθεση, που υπογράφεται από τους επιστήμονες Ηλία Κονοφάγο  Αντώνη Φώσκολο και Νίκο Λυγερό, περιγράφονται όλες τις ενέργειες που πρέπει άμεσα να γίνουν για την εκμετάλλευση των ελληνικών υδρογονανθράκων.
Σύμφωνα με την Real News, η έκθεση παραδόθηκε από τους ίδιους τους καθηγητές στα χέρια του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και σε αυτήν επισημαίνεται ακόμα ότι η Πολιτεία πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε ουσιαστικές συνομιλίες με τα γειτονικά κράτη για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και τη δημιουργία του κατάλληλου πολιτικού κλίματος.
Η αξιοποίηση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου που εντοπίζονται νότια της Κρήτης μπορούν να αποφέρουν στο Δημόσιο έσοδα ύψους 270 δισ. δολαρίων, ενώ, εαν συνυπολογιστεί και η πιθανότητα ανακάλυψης πετρελαίου, το όφελος θα μπορούσε να ανέλθει  έως τα 1,3 δισ. δολάρια.
Η αποκάλυψη αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά από την έκθεση της Deutsche Bank, που έκανε λόγο για γεωλογικές έρευνες που αν επαληθευτούν, θα «χαρίσουν» στην Ελλάδα σημαντικά κέρδη από την ύπαρξη υδρογονανθράκων στο υπέδαφός της.
Πάντως, στελέχη της γερμανικής τράπεζας, μιλώντας στην εφημερίδα, είπαν ότι δεν πρόκειται για μία καινούρια είδηση, αλλά ότι είναι ένα σχόλιο σε άρθρο του Reuters που δημοσιεύτηκε στις 3 Οκτωβρίου, ενώ υποστήριξαν ότι «τα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης κάνουν πολύ φασαρία για το τίποτα».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Νέα ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ...




Θα συνεχίσουν να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακα...
Συνέχιση της πανελλαδικής αναστολής, της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), αποφάσισε το... Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), επισημαίνοντας ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πληρωμών του ΕΟΠΥΥ σε όλη τη χώρα και δεν έχει ολοκληρωθεί ο διάλογος με τα αρμόδια υπουργεία για τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο (θεσμικά, χρηματοδότηση ΕΟΠΥΥ κλπ).

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ έγινε διεξοδική συζήτηση και για την απόφαση του ΕΟΠΥΥ να συνάψει ατομικές συμβάσεις με τους φαρμακοποιούς, κάτι που τους βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους, ενώ οι πρόεδροι των Συλλόγων ανέφεραν ότι «κανένας φαρμακοποιός δεν θα υπογράφει την ατομική σύμβαση - λαιμητόμο που ετοίμασε ο ΕΟΠΥΥ».

Τις επόμενες ημέρες και αφού ολοκληρωθεί ένας κύκλος επαφών με τα υπουργεία Υγείας, Οικονομικών αλλά και τον ΕΟΠΥΥ, θα συνεδριάσει εκ νέου το ΔΣ του ΠΦΣ, θα εκτιμήσει τις εξελίξεις και θα αποφασίσει για την περαιτέρω πορεία του κλάδου.


Read more...

Αλλαγές στη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων...



Νέες αλλαγές στη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων αναμένεται να ανακοινώσει τη Δευτέρα ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Αθανάσιος Σκορδάς.

Μετά το ... μέτρο λειτουργίας των καταστημάτων 7 Κυριακές το χρόνο, αναμένεται να ανακοινωθούν ρυθμίσεις που θα ωφελούν τα μικρά εμπορικά καταστήματα.

Όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο κ. Σκορδάς, από τις νέες ρυθμίσεις θα ωφεληθούν καταναλωτές, εργαζόμενοι, άνεργοι και μικροί επιχειρηματίες.

«Οι αλλαγές είναι αναγκαίες για την ελληνική οικονομία, καθώς δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε με το μοντέλου που ίσχυε πριν από 50 χρόνια», υπογράμμισε ο κ. Σκορδάς.


Read more...

Τετραήμερη παραμονή στην Ελλάδα Η ρατσιστική βία στο επίκεντρο επίσκεψης επιτρόπου του Συμβουλίου της Ευρώπης


Ο Λετονός επίτροπος Νιλς Μούιζνιεκς
Ο Λετονός επίτροπος Νιλς Μούιζνιεκς  

Στρασβούργο, Γαλλία
Τετραήμερη, επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί από την Κυριακή ο επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης Νιλς Μούιζνιεκς.

Στο πλαίσιο των καθηκόντων του, ο Λετονός επίτροπος θεωρείται βέβαιο ότι θα επισκεφθεί φυλακές, αναμορφωτήρια ανηλίκων, κέντρα κράτησης μεταναστών και αιτούντων άσυλο καθώς και ότι, θα έχει επαφές με αντιρατσιστικές οργανώσεις, προκειμένου να συγκεντρώσει στοιχεία για την άνοδο της ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα και τις δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής.

Στο πρόγραμμα της επίσημης επίσκεψης του επιτρόπου στην Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, συμπεριλαμβάνονται και συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Αιχμές κατά Λοβέρδου Βολές Βενιζέλου κατά όσων προτάσσουν «τον προσωπικό τους ρόλο»


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Αιχμές κατά όσων βλέπουν αυτήν την ώρα τον προσωπικό τους ρόλο ή κάνουν την επιλογή της διαφύλαξης του πολιτικού τους κεφαλαίου, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, με φόντο τις κινήσεις του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος το πρωί της Κυριακής ανακοίνωσε από τον ΒΗΜΑ 99,5 ότι το αργότερο έως τα μέσα του 2013 θα προχωρήσει στοσχηματισμό νέου κόμματος, εφόσον οι συζητήσεις για την δημιουργία μίας ευρείας παράταξης «από τις παρυφές της ΝΔ έως τις παρυφές του ΣΥΡΙΖΑ» δεν καρποφορήσουν.

«Είναι ώρα να βλέπει κανείς τον προσωπικό του ρόλο; Να κάνει ο καθένας επιλογή διαφύλαξης του πολιτικού του κεφαλαίου; Όχι βέβαια» είπε στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Συνέλευσης Σερρών ο κ. Βενιζέλος, όπου εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η χώρα θα αλλάξει και «το ΠΑΣΟΚ που κατέβηκε μαζί με τη χώρα θα ανεβεί και πάλι μαζί με τη χώρα». «Τον Φεβρουάριο το ΠΑΣΟΚ στο συνέδριό του πρέπει να θέσει τα θεμέλια ενός σύγχρονου, κανονικού κόμματος. Έτσι θα φέρουμε κοντά νέες δυνάμεις» πρόσθεσε.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να συμβάλει ώστε να έχει η χώρα κυβέρνηση. «Αν δεν το κάναμε πού θα βρισκόμασταν σήμερα; Αναλάβαμε και πάλι το κόστος» συμπλήρωσε, σημειώνοντας ότι όσοι πήραν στα χέρια τους την «καυτή πατάτα» της διαχείρισης της κρίσης απολογούνται, ενώ «οι άλλοι λένε ψέματα για λύσεις που δεν υπάρχουν».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντάς τον «κορυφαία δύναμη συντήρησης υπό το πρόσχημα του προοδευτικού, αριστερού, ριζοσπαστικού λόγου». Όποιος ισχυρίζεται ότι έχει άλλη λύση -πρόσθεσε- οφείλει να την παρουσιάσει και να την τεκμηριώσει, αλλά «ο κ. Τσίπρας δεν έχει να πει τίποτα».

Δριμεία ήταν η επίθεση του κ. Βενιζέλου κατά της Χρυσής Αυγής, λέγοντας ότι όποιος θεωρεί ότι η ΧΑ είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο με δεδομένη την κρίση κάνει μεγάλο ιστορικό λάθος. «Οι νεοναζιστές και οι φασίστες της Χρυσής Αυγής εκμεταλλεύονται τα κενά του κράτους και πουλούν προστασία στους πολίτες» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, διευκρινίζοντας ότι η δική του πρόταση δεν είναι να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή αλλά ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος και να αποδοθούν ευθύνες.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε, τέλος, στο φορολογικό επισημαίνοντας ότι αυτό έχει ουσιαστικά συμφωνηθεί από τα τρία κόμματα και Θα συμπληρωθεί αργότερα από ένα κανονικό εθνικό φορολογικό σύστημα. «Στο φορολογικό κάναμε μεγάλη προσπάθεια και σκληρή διαπραγμάτευση εντός της κυβέρνησης για να προστατεύσουμε τους πλέον αδύναμους» σημείωσε.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

ΒΙΝΤΕΟ-Βενιζέλος:Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλητηριάζει με ψέματα τον λαό

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ομιλία του στην συνεδρίαση της οργανωτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στις Σέρρες. «Όποιος ισχυρίζεται ότι έχει άλλη λύση οφείλει να την παρουσιάσει, να την τεκμηριώσει», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα και πρόσθεσε:
«Αντί  ο ΣΥΡΙΖΑ να βάλει πλάτη και να στηρίξει, δηλητηριάζει τη συνείδηση, την ψυχή και το μυαλό του ελληνικού λαού με ψέματα».
Για ακόμη μία φορά ο κ. Βενιζέλος άσκησε σκληρή κριτική και στη Χρυσή Aυγή, λέγοντας ότι εκμεταλλεύεται τα κενά του κράτους, την αδυναμία λειτουργίας της αστυνομίας, τα κενά του κοινωνικού κράτους και την ανάγκη να υπάρχουν παροχές σε ανθρώπους που είναι στην απόλυτη φτώχεια. «Έτσι ξεκινά το αυγό του φιδιού και εκκολάπτεται και μετά δεν μπορείς να το συγκρατήσεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Βενιζέλος μίλησε σκληρά για την αντιπολίτευση και τον ρόλο της λέγοντας ότι: «Όποιος νομίζει ότι μπορεί να πουλάει ψεύτικο τσαμπουκά στις διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη πρέπει να δει πως εξελίχθηκαν τώρα οι διαπραγματεύσεις και πόσο πιο δύσκολες ήταν οι προηγούμενες γιατί η Ευρώπη δεν σκέφτεται και δεν αντιδρά ορθολογικά, υπάρχουν πολιτικοί καταναγκασμοί», επεσήμανε.

Δείτε το βίντεο από το MEGA






Read more...

Αναχώρησε για Μόναχο Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας θα έχει ο Αντώνης Σαμαράς


Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς
Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς   (Φωτογραφία:  Fosphotos )

Αθήνα
Για το Μόναχο αναχώρησε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος αναμένεται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Χορστ Ζεεχόφερ.

Νωρίτερα την Κυριακή βρέθηκε στην Κύπρο, όπου ήταν ο κύριος ομιλητής στο τέταρτο ετήσιο μνημόσυνο του τέως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου.

Η επίσκεψη Σαμαρά στο Μόναχο στοχεύει στην ενίσχυση της κατανόησης μεταξύ των δύο πλευρών. Σε συνέντευξή του, μάλιστα, σε βαυαρική εφημερίδα ο πρωθυπουργός εκφράζει την ελπίδα του για επανεκκίνηση των σχέσεων με τη Γερμανία.

«Είμαστε εταίροι, μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες και ιδανικά, δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα ο ένας από τον άλλο, αλλά έχουμε πολλά να κερδίσουμε, αν συνομιλούμε πιο πολύ. Προσβλέπω σε ένα νέο ξεκίνημα στις σχέσεις μας» σημειώνει ο πρωθυπουργός και διαβεβαιώνει για την αποφασιστικότητά του να εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα μέτρα.

«Σαφής στόχος μας είναι να αποτρέψουμε την χρεοκοπία. Θέλουμε ως κράτος να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας -πολιτικά και οικονομικά. Αυτός είναι ένας σκληρός αγώνας. Αλλά θα τον κερδίσουμε και θα γίνει μια ιστορία επιτυχίας για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Εν τω μεταξύ είναι αποστολή μας να αποδειχθούμε από κάθε άποψη αξιόπιστοι» τονίζει.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Κανονικά ο εφοδιασμός της αγοράς Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες φορτηγών


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Ανέστειλαν τις προγραμματισμένες απεργίες διαρκείας, που θα ξεκινούσαν από τη Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου, οι 30.000 ιδιοκτήτες φορτηγών Δημόσιας Χρήσης, εκτιμώντας ότι μια ενδεχόμενη απεργία τους μέσα στην εορταστική περίοδο μπορεί να προκαλέσει σοβαρότατα προβλήματα στην ήδη δοκιμαζόμενη αγορά.

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης που είχαν την Κυριακή, οι ιδιοκτήτες φορτηγών αποφάσισαν την αναστολή των κινητοποιήσεων «προκειμένου να ολοκληρωθεί ο διάλογος με το υπουργείο, καθώς και να συναντηθούμε άμεσα με την τρόικα για να τους πείσουμε για το δίκαιο των αιτημάτων μας», όπως είπε ο πρόεδρος των ιδιοκτητών Πέτρος Σκουληκίδης.

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δημόσιας Χρήσης διαμαρτύρονται για τις ρυθμίσεις που εισήγαγε το υπουργείο Μεταφορών στο πολυνομοσχέδιο σχετικά με την άρση των περιορισμών στη μίσθωση μικρών φορτηγών. Οι ρυθμίσεις αφορούν:
  • Μίσθωση φορτηγών, κάτω των 3,5 τόνων, από επιχειρήσεις και ιδιώτες. Αίρονται οι περιορισμοί που υπάρχουν ως προς τον ελάχιστο χρόνο μίσθωσης μικρών φορτηγών, ως 3,5 τόνους, από επιχειρήσεις και ιδιώτες.
  • Μίσθωση φορτηγών οχημάτων στις οδικές εμπορευματικές μεταφορές, χωρίς οδηγό.
Το υπουργείο Μεταφορών έχει ξεκαθαρίσει στους αυτοκινητιστές ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμιά αλλαγή στο θέμα των μισθώσεων, καθώς ήταν από τα προαπαιτούμενα της τρόικας. Όμως, επισημαίνει, πως υπάρχουν περιθώρια για ικανοποίηση άλλων αιτημάτων του κλάδου.

Οι ιδιοκτήτες εκτιμούν, για παράδειγμα, ως θετική εξέλιξη η πρόθεση του υπουργείου Μεταφορών να συνηγορήσει στις ιδιωτικές εταιρείες, που εκμεταλλεύονται τα διόδια, έτσι ώστε να μειωθεί το αντίτιμο των διοδίων που καταβάλλουν.

Υπέρ της εξάντλησης του διαλόγου με το υπουργείο Μεταφορών και κατά των άμεσων κινητοποιήσεων, τάχθηκαν και οι διεθνείς μεταφορείς (ΟΦΑΕ), που αντιδρούν στις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου. Με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου επιτρέπεται η μίσθωση φορτηγών δημόσιας χρήσης χωρίς οδηγό από μη μεταφορικές επιχειρήσεις και η χρήση τους για μεταφορές των ιδίων η τρίτων.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Οδικός χάρτης» Λοβέρδου Έως τα μέσα του 2013 η ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ μπορεί να μετεξελιχθεί σε κόμμα


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Σαφές χρονοδιάγραμμα έδωσε ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος για τη μετεξέλιξη της Ριζοσπαστικής Κίνησης Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας (ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ.) σε πολιτικό κόμμα.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 ο ανεξάρτητος βουλευτής δήλωσε ότι από τον ερχόμενο Μάρτιο έως τον Ιούνιο η πολιτική κίνηση της οποίας ηγείται θα γίνει κόμμα, εφόσον οι συζητήσεις για το σχηματισμό μίας ευρείας σοσιαλδημοκρατικής παράταξης δεν καρποφορήσουν.

Το νέο κόμμα, θα καλύπτει, όπως είπε ο κ. Λοβέρδος ένα πολιτικό φάσμα από τις παρυφές της Νέας Δημοκρατίας έως τις παρυφές του ΣΥΡΙΖΑ.

O κ. Λοβέρδος επανέλαβε ότι στηρίζει την κυβέρνηση και «θα είναι ο τελευταίος», όπως είπε, που θα προκαλέσει κυβερνητική αστάθεια, ενώ τάχθηκε υπέρ της άποψης ότι η παρούσα Βουλή πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία.

Ο ίδιος δήλωσε ότι στο παρελθόν -όσο λειτουργούσε το δικομματικό σύστημα- έχει ταχθεί ανοιχτά κατά της απλής αναλογικής, αλλά επεσήμανε ότι θα λάβει θέση δημοσίως για αυτό το θέμα όταν μελετήσει τα νέα δεδομένα. Τέλος εμφανίστηκε αντίθετος με το να τεθεί η Χρυσή Αυγή εκτός νόμου.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Φωτίζει τα βήματα μας» Ο Ελληνισμός χρειάζεται ηγέτες σαν τον Τάσσο Παπαδόπουλο, δήλωσε ο πρωθυπουργός


Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Λευκωσία, Κύπρος
Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς ήταν ο κύριος ομιλητής, την Κυριακή, στο τέταρτο ετήσιο μνημόσυνο του τέως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, τον οποίο χαρακτήρισε «σύμβολο του Ελληνισμού, του οποίου το όνομα έγινε εθνικό κεφάλαιο».

Το μνημόσυνο τελέστηκε στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου της κοινότητας Δευτεράς, όπου βρίσκεται η οικογενειακή κατοικία της οικογένειας Παπαδοπούλου, που τον προσκάλεσε στην Κύπρο.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι στα δύσκολα αυτά χρόνια «ο Ελληνισμός χρειάζεται ηγέτες και ο Τάσσος Παπαδόπουλος φωτίζει τα βήματα μας».

Αναφερόμενος στην περίοδο του δημοψηφίσματος για το σχέδιο Ανάν, ο κύριος Σαμαράς είπε ότι το 2004 κάποιοι προσπάθησαν να τιμωρήσουν την Κύπρο.

Υπενθυμίζοντας την αναφορά του Τάσσου Παπαδόπουλου, ότι παρέλαβε κράτος και δεν θα παραδώσει κοινότητα, ο κ. Σαμαράς είπε ότι ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλούσε για λογαριασμό όλων των Ελλήνων.

Επεσήμανε επίσης ότι, επί των ημερών του Τάσσου Παπαδόπουλου η Κύπρος έγινε πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ανακηρύχθηκε η Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη η οποία, όπως είπε, ήταν μια πολιτική κίνηση μεγάλης έμπνευσης.

Πριν από το μνημόσυνο ο κ. Σαμαράς είχε διαδοχικές συναντήσεις στο ξενοδοχείο του με τον πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ Αντρο Κυπριανού και τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Μάριο Καρογιάν.

Το βράδυ του Σαββάτου ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του Έλληνα πρωθυπουργού, στην εξοχική κατοικία του στο Κελλάκι κοντά στη Λεμεσό.

Αργότερα την Κυριακή ο κ. Σαμαράς αναχωρεί για το Μόναχο, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

"Ιερά" ακίνητα


Δύο από τα ακίνητα που σχετίζονται με μέλη της οικογένειας του μητροπολίτη Νίκαιας και συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο που ερευνά το ΣΔΟΕ, παρουσιάζονται από κυριακάτικη εφημερίδα.
Σύμφωνα, λοιπόν, με το Εθνος της Κυριακής, δύο ακίνητα εντοπίστηκαν στη Γραβιά Φωκίδας, στη θέση "Τζότζικας" και το άλλο στα σύνορα Ν. Ερυθραίας και Εκάλης. Αμφότερα αποτελούν λουξ κατοικίες με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική.
Το ακίνητο στους πρόποδες του Παρνασσού είναι χτισμένο σε πλαγιά, με κλιμακωτά επίπεδα. Το κυρίως κτίριο, εμβαδού περίπου 150 τ.μ., ξεχωρίζει για την παραδοσιακή του αρχιτεκτονική, με λαξευτή πέτρα και ασβεστόλιθο.
Αντίστοιχης πολυτέλειας και ακρίβειας είναι είναι η κατοικία σε Ν. Ερυθραία-Εκάλη. Το σπίτι περιβάλλεται από ψηλά δέντρα, έχει δύο εισόδους και μοιάζει με φρούριο.

Πηγή: Εθνος της Κυριακής

Read more...

ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Εντός των επόμενων ημερών έρχεται και πάλι η πρωτότυπη λίστα Λαγκάρντ



entos-ton-epomenon-imeron-erxetai-kai-pali-i-prototypi-lista-lagkarnt 
Θέμα χρόνου είναι να στείλει η Γαλλική κυβνέρνηση ξανά στην Ελλάδα τη λίστα Λανγκάρντ,στέλνοντας τα πρωτότυπα στοιχεία από τους Έλληνες καταυέτες της  HSBC. 

Όπως δήλωσε στο Πρώτο Θέμα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, η λίστα θα παραδοθεί στις ελληνικές αρχές εντός των αμέσως επόμενων ημερών.


Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί νέα δεδομένα, καθώς οι οικονομικοί εισαγγελείς και το ΣΔΟΕ έχουν βασίσει τις μέχρι τώρα έρευνές τους στο αντίγραφο που τους παραδόθηκε με ένα στικάκι, αφού το πρωτότυπο CD που είχε παραδώσει στον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου η Κριστίν Λαγκάρντ έχει χαθεί, όπως δήλωσε ο ίδιος στη Βουλή. Εξ' αυτού, όσοι είναι επιφορτισμένοι με τον έλεγχο των προσώπων και των στοιχείων που περιλαμβάνονται στη λίστα είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε σχέση με το αν έχουν αφαιρεθεί ή όχι κάποια στοιχεία.


Πρόθεση του κ. Στουρνάρα είναι μόλις την παραλάβει να τη διαβιβάσει στον οικονομικό εισαγγελέα κ.Γρηγόρη Πεπόνη και στον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ κ. Στέλιο Στασινόπουλο. Οι δύο συγκεκριμένες Αρχές διεξάγουν έλεγχο για τα πρόσωπα που αναφέρονται στη λίστα έχοντας διαχωρίσει τους στόχους της έρευνας.


Οι υπηρεσίες της Οικονομικής Εισαγγελίας ερευνούν για τα πολιτικά πρόσωπα και αυτές του ΣΔΟΕ εξετάζουν τα φορολογικά αδικήματα.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η Λίστα Λαγκάρντ δεν είναι ένας απλός κατάλογος με ονόματα και ποσά, αλλά ένα πλήρες τραπεζικό αρχείο που περιλαμβάνει στοιχεία για τους καταθέτες και κινήσεις λογαριασμών, από τους οποίους μεταφέρθηκαν ποσά στους πελάτες που περιλαμβάνει η λίστα, γεγονός που θα καταστήσει αβάσιμους τους ισχυρισμούς ορισμένων περί πιθανής συνωνυμίας.http://newpost.gr/

Read more...

Χαμένοι όλοι με εισόδημα πάνω από 25.000 ευρώ...





«Φοροπαγίδα» για όλους όσοι έχουν εισοδήματα πάνω από 25.000 ευρώ τον χρόνο και είναι μισθωτοί ή συνταξιούχοι αλλά και για τη μεγάλη πλειονότητα των ελεύθερων επαγγελματιών και το σύνολο των... ιδιοκτητών ακινήτων που εισπράττουν και ζουν αποκλειστικά από ενοίκια, δηλαδή αυτούς που ως σήμερα συνιστούν τη μεσαία τάξη στην Ελλάδα, αποτελεί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα έρθει για ψήφιση στη Βουλή.

Οι νέες αλλαγές, όπως αναφέρει το Βήμα, αφορούν τα εισοδήματα του 2013 που θα δηλωθούν το 2014, ενώ οι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα διαπιστώσουν μείωση του μισθού τους από τον πρώτο μήνα του 2013 λόγω της νέας αυξημένης παρακράτησης.

Ειδικότερα, με νέα φορολογική κλίμακα η οποία θα αποτελείται από τρία κλιμάκια αντί για οκτώ που ισχύει σήμερα θα φορολογούνται από το 2013 τα εισοδήματα των μισθωτών και συνταξιούχων με ανώτατο φορολογικό συντελεστή 40% αντί για 45% για το ποσό εισοδήματος που ξεπερνά τις 40.000 ευρώ.

Στο φορολογικό νομοσχέδιο θα προβλέπονται μεταξύ άλλων η νέα κλίμακα, το νέο σύστημα έκπτωσης φόρου ως 1.950 ευρώ για εισοδήματα ως 42.000 ευρώ, η κατάργηση σημαντικού αριθμού φοροαπαλλαγών, η κατάργηση του αφορολογήτου για τα παιδιά και η μερική αποκατάσταση της «ζημιάς» από τα νέα οικογενειακά επιδόματα, αλλά και οι αλλαγές στη φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών, των αγροτών, των ιδιοκτητών ακινήτων που εισπράττουν ενοίκια, των επιχειρήσεων κτλ.

Η νέα φορολογική κλίμακα μισθωτών - συνταξιούχων θα φορολογεί τα εισοδήματα από το πρώτο ευρώ με 21% για τα πρώτα 25.000 ευρώ εισοδήματος, με 36% για το μέρος του εισοδήματος που είναι από 25.001 ευρώ ως 40.000 ευρώ και το υπερβάλλον με 40%.


Read more...

Λοβέρδος: Δεν γυρίζω στο ΠΑΣΟΚ (BINTEO)...



Διαγράφηκα από τον Βενιζέλο και η διαφωνία είναι πολιτική...
Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω, τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος, από το πρωινό του MEGA.
«Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, ούτε έφυγα για να επιστρέψω» είπε χαρακτηριστικά, ενώ... συνέχισε λέγοντας: «δεν θα γυρίσω στο ΠΑΣΟΚ. Διαγράφηκα και η διαφωνία είναι πολιτική με τον Ευάγγελο Βενιζέλο».
Ο πρώην υπουργός λέει για το ΡΙΚΚΣΥ ότι «φιλοδοξούμε να καλύψουμε το πολιτικό κενό που έχει δημιουργηθεί» και ξεκαθαρίζει πως σε ενδεχόμενο εκλογών «θα "κατεβαίναμε" τώρα αν γίνονταν εκλογές, αλλά δεν πρέπει να γίνουν τώρα εκλογές. Θα στηρίξω αυτή τη Βουλή και αυτή την κυβέρνηση».




Read more...

ΜΑΤ και Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν μαζί σε αντιφασιστική πορεία στην Κομοτηνή...





athens.indymedia.org 
Δεν πρόκειται για μια ακόμη καταγγελία, πρόκειται για την πραγματικότητα. Τρανή απόδειξη, για όσους δεν το έζησαν οι φωτογραφίες και το βίντεο που επισηνάπτω στο τέλος.

Στην ... παραπάνω φωτογραφία φαίνεται καθαρά ο νεοναζί χρυσαυγίτης να περπατάει δίπλα και ανάμεσα από τα ΜΑΤ, έχοντας καλυμμένο το πρόσωπο του και στο χέρι του παλούκι. Τόσο ο χρυσαυγίτης όσο και ο ΜΑΤάς που διακρίνονται επιτήθονται στους αντιφασίστες.
Ο κουκουλονόμος ισχύει μόνο για τους διαδηλωτές των αντιμνημονιακών διαδηλώσεων και για αναρχικούς!!!

Σήμερα το βράδυ στην Κομοτηνή, μπάτσοι και νεοναζί χρυσαυγίτες επιτέθηκαν παρέα στην αντιφασιστική πορεία.

Οι μπάτσοι είχαν αποκόψει τον δρόμο που οδηγούσε στα γραφεία τους και από ένα διπλανό στενό, επιτέθηκαν στην πορεία από κοινού στήνοντας ουσιαστικά ενέδρα στους αντιφασίστες.

Οι φωτογραφίες και το βίντεο μιλούν από μόνα τους για την αγαστή συνεργασία τους.

Οι μάσκες της δημοκρατίας έχουν πέσει από καιρό. Δεν έχουμε αυταπάτες. Οι χαλαρές πορειούλες δεν υπάρχουν, έχουμε καθημερινό πόλεμο με όλα τα μέσα.
Τσακίστε τον φασισμό και τον κρατισμό, δυναμικές ετοιμοπόλεμες πορείες.





Read more...

Θρύλοι και αλήθειες για το τέλος του κόσμου...





Ο αρχαίος λαός των Μάγια, που κατοίκησε στην κεντρική Αμερική, εξαφανίστηκε με μυστηριώδη τρόπο, το ίδιο αινιγματικά όπως ήταν άλλωστε και η εμφάνισή του στην ευρύτερη περιοχή του νότιου Μεξικού και της Γουατεμάλας.

Πριν εξαφανιστούν όμως στα... βάθη της τροπικής ζούγκλας οι Μάγια άφησαν πίσω τους κληρονομιά στην ανθρωπότητα τις απίστευτες αστρονομικές και μαθηματικές κατακτήσεις τους και τα πολύπλοκα ημερολόγιά τους, με τα οποία μετρούσαν το χρόνο μέσα από μεγάλες κυκλικές περιόδους. Μαζί με αυτά μας κληροδότησαν και έναν εριστικό γρίφο που ερμηνεύτηκε ως το τέλος του μεγάλου χρονικού κύκλου αλλά και ως «προφητεία» για το τέλος του κόσμου.

Η περίοδος που διανύουμε ξεκίνησε στις 11 Αυγούστου του 3.144 π.Χ. και ολοκληρώνεται στις 21 Δεκεμβρίου του 2012, μια χρονική στιγμή για την οποία γράφτηκαν πολύ απαισιόδοξες προβλέψεις.

Για τους επιστήμονες, αστροφυσικούς, ιστορικούς και γεωλόγους η συγκεκριμένη ημερομηνία του Δεκέμβρη δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από μία απλή ολοκλήρωση ενός μεγάλου κύκλου, με τον οποίο οι Μάγια μετρούσαν το χρόνο.

Υποθέτοντας ότι ο κόσμος δεν πρόκειται να καταστραφεί στις 21 Δεκεμβρίου του 2012, αρκετοί αναρωτιούνται γιατί είναι τόσο σημαντική η συγκεκριμένη ημερομηνία.

Η σημασία της δεν έγκειται όπως αναφέρει ο "Τύπος της Κυριακής" μόνο στο γεγονός ότι η εποχή των Μάγια φτάνει στο τέλος της, αλλά στα ουράνια γεγονότα που έχουν επιβεβαιωθεί από τους αστρονόμους ότι θα προκύψουν κατά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Η 21η Δεκεμβρίου είναι η μέρα που λαμβάνει χώρα το Χειμερινό Ηλιοστάσιο και για το 2012 ο Ήλιος θα είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένος με το κέντρο του γαλαξία μας.

Ο Ισημερινός του Γαλαξία μας και το μονοπάτι του Ηλίου πρόκειται να διασταυρωθούν στις 11.11 π.μ. GMT, στις 21 Δεκεμβρίου 2012. Εκείνο που κάνει το συγκεκριμένο γεγονός να ξεχωρίζει είναι πως αυτή η ευθυγράμμιση του 2012 θα έχει σχέση και με τα πολύ μακρινά αστέρια. Δηλαδή, η ευθυγράμμιση θα είναι δεξιά κατά μήκος όλου του γαλαξία κι αυτή η μετάπτωση των ισημεριών, που πηγαίνει σε έναν πλήρη κύκλο, συμβαίνει, από αστρονομικής πλευράς, μόνο μία και μοναδική φορά κάθε 26.000 χρόνια.

Βιομηχανία τρελών κερδών στο ρυθμό της συντέλειας

Η απορία πάντως που μένει αναπάντητη είναι αν σε δώδεκα μέρες από σήμερα θα τελειώσει ο κόσμος. Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά. Πάνω σε αυτή την αβεβαιότητα άλλωστε στήθηκε μια ολόκληρη «βιομηχανία» τα κέρδη της οποίας χτυπούν κόκκινο, ειδικά εκεί όπου μεγαλούργησαν οι Μάγια, στην Κεντρική Αμερική.

Κινηματογραφικές ταινίες, ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικές σειρές με θέμα το τέλος του κόσμου στις 21 Δεκεμβρίου, βιβλία που υπερθεματίζουν και άλλα που αμφισβητούν την έλευση του Αρμαγεδδώνος, είναι μερικοί μόνο από τους τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται η «βιομηχανία» αυτή.

Ασφαλώς από το χορό των δισεκατομμυρίων δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι χώρες της Κεντρικής Αμερικής όπου αναπτύχθηκε ο πολιτισμός των Μάγια.

Η κινητικότητα στις περιοχές είναι μεγάλη, ενώ μόνο στο Μεξικό ως το τέλος της χρονιάς αναμένεται να έχουν συρρεύσει 52 εκατ. τουρίστες.

Τα τουριστικά γραφεία πλασάρουν ένα ταξίδι στον θεωρούμενο φυσικό χώρο των Μάγια ως «τελευταία ευκαιρία», ενώ οι Αρχές καθησυχάζουν ότι τίποτα δεν πρόκειται να συμβεί…


Read more...

Απόρρητη έκθεση βόμβα: Έχουμε πετρέλαιο και φυσικό αέριο αξίας 1,3 τρισ.! ...



Κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που μπορούν να φέρουν στη χώρα μας 1,3 τρισ. δολάρια κρύβονται στον Ελληνικό υποθαλάσσιο χώρο, σύμφωνα με απόρρητη έκθεση που παρέδωσαν στο πρωθυπουργό τρεις Έλληνες καθηγητές.

Η... έκθεση αυτή που υπογράφεται από τους επιστήμονες Ηλία Κονοφάγο , Αντώνη Φώσκολο και Νίκο Λυγερό, περιγράφει όλες τις ενέργειες που πρέπει άμεσα να γίνουν για την εκμετάλλευση των Ελληνικών υδρογονανθράκων .

Σύμφωνα με την "Real News", η έκθεση παραδόθηκε από τους ίδιους τους καθηγητές στα χέρια του πρωθυπουργού και επισημαίνεται ότι η πολιτεία πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε ουσιαστικές συνομιλίες με τα γειτονικά κράτη για την οριοθέτηση της ΑΟΖ και τη δημιουργία του κατάλληλου πολιτικού κλίματος.

Η αξιοποίηση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου που εντοπίζονται νότια της Κρήτης μπορούν να αποφέρουν έσοδα στο Ελληνικό Δημόσιο ύψους 270 δισ. δολαρίων ενώ εαν συνυπολογιστεί και η πιθανότητα ανακάλυψης πετρελαίου το όφελος θα εκτιναχθεί στα 1,3 δισ. δολάρια

Η αποκάλυψη αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά από την έκθεση της Deutsche Bank που έκανε λόγο για γεωλογικές έρευνες που αν επαληθευτούν, θα «χαρίσουν» στην Ελλάδα σημαντικά κέρδη από την ύπαρξη υδρογονανθράκων στο υπέδαφός της.


Read more...