Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

«Οδικός χάρτης» Λοβέρδου Έως τα μέσα του 2013 η ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ μπορεί να μετεξελιχθεί σε κόμμα


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Σαφές χρονοδιάγραμμα έδωσε ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος για τη μετεξέλιξη της Ριζοσπαστικής Κίνησης Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας (ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ.) σε πολιτικό κόμμα.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 ο ανεξάρτητος βουλευτής δήλωσε ότι από τον ερχόμενο Μάρτιο έως τον Ιούνιο η πολιτική κίνηση της οποίας ηγείται θα γίνει κόμμα, εφόσον οι συζητήσεις για το σχηματισμό μίας ευρείας σοσιαλδημοκρατικής παράταξης δεν καρποφορήσουν.

Το νέο κόμμα, θα καλύπτει, όπως είπε ο κ. Λοβέρδος ένα πολιτικό φάσμα από τις παρυφές της Νέας Δημοκρατίας έως τις παρυφές του ΣΥΡΙΖΑ.

O κ. Λοβέρδος επανέλαβε ότι στηρίζει την κυβέρνηση και «θα είναι ο τελευταίος», όπως είπε, που θα προκαλέσει κυβερνητική αστάθεια, ενώ τάχθηκε υπέρ της άποψης ότι η παρούσα Βουλή πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία.

Ο ίδιος δήλωσε ότι στο παρελθόν -όσο λειτουργούσε το δικομματικό σύστημα- έχει ταχθεί ανοιχτά κατά της απλής αναλογικής, αλλά επεσήμανε ότι θα λάβει θέση δημοσίως για αυτό το θέμα όταν μελετήσει τα νέα δεδομένα. Τέλος εμφανίστηκε αντίθετος με το να τεθεί η Χρυσή Αυγή εκτός νόμου.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: