Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Μαρία Κυριακοπούλου : «Η Κοινωνική Συμφωνία με ισχυρή φωνή στη νέα Βουλή»

Τη βεβαιότητα ότι η «Κοινωνική Συμφωνία» θα έχει ισχυρή φωνή στην επόμενη Βουλή, ώστε να αποτελέσει το ανάχωμα στον κατήφορο του Μνημονίου και της αδιέξοδης λιτότητας που έχουν συνυπογράψει ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. εξέφρασε η βουλευτής Αχαίας Μαρία Κυριακοπούλου, με αφορμή τη λήξη της προεκλογικής περιόδου.
«Σήμερα οι πολίτες με τη δύναμη της ψήφου τους  -τονίζει-  θα δώσουν ηχηρή απάντηση στις πολιτικές που οδηγούν την Ελλάδα στην εξαθλίωση και την  υποτέλεια. Εχουν την μοναδική ευκαιρία να επιλέξουν έναν άλλο δρόμο, ώστε να ξαναχτίσουμε την οικονομία σε ισχυρές βάσεις και να ξαναδώσουμε στους πολίτες το χαμόγελο και στην χώρα  την χαμένη της αξιοπρέπεια.
Η Κοινωνική Συμφωνία στη νέα Βουλή θα δράσει ως καταλύτης για μια πατριωτική και προοδευτική λύση. Για ένα άλλο ήθος στην πολιτική, μακριά από εξαρτήσεις και υποταγή σε εξωθεσμικά κέντρα αποφάσεων».

Read more...

«Τσιμεντοποιείται» η Σαντορίνη με υπογραφή Σιφουνάκη...



«Περιβαλλοντικά» εγκλήματα μιας «πράσινης» κυβέρνησης...
Το ξακουστό ανά τον κόσμο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης θα καλύψουν προσεχώς τέσσερα υπερμεγέθη ξενοδοχεία που αναμένεται να χτιστούν στην παραλία Βλυχάδα.
Οι αρχιτεκτονικές μελέτες έχουν ήδη...
γίνει, οι υπογραφές έχουν πέσει και τα μεγαθηρία ετοιμάζονται για την πρώτη τους εμφάνιση στην παρθένα παραλία.

Τι και αν η συγκεκριμένη περιοχή θεωρείται προστατευόμενη και χαρακτηρίζεται ως «τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλους»;

Για τους «αρχιερείς» των αυθαιρεσιών όλα αυτά είναι λεπτομέρειες που εύκολα παρακάμπτονται με τα κατάλληλα μέσα. Το εν λόγω «θαύμα» έγινε με την υπογραφή Σιφουνάκη - Παπακωνσταντίνου και στην κόκκινη παραλία εντός ολίγων μηνών θα ανεγερθούν τέσσερα υπερπολυτελή ξενοδοχεία.

Η συγκεκριμένη απόφαση θεωρείται καταστροφική για τον φυσικό χώρο της περιοχής ενώ «τελειώνει» οικονομικά και τις μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις.

Το όλο θέμα αρχίσε με τη συρρίκωνση της προτεινόμενης ζώνης προστασίας στη Βλυχάδα κατά 350 μέτρα... εν μία νυχτί (!)

Ειδικότερα, το αρχικό σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τη δόμηση στο νησί, το οποίο είχε διαβιβαστεί στο τέλος του 2011 στον δήμο Θήρας για γνωμοδότηση, θεσμοθετούσε μια ζώνη πλάτους 500 μέτρων για προστασία των φυσικών σχηματισμών κατά μήκος τμήματος της ακτής δυτικά της Βλυχάδας έως και τον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου. Στη ζώνη αυτή απαγορεύονταν κάθε δόμηση, η αλλοίωση του τοπίου και του φυσικού περιβάλλοντος. Τελικά και έπειτα από πιέσεις προτάθηκε η δημιουργία μιας μικρότερης ζώνης προστασίας 200 μέτρων.

Ακολούθησαν τα γνωστά «μαγειρέματα» στα γραφεία του YΠΕΚΑ με συνέπεια στο σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο τελικά διαβιβάστηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για γνωμοδότηση, η ζώνη προστασίας να έχει συρρικνωθεί σε 150 μέτρα.


Ο Σιφουνάκης οδηγεί τη Σαντορίνη στα «τάρταρα»
Ο «άρχοντας» των αυθαιρετούντων κ. Νίκος Σιφουνάκης με την ανοχή του υπουργού του ΠΕΚΑ Γιώργου Παπακωνσταντίνου αναδιατύπωσε λοιπόν το άρθρο 14 του Προεδρικού διατάγματος που αφορούσε στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, οι οποίες πλέον θα μπορούν να κατασκευάζονται ακόμα και σε περιοχές ΝATURA, όπως χαρακτηρίζεται και η περιοχή της Βλυχάδας στη Σαντορίνη.

Η Σαντορίνη, που έχει ψηφισθεί ως ένα από τα ομορφότερα νησιά του κόσμου, τσιμεντοποιείται σταδιακά με τις ευλογίες του «πράσινου» υπουργείου και γίνεται έρμαιο στα χέρια της διαπλοκής. Οι κάτοικοι του νησιού αδυνατούν να αντιδράσουν, καθώς η απόφαση για την ανέγερση των ξενοδοχειακών μονάδων θεωρείται ήδη ειλημμένη.

Και ενώ ο θόρυβος από το πρώτο σκάνδαλο με την τσιμεντοποίηση της Βλυχάδας δεν λέει να κοπάσει, έρχεται ακόμη ένα σκάνδαλο να προστεθεί στη «μαύρη» λίστα του «περιβαλλοντολόγου» κ. Σιφουνάκη.

Στα τοπικά site της Σαντορίνης κυκλοφορεί η είδηση, πως ένα εκ των τουριστικών οικημάτων που αναμένεται να χτιστούν στη Βλυχάδα, ανήκει στον πεθερό του αναπληρωτή υπουργού και μεγαλοξενοδόχο κ. Δασκαλαντωνάκη. Εάν η συγκεκριμένη πληροφορία επιβεβαιωθεί τότε θα κάνουμε αδιαμφισβήτητα λόγο για μία είδηση - «βόμβα» και τον λόγο για τις οικογενειακές αυθαιρεσίες θα έχει πλέον η Δικαιοσύνη.

Οι διοικούντες του ΥΠΕΚΑ, του υπουργείου που υποτίθεται πως έχει στόχο τη διασφάλιση ενός ισορροπημένου περιβάλλοντος, προβαίνουν σε περιβαλλοντικά εγκλήματα τα οποία βαπτίζουν ως «ανάπτυξη» και κατακρεουργούν κάθε έννοια περιβαλλοντικής ευσυνειδησίας. Η ανέγερση των συγκεκριμένων ξενοδοχειακών μονάδων γίνεται με νέο Προεδρικό Διάταγμα και οι όποιες αντιστάσεις κάμπτονται από την ηγεσία του «αμαρτωλού» ΥΠΕΚΑ.

Η τοπική εφορία Αρχαιοτήτων δεν έδωσε τη συγκατάθεση της για την ανέργεση των ξενοδοχείων, καθώς αυτά βρίσκονται σε πολύ κοντική απόσταση από τον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου. Παρόλα αυτά, στο «κόλπο» μπήκε και το υπουργείο Πολιτισμού, που γνωμοδότησε θετικά και η τελική απόφαση ελήφθη. Όλες αυτές οι αυθαιρεσίες έχουν βεβαίως έναν και μοναδικό σκοπό: Το ιδίον όφελος εις βάρους του περιβάλλοντος...

Ο κ. Σιφουνάκης μάλιστα εξέδωσε πρόσφατη υπουργική απόφαση κατά την οποία αναστέλλεται η έκδοση οικοδομικών αδειών για την Καλντέρα της Σαντορίνης, προκειμένου να διατηρηθεί η παραδοσιακή ομορφιά της περιοχής. Εξαίρεσε σκοπίμως, όμως, τη Βλυχάδα. Φαίνεται πως ο η κόκκινη παραλία με τους υπέροχους ηφαιστιογενείς βράχους δεν φαινόταν αρκετά όμορφη στα μάτια του...

Φανή Πλατσατούρα
newpost.gr


Read more...

Χαλαρή κουβέντα με ούζο και κρασί, αλλά και... βότκα!...



Οι επικεφαλής των κομμάτων άφησαν για λίγες ώρες την πολιτική και πέρασαν το μεσημέρι του Σαββάτου με χαλαρή κουβέντα, συνοδεία μεζέδων, ούζου και κρασιού, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Κρασάκι πριν από... την εκλογική μάχη

Στο πάρκο Ελευθερίας κάλεσε για γεύμα τους εκπροσώπους του Τύπου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Ο Ευ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι δεν θα ήθελε να γίνε συζήτηση για τα πολιτικά, ενώ εξομολογήθηκε ότι του άρεσαν πάρα πολύ οι περιοδείες που έγιναν στην περιφέρεια. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι επέλεξε να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

Στην Καλαμάτα ο Αντ. Σαμαράς

Τη μεσημεριανή του βόλτα – σε πολύ χαλαρούς ρυθμούς - στο κέντρο της πρωτεύουσας της Μεσσηνία έκανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας όπου είχε τη ευκαιρία να συνομιλήσει με συμπολίτες του, ενώ το απόγευμα αναμένεται να μεταβεί στην Πύλο όπου θα ασκήσει την Κυριακή το πρωί το εκλογικό του δικαίωμα.

Στο εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ η Αλ. Παπαρήγα

Την περιοχή της Λαμπινής και συγκεκριμένα τον Αγ. Ανδρέα όπου βρίσκεται το εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ επισκέφθηκε το πρωί στο η Αλέκα Παπαρήγα και συνομίλησε με ανθρώπους του κόμματος.

Στο Μοναστηράκι για ουζάκι

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε τους δημοσιογράφους στο Μοναστηράκι για ούζο και μεζέ και χαλαρή κουβέντα. Παρών και ο Μανώλης Γλέζος.

Όχι ούζο, αλλά βότκα

Στη «Λαοφιλία», που βρίσκεται κάτω από το κτίριο του ΛΑΟΣ, ο κ. Γ. Καρατζαφέρης είχε συνάντηση με τους δημοσιογράφους και στελέχη του κόμματος. Σχολιάζοντας την επιστολή συμπαράστασης που του έστειλε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, ο κ Καρατζαφέρης είπε ότι «δεν έπρεπε να πίνουν ούζο αλλά βότκα».

Στο Ζάππειο ο Φ. Κουβέλης

Εστιατόριο του Ζαππείου επέλεξε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς για το μεσημέρι του Σαββάτου και καλεσμένους δημοσιογράφους πριν ανοίξουν οι κάλπες. Ο κ. Κουβέλης δήλωσε ικανοποιημένος από την επαφή του με τον κόσμο, ο οποίος θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα αύριο το πρωί στο Περιστέρι.

Ευχαρίστησε τους εθελοντές του κόμματος

Με περιοδεία στην Αττική ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές του κόμματος για την προσφορά τους στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα. Ο κ. Καμμένος θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στη Σαμοθράκη και στη συνέχεια θα επιστρέψει στην Αθήνα.

Στην Κρήτη η Ντ. Μπακογιάννη

Περιοδεία σε χωριά της Κρήτης πραγματοποιεί από το πρωί η πρόεδρος της Δημοκρατικη΄ς Συμμαχίας ενώ θα ψηφίσει στο Ηράκλειο όπου είναι υποψήφια.

Χαλαρή κουβέντα και ούζο

Σε μεζεδοπωλείο της Καλλιθέας με φίλους, συνεργάτες και δημοσιογράφους η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμμαχίας Λούκα Κατσέλη, ενώ το εκλογικό της δικαίωμα θα το ασκήσει στους Αγ. Αναργύρους.

real.gr


Read more...

Ο άνθρωπος που συνέταξε τον τυποκτόνο νόμο και αυτός πρώτος θέσπισε την τιμωρία της κρυφής κάμερας, προδόθηκε από τον φανερό τηλεοπτικό φακό...



Η εκδίκηση της φανερής κάμερας
H εκδίκηση της ιστορίας, είναι ένα πιάτο που καταναλώνεται κρύο, αν όχι παγωμένο όπως λένε οι σοφοί.
Ο άνθρωπος που συνέταξε τον τυποκτόνο νόμο και αυτός πρώτος θέσπισε την τιμωρία της κρυφής κάμερας, προδόθηκε από τον φανερό τηλεοπτικό φακό. Όχι εκείνον των συστημικών ΜΜΕ, ούτε αυτόν της δημόσιας τηλεόρασης. Αλλά από τον φακό των ανεξάρτητων, των εκτός συστήματος μέσων ενημέρωσης που...
σέβονται τον εαυτό τους και τους πολίτες.



Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα πρέπει να αισθανόταν μεγάλη μοναξιά το βράδυ της Παρασκευής λίγο πριν την λήξη της προεκλογικής μάχης. Η Πλατεία ήταν άδεια παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του συστημικού τηλεοπτικού φακού.



Ακριβώς από πάνω από την Πλατεία, μία άλλή κάμερα αποτύπωνε την οδυνηρή πραγματικότητα. Η διάταξη των πιστών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορούσε να καλύψει τα κενά. Όπως άλλωστε και την προηγούμενη ημέρα η τηλεοπτική κάλυψη δεν κατάφερε να αποκρύψει από τους πολίτες την «συγκεντρωσιακή ένδεια» της Νέας Δημοκρατίας στο Ζάππειο.


(REC: 08:00 Μ.Μ)

Οι φωτογραφίες αποκαλύπτουν του λόγου το αληθές και η αλήθεια τους συγκρούεται με την αναλήθεια των κομματικών επιτελείων.


(REC: 8:15 Μ.Μ.)


(REC: 8:30 Μ.Μ.)


(REC: 8:40 Μ.Μ., ΣΥΜΒΟΛΗ Β. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ)

Ήταν προφανές μεγάλο λάθος και σύμπτωμα αλαζονείας και αυταρέσκειας η επιμονή των δύο κομμάτων της πρώην εξουσίας να διοργανώσουν ανοικτές συγκεντρώσεις.
Η σύγκριση με το παρελθόν, ακόμη και το πιο πρόσφατο και κυρίως η πιστοποίηση της απέχθειας που τρέφουν οι πολίτες σε αυτού του τύπου προεκλογικές φιέστες αναπόφευκτα αναγκάζουν τους πολιτικούς αρχηγούς και τα επιτελεία τους να αναρωτηθούν αν όντως υφίσταται όριο στην ανοησία και την αμετροέπεια.
"zougla"

Αναρτήθηκε από sibilla

Read more...

Δεν ξεχνώ τι έκανες πέρυσι εκεί που μιλάς τώρα!...



Δύο ημέρες πριν τις εκλογές, κάποιοι δεν συγχωρούν και είναι αποφασισμένοι να φέρουν την αλλαγή, ρωτώντας:

«Θυμάστε τι ... γινόταν την ίδια περίοδο πέρυσι στο Σύνταγμα;»

Δείτε χαρακτηριστικά τη φωτογραφία που ανέβασε στο twitter o χρήστης Eddie…




































prionokordela.gr


Read more...

Eκλογές 2012: Που ψηφίζουμε με ένα κλικ ..




Αν δεν γνωρίζετε ακόμα που ψηφίζετε, τότε, πολύ απλά, με ένα κλικ θα λύσετε το πρόβλημα.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών, έχει ξεκινήσει η ... διαδικασία ενημέρωσης της σχετικής ιστοσελίδας του υπουργείου αναφορικά με τα στοιχεία των εκλογικών τμημάτων, στα οποία θα ψηφίσουν οι εκλογείς.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.ypes.gr/Services/eea/eea.htm (ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ), οι ψηφοφόροι μπορούν να βρουν το τμήμα στο οποίο θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Αμεσα οι ψηφοφόροι πρέπει λοιπόν να μάθουν σε ποιο εκλογικό τμήμα θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν όσοι εκλογείς, στις τοπικές εκλογές (δημοτικές και περιφερειακές) είχαν ζητήσει μεταδημότευση για να μπορούν να είναι υποψήφιοι σε δήμο διαφορετικό απ' αυτόν, στα δημοτολόγια του οποίου ήταν γραμμένοι.

Read more...

Χρήσιμες πληροφορίες για την εκλογική διαδικασία- Μάθετε που ψηφίζετε



Χρήσιμες πληροφορίες για την εκλογική διαδικασία- Μάθετε που ψηφίζετε
Λίγοι πριν τις κρίσιμες εκλογές 2012 πολλοί ψηφοφόροι δεν έχουν ενημερωθεί ακόμα πού ψηφίζουν και πρέπει να αναζητήσουν το εκλογικό τμήμα που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.


Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, μέσα από την ιστοσελίδα «ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ» στο www.ypes.gr υπάρχει ενημέρωση για τα εκλογικά τμήματα που ψηφίζει ο καθένας.

Για όσους δεν έχουν πρόσβαση στο internet το υπουργείο Εσωτερικών προέβλεψε ενημέρωση και μέσω τηλεφωνικών γραμμών. Για να αποφύγετε λοιπόν τυχόν... μπέρδεμα μπορείτε να καλέσετε από σήμερα και μέχρι και την ημέρα των εκλογών από τις οκτώ το πρωί μέχρι τις οκτώ το βράδυ στα τηλέφωνα:

2131511125,
2131511143,
2131511153,
2131511119,
2131511146,
2131361154,
2131361160,
2131361161,
2131361165,
2131361182.

Σε αυτές τις εκλογές δικαίωμα να ψηφίσουν έχουν όλοι οι πολίτες Ελληνες και Ελληνίδες που συμπλήρωσαν το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας τους, δηλαδή, όλοι όσοι γεννήθηκαν από 1/1/1994 - 31/12/1994. Η αναγνώριση των εκλογέων γίνεται με βάση την αστυνομική τους ταυτότητα που προσκομίζουν στην εφορευτική επιτροπή.

Αν δεν έχουν αστυνομική ταυτότητα προσκομίζουν το διαβατήριό τους. Αν πρόκειται για στρατιωτικούς και γι’ αυτούς που υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας, η αναγνώρισή τους γίνεται με βάση τις στρατιωτικές ή άλλες υπηρεσιακές τους ταυτότητες.

Τα εκλογικά βιβλιάρια έχουν καταργηθεί και η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος γίνεται βάσει του ειδικού εκλογικού αριθμού, που είναι ατομικός και μοναδικός.

Οι εκλογείς προσέρχονται στο εκλογικό κέντρο και παρουσιάζονται στην εφορευτική επιτροπή, η οποία αναγνωρίζει την ταυτότητά τους και επαληθεύει την εγγραφή τους στον εκλογικό κατάλογο. Απαγορεύεται στον εκλογέα να ρίξει το ψηφοδέλτιό του στην κάλπη αν αυτό δεν είναι μέσα στο φάκελο με το ειδικό γνώρισμα ή αν δεν έχει κλειστεί ο φάκελος και αν ο εκλογέας δεν αποσύρθηκε πρώτα στον ξεχωριστό χώρο.

Πόσους σταυρούς προτίμησης βάζουμε

Κάθε εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ υποψηφίων, σημειώνοντας σταυρό δίπλα στο όνομα του υποψηφίου στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού.

Στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται από ένας μέχρι και τρεις βουλευτές, βάζουμε έναν σταυρό. Στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται από τέσσερις έως και επτά βουλευτές, βάζουμε μέχρι δύο σταυρούς. Στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται από οκτώ έως και δώδεκα βουλευτές, βάζουμε μέχρι τρεις σταυρούς. Στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται περισσότεροι από δεκατρείς βουλευτές, βάζουμε μέχρι τέσσερις σταυρούς.

Πληροφορίες για τους ετεροδημότες

Οι ετεροδημότες ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους, τους συνδυασμούς και τους υποψηφίους της εκλογικής περιφέρειας, στους βασικούς εκλογικούς καταλόγους της οποίας είναι εγγεγραμμένοι. Ανάλογα με τον αριθμό των ετεροδημοτών μπορούν να συσταθούν αμιγή ή μεικτά εκλογικά τμήματα.

Αμιγή εκλογικά τμήματα συνιστώνται, όταν ο αριθμός των ετεροδημοτών που προέρχονται από την ίδια βασική εκλογική περιφέρεια είναι μεγάλος. Μεικτά εκλογικά τμήματα συνιστώνται, όταν ο αριθμός των ετεροδημοτών από διάφορες βασικές εκλογικές περιφέρειες είναι μικρός.

Προϋπόθεση για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός τους αποτελεί η εγγραφή, σε όλη την εφετειακή περιφέρεια του τόπου διαμονής τους, τουλάχιστον 40 ετεροδημοτών προερχόμενων από την ίδια βασική εκλογική περιφέρεια. Για πληροφορίες και βοήθεια σχετικά με το πού ψηφίζουν οι ετεροδημότες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 210.33.02.411 και 210.33.01.106.

Πληροφορίες για δικαστικούς αντιπροσώπους και ενημέρωση από το Δήμο Αθηναίων

Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι ενημερώνονται από την Παρασκευή 04/05/2012 στα τηλέφωνα 210 5277.011 (πέντε γραμμές).

Παράλληλα, σε κεντρικά σημεία της Αθήνας θα αναρτηθεί σε ειδικά πλαίσια, το πρόγραμμα ψηφοφορίας που θα περιλαμβάνει τους συνδυασμούς των κομμάτων και τα εκλογικά τμήματα της Α΄ Περιφέρειας Αθηνών.

Για την εξυπηρέτηση των εκλογέων οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων θα λειτουργούν έως και την Κυριακή 6 Μαΐου 2012 με το εξής πρόγραμμα:

Υπηρεσίες Λιοσίων 22 -Παρασκευή 04/05/2012 από 08.00 έως 22.00 -Σάββατο 05/05/2012 από 08.00 έως 24.00 -Κυριακή 06/05/2012 από 06.00 έως πέρατος μετάδοσης αποτελεσμάτων

ΚΕΠ Δήμου Αθηναίων -Παρασκευή 04/05/2012 από 08.00 έως 20.00 -Σάββατο 05/05/2012 από 08.00 έως 14.00

Δ/νση Αστικής Κατάστασης (Δημοτολόγιο – Πλ.Κοτζιά) -Παρασκευή 04/05/2012 από 08.00 έως 21.00 -Σάββατο 05/05/2012 από 08.00 έως 20.00 -Κυριακή 06/05/2012 από 07.00 έως 19.00

Δημοτικές κοινότητες (Πιστοποιητικά ταυτοπροσωπίας της 1ης Δημοτικής Κοινότητας εκδίδονται στην Δ/νση Αστικής Κατάστασης-Πλ. Κοτζιά) Μόνο για ταυτοπροσωπία -Σάββατο 05/05/2012 από 08.00 έως 20.00 -Κυριακή 06/05/2012 από 07.00 έως 19.00.

Αναστασία Γαλάνη 

Read more...

Οργισμένη απάντηση Πρωτοψάλτη - Ρεμπούτσικα στο Βενιζέλο

«ΜΑΣ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΜΑΣ»


Οργισμένη απάντηση Πρωτοψάλτη - Ρεμπούτσικα στο Βενιζέλο
Την οργή δύο κορυφαίων καλλιτεχνικών προσωπικοτήτων προκάλεσε η χθεσινή προεκλογική συγκέντρωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου που έλαβε χώρα στο Σύνταγμα.

Μετά το τέλος της ομιλίας του πολιτικού αρχηγού ακούστηκε ένα τραγούδι της Άλκηστις Πρωτοψάλτη σε μουσική Ευανθίας Ρεμπούτσικα και στίχους του Μιχάλη Γκανά, γεγονός που προκάλεσε την άμεση αντίδραση των τριών καλλιτεχνών.

Οι ίδιοι απέστειλαν σχετική ανακοίνωση, στην οποία διερωτούνται γιατί τους «στρατολόγησαν», χωρίς να ερωτηθούν προηγουμένως.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των καλλιτεχνών έχει ως εξής:

«Απόψε (4-5-12) ακριβώς μετά την ομιλία του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλου στο Σύνταγμα ακούστηκε από τα μεγάφωνα –με φόντο την πράσινη «θάλασσα» των πλαστικών σημαιών- το τραγούδι «Σε όλα τα νησιά», σε μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και στίχους του Μιχάλη Γκάνα, με τη φωνή της Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Επειδή κανείς από τους τρεις μας δεν ρωτήθηκε από κανέναν, αναρωτιόμαστε ποιοι και με πιο δικαίωμα μας «στρατολόγησαν» στο συγκεκριμένο κόμμα και μας έβαλαν να το διαφημίζουμε χωρίς την άδειά μας. Δηλώνουμε εμβρόντητοι και βαθύτατα προσβεβλημένοι από αυτήν τη συμπεριφορά και προειδοποιούμε:

Απαγορεύουμε τη χρησιμοποίηση του τραγουδιού μας από οποιοδήποτε κόμμα.
Μιχάλης Γκανάς – Ευανθία Ρεμπούτσικα – Άλκηστις Πρωτοψάλτη».http://newpost.gr/

Read more...

Πού θα ψηφίσουν την Κυριακή οι πολιτικοί αρχηγοί

Με το βλέμμα στις κάλπες


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Στα εκλογικά τμήματα, στα οποία είναι εγγεγραμμένοι, ή σε τμήματα των περιφερειών, στις οποίες θέτουν υποψηφιότητα θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα οι πολιτικοί αρχηγοί. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα ψηφίσει στο 231ο Εκλογικό Τμήμα Ιωαννίνων, στις 12 το μεσημέρι.
  • Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ψηφίζει στην Αθήνα, σε εκλογικό τμήμα της Κυψέλης.
  • Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης (περιοχή Σκεπάρνη).
  • Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στην Πύλο
  • Ο τέως πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο Καλέντζι Αχαΐας.
  • Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στο 94ο εκλογικό τμήμα, στο Δημοτικό Σχολείο στον Αγιο Ελευθέριο Θεσσαλονίκης (Κρήτης 88).
  • Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στο 1275ο εκλογικό τμήμα Αθηνών, στο 1ο Λύκειο Πετρούπολης (Ανατολικής Ρωμυλίας & Θεσσαλίας) στις 11:30 το πρωί.
  • Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης στο σχολικό συγκρότημα Παλαιού Φαλήρου, στις 12 το μεσημέρι.
  • Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ - Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο, Αλέξης Τσίπρας, στο 14ο Εκλογικό Διαμέρισμα, 633ο Τμήμα, που λειτουργεί στο 27o & 30o Δημοτικά Σχολεία Αθηνών, Κερκύρας – Κασταλλίας – Χιλιανδαρίου 2-4 στις 11 π.μ.
  • O πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, στο 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Περιστερίου (Χαλκίδος και Οδυσσέως), στις 10 π.μ.
  • Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος σε εκλογικό τμήμα του νομού Έβρου, στον οποίο είναι υποψήφιος.
  • Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη στο Γυμνάσιο του Βενεράτου στο δήμο Ηρακλείου Κρήτης, στις 10 το πρωί.
  • Η Ιωάννα Κοντούλη, επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων, στο 1.625ο εκλογικό τμήμα, στο 6ο Γυμνάσιο - Λύκειο Ζωγράφου (Υδάσπου 18 και Ταξίλου), στις 9 π.μ.
  • Η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη, στο Λύκειο Αγίων Αναργύρων Αττικής, στις 10.30 το πρωί.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Γκάλοπ και οργανώσεις, 24 ώρες πριν την κάλπη, μιλούν για… ραντεβού στα τυφλά

ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΑΜΜΟΣ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ



Γκάλοπ και οργανώσεις, 24 ώρες πριν την κάλπη, μιλούν για… ραντεβού στα τυφλά
Τα κομματικά επιτελεία ξενύχτησαν χθες. Τα μηνύματα από όλη τη χώρα και οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις, δεν προσφέρονταν για εύκολες αποφάσεις- περισσότερο μοιάζουν με δυσεπίλυτους γρίφους. Δεν είναι η σειρά των κομμάτων που τους μπερδεύει.


 Αυτή είναι πλέον γνωστή: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά το ΚΚΕ, με τους Φώτη Κουβέλη και Πάνο Καμμένο να ακολουθούν. Τα ποσοστά είναι που δημιουργούν τους πονοκεφάλους. Φυσικά, ποτέ δεν τα γνώριζαν επακριβώς.

Αλλά αυτή τη φορά είναι χαμηλά, σε σημείο που μια μικρή μετατόπιση ή ορισμένες οριακές νίκες σε κρίσιμους νομούς, ενδεχομένως να αλλάξουν τους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς.

Ενίοτε οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν απίθανα ευρήματα, που θεωρείται απίθανο να επαληθευτούν. Προ ημερών π.χ. ένα από τα «μικρά» κόμματα ανιχνευόταν ότι μπορεί να καταλάβει την πρώτη θέση σε μια από τις μεγαλύτερες εκλογικές περιφέρειες της χώρας.

Στη συνέχεια, οι ενδείξεις άλλαξαν. Το μικρό ποσοστό των πολιτών οι οποίοι δέχονται να απαντήσουν στις δημοσκοπήσεις- κάπου 20- 25%, δεν προσφέρεται για ασφαλή συμπεράσματα.

Για τους λόγους αυτούς, τα επιτελεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ρίχνουν βάρος στις αποκαλούμενες «ειδικές» περιφέρειες. Σαν τέτοιες θεωρούνται οι οκτώ 4εδρικές και οι οκτώ μονοεδρικές.

Στις μονοεδρικές- Γρεβενά, Ευρυτανία, Φωκίδα, Θεσπρωτία, Λευκάδα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Σάμο, είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς τι μπορεί να συμβεί: ο πρώτος… τα παίρνει όλα. Πιο πολύπλοκο είναι το θέμα στις 4εδρικές περιφέρειες.

Σε Έβρο, Καβάλα, Ημαθία, Πιερία, Πέλλα, Καρδίτσα, Κορινθία και Χανιά, ο δεύτερος σε πανελλαδικό επίπεδο, για να εξασφαλίσει μια έδρα, θέλει στο νομό ποσοστό 25% ώστε να την κερδίσει από την πρώτη κατανομή.

Ειδάλλως, οι ιδιομορφίες του εκλογικού νόμου μπορεί και να τον αφήσουν χωρίς καμιά έδρα! Τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και η ΝΔ, φοβούνται το ίδιο πράγμα. Οι μηχανισμοί, γνωρίζοντας ότι βρίσκονται πολύ μακριά από τους στόχους, το τελευταίο 24ωρο να ρίξουν λευκή πετσέτα εγκαταλείποντας την προσπάθεια.

Αύριο το βράδυ θα γνωρίζουμε…

Θέμης Δαγκλής

Read more...

Τα σενάρια της επόμενης ημέρας και οι πιθανότητες συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας

Το μετεκλογικό σταυρόλεξο


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Λίγες ώρες απέμειναν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες της 6ης Μαΐου, στις οποίες κατά τα φαινόμενα τα δύο παραδοσιακά μεγάλα κόμματα της Μεταπολίτευσης, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, θα απωλέσουν μεγάλο μέρος της δύναμής τους, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι δεν θα μπορέσουν να διαμορφώσουν μια κυβέρνηση συνεργασίας που θα οδηγήσει τη χώρα για το επόμενο διάστημα. Προς αυτή την κατεύθυνση βρίσκονται και οι παρεμβάσεις της αππο τους δανειστές εταίρους.

Η κρίσιμη επιλογή των ψηφοφόρων θα έχει να κάνει με την επικράτηση των «φιλοευρωπαϊκών» δυνάμεων ή την επικράτηση των αντιμνημονιακών δυνάμεων. Όπως σημειώνει το Έθνος της Κυριακής, το πρώτο μέτωπο -πλην ΠΑΣΟΚ και ΝΔ- απλώνεται και προς τα αριστερά, όπου η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται πολύ κοντά σε αυτή την επιλογή, και προς τα δεξιά προς τη ΔΗΣΥ της κ. Μπακογιάννη και τη Δράση του κ. Μάνου, που ακόμη κι αν δεν μπουν στη Βουλή, ασκούν επιρροή με τις ψήφους που θα έχουν πάρει.

Οι συσχετισμοί που θα προκύψουν απο την κάλπη θα είναι κρίσιμοι, ειδικά εάν δεν επιτευχθεί αυτοδυναμία. Όπως αναφέρει η Καθημερινή του Σαββάτου, εάν το πρώτο κόμμα κινείται σε σχετικά χαμηλά ποσοστά, το σενάριο των νέων εκλογών εντός ενός μήνα υποχωρεί σημαντικά και κατά τις διερευνητικές εντολές θα πρέπει να αναζητηθούν συγκλίσεις.

Όπως σημειώνουν Τα Νέα Σαββατοκύριακο, τα σενάρια της επόμενη ημέρας δείχνουν κυβέρνηση συνεργασίας, καθώς η ΝΔ δεν δείχνει να αποκτά αυτοδυναμία, εκτός αν διαψεύσει τις δημοσκοπήσεις και περάσει κατά πολύ το 30%.

Στην περίπτωση που η ΝΔ αγγίξει ποσοστά της τάξης του 27% - 28% και ανεξάρτητα από την είσοδο εννέα ή δέκα κομμάτων στη Βουλή, δεν υπάρχει δυνατότητα αυτοδυναμίας.
Μπορεί δηλαδή το μπόνους των 50 εδρών να της δίνει υπερδιπλάσιο αριθμό εδρών από ό,τι στο ΠΑΣΟΚ -έστω κι αν η διαφορά τους κινηθεί σε χαμηλό ποσοστό- αλλά θα υπολείπεται κατά πολύ των 151, με τις οποίες θα αποκτούσε οριακή πλειοψηφία, καθώς συγκεντρώνει 123 έδρες.
Ενδεικτικό είναι πως η ΝΔ με ποσοστά που δεν ξεπερνούν το 30% δεν κερδίζει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ούτε αν η ψαλίδα από το ΠΑΣΟΚ διαμορφωθεί στις 8 μονάδες -αν συγκεντρώσει για παράδειγμα 26% έναντι 18% του ΠΑΣΟΚ- ακόμη και στην περίπτωση όπου το ποσοστό των κομμάτων που δεν θα μπουν στη Βουλή φτάσει παράλληλα το 9%.

Κυβέρνηση συνεργασίας προκύπτει ακόμη κι αν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ διαμορφωθούν αθροιστικά στο 40%. Έτσι, με τη ΝΔ να λαμβάνει 24% και το ΠΑΣΟΚ 16% τα δύο κόμματα κατορθώνουν να έχουν 157 έδρες, κατακτώντας έστω και ισχνή πλειοψηφία. Σε ένα συνολικό ποσοστό της τάξης του 42% θα είχαν 166 έδρες, ενώ με 44% οι έδρες τους θα έφταναν τις 171.

Εκτός από το ποσοστό των κομμάτων που θα καταφέρουν να πιάσουν το 3% και να έχουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, καθοριστικός παράγοντας για το αποτέλεσμα θα είναι πάντως και η αποχή. Σύμφωνα με τους αναλυτές, τα υψηλά επίπεδα αποχής ευνοούν τα ποσοστά που θα πάρουν τα κόμματα και άρα μπορούν να μεταφραστούν και σε περισσότερες έδρες για το πρώτο κόμμα, ενισχύοντας την πιθανότητα αυτοδυναμίας του.

Βενιζέλος: Χειρότερο σενάριο η ακυβερνησία

Σε συνέντευξή του στην ίδια εφημερίδα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τονίζει πως το χειρότερο σενάριο της επόμενης ημέρας θα είναι η ακυβερνησία, ενώ στρέφεται εμμέσως κατά του Αντώνη Σαμαρά λέγοντας πως όποιος επαγγέλλεται επαναληπτικες εκλογές, θέτει σε δοκιμασία τη χώρα.

Επίσης, σημειώνει ότι όταν το ΠΑΣΟΚ πάρει τη διερευνητική εντολή θα στραφεί και δεξιά και αριστερά, για να σχηματίσει τη μεγάλη «φιλοευρωπαϊκή συμμαχία  με όποιες πολιτικές δυνάμεις πιστεύουν σε ένα πρόγραμμα εξόδου από την κρίση.

Σαμαράς: Να δείξει ευθύνη το ΠΑΣΟΚ

Σε άρθρο του στην εφημερίδα Τα Νέα Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σημειώνει: «Η Νέα Δημοκρατία στα διόμισι χρόνια που μεσολάβησαν έδειξε περισσότερη υπευθυνότητα απ' όση έχει δείξει ποτέ κόμμα της αντιπολίτευσης. Παρά τη διαφωνία της με το ΠΑΣΟΚ ψήφισε μια σειρά από μεταρρυθμιστικά νομοσχέδια, γιατί ήταν για το καλό του τόπου. [...]».

«Για να δούμε αν το ΠΑΣΟΚ στην αντιπολίτευση θα δείξει τη  μισή υπευθυνότητα απ' όση δείξαμε εμείς απέναντί του...» επισημαίνει ο κ. Σαμαράς.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Μήνυμα "Κοινωνικής Συμφωνίας" για τις εκλογές της 6ης Μαίου



Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ζητά τη δύναμη της ψήφου σου για να ανατραπεί η αδιέξοδη πολιτική της λιτότητας. Για να προταχθεί μια ρεαλιστική και εφαρμόσιμη διέξοδος από την κρίση. Για να έχει μια ισχυρή και δυνατή παρουσία στη νέα Βουλή που θα δράσει ως καταλύτης για μια προοδευτική λύση.
Για ένα άλλο ήθος στην πολιτική μακριά από εξαρτήσεις και υποταγή σε εξωθεσμικά κέντρα αποφάσεων.

Read more...

Δήλωση υποψηφίας βουλευτού Αχαΐας της "Κοινωνικής Συμφωνίας" Μαρίας Κυριακοπούλου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μαρία Κυριακοπούλου : «η  Κοινωνική Συμφωνία θα κάνει την μεγάλη ανατροπή »

Μηνύματα αισιοδοξίας  ότι η  «Κοινωνική Συμφωνία» θα κάνει την μεγάλη ανατροπή  στις  αυριανές εκλογές, λαμβάνει η βουλευτής Αχαΐας Μαρία Κυριακοπούλου, στις καθημερινές επαφές που έχει με τους πολίτες.
Η Μαρία Κυριακοπούλου, με κάθε ευκαιρία καλεί τους πολίτες της Αχαΐας να δώσουν με τη δύναμη της ψήφου τους ισχυρή ώθηση στην «Κοινωνική Συμφωνία» ώστε να αποτελέσει ισχυρή φωνή  στην επόμενη Βουλή και να γίνει το ανάχωμα στον κατήφορο του Μνημονίου και της αδιέξοδης λιτότητας που έχουν συνυπογράψει ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.
«Με την «Κοινωνική Συμφωνία» τονίζει η Μαρία Κυριακοπούλου, μπορούμε να δημιουργήσουμε και πάλι έναν νέο πόλο συσπείρωσης των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας, για μια Ελλάδα εθνικά υπερήφανη με ευρωπαϊκή προοπτική.
Αυτή την Κυριακή οι πολίτες δίνουν την απάντησή τους ενάντια στις πολιτικές που οδηγούν την Ελλάδα στην  εξαθλίωση  και την  υποτέλεια.
Με την ψήφο τους στην «Κοινωνική Συμφωνία», οι πολίτες επιλέγουν έναν άλλο δρόμο, ώστε να ξαναχτίσουμε την οικονομία σε ισχυρές βάσεις και να ξαναδώσουμε στους πολίτες το χαμόγελο και στην χώρα  την χαμένη της αξιοπρέπεια.»

Read more...

Όλοι νόμισαν ότι οι μετανάστες ήταν “προσφορά” του αδιάβαστου από την Αμυγδαλέζα! Όμως, το “Στοχασμός-Πολιτική” έλυσε τις απορίες…


Αποκλειστικό! Μεγάλη επιτυχία του Γ. Παναγιωτακόπουλου…
…κατόρθωσε να μεταφέρει 350 αλλοδαπούς που μαζεύουν φράουλες στην Ηλεία, για τη συγκέντρωση του Βενιζέλου.
Άντε και προαγωγή στον...
μεγάλο ηγέτη της Δεξιάς Πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ.

Read more...

Με διεθνές… άρωμα η συγκέντρωση Βενιζέλου στο Σύνταγμα


Πολλά σχόλια, ακόμη και μεταξύ των οπαδών του ΠΑΣΟΚ που ήταν στη συγκέντρωση του Ευ. Βενιζέλου στο Σύνταγμα, προκάλεσε η έντονη παρουσία μεταναστών με τις σημαίες στο χέρι! Στις φωτογραφίες φαίνονται ξεκάθαρα μετανάστες που κρατούν τη σημαία και αποθεώνουν τον Ευ. Βενιζέλο στην ομιλία του. Η συγκέντρωση είχε σίγουρα… διεθνή αέρα και από τους παρεβρισκόμενους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίστηκε… international. 24h

Read more...

Παπαρήγα: «Οι συνέπειες του μνημονίου φτάνουν μέχρι το 2042»



Παπαρήγα: «Οι συνέπειες του μνημονίου φτάνουν μέχρι το 2042»
Ευθεία επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, πραγματοποίησε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε ξενοδοχοϋπαλλήλους.


Η κυρία Παπαρήγα είπε ότι οι συνέπειες του μνημονίου φτάνουν μέχρι το... 2042 και πως κάθε ισχυρισμός ότι θα βγούμε γρήγορα από το μνημόνιο είναι ψέμα.

"Ο κ. Βενιζέλος λέει ωμά ψέμματα", είπε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ.

"Καταλαβαίνουμε προεκλογικά λέγονται ψέματα αλλά τόσο χοντρό; Μα είναι εντελώς χοντρό", κατέληξε η κυρία Παπαρήγα.

Read more...

Τσίπρας: «Νέα προοδευτική κυβέρνηση πατριωτισμού και όχι διαπλοκής»



Τσίπρας: «Νέα προοδευτική κυβέρνηση πατριωτισμού και όχι διαπλοκής»
Να ανοίξουν με την ψήφο τους το δρόμο για νέο συνασπισμό εξουσίας κάλεσε τους πολίτες ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.


Όπως τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα «μια νέα προοδευτική κυβέρνηση που θα στηρίζεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων και όχι στους διαδρόμους της διαπλοκής», η οποία σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα θα «βάζει τις ανάγκες των ανθρώπων και της κοινωνίας πάνω από τα συμφέροντα και τις απαιτήσεις των δανειστών».

Ο κ. Τσίπρας, δεσμεύθηκε ότι  θα καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση και το Μνημόνιο, ενώ απευθύνθηκε στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ το 2009.


Χαρακτήρισε το «κόμμα – εγγυητή του Μνημονίου» το ΠΑΣΟΚ που πρεσβεύει ο Ευάγγελος Βενιζέλος και απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ του 2009 υποστήριξε ότι  «εσείς δεν αγωνιστήκατε γι’ αυτό το κόμμα του Μνημονίου. Δεν πιστέψατε ποτέ στο νεοφιλελευθερισμό».

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε τον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι «προσπαθεί να ανασύρει από το μπαούλο της Ιστορίας τις διαχωριστικές γραμμές του Εμφυλίου, για να κρύψει τις δικές του ευθύνες, για τη συνθηκολόγησή του με το μνημόνιο της υποτέλειας».

Παράλληλα  ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο και για τις «επαχθείς  δεσμεύσεις σε βάρος του λαού και του τόπου που έχουν υπογράψει στη νέα δανειακή σύμβαση και στο δεύτερο Μνημόνιο το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία» τονίζοντας ότι από τη Δευτέρα τα δύο κόμματα έχουν προετοιμάσει ακόμη πιο σκληρή λιτότητα.

Υποστήριξε εξάλλου ότι η Αριστερά έγραψε τις λαμπρότερες σελίδες της όταν κατάφερνε να ενώσει τις δυνάμεις της, ενώνοντας παράλληλα τον ελληνικό λαό.

Υπογράμμισε παράλληλα ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ επωφελούνται από το πείσμα κάποιων ηγεσιών της Αριστεράς – και κυρίως του ΚΚΕ , καλώντας «κάθε κομμουνιστή και κάθε κομουνίστρια να δώσει τη μάχη της ενότητας».

«Εμάς αντίπαλός μας δεν είναι το ΚΚΕ. Αντίπαλός μας είναι ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος» τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως σημείωσε ο κ. Τσίπρας, στις εκλογές της Κυριακής κρίνεται το παρόν και το μέλλον της χώρας.

Αναφερόμενος στη ΔΗΜΑΡ, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι δεν κατανοεί  « την επιμονή του Φώτη Κουβέλη να αρνείται τη πρόταση για κυβέρνηση της Αριστεράς, ενώ εσχάτως μιλά για την ανάγκη προοδευτικής κυβέρνησης».

Read more...

Καρατζαφέρης: Είμαστε η μόνη δύναμη σταθερότητας στη χώρα



Καρατζαφέρης: Είμαστε η μόνη δύναμη σταθερότητας στη χώρα
Σοφδρή επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης. 


Ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι το ΛΑΟΣ είναι το μοναδικό κόμμα που εγγυάται την σταθερότητα  και την ασφάλεια του έθνους:

"Είμαστε η δύναμη ελέγχου, η δυνάμη ομαλότητας", είπε ο  πρόεδρος του ΛΑΟΣ και συνέχισε:

«Εμείς είμαστε αδιαπραγμάτευτοι. Εμείς θέλουμε ένα κράτος έθνος...αυτοί θέλουν ένα κράτος επαρχία του Βερολίνου».

Ο κ. Καρατζαφέρης επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας πως αυτά που υπόσχεται στις προεκλογικές του ομιλίες δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Read more...

Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι δεκανίκι κανενός - Θέλουμε την πρωτιά την Κυριακή

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ



Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι δεκανίκι κανενός - Θέλουμε την πρωτιά την Κυριακή
Ψήφο νίκης για την Κυριακή ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος στην κεντρική προεκλογική ομιλία του στο Σύνταγμα τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν είναι δεκανίκι κανενός».

«Πολίτες της Αθήνας κάνουν μεγάλο λάθος όσοι νομίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι κολλημένο στην καρέκλα της εξουσίας. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι και δεν θα γίνει δεκανίκι οποιουδήποτε. Είναι η μεγάλη προοδευτική παράταξη» ανέφερε. «Δώστε ηχηρή απάντηση στους αλαζόνες που πιστεύουν ότι μπορούν να γίνουν ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ. Δώστε ηχηρή απάντηση στους ανιστόρητους που νομίζουν ότι “τελειώνουν” με τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Ελληνικέ λαέ την Κυριακή κρίνονται όλα. Η μοίρα του λαού μας» είπε. «Την Κυριακή το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα. Εγγυητής και καταλύτης των εξελίξεων» δήλωσε.

Παράλληλα, επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά και στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. «Όχι στη τζάμπα πολιτική της δημαγωγίας, του λαϊκισμού, των ψευδαισθήσεων, των ψεύτικων υποσχέσεων. Ο κ. Σαμαράς πορεύτηκε προεκλογικά κρυπτόμενος, απέφυγε τον διάλογο, δεν έκανε κουβέντα αυτοκριτικής. Οι άνθρωποι που δραπέτευσαν το 2009 έχουν το θράσος να ζητούν αυτοδυναμία το 2012. Το μικρόβιο της αλαζονείας και της τζάμπα πολιτικής μεταφέρθηκε από τη Δεξιά στο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει να καταγγείλουμε τη δανειακή σύμβαση, δηλαδή να μην εισπράξουμε τα δισ. Ο κ. Τσίπρας προτείνει να μην πληρώσουμε το χρέος και να βρεθούμε εκτός διεθνούς τραπεζικού συστήματος. Αντιτάσσουμε τη δραστική μείωση χρέους που πετύχαμε,τη μεγαλύτερη που έγινε, χωρίς ν’ανοίξει ρουθούνι. Αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας μας οδηγούν έξω από την Ευρώπη, στην απομόνωση, στη φτώχεια».

Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για «ασφάλεια στους πολίτες, αξιοπρεπή μεταχείριση στους μη νόμιμους μετανάστες». «Από εδώ φωνάζουμε όλοι μαζί όχι στην είσοδο στη Βουλή των οπαδών του φασισμού και ναζισμού» είπε.

«Ποια κυβέρνηση μπορεί μαζί με τον Φρ. Ολάντ να σταθεί απέναντι στους συντηρhτικούς ομογάλακτους αδελφούς του κ. Σαμαρά;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Δεν δέχομαι μαθήματα διαπραγμάτευσης από αυτόν που κρύφτηκε από πίσω μου» τόνισε.

«Δεσμευόμαστε, εγγυόμαστε, μπορούμε τον Ιούνιο να μην έχουμε νέους φόρους και οριζόντιες περικοπές, να στηρίξουμε τον άνεργο, να δώσουμε καθολική υγειονομική κάλυψη, να στηρίξουμε τα νοικοκυριά και τις ατομικές επιχειρήσεις, να δώσουμε σταθερό για 10 χρόνια εθνικό φορολογικό σύστημα, να αφαιρέσουμε τους έκτακτους φόρους, εισφορές και τέλη, να μειώσουμε ασφαλιστικές εισφορές 10% και το ΦΠΑ σε τουρισμό, αγροτικά εφόδια και εστίαση, να οργανώσουμε το νέο Εθνικό Παραγωγικό Μοντέλο. Δεσμευόμαστε, εγγυόμαστε, μπορούμε να ρίξουμε χρήμα στην αγορά» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Πετύχαμε τη μείωση και τη βιωσιμότητα δημοσίου χρέους. Τώρα πρέπει να σεβαστούμε τις θυσίες των πολιτών, να αποκαταστήσουμε αδικίες» συμπλήρωσε.

«Λένε ότι ο βρεγμένος τη βροχή δεν την φοβάται αλλά άλλο ο βρεγμένος και άλλο ο πνιγμένος. Η αντίστροφη μέτρηση για την υπέρβαση της κρίσης και την έξοδο από το Μνημόνιο άρχισε. Η νίκη του ΠΑΣΟΚ είναι νίκη της Αυτοδύναμης Ελλάδας. Πάρτε την υπόθεση στα χέρια σας! Από εσάς εξαρτάται η τύχη της πατρίδας. Αυτές τις λίγες ώρες μπορείτε, μπορούμε να κάνουμε πολλά» κατέληε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Read more...

Κουβέλης: «Πρόταση στις προοδευτικές δυνάμεις υπό όρους»

Ομιλία στο Ηράκλειο

 
 
Για «προγραμματική πρόταση στις προοδευτικές δυνάμεις υπό όρους» μίλησε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, στη ομιλία του στο Ηράκλειο που έκλεισε την προεκλογική του εκστρατεία.

Ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισε κρίσιμες τις εκλογές της Κυριακής. «Ο ελληνικός λαός έχει τη δυνατότητα και κρατάει την απόφαση στα χέρια του εάν ο τόπος θα πορευτεί με μια άλλη πολιτική, ,  μια προοδευτική πολιτική, που είναι δυνατό να οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση, αλλά με την κοινωνία ζωντανή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Θέλουμε η χώρα να έχει προοδευτική κυβέρνηση. Κυβέρνηση, με περιεχόμενο πολιτικής, βαθειά προοδευτικό, αν ο ελληνικός λαός μας δώσει δύναμη και θα έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε την εντολή από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για σχηματισμό κυβέρνησης, θα απευθυνθούμε στις προοδευτικές δυνάμεις, με συγκεκριμένη προγραμματική πρόταση ώστε να διαμορφωθεί μια προγραμματική συμφωνία, υπογράμμισε , μεταξύ άλλων ο κ. Κουβέλης.

Ωστόσο, όπως τόνισε ο ίδιος, αυτή η προγραμματική πρόταση έχει δυο κόκκινες γραμμές.

«Έχει δυο όρους, από τους οποίους δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω. Ο ένας όρος είναι η απαγκίστρωση από τις ρυθμίσεις του μνημονίου και ο δεύτερος, η πολιτική που κρατά σταθερά την χώρα στην ευρωζώνη και το ευρώ».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Read more...

Σαμαράς: Ο Καμμένος και ο Τσίπρας παίζουν με το μέλλον του ελληνικού λαού



Σαμαράς: Ο Καμμένος και ο Τσίπρας παίζουν με το μέλλον του ελληνικού λαού
«Ο βουλευτής δεν πρέπει να είναι υπουργός», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε προεκλογική εκδήλωση του κόμματος στην Αλεξανδρούπολη.


«Επειδή στην Ελλάδα πρέπει να τα αλλάξουμε όλα, προτείναμε Συνταγματική Μεταρρύθμιση που δεν έχει γίνει ποτέ ως τώρα» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ,  κάνοντας λόγο για περιορισμό των προνομίων των βουλευτών και των υπουργών.

Ο κ. Σαμαράς μίλησε για το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας κάνοντας λόγο για άμεση ανάκαμψη, να σταματήσει η ύφεση, για κοινωνική συνοχή, για αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, αλλά και για την ασφάλεια του πολίτη.

O πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύθηκε ότι θα καταργήσει άμεσα το νόμο Ραγκούση για το μεταναστευτικό, τονίζοντας ότι  είναι «μαγνήτης» για την προσέλκυση μεταναστών στην Ελλάδα, ενώ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι οργάνωσε τα γεγονότα της Υπατείας.

Άσκησε εξάλλου κριτική στο οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι είναι ένα πρόγραμμα το οποίο  «περιέχει τα αντίθετα απ’ όσα έκανε ως τώρα» και «πολλά από εκείνα που έλεγε η ΝΔ κι εκείνο αποδοκίμαζε».

Τα πυρά του έστρεψε επίσης και προς την Αριστερά λέγοντας ότι «θέλει να γκρεμίσει τα πάντα, αλλά δεν μπορεί να κτίσει τίποτα» και συνέχισε λέγοντας ότι «παίζει επικίνδυνα παιγνίδια με την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας».

Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, «η Αριστερά τρέφεται από την κρίση, και ελπίζει όλος αυτός ο καημός του ελληνικού λαού, η φτώχεια, η ανεργία, τα λουκέτα, να μην ξεπεραστούν ποτέ» για να ανεβάζει όπως είπε τα εκλογικά ποσοστά της.

Κατηγόρησε εξάλλου τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «χάιδευε τους κουκουλοφόρους και ξεσίκωνε τους λαθρομετανάστες».

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η συγκυβέρνηση δεν συμφέρει το λαό, αλλά το ΠΑΣΟΚ. "Η χώρα έχει ανάγκη από πολιτική σταθερότητα. Αν δεν πάρουμε ισχυρή εντολή, θα υπάρξει αστάθεια", πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Read more...

"Γιατί να μας ψηφίσετε"

Κοινωνική Συμφωνία στο μήνυμα της για τις εκλογές της Κυριακής καλεί τους πολίτες να την ψηφίσουν για να ανατραπεί η αδιέξοδη πολιτική της ποιότητας.
«Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ζητά τη δύναμη της ψήφου σου για να ανατραπεί η αδιέξοδη πολιτική της λιτότητας», αναφέρει στην ανακοίνωση της η Κοινωνική Συμφωνία και προσθέτει:
«Για να προταχθεί μια ρεαλιστική και εφαρμόσιμη διέξοδος από την κρίση. Για να έχει μια ισχυρή και δυνατή παρουσία στη νέα Βουλή που θα δράσει ως καταλύτης για μια προοδευτική λύση.
Για ένα άλλο ήθος στην πολιτική μακριά από εξαρτήσεις και υποταγή σε εξωθεσμικά  κέντρα αποφάσεων.

Read more...

Έπεσε η αυλαία της προεκλογικής περιόδου, την Κυριακή η ώρα της κάλπης

Κρίσιμη και ρευστή αναμέτρηση


  (Φωτογραφία:  Icon )


Αθήνα
Με τις κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις των κομμάτων ολοκληρώθηκε την Παρασκευή η προεκλογική περίοδος και την Κυριακή 6 Μαΐου 9.850.802 εκλογείς θα κληθούν να ψηφίσουν στην πιο κρίσιμη, όσο και ρευστή, εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών.

Την ημέρα των εκλογών, το in.gr θα καλύψει, όπως πάντοτε, λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις, από το άνοιγμα της κάλπης μέχρι την τελική διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος, με ροή ειδήσεων και αποτελέσματα σε πραγματικό χρόνο, γεγονότα σε live blog, συνεντεύξεις, βίντεο κ.ά.

Το δημοσιογραφικό επιτελείο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη θα παρέχει έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, τόσο μέσω του in.gr όσο και του ραδιοφωνικού σταθμού ΒΗΜΑ 99,5 και των δικτυακών τόπων www.tovima.gr και www.tanea.gr

Οι κρίσιμοι παράγοντες

Καθοριστικοί παράγοντες για το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται να είναι το ποσοστό της αποχής, η εκλογική συμπεριφορά των νέων ψηφοφόρων, των γυναικών και των συνταξιούχων, καθώς και το αποτέλεσμα στις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες.

Η αποχή στις εκλογές του 2009 ήταν 29,5%, αυξημένη κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2007. Αλλά ακόμα και αυτά τα ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά είναι μικρότερα από την αποχή των ευρωεκλογών του 2009 (47,46%) και των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2010 (39,12% την πρώτη Κυριακή και 53,32% τη δεύτερη).

Η «συμπεριφορά» των μεγάλων εκλογικών περιφερειών αποτελεί άλλο ένα παράγοντα που θα επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα της κάλπης. Η πολυπληθέστερη εκλογική περιφέρεια είναι η Β΄Αθηνών, στην οποία θα ψηφίσουν 1.410.493 εκλογείς, δηλαδή περίπου το ένα πέμπτο του εκλογικού σώματος.

Το αποτέλεσμα της κάλπης από την άλλη πλευρά επηρεάζεται από τη «συμπεριφορά» των νέων ψηφοφόρων (359.959 θα ψηφίσουν για πρώτη φορά στις 6 Μαΐου), αλλά και κυρίως από τη «συμπεριφορά» των γυναικών (5.079.425 σε σύνολο 9.850.802 εκλογέων) και των συνταξιούχων που, μαζί, αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία του εκλογικού σώματος.

Μάχη για συσπείρωση

Λίγες ώρες πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας, οι πολιτικοί αρχηγοί έκαναν τις τελευταίες εμφανίσεις τους και έστειλαν ο καθένας τα δικά του μηνύματα στο εκλογικό σώμα.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Αντώνης Σαμαράς έδωσαν την ύστατη μάχη για να πείσουν τους αναποφάσιστους και να σταματήσουν τη διαρροή ψηφοφόρων τους προς τα άλλα κόμματα.

«Την Κυριακή κρίνονται όλα. Η μοίρα του λαού μας», η παραμονή στην Ευρώπη και στο ευρώ, επανέλαβε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ.Βενιζέλος ζητώντας την ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ σε πρώτο κόμμα, ώστε να είναι σε θέση να διαδραματίσει το ρόλο του εγγυητή και καταλύτη των εξελίξεων, όπως είπε.

Υποστηρίζοντας ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ είναι σε θέση να παρέχει συγκεκριμένες δεσμεύσεις ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε στα άλλα κόμματα λέγοντας «όχι στη τζάμπα πολιτική της δημαγωγίας, του λαϊκισμού, των ψευδαισθήσεων, των ψεύτικων υποσχέσεων».

Σε μια τελευταία προσπάθεια συσπείρωσης ο κ. Βενιζέλος προέτρεψε «Δώστε ηχηρή απάντηση στους αλαζόνες που πιστεύουν ότι μπορούν να γίνουν ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ. Δώστε ηχηρή απάντηση στους ανιστόρητους που νομίζουν ότι 'τελειώνουν' με τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη».

Ο Αντώνης Σαμαράς ολοκλήρωσε την προεκλογική του εκστρατεία στην Αλεξανδρούπολη, θέλοντας να δείξει ότι είναι κοντά στους ακρίτες και να στείλει το μήνυμα στους κατοίκους των αστικών κέντρων ότι στην κορυφή της ατζέντας της ΝΔ παραμένει το θέμα της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στα σενάρια συγκυβέρνησης λέγοντας: «Κάποιοι πιέζουν να 'συγκυβερνήσουμε' με το ΠΑΣΟΚ. Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε! Και δεν συμφέρει τον Ελληνικό λαό να γίνει τέτοια 'συγκυβέρνηση'! Συμφέρει μόνο το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, για να 'πέσει στα μαλακά'».
Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε επίσης από τους πολίτες να ψηφίσουν πολιτική σταθερότητα και να δώσουν εντολή να αλλάξουν όλα. «Αλλά με σταθερότητα. Χωρίς σταθερότητα, δεν κινδυνεύει η επόμενη κυβέρνηση. Κινδυνεύουν τα πάντα!» είπε.

Τα άλλα κόμματα

Για προεκλογικές υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα κατηγόρησε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ η Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας την Παρασκευή σε συγκέντρωση ξενοδοχοϋπαλλήλων. H γγ του ΚΚΕ επιτέθηκε στον Ευάγγελο Βενιζέλο για τη θέση του ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από το μνημόνιο.

«Όσα χρόνια πολιτεύομαι δεν έκανα κακό στην πατρίδα μου δεν είπα ποτέ ψέματα. Δείτε γύρω σας. Γεμίσαμε προδότες ψεύτες και κλέφτες. Αλλά δεν είναι αυτός ο Έλληνας» είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης μιλώντας στο ΣΕΦ στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επιτέθηκε κατά των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου και είπε ότι το κόμμα του είναι η δύναμη που εγγυάται την σταθερότητα την επόμενη μέρα.

Βέβαιος πως το εκλογικό σώμα θα επιβάλλει τελικά τη συνεργασία των κομμάτων της Αριστεράς εμφανίσθηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του ομιλίας στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, απ' όπου εξαπέλυσε επίθεση κατά του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, που περιόδευσε στην Κρήτη, σε δηλώσεις του είπε ότι αν οι πολίτες τού δώσουν τη δύναμη, το κόμμα του θα αξιοποιήσει την εντολή που θα λάβει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με τις προτάσεις του ετοιμάζει την έξοδο της χώρας από την Ευρώπη.

Την απάντησή του σε όσους χαρακτηρίζουν «επικίνδυνους» τους Ανεξάρτητους Έλληνες έδωσε ο Πάνος Καμμένος στην τελευταία του προεκλογική ομιλία στη Διονυσίου Αεροπαγίτου. «Είναι ότι μας λένε ότι είμαστε επικίνδυνοι. Ναι, λοιπόν, είμαστε επικίνδυνοι. Είμαστε πολύ επικίνδυνοι γι' αυτούς οι οποίοι έκλεψαν τους Έλληνες. Είμαστε πολύ επικίνδυνοι γι' αυτούς που υποθήκευσαν την Ελλάδα. Είμαστε πολύ επικίνδυνοι γι' αυτούς που κλέβουν τα όνειρα των παιδιών μας» δήλωσε.

Αισιόδοξη για το εκλογικό αποτέλεσμα εμφανίσθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας την Παρασκευή σε ειδική εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμμαχίας για τους, απ' όπου δήλωσε ότι η ψήφος στο κόμμα της αποτελεί μια έξυπνη ψήφο. Η κ. Μπακογιάννη επέλεξε να κλείσει την προεκλογική εκστρατεία απευθυνόμενη στους νέους γιατί -όπως είπε- η δική τους κυρίως ζωή κρίνεται αυτή την εποχή και μέσα από αυτούς σε κάθε γονιό που ανησυχεί για το δικό τους μέλλον.

Την ανάγκη συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας από τις προοδευτικές δυνάμεις που θα συμφωνήσουν σε ένα ελάχιστο πρόγραμμα τόνισε η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη από τη Λάρισα όπου περιόδευσε.

«Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν είμαστε συμπληρωματική δύναμη κανενός. Θέλουμε να είμαστε μέρος μιας εναλλακτικής πλειοψηφίας και σε κυβερνητικό επίπεδο, προϋπόθεση είναι όμως μια προγραμματική συμφωνία που θα δίνει πραγματική διέξοδο» επισήμανε ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, υποψήφιος Επικρατείας και συνεπικεφαλής της εκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πρασίνων, στη διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη.

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε για «άκρατη εξουσιολαγνεία» και «αμετροέπεια», εξαπέλυσε ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ, διά του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος.

Με μια ωριαία ταινία που πρόβαλε η ΕΤ1, με πρωταγωνιστές τον Στέφανο Μάνο και τους υποψηφίους της Δράσης, σε ζωντανό διάλογο για τα καυτά προβλήματα της χώρας, σκηνοθετημένη αφιλοκερδώς από τους Νίκο Περράκη και Απόστολο Δοξιάδη, έκλεισε η προεκλογική εκστρατεία της Δράσης και της Φιλελεύθερης Συμμαχίας του Γρηγόρη Βαλλιανάτου.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...