Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Τσίπρας: «Νέα προοδευτική κυβέρνηση πατριωτισμού και όχι διαπλοκής»



Τσίπρας: «Νέα προοδευτική κυβέρνηση πατριωτισμού και όχι διαπλοκής»
Να ανοίξουν με την ψήφο τους το δρόμο για νέο συνασπισμό εξουσίας κάλεσε τους πολίτες ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.


Όπως τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα «μια νέα προοδευτική κυβέρνηση που θα στηρίζεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων και όχι στους διαδρόμους της διαπλοκής», η οποία σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα θα «βάζει τις ανάγκες των ανθρώπων και της κοινωνίας πάνω από τα συμφέροντα και τις απαιτήσεις των δανειστών».

Ο κ. Τσίπρας, δεσμεύθηκε ότι  θα καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση και το Μνημόνιο, ενώ απευθύνθηκε στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ το 2009.


Χαρακτήρισε το «κόμμα – εγγυητή του Μνημονίου» το ΠΑΣΟΚ που πρεσβεύει ο Ευάγγελος Βενιζέλος και απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ του 2009 υποστήριξε ότι  «εσείς δεν αγωνιστήκατε γι’ αυτό το κόμμα του Μνημονίου. Δεν πιστέψατε ποτέ στο νεοφιλελευθερισμό».

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε τον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι «προσπαθεί να ανασύρει από το μπαούλο της Ιστορίας τις διαχωριστικές γραμμές του Εμφυλίου, για να κρύψει τις δικές του ευθύνες, για τη συνθηκολόγησή του με το μνημόνιο της υποτέλειας».

Παράλληλα  ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο και για τις «επαχθείς  δεσμεύσεις σε βάρος του λαού και του τόπου που έχουν υπογράψει στη νέα δανειακή σύμβαση και στο δεύτερο Μνημόνιο το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία» τονίζοντας ότι από τη Δευτέρα τα δύο κόμματα έχουν προετοιμάσει ακόμη πιο σκληρή λιτότητα.

Υποστήριξε εξάλλου ότι η Αριστερά έγραψε τις λαμπρότερες σελίδες της όταν κατάφερνε να ενώσει τις δυνάμεις της, ενώνοντας παράλληλα τον ελληνικό λαό.

Υπογράμμισε παράλληλα ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ επωφελούνται από το πείσμα κάποιων ηγεσιών της Αριστεράς – και κυρίως του ΚΚΕ , καλώντας «κάθε κομμουνιστή και κάθε κομουνίστρια να δώσει τη μάχη της ενότητας».

«Εμάς αντίπαλός μας δεν είναι το ΚΚΕ. Αντίπαλός μας είναι ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος» τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως σημείωσε ο κ. Τσίπρας, στις εκλογές της Κυριακής κρίνεται το παρόν και το μέλλον της χώρας.

Αναφερόμενος στη ΔΗΜΑΡ, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι δεν κατανοεί  « την επιμονή του Φώτη Κουβέλη να αρνείται τη πρόταση για κυβέρνηση της Αριστεράς, ενώ εσχάτως μιλά για την ανάγκη προοδευτικής κυβέρνησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: