Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Κουβέλης: «Πρόταση στις προοδευτικές δυνάμεις υπό όρους»

Ομιλία στο Ηράκλειο

 
 
Για «προγραμματική πρόταση στις προοδευτικές δυνάμεις υπό όρους» μίλησε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, στη ομιλία του στο Ηράκλειο που έκλεισε την προεκλογική του εκστρατεία.

Ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισε κρίσιμες τις εκλογές της Κυριακής. «Ο ελληνικός λαός έχει τη δυνατότητα και κρατάει την απόφαση στα χέρια του εάν ο τόπος θα πορευτεί με μια άλλη πολιτική, ,  μια προοδευτική πολιτική, που είναι δυνατό να οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση, αλλά με την κοινωνία ζωντανή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Θέλουμε η χώρα να έχει προοδευτική κυβέρνηση. Κυβέρνηση, με περιεχόμενο πολιτικής, βαθειά προοδευτικό, αν ο ελληνικός λαός μας δώσει δύναμη και θα έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε την εντολή από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για σχηματισμό κυβέρνησης, θα απευθυνθούμε στις προοδευτικές δυνάμεις, με συγκεκριμένη προγραμματική πρόταση ώστε να διαμορφωθεί μια προγραμματική συμφωνία, υπογράμμισε , μεταξύ άλλων ο κ. Κουβέλης.

Ωστόσο, όπως τόνισε ο ίδιος, αυτή η προγραμματική πρόταση έχει δυο κόκκινες γραμμές.

«Έχει δυο όρους, από τους οποίους δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω. Ο ένας όρος είναι η απαγκίστρωση από τις ρυθμίσεις του μνημονίου και ο δεύτερος, η πολιτική που κρατά σταθερά την χώρα στην ευρωζώνη και το ευρώ».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: