Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

O Πούτιν μιλά ανοιχτά για συνεργασία ΗΠΑ-Τουρκίας...


Βαρύς υπαινιγμός Πούτιν για συνεργασία ΗΠΑ-Τουρκίας στην κατάρριψη του SU-24
... στην κατάρριψη του SU-24.
Κατηγορεί τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι διέρρευσαν το σχέδιο πτήσης του ρωσικού αεροσκάφους στους Τούρκους συμμάχους τους...
-Τα γεγονότα της επίθεσης παρουσίασε η Ρωσία...
Αιχμές άφησε ο Ρώσος πρόεδρος εναντίον των ΗΠΑ. Κατηγόρησε την Αμερική, που ηγείται του διεθνούς συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους, ότι διέρρευσε το σχέδιο πτήσης του ρωσικού βομβαρδιστικού στους Τούρκους συμμάχους της, οι οποίοι...
ανήκουν στην ίδια συμμαχία.



«Η αμερικανική πλευρά, που ηγείται της συμμαχίας στην οποία η Τουρκία είναι μέλος, γνώριζε που και πότε τα πολεμικά μας αεροσκάφη επιχειρούσαν την στιγμή του περιστατικού. Και αυτό ήταν ακριβώς το σημείο που η επίθεση συνέβη», σημείωσε κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσε με τον Φρανσουά Ολάντ, την Πέμπτη. 

«Γιατί δώσαμε αυτές τις πληροφορίες στους Αμερικανούς; Είτε δεν έχουν τον έλεγχο της ροής των πληροφοριών, είτε διέρρευσαν αυτή την πληροφορία, χωρίς να συνειδητοποιούν τις πιθανές επιπτώσεις μιας τέτοιας διαρροής», πρόσθεσε.

Αν και ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε πως η Ρωσία θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και τους συμμάχους τους στην μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, η συνεργασία αυτή θα τεθεί σε κίνδυνο αν υπάρξει κι άλλη κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία.

«Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τη συμμαχία της οποίας ηγούνται οι ΗΠΑ. Αλλά σίγουρα, περιστατικά όπως η κατάρριψη αεροσκαφών μας και οι θάνατοι στρατιωτών μας…είναι απολύτως απαράδεκτα», δήλωσε ο Πούτιν.

«Συνεχίζουμε με δεδομένο ότι δεν θα υπάρξει επανάληψη αυτού του επεισοδίου, αλλιώς δεν θα έχουμε ανάγκη συνεργασίας με κανέναν, με καμία συμμαχία, με καμία χώρα», τόνισε.

Τα γεγονότα της επίθεσης παρουσίασε η Ρωσία

-Το τουρκικό μαχητικό κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος με πυραύλους από απόσταση 5-7 χλμ., το οποίο αποδεικνύει ότι το τουρκικό F16 βρισκόταν στον εναέριο χώρο της Συρίας.
-Η ανάλυση των δεδομένων αποδεικνύει ότι το τουρκικό αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο της Συρίας για 40 δευτερόλεπτα και «βούτηξε» 2 χιλιόμετρα προς το συριακό έδαφος
-Δύο F-16 ήταν έτοιμα να επιτεθούν από αέρος για 1 ώρα 15 λεπτά (από τις 9:11 μέχρι 10:26). 
-Η ανάλυση των δεδομένων της βάσης στο Hmeymim και ο κυβερνήτης του αεροσκάφους δεν έλαβαν κανένα αίτημα από τα F-16 στην προκαθορισμένη συχνότητα.

-Δεν λάβαμε καμία προσφορά για βοήθεια στην εκκένωση του πληρώματος του ρωσικού μαχητικού, από την Τουρκία, μετά την κατάρριψη

Read more...

Διευθύντρια του ΓΛΚ έδινε εγγυήσεις για... θαλασσοδάνεια...


Σκάνδαλο: Διευθύντρια του ΓΛΚ έδινε εγγυήσεις για... θαλασσοδάνεια!

Για κακούργημα κατηγορούνται δύο στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους καθώς εξασφάλισαν εγγυήσεις του Δημοσίου ύψους 94 εκατομμυρίων ευρώ για εξυπηρέτηση δανείων 57 επιχειρηματιών της Βόρειας Ελλάδας, πριν από 9 χρόνια. 

Η δίωξη που ασκήθηκε για την υπόθεση αφορά...
το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, το οποίο στρέφεται κατά των δύο κρατικών υπαλλήλων, καθώς και το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην απιστία που βαρύνει τους 57 επιχειρηματίες.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση έπειτα από έρευνα που διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου και διενεργήθηκε από την επίκουρη εισαγγελέα Ελένη Μιχαλοπούλου, αναφέρεται πως ήδη από τις παράνομες ενέργειες των δύο στελεχών του ΓΛΚ, που αφορούν το χρονικό διάστημα 2006-2007, το Δημόσιο έχει υποστεί ζημιά πάνω από 1,2 εκατομμύρια ευρώ ενώ το ποσό αναμένεται να αυξηθεί καθώς πολλές από τις επίμαχες εγγυήσεις έχουν ήδη καταπέσει και οι πληρωμές τους λήγουν στο τέλος του 2016.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε η εισαγγελική λειτουργός, η βασική κατηγορούμενη στην υπόθεση, διευθύντρια του ΓΛΚ, με τη συνδρομή υπαλλήλου της υπηρεσίας, παρείχε στους 57 συγκατηγορουμένους της επιχειρηματίες, μέσα σε διάστημα 30 ημερών, εγγυήσεις του ελληνικού Δημοσίου συνολικού ύψους 94.032.170 ευρώ σε αντιστοίχηση επισφαλών δανειοδοτήσεων από πιστωτικά ιδρύματα, με βάση ειδικό νόμο του 2006 που έδωσε στο Δημόσιο την δυνατότητα εγγυοδοσίας. Ο νόμος, που αφορά εταιρίες με προβλήματα στην εξυπηρέτηση δανειακών υποχρεώσεών τους, προβλέπει πολύ αυστηρές προϋποθέσεις για το Δημόσιο με βασική, την εξέταση αυτού του είδους επιχειρηματικών αιτημάτων από ειδικό 11μελές συμβούλιο.

Εν προκειμένω όμως, σύμφωνα με τη δικογραφία, η κατηγορουμένη φέρεται να παρέκαμψε τη διαδικασία του ελέγχου από το αρμόδιο συμβούλιο, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις επιχειρηματιών ενέκρινε εγγύηση χωρίς καν να υπάρχει αίτηση του ενδιαφερόμενου. Από τις επίδικες εγγυήσεις ήδη έχουν καταπέσει οι 34 από αιτήματα πιστωτικών ιδρυμάτων για ποσά που φθάνουν τα 34.714.918 ευρώ. Για το λόγο αυτό το Δημόσιο έχει καταβάλει ήδη το ποσό των 1.201.429 ευρώ.

Για την υπόθεση θα διενεργηθεί κύρια ανάκριση από ανακριτή Διαφθοράς.

newpost.gr

Read more...

Λαβρόφ: Επαναφέρουμε τη βίζα για Τούρκους πολίτες...




Η Ρωσία αποφάσισε να επαναφέρει τη χρήση της βίζας για τα ταξίδια Τούρκων πολιτών στη Ρωσία από την 1η Ιανουαρίου, ανακοίνωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

To Κρεμλίνο έχει ανακοινώσει μια σειρά από οικονομικά αντίποινα κατά της Τουρκίας. Στον αέρα βρίσκονται πλέον τα σχέδια για τον αγωγό Turkish Stream και...
η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Οικονομίας Αλεξέι Ουλουκάγεφ, είναι πολλά τα επενδυτικά προγράμματα που ενδεχομένως και να ακυρωθούν, στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων που θα επιβληθούν στην Άγκυρα.

Το ρωσικό υπουργείο Γεωργίας αναμένεται εξάλλου να προετοιμάσει προτάσεις περιορισμού του εφοδιασμού τροφίμων από την Τουρκία, σε συνέχεια της εντολής του πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ, που ζήτησε από την κυβέρνησή του να ετοιμάσει σειρά οικονομικών μέτρων σε αντίποινα προς την Τουρκία.

Read more...

Ανοίγει ο δρόμος για άρση των capital controls...



...στο α' εξάμηνο του 2016 εκτιμά η Λούκα Κατσέλη.
Ανοίγει ο δρόμος για μετάβαση από την ακριβή χρηματοδότηση, μέσω ELA, σε άντληση φθηνότερης χρηματοδότησης από την ΕΚΤ και, σταδιακά, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2016, για άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης εκτίμησε η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, ΕΤΕ-16,49% Λούκα Κατσέλη, σε χαιρετισμό της στο πανελλαδικό συνέδριο της ΟΤΟΕ.

Προϋπόθεση για όλα αυτά, βέβαια, είναι η...
περαιτέρω μείωση της πολιτικής αβεβαιότητας και η εμπέδωση προσδοκιών επιστροφής σε συνθήκες ομαλότητας και κανονικότητας, πρόσθεσε η κ. Κατσέλη και αναφέρθηκε στις τρεις μεγάλες προκλήσεις του τραπεζικού συστήματος: Την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων, τη σταδιακή επάνοδος των καταθέσεων στο τραπεζικό σύστημα και τη διοχέτευση ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, καθώς και στην εφαρμογή ενός σύγχρονου πλαίσιου εταιρικής διακυβέρνησης.

Όλες οι παραπάνω προκλήσεις κατατείνουν σε έναν κεντρικό εθνικό στόχο: Η χώρα μας να βγει το γρηγορότερο δυνατόν από το φαύλο κύκλο της υπερχρέωσης, της ύφεσης, της ανεργίας και της παραγωγικής αποσάθρωσης, ανέφερε η κ. Κατσέλη.

naftemporiki.gr

Read more...

Περικοπές 10 με 20% στις συντάξεις φέρνει η ελληνική πρόταση...


Περικοπές 10 με 20% στις συντάξεις φέρνει η ελληνική πρόταση - Media

Το ποσοστό αναπλήρωσης που θα εφαρμόζεται πλέον ενιαία στην μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού είναι το κλειδί που θα κρίνει το ύψος των περικοπών στις ήδη καταβαλλόμενες, αλλά και στις νέες συντάξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά προτείνει το ποσοστό αναπλήρωσης, που σήμερα κυμαίνεται κατά μέσο όρο στο 70 με 80% του συντάξιμου μισθού, να πέσει στο...
65%, για τουλάχιστον 35 έτη ασφάλισης, 57% δηλαδή για τις κύριες και 8% για τις επικουρικές. Με τους δανειστές να εμμένουν στην πρόταση τους να μην ξεπερνάει το 55%, 48% για τις κύριες και 7% για τις επικουρικές.

Στην περίπτωση που γίνει αποδεκτή η πρόταση της κυβέρνησης, η περικοπή εκτιμάται από 10 έως 20% για τις καταβαλλόμενες συντάξεις, κυρίως για τις υψηλές.

Η πρόταση των δανειστών οδηγεί σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις σε περικοπές ακόμη και 30 η 40%.

Από τις προτεινόμενες αλλαγές αναμένεται να επηρεαστούν όσοι έχουν βγει στη σύνταξη με ποσοστό αναπλήρωσης πάνω από 70%.

Στη ζώνη υψηλού κινδύνου μπαίνουν και οι περίπου 50.000 συνταξιούχοι που υπολογίζεται ότι έχουν αποχωρήσει την τελευταία 15ετία με προγράμματα εθελουσίας εξόδου από ΔΕΚΟ και τράπεζες, ιδίως όσοι συνταξιοδοτήθηκαν πολύ πριν από την ηλικία των 60 ετών.

Ειδικά για τις επικουρικές, το βασικό σενάριο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση προβλέπει κλιμακωτές περικοπές που μεσοσταθμικά θα φτάσουν στο 6 με 7% για όσους λαμβάνουν επικουρική σύνταξη άνω των 170 ευρώ. (711.000 δικαιούχοι).

Στόχος του υπουργείου εργασίας είναι να είναι μην υπάρξουν περικοπές για όσους λαμβάνουν επικουρική σύνταξη κάτω από το ποσό αυτό. (385.000 δικαιούχοι).

Ενώ μεγαλύτερο εκτιμάται ότι θα είναι το ψαλίδι για τις επικουρικές άνω των 400 ευρώ (82.000 δικαιούχοι).

Ζητούμενο παραμένει και η πρόσθετη βασική σύνταξη ύψους 220 ευρώ, την οποία λαμβάνουν αυτή τη στιγμή περίπου 180.000 δικαιούχοι του πρώην ΤΕΒΕ. Πρόκειται για το μη ανταποδοτικό μπόνους που οι θεσμοί πιέζουν να κοπεί, στο πλαίσιο μείωσης της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 2,25 δις ευρώ, για το διάστημα 2015-2016.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έχουν γίνει, εάν το συγκεκριμένο τμήμα της σύνταξης περικοπεί, στα ταμεία του ΟΑΕΕ αναμένονται περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ το μήνα.

topontiki.gr

Read more...

ΠΝΟ: 24ωρη απεργία στις 3/12...



Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, σε σημερινή συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής, αποφάσισε...
τη συμμετοχή των ναυτικών στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

«Δυστυχώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο κλάδος των ναυτικών όχι μόνον δεν επιλύονται εκ μέρους των κυβερνώντων, αλλά αντίθετα θεριεύουν και οξύνονται ακόμη περισσότερο με τα νέα προαπαιτούμενα και με τις προωθούμενες νέες ρυθμίσεις και περικοπές κατ' εντολή του τρίτου μνημονίου», τονίζει σε ανακοίνωσή της συνδικαλιστική ομοσπονδία των ναυτικών.

Η ΠΝΟ προσθέτει επίσης ότι η «διάλυση του ΝΑΤ, η αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων, ο ευτελισμός των συντάξεων, η οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία με συνεχή παραβίαση των όρων εργασίας, καθώς και οι επαπειλούμενες νέες περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις και στις εφάπαξ παροχές, τόσο στους αξιωματικούς όσο και στα κατώτερα πληρώματα, δεν μπορούν και δεν θα μείνουν αναπάντητα.»

Read more...

Προσλαμβάνονται οι επιτυχόντες - διοριστέοι του ΑΣΕΠ...


Προσλαμβάνονται οι επιτυχόντες - διοριστέοι του ΑΣΕΠ - Στις15.000 οι προσλήψεις το 2016
Στις 15.000 οι προσλήψεις το 2016...

Ανοίγει ο δρόμος για την πρόσληψη των επιτυχόντων-διοριστέων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 1998 αλλά και των επιτυχόντων-διοριστέων σε, γραπτούς ή με το σύστημα των μορίων, διαγωνισμούς από το 2009 μέχρι σήμερα, των οποίων όμως ο διορισμός δεν υλοποιήθηκε, παρότι δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ τα αποτελέσματα του πίνακα διοριστέων.

Πρόκειται για...
επιτυχόντες -διοριστέους (ο αριθμός τους υπολογίζεται σε περίπου 3000-4000) των οποίων η πρόσληψη στο δημόσιο «πάγωσε» από το 2010 λόγω των μνημονιακών μέτρων περί απαγόρευσης και ποσόστωσης διορισμών στο δημόσιο. Αυτό θα προβλέπεται σε διάταξη του σχεδίου νόμου για την αξιολόγηση του προσωπικού στο δημόσιο το οποίο θα δοθεί την ερχόμενη Δευτέρα σε δημόσια διαβούλευση πριν από την κατάθεσή του στη Βουλή. 

Οι επιτυχόντες - διοριστέοι παλαιότερων διαγωνισμών έχουν ήδη απογραφεί από το ΑΣΕΠ και μέρος αυτών θα συμπεριληφθεί στον αριθμό των προσλήψεων (περίπου 15.000) που θα γίνουν το 2016 για την κάλυψη κενών θέσεων κυρίως στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και του φοροελεγκτικού μηχανισμού. Στο ίδιο σχέδιο νόμου θα περιλαμβάνονται διατάξεις για τον τρόπο επιλογής των προισταμένων στο δημόσιο,την αξιολόγηση του προσωπικού στο δημόσιο αλλά και την επιτάχυνση των διαδικασιών εξέτασης υποθέσεων επιόρκων υπαλλήλων από τα πρωτοβάθμια πειθαρχικά συμβούλια η τα κεντρικά πειθαρχικά συμβούλια, ενώ ταυτόχρονα επανέρχεται η αυτοδίκαιη αργία για υπαλλήλους που υποπίπτουν σε σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα.

Στόχος αυτής της διάταξης,που συμφωνήθηκε με τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή, είναι να αποφευχθούν στο μέλλον φαινόμενα επαναφοράς επιόρκων σε δημόσιες υπηρεσίες.

newpost.gr

Read more...

«Όχι» Πούτιν σε συνάντηση με Ερντογάν...



Συνεχίζει την επιθετική του στάση ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απέναντι στη Μόσχα, έπειτα από το περιστατικό με την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τουρκικά F16 στα συρο-τουρκικά σύνορα.
Παρότι...
σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ζήτησε να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλάντιμιρ Πούτιν, σε μία προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης, ο «σουλτάνος» στέλνει εκ νέου προειδοποιητικά μηνύματα στη Μόσχα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τουρκικά δημοσιεύματα ο Ερντογάν κάλεσε τη Μόσχα να μην… παίζει με τη φωτιά, έπειτα από τις καταγγελίες του Ρώσου προέδρου, αλλά και του πρωθυπουργού, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ότι η Άγκυρα προχωρά σε παράνομες συναλλαγές με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

«Συμβουλεύω τη Ρωσία να μην παίζει με τη φωτιά», φέρεται να είπε ο Ερντογάν καλώντας το Κρεμλίνο να σταματήσει τους ισχυρισμούς για επαφές με τους τρομοκράτες. 

Στέλνοντας σαφές μήνυμα στον Πούτιν δήλωσε: «Ο Ρώσος πρόεδρος λέει ότι όποιος έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά κατά της τρομοκρατίας παίζει με τη φωτιά. Συμφωνώ απόλυτα μαζί του».

Εξήγησε, μάλιστα, πως με το να υποστηρίζει κανείς το καθεστώς Άσαντ «που σκότωσε 380.000 ανθρώπων στη Συρία, παίζει με τη φωτιά. Με το να πλήττει αντικαθεστωτικές ομάδες που έχουν διεθνή νομιμότητα με τη δικαιολογία ότι πολεμά του Ισλαμικό Κράτος, τότε παίζει με τη φωτιά. Με το να χρησιμοποιεί το περιστατικό, στο οποίο το δικαίωμα της Τουρκίας είναι αποδεκτό από ολόκληρο τον κόσμο, σαν δικαιολογία για να ταλαιπωρεί τους πολίτες μας που βρίσκονται στη Ρωσία για να συμμετάσχουν σε έκθεση, τότε παίζει με τη φωτιά. Με το να χτυπά με ανευθυνότητα, φορτηγά στην περιοχή που θα μπορούσαν να βρίσκονται εκεί για ανθρωπιστικούς λόγους, παίζει με τη φωτιά. Ειλικρινά συμβουλεύουμε τη Ρωσία να μην παίζει με τη φωτιά».

Αντιθέτως, ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το Ισλαμικό Κράτος πουλάει πετρέλαιο στο καθεστώς Άσαντ.

Ο Ερντογάν, μάλιστα, έθεσε το παρακάτω ερώτημα στη Ρωσία: «Είναι νόμιμο να στηρίζεται ένας άνθρωπος (εννοεί τον Μπασάρ αλ Άσαντ), ο οποίος προεδρεύει ενός κράτους τρομοκρατίας;».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας επανήλθε στις δηλώσεις του στο ζήτημα της αγοραπωλησίας πετρελαίου, επισημαίνοντας πως η χώρα του «δεν είναι τόσο ανήθικη για να αγοράζει πετρέλαιο από μία τρομοκρατική οργάνωση».

Σχετικά με το μαχητικό τύπου Su-24 δε, είπε ότι η Τουρκία δεν το κατέρριψε σκόπιμα, προσθέτοντας ότι δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μία αυτόματη ενέργεια στην παραβίαση των συνόρων ως εφαρμογή των όρων.

Απευθυνόμενος εκ νέου στο Κρεμλίνο, τόνισε πως η Ρωσία πρέπει να καταθέσει αποδείξεις στους ισχυρισμούς της κατά της Τουρκίας, από τις καταγραφές του ραντάρ και το ηχητικό. «Διαφορετικά θα είναι ένοχοι για άδικες και κραυγαλέες κατηγορίες», προειδοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος. 


Απορρίπτει ο Πούτιν το αίτημα για συνάντηση με τον Ερντογάν


Υπενθυμίζεται πως το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα πως ο Ερντογάν ζήτησε να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του στο Παρίσι στις 30 Νοεμβρίου.

«Μία πρόταση από την τουρκική πλευρά για μία συνάντηση σε επίπεδο αρχηγών κρατών έχει επιδοθεί στον πρόεδρο», δήλωσε ο εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με δημοσιογράφους. «Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω», πρόσθεσε.

Λίγο αργότερα, πηγές της τουρκικής προεδρίας επιβεβαίωσαν την είδηση αναφέροντας ότι ο Τούρκος πρόεδρος και ο Βλάντιμιρ Πούτιν ενδέχεται να έχουν συνομιλίες στη Διάσκεψη για το Κλίμα που θα ξεκινήσει τις εργασίες της την ερχόμενη Δευτέρα στο Παρίσι. Βέβαια, οι ίδιες πηγές διευκρίνισαν ότι δεν έχει οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία για συνομιλίες.

Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που επικαλείται το CNN Turk, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πως η Μόσχα αρνείται οποιαδήποτε επαφή με τον Ερντογάν γιατί η Τουρκία δεν είναι έτοιμη να απολογηθεί. 

Read more...

Η Βουλή έβαλε «φρένο» στις επιλογές Σπίρτζη...


 ... για τις διοικήσεις στις Αστικές Συγκοινωνίες...
Η αιτία της αναβολής είναι πως ο νόμος ορίζει ότι στους οργανισμούς προβλέπεται...
θέση για πρόεδρο ή διευθύνοντα σύμβουλο (δηλαδή τρεις θέσεις) και όχι για πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο.
Σημειώνεται ότι από τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη προτείνονταν για διορισμό στις θέσεις:

α) του Προέδρου του Δ.Σ. και του Διευθύνοντος Συμβούλου του «Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών» (ΟΑΣΑ Α.Ε.) οι Τάσος Ταστάνης και Γιάννης Σκουμπούρης, αντιστοίχως,

β) της Προέδρου του Δ.Σ. και του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας «Οδικές Συγκοινωνίες» (Ο.ΣΥ. Α.Ε.), η Ζωή Γεωργίου και ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος, αντιστοίχως και

γ) του Προέδρου του Δ.Σ. και του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας «Σταθερές Συγκοινωνίες» (ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.), οι Σταύρος Στεφόπουλος και Παναγιώτης Βόγκας, αντιστοίχως.

Το θέμα ανέδειξε η Ν.Δ., η οποία απείλησε ότι θα αποχωρήσει από την διαδικασία. Ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι θα πρέπει να υπάρξει πρώτα η αλλαγή του νόμου κι έπειτα να προχωρήσει η διαδιακασία.

Read more...

ΚΚΕ: Δεν υπάρχει καμία βάση για συνεννόηση...


Ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το ΚΚΕ, στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, επανέλαβε ότι το ΚΚΕ δεν θα συμμετέχει στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών «γιατί...
θα αξιοποιηθεί για να καλλιεργηθεί, κλίμα ψευδεπίγραφης συναίνεσης, δήθεν «εθνικής ομοψυχίας», έτσι ώστε να αποσπάσει την ανοχή των κομμάτων και του λαού στα μέτρα σφαγιασμού του, που έχουν ήδη δρομολογηθεί με το μνημόνιο. 

Αλλά και στην περαιτέρω εμπλοκή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή, σύμφωνα με τις επιδιώξεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ».

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε, επίσης, ότι διάλογος γίνεται και μπορεί να γίνει στο πλαίσιο των σημερινών διαδικασιών της Βουλής.

Επίσης, τόνισε στον κ. Τσίπρα ότι για όλα τα ζητήματα, και ιδιαίτερα για το ασφαλιστικό, δεν υπάρχει καμία βάση για συνεννόηση.

Το ΚΚΕ δίνει όλες του τις δυνάμεις για να κινητοποιηθεί και να οργανωθεί ο λαός, να αντιπαλέψει τη νέα σφαγή και στο ασφαλιστικό και τελικά να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Read more...

Ολάντ: Δεν θα ενδώσουμε ούτε στον φόβο, ούτε στο μίσος...


Η επίσημη τελετή στη μνήμη των νεκρών των επιθέσεων στο Παρίσι τελέστηκε στο Μέγαρο των Απομάχων (Invalides), με τη Γαλλία να αποτίει φόρο τιμής στους 130 νεκρούς της, δύο εβδομάδες μετά τις χειρότερες επιθέσεις στην ιστορία της.

Οι... οικογένειες των θυμάτων, 130 νεκροί και 350 τραυματίες, η κυβέρνηση υπό τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ που μόλις επέστρεψε από τη Μόσχα, σύσσωμη η πολιτική τάξη από την άκρα αριστερά έως την άκρα δεξιά και πολλές προσωπικότητες μετείχαν στην τελετή. 

 Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δεσμεύτηκε "επίσημα" σήμερα να κάνει τα πάντα για να "καταστρέψει τον στρατό των φανατικών" που διέπραξε τη σφαγή της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια της 15λεπτης ομιλίας του στο Μέγαρο των Απομάχων (Invalides).
 
Στην εθνική τελετή για τον φόρο τιμής στους 130 νεκρούς και τους 350 τραυματίες, μέσα στον περίβολο του Μεγάρου των Απομάχων όπου έχουν ταφεί οι μεγάλες μορφές της Ιστορίας της Γαλλίας όπως ο Ναπολέοντας, ο αρχηγός του γαλλικού κράτους κατήγγειλε "μια ορδή φονιάδων" που έδρασε "στο όνομα ενός τρελού σκοπού και ενός προδομένου Θεού".
 
"Δεν θα ενδώσουμε ούτε στον φόβο ούτε στο μίσος. Αυτοί που έπεσαν νεκροί στις 13 Νοεμβρίου ενσάρκωναν τις αξίες μας, και είναι καθήκον μας σήμερα περισσότερο από ποτέ οι αξίες αυτές να ζήσουν. Αν ο θυμός μας έχει κυριεύσει, θα τον διοχετεύσουμε στην ήρεμη αποφασιστικότητα να προασπίσουμε την ελευθερία", δήλωσε ο Ολάντ.

Read more...

Ξεκίνησε για να... διακοπεί η δίκη για το σκάνδαλο Siemens...



Σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία της δίκης για το σκάνδαλο της Siemens. Παρών στην αίθουσα του δικαστηρίου βρέθηκε και ο άλλοτε στρατηγός του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Τσουκάτος. Το κεντρικό πρόσωπο του σκανδάλου Μιχάλης Χριστοφοράκος, με επιστολή του από το Μόναχο, εξουσιοδότησε δύο Έλληνες δικηγόρους να τον εκπροσωπήσουν.

Εκ των 64 κατηγορουμένων, δύο έχουν...
αποβιώσει, ενώ 30 ήταν παρόντες στην δικαστική αίθουσα. Το μεγαλύτερο μέρος των Γερμανών κατηγορουμένων δήλωσε ότι θα τους εκπροσωπήσουν Γερμανοί συμπατριώτες τους δικηγόροι. 

Παράλληλα, δύο εκ των κατηγορουμένων δήλωσαν οικονομική αδυναμία να αναθέσουν την υπεράσπισή τους σε δικηγόρο και ο πρόεδρος του δικαστηρίου Σωτήρης Τσιμπέρης προέβη σε αυτεπάγγελτο διορισμό δύο δικηγόρων από τον κατάλογο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Η ακροαματική διαδικασία έχει διακοπεί προκειμένου ο πρόεδρος του δικαστηρίου να διορίσει μεταφραστή.

Η δικονομική διαδικασία της δίκης δεν έχει ξεκινήσει ακόμα και αναμένεται να τεθούν αιτήματα διακοπής, για διάφορους δικονομικούς λόγους, όπως είναι ότι οι διορισμένοι δύο δικηγόροι δεν έχουν λάβει γνώση της δικογραφίας, οι Γερμανοί κατηγορούμενοι δεν έχουν λάβει μεταφρασμένο το παραπεμπτικό βούλευμα, κλπ.

protothema.gr

Στη φωτό, ο Θόδωρος Τσουκάτος προσερχόμενος στο Εφετείο


Read more...

Συνάντηση με Α.Τσίπρα πριν το Συμβούλιο αρχηγών Κατρούγκαλος: Το Ασφαλιστικό είναι εθνικό ζήτημα, όχι απλό πολιτικό θέμα


Κατρούγκαλος: Το Ασφαλιστικό είναι εθνικό ζήτημα, όχι απλό πολιτικό θέμα
  (Φωτογραφία:  Intime )

Αθήνα
«Το Ασφαλιστικό ζήτημα δεν είναι ένα απλό πολιτικό θέμα. Είναι εθνικό ζήτημα», τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γ.Κατρούγκαλος σε δηλώσεις του εξερχόμενος του Μαξίμου, μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εν όψει του Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών αύριο, Σάββατο.

Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση είναι ένα από τα κύρια θέματα που έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός να τεθούν στο τραπέζι του Συμβουλίου, κάτι όμως που δεν οι αρχηγοί των κομμάτνω της Αντιπολίτευσης, όσοι από αυτούν θα προσέλθουν, αντιμετωπίζουν στην -καλύτερη περίπτωση- με επιφυλακτικότητα.

Ενδεικτική η τοποθέτηση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά, ότι το Ασφαλιστικό είναι ένα θέμα που δεν θα έπρεπε να συζητηθεί στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, αλλά είτε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, είτε σε προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. Στο πλαίσιο αυτό ξεκαθάρισε σε επιστολή της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι δεν θα δεχτεί καμία συζήτηση για το ασφαλιστικό επειδή αυτό είναι πρωτίστως ζήτημα άσκησης κυβερνητικής πολιτικής.

Σε αυτές τις θέσεις λοιπόν απαντά ο κ.Κατρούγκαλος με τη δήλωση περί «εθνικού ζητήματος».

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, «το ασφαλιστικό ζήτημα δεν είναι ένα απλό πολιτικό θέμα. Είναι εθνικό ζήτημα. Επομένως, το να μην μειωθούν οι συντάξεις για 12η φορά, το να έχουμε μια μεταρρύθμιση που θα αποκαταστήσει και τη βιωσιμότητα και τη δικαιοσύνη στο ασφαλιστικό σύστημα, πρέπει να είναι μια εθνική κόκκινή γραμμή».

«Θέλω να πιστεύω ότι όλοι θα το σεβαστούν αυτό -και δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα υπάρχουν κόμματα που δεν θα θέλουν να συμμετέχουν σε έναν διάλογο, ώστε να τηρηθεί με θρησκευτική, θα έλεγα, ευλάβεια αυτή η κόκκινη εθνική γραμμή», υπογράμμισε ο υπουργός.

Στο ερώτηση: «καμιά μείωση στις κύριες συντάξεις;», ο υπουργός τόνισε ότι «στόχος μας είναι να μην μειωθούν καθόλου οι κύριες».

Στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό συμμετείχε, επίσης, ο υφυπουργός, αρμόδιος για θέματα κοινωνικής ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Λήγει η προθεσμία Πρόστιμο 150 ευρώ σε όσους δεν περάσουν ΚΤΕΟ μέχρι το τέλος του 2015


Πρόστιμο 150 ευρώ σε όσους δεν περάσουν ΚΤΕΟ μέχρι το τέλος του 2015
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Λήγει τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου η προθεσμία για να περάσουν από ΚΤΕΟ, όσα οχήματα συμπλήρωσαν εξάμηνο χωρίς να έχουν περάσει τεχνικό έλεγχο από την 1/1/2015 έως και τις 14/9/2015, καταβάλλοντας μειωμένο τέλος εκπρόθεσμης προσέλευσης.

Έτσι, από την 1 Δεκεμβρίου, οι ιδιοκτήτες οχημάτων που περνούν καθυστερημένα από τεχνικό έλεγχο στα ΚΤΕΟ, θα πληρώνουν το πλήρες (αναλογούν) πρόστιμο ενώ από την 1η Ιανουαρίου θα τους επιβάλλεται και διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ.

Αναλυτικότερα, από την Δ/νση Ελέγχου Οχημάτων & Εγκαταστάσεων της Γενικής Δ/νσης Οδικής Ασφάλειας εν όψει της καταληκτικής προθεσμίας της 31ης Δεκεμβρίου 2015 υπενθυμίζονται, τα ακόλουθα:

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων για τα οποία παρήλθε εντός του διαστήματος από 1-1-2015 έως 14-9-2015 χρονικό διάστημα 6 μηνών από την καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης διενέργειας περιοδικού τεχνικού ελέγχου, προκειμένου να εκμεταλλευτούν την διάταξη του νόμου περί καταβολής μειωμένου τέλους εκπρόθεσμης προσέλευσης, μπορούν να προσκομίζονται σε ΚΤΕΟ για τη διενέργεια του ελέγχου έως τις 30 Νοεμβρίου 2015.

Όσοι από αυτούς προσκομίσουν τα οχήματά τους σε ΚΤΕΟ μετά την 30-11-2015 και έως τις 31-12-2015, θα καταβάλλουν το πλήρες (αναλογούν) πρόσθετο ειδικό τέλος. Εφόσον δε, παρέλθει και η ημερομηνία της 31ης Δεκεμβρίου 2015, τότε θα τους επιβληθεί και το διοικητικό πρόστιμο των 150 ευρώ, το οποίο βεβαιώνεται στη Φορολογική Διοίκηση.

- Τα ανωτέρω ισχύουν και για τους ιδιοκτήτες οχημάτων οι οποίοι δεν τήρησαν τις πρώτες δύο προθεσμίες για την υπαγωγή στην ευνοϊκή ρύθμιση περί καταβολής μειωμένου πρόσθετου τέλους, ήτοι:

α) την προθεσμία της 20ης Οκτωβρίου 2015, οι ιδιοκτήτες οχημάτων για τα οποία το χρονικό διάστημα των 6 μηνών είχε παρέλθει έως τις 30-06-2014

β) την προθεσμία της 31ης Οκτωβρίου 2015, οι ιδιοκτήτες οχημάτων για τα οποία το χρονικό διάστημα των 6 μηνών είχε παρέλθει εντός του χρονικού διαστήματος από 01-07-2014 έως 31-12-2014

Τέλος, τα οχήματα για τα οποία το χρονικό διάστημα των 6 μηνών έχει παρέλθει μετά τις 14 Σεπτεμβρίου 2015, όχι μόνο δεν τυγχάνουν μειωμένου πρόσθετου τέλους, αλλά τους επιβάλλεται και το διοικητικό πρόστιμο των 150 ευρώ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Για Ασφαλιστικό και Σύνταγμα Διακομματικές επιτροπές διαλόγου θα προτείνει ο Αλ.Τσίπρας στους αρχηγούς


Διακομματικές επιτροπές διαλόγου θα προτείνει ο Αλ.Τσίπρας στους αρχηγούς
Ο Αλέξης Τσίπρας στο Προεδρικό Μέγαρο   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Τη συγκρότηση διακομματικών επιτροπών για τα ζητήματα του ασφαλιστικού και της συνταγματικής αναθεώρησης αναμένεται να προτείνει το Σάββατο ο πρωθυπουργός στους πολιτικούς αρχηγούς, σε μια προσπάθεια να κάμψει τις επιφυλάξεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, ο Αλέξης Τσίπρας θα προτείνει ο καθηγητής Σάββας Ρομπόλης να τεθεί επικεφαλής στη διακομματική για το ασφαλιστικό, η οποία θα έχει ως έργο να μελετήσει τις προτάσεις όλων των πλευρών και μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου να βγάλει ένα πόρισμα που θα γίνει δεκτό από τα κόμματα προκειμένου η ασφαλιστική μεταρρύθμιση να ψηφιστεί από τη Βουλή πριν από τα Χριστούγεννα.
Για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ο κ. Τσίπρας θα προτείνει η διακομματική που θα συγκροτηθεί να έχει ορίζοντα τον Φεβρουάριο του 2016 και επικεφαλής έναν συνταγματολόγο κύρους.
Το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλο, είναι προγραμματισμένο για τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου με την ατζέντα να αφορά το προσφυγικό, τη Σύνοδο ΕΕ-Τουρκίας, το Ασφαλιστικό και τη συνταγματική αναθεώρηση.

«Ο πρωθυπουργός διευκρίνισε στους πολιτικούς αρχηγούς ότι δεν θέτει ως προαπαιτούμενο την συναίνεση, αλλά αυτό που επιδιώκει καταρχάς είναι ο συντεταγμένος Εθνικός Διάλογος, η καταγραφή των απόψεων και, βεβαίως, η σύνθεση, εφόσον διαπιστωθεί ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό» ανάφερε το πρωθυπουργικό γραφείο για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε την Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας με με τους αρχηγούς της Νέας Δημοκρατίας κ. Πλακιωτάκη, του ΚΚΕ κ. Κουτσούμπα, του ΠΑΣΟΚ κ. Γεννηματά, του Ποταμιού κ. Θεοδωράκη και της Ένωσης Κεντρώων κ. Λεβέντη, καλώντας τους επισήμως στο συμβούλιο των αρχηγών.

Το κλίμα που επικράτησε στα τηλεφωνήματα, όσο και οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών μετά την επικοινωνία που είχαν με τον πρωθυπουργό, δεν επιτρέπουν αισιοδοξία για επιτυχή κατάληξη του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.

Συγκεκριμένα, στην επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, η Φώφη Γεννηματά εξέφρασε σε έντονο ύφος της διαφωνία της να συζητηθεί το ασφαλιστικό στο Συμβούλιο.

Όπως είπε, δεν έχει αντίρρηση να τεθεί σε διάλογο το προσφυγικό, να υπάρξει ενημέρωση για τα ταξίδια του πρωθυπουργού και να συζητηθούν οι εξελίξεις στην περιοχή, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι το ασφαλιστικό είναι ένα θέμα που δεν θα έπρεπε να συζητηθεί στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, αλλά είτε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, είτε σε προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Πάντως η Φώφη Γεννηματά δεν αρνήθηκε τη συμμετοχή της στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, αλλά δεν θα συμμετάσχει στη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος. Αργότερα για το ίδιο ζήτημα απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Νωρίτερα, το πρώτο τηλεφώνημα του πρωθυπουργού έγινε προς τον προσωρινό πρόεδρο της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη. Ο κ. Πλακιωτάκης φέρεται να απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα: «Άργησες», αναφερόμενος στην επιδίωξη του πρωθυπουργού για συναίνεση. Σε κάθε περίπτωση, όπως είπε, θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο, για θεσμικούς λόγους.

Σε δήλωσή του, αργότερα, ο προσωρινός πρόεδρος της ΝΔ τόνισε: «Ο κ. Τσίπρας με την κίνησή του αυτή, παρά τη νωπή λαϊκή εντολή που έχει, δηλώνει την αδυναμία του να κυβερνήσει και να υλοποιήσει τις ψεύτικες υποσχέσεις, που έδωσε προ διμήνου στον ελληνικό λαό» και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δώσει στήριξη στον Αλέξη Τσίπρα και τους τακτικισμούς του.

Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες του πρωθυπουργού συνεχίστηκαν με τον επικεφαλής του Ποταμιού και τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη. Αμφότεροι δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν στο Συμβούλιο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ωστόσο, σε δήλωσή του μετά την τηλεφωνική επικοινωνία, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επισήμανε ότι εκείνος ζήτησε οικουμενική κυβέρνηση και όχι συναίνεση επί μερικών θεμάτων.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε στον κ. Τσίπρα ότι προσέρχεται στη σύσκεψη με επιφυλακτικότητα για την «ειλικρινή συνεννόηση» την οποία επιδιώκει η κυβέρνηση.

Ο κ. Θεοδωράκης είπε -σύμφωνα με τα στελέχη του Ποταμιού- ότι δεν του έχουν εμπιστοσύνη και του επισήμανε ότι δεν θα βάλει πλάτη για να κοπούν συντάξεις, ενώ έδωσε έμφαση στην αλλαγή του εκλογικού νόμου.
Ο διάλογος μεταξύ των δύο ήταν σύμφωνα με τις πληροφορίες ο εξής:
  • Στ. Θεοδωράκης: Eσύ τορπίλισες το καλοκαίρι τη συνεργασία
  • Αλ.Τσίπρας: Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα άλλο. Μου είχαν φύγει 40 βουλευτές
  • Στ. Θεοδωράκης: 'Οταν ήσουν στην αντιπολίτευση, δεν συναινούσες σε τίποτα
  • Αλ. Τσίπρας: Όλοι -όταν είμαστε στην αντιπολίτευση- κάνουμε τις υπερβολές μας. Έτσι θα συνεχίσουμε;
  • Στ. Θεοδωράκης: Τώρα πια όμως δεν σου έχουμε εμπιστοσύνη. Tο Ποτάμι κάνει συνεχώς προτάσεις τις οποίες πετάτε στο καλάθι των αχρήστων. Για ποια συναίνεση μιλάς;
  • Αλ. Τσίπρας: Εσύ δεν είσαι ούτε ΠΑΣΟΚ ούτε ΝΔ να κουβαλάς τα βαρίδια του ασφαλιστικού
  • Στ. Θεοδωράκης: Έχουμε δική μας πρόταση. Δεν έχει σχέση με τη δική σου ούτε με των άλλων. Εσύ μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ διαδήλωνες κατά του νόμου Γιαννίτση.
Εν συνεχεία ο πρωθυπουργός κάλεσε τον γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος απάντησε αρνητικά για τη συμμετοχή του στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι είναι στη διάθεσή του να τον ενημερώσει όποτε ο γγ του ΚΚΕ το κρίνει σκόπιμο.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το ΚΚΕ, στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Κoυτσούμπας επανέλαβε ότι το ΚΚΕ δεν θα συμμετέχει στο Συμβούλιο, «γιατί θα αξιοποιηθεί για να καλλιεργηθεί, κλίμα ψευδεπίγραφης συναίνεσης, δήθεν 'εθνικής ομοψυχίας', έτσι ώστε να αποσπάσει την ανοχή των κομμάτων και του λαού στα μέτρα σφαγιασμού του, που έχουν ήδη δρομολογηθεί με το μνημόνιο. Αλλά και στην περαιτέρω εμπλοκή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή, σύμφωνα με τις επιδιώξεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ».

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε, επίσης, ότι διάλογος γίνεται και μπορεί να γίνει στο πλαίσιο των σημερινών διαδικασιών της Βουλής. Επίσης, τόνισε στον κ. Τσίπρα ότι για όλα τα ζητήματα, και ιδιαίτερα για το ασφαλιστικό, δεν υπάρχει καμιά βάση για συνεννόηση.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Μειώθηκαν οι καταθέσεις κατά 681 εκατ. ευρώ...


Μειώθηκαν οι καταθέσεις κατά 681 εκατ. ευρώ λόγω ΕΝΦΙΑ...λόγω ΕΝΦΙΑ...
Παρά τους περιορισμούς κεφαλαίων οι καταθέσεις των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων μειώθηκαν κατά 681 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο, υποχωρώντας στα 121,1 δισεκ. ευρώ από 121,6 δισεκ. ευρώ τον Σεπτέμβριο.

Η...
μείωση αποδίδεται στην πληρωμή φόρων που υποχρεώθηκαν οι φορολογούμενοι να καταβάλουν τον Οκτώβριο και ειδικά στην καταβολή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, τα νοικοκυριά απέσυραν από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς 533 εκατ. ευρώ.

"Καθημερινή"

Read more...

Οι Ρώσοι αποκαλύπτουν την ύποπτη διασύνδεση του "μικρού" Ερντογάν...


Οι Ρώσοι αποκαλύπτουν την ύποπτη διασύνδεση του "μικρού" Ερντογάν με τους τζιχαντιστές... με τους τζιχαντιστές...
Πληθαίνουν οι αναφορές που κατηγορούν το γιο του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μπιλάλ, ότι έχει παράνομες συνεργασίες με τον ISIS.
Το γύρο των social media κάνει μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ο γιος το Ερντογάν να απολαμβάνει...
το δείπνο του σε εστιατόριο της Κωνσταντινούπολης με το φερόμενο ηγέτη του ISIS, που σύμφωνα με κάποιους συμμετείχε στις σφαγές σε πόλεις της Συρίας.

Οι Ρώσοι αποκαλύπτουν την ύποπτη διασύνδεση του "μικρού" Ερντογάν με τους τζιχαντιστές

Η φωτογραφία αυτή σύμφωνα με δημοσίευμα της Russia Today εντείνει τις εικασίες περί συνεργασίας του Μπιλάλ με τους τζιχαντιστές στο λαθρεμπόριο πετρελαίου.

«Το Ισλαμικό Κράτος έχει πολλά χρήματα, εκατοντάδες εκατομμύρια ή δισεκατομμύρια δολάρια από τις αγοραπωλησίες πετρελαίου. Επιπρόσθετα, προστατεύεται από τον στρατό ενός ολόκληρου κράτους. Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί δρουν τόσο βάναυσα και με τόσο θράσος και γιατί σκοτώνουν ανθρώπους με τέτοια βαρβαρότητα. Γιατί διαπράττουν τρομοκρατικές ενέργειες σε όλο τον κόσμο, ακόμη και στο κέντρο της Ευρώπης», ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μετά την γνωστοποίηση της κατάρριψης του ρωσικού αεροσκάφους από τις τουρκικές δυνάμεις.
Πηγή enikos.gr

Read more...

Χοντρό «χέρι» στην Τουρκία...


ΝΑΤΟ
... πίσω από τις κλειστές πόρτες του ΝΑΤΟ...
Το παρασκήνιο πίσω από την έκτακτη Σύνοδο του ΝΑΤΟ μετά από τουρκικό αίτημα, το οποίο ακολούθησε την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο πρώην αξιωματούχος της CIA και του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Λάρι Τζόνσον, μιλώντας στο Russia Today.

Σύμφωνα με...
τα όσα αποκαλύπτει ο Τζόνσον, πολλοί εκ των συμμετεχόντων στην έκτακτη Σύνοδο του ΝΑΤΟ καταδίκασαν την πράξη της Τουρκίας, παρά την χλιαρή δήλωση στήριξης της Άγκυρας μετά την ολοκλήρωσή της.

Αν και η επίσημη αντίδραση του ΝΑΤΟ για την κατάρριψη του ρωσικού SU-24 ήταν ουδέτερη, την ώρα της Συνόδου πολλά μέλη της Συμμαχίας εξέφρασαν βαθιές ανησυχίες για τις πράξεις της Τουρκίας, δήλωσε ο ο Τζόνσον μιλώντας στο Russia Today

«Ανησύχησα ότι το ΝΑΤΟ θα “έτρωγε” την παραφροσύνη της Τουρκίας, αλλά ευτυχώς, οι πληροφορίες από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ μεταφέρουν ότι πολλά μέλη ρωτούσαν την Τουρκία: Τι στο όνομα του Θεού σκεφτόσασταν;» πρόσθεσε ο πρώην αξιωματούχος της CIA, τονίζοντας ότι πολλά μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας ισχυρίστηκαν σθεναρά πως η Τουρκία θα έπρεπε να είχε χειριστεί διαφορετικά την κατάσταση.

Μάλιστα, ο Τζόνσον υπογραμμίζει στη συνέντευξη που παραχώρησε στο RT πως πολλά μέλη του ΝΑΤΟ εξέφραζαν φόβους όχι για έναν «ψυχρό» αλλά για έναν πραγματικό πόλεμο με τους χειρισμούς της Τουρκίας.

«Το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι να εμπλακούν Ρωσία και Δύση σε κάποιον πόλεμο», υπογράμμισε ο πρώην αξιωματούχος της CIA.

Οι δηλώσεις του Τζόνσον έρχονται να επιβεβαιώσουν τα όσα μετέδιδε μεσοβδόμαδα ο βρετανικός Telegraph, ο οποίος τόνιζε πως στελέχη του ΝΑΤΟ, που συμμετείχαν στην έκτακτη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού χαρακτήρισαν βεβιασμένη την αντίδραση της Τουρκίας στο συγκεκριμένο περιστατικό, τονίζοντας πως «υπάρχουν άλλοι τρόποι για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους περιστατικών».

Read more...

Το νέο σχέδιο για τον ΟΑΕΕ...


Το νέο σχέδιο για τον ΟΑΕΕ: Κατώτατο ποσό για όλους και εισφορές ανάλογα με το εισόδημα

Κατώτατο ποσό για όλους και εισφορές ανάλογα με το εισόδημα...
Κατώτατο υποχρεωτικό ποσό ασφαλιστικής κάλυψης στο ύψος των 150 ως 200 ευρώ το μήνα και από εκεί και πάνω εισφορές ανάλογα με το πραγματικό εισόδημα εξετάζει να καθιερώσει το υπουργείο Εργασίας για τους ελεύθερους επαγγελματίες που ασφαλίζονται στον ΟΑΕΕ.

Η ιδέα του υπολογισμού εισφορών με βάση τον τζίρο φαίνεται ότι εγκαταλείπεται οριστικά και...
πλέον με το νέο σύστημα οι εισφορές για 750.000 ελεύθερους επαγγελματίες θα συνδεθούν και θα υπολογίζονται με βάση το πραγματικό τους εισόδημα, αλλά με ένα ελάχιστο ποσό εισφοράς ίδιο για όλους, όπως αποκαλύπτει σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος».

Από εκεί και πάνω ο καθένας θα πληρώνει με βάση τι δηλώνει. Μικρό εισόδημα-χαμηλή εισφορά, μεγαλύτερο εισόδημα-μεγαλύτερη εισφορά. 

Το κλειδί στον ανασχεδιασμό των εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες βρίσκεται στον τρόπο με τον οποίο θα προσδιοριστεί το εισόδημα βάσει του οποίου θα καταβάλουν τις εισφορές τους και αυτό γιατί σχεδόν οι 7 στους 10 δηλώνουν (εμφανίζουν) εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι αν μπει ως ενιαίο ποσοστό το 20%, οι εισφορές για τους περισσότερους θα πέσουν αυτόματα στα 2.000 ευρώ το χρόνο, όταν σήμερα ξεκινούν από 2.400 ευρώ και φτάνουν ως τις 12.000 ευρώ. Για να αποφευχθεί μια τόσο μεγάλη μείωση στις εισφορές και για να μην καταρρεύσουν τα έσοδα του ΟΑΕΕ, εξετάζεται να καθιερωθεί ένα ελάχιστο ποσό ασφαλιστικής κάλυψης που θα είναι ίδιο για όλους, στα 150 έως 200 ευρώ το μήνα. Αυτή η ελάχιστη εισφορά θα παρέχει στους ασφαλισμένους πλήρη κάλυψη (συνταξιοδοτική και περίθαλψη) και από εκεί και πάνω θα επιλέγουν τι θέλουν να πληρώσουν ανάλογα με το εισόδημά τους.

Το σχέδιο περιλαμβάνει ακόμα τον περιορισμό των σημερινών 14 κατηγοριών σε τρεις ή τέσσερις το πολύ, με πιθανότερο όριο τα 600 ευρώ για την ανώτερη. 

Ερώτημα παραμένει το ύψος στο οποίο θα καθοριστεί ο πήχυς του εισοδήματος, καθώς από εκεί θα εξαρτηθεί ποιοι από τους ασφαλισμένους θα μείνουν στην κατώτερη κατηγορία με εισφορές στα 150-200 ευρώ και ποιοι θα κληθούν να καταβάλουν επιπλέον εισφορές, ανάλογα με το εισόδημα που δηλώνουν. 

protothema.gr

Read more...