Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Ζητούν 5 ευρώ την ημέρα οι υπάλληλοι στα γκισέ της ΔΕΗ λόγω υπερβάλλουσας πίεσης!...




Την κατάργηση 35 ειδικών επιδομάτων που προβλέπουν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στη ΔΕΗ και τη διατήρηση μόνο τριών (επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, απομακρυσμένων παραμεθορίων περιοχών και θέσης ευθύνης) προτείνει η ...
κοινή Επιτροπή διοίκησης και ΓΕΝΟΠ που συγκροτήθηκε με το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Εντύπωση προκαλεί ωστόσο και η πρόταση που κατατέθηκε στην Επιτροπή, να προβλεφθεί ειδική αποζημίωση (5 ευρώ την ημέρα) και για τους εργαζόμενους στα καταστήματα της επιχείρησης, που έρχονται σε επαφή με τους καταναλωτές με το αιτιολογικό ότι εργάζονται σε περιβάλλον υπερβάλλουσας πίεσης και φόρτισης και σε συνθήκες «με έντονα στοιχεία επικινδυνότητας».

Η επιτροπή συγκροτήθηκε πέρυσι το καλοκαίρι μετά την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Σύμφωνα με την πρόταση, στους εργαζόμενους που σήμερα λαμβάνουν τα επιδόματα που καταργούνται θα δοθεί διορθωτικό ποσό προκειμένου να μην υποστούν περαιτέρω μείωση αποδοχών. Το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας θα είναι ποσοστό επί του μισθού και θα χορηγείται κλιμακωτά, ανάλογα με τη φύση της εργασίας και το βαθμό επικινδυνότητας. Το επίδομα απομακρυσμένων παραμεθορίων περιοχών προβλέπεται για τους νομούς Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου, Λέσβου, Χίου, Σάμου και Δωδεκανήσου, ενώ υπάρχει αίτημα να καταβληθεί και στους εργαζόμενους στον Αθερινόλακκο Κρήτης. Σύμφωνα με την πρόταση θα είναι 17,61 ευρώ το μήνα ενώ σε σταθερό ποσό ανά επίπεδο ιεραρχίας θα καθοριστεί και το επίδομα θέσης ευθύνης.

Στα υπό κατάργηση περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα επιδόματα μέσου όρου ενδείξεων, απομόνωσης, κατοικίας, οδήγησης υπηρεσιακών οχημάτων, φύσεως εργασίας καταμετρητών, ιατρών, δυτών, επιφυλακής κατ' οίκον, διαχειριστικών λαθών, ταμιών, κ.α.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ


Read more...

Πάρτι με ροζ νοσοκόμες στο νοσοκομείο της "αμαρτίας" !...




Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ έχει μπει το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, οι έλεγχοι του οποίου έφεραν στην επιφάνεια πολλές αμαρτωλές ιστορίες.
Στο μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της δυτικής Ελλάδας κάποιοι...
οργιάζουν με ροζ νοσοκόμες, ενώ άλλοι αποκτούν χρυσούς τραπεζικούς λογαριασμούς που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν
Το συγκεκριμένο νοσοκομείο έχει απασχολήσει πολλές φορές τη επικαιρότητα με θλιβερές αλλά και τραγελαφικές ιστορίες που ενίοτε θυμίζουν σαπουνόπερες αμερικανικής παραγωγής.
Τώρα οι «Ράμπο» του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος σε ενδελεχείς έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη εξετάζουν είκοσι μία περιπτώσεις γιατρών του νοσοκομείου του Ρίου για αδικαιολόγητο πλουτισμό.
Ηδη στην τσιμπίδα έχουν πιαστεί δύο γιατροί με την κατηγορία του παράνομου πλουτισμού, ενώ στο μικροσκόπιο βρίσκονται οι άλλοι δεκαεννέα. Στις δύο περιπτώσεις που περαιώθηκε ο έλεγχος διαπιστώθηκε αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας, της τάξης των 873.000 ευρώ στη μία περίπτωση και των 67.000 ευρώ στη δεύτερη.

«Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και πιθανόν να αρχίζει τώρα να εστιάζεται σιγά-σιγά σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Από όσο γνωρίζω μάλιστα, πάει σε βάθος χρόνου. Συγκεκριμένα ξεκινά από το 2007 και φτάνει μέχρι σήμερα» λέει στην «Espresso» ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Αποστόλης Λέτσιος εξηγώντας ότι τον τελευταίο καιρό δεν έχουν ζητηθεί επίσημα στοιχεία από το νοσοκομείο. Προσθέτει ωστόσο ότι στο παρελθόν είχαν ζητηθεί στοιχεία, τα οποία προσκόμισε το νοσοκομείο:
«Ερευνα κάποιων ατόμων από τους αρμοδίους του ΣΔΟΕ έχει γίνει και κατά το παρελθόν. Οσο είμαι διοικητής στο Ρίο -τρία χρόνια- έχει πραγματοποιηθεί δύο ή τρεις φορές. Ατομα του ΣΔΟΕ μας έχουν επισκεφτεί, έχουν δει τις υπηρεσίες μας, έχουν πάρει κάποια δεδομένα που χρειάζονταν, έχουν συζητήσει μαζί μας. Αυτό όμως ήταν πάντα σε επίπεδο ενδοϋπηρεσιακό -ας το πω έτσι- και όχι επί προσωπικού, σε γιατρούς ή άτομα συγκεκριμένα μέσα στο νοσοκομείο».

Στην πραγματικότητα το νοσοκομείο του Ρίου βρίσκεται διαρκώς στην επικαιρότητα: για καταγγελίες που αφορούν «εμπορία θέσεων στη ΜΕΘ», για επισκέψεις της τρόικας για οικονομικούς ελέγχους και για εισαγγελικές παρεμβάσεις για περίεργες αντικαταστάσεις και υπόγειες απομακρύνσεις στελεχών μέσω πλαστογραφημένων εγγράφων. Την... τιμητική τους έχουν και πάσης φύσης παρατράγουδα: υπάλληλοι χρέωναν τον λογαριασμό του τηλεφώνου 67.000 ευρώ προκειμένου να συμβουλευτούν μέντιουμ (!), καυτές αλλοδαπές αποκλειστικές νοσοκόμες ήταν πρόθυμες να απαλύνουν τον πόνο ασθενών με ροζ υπηρεσίες και αγανακτισμένοι ασθενείς έχουν κάνει μαύρους στο ξύλο γιατρούς.

Κορυφαίο περιστατικό, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και αποκάλυψε τον περασμένο Φεβρουάριο σε πρωτοσέλιδό της η «Espresso», ήταν η μήνυση που κατέθεσε εναντίον του νοσοκομείου μια τραγική μάνα, η οποία κατήγγειλε εμπορία κλινών στην Εντατική, που είχε ως αποτέλεσμα τον άδικο θάνατο του 27χρονου γιου της Νεκτάριου Σακκά. Οπως τόνισε η κ. Σακκά, ο γιος της ξεψύχησε τον Απρίλιο του 2009 ψάχνοντας για κρεβάτι στην Εντατική. Η γυναίκα κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών για την άσκοπη περιφορά του παιδιού της, που είχε γίνει μπαλάκι από Εντατική σε Εντατική, με αποτέλεσμα να καταλήξει «σαν σκυλί», σύμφωνα με τα λόγια της. Η ίδια καταφέρθηκε με βαρύτατους χαρακτηρισμούς εναντίον των υπευθύνων του νοσοκομείου του Ρίου κατηγορώντας τους για εμπορία θέσεων στη ΜΕΘ και προσθέτοντας ότι πλαστογράφησαν ακόμα και την υπογραφή του νεκρού συζύγου της!

Τον Ιούλιο του 2011 είχε σημάνει συναγερμός, όταν κλιμάκιο της τρόικας «μπούκαρε» στο νοσοκομείο για να περάσει από κόσκινο τα οικονομικά στοιχεία που αφορούσαν τη διακίνηση ιατρικών και φαρμακευτικών υλικών. Ζήτησαν στοιχεία και για τα αποθέματα υλικών που υπήρχαν στις αποθήκες, έκαναν έλεγχο για να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία και... απήλθαν.

Αλλη μία «σκοτεινή» υπόθεση του νοσοκομείου ήρθε στην επικαιρότητα τον περασμένο Νοέμβριο και αφορούσε περίεργες αντικαταστάσεις, υπόγειες μετακινήσεις και ξαφνικές απομακρύνσεις στελεχών, μέσω αλλοιωμένων και πλαστογραφημένων εγγράφων. Τότε φερόταν ως εμπλεκόμενο το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου. Από τα επίσημα στοιχεία προέκυψε ένα οργανωμένο σχέδιο απομάκρυνσης και αντικατάστασης ενός διοικητικού διευθυντή, για το οποίο επιστρατεύτηκαν πλαστά έγγραφα και χαλκευμένες αποφάσεις επιτροπών, στις οποίες εμφανίζονται να συμμετέχουν και να ψηφίζουν άτομα τα οποία ούτε καν συμμετείχαν στις συνεδριάσεις.

«Ροζ» θεραπείες σε ασθενείς και κλήσεις σε γραμμές με μέντιουμ

Από τα πιο ζουμερά περιστατικά που έριξαν τους προβολείς της δημοσιότητας στο νοσοκομείο του Ρίου ήταν αυτό με πρωταγωνίστριες νοσοκόμες, οι οποίες πρόσφεραν... εξτρά υπηρεσίες σε ασθενείς και συνοδούς.
Πριν από λίγες εβδομάδες σειρά δημοσιευμάτων σε τοπικά μέσα έκαναν λόγο για το κοινό μυστικό με τις «ροζ» θεραπείες των αλλοδαπών νοσοκόμων που εργάζονται παράνομα ως αποκλειστικές χρησιμοποιώντας ως τόπο... δράσης τις νοσοκομειακές κλίνες ή ακόμη και τις τουαλέτες.

Την υπόθεση κατήγγειλαν νόμιμες συναδέλφισσές τους, που πρόσθεσαν ότι η «ταρίφα» είναι 30 ευρώ και ότι πρόκειται για γυναίκες από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία ή χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, που κάνουν με το αζημίωτο φυσικά ό,τι θέλει ο πελάτης. Αν μάλιστα μείνει ικανοποιημένος, ζητάει να παραμείνει στο... προσκέφαλό του η συγκεκριμένη αλλοδαπή και δη με τρόπο επιτακτικό!

Ακόμα ένα τραγελαφικό περιστατικό, που ήρθε στη δημοσιότητα πριν από λίγες μέρες (στις 19 Μαρτίου), είχε να κάνει με τους λογαριασμούς τηλεφώνου του ιδρύματος, που εκτινάχτηκαν στα 67.000 ευρώ, όταν κανονικά κυμαινόταν από 7.000 έως 10.000 ευρώ. Οπως αποκαλύφθηκε, υπάλληλοι τηλεφωνούσαν σε εταιρεία με προβλέψεις μελλοντολόγων!
Espresso


Read more...

Τρεις νέες συλλήψεις για την υπόθεση Energa...



Σε τρεις νέες συλλήψεις για την υπόθεση Energa προχώρησε η Ασφάλεια Αττικής. Πρόκειται για άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης.

Η... επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. έχει ως εξής:

"Συνελήφθησαν χθες (3-4-2013) στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, τρεις (3) ημεδαποί, δύο (2) άνδρες ηλικίας 38 και 44 ετών και μία (1) γυναίκα ηλικίας 63 ετών, γιατί σε βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης Ανακριτή του Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με τα οποία διατάσσεται η σύλληψή τους για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα:

α) της υπεξαίρεσης από διαχειριστή ξένης περιουσίας σε βάρος του Δημοσίου, κατά συναυτουργία, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, β) της απιστίας περί την υπηρεσία, κατ΄ εξακολούθηση, υπό επιβαρυντικές περιστάσεις γ) της λαθρεμπορίας, από την οποία οι διαφυγόντες δασμοί, φόροι και λοιπές επιβαρύνσεις υπερβαίνουν το ποσό των 150.000 ευρώ και δ) της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες".

capital.gr


Read more...

Ποιοι αγόρασαν τα πολυτελή ακίνητα του Δημοσίου στο εξωτερικό...





Προς 41 εκατ. ευρώ πωλήθηκαν τελικά τα τέσσερα από τα έξι ακίνητα του Δημοσίου στο εξωτερικό, σε Λονδίνο, Βρυξέλλες, Βελιγράδι και Λευκωσία, στο πλαίσιο του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ.

Το ... μεγαλύτερο τίμημα, ύψους 27,46 εκ. ευρώ συγκέντρωσε η διατηρητέα μονοκατοικία 810 τ.μ. στο πολυτελές Holland Park του Λονδίνου που πωλήθηκε στον μεγαλοεπενδυτή Ρίτσαρντ Ντέιτς και τη Βρετανίδα σύζυγό του Μαρίνα Νάτσεβα.

Ο Ντέιτς είναι μεγαλοεπενδυτής με προσωπική περιουσία πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ έχει ιδρύσει και διευθύνει το hedge fund Capital Group, που εδώ και καιρό έχει βάλει στο στόχαστρο την ελληνική αγορά.

Η τιμή εκκίνησης για το ακίνητο του Λονδίνου ήταν 22 εκατ. στερλίνες.

Το οικόπεδο των 8 στρεμμάτων στη Λευκωσία πωλήθηκε στον κυπριακό κατασκευαστικό όμιλο Tofarco του Λάκη Τοφαρίδη έναντι 8,3 εκατ. ευρώ.

Η τιμή εκκίνησης ήταν τα 5 εκατ. ευρώ.

Το 9όροφο κτίριο των Βρυξελλών πωλήθηκε στη βελγική επενδυτική εταιρεία ακινήτων Home Invest Belgium έναντι 3,24 εκατ. ευρώ και τέλος το κτίριο στο Βελιγράδι αγοράστηκε από το σέρβικο όμιλο KM6 Consortium, έναντι 2,075 εκ. ευρώ.

Το ποσό αυτό είναι σύμφωνα με την ΤΑΙΠΕΔ υψηλότερο κατά 13,6% από τις τιμές εκκίνησης των τεσσάρων αυτών ακινήτων.

Αντίθετα για τα ακίνητα στη Λιουμπλιάνα και τη Τασκένδη αποφασίστηκε να επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός σε 15 ημέρες καθώς δεν υποβλήθηκε καμία προσφορά.

iefimerida.gr


Read more...

35 ΕΙΔΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ...


... ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ...
Την κατάργηση 35 ειδικών επιδομάτων που προβλέπουν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στη ΔΕΗ και τη διατήρηση μόνο τριών (επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, απομακρυσμένων παραμεθορίων περιοχών και θέσης ευθύνης) ...
προτείνει η κοινή Επιτροπή διοίκησης και ΓΕΝΟΠ που συγκροτήθηκε με το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Εντύπωση προκαλεί ωστόσο και η πρόταση που κατατέθηκε στην Επιτροπή, να προβλεφθεί ειδική αποζημίωση (5 ευρώ την ημέρα) και για τους εργαζόμενους στα καταστήματα της επιχείρησης, που έρχονται σε επαφή με τους καταναλωτές με το αιτιολογικό ότι εργάζονται σε περιβάλλον υπερβάλλουσας πίεσης και φόρτισης και σε συνθήκες «με έντονα στοιχεία επικινδυνότητας».

Η επιτροπή συγκροτήθηκε πέρυσι το καλοκαίρι μετά την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Σύμφωνα με την πρόταση, στους εργαζόμενους που σήμερα λαμβάνουν τα επιδόματα που καταργούνται θα δοθεί διορθωτικό ποσό προκειμένου να μην υποστούν περαιτέρω μείωση αποδοχών.

Το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας θα είναι ποσοστό επί του μισθού και θα χορηγείται κλιμακωτά, ανάλογα με τη φύση της εργασίας και το βαθμό επικινδυνότητας.

Το επίδομα απομακρυσμένων παραμεθορίων περιοχών προβλέπεται για τους νομούς Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου, Λέσβου, Χίου, Σάμου και Δωδεκανήσου, ενώ υπάρχει αίτημα να καταβληθεί και στους εργαζόμενους στον Αθερινόλακκο Κρήτης.

Σύμφωνα με την πρόταση θα είναι 17,61 ευρώ το μήνα ενώ σε σταθερό ποσό ανά επίπεδο ιεραρχίας θα καθοριστεί και το επίδομα θέσης ευθύνης.

Στα υπό κατάργηση περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα επιδόματα μέσου όρου ενδείξεων, απομόνωσης, κατοικίας, οδήγησης υπηρεσιακών οχημάτων, φύσεως εργασίας καταμετρητών, ιατρών, δυτών, επιφυλακής κατ' οίκον, διαχειριστικών λαθών, ταμιών, κ.α.
http://fimotro.blogspot.gr/2013/04/35.html

Read more...

Την ερχόμενη εβδομάδα η υποβολή αιτήσεων για μετεγγραφές...




Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα τοποθετείται η πιθανότερη ημερομηνία για την αρχή κατάθεσης των αιτήσεων για μετεγγραφές στα Πανεπιστήμια.

Οι ... δικαιούχοι, που πληρούν τα κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια που ορίστηκαν από το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να μετακινηθούν σε άλλο ομοειδές τμήμα σε ίδρυμα της ανώτατης εκπαίδευσης από εκείνο στο οποίο εισήχθησαν, θα έχουν ένα εύλογο χρονικό διάστημα για ετοιμάσουν τα έγγραφα που χρειάζονται.

Οι λεπτομέρειες και η διαδικασία της κατάθεσης των σχετικών αιτήσεων θα ανακοινωθούν πιθανότατα έως το απόγευμα της Πέμπτης, το αργότερο μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής από το υπουργείο Παιδείας.

Ταυτόχρονα, θα δοθεί στη δημοσιότητα η υπουργική απόφαση, όπως επίσης και η σχετική εγκύκλιος για τις μετεγγραφές των φοιτητών από ΑΕΙ σε ΑΕΙ, με βάση το νέο ακαδημαϊκό χάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος για τις μετεγγραφές άλλαξε φέτος και, χάρη στις νέες ρυθμίσεις, δόθηκε η δυνατότητα μόνο στους εισακτέους της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς να μετεγγραφούν σε άλλο τμήμα από εκείνο, στο οποίο εισήχθησαν βάσει ειδικών κριτηρίων.

Επιπρόσθετο δικαίωμα έχουν και εκείνοι, που εισήχθησαν σε ένα τμήμα και τελικά δεν εγγράφηκαν στα προγράμματά του για οικονομικούς λόγους.

Πάντως, το ποσοστό των μετεγγραφόμενων δεν μπορεί να ξεπερνά το 10% του συνολικού αριθμού των εισακτέων των πανελληνίων εξετάσεων του σχολικού έτους 2011-2012, της γενικής σειράς κατάταξης, όταν πρόκειται για Τμήματα της Περιφέρειας Αττικής ή του Νομαρχιακού Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης.

Στα άλλα τμήματα, που υπάρχουν στο υπόλοιπο της επικράτειας, το αντίστοιχο ποσοστό δεν μπορεί να ξεπερνά το 15% του συνολικού αριθμού των εισακτέων των πανελληνίων εξετάσεων του σχολικού έτους 2011-2012, της γενικής κατάταξης.


Read more...

TI ZHTA ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΣΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ...


Η απίστευτη τροπή, που έλαβε η κατάθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής...
για τη λίστα Λαγκάρντ, με την αήθη επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις και κινητοποιεί πολιτικά αντανακλαστικά.
Τέσσερις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Λεωνίδας Γρηγοράκος, και ο γραμματέας της Κ.Ο .του Κινήματος. Γιάννης Μανιάτης, απέστειλαν επιστολή στον πρόεδρο του κοινοβουλίου Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ζητώντας την έκτακτη σύγκληση της διάσκεψης των προέδρων για τη συμπεριφορά του κ. Κασιδιάρη και γενικότερα της Χρυσής Αυγής σε σχέση με τη λειτουργία της προανακριτικής επιτροπής. 
Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα, καθώς η κατάσταση έχει εντελώς παρεκτραπεί με τις συνεχείς ακραίες συμπεριφορές του ακροδεξιού κόμματος.
Πηγή : protothema.gr

Read more...

Είσαι γελοίος και χοντρός!...



Ο Μαρκογιαννακης απέβαλε από την αίθουσα τον Κασιδιάρη...
Της κακομοίρας . Ο Κασιδιαρης επετεθη στον Βενιζέλο χαρακτηρίζοντας τον γελοίο και χοντρό.
Στην συνέχεια πέταξε κάτω μπουκάλια και ποτήρια με ... νερο με αποτελεσμα να τον αποβάλει για ανάρμοστη συμπεριφορά ο Μαρκογιαννακης. 
Ποιος λέτε να συμπαραστάθηκε στον Βενιζέλο? Ο Άδωνις! 
Μεγάλη πλάκα...


Read more...

Αυξήσεις στο ρεύμα 8,3% σε δύο δόσεις...



Σε ισχύ από το Μάιο...
Αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος προ των πυλών, με την πρώτη δόση της μέσης αύξησης από τον Μάιο να υπολογίζεται σε 2,7% και τη δεύτερη σε 5,6% στο τέλος Ιουνίου.

Αυτό προκύπτει, σύμφωνα με ... την Ελευθεροτυπία, από τα εξειδικευμένα στοιχεία που έδωσε η διοίκηση της ΔΕΗ μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της για το 2012.

Οι προβλέψεις της ΔΕΗ, με βάση και τα παραπάνω ποσοστά μεσοσταθμικών αυξήσεων, αθροίζονται σε συνολικά έσοδα ύψους 6,4 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2013.

Οι μεσοσταθμικές αυξήσεις της ΔΕΗ είναι ο μέσος όρος των τιμολογίων, κάποια από α οποία επιβαρύνονται λιγότερο.

Ως αποτέλεσμα, η μεσοσταθμική αύξηση μπορεί να είναι μικρότερη από αυτή που αντιμετωπίζει τελικά ο καταναλωτής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΔΕΗ έχει υπολογίσει μεσοσταθμικά το ποσοστό της πρώτης αύξησης των τιμολογίων φέτος σε 8,8%.

Σε αντίθεση με τα οικιακά τιμολόγια που θα φέρουν και το 2013 τα έσοδα, η ΔΕΗ έχει δεσμευτεί να εφαρμόσει εκπτώσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στις βιομηχανίες της υψηλής και μέσης τάσης.


Read more...

Τα χρέη προς τη ΔΕΠΑ έψαξε η Gazprom...





Στο «μικροσκόπιο» επί τέσσερις ώρες έβαλαν χθες τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) 16 εκπρόσωποι και συνεργάτες της ρωσικής Gazprom. Οι οφειλές που έχουν πελάτες της, και ανέρχονται στα 500 εκατ. ευρώ, ήταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.
Στο...
πλαίσιο της διαδικασίας της αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ η διοίκηση της επιχείρησης, όπως έγραψε χθες το «Εθνος», έχει προγραμματίσει σειρά παρουσιάσεων προς τους τρεις υποψήφιους διεκδικητές.

Ετσι, χθες λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι και μέχρι μετά τις επτά, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Χάρης Σαχίνης μαζί με στελέχη της εταιρείας παρουσίασαν στους εκπροσώπους της Gazprom τα οικονομικά μεγέθη, την πορεία και τις προοπτικές ανάπτυξης της επιχείρησης.

Από τη ρωσική πλευρά παρέστησαν έξι στελέχη της εταιρείας, πέντε του συμβούλου τους, της Morgan Stanley, και πέντε από τη δικηγορική εταιρεία που αντιπροσωπεύει τον ενεργειακό κολοσσό. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια των δύο πρώτων ωρών η διοίκηση της ΔΕΠΑ μέσα από διαφάνειες έδωσε όλες τις πληροφορίες για την εταιρεία.

Τις επόμενες δύο ώρες οι εκπρόσωποι της Gazprom έθεσαν ερωτήσεις στη διοίκηση της ΔΕΠΑ, επιδιώκοντας να λύσουν απορίες που προέκυψαν μέσα από τη διαδικασία της μελέτης των τευχών δημοπράτησης και άλλων έντυπων υλικών που είχαν στη διάθεσή τους.

Ερωτήσεις
Ωστόσο, η μεγάλη απορία και οι περισσότερες ερωτήσεις των Ρώσων είχαν να κάνουν με τα χρέη των 500 εκατ. ευρώ έναντι της ΔΕΠΑ. Οφειλές που έχουν ιδιώτες προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις. Πηγές αναφέρουν ότι η διοίκηση της ΔΕΠΑ πληροφόρησε την Gazprom για τις κινήσεις που έχει δρομολογήσει ως προς την είσπραξή τους και αυτές είναι οι επιστολές που έχει στείλει με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για την αποπληρωμή τους καθώς και οι εγγυήσεις που ζητά, π.χ. τα τιμολόγια πληρωμής του ΛΑΓΗΕ.

Πληροφορίες θέλουν, επίσης, ότι η όλη διαδικασία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, ενώ για αύριο η ΔΕΠΑ έχει προγραμματίσει παρουσίαση της εταιρείας στην «M&M Gas Co» και την ερχόμενη Δευτέρα στην άλλη ρωσική εταιρεία Negusneft του Ομίλου Sintez.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ


Read more...

Γενική συνέλευση στις 12 Απριλίου Έκδοση μετοχών σε ιδιώτες έως 400 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς


Το σχέδιο θα πρέπει να εγκριθεί από την γενική συνέλευση των μετόχων στις 12 Απριλίου
Το σχέδιο θα πρέπει να εγκριθεί από την γενική συνέλευση των μετόχων στις 12 Απριλίου   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι σχεδιάζει την έκδοση νέων κοινών μετοχών μέχρι του ποσού των 400 εκατ. ευρώ, στα πλαίσια του σχεδίου ανακεφαλαιοποίησής της ύψους 7,3 δισ. ευρώ.

Το ποσό θα καλυφθεί από επενδυτές με ιδιωτική τοποθέτηση και μερική κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων, ανέφερε η τράπεζα σε ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Το σχέδιο θα πρέπει να εγκριθεί από την γενική συνέλευση των μετόχων στις 12 Απριλίου, ανέφερε η τράπεζα.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Για να αποφύγουν το πρόστιμο Ουρές στα ΚΤΕΟ σχημάτισαν ιδιοκτήτες δικύκλων



Αθήνα
Μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν στα ΚΤΕΟ, εξαιτίας της ανακοίνωσης ότι οι ιδιοκτήτες δικύκλων από 50 κ.εκ. και άνω, των οποίων η άδεια είναι πριν από το 2001 θα κληθούν να πληρώσουν τσουχτερό πρόστιμο, εάν δεν έχουν περάσει τη μοτοσικλέτα τους από ΚΤΕΟ.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Πέμπτης, η αναμονή στο ΚΤΕΟ του Ρέντη έφτανε τις 3,5 ώρες.

Πολλά ιδιωτικά ΚΤΕΛ έχουν διευρύνει το ωράριό τους (και θα λειτουργήσουν με διευρυμένο ωράριο και το Σάββατο), προσπαθώντας να εξυπηρετήσουν το κοινό.

Οι ιδιοκτήτες δικύκλων έσπευσαν να περάσουν τις μοτοσικλέτες τους από ΚΤΕΟ, προκειμένου να αποφύγουν το πρόστιμο της Τροχαίας. Οι ιδιοκτήτες των δικύκλων καλούνται να πληρώσουν τσουχτερό πρόστιμο από τη Δευτέρα 8 Απριλίου.

Το πρόστιμο της Τροχαίας σύμφωνα με τον ΚΟΚ είναι 400 ευρώ, ενώ στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης προσκομίσει εντός δέκα ημερών το Δελτίο ΚΤΕΟ στη Τροχαία θα καταβάλλει το ποσό των 50 ευρώ.
Το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου ΜΟΤΟ ισχύει για 2 χρόνια και η Κάρτα Θορύβου για 1 χρόνο, με το κόστος ελέγχου πιστοποίησης από τα ΚΤΕΟ να ανέρχεται σε 20,33 ευρώ.
Πότε περνάνε ΚΤΕΟ τα δίκυκλα της Αττικής
Για όλα τα ΜΟΤΟ που κυκλοφορούν στην Αττική η υποχρέωση για τεχνικό έλεγχο (ΚΤΕΟ) έχει ξεκινήσει από τον Μάιο του 2012 και ο έλεγχος περιλαμβάνει έλεγχο καυσαερίων, φώτων, φρένων, θορύβου και οπτικό έλεγχο.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα πρόσκλησης της Περιφέρειας Αττικής, σε τεχνικό έλεγχο ΚΤΕΟ υποχρεούνται τα ΜΟΤΟ άνω των 50 κ.εκ., ως ακολούθως:
  • Όσα δίκυκλα έχουν 1η άδεια κυκλοφορίας έως το 1998 έπρεπε να έχουν περάσει από ΚΤΕΟ μέχρι τις 31/12/2012.
  • Οι μοτοσικλέτες με 1η άδεια το 1999 υποχρεούνταν να περάσουν από ΚΤΕΟ από την 1/1/2013 έως τις 28/2/2013.
  • Τα δίκυκλα με 1η άδεια το 2000 έπρεπε να έχουν περάσει από ΚΤΕΟ από την 1/3/2013 έως τις 31/3/2013.
  • Οι μοτοσικλέτες με 1η άδεια το 2001 περνούν από 1/4/2013 έως 30/4/2013.
  • Τα δίκυκλα με 1η άδεια το 2002 περνούν από ΚΤΕΟ από 1/5/2013 έως 31/5/2013.
  • Όσες μοτοσικλέτες έχουν 1η άδεια το 2003 περνούν από ΚΤΕΟ από 1/6/2013 έως 30/6/2013.
  • Οι μηχανές με 1η άδεια το 2004 περνούν από ΚΤΕΟ από 1/7/2013 έως 31/8/2013.
  • Τα δίκυκλα με 1η άδεια το 2005 περνούν από ΚΤΕΟ από 1/9/2013 έως 31/10/2013.
  • Οι μοτοσικλέτες με 1η άδεια το 2006 περνούν από ΚΤΕΟ από 1/11/2013 έως 21/12/2013
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Κόντρες δίχως τέλος Ο «θηλυκός Ιαβέρης» και το «υπoκείμενο» στην Προανακριτική


O Ευάγγελος Βενιζέλος στην αίθουσα που συνεδριάζει η επιτροπή
O Ευάγγελος Βενιζέλος στην αίθουσα που συνεδριάζει η επιτροπή   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Ατελείωτες είναι οι αντεγκλήσεις στην προανακριτική επιτροπή για την λίστα Λαγκάρντ, κατά την κατάθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε την Ζωή Κωνσταντοπούλου «θηλυκό Ιαβέρη» και εκείνη τον αποκάλεσε «υποκείμενο ταυτόσημο του Κασιδιάρη». Κατά την κατάθεσή του ο κ. Βενιζέλος «κάρφωσε» τον Γ.Παπακωνσταντίνου, τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι.Διώτη και τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ Κ.Μπίκα, οι οποίοι εμφανίζονταν από τα e-mail που κατατέθηκαν στην προανακριτική επιτροπή (από τον κ. Διώτη) να έχουν συνεννοήσεις για την διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος διαψεύδει τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ ότι τού παρέδωσε το επίμαχο usb στις 8 Ιουλίου 2011, ημέρα αντιγραφής του, επιμένοντας ότι το παρέλαβε τέλη Ιουλίου - αρχές Αυγούστου.

Επίσης, φέρεται να τόνισε με αφορμή τα επίμαχα e-mail ότι «κάποιοι πίσω από την πλάτη μου κανόνιζαν ακόμα και για την διαχείριση της λίστας», επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Με αγνόησαν». Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος από το περιεχόμενο των e-mail προκύπτει ότι «ο μόνος που δεν υπήρχε στην σκέψη και στην συνείδηση όσων εμφανίζονται στα ηλεκτρονικά μηνύματα ήμουν εγώ».

«Δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι δεν υπήρχε αντίγραφο και ότι ο κ. Διώτης δεν έκανε σωστά τη δουλειά του. Θεωρούσα ότι υπήρχε και άλλο αντίγραφο στο ΣΔΟΕ και ο κ. Διώτης προχωρούσε την έρευνα του θέματος» είπε επίσης.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να διατύπωσε αιχμές για την πολεμική που δέχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Με κατηγορούν ότι δεν ήθελα να αποκαλυφθεί η λίστα, για να προστατέψω συγκεκριμένα συμφέροντα, επιχειρηματίες ή εκδότες, όπως ο κ. Μπόμπολας», ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, προσθέτοντας ότι «αν ήταν έτσι δεν θα έδινα στην Βουλή τη λίστα με τους 54.000 καταθέτες, γιατί και στην λίστα εκείνη ήταν εκδότες, όπως η Μάνια Τεγοπούλου και ο κ. Μπόμπολας».

Ο θηλυκός Ιαβέρης


Ακόμα ένα επεισόδιο σημειώθηκε στη συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής, όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου ρώτησε επανειλημμένως τον κ. Βενιζέλο πόσους υπολογιστές διαθέτει. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ της απάντησε την πρώτη φορά «άπειρους».

Σχολιάζοντας μετά την επανάληψη των ερωτήσεων, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η συνεχής επανάληψη της ίδιας ερώτησης συνιστά βασανιστήριο και την αποκάλεσε «θηλυκό Ιαβέρη».

Σύμφωνα με μέλη της επιτροπής, οι τόνοι ανέβηκαν πολλές φορές με τον κ. Βενιζέλο να αντιμετωπίζει με ειρωνική έως απαξιωτική διάθεση την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
«Ορίστε, περιμένω την ερώτησή σας, γιατί δεν μου την κάνετε;» φέρεται να της είπε, συμπληρώνοντας: «Χρησιμοποείτε την μαιευτική μέθοδο;».
«Γιατί κ. Βενιζέλο, κυοφορείτε;» του απάντησε με εξίσου ειρωνική διάθεση η κ. Κωνσταντοπούλου κι εκείνος της απάντησε: «Βεβαίως και το εύχομαι και σε εσάς». «Τι εννοείτε;» τον ρώτησε η βουλευτής. «Εννοώ ότι κυοφορώ... πνευματικώς και το ίδιο εύχομαι και σε εσάς» της αποκρίθηκε ο κ. Βενιζέλος.
Όταν η κ. Κωνσταντοπούλου καθυστερούσε να υποβάλλει την ερώτησή της, εκείνος σχολίασε: «Αυτό στην μουσική λέγεται παύση τετάρτου...».
Δεν έλειψαν και βαριές εκφράσεις. «Είστε χυδαία πολιτικά και κοινοβουλευτικά» φέρεται να είπε κάποια στιγμή ο κ. Βενιζέλος, ενώ εκείνη φέρεται να του είπε: «Είστε υποκείμενο ταυτόσημο του Κασιδιάρη».
Αρκετές φορές ο κ. Βενιζέλος έγερνε την πολυθρόνα του προς τα πίσω ή καθόταν σταυροπόδι εκνευρίζοντας την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: «Τι στάση είναι αυτή; Σας παρακαλώ να κατεβάσετε το πόδι σας όταν σας ρωτάω» του είπε.
Πάντως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιφύλαξε και πολιτικά πυρά κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Να μάς πείτε εσείς για τα επιχειρηματικά συμφέροντα που στηρίζετε, όπως της Deutsche Aeolia, την οποία ο πρόεδρός σας έφερε στη Βουλή προωθώντας την συγκεκριμένη επένδυση και τι έχετε να πείτε για τα επιχειρηματικά συμφέροντα που βρίσκονται πίσω από αυτήν την εταιρεία και τα οποία στηρίζουν οικονομικά τις δραστηριότητες του κόμματός σας» είπε σύμφωνα με μέλη της επιτροπής.
Η κατάθεση Γ. Παπανδρέου

Η κατάθεση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου μένει να οριστεί και επιδίωξη της Επιτροπής είναι να γίνει, τελικά, την ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος της Προανακριτικής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, θα έχει την Πέμπτη τηλεφωνική επικοινωνία με το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, προκειμένου να του προτείνει να καταθέσει το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτης.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Όλα στο τραπέζι Άνοιξε η ατζέντα των θεμάτων στην πρώτη σύσκεψη Στουρνάρας-τρόικας



Αθήνα
Οριστικοποιήθηκε στη πρώτη συνάντηση του Γ.Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των δανειστών η ατζέντα όλων των θεμάτων και των εκκρεμοτήτων που θα πρέπει να διευθετηθούν με την τρόικα προκειμένου η τελευταία να ολοκληρώσει την αξιολόγησή της και να ανάψει το πράσινο φως για την εκταμίευση των αναγκαίων δόσεων συνολικού ύψους 8,8 δισ. ευρώ. Όλα τα θέματα τέθηκαν στο τραπέζι, χωρίς να κλείσει κανένα, είπαν πηγές του υπουργείου μετά την ολοκλήρωσης της σύσκεψης.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

MAΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ Δήθεν "διαφωνούν" οι κυβερνητικοί εταίροι



Δραματοποιούν την κατάσταση οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι, δήθεν λόγω διαφωνίας για το ειδικό τέλος ακινήτων, ενώ είναι βέβαιο ότι στο τέλος θα πουν όλοι "ναι" στην τρόικα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος συγκαλεί αυτή την ώρα εκτάκτως το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος
προκειμένου να καθορίσει τη γραμμή που θα υποστηρίξει στη σύσκεψη των αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου και να λάβει εξουσιοδότηση για τον χειρισμό της κατάστασης.
Υποτίθεται ότι στο ΠΑΣΟΚ διαφωνούν με το Μεγάρου Μαξίμου και δήθεν απειλούν με ... εκλογές (για να πάρει 6 ή 7% το ΠΑΣΟΚ και να μας αφήσει "χρόνους", επιτέλους), αλλά είναι τόσο ψεύτικη η διαφωνία που καταντάει γελοία.

Σιγά μην επιτρέψει η τρόικα στα σκυλάκια της να κάνουν εκλογές...


Read more...

AYTO KAI EAN EINAI ΣΚΑΝΔΑΛΟ ! ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΑΛΛΑΣ 524 ΕΚΑΤ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΙΣ 3 ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ; ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ !!!



ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΞΗΣΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΤΑ 570 ΕΚΑΤ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ. ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ 
ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΓΙΣΤΑΝΕΣ
Κλικ στην εικόνα
.triklopodia.gr

Read more...

ΑΠΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΠΟΠΟΛΑΡΟΣ... ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΣ


Είδατε πως μας διέψευσε όλους οΚουβέλης; Σιγά που θα επέτρεπε οεπαναστάτης ποπολάρος να παραμείνει το χαράτσι και να πληρώνεται μέσω τηςΔΕΗ. Απέδειξε οτι όταν λέει όχι το εννοεί και δεν κάνει με τίποτα πίσω. Οεπαναστάτης... 
ποπολάρος για μια ακόμη φορά θριάμβευσε! Βγήκε στα κανάλια και έκανε δηλώσεις....αλλά γιατί όσοι τον άκουσαν έλεγαν οτι βλέπουν στρουθοκάμηλο; Δεν αντικαθίσταται το χαράτσι με άλλο φόρο; Μπορεί να μην καταργείται αλλά αντικαθίσταται!...και θα μπαίνει στους λογαριασμούς της ΔΕΗ! Είναι αυτοί λόγοι να χαρακτηρίζετε ο επαναστάτης ποπολάρος Κουβέλης...Φώτης στρουθοκάμηλος;
http://fimotro.blogspot.gr/2013/04/blog-post_4484.html

Read more...

Σε τεντωμένο σχοινί Β. Κορέα: Έχουμε έγκριση για πυρηνική επίθεση στις ΗΠΑ






Άμεση ήταν η απάντηση της Βόρειας Κορέας στη συστοιχία πυραύλων THAAD (αντιπυραυλική άμυνα) που θα αναπτύξουν τις επόμενες εβδομάδες οι ΗΠΑ, στο νησί του Γκουάμ.  Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ο στρατός της Β. Κορέας υποστηρίζει ότι έχει την τελική έγκριση για πυρηνική επίθεση στις ΗΠA.

Επιπλέον όπως μεταδίδει το επίσημο βορειοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων KCNA ο  στρατός της Βόρειας Κορέας σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι ενημερώνει επίσημα την Ουάσινγκτον ότι οι αμερικανικές απειλές θα «συντριβούν» μέσω «πυρηνικών πληγμάτων».  «Η αδυσώπητη επιχείρηση» των δυνάμεων της Βόρειας Κορέας «εξετάστηκε τελειωτικά και εγκρίθηκε», τονίζεται στην ανακοίνωση.
protothema.gr/

Read more...

Κύπρος:Κατέστρεψαν σημαντικό υλικό έρευνας

Κύπρος:Κατέστρεψαν σημαντικό υλικό έρευνας
Καταστροφή σημαντικού υλικού από άτομα τα οποία ενδεχομένως να έχουν ποινικές ευθύνες για το τραπεζικό σκάνδαλο, διαπιστώνει ο διεθνής οίκος «Alvarez & Marsal», σύμφωνα με στοιχεία που αποκάλυψε απόψε στο κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων το ΡΙΚ.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, που επικαλέστηκε έγκυρη πηγή, το υλικό ήταν σε ηλεκτρονική μορφή.
Η έκθεση «Alvarez & Marsal» παραδόθηκε στις 26 Μαρτίου στην Κεντρική Τράπεζα Κύπρου και ακολούθως οι αρμόδιοι την επέδωσαν στον Γενικό Εισαγγελέα, Πέτρο Κληρίδη και στον πρόεδρο της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου.
Η έκθεση, σύμφωνα με το ΡΙΚ, χωρίζεται σε τέσσερις ενότητες. Η πρώτη αφορά την αγορά ομολόγων του ελληνικού δημοσίου από την Τράπεζα Κύπρου. Η δεύτερη την επέκταση της Τράπεζας Κύπρου στη Ρωσία με την εξαγορά της «Γιουνιάστρουμ». Η τρίτη, την επέκταση της Τράπεζας Κύπρου στη Ρουμανία, η οποία, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αποτελεί το πιο σημαντικό μέρος από πλευράς αποκαλύψεων. Η τέταρτη ενότητα αφορά τη μετατροπή, τον Μάρτιο του 2011, της Τράπεζας Marfin- Egnatia από θυγατρική σε κατάστημα της Λαϊκής Τράπεζας.
Στην έκθεση υπάρχουν και δύο παραρτήματα με έγγραφα, αλληλογραφία, ανταλλαγή μηνυμάτων, πρακτικά και εσωτερικά μνημόνια των δύο τραπεζών.
Οι ερευνητές του οίκου «Alvarez & Marsal» έλαβαν και καταθέσεις από εμπλεκόμενα στελέχη των δύο μεγάλων Τραπεζών, Κύπρου και Λαϊκής, που εμπλούτισαν την έκθεση με πολύτιμες πληροφορίες.
Ο Γενικός Εισαγγελέας, Πέτρος Κληρίδης, σε παρέμβαση του στο δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ τόνισε ότι δεν θα συγκαλυφτεί κανείς που αποδειχθεί ότι έχει ποινικές ευθύνες, είτε για την οικονομική κρίση είτε για απόκρυψη σημαντικού υλικού.
Ο κ. Κληρίδης σημείωσε ότι η έκθεση του διεθνούς οίκου, την οποία παρέλαβε από τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, παραμένει στο γραφείο του και δεν έχει διαβιβαστεί σε οποιονδήποτε, είτε στην Ερευνητική Επιτροπή είτε σε λειτουργό της Νομικής Υπηρεσίας.
Θα παρουσιάσω, πρόσθεσε, την έκθεση στην Ερευνητική Επιτροπή, όταν αρχίσει το έργο της, για να αξιολογηθούν τα στοιχεία και να αποτελέσουν μέρος της όλης έρευνας.
Για το περιεχόμενο της έκθεσης, ο κ. Κληρίδης υπογράμμισε ότι είναι πρόωρο να αναφέρει οτιδήποτε, γιατί ακόμα δεν έχει μελετήσει διεξοδικά όλα τα στοιχεία, που περιλαμβάνουν και δύσκολους τεχνικούς όρους.
ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ
.enikos.gr

Read more...

Η Ιωάννα Παπαδοπούλου, των μπισκότων, προσλαμβάνει και επεκτείνεται μέσα στην κρίση

Του Δημήτρη Μαρκόπουλου
Η Ιωάννα Παπαδοπούλου σπάνια μιλάει και δίνει συνεντεύξεις Τύπου. Σήμερα όμως έσπασε αυτό το... ταμπού αφού είχε να ανακοινώσει κάτι πρωτότυπο για την Ελλάδα της κρίσης. Το άνοιγμα 55 νέων θέσεων εργασίας και την τοποθέτησή της στην αγορά προϊόντων συσκευασμένου ψωμιού.
Η εταιρεία ευελπιστεί να κατακτήσει μερίδιο αγοράς 30% μέσα στα επόμενα δύο-τρία χρόνια ενώ όπως αναφέρει, τα προϊόντα της θα διατίθενται σε ανταγωνιστική τιμή και μόνο στην εσωτερική αγορά.
Όπως έγινε γνωστό από την εταιρεία, από τα μέσα Απριλίου θα διαθέτει στην αγορά συσκευασμένο ψωμί με δύο διαφορετικές προτάσεις: Χωριάτικο ψωμί σε φέτες σε τρεις γεύσεις (σταρένιο με έξι δημητριακά, ολικής άλεσης με σίκαλη και πολύσπορο) και τετράγωνο ψωμί του τοστ σε τέσσερις γεύσεις (σίτου, ολικής άλεσης, πολύσπορο και με καλαμπόκι).
Για τις ανάγκες του νέου εγχειρήματος, η εταιρεία προχώρησε στην πρόσληψη 55 επιπλέον ατόμων στο εργοστάσιο των Οινοφύτων, πλέον των 180 εργαζομένων που ήδη απασχολεί. Σε όλη την εταιρεία ο αριθμός των εργαζομένων ανέρχεται σε 1150 άτομα.
"Δεν έχουμε προβεί σε μειώσεις μισθών ούτε απολύσεις των εργαζομένων. Αντιθέτως προχωρήσαμε σε 30% αύξηση του προσωπικού προκειμένου να καλύψουμε τις ανάγκες της νέα μονάδας παραγωγής" ανέφερε η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Ιωάννα Παπαδοπούλου.

newmoney.gr

Read more...

Λίφτινγκ στο χαράτσι μέσω ΔΕΗ για φέτος και ενιαίος φόρος ακινήτων το 2014, θα προτείνει η κυβέρνηση στην τρόικα

Τα έσοδα από το ΕΕΤΗΔΕ για φέτος θα μειωθούν κατά 10% και θα αναπληρωθούν με αύξηση τελών σε ακίνητα που είναι εκτός σχεδίου και κατάργηση εξαιρέσεων



Ένα νέο ενιαίο φόρο ακινήτων, ο οποίος θα αντικαταστήσει το ειδικό τέλος ΕΕΤΗΔΕ (το λεγόμενο "χαράτσι") είναι η πρόταση της κυβέρνησης προς την τρόικα η οποία καταφθάνει στην Αθήνα για διαπραγματεύσεις.
Σύμφωνα με δηλώσεις των κυρίων Φώτη Κουβέλη και Βαγγέλη Βενιζέλου μετά τη σύσκεψη των τριών αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, συμφωνήθηκε να κατατεθεί η πρόταση για το νέο φόρο στην τρόικα, η οποία θα επιφέρει μείωση της επιβάρυνσης σε σχέση με το ΕΕΤΗΔΕ.
Ο κ. Βενιζέλος προσδιόρισε ότι θα υπάρχει μάλλον και ένα αφορολόγητο όριο, καθώς και ότι το 2013 θα επιβληθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ενώ το 2014 ο μηχανισμός θα μεταφερθεί στις Δ.Ο.Υ.
Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να περάσουμε προοδευτικά, με αφορολόγητο όριο, από το ΕΕΤΗΔΕ που ήταν εξάλλου κάτι έκτακτο και προσωρινό, στον ενιαίο φόρο ακινήτων και πρόσθεσε πως αυτή είναι η θέση με την οποία θα διαπραγματευτούμε με την τρόικα.
Όσον αφορά σενάρια ανασχηματισμού, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι δεν συζητήθηκε το θέμα ανασχηματισμού.
Μόνο για φέτος θα εισπραχθεί μέσω της ΔΕΗ ο ενιαίος φόρος ακινήτων ο οποίος και θα τεθεί σε μόνιμη εφαρμογή από το 2014, διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου.
Ωστόσο δε θέλησε να δώσει περαιτέρω διευκρινήσεις για το ύψος της ελάφρυνσης που θα αποφασιστεί για τα χαμηλά εισοδήματα, δηλώνοντας στους δημοσιογράφους ότι " πρώτα θα κάνουμε την πρότασή μας στην τρόικα και θα σας πούμε".
Νωρίτερα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, ανακοίνωσε ότι οι κυβερνητικοί εταίροι θα διαπραγματευτούν με την τρόικα έχοντας κοινή θέση όσον αφορά στο ειδικό τέλος ακινήτων. Όπως υποστήριξε ο κ. Κουβέλης, ο ενιαίος φόρος θα σημάνει ελάφρυνση των ελλήνων πολιτών και μάλιστα πολλή μεγάλη εκείνων που είναι οικονομικά αδύναμοι.
Καταλήγοντας δήλωσε: «Δεν συζητήθηκε τίποτε άλλο εκτός από τα θέματα που αποτελούν το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης».
Ο μειωμένος συντελεστής σε σχέση με το ΕΕΤΗΔΕ, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, θα επιφέρει μια απώλεια εσόδων της τάξης του 10% - 15%. Η απώλεια αυτή στα έσοδα που εκτιμάται στα 200 εκατ ευρώ αναμένεται να καλυφθεί με τρεις τρόπους:
1. Από ακίνητα εκτός σχεδίου, ηλεκτροδοτούμενα, τα οποία σήμερα επιβαρύνονται με τον κατώτατο συντελεστή και θα πάνε στο εξής στο μέσο όρο των δήμων.
2. Από ακίνητα που ενοικιάζει από ιδιώτες το δημόσιο, χωρίς όμως να εισπράττει το ΕΕΤΗΔΕ.
3. Από εξαιρέσεις που υπάρχουν σήμερα σε διάφορα ακίνητα, όπου οι δήμοι δεν επιβάλλουν ΕΕΤΗΔΕ ή ΤΑΠ.
Και οι τρεις δράσεις μαζί θα αποφέρουν στο δημόσιο, κατά τις ίδιες πηγές, περίπου 140 εκατ. και τα υπόλοιπα 60 εκατ. θα καλυφθούν από τη μεγαλύτερη απόδοση που έχει ο Ενιαίος Φόρος σε σχέση με αυτή που υπολογίζει η τρόικα.
Παράλληλα, θα γίνει προσπάθεια να ενταχθούν στο σύστημα και τα αγροτεμάχια.

newmoney.gr

Read more...

O Σαμαράς Θείο Βρέφος στα χέρια της Παναγίας Μέρκελ...






crimenet.gr

Με άλλο ένα εξώφυλλο που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις επιστρέφει το περιοδικό UNFOLLOW.

Το προηγούμενο τεύχος, που...

εμφάνιζε τον Αντώνη Σαμαρά με μώλωπες από χτυπήματα στο πρόσωπο, προκάλεσε αρκετό θόρυβο, τον οποίο αναμένεται να ξεπεράσει το δεύτερο εξώφυλλο του περιοδικού.

Ο τίτλος είναι «Μετανοούμε! Βοήθα τον Παναγία μου να τελειώσει το έργο του» και απεικονίζει τον Αντώνη Σαμαρά ως Θείο Βρέφος στα χέρια της Άνγκελα Μέρκελ που εμφανίζει ως Παναγία.


Read more...

Η κοινή θέση απέναντι στην τρόικα Ενιαίος φόρος ακινήτων μέσω ΔΕΗ αντί του χαρατσιού για φέτος


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Η αντικατάσταση του χαρατσιού της ΔΕΗ με τον ενιαίο φόρο ακινήτων προοδευτικού χαρακτήρα είναι η κοινή θέση με την οποία προσέρχονται οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, όπως δήλωσαν οι κ.κ. Ευ.Βενιζέλος και Φ.Κουβέλης μετά την σύσκεψη την Τετάρτη στο Μαξίμου, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 21:30 μ.μ.

Ως «υπακοή» στην τρόικα εκλαμβάνεται η απόφασή τους την είσπραξη του ενιαίου φόρου ακινήτων για τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα να εξακολουθήσει για το 2013 να κάνει η ΔΕΗ. Για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα η είσπραξη του φόρου θα γίνει από τις εφορίες.

Από το 2014 τον ενιαίο φόρο ακινήτων στον οποίο -όπως τόνισε ο Ευ.Βενιζέλος- θα υπάρξει κάποιο αφορολόγητο θα τον εισπράτει για όλα τα ακίνητα η εφορία.

Πρέπει να περάσουμε από το έκτακτο τέλος μέσω ΔΕΗ σε ένα προοδευτικό ενιαίο φόρο ακινήτων πιο δίκαιο και αυτή είναι η κοινή θέση με την οποία προσερχόμαστε στις συζητήσεις με την τρόικα είπαν οι αρχηγοί ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ στις δηλώσεις τους μετά τη σύσκεψη.

Όπως επισήμανε ο κ. Βενιζέλος, «ο μηχανισμός είσπραξης του φόρου για το 2013 θα παραμείνει η ΔΕΗ για τις ηλεκτροδοτούμενες επιφάνειες, με όσα ισχύουν και σήμερα (περί μη υποχρεωτικής καταβολής του τέλους με το ρεύμα). Για τα άλλα ακίνητα θα είναι ο μηχανισμός των εφοριών. Το 2014 η είσπραξη για όλα τα ακίνητα θα μεταφερθεί στις ΔΟΥ».

Κάναμε ένα πολύ σημαντικό βήμα και καταλήξαμε σε μια κοινή θέση που θα την παρουσιάσουμε στην τρόικα, σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Πάντως η πρόταση των πολιτικών αρχηγών που μετέχουν στην κυβέρνηση γεννά πολλά ερωτήματα ως προς το πώς θα υλοποιηθεί, τα οποία δεν απάντησε ούτε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος του Μαξίμου.

Ο κ. Στουρνάρας είπε μόνο ότι συζητήθηκαν τα χαρακτηριστικά του νέου φόρου και πως για φέτος και μόνο θα συνεχίσει να εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ.

Σε ερώτηση για το ποσοστό της μείωσης απάντησε πως «θα κάνουμε την πρότασή μας στην τρόικα και θα σας πούμε».

Δηλώσεις Βενιζέλου και Κουβέλη για το χαράτσι

«Συζητήσαμε, επί μακρόν, όπως βλέπετε, όλα τα ανοικτά θέματα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ.Βενιζέλος, εξερχόμενος του Μαξίμου.

«Η πρώτη εκκρεμότητα είναι το Ειδικό Τέλος Ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ. Αντιλαμβάνονται όλοι –φαντάζομαι- ότι το 2011, όταν αποφασίστηκε αυτό ως προσωρινό και έκτακτο μέτρο δεν υπήρχε άλλη λύση. Αυτό το μέτρο των 2 δισ. είναι πολύ μικρό σε σχέση με το ισχύον σήμερα πακέτο των 14.5 δισ.»

» Αλλά βεβαίως, όπως είχαμε πει από την αρχή, ήταν έκτακτο και προσωρινό το μέτρο και τώρα πρέπει να περάσουμε από το ΕΕΤΗΔΕ, μέσω της ΔΕΗ, στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, προοδευτικό και με κάποιο αφορολόγητο όριο το οποίο θα προσδιοριστεί. Και βεβαίως αυτό είναι η θέση με την οποία πηγαίνουμε στη διαπραγμάτευση με την τρόικα».

» Ο μηχανισμός είσπραξης αυτού το Ενιαίου Φόρου Ακινήτων, που θα είναι προοδευτικός, θα είναι για το 2013 η ΔΕΗ για τις ηλεκτροδοτούμενες επιφάνειες, με τις ισχύουσες ρυθμίσεις. Ξέρετε ότι δεν έχει κοπεί το ρεύμα σε κανέναν για το τέλος, άρα δεν ισχύουν πολλά που ακούμε ως κριτική. Και για τα άλλα που θα προστεθούν, θα υπάρχει ο μηχανισμός των Εφοριών.»

» Το 2014 θα μεταφερθεί όλο αυτό, στην πλήρη και ολοκληρωμένη του μορφή, στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, στις Εφορίες, χωρίς τη ΔΕΗ».

Για θέμα του χαρατσιού, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ Φώτης Κουβέλης είπε: «βεβαίως συζητήσαμε και το θέμα του ειδικού τέλους επί των ακινήτων, το ΕΕΤΗΔΕ. Προσερχόμαστε με κοινή θέση, με κοινή πρόταση να αντικατασταθεί το ειδικό τέλος από τον ενιαίο φόρο ακινήτων.»

» Και μάλιστα, με προοδευτικό χαρακτήρα, πράγμα που σημαίνει ότι θα ελαφρυνθούν οι Έλληνες πολίτες. Βεβαίως, ο εισπρακτικός μηχανισμός θα είναι η ΔΕΗ, αλλά με την έως σήμερα ισχύουσα νομοθεσία.»

» Δηλαδή, η πλήρης αποδέσμευση από τις άλλες υποχρεώσεις του χρήστη ηλεκτρικού ρεύματος. Και όποιος δεν θέλει, θα διαβιβάζεται αρμοδίως στην ΔΟΥ που ανήκει και εκεί θα καταβάλλει το φόρο του».

Σε διευκρινιστική ερώτηση εάν δηλαδή υιοθετησαν την πρόταση Στουρνάρα, ο Φ.Κουβέλης απάντησε: «Προσερχόμαστε με κοινή θέση και κοινή διεκδίκηση. Δεν έχει καμία σχέση αυτό το οποίο σας είπα με διατήρηση του ΕΕΤΗΔΕ, του ειδικού τέλους επί των ακινήτων».

Σε δεύτερη ερώτηση εάν υπήρξε απόφαση ο φόρος αυτός να είναι μειωμένος απάντησε: «Σας το είπα λίγο πριν. Θα είναι προοδευτικό στη ρύθμισή του και κατά συνέπεια θα ελαφρύνει τους Έλληνες πολίτες».

Σχολιάζοντας περαιτέρω την απόφαση αυτή των κυβερνητικών εταίρων ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι «όλα αυτό θα είναι κεφάλαιο του Εθνικού Φορολογικού Συστήματος. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι υποχρέωσή μας, αν θέλουμε να έχουμε εθνική ανάκαμψη και ανασυγκρότηση, να έχουμε ένα ριζοσπαστικό, Εθνικό Φορολογικό Σύστημα, όχι μόνο για τη φορολογία ακινήτων αλλά και για τη φορολογία εισοδήματος, κάθε μορφής κεφαλαίου, κοκ.»

» Άρα λοιπόν κάναμε ένα πολύ σημαντικό βήμα και χαίρομαι γιατί η προετοιμασία που είχε γίνει και οι προτάσεις μας έπιασαν τόπο, ώστε να καταλήξουμε σε μια κοινή θέση η οποία είναι και μήνυμα σταθερότητας. Γιατί το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι έχει μια ευθύνη να λειτουργεί ως εγγυητής της σταθερότητας. Δεν είναι δυνατόν να μη γίνεται αντιληπτό ότι πιέσεις μέχρι ενός σημείου μπορούμε να δεχθούμε».

Βενιζέλος: ο χρόνος και οι εξελίξεις πιέζουν


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ.Βενιζέλος, τόνισε με έμφαση ότι «πρέπει το ταχύτερο να ολοκληρωθούν αυτές οι συζητήσεις (με την τρόικα), να εκταμιευτεί η δόση, να επικρατήσει ένα κλίμα ομαλότητας. Γιατί πρέπει η ελληνική οικονομία, ο Έλληνας πολίτης, εργαζόμενος και άνεργος, να προστατευθεί μέσα σε μία Ευρώπη η οποία είναι νευρική και επικίνδυνη για τον εαυτό της».

«Επίσης πρέπει να θωρακίσουμε, σε σχέση με την κρίση στην Κύπρο, όχι μόνο το τραπεζικό σύστημα, που το έχουμε πετύχει, αλλά και την ελληνική πραγματική οικονομία» πρόσθεσε.

Δεν τέθηκε ζήτημα ανασχηματισμού

Δεν συζητήσαμε θέμα ανασχηματισμού είπε ο Φώτης Κουβέλης. Πιο αναλυτικός ο Ευ.Βενιζέλος, ερωτηθείς έαν έθεσε θέμα ανασχηματισμού είπε:

«Αυτή ήταν μια συνάντηση αφιερωμένη στην τρόικα και την επίλυση των μεγάλων εκκρεμοτήτων που θέλουμε να τις κάνουμε μικρές και να τις αντιμετωπίσουμε. Ισχύει απολύτως η απόφαση του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση αυτή είναι μια κυβέρνηση που πρέπει να λειτουργεί με τον αποτελεσματικότερο και καλύτερο τρόπο γιατί αντιμετωπίζει πρωτοφανείς συνθήκες κρίσης και πρωτοφανείς προκλήσεις. Αυτή την κυβέρνηση δεν την χαρίζουμε σε κανέναν, ούτε στη ΝΔ, ούτε σε κανέναν άλλον γιατί για μας είναι ιστορικό ζήτημα να πετύχει η χώρα. Και η εμπειρία της Κύπρου διδάσκει πάρα πολλά. Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση».

«Στο βίωμα της Ελλάδος αντιτάσσεται το βίωμα της Κύπρου κι ο Έλληνας πολίτης μπορεί να σκεφτεί τι ζει, αλλά και τι απέφυγε. Και βεβαίως, αυτή την κυβέρνηση θέλουμε εμείς να την βοηθήσουμε, όσο μπορούμε, για να αποδώσει έργο. Αυτά είναι θέματα ύπαρξης και λειτουργίας που αφορούν τα κόμματα και τους αρχηγούς των κομμάτων» τόνισε ακόμη ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε:

«Ο ανασχηματισμός είναι ένα τυπικό θέμα που αφορά τον Πρωθυπουργό. Κι επειδή έχω ακούσει –για να μη μου κάνετε κι αυτή την ερώτηση- πάρα πολλά για το τι ρόλο παίζω εγώ, πρέπει να σας πω ότι είναι αστείο και προσβλητικό το να τίθεται ζήτημα δικής μου συμμετοχής, λες και το να γίνω ξανά Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημαίνει για μένα κάτι.»

» Εγώ έφυγα από Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τον Μάρτιο του 2012 για να γίνω Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Εμένα με ενδιαφέρει να τα βγάλει πέρα η χώρα. Οι Έλληνες να φύγουν από αυτήν την δραματική περιδίνηση μέσα στην οποία έχουμε βρεθεί τα τρία τελευταία χρόνια. Αυτό με ενδιαφέρει κι αυτό θα το πετύχουμε. Γιατί, όλοι αντιλαμβάνονται τώρα ότι χωρίς δουλειά, χωρίς αλήθεια και χωρίς ενότητα δεν οδηγούμεθα πουθενά».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...