Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Επί τάπητος οι αποφάσεις για το συνέδριο Συνάντηση Βενιζέλου με τους επικεφαλής των κομμάτων και κινήσεων της Ελιάς


Συνάντηση Βενιζέλου με τους επικεφαλής των κομμάτων και κινήσεων της Ελιάς
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Την απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής των κομμάτων και κινήσεων της Ελιάς- Δημοκρατικής Παράταξης. Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη συγκρότηση της εθνικής οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου.

Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι η Ελιά ήταν ένα πρώτο βήμα που πέτυχε και πως τώρα πρέπει να γίνει ένα βήμα παραπέρα με το ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, την απόφαση για το οποίο χαιρέτισαν οι συμμετέχοντες στη συνάντηση, κατά τις ίδιες πηγές.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στη συγκρότηση της εθνικής οργανωτικής επιτροπής συνεδρίου, στην οποία θα συμμετέχουν τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στελέχη και υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Ελιάς.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η στελέχωση της επιτροπής δεν θα μείνει μόνο σε επίπεδο πολιτικών στελεχών, αλλά θα συμμετάσχουν σε αυτή και πρόσωπα από την αυτοδιοίκηση, τα κοινωνικά κινήματα και τον συνδικαλιστικό χώρο.

Ακόμα, πέρα από την οργανωτική επιτροπή, η οποία προγραμματίζεται να συνεδριάσει για πρώτη φορά περί τα τέλη Ιουλίου, θα υπάρχουν και σε περιφερειακό και σε τοπικό επίπεδο αντίστοιχες επιτροπές στο πλαίσιο της αυτοοργάνωσης, που θα διασυνδεθούν με τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, στόχος είναι να δοθεί και μεγάλο βάρος στην προσέγγιση του κόσμου μέσα και από το διαδίκτυο, με οργανωμένο τρόπο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε και για την Συνδιάσκεψη για την 3η Σεπτέμβρη και κάλεσε τους επικεφαλής και τα στελέχη της Ελιάς να συμμετάσχουν.

Αναφορικά με την παρουσία στη ΔΕΘ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με παραγωγικούς φορείς και με συγκεκριμένη θεματολογία, για το σχέδιο ανασυγκρότησης.

Για τον διάλογο με την ΔΗΜΑΡ

Στη συνάντηση τέθηκε και το θέμα του διαλόγου με τη ΔΗΜΑΡ, με τον κ. Βενιζέλο να αναφέρει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι θα υπάρξει γρήγορη ανταπόκριση στην πρόσκληση διαλόγου της ΔΗΜΑΡ και πως ως προς αυτό έχει ζητήσει από τον γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Ρήγα, να επικοινωνήσει σχετικά με τον γραμματέα της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρη Αναγνωστάκη.

Οι πηγές της Χαριλάου Τρικούπη ανέφεραν ότι ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε ακόμα για τις μάχες που δίνει η κυβέρνηση, ενώ σχολίασε και την πρωτοβουλία-εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τους αιγιαλούς αναφέροντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συγκρούεται ουσιαστικά με ένα «φάντασμα», καθώς, όπως έλεγαν οι ίδιες πηγές, μετά την παρέμβαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ έχει αποσυρθεί το σχετικό νομοσχέδιο και δεν υπάρχει ακόμα κάτι καινούριο.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

40 ΧΡΟΝΙΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Σαράντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974 εναντίον του Μακαρίου από τη χούντα του Ιωαννίδη. Πέντε μέρες αργότερα η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο χρησιμοποιώντας...
το πραξικόπημα ως πρόφαση αφού έκτοτε κατέχει πέραν του 36% των εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στις 8:20 το πρωί, την ώρα που εκδηλώθηκε το πραξικόπημα, στην Κύπρο ήχησαν οι σειρήνες. Η Κυπριακή Βουλή συνέρχεται σε ειδική συνεδρίαση για καταδίκη του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής.

Τα κόμματα, με διακηρύξεις τους, καταδικάζουν το πραξικόπημα, αποτίουν φόρο τιμής στους πεσόντες, στέλνοντας, παράλληλα, μήνυμα εθνικής ενότητας και ευθύνης, για περιφρούρηση της δημοκρατίας, αντιμετώπιση των κινδύνων, που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ο τόπος και συνέχισης του αγώνα για επανένωση της Κύπρου. Εκδηλώσεις καταδίκης διοργανώνουν το ΑΚΕΛ και η ΕΔΕΚ.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/262080/sarada-hronia-apo-to-praxikopima-tou-1974-pou-odigise-stin-katohi-tis-v-kuprou/#ixzz37WA9lMKu
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook
http://fimotro.blogspot.gr/2014/07/40_15.html

Read more...

ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Μέχρι το τέλος του μήνα η εφορία θα αρχίσει την αποστολή e-mail σε περισσότερους από 5.700.000 ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, γραφείων, καταστημάτων και αγροτεμαχίων, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν τον...
ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων.
Και ενώ η πρώτην δόση -από τις 6 συνολικά- είχε ανακοινωθεί ότι θα πρέπει να καταβληθεί το αργότερο έως τέλος Αυγούστου , ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών Χάρης Τσαβδάρης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μετατεθεί για έναν η δύο μήνες η πληρωμή ώστε να μην προκύψει πρόβλημα και οι ιδιοκτήτες να καταβάλουν τον φόρο σε έξι μηνιαίες δόσεις, όπως ορίζει ο νόμος, και όχι σε λιγότερες.
Αυτό συνέβη διότι, με δεδομένη την καθυστέρηση στην εκκαθάριση του φόρου, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πλήρωναν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ όχι στα τέλη Ιουλίου αλλά στα τέλη Αυγούστου. Αυτό όμως δεν θα άλλαζε το γεγονός ότι η τελευταία δόση είναι να πληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου, όπως ορίζει ο νόμος, και κατά συνέπεια να εξοφληθεί ο ΕΝΦΙΑ σε πέντε δόσεις αντί για έξι. Με τη νομοθετική ρύθμιση που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή θα διευκρινιστούν όλα αυτά τα θέματα ώστε να προχωρήσει η εκκαθάριση και κυρίως η πληρωμή του νέου φόρου σε έξι δόσεις με τελευταία δόση τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο του νέου έτους.
http://fimotro.blogspot.gr/2014/07/blog-post_7240.html

Read more...

Διαδοχικά ραντεβού των δανειστών για όλα τα ανοιχτά μέτωπα Διόδια με το χιλιόμετρο από το τέλος του 2015


Διόδια με το χιλιόμετρο από το τέλος του 2015Οι ιδιωτικοποιήσεις για Εγνατία Οδό, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και περιφερειακά αεροδρόμια στο επίκεντρο της συνάντησης Χρυσοχοϊδη - Τρόικας


Τα ζητήματα των ιδιωτικοποιήσεων και κυρίως για Εγνατία Οδό, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και περιφερειακά αεροδρόμια απασχόλησε την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών στη συνάντηση με την τρόικα.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο συζητήθηκαν αρκετά ζητήματα, όπως και το θέμα των αναλογικών διοδίων στην Εγνατία, για το οποίο ζητήθηκαν περισσότερες διευκρινίσεις.

Ο ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι παραχωρησιούχοι είναι υποχρεωμένοι, βάσει των συμβάσεων, να έχουν έως το τέλος του 2015 αναλογικά διόδια παντού, τα οποία αργότερα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά. Θα εφαρμόζεται σύστημα το οποίο θα μπορεί να δίνει αναλογική τιμολόγηση, ώστε οι διερχόμενοι να πληρώνουν με βάση τα χιλιόμετρα που διανύουν.

Υπενθυμίζεται ότι στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού για τα περιφερειακά αεροδρόμια έχουν περάσει οι κοινοπραξίες Zurich Airport (Ελβετία) -J&P ΑΒΑΞ, Athens International Airport (διαχειρίζεται το Ελευθέριος Βενιζέλος), Fraport (Γερμανία) -όμιλος Κοπελούζου, Aeroports De La Cote d’Azur (Γαλλία), Corporacion America (Αργεντινή) -ΜΕΤΚΑ, Vinci (Γαλλία) – Ελλάκτωρ και η επενδυτική εταιρεία Αdvent. Η διαδικασία αναμένεται έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί το δεύτερο τρίμηνο του έτους, αλλά μετατίθεται, όλα δείχνουν, για φθινόπωρο.

Στην πρώτη ομάδα των αεροδρομίων  ανήκουν τα αυτά της Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Χανίων, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, Ακτίου, Καβάλας. Προαιρετικά μπορούν να προστεθούν τρία από τα αεροδρόμια Αλεξανδρούπολης, Αράξου, Καλαμάτας και Αγχιάλου. Η δεύτερη ομάδα έχει τις Ρόδου, Κω, Σάμου, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σαντορίνης και Σκιάθου και προαιρετικά μέχρι 3 από τα αεροδρόμια της Λήμνου, Χίου, Καρπάθου και Νέας Αγχιάλου.

Για τον ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχουν δηλώσει ενδιαφέρον οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι (RZD), οι Ρουμάνοι της Grup Feroviar Roma (GFR) και οι Γάλλοι της Societe Nationale des Chemins de fer Francais (SNCF). Οι Κινέζοι είχαν δηλώσει ενδιαφέρον αλλά θα δείξει αν είναι μόνο θεωρητικό.

Πηγή: newmoney.gr 
 protothema.gr

Read more...

Απομάκρυνση απο το ΠΑΣΟΚ και στροφή προς τα δεξιά εισηγούνται στον Α. Σαμαρά συνεργάτες του

Διέξοδο αναζητά η κυβέρνηση υπό το βάρος των εξελίξεων όπου από τη μια πλευρά η τρόικα δεν επιτρέπει χαλάρωση του προγράμματος, από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζει τους αντιπολιτευτικούς τόνους και ο χρόνος πιέζει για την εκλογή νέου προέδρου της Δημοκρατίας.
Μέσα σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο – και με το σενάριο των πρόωρων εκλογών να παραμένει ανοικτό – ο πρωθυπουργός έχει κρυμμένες στο συρτάρι του δυο διαφορετικές εισηγήσεις που θα φέρουν στην κυβέρνηση την πολυπόθητη "φυγή προς τα εμπρός".
Η μια εισήγηση, από κορυφαίο στέλεχος του Μεγάρου Μάξιμου και στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, προτείνει "στροφή προς δεξιά" στοχεύοντας στη συσπείρωση της βάσης του κόμματος. Ο "εμπνευστής" αυτού του σεναρίου -αν και έχει Αριστερές καταβολές- προτείνει "στροφή προς τα δεξιά" και για έναν ακόμη λόγο:
Θεωρεί ότι η συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ έπληξε τη ΝΔ και θα πρέπει η παράταξη να πάρει σαφείς αποστάσεις από τον κυβερνητικό της εταίρο.
Η δεύτερη εισήγηση που εξετάζει ο πρωθυπουργός έχει να κάνει με τους ξένους δανειστές. "Διώξε την τρόικα" εισηγείται στον Αντώνη Σαμαρά στενός συνεργάτης του που έχει γνώση της "πραγματικής οικονομίας" με το επιχείρημα ότι έτσι θα πετύχει το άνοιγμα προς το κέντρο των ψηφοφόρων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του paraskhnio.gr ο πρωθυπουργός μελετά προσεκτικά και τα δυο σενάρια αναζητώντας σημεία σύγκλισης. Πάντως το σχέδιο για να επιτευχθεί η χαμένη δυναμική της κυβέρνησης δεν αναμένεται να αποκαλυφθεί πριν από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.
egiakoumis.gr

Read more...

Τι ειπε πάλι ο Θόδωρος Πάγκαλος για τη Ρένα Δούρου

Με τον γνωστό «Παγκάλειο» λόγο ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Θόδωρος Πάγκαλος, σχολίασε τα δώρα που πρόσφερε η αντιπροσωπεία της ΠΟΕ- ΟΤΑ όταν επισκέφτηκε, πριν από λίγες ήμερες τη νέα Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου. ( μιαχ ειροβομβίδα κρότου λάμψης κι ένα γκλομπ)
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του «vima fm» ο πρώην αντιπρόεδρος των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε χαρακτηριστικά:
«Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι αυτοί που έδωσαν στην κυρία Δούρου ως δώρο μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης κι ένα γκλομπ αστυνομικό, το οποίο είναι μια μαλαπέρδα, περίπου πενήντα πόντων, μαύρη».
Μάλιστα ο κ. Πάγκαλος μίλησε και για τη δική του εμπειρία από «γκλομπς» την εποχή που όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ήταν ξύλινα.
«Φαντάζομαι θα πονάει, δεν την έχω δοκιμάσει ποτέ, γιατί εμένα η αστυνομία ήταν σε παλαιότερες εποχές, όπου τα γκλομπ ήταν ξύλινα. Εν πάση περιπτώσει, της το έδωσαν ως δώρο γιατί το αφαίρεσαν από την αστυνομία μετά από μάχη που έδωσαν, επαναστατικού χαρακτήρα, αφού αφόπλισαν κάποιο αστυνομικό. Το έδωσαν λοιπόν στην κυρία Δούρου και χάρηκε πολύ» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρώην ισχυρός άντρας του ΠΑΣΟΚ.
egiakoumis.gr

Read more...

Ντινόπουλος: Ο Πάγκαλος έχει το ακαταλόγιστο...

ΒΙΝΤΕΟ-Ντινόπουλος: Ο Πάγκαλος έχει το ακαταλόγιστο
BINTEO...

"Όσον αφορά τη ρήση του κ. Πάγκαλου δεν την σχολιάζω, έχει το ακαταλόγιστο", επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, αναφερόμενος στην...
δήλωση του Θόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος -όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει- από το ΒΗΜΑ Fm, υποστήριξε ότι "ο λαός θα πρέπει να γνωρίζει ποιος τον κυβερνά, ο Σαμαράς ή ο Ντινόπουλος".

Σημειώνεται ότι η αντίδραση του Θεόδωρου Πάγκαλου προκλήθηκε από τις  δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλου, ότι «δεν θα υπάρξουν απολύσεις στους ΟΤΑ».

Παράλληλα, ο Αργύρης Ντινόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξουν 6.500 απολύσεις στους δήμους και διευκρίνισε ότι υπάρχει ένα υπόλοιπο 6.500 απολύσεων που πρέπει να γίνουν μέσα στο 2014, αλλά δεν αφορούν του υπουργείο Εσωτερικών.
Δείτε το βίντεο...

enikos.gr

Read more...

Μητσοτάκης: Ισχύει ο στόχος των 15.000 απολύσεων...

Μητσοτάκης: Ισχύει ο στόχος των 15.000 απολύσεωνΤη μείωση των φορολογικών συντελεστών κι όχι την επαναδιαπραγμάτευση για τις απολύσεις, θεωρεί ως κυβερνητική προτεραιότητα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Πρέπει να...
ασχοληθούμε με αυτό που αφορά τους πολλούς, κάτι το οποίο αφορά τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας και όχι ένα μικρό υποσύνολό της», είπε ο υπουργός μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Real fm» και πρόσθεσε: «Προφανώς και υπάρχουν ζητήματα τα οποία συνολικά η κυβέρνηση θα πρέπει να θέσει στο πλαίσιο της συζήτησης και της διαπραγμάτευσης που κάνει με την τρόικα. Παραδείγματος χάρη, το ζήτημα της μείωσης των φορολογικών συντελεστών... Και όσο κι αν αυτό εμένα μπορεί να μην με βολεύει, διότι καλούμαι να κάνω μία δύσκολη δουλειά, πιστεύω ακράδαντα ότι πρώτη προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η μείωση των φορολογικών συντελεστών".

Σε ό,τι αφορά τις απολύσεις, είπε ότι «ο στόχος των 15.000 απολύσεων για τα έτη 2013 και το 2014 ισχύει» σημειώνοντας πως «μετά από πολύ επίπονες διαπραγματεύσεις, του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης καταφέραμε να μην υπάρχει άλλος ποσοτικός στόχος απολύσεων για το 2015 και μετά», ωστόσο πρόσθεσε, αυτό «δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνουν και κάποιες απολύσεις το 2015» και εξήγησε:

«Παραδείγματος χάρη, ο έλεγχος των μετατροπών των συμβάσεων είναι μια διαδικασία που θα τρέξει και εντός του 2015, αλλά δεν θα υπάρχει ποσοτικός στόχος απολύσεων συνδεδεμένος με τη διαθεσιμότητα, έτσι όπως αυτή είχε δρομολογηθεί τα τελευταία δύο χρόνια... Και το πετύχαμε αυτό ακριβώς γιατί προτάξαμε μια συνολική μεταρρυθμιστική ατζέντα για το Δημόσιο, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το ζήτημα της αξιολόγησης του προσωπικού και των δομών».

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήταν επικριτικός για την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΕ ΟΤΑ για τους ελέγχους που βρίσκονται σε εξέλιξη από το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Η ΠΟΕ- ΟΤΑ χαρακτήρισε «ανεπιθύμητους» τους ελεγκτές και κάλεσε τις δημοτικές Αρχές «να μην τους παρέχουν καμιά διευκόλυνση».

«Η στάση της ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι απολύτως καταδικαστέα και δεν θα γίνει ανεκτή από την κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο. Θέλω δημόσια να εκφράσω την εντονότατη δυσαρέσκειά μου για αυτή την ανακοίνωση και πραγματικά νομίζω ότι προσβάλλει την κοινή λογική»...
newsbeast.gr

Read more...

Καταπέλτης ο ιατροδικαστής για τον θάνατο του ασθενούς στον Ευαγγελισμό...

Καταπέλτης ο ιατροδικαστής για τον θάνατο του ασθενούς στον ΕυαγγελισμόΞεκάθαρος ήταν στις δηλώσεις ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης που έκανε την νεκροψία στον 67χρονο που έχασε την ζωή του στον Ευαγγελισμό λίγες ημέρες μετά την...
καταγγελία του ότι γιατρός του ζητούσε φακελάκι για να τον χειρουργήσει.

Όπως αποκάλυψε ο ιατροδικαστής 67χρονος είχε υποστεί 3 εμφράγματα.

«Διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν εμφράγματα του μυοκαρδίου τριών ειδών . Ένα παλαιό έμφραγμα , ένα πρόσφατο κι ένα ενδιάμεσο, δηλαδή λίγο πιο παλιό απ’ το πρόσφατο.Το πρόσφατο είναι εντελώς πρόσφατο και το ενδιάμεσο είναι ολίγων ημερών» δήλωσε στον Βήμα FM ο Νικός Καρκούκης για να συμπληρώσει με νόημα: «Κάθε ασθενής ο οποίος έχει αυτές τις βλάβες τις οποίες είχε ο συγκεκριμένος , όταν χειρουργείται νωρίτερα είναι καλύτερα. Από εκεί και πέρα βγάλτε τα συμπεράσματα σας»...
tribune.gr

Read more...

Το σχόλιο του ΚΚΕ για την ενέργεια του Σουλτς...

Τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τα οποία οδήγησαν στην αποβολή του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Κώστα Παπαδάκη από τον Μάρτιν Σουλτς, σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι ο...
ευρωβουλευτής του κόμματος "κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για την εκλογή νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ζήτησε τον λόγο επί διαδικαστικού ζητήματος για να αναφέρει ότι οι ευρωβουλευτές που δεν είναι ενταγμένοι σε πολιτική ομάδα μπορούν να μιλούν, μόνο για λογαριασμό τους ή για λογαριασμό του κόμματος που ανήκουν".  

"Ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, Μ. Σουλτζ, αφαίρεσε τον λόγο από τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, στερώντας του το δικαίωμα να θέσει το παραπάνω ζήτημα.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ επανήλθε στο θέμα, έλαβε το λόγο και έθεσε το διαδικαστικό ζήτημα,  τονίζοντας ότι η  Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας δεν ανήκει σε καμία πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τοποθετείται αυτοτελώς στο Ευρωκοινοβούλιο και σε όλα τα όργανά του", σημειώνεται στην ανακοίνωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, που καταλήγοντας υπογραμμίζει ότι  "ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου δέχτηκε τη διαδικαστική διευκρίνιση της Ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ"...
enikos.gr

Read more...

«Ποιος κυβερνά; Ο Σαμαράς ή ο Ντινόπουλος;»...

pagalos24 

Την αντίδραση του Θεόδωρου Πάγκαλου προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλου, ότι «δεν θα υπάρξουν απολύσεις στους ΟΤΑ».

Μιλώντας στον ...
Βήμα FM και αναφερόμενος στις δηλώσεις Ντινόπουλου και το «δώρο» της ΠΟΕ-ΟΤΑ προς τη Ρένα Δούρου, ο κ. Πάγκαλος σημείωσε:

«Άκουσα σήμερα τον κύριο υπουργό Εσωτερικών, τον κ. Ντινόπουλο, ο οποίος ομιλούσε και ήταν πανευτυχής μετά από μια συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι αυτοί που έδωσαν στην κυρία Δούρου ως δώρο μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης κι ένα γκλομπ αστυνομικό, το οποίο είναι μια μαλαπέρδα, περίπου πενήντα πόντων, μαύρη. Φαντάζομαι θα πονάει, δεν την έχω δοκιμάσει ποτέ, γιατί εμένα η αστυνομία ήταν σε παλαιότερες εποχές, όπου τα γκλομπ ήταν ξύλινα. Εν πάση περιπτώσει, της το έδωσαν ως δώρο γιατί το αφαίρεσαν από την αστυνομία μετά από μάχη που έδωσαν, επαναστατικού χαρακτήρα, αφού αφόπλισαν κάποιο αστυνομικό. Το έδωσαν λοιπόν στην κυρία Δούρου και χάρηκε πολύ.

Κι εκεί ο κ. Ντινόπουλος τους είπε δύο πράγματα. Ότι όσο είμαι εγώ υπουργός –έβαλε όρο δηλαδή στην πρωθυπουργό– απόλυση στους ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν θα γίνει ούτε μια. Δηλαδή είπε στον κ. Σαμαρά πως αν θέλει τον Ντινόπουλο υπουργό, δεν θα κάνεις καμία απόλυση, ακόμη κι αν αυτή επιβάλλεται. Άρα, εκεί μεταρρύθμιση δεν γίνεται, του είπε του πρωθυπουργού. Και γύρισε ξαφνικά και γάβγισε προς το μικρόφωνο, διότι μάτωσε η τοπική αυτοδιοίκηση και δεν θα ξαναματώσει. Τι θα πει αυτό; Ο κ. Ντινόπουλος είναι εκπρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης (έχει υπάρξει δήμαρχος). Κι επειδή δηλαδή έχει υπάρχει συνεχίζει να είναι;» διερωτήθηκε ο κ. Πάγκαλος.

«Ο λαός πρέπει να ξέρει: κυβερνά ο Σαμαράς ή ο Ντινόπουλος;», πρόσθεσε.
matrix24.gr

Read more...

O Σουλτς εδιωξε απ' την αίθουσα, ευρωβουλευτή του ΚΚΕ...


ΒΙΝΤΕΟ-Ο Μάρτιν Σουλτς έδιωξε ευρωβουλευτή του ΚΚΕΒΙΝΤΕΟ...
Λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του βρετανού ευρωσκεπτικιστή, Νάιτζελ Φαράτζ, ο Μάρτιν Σούλτς απέβαλε τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Κώστα Παπαδάκη, διότι...
έλαβε χωρίς σχετική άδεια το λόγο και ξεκίνησε να διαβάζει μία ανακοίνωση στα ελληνικά.

Μάλιστα, αυτό το έκανε την ώρα που το λόγο είχε πάρει η Μαρίν Λεπέν. Αποτέλεσμα ήταν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, μετά από επανειλημμένες προσπάθειες να ζητήσει την απομάκρυνση του έλληνα ευρωβουλευτή του ΚΚΕ από την αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου.  
Δειτε το ΒΙΝΤΕΟ, ΕΔΩ...

Read more...

Θρίλερ, δεκάδες μέτρα κάτω από το έδαφος της Μόσχας...


Ασθενοφόρα και ελικόπτερα, παραλαμβάνουν συνεχώς τραυματίες.
Δώδεκα άνθρωποι έχουν χάσει μεχρι στιγμής τη ζωή τους και πάνω από 150 έχουν τραυματιστεί.
Τι αναφέρουν τα ξένα ΜΜΕ.
ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ...
Πανικός επικράτησε στο μετρό της Μόσχας μετά τον εκτροχιασμό βαγονιού στη γραμμή Arbatsko-Pokrovskaya στις 8.30 (τοπική ώρα), σύμφωνα με το Russia Τoday.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ιtar-Tass εκτροχιάστηκε...
το τέταρτο βαγόνι του συρμού, 200 μέτρα από τον σταθμό του μετρό Slavyansky Bulvar.

Δώδεκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και πάνω από 150 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Αδιευκρίνιστος παραμένει ο συνολικός αριθμός των επιβατών που επέβαιναν στον συρμό.



Διασώστες και πυροσβέστες απομάκρυναν τους επιβάτες από τον συρμό που έχει ακινητοποιηθεί, ενώ δεκάδες ασθενοφόρα και ένα ελικόπτερο έσπευσαν στον τόπο του δυστυχήματος για να μεταφέρουν τραυματίες.

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν βρίσκεται επί τόπου.



Εκπρόσωπος του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων ανακοίνωσε ότι απότομη αύξηση της τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος προκάλεσε τη διακοπή της πορείας του συρμού και τον εκτροχιασμό βαγονιών.



«Φρέναρε πολύ απότομα. Τα φώτα έσβησαν και είχε πολύ καπνό», δήλωσε ένας επιβάτης του συρμού στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya-24 και τόνισε: «Ήμασταν παγιδευμένοι και βγήκαμε από θαύμα. Νόμιζα ότι ήρθε το τέλος. Πολλοί άνθρωποι τραυματίσθηκαν, οι περισσότεροι στο πρώτο βαγόνι, γιατί τα βαγόνια έπεσαν το ένα επάνω στο άλλο».

Τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν νωρίτερα ότι 20 άνθρωποι είχαν παγιδευθεί σε ένα από τα βαγόνια. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για σφάλμα χειρισμού.

real.gr

Read more...

Μένει ένα εργοστάσιο στην Ημαθία Κλείνουν τα εργοστάσια της ΕΒΖ σε Σέρρες και Ορεστιάδα


Κλείνουν τα εργοστάσια της ΕΒΖ σε Σέρρες και Ορεστιάδα
Στιγμιότυπο από παλαιότερη συγκέντρωση των εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Θεσσαλονίκη
Κλείνουν άμεσα τα δύο εργοστάσια της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης σε Σέρρες και Ορεστιάδα, όπως προέκυψε απο τη συνέλευση του ΔΣ και όπως γνωστοποίησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων, Χριστόδουλος Βαρκάκης.

Διευκρίνισε πως στο προσεχές διάστημα θα γίνουν κάποιες μετακινήσεις εργαζομένων στο μοναδικό εν λειτουργία πλέον εργοστάσιο -απο τα πέντε που είχε- στο Πλατύ Ημαθίας και εντός των επόμενων μηνών θα αποφασιστεί τι μέλλει γενέσθαι με το υπόλοιπο προσωπικό.

«Το πιο πιθανό είναι να δοθούν κίνητρα απομάκρυνσης» τόνισε ο ίδιος, προσθέτοντας: «Το λουκέτο στην παραγωγή των δύο εργοστασίων και οι τροποποιήσεις που θα γίνουν σε αυτά, θα έχουν ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση σημαντικών κονδυλίων για την εταιρεία, τόσο από τη χρήση φθηνότερης καύσιμης ύλης όσο και από τη μείωση του μισθολογικού κόστους».

Ο κ. Βαρκάκης εξήγησε, ότι στα δύο εργοστάσια θα εξοικονομηθούν 8 εκατ. ευρώ μόνο από την αλλαγή χρήσης της καύσιμης ύλης, καθώς το έως σήμερα χρησιμοποιούμενο φυσικό αέριο θα αντικατασταθεί με υγροποιημένο αέριο, η τιμή του οποίου είναι πιο χαμηλή.

Σε ό,τι αφορά το προσωπικό, είπε ότι η μόνη διαδικασία που θα εκτελείται από όσους εργαζομένους θα παραμείνουν, θα είναι η συγκέντρωση των ζαχαρότευτλων από τους παραγωγούς της περιοχής και η προώθησή τους στο εργοστάσιο της Ημαθίας.

Υπενθυμίζεται ότι στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Ορεστιάδα εργάζονται 47 άτομα και οι τευτλοπαραγωγοί στην περιοχή σπέρνουν συνολικά 18.000 στρέμματα.

Τα αντίστοιχα νούμερα προ 5ετίας ήταν: 260 εργαζόμενοι και περισσότερα από 60.000 στρέμματα.

Στις Σέρρες, οι εργαζόμενοι της εταιρείας ανέρχονται σε 59 και συνολικά οι παραγωγοί τεύτλων σπέρνουν 13.000 στρέμματα, όταν προ 5ετίας αυτά ξεπερνούσαν τις 55.000 στρέμματα.

Στο εργοστάσιο της ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας εργάζονται 106 άτομα και οι τευτλοπαραγωγοί σπέρνουν περισσότερα από 50.000 στρέμματα, όταν προ 5ετίας αυτά ξεπερνούσαν τις 120.000 στρέμματα.

Μετά τη συνάντησή τους με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, Λάμπρο Χαραλάμπους, και με την Ομοσπονδία εργαζομένων, τα μέλη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι θα έχει «δραματικές επιπτώσεις η πρόθεση της κυβέρνησης να κλείσει στις περιοχές αυτές τα εργοστάσια της ΕΒΖ».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Για Ουκρανία και Κομισιόν Τηλεφωνικές επαφές Σαμαρά με Μπάιντεν και Γιούνκερ


Τηλεφωνικές επαφές Σαμαρά με Μπάιντεν και Γιούνκερ
Ο Αντώνης Σαμαράς   (Φωτογραφία:  Intime )


Αθήνα
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν είχε αργά το μεσημέρι της Τρίτης ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με θέμα συζήτησης τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά και με τον Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ, τον οποίο συνεχάρη για την εκλογή του στη θέση του προέδρου της Κομισιόν.

Ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον Γιούνκερ την Τετάρτη στις Βρυξέλλες.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

«Ναι» από το Ευρωκοινοβούλιο Νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ


Νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ
Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πρότεινε σχέδιο επενδύσεων κατά της ανεργίας   (Φωτογραφία:  Reuters )


Στρασβούργο
Με 422 ψήφους υπέρ και 220 κατά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επικύρωσε την υποψηφιότητα του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Κατά την καταμέτρηση μετά την μυστική ψηφοφορία που διεξήχθη την Τρίτη στο Στρασβούργο βρέθηκαν επίσης 47 λευκά και 10 άκυρα ψηφοδέλτια.

Ο πρόεδρος του Σώματος, Μάρτιν Σουλτς, χαρακτήρισε την ψηφοφορία ιστορική, καθώς «ο επόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκλέγεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και με τόση ευρεία πλειοψηφία».

Είναι η πρώτη φορά που οι ευρωπαϊκές πολιτικές ομάδες ανακοίνωσαν στις ευρωεκλογές τους υποψηφίους που θα στηρίξουν, θέτοντάς τους έτσι στην κρίση των ψηφοφόρων.

Το Συμβούλιο έλαβε υπ' όψη του το αποτέλεσμα των εκλογών και πρότεινε για το αξίωμα τον Γιούνκερ, υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, το οποίο έλαβε τις περισσότερες ψήφους. Το γεγονός αυτό προσδίδει μεγαλύτερη δημοκρατική νομιμότητα στην εκλογή του.

Το Ευρωκοινοβούλιο υπαγόρευσε επί της ουσίας για πρώτη φορά στις ευρωπαϊκές ηγεσίες την ανακήρυξη της υποψηφιότητας Γιούνκερ -στη βάση της αρχής της ανάδειξης του προέδρου της Κομισιόν από το κόμμα που καταλαμβάνει την πρώτη θέση στις ευρωκάλπες.

Επίσης για πρώτη φορά έσπασε η παράδοση της συναίνεσης με τη Βρετανία να βγαίνει ηττημένη στην εκστρατεία κατά της υποψηφιότητας Γιούνκερ, ο οποίος τελικώς προτάθηκε από 26 σε σύνολο 28 κρατών-μελών της ΕΕ (πλην Βρετανίας και Ουγγαρίας) έπειτα από ένα σκληρό διπλωματικό πόκερ σε επίπεδο κορυφής.

Για την εκλογή του, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ έπρεπε να συγκεντρώσει το 50% συν μία των ψήφων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δηλαδή 376 ψήφους.

Την υποψηφιότητα του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία της Κομισιόν, στήριξαν με τοποθετήσεις τους λίγο μετά την ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας, οι επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Χριστιανοδημοκράτες), της Ομάδας των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών και των Φιλελευθέρων. Κατά της εκλογής του τάχθηκαν οι πολιτικές ομάδες των Συντηρητικών και της Ενωτικής Αριστεράς.

Οι τρεις ομάδες διέθεταν τον απαραίτητο αριθμό για να διασφαλίσουν την εκλογή Γιούνκερ. Η επίσημη τοποθέτηση των τριών κομμάτων δεν ήταν δεσμευτική για τους ευρωβουλευτές.

Ομιλία Γιούνκερ

Της ψηφοφορίας προηγήθηκε η ομιλία του κ. Γιούνκερ ενώπιον της Ολομέλειας, στη διάρκεια της οποίας ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου δεσμεύτηκε για σχέδιο επενδύσεων με στόχο ενίσχυση της βιομηχανίας, ενώ έθεσε ως προτεραιότητα την καταπολέμηση της ανεργίας.

Στο πλαίσιο αυτό, υποσχέθηκε τη διάθεση 300 δισ. ευρώ για ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις, ενίσχυση της βιομηχανίας. ενώ έθεσε ως προτεραιότητα την καταπολέμηση της ανεργίας.

Ο τέως πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, κατά την παρουσίαση των 10 βασικών πυλώνων της πενταετούς θητείας του, ξεκαθάρισε ότι τα προηγούμενα χρόνια η Ευρώπη προσπάθησε εν μέσω της κρίσης να επισκευάσει «φλεγόμενο αεροπλάνο εν πτήσει», παρά τα λάθη που έγιναν.

Για την Ελλάδα, ο Γιούνκερ ανέφερε ότι από τη θέση του προέδρου του Eurogroup, έκανε ότι μπορούσε στη διάρκεια της κρίσης και, παρά τα λάθη που έγιναν, είναι υπερήφανος ότι αυτός ο μεγάλος λαός, όπως είπε χαρακτηριστικά, εξακολουθεί να είναι μέλος της ευρωζώνης. «Η Ελλάδα δεν ήθελε να εγκαταλείψει την Ευρώπη» τόνισε.

Διαβάστε αναλυτικά:

Αποστολή: Γιάννης Μανδαλίδης

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ζητούν πρόσληψη εποχικών ΕΛΤΑ: Απεργούν την Τετάρτη οι διανομείς στην Αττική, κανονικά τα καταστήματα


ΕΛΤΑ: Απεργούν την Τετάρτη οι διανομείς στην Αττική, κανονικά τα καταστήματα
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
Απεργούν την Τετάρτη οι διανομείς των ΕΛΤΑ στο νομό Αττικής διεκδικώντας την άμεση πρόσληψη εποχικών υπαλλήλων προκειμένου «να καταστεί δυνατή η εύρυθμη λειτουργία των ταχυδρομείων».

H 24ωρη απεργία δεν αφορά το υπόλοιπο προσωπικό των ΕΛΤΑ. Μάλιστα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των Ελληνικών Ταχυδρομείων, «τα ταχυδρομικά καταστήματα σε όλο το δίκτυο της χώρας θα είναι ανοιχτά και οι εργαζόμενοι θα εξυπηρετούν κανονικά το κοινό».

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως το σωματείο εργαζομένων ταχυδρόμων Αθήνας και νομού Αττικής προειδοποιεί τη διοίκηση πως, σε περίπτωση που δεν επιλυθούν τα προβλήματα, θα προχωρήσει σε νέα τετραήμερη απεργία από 11 Αυγούστου έως και 14 Αυγούστου.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

«Δεν τέθηκαν τα εργασιακά» Για Ταμεία και ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα συζήτησαν Βρούτσης - τρόικα


Για Ταμεία και ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα συζήτησαν Βρούτσης - τρόικα
Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρουτσης   (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )


Αθήνα
Τα οικονομικά των ασφαλιστικών ταμείων και η εφαρμογή του θεσμού του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος εξετάσθηκαν στη νέα συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα.

Αξιωματούχος του υπουργείου σημείωσε πως επιβεβαιώθηκε η ταμειακή επάρκεια του Ασφαλιστικού, ενώ οι λεπτομέρειες της εφαρμογής του εγγυημένου εισοδήματος θα εξετασθούν σε νέα συνάντηση της τρόικας με τον υφυπουργό Β.Κεγκέρογλου αύριο, Τετάρτη.

Ειδικότερα, στη σημερινή συνάντηση με την τρόικα μετείχαν ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ο υφυπουργός, Βασίλης Κεγκέρογλου και η γενική γραμματέας, Άννας Στρατινάκη.

Όπως ανέφερε, μετά τη συνάντηση, ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, εξετάσθηκαν τα οικονομικά των ασφαλιστικών Ταμείων, αλλά και η εφαρμογή του θεσμού του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, θεσμός της μεγαλύτερης μεταρρύθμισης των τελευταίων ετών, όπως την χαρακτήρισε το στέλεχος του υπουργείου.

Οι λεπτομέρειες της εφαρμογής του νέου θεσμού θα εξετασθούν σε νέα συνάντηση της τρόικας με τον κ. Κεγκέρογλου, που θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 14.00, στο υπουργείο Εργασίας.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά έχει ζητήσει από την τρόικα να αναλάβει το υπουργείο Εργασίας τον συντονισμό του συνόλου των προνοιακών επιδομάτων, που χορηγούνται από άλλα υπουργεία, όπως το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, ώστε να υπάρχει έλεγχος των δαπανών και αποτελεσματικότερος καταμερισμός σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη.

Η ίδια πηγή ανέφερε, επίσης, ότι κατά τη σημερινή συνάντηση δεν ετέθησαν θέματα εργασιακών σχέσεων.

Σε ό,τι αφορά τα ασφαλιστικά Ταμεία, σημείωσε πως επιβεβαιώθηκε η ταμειακή επάρκεια του συστήματος και τόνισε ότι κατά το πρώτο επτάμηνο του 2014 έχει απορροφηθεί το 57,33% της κρατικής επιχορήγησης, αντί του 58,33% που είχε προβλεφθεί από τον προϋπολογισμό.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...