Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Το σχόλιο του ΚΚΕ για την ενέργεια του Σουλτς...

Τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τα οποία οδήγησαν στην αποβολή του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Κώστα Παπαδάκη από τον Μάρτιν Σουλτς, σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι ο...
ευρωβουλευτής του κόμματος "κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για την εκλογή νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ζήτησε τον λόγο επί διαδικαστικού ζητήματος για να αναφέρει ότι οι ευρωβουλευτές που δεν είναι ενταγμένοι σε πολιτική ομάδα μπορούν να μιλούν, μόνο για λογαριασμό τους ή για λογαριασμό του κόμματος που ανήκουν".  

"Ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, Μ. Σουλτζ, αφαίρεσε τον λόγο από τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, στερώντας του το δικαίωμα να θέσει το παραπάνω ζήτημα.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ επανήλθε στο θέμα, έλαβε το λόγο και έθεσε το διαδικαστικό ζήτημα,  τονίζοντας ότι η  Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας δεν ανήκει σε καμία πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τοποθετείται αυτοτελώς στο Ευρωκοινοβούλιο και σε όλα τα όργανά του", σημειώνεται στην ανακοίνωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, που καταλήγοντας υπογραμμίζει ότι  "ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου δέχτηκε τη διαδικαστική διευκρίνιση της Ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ"...
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: