Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Σαμαράς: Το Σύνταγμα δεν απαγορεύει να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι



Για τα ζητήματα των απολύσεων στο δημόσιο, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την προστασία των καταθέσεων μιλά ο Αντώνης Σαμαράς

Στα ζητήματα των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων και της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών αναφέρεται μεταξύ άλλων με συνέντευξή του στην ''Ημερησία του Σαββάτου'' ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς.
Ο κ. Σαμαράς μιλά για απολύσεις επίορκων και αναφέρει πως ''το Σύνταγμα δεν απαγορεύει να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι που η οργανική τους θέση καταργείται''.
Δηλώνει ότι είναι εξασφαλισμένη η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έως το τέλος Απριλίου και πως ''από το Μάιο θα αρχίσει να υπάρχει ρευστότητα''.
Λέει ''όχι'' στον αφελληνισμό του τραπεζικού συστήματος αλλά συγχρόνως διευκρινίζει ότι θέλει την εξυγίανση χωρίς ολιγοπωλιακά φαινόμενα.
Ο κ. Σαμαράς εγγυάται ότι δεν πρόκειται να φορολογηθεί ούτε ένα ευρώ σε όλες  τις καταθέσεις και σε εκείνες που το ποσό ξεπερνά τις 100 χιλιάδες ευρώ.
Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο του ανασχηματισμού με τη φράση ''όλοι μας θέλουμε να γίνει καλύτερη δουλειά. Κι όταν είμαστε έτοιμοι θα κάνουμε τις αλλαγές που πρέπει''.
Επίσης, ''σηκώνει το γάντι'' στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως δεν έχει αντίρρηση να διαμορφώσει κοινή στρατηγική «μόνο που δεν μπορείς να έχεις κοινή στρατηγική με εκείνον που υπονομεύει κάθε σου βήμα''.
Ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς αναφέρεται επίσης στις σχέσεις του με τους εταίρους στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, δίνει το στίγμα για τις αποκρατικοποιήσεις εξηγώντας τι θα γίνει στην περίπτωση της ΔΕΠΑ, μιλά για τις σχέσεις με τους δανειστές και τα προβλήματα που χωρίζουν τον ευρωπαϊκό Βορρά από το Νότο, ενώ παραδέχεται ότι η Ελλάδα έλαβε μαθήματα από το πρόβλημα της Κύπρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

ΒΙΝΤΕΟ- Η συνέντευξη του Παπανδρέου στο MSNBC

ΒΙΝΤΕΟ- Η συνέντευξη του Παπανδρέου στο MSNBC
Για την λιτότητα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα αλλά και για τις προσπάθειές του να αποφύγει η χώρα τη χρεωκοπία, μίλησε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στο MSNBC.
«Πήραμε δύσκολα μέτρα και οι αγορές ζητούσαν "αίμα", όμως καταφέραμε να μη φύγουμε από το ευρώ», ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου. Σχολιάζοντας την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε: «Έπρεπε να βρούμε τρόπους για να κάνουμε την οικονομία μας καλύτερη. Σε αυτό το σημείο νομίζω ότι οι Ευρωπαίοι έκαναν λάθος, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά γενικότερα».
«Ωστόσο», διευκρίνισε, «αυτή την πολιτική έπρεπε να ακολουθήσω για να διασφαλίσω την παραμονή της χώρας στο ευρώ».
Ο παρουσιαστής της εκπομπής Chris Hayes, παρουσίασε δηλώσεις βουλευτών και γερουσιαστών οι οποίοι προειδοποιούν την Αμερική ότι κινδυνεύει να γίνει σαν την Ελλάδα.
Ο Γιώργος Παπανδρέου διαφώνησε με αυτή την άποψη, υποστηρίζοντας ότι «οι Ρεπουμπλικανοί είναι αυτοί που έκαναν την Αμερική να φαίνεται όπως η Ελλάδα», ενώ πρόσθεσε ότι «οι Έλληνες συντηρητικοί έκαναν χάλια την Ελλάδα, και εγώ "σκούπισα" το χάος».
Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό, «ο καπιταλισμός δημιούργησε τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και όχι το ελληνικό κράτος» και στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στη σύγκρουση των γιατρών με τις φαρμακευτικές εταιρείες. «Υπήρχε διαφθορά ενώ αυτή τη στιγμή οι τιμές των φαρμάκων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης έχουν μειωθεί κατά 30%», είπε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια ο παρουσιαστής ρώτησε τον κ. Παπανδρέου για την άνοδο της Χρυσής Αυγής και  παρουσίασε εικόνες από τις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής εναντίον μεταναστών.
Ο κ. Παπανδρέου απάντησε: «Η κρίση έχει οδηγήσει την κοινωνία να ακολουθήσει την Χρυσή Αυγή και αυτό είναι απίστευτο» και πρόσθεσε ότι είναι ο πρώτος που "πέρασε" νομοσχέδιο από τη Βουλή για τη νομιμοποίηση των μεταναστών.

  
Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy
 .enikos.gr

Read more...

Βρέθηκε αντίγραφο της προκήρυξης για την επίθεση το Mall

Βρέθηκε αντίγραφο της προκήρυξης για την επίθεση το Mall
Aντίγραφο της προκήρυξης για την βομβιστική επίθεση στο εμπορικό κέντρο “The Mall” βρέθηκε σε μονοκατοικία κληροδότημα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στο οποίο διέμεναν παράνομα δυο άνδρες, 28 και 21 ετών, οι οποίοι και συνελήφθησαν από τους άνδρες της ασφάλειας βορειοανατολικής Αττικής.
Στο διαμέρισμα βρέθηκαν επίσης ένα usb και σημειώσεις.

Συγκεκριμένα, μετά από έγκληση που υποβλήθηκε χθες από εκπρόσωπο του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού και συνέλαβαν τους δύο άνδρες οι οποίοι σύμφωνα με την ΕΛΑΣ είχαν παραβιάσει την κλειδαριά της εισόδου.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
.enikos.gr

Read more...

Νέο ψαλίδι στις συντάξεις του ΟΑΕΕ...



Μικρότερο τμήμα σύνταξης θα λαμβάνουν για την ασφάλιση από 1/1/2013 και μετά όσοι συνταξιοδοτούνται...
Τη μείωση που γίνεται λόγω αλλαγής του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων σε όλα τα Ταμεία από 1/1/2013 σε εφαρμογή του ν. 3863/10, προβλέπει εγκύκλιος του ΟΑΕΕ. Σύμφωνα με...
την εγκύκλιο οι συνταξιοδοτούμενοι θα λαμβάνουν πλήρως το τμήμα της σύνταξης που αναλογεί για το χρόνο ασφάλισης έως τις 31/12/2012, ενώ για το χρόνο ασφάλισης από 1/1/2013 και μετά, το 2% επί του ποσοστού των ασφαλιστικών κατηγοριών του ΟΑΕΕ, δηλ. το ποσό δεν μπορεί να υπερβαίνει το 2% των συντάξιμων αποδοχών ή των ασφαλιστικών κατηγοριών.

Η μείωση φτάνει έως τα 10 ευρώ, με βάση τα παραδείγματα. Μικρότερα ποσά θα λαμβάνουν, τέλος, και όσοι συνταξιοδοτούνται με τους νέους όρους (από 1/1/2013) και με διαδοχική ασφάλιση σε ηλικία κάτω των 62 ετών. Ο ΟΑΕΕ δεν θα καταβάλει ολόκληρο το ποσοστό συμμετοχής του αν ο ασφαλισμένος δεν έχει συμπληρώσει το 62ο έτος.

Εφημ. Ημερησία


Read more...

Εβρος: Κατάσχεση φορτίου με διόπτρες για καλάσνικοφ και αντιαρματικά...




Συνελήφθη ένας συριακής καταγωγής βέλγος υπήκοος...
Μια όχι και τόσο συνηθισμένη υπόθεση απασχολεί τις τελωνειακές Αρχές του μεθοριακού σταθμού Κήπων Εβρου όπου κατασχέθηκε φορτίο με διόπτρες σκόπευσης για καλάσνικοφ και αντιαρματικά όπλα.

Συνολικά, οι...
τελωνειακοί κατάσχεσαν 281 διόπτρες διαφόρων τύπων, νυχτερινής και ημερήσιας σκόπευσης, που μετέφερε στο αυτοκίνητό του, προερχόμενος από την Τουρκία, ένας 30χρονος συριακής καταγωγής με υπηκοότητα Βελγίου.

Ο 30χρονος ισχυρίσθηκε ότι το φορτίο είχαν αφήσει γνωστοί του στο τουρκικό τελωνείο και πως ο ίδιος μετέβη για να το παραλάβει και να το επιστρέψει στον ιδιοκτήτη του.

Εν τούτοις υπάρχει και εξετάζεται η πληροφορία ότι το φορτίο παρέμενε στο τουρκικό τελωνείο το οποίο δεν επέτρεπε την είσοδό του στη γείτονα χώρα, καθώς είχε προορισμό τη Συρία.

Οι διόπτρες κατασχέθηκαν, ενώ ο 30χρονος θα προσαχθεί στην εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης...


Read more...

Νόαμ Τσόμσκι: «Οι Γερμανοί θέλουν να υφαρπάξουν τον πλούτο της Ελλάδας»...






«Απώτερος σκοπός των γερμανικών απαιτήσεων από την Αθήνα, στο πλαίσιο διαχείρισης της κρίσης χρέους, είναι η αρπαγή των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Ελλάδας», τόνισε ο Αμερικανός πολιτικός φιλόσοφος Νόαμ Τσόμσκι σε ομιλία του στο Δουβλίνο.

Ο ... Αμερικανός φιλόσοφος μίλησε από το βήμα του φιλανθρωπικού ιδρύματος RDS με θέμα την κρίση στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, ενώ κατηγόρησε ανοικτά τις κυβερνήσεις της Ε.Ε. και τη διοίκηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για διάλυση του κοινωνικού ιστού στην Ευρώπη με τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζουν.

«Υπάρχουν άνθρωποι στη Γερμανία που θέλουν να αποκτήσουν οτιδήποτε πολύτιμο υπάρχει στην Ελλάδα, επιβάλλοντας συνθήκες οικονομικής σκλαβιάς και ψυχολογικής πίεσης στους Έλληνες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Νόαμ Τσόμσκι.

Ο Αμερικανός καθηγητής ανέφερε ότι πρέπει να σχηματιστεί ένα κοινό μέτωπο του Νότου, δηλαδή της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Ιταλίας, προκειμένου να μπει τέλος στις «απάνθρωπες απαιτήσεις του Βορρά». Υποστήριξε μάλιστα ότι τώρα είναι μία καλή ευκαιρία να γίνει κάτι τέτοιο γιατί το αντιγερμανικό αίσθημα μεταξύ των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας είναι έντονο.

Επίσης, ο κ. Τσόμσκι ανέφερε ότι είναι «σωστό» το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και συγκεκριμένα του Αλέξη Τσίπρα, για στήριξη της Ελλάδας από τις Βρυξέλλες, όπως έγινε με την Δυτική Γερμανία το 1953 ενώ άσκησε κριτική στον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και στην τρόικα για τους χειρισμούς τους στην ευρω-κρίση, λέγοντας πως «είναι επόμενο να διαλυθεί ο κοινωνικός ιστός στις χώρες-μέλη με τις πολιτικές λιτότητας που ακολουθούνται και οι οποίες οδηγούν στην οικονομική και κοινωνική καταστροφή».


Read more...

Κατηγορίες σε πρώην στελέχη της μητρικής Siemens...





Οι Εφέτες Ανακριτές της υπόθεσης των λεγομένων «μαύρων ταμείων» της Siemens κάλεσαν σε απολογία πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας στη Γερμανία. Σύμφωνα με... πληροφορίες, οι ανακριτές Μαρία Νικολακέα, Γιάννης Φιοράκης και Νίκος Πιπιλίγκας απέστειλαν κλήσεις για απολογία σε 13 πρώην στελέχη της Siemens Γερμανίας, της περιόδου 1998 έως 2004.
Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι ο πρώην πρόεδρος της Siemens, δύο πρώην μέλη του κεντρικού συμβουλίου και υψηλόβαθμα στελέχη του τομέα τηλεπικοινωνιών.

Οι κλήσεις αφορούν στα αδικήματα της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και σχετίζονται με το σκέλος της υπόθεσης που αφορά τη σύμβαση 8002 του ΟΤΕ για την ψηφιοποίηση των κέντρων του και όλες τις μεταγενέστερες επεκτάσεις της.

Οι Εφέτες Ανακριτές ζητούν από τα 13 πρόσωπα να εμφανιστούν μέσα στο επόμενο διάστημα (Ιούνιο- Ιούλιο) γιατί, σε αντίθετη περίπτωση, προτίθενται να εκδώσουν εντάλματα σύλληψης σε βάρος τους.
ΑΜΠΕ


Read more...

7+1 νέα κόμματα στα σκαριά...




Αλαβάνος, Λοβέρδος, Ζώης, Ραγκούσης, Φλωρίδης,
Power to the People, Χάρυ Κλυν, Άρης...
kourdistoportocali

Ένα τσουνάμι από 7+1 νέα κόμματα θα ξεσπάσει τους επόμενους δύο μήνες στην Ελλάδα καθώς διάχυτη είναι η η αίσθηση ότι πάμε σε... πρόωρες εκλογές.


Το «Κουρδιστό Πορτοκάλι» λοιπόν επιχειρεί μια πρώτη προσέγγιση στο νέο κομματικό χάρτη.

Αλέκος Αλαβάνος:Είναι ίσως το κόμμα με την πιο σαφή πολιτική πρόταση: Έξοδος από το ευρώ. Μετά βλέπουμε...


Ανδρέας Λοβέρδος: Ο «κόκκινος» Ανδρέας έρχεται με γκολ από τα αποδυτήρια καθώς η αγάπη του για τον Ολυμπιακό περιμένει να μετουσιωθεί σε ψήφους και να μπει με την πρώτη στη βουλή.


Χρήστος Ζώης:Εδώ οι ταλαίπωροι καραμανλικοί θα βρουν το λιμάνι τους και την κατάλληλη στιγμή θα περιμένουν την επιστροφή του Καραμανλή για να ενώσει την μεγάλη δεξιά παράταξη η οποία σε λίγο θα γίνει κολυμπηθρόξυλο.





Γιάννης Ραγκούσης:Τους πιο προχωρημένους από τους παπανδρεικούς φιλοδοξεί να στεγάσει το κόμμα που ετοιμάζει ο Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος επέστρεψε με φόρα από το ταξίδι στις ΗΠΑ.




Γιώργος Φλωρίδης:
Οι σημιτικοί εκτιμούν ότι ήγγικεν η ώρα να εκδηλωθούν με έναν νέο φορέα ο οποίος θα έχει στόχο την επανίδρυση της Ευρώπης. Αυτό είναι το όραμα του Σημίτη και μην εκπλαγείτε αν εδώ δείτε να φιγουράρει και το όνομα γνωστού δημοιογράφου του Mega!



"Power to the People":Αυτό είναι το όνομα του νέου κόμματος που ετοιμάζουν γνωστές προσωπικότητες του διαδικτύου και των social media. Για πολλούς θα είναι η έκπληξη!



Χάρυ Κλυν:Το κόμμα του ταλαντούχου καλλιτέχνη και διαδικτυακού ακτιβιστή θα επιχειρήσει να κλέψει την δόξα του Mπέμπε Γκρίλο αλά ελληνικά. Για να δούμε...




Tελευταίο αφήνουμε το κόμμα που ετοιμάζει η γαλάζια γενιά των Κυριάκου Μητσοτάκη, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και Άρη Σπηλιωτόπουλου.
Για την ώρα δεν θα σας πούμε περισσότερα. Μείνετε συντονισμένοι...


Read more...

Χρυσαυγίτης οδηγός κατεβάζει μετανάστες από λεωφορείο...





«Ε, ναι ρε! Είμαι χρυσαυγίτης! Είμαι χρυσαυγίτης! Τρέχει κάτι;»Με τον τρόπο αυτό, όπως αναφέρεται σε έγγραφο-καταγγελία που στάλθηκε στη ...διοίκηση του ΟΑΣΘ, αντέδρασε ένας οδηγός του Οργανισμού όταν δέχθηκε παρατηρήσεις από επιβάτες για ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι σε δύο επιβάτες από την Αφρική.
Ο ίδιος, σύμφωνα με τη μαρτυρία μίας γυναίκας που ήταν αυτόπτης μάρτυρας, φέρεται να έδειξε και ένα μενταγιόν με το σύμβολο της Χρυσής Αυγής, ενώ πρόσθεσε ακόμη ότι «έχει και τατουάζ στο μπράτσο!».

Σύμφωνα με την καταγγελία που στάλθηκε και στον Συνήγορο του Πολίτη, το περιστατικό συνέβη προχθές το μεσημέρι σε λεωφορείο της γραμμής 26 και ενώ αυτό βρισκόταν στη στάση Ρήγα Φεραίου. Οπως αναφέρεται, από την πίσω πόρτα επιχείρησαν να επιβιβαστούν, μεταξύ άλλων επιβατών, και δύο μάλλον αφρικανικής καταγωγής έγχρωμα άτομα.

Μόλις έκλεισαν οι πόρτες το λεωφορείο σταμάτησε και ο οδηγός κατέβηκε και κατευθύνθηκε στην πίσω πόρτα λέγοντας στους δύο Αφρικανούς: «Εσείς οι δύο κάτω!». «Γιατί;» ρώτησε ο ένας στα Ελληνικά, ενώ ο οδηγός απάντησε με ιδιαίτερη επιθετικότητα: «Είμαι ο οδηγός και έχω το δικαίωμα να σας κάνω έλεγχο και να σας κατεβάσω κάτω γιατί δεν έχετε εισιτήρια».

«Μα, δεν προλάβαμε να βγάλουμε εισιτήριο», ήταν η απάντηση, αλλά οι δύο επιβάτες μπροστά στην επιθετική στάση του οδηγού τελικά κατέβηκαν από το λεωφορείο.

Οπως αναφέρει η μάρτυρας, ο οδηγός δεν μπορούσε να γνωρίζει αν οι συγκεκριμένοι επιβάτες επρόκειτο να εκδώσουν εισιτήρια. «Κι εγώ η ίδια δεν είχα εκδώσει εισιτήριο καθότι διαθέτω κάρτα πολλαπλών διαδρομών, αλλά ο οδηγός δεν με έλεγξε ποτέ (ούτε εμένα, ούτε κανέναν άλλον επιβάτη του λεωφορείου) για το εάν ακύρωσα ή όχι εισιτήριο, μπαίνοντας στο λεωφορείο», αναφέρει.

Ο οδηγός που άκουσε τα σχόλια των επιβατών σταμάτησε το λεωφορείο και προκάλεσε όποιον έχει πρόβλημα να πάει και να του το πει, για να συνεχίσει με εκείνα τα περί Χρυσής Αυγής, όπως προαναφέραμε.
ΕΘΝΟΣ


Read more...

290 ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ...


Το πρώτο βήμα για την αξιοποίηση 290 ακινήτων - φιλέτων, μεταξύ των οποίων και του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας αναμένεται τις επόμενες μέρες, με τη μεταβίβαση τους στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου...
Πρόκειται για την πρώτη δόση από τα 1.000 ακίνητα που πρέπει να μεταβιβάσει το Δημόσιο στα Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων μέχρι το τέλος του 2013.
Ειδικότερα, για το ΣΕΦ, όπως γράφει σήμερα η "Καθημερινή", προωθείται η αξιοποίηση έκτασης περίπου 500 στρεμμάτων για εμπορικό πάρκο και πάρκο αναψυχής, ενώ εξετάζεται και η δημιουργία λιμανιού για κρουαζιερόπλοια, καθώς εκτιμάται ότι θα πολλαπλασιάσει την αξία του ακινήτου. Ωστόσο οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο Μέγαρο Μαξίμου και στο υπουργικό συμβούλιο.
Από τα υπόλοιπα ακίνητα ξεχωρίζουν το Πρασονήσι Ρόδου, το πρώην Βασιλικό Κτήμα στο Τατόι και το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν.

Read more...

«Ύψους 10 εκατομμυρίων φράγκων» Περιουσιακά στοιχεία του Άκη Τσοχατζόπουλου πάγωσε η Ελβετία


Ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος
Ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος   (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

Ζυρίχη, Ελβετία
Οι Αρχές της Ελβετίας πάγωσαν περιουσιακά στοιχεία ύψους 10 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων τα οποία συνδέονται με τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο και ερευνούν αν άτομα στην Ελβετία τον βοήθησαν σε ξέπλυμα χρήματος, αναφέρει το Reuters.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεσή της, η ομοσπονδιακή εισαγγελία δηλώνει ότι ερευνά πολλές καταγγελίες για ξέπλυμα χρήματος που αναφέρθηκαν από τις τράπεζες μετά τη σύλληψη του πρώην υπουργού πέρυσι.

Το ποσό που δεσμεύτηκε ανέρχεται σε 10 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (περίπου 8,2 εκατομμύρια ευρώ).

Σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα της ελβετικής συνομοσπονδίας, Μίχαελ Λάουμπερ, η έρευνα επίσης αφορά έναν εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Αναλυτικά όλοι οι πίνακες Σε ποιες υπηρεσίες μετατάσσονται οι 1.891 υπάλληλοι σε κινητικότητα


Οι οριστικοί πίνακες θα προκύψουν μετά την εκδίκαση τυχόν ενστάσεων
Οι οριστικοί πίνακες θα προκύψουν μετά την εκδίκαση τυχόν ενστάσεων   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα που αφορούν την κινητικότητα των 1.891 υπαλλήλων (ΙΔΑΧ ΔΕ Διοικητικών ειδικοτήτων), οι οποίοι τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας λόγω κατάργησης των θέσεών.

Έτσι, οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι μπορούν να δουν σε ποιον φορέα μετατάσσονται, με βάση τους προσωρινούς καταλόγους βαθμολογίας, κατάταξης και διάθεσης σε φορείς υποδοχής.

Τα προσωρινά αποτελέσματα περιλαμβάνουν τους εξής πίνακες:

Συνοδεύονται από διευκρινιστικό Υπόμνημα για διευκόλυνση των ενδιαφερομένων στην ανάγνωση των πινάκων.

Οι οριστικοί πίνακες θα προκύψουν μετά την εκδίκαση τυχόν ενστάσεων.

Η προθεσμία υποβολής των ενστάσεων αρχίζει το Σάββατο, 13 Απριλίου και λήγει με την πάροδο της Τετάρτης 17 Απριλίου.

Με τις ενστάσεις μπορεί να προβληθούν μόνο νομικές αιτιάσεις σχετικές με τη βαθμολόγηση των κριτηρίων.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Αναγκαίο το «οκ» της τρόικας για δόση Έχει σημειωθεί πρόοδος, «αλλά να επιταχύνατε» το μήνυμα Eurogroup στην Ελλάδα


Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ
Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ   (Φωτογραφία:  Reuters )

Δουβλίνο, Ιρλανδία
Στην Ελλάδα έχει σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, αλλά υπάρχει ανάγκη να επιταχυνθούν οι προσπάθειες, είπε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά το Eurogroup, στο οποίο οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ενημερώθηκαν από τον Έλληνα ομόλογό τους Γ.Στουρνάρα για την πορεία των διαρθρωτικών αλλαγών μετά και την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα.

«Οι συζητήσεις είναι παραγωγικές και έχουν προχωρήσει καλά για μια σειρά μέτρα» σημείωσε πάντως, κάτι που προκαλεί ικανοποίηση στην Αθήνα.

Μάλιστα για τον επικεφαλής του Eurogroup οι τομείς-κλειδιά όπου πρέπει να δοθεί έμφαση είναι το δημοσιονομικό κενό, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων για τη δόση.

Όπως είπε ο Ντάισελμπλουμ η Αθήνα πρέπει να κάνει το μέγιστο δυνατό για να αποφύγει την ύπαρξη δημοσιονομικού κενού στο πρόγραμμα, να ολοκληρώσει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών το ταχύτερο δυνατό και για να υλοποιήσει τους προαπαιτούμενους όρους για την εκταμίευση της δόσης του δανείου.

Μόνο όταν η τρόικα ολοκληρώσει την αξιολόγησή της και ανάψει το πράσινο φως θα συναντηθεί η ομάδα εργασίας του Eurogroup (Euroworking Group) για να εγκρίνει την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, είπε ότι η Ελλάδα αναμένεται να λάβει 2,8 δισ. ευρώ για τη δόση του Μαρτίου και άλλα 7,2 δισ. ευρώ για το πρόγραμμα ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Αφορμή το σχέδιο «Αθηνά» Τραυματίες και εγκλωβισμένοι καθηγητές σε επεισόδια στο ΤΕΙ Πατρών



Πάτρα
Επεισόδια με τρεις τραυματίες και εγκλωβισμένους καθηγητές σημειώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στο χώρο του ΤΕΙ Πατρών την ώρα που συνεδρίαζε η Συνέλευση του Ιδρύματος, προκειμένου να πάρει αποφάσεις για τους τρόπους αντίδρασης κατά του σχεδίου «Αθηνά».

Το σχέδιο «Αθηνά» προβλέπει μεταφορά της Σχολής Διοίκησης Οικονομίας από την Πάτρα στο Μεσολόγγι και κατάργηση του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας μετά το 2018.

Σπουδαστές που αντιδρούν στο σχέδιο «Αθηνά» -κατ' άλλους και άτομα που δεν ανήκουν στην εκπαιδευτική κοινότητα- μπήκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων και ζήτησαν από τον πρόεδρο του Ιδρύματος, Σωκράτη Καπλάνη, καθώς και τα μέλη της διοίκησης να παραιτηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν τα μέλη της συνέλευσης αρνήθηκαν να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους, υπήρξε αντίδραση και εμπόδισαν τα μέλη να βγουν από την αίθουσα. 

Έπειτα από λίγη ώρα έφθασε στο ΤΕΙ μια άλλη ομάδα σπουδαστών, που προσπάθησαν να βοηθήσουν τους έγκλειστους καθηγητές, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν τα επεισόδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τις συμπλοκές τραυματίστηκαν τρία άτομα τα οποία διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Όπως κατήγγειλαν σπουδαστές, στην ομάδα όσων αντιδρούν στο σχέδιο «Αθηνά» υπάρχουν άτομα που δεν ανήκουν στην εκπαιδευτική κοινότητα του ΤΕΙ.

Ο πρόεδρος του ΤΕΙ μαζί με τους άλλους καθηγητές-μέλη της διοίκησης παρέμενε εγκλωβισμένος στην αίθουσα συνελεύσεων μέχρι αργά το βράδυ, για περισσότερες από έξι ώρες.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Σ.Καπλάνης, δεν υπάρχει κλίμα εκφοβισμού, αλλά όπως πρόσθεσε βρίσκεται μαζί με τους άλλους καθηγητές υπό καθεστώς ανελευθερίας, αφού δεν τους επιτρέπεται να βγουν από την αίθουσα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Συνελήφθη Γερμανός για παράνομη διακίνηση χρυσού

Συνελήφθη Γερμανός για παράνομη διακίνηση χρυσού
Ένας Γερμανός πολίτης, ηλικίας 31 ετών, συνελήφθη την Πέμπτη το απόγευμα στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» με την κατηγορία της διακίνησης 8,5 κιλών χρυσού και της κατοχής 300.000 ευρώ σε μετρητά, τα οποία δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει.
Σύμφωνα με πληροφορίες του enet.gr από πηγές του ΣΔΟΕ, ο ίδιος εμπλέκεται στη διακίνηση 470 κιλών ασημιού με πλαστά εταιρικά έγγραφα που εντοπίστηκε σε φορτίο cargo της Λουφτχάνσα, στο ελληνικό αεροδρόμιο.

Πηγή:enet.gr
enikos.gr

Read more...

Public issue:Μπροστά η ΝΔ με 1%

Public issue:Μπροστά η ΝΔ με 1%
Με 28,5% έναντι 27,5% του ΣΥΡΙΖΑ προηγείται η ΝΔ στο Βαρόμετρο Απριλίου της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή.

Συγκεκριμένα  στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής των πολιτικών κομμάτων η ΝΔ συγκεντρώνει 28,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 27,5%, ενώ τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 11%.
Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η ΔΗΜΑΡ με ακριβώς το ίδιο ποσοστό (6,5%) και το ΚΚΕ με 5%.
Σε σύγκριση με το Βαρόμετρο του Μαρτίου η ΝΔ έχει αμετάβλητο ποσοστό, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει 2%. Μειωμένα είναι και τα ποσοστά των Ανεξάρτητων Ελλήνων.


Στην παράσταση νίκης  η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 45% (41% στο Βαρόμετρο Μαρτίου) έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που λαμβάνει 43% (44% στο Βαρόμετρο Μαρτίου).

Ως καταλληλότερο πρωθυπουργό, ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα, οι ερωτηθέντες επιλέγουν τον Αντώνη Σαμαρά με 41%. Ο κ. Τσίπρας παίρνει 26%, ενώ τον κανέναν επιλέγει το 31% .

Αναφορικά με τη δημοτικότητα των πολιτικών κομμάτων, τη μεγαλύτερη πτώση εμφανίζει η ΝΔ (-7) και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ (-5), το ΠΑΣΟΚ (-3), το ΚΚΕ (-2). Το μόνο κόμμα που έχει αυξημένα ποσοστά είναι η Χρυσή Αυγή (+4).


 enikos.gr


Read more...

ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΧΑΡΤΙ...


...ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟ
Δεν τον δίνει κανένας για διάδοχο τηςΠαπαρήγα, ούτε όμως την Παπαρήγατην έδιναν για φαβορί 22 χρόνια πριν. Κυκλοφορούν διάφορα ονόματα από τοΚΚΕ για τους μνηστήρες της Παπαρήγα, αλλά ακόμα τίποτε δεν έχει κριθεί. Υπάρχει...
ένα όνομα που σύμφωνα με τις πληροφορίες του Fimotro, έχει πολλές πιθανότητες να αποτελέσει την ενωτική και ανανεωτική κίνηση της τελευταίας στιγμής. Ονομάζεται Θανάσης Παφίλης και τον βλέπεται στην φωτογραφία. Με διαφορά ο πιο ικανός σήμερα στο ΚΚΕ...
http://fimotro.blogspot.gr/2013/04/blog-post_6577.html

Read more...

Παρουσίαση των βασικών προτάσεων Τη Δευτέρα η πολιτική συνδιάσκεψη της ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ. του Ανδρέα Λοβέρδου


Ο ανεξάρτητος βουλευτής, Ανδρέας Λοβέρδος
Ο ανεξάρτητος βουλευτής, Ανδρέας Λοβέρδος   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Τη Δευτέρα 15 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο του Σπόρτινγκ (18:30) η 1η Πολιτική Συνδιάσκεψη της Ριζοσπαστικής Κίνησης Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας (ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ.), της πολιτικής κίνησης του Ανδρέα Λοβέρδου, η οποία αποτελεί το πρώτο ουσιαστικό βήμα για την ίδρυση του νέου πολιτικού φορέα.

Κατά τη διάρκεια της συνδιάσκεψης θα παρουσιαστούν οι βασικές προτάσεις για την οικονομία, ανάπτυξη, κοινωνικό κράτος, παιδεία-πολιτισμός , υγεία, δημόσια διοίκηση, εξωτερική πολιτική και Άμυνα καθώς και για την Αναθεώρηση του Συντάγματος.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...