Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Αφορμή το σχέδιο «Αθηνά» Τραυματίες και εγκλωβισμένοι καθηγητές σε επεισόδια στο ΤΕΙ Πατρών



Πάτρα
Επεισόδια με τρεις τραυματίες και εγκλωβισμένους καθηγητές σημειώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στο χώρο του ΤΕΙ Πατρών την ώρα που συνεδρίαζε η Συνέλευση του Ιδρύματος, προκειμένου να πάρει αποφάσεις για τους τρόπους αντίδρασης κατά του σχεδίου «Αθηνά».

Το σχέδιο «Αθηνά» προβλέπει μεταφορά της Σχολής Διοίκησης Οικονομίας από την Πάτρα στο Μεσολόγγι και κατάργηση του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας μετά το 2018.

Σπουδαστές που αντιδρούν στο σχέδιο «Αθηνά» -κατ' άλλους και άτομα που δεν ανήκουν στην εκπαιδευτική κοινότητα- μπήκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων και ζήτησαν από τον πρόεδρο του Ιδρύματος, Σωκράτη Καπλάνη, καθώς και τα μέλη της διοίκησης να παραιτηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν τα μέλη της συνέλευσης αρνήθηκαν να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους, υπήρξε αντίδραση και εμπόδισαν τα μέλη να βγουν από την αίθουσα. 

Έπειτα από λίγη ώρα έφθασε στο ΤΕΙ μια άλλη ομάδα σπουδαστών, που προσπάθησαν να βοηθήσουν τους έγκλειστους καθηγητές, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν τα επεισόδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τις συμπλοκές τραυματίστηκαν τρία άτομα τα οποία διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Όπως κατήγγειλαν σπουδαστές, στην ομάδα όσων αντιδρούν στο σχέδιο «Αθηνά» υπάρχουν άτομα που δεν ανήκουν στην εκπαιδευτική κοινότητα του ΤΕΙ.

Ο πρόεδρος του ΤΕΙ μαζί με τους άλλους καθηγητές-μέλη της διοίκησης παρέμενε εγκλωβισμένος στην αίθουσα συνελεύσεων μέχρι αργά το βράδυ, για περισσότερες από έξι ώρες.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Σ.Καπλάνης, δεν υπάρχει κλίμα εκφοβισμού, αλλά όπως πρόσθεσε βρίσκεται μαζί με τους άλλους καθηγητές υπό καθεστώς ανελευθερίας, αφού δεν τους επιτρέπεται να βγουν από την αίθουσα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: