Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση για την έκρηξη της βόμβας στον Κορυδαλλό



Σύμφωνα με το Reuters, μία ισχυρή έκρηξη συγκλώνισε την μεγαλύτερη φυλακή της Αθήνας, στον Κορυδαλλό. Δεν υπάρχουν τραυματίες ενώ το Reuters, επικαλείται τη μαρτυρία ενός αστυνομικού ότι...



...η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που ακούστηκε σε απόσταση αρκετών χλμ.

Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

"Βόμβα έξω απο την μεγαλύτερη και πιο καλά φυλασσόμενη φυλακή της Ελλάδας"



ΕΤΣΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΞΕΝΑ ΜΜΕ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ

Η έκρηξη αυτή ειναι μεγάλης σημασίας. Ειναι βόμβα έξω απο τον Κορυδαλλό που κρατούνται αυτή τη στιγμή μέλη κλειδιά του επαναστατικού αγώνα και ...

θα έπρεπε να φυλάσσεται οσο καμία άλλη. Μια φυλακή που βρίσκεται δίπλα σε σπίτια εγινε στόχος βάζοντας σε κίνδυνο και την ίδια τη ζωή των ενοίκων. Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

"Π.Φ" δείχνουν τα πρώτα στοιχεία!



Τα πρώτα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι πυροτεχνουργοί στο σημείο της έκρηξης στον Κορυδαλλό, δείχνουν τη "Συνωμοσία των Πυρήνων της ΦΩτιάς"...



...Υπενθυμίζουμε ότι η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε κάδο σκουπιδιών στον εξωτερικό τοίχο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού που δεν χρησιμοποιούνται.

Είναι η πρώτη βομβιστική επίθεση μετά τις συλλήψεις των φερόμενων μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης "Ε.Α".

Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας (Γενικής Παιδείας) αρχίζουν την Παρασκευή, οι Πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.


Καλή επιτυχία και δύναμη ώστε ο πολύμηνος αγώνας τους να έχει το ποθητό για τον καθένα αποτέλεσμα.


Read more...

Ιδού η στιγμή της έκρηξης στο τοιχίο των φυλακών Κορυδαλλού

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEifEWt_pq9VSp6Tz0uoWkIFmjFt4tuF1SwPGOlAvAr-Geh4Spe54d7njaSYZrLgniTn-aIVu7WVFDRD49ALcpoz9DImR8aYJYpIEZZuYEcgStKhgbv5zzP4322-lGafrl3la-t0IN6fOAY/s1600/alterd.png

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ - ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ

Ο σταθμός ALTER πρόλαβε και έστειλε κάποιον κάμεραμαν να καταγράψει την στιγμή της έκρηξης στο τοιχίο των φυλακών Κορυδαλλού.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ




Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

Πολύ μεγάλης ισχύος η βόμβα



ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΣΕ ΑΚΤΙΝΑ ΠΟΛΛΩΝ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ

Η βόμβα στον Κορυδαλλό ήταν πολύ μεγάλης ισχύος αφού ακούστηκε σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων.
Υπάρχει μια τραυματίας απο την έκρηξη στον Κορυδαλλό αλλά ευτυχώς χτυπησε ελαφρά απο τα τζάμια που έσπασαν.ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΕΔΩΣΑΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΓΥΡO ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ
ΜΑΥΡΟ ΣΑΚ ΒΑΓΙΑΖ ΕΙΔΑΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ

Η ισχυρή έκρηξη έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού, αναστάτωσε την γύρω περιοχή, όμως οι δράστες έδωσαν οδηγίες, τόσο στην "Ελευθεροτυπία" όσο και στο "¨Αλτερ" για το τι πρέπει να γίνει για να εκκενωθούν οι γύρο πολυκατοικίες...



...Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες των αστυνομικών η βόμβα ήταν σε μαύρο σακ βαγιάζ, 200 μέτρα μακρυά από τις φυλακές Κορυδαλλού.


Read more...

Βόμβα στον Κορυδαλλό;

Πριν μισή ώρα είχε γινει προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην Ελευθεροτυπία για βόμβα στον Κορυδαλλό, στις φυλακές. Χρονικά συμπίπτει με την μεγάλη έκρηξη που ακούστηκε


Read more...

Παπανδρέου: "Να κάνουμε την κρίση ευκαιρία"

nooz.gr
"Πληρώσαμε για την Ελλάδα του χθες, αλλά πρέπει να κτίσουμε την Ελλάδα του αύριο", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην εισήγησή του στην ΟΚΕ Λαμίας, την οποία επισκέπτεται.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η βάση των αλλαγών πάνω στις οποίες θα δημιουργηθεί το νέο οικοδόμημα, είναι πρώτον ένα δίχτυ προστασίας για τους πιο αδύναμους παρά τα μέτρα, δεύτερον ευνομία και αίσθημα δικαίου ώστε, όπως είπε χαρακτηριστικά να ισχύσει αυτό που λέει ο λαός, "κάποιοι που έφταιξαν να πληρώσουν" και τρίτον αλλαγές στο πολιτικό σύστημα.

Εν προκειμένω επεσήμανε ότι αυτό αποτελούσε κεντρικό προεκλογικό σύνθημα του ΠΑΣΟΚ και τόνισε ότι οι αλλαγές θα είναι συντεταγμένες μέσα από διάλογο και διαβούλευση. "Μιλάμε για ενίσχυση και όχι κατάλυση της δημοκρατίας", είπε ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε οξυγόνο, την ευκαιρία συνάντησής του με τους ανθρώπους της περιφέρειας, τονίζοντας ότι πιστεύει πάρα πολύ στις δυνατότητες της ελληνικής κοινωνίας, την οποία ένα σύστημα την έχει κρατήσει στο περιθώριο και την έχει εγκλωβίσει. Ενώ τόνισε την ιδιαίτερη σημασία των περιφερειακών ΟΚΕ, που, όπως είπε, θα δώσουν αναπτυξιακή ταυτότητα σε κάθε περιοχή.

Όλοι γνωρίζουν τις μεγάλες δυσκολίες και ξέρετε την κατάσταση που βρήκαμε μόλις αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας, είπε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας: "Γνωρίζετε και την εργώδη προσπάθεια των τελευταίων μηνών για να μη φθάσουμε σε παύση πληρωμών".

"Η διεθνής κρίση έχει παίξει το ρόλο της, οι αγορές αντιδρούν με φόβο και με κερδοσκοπία, θέσαμε το ζήτημα της αναγκαιότητας ρυθμίσεων και κανόνων σε αυτές", είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ωστόσο, ότι "από την άλλη δεν θέλουμε να κρύψουμε τα δικά μας προβλήματα".

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι "ήρθε η στιγμή να κάνουμε την κρίση ευκαιρία", πρόσθεσε ότι "είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε δύσκολα μέτρα", τα οποία πρέπει να κατανεμηθούν ισομερώς, "αλλά περισσότερο πρέπει να επιβαρύνουν τους έχοντες".

"Θα εντείνουμε τις προσπάθειες για ένα δίχτυ ασφαλείας για τους πιο αδύναμους, στο πλαίσιο αντοχής του προϋπολογισμού", είπε ο κ. Παπανδρέου, καλώντας ταυτόχρονα όλους να υπηρετήσουν ως κοινωνία, την αλληλεγγύη και να ξεφύγουν από το στενό ατομικισμό.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι τόσο στην ΕΕ, αλλά και διεθνώς, έχουμε κερδίσει την αξιοπιστία μας και με τις θυσίες αποδείξαμε ότι δεν φυγοπονούμε, αλλά και ότι είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τάξη στα του οίκου μας.

Ο Γ. Παπανδρέου είπε ότι "πετύχαμε να έλθει η ΕΕ με το συγκεκριμένο μηχανισμό και να πει ότι στηρίζουμε την Ελλάδα και της δίνουμε το χρόνο να προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές, τονίζοντας σε αυτό το σημείο ότι τις αλλαγές δεν τις επιβάλει κάποια ξένη δύναμη, ή κάποιοι διεθνείς οργανισμοί, αλλά είναι ζητήματα που τα συζητούσαμε στην Ελλάδα".

Θα πάρει το χρόνο να συμμαζέψουμε τα πράγματα, αλλά θα τα συμμαζέψουμε, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου, καλώντας να μετατραπεί η ενέργεια της ελληνικής κοινωνίας σε παραγωγική δύναμη.

Αναφερόμενος στις διαμαρτυρίες κατά των μέτρων,ο κ. Παπανδρέου είπε ότι είναι πολύ λογικό να υπάρχει αίσθημα πικρίας και να εκφράζονται διαμαρτυρίες, είπε, όμως κατηγορηματικά όχι στη βία.

"Ο πόθος για να φύγουμε από την επιτήρηση, που είναι πόθος όλων μας και αυτών που διαμαρτύρονται, θα εξυπηρετηθεί γρηγορότερα αν αλλάξουμε τη χώρα", είπε ο κ. Παπανδρέου.

Επίσης,αναφέρθηκε στα τοπικά προβλήματα της περιφέρειας και κάλεσε τους τοπικούς φορείς σε στενή συνεργασία μεταξύ τους. Και αυτό γιατί, όπως είπε, αυτή θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά για την ανάπτυξη της περιφέρειας.

Έξω από το κτήριο της νομαρχίας Φθιώτιδας, όπου πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της ΟΚΕ, είχαν συγκεντρωθεί μέλη της "Επιτροπής Ενάντια στα Μέτρα", φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της πολιτικής της κυβέρνησης, ενώ "ανταλλαγή συνθημάτων" υπήρξε μεταξύ αυτών και μελών της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ.
Read more...

Δρούτσας: "Η Ελλάδα θα επιστρέψει και το τελευταίο ευρώ"

nooz.gr
Η Ελλάδα θα επιστρέψει μέχρι και το τελευταίο ευρώ στους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφερε σε συνέντευξή του στην δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση, ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, διευκρινίζοντας συγχρόνως πως η χώρα μας δεν θέλει να της χαριστεί τίποτε και πως η στήριξη που της παρέχεται είναι δάνεια.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος συμμετείχε χθες ως κεντρικός ομιλητής σε Διεθνές Σεμινάριο στη Βιέννη για την Ευρωπαϊκή Προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, τόνισε, πως η Ελλάδα θα είχε αποφύγει πολλά, εάν η ΕΕ είχε επέμβει αποτελεσματικότερα τους προηγούμενους μήνες, κάτι το οποίο η Αθήνα είχε ήδη επισημάνει νωρίτερα.

Όπως ανέφερε ο κ. Δρούτσας, με τα μέτρα που είχε λάβει τότε η ελληνική κυβέρνηση υπήρξε η ελπίδα ότι η Ελλάδα θα ξανακέρδιζε την αξιοπιστία της και οι διεθνείς αγορές θα αντιδρούσαν πιο θετικά, δυστυχώς όμως λόγω των εξελίξεων οι αγορές δεν αντέδρασαν με τον τρόπο που όλοι εύχονταν και η Ελλάδα περιήλθε σε αυτή την κατάσταση, ώστε να καταστεί αναγκαία η οικονομική στήριξη.

Στη συνέντευξή του στην δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση, ο κ. Δρούτσας σημείωσε πως η Ελλάδα εξυγιαίνει τώρα τα δημοσιονομικά της και προβαίνει και σε νέες μεταρρυθμίσεις, κάτι που σημαίνει ότι η οικονομική στήριξη που της παρέχεται θα χρησιμοποιηθεί για να μπορέσει η χώρα να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Ο ίδιος παρέπεμψε στο πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα για την ανάπτυξη, που έχει παρουσιάσει η ελληνική κυβέρνηση, στο οποίο, όπως είπε, εισάγονται νέα πεδία δραστηριοτήτων, για παράδειγμα οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που διαθέτει σε αφθονία η Ελλάδα και που ασφαλώς θα συμβάλουν επίσης στην οικονομική ανάπτυξη.

Τέλος, διευκρινίζοντας πως στο παρελθόν ορισμένα πράγματα δεν πήγαν καλά και έγιναν σφάλματα, διαβεβαίωσε στη συνέντευξή του στην Αυστριακή Τηλεόραση ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση είναι πρόθυμη να επανορθώσει τα λάθη του παρελθόντος και να οικοδομήσει μια νέα Ελλάδα, ελπίζοντας ότι η κοινή γνώμη των φίλων και εταίρων της στην ΕΕ, όπως της Αυστρίας και του αυστριακού λαού, θα επιδείξει την αναγκαία συμπαράσταση.

Ήδη σε χθεσινή του συνέντευξη στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, είχε δηλώσει πεπεισμένος, ότι οι Έλληνες πολίτες θα δείξουν και στην παρούσα δύσκολη κατάσταση τον απαιτούμενο ρεαλισμό και θα δουλέψουν όλοι μαζί για την Ελλάδα του αύριο.

Είχε τονίσει ακόμη, πως η νέα ελληνική κυβέρνηση που εξελέγη τον Οκτώβριο, έδειξε από την αρχή ότι αντιμετωπίζει με απόλυτη σοβαρότητα την πρόκληση της δημοσιονομικής κρίσης και τα επακόλουθά της, και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Έλληνες πολίτες εξακολουθούν να περιβάλουν με μεγάλη εμπιστοσύνη τη νέα αυτή κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Read more...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πωλητών λαϊκών αγορών στις 17 Μαΐου

nooz.gr
Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα 17 Μαΐου στις 5 το απόγευμα οι πωλητές λαϊκών αγορών, διαμαρτυρόμενοι για την υπαγωγή τους μέσω του σχεδίου ''Καλλικράτης'' στους δήμους.

Οι εκδηλώσεις αντίδρασης, όπως σημειώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών, θα κλιμακωθούν με απεργία διαρκείας από την Τρίτη 18 Μαΐου 2010.

Ο κλάδος εκτιμά ότι η ρύθμιση που προωθείται θα έχει ως συνέπεια την παρακμή και τον εκφυλισμό του θεσμού και "θα χαρίσει ολοσχερώς σε άνομα ιδιωτικά συμφέροντα το φθηνό μέχρι σήμερα λιανεμπόριο των φρούτων, των λαχανικών αλλά και των βιομηχανικών ειδών πρώτης ανάγκης".
Read more...

Αμφιβάλλει ο επικεφαλής της Deutsche Bank για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους

nooz.gr
Ο γενικός διευθυντής της Deutsche Bank Γιόσεφ Ακερμαν έθεσε στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης εν αμφιβόλω τη δυνατότητα της Ελλάδας να αποπληρώσει το εξωτερικό χρέος της, τόνισε δε ότι ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης του ενός τρισ. ευρώ "θα βοηθήσει την Ισπανία και την Ιταλία", "ενώ για την Πορτογαλία τα πράγματα θα είναι δυσκολότερα".

Ο τραπεζίτης αναγνώρισε ότι η Ελλάδα τώρα θα χρειαστεί να καταβάλει "απίστευτες προσπάθειες", άλλα εξέφρασε προσωπικώς αμφιβολία, εάν θα τα καταφέρει να αποπληρώσει το εξωτερικό της χρέος.

Αν η Ελλάδα καταρρεύσει, αυτό θα μπορούσε να επεκταθεί και σε άλλες χώρες, και να οδηγήσει σε ένα είδος "πλήρους κατάρρευσης", είπε ο τραπεζίτης μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, τονίζοντας πως "η Ισπανία και η Ιταλία θα εξυπηρετήσουν το εξωτερικό τους χρέος χάρη στον μηχανισμό στήριξης της ΕΕ" (...) "όμως για την Πορτογαλία τα πράγματα θα είναι δύσκολα".

"Πρέπει να βοηθήσει η Ευρώπη την Ελλάδα στην εξυπηρέτηση του χρέους της ώστε να μην φθάσει στη στάση πληρωμών, κάτι που θα επηρεάσει αρνητικά τις γερμανικές τράπεζες", υπογράμμισε ο Ακερμαν. "Δεν κινδυνεύουμε στην ευρωζώνη από τον πληθωρισμό τα 2-3 ερχόμενα έτη, ενώ το ευρώ παραμένει θεμελίωδώς εύρρωστο", υπογράμμισε επίσης.

"Δεν ήταν δυνατόν να καταλήξουμε στη συμφωνία για το μηχανισμό στήριξης γρηγορότερα", ανέφερε τέλος , "αλλ' αποδείχθηκε ότι πολιτικοί κι οικονομικοί παράγοντες θα πρέπει να έχουν έναν αποτελεσματικότερο διάλογο".
Read more...

Στις 2 Ιουνίου νεκρώνει η Ισπανία



ANTIΔΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Ένα από τα μεγαλύτερα ισπανικά συνδικάτα δημοσίων υπαλλήλων κήρυξε γενική απεργία για τις 2 Ιουνίου στο δημόσιο τομέα, σε διαμαρτυρία για τα μέτρα λιτότητας που ανακοίνωσε χθες η ισπανική κυβέρνηση...



...τα οποία περιλαμβάνουν την περικοπή κατά 5% των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων από τον Ιούνιο και το πάγωμα των μισθών για το 2011.

Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

Εορτασμός της 14ης Μαΐου - Επέτειος απελευθέρωσης της Αλεξανδρούπολης







ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14-5-2010

Ώρα 07:00: Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης από την Φιλαρμονική του Δήμου
Ώρα 08:00: Έπαρση σημαίας μπροστά στο χώρο της Μεραρχίας με τη στρατιωτική μουσική και τη συμμετοχή τμημάτων στρατού.
Ώρα 10.15: Επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης, κ.κ. Άνθιμου.
Τον πανηγυρικό της μέρας, μετά τη δοξολογία, θα εκφωνήσει η κ. Τοζακίδου Φωτεινή, εκπαιδευτικός, υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων και Καλλιτεχνικών Αγώνων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Έβρου.
Ώρα 11.15: Έπαρση της σημαίας στον χώρο δίπλα στο μνημείο της Δόμνας Βιζβύζη σε ανάμνηση του γεγονότος της έπαρσης της σημαίας στο χώρο μπροστά στο Ταχυδρομείο, την ημέρα της απελευθέρωσης της πόλης στις 14 Μαΐου 1920, με τη φροντίδα του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.
Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο από τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γεώργιο Ντόλιο, τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, τους Βουλευτές, τον Νομάρχη, από την Γ.Γ. Περιφέρειας ΑΜΘ, τον Στρατηγό Δ/τη ΧΙΙ Μ.Π., τον Πρόεδρο της Ν.Α.Ρ.Ε., από τον εκπρόσωπο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, την Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών, τις Εφεδροπολεμιστικές Οργανώσεις και τον Ερυθρό Σταυρό.
Στεφάνι εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης θα καταθέσουν οι εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων. Στο χώρο του μνημείου, μετά την εκκλησία θα προσέλθουν οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες των σχολείων με τη φροντίδα καθηγητή Φυσικής Αγωγής.
Ώρα 12.00: Κοινή παρέλαση μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών, του παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού, πολιτιστικών συλλόγων, των αναπήρων πολέμου με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Αλεξανδρούπολης και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων με τη συμμετοχή της στρατιωτικής μουσικής στη κεντρική λεωφόρο της πόλης, παρουσία των Αρχών (μπροστά στη στρατιωτική λέσχη).

Οι παρακάτω αρχές παρακαλούνται να φροντίσουν :

α) Η Ιερά Μητρόπολη για τις ιεροτελεστίες
β) Η ΧΙΙ ΜΠ για τις αποδόσεις τιμών, την παρέλαση, τη διάθεση στρατιωτικής μουσικής (ιερό ναό - μνημείο - παρέλαση)
γ) Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης για την προετοιμασία των μεγαφώνων μπροστά στους χώρους του μνημείου και τη διάθεση φιλαρμονικής
δ) Η Αστυνομική Διεύθυνση για την τάξη
Τελετάρχες ορίζουμε τους κ.κ. Χρήστο Κυριαζίδη και Γιώργο Χατζηγιάννη, υπαλλήλους του Νομαρχιακού Διαμερίσματος Έβρου και τους κ.κ. Κώστα Κυριαλάνη και Βασίλη Σαραντίδη, υπαλλήλους του Δήμου Αλεξανδρούπολης.


Ιστορία

Ανθρώπινη κατοίκηση παρουσιάζεται στην ευρύτερη περιοχή από τα νεολιθικά χρόνια(4500-3000πχ). Αρκετές θέσεις γύρω από την Αλεξανδρούπολη (Μάκρη, Πόταμος, Δορίσκος, Μικρό βουνί Σαμοθράκης) δίνουν ενδιαφέροντα στοιχεία για τον τρόπο ζωής εκείνης της περιόδου. Η επόμενη περίοδος της προϊστορίας, η εποχή του χαλκού (3000-1050πχ), αντιπροσωπεύεται περιορισμένα, όχι μόνο στην περιφέρεια της Αλεξανδρούπολης αλλά γενικότερα στην Αιγιακή Θράκη (Μάκρη, Καρυώτες Σαμοθράκης και Μικρό Βουνί Σαμοθράκης).Η ζώνη της Αλεξανδρούπολης - όπως και όλη η έκταση από το Δέλτα του ποταμού Έβρου μέχρι και τη Βιστωνίδα λίμνη και με όριο προς βορρά τους πρόποδες του ορεινού όγκου της Ροδόπης - κατοικείται από τους Κίκονες. Το τέλος της εποχής του χαλκού και η πρώιμη εποχή του σιδήρου αντιπροσωπεύονται στην περιοχή με αρκετές θέσεις, (Κίρκη, Άβαντας, Ποταμός, Μάκρη, Νίψα, Κοίλα) και απαντώνται όλοι οι συνηθισμένοι τύποι μεγαλιθικών μνημείων: οχυρές ακροπόλεις, υπαίθρια ιερά για τη λατρεία του ήλιου και των άστρων, ανθρωπόμορφες βραχογραφίες. Από τον 7ο προ Χριστού αιώνα ο κυριότερος πολιτικός και οικονομικός παράγοντας του χώρου είναι η πόλη-κράτος της Σαμοθράκης. Άποικοι από τη Σαμοθράκη ιδρύουν τη Σαμοθρακική Περαία, μικρές δηλαδή πόλεις στην αντίπερα ακτή από τις εκβολές του ποταμού Έβρου έως το βουνό Ίσμαρος, για να ενισχύσουν τις εμπορικές επαφές με τη θρακική ενδοχώρα.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες που καλύπτουν το διάστημα 5ος προ Χριστού αιώνας έως - 4ος μετά Χριστό αιώνας, παραδίδονται έξι πόλεις και ένα τοπωνύμιο. Ο Ηρόδοτος αναφέρει τις: Μεσημβρία, Ζώνη, Σαλή και το Σέρρειον. Μεταγενέστερες πηγές συμπληρώνουν τις: Δρυς, Τέμπυρα και Χαράκωμα. Στο τέλος του 5ου αι.π.Χ. ορισμένες από αυτές πλήρωναν σοβαρό φόρο στην αθηναϊκή συμμαχία. Η πόλη Σάλη ταυτίζεται με τη σημερινή Αλεξανδρούπολη.

Στα ρωμαϊκά χρόνια κυριαρχεί στην έκταση της Σαμοθράκης Περαίας μια νέα πόλη, η Τραϊανούπολη και οργανώνονται μεγάλα οδικά δίκτυα όπως η Εγνατία οδός. Η περιοχή της Σάλης, όπως αναφέρεται στο οδοιπορικό της Ιερουσαλήμ, αποτελεί χώρο στάθμευσης και αλλαγής αλόγων.

Στα βυζαντινά χρόνια η περιοχή παίζει πρωτεύοντα ρόλο, καθώς αποτελεί την άμεση γειτονιά της Κωνσταντινούπολης, και στα όρια της ακμάζουν σημαντικές πόλεις ή οικισμοί (Τραϊανούπολη, Βήρα, Μάκρη) και μοναστικά συγκροτήματα (Παναγιά Κοσμοσώτειρα στις Φέρες, σπηλαιώδης ναός των Αγίων Θεοδώρων), που προστατεύονται από ισχυρές στρατιωτικές εγκαταστάσεις (κάστρα Ποτάμου και Άβαντα.)

Για λόγους που δεν έχουν εξακριβωθεί ακόμα οι πόλεις (Σάλη, Ζώνη, Δρυς και Σέρρειο) καταστράφηκαν σε κάποια περίοδο, ισοπεδώθηκαν και έσβησαν από τα γραπτά κείμενα των περιγραφών. Ο τόπος έγινε ένα απέραντο δάσος, κυρίως από βελανιδιές. Το πιο πυκνό σημείο του βρισκόταν στην περιοχή της σημερινής πόλης της Αλεξανδρούπολης. Το δάσος αυτό, που οι κάτοικοι από τα γύρω μέρη, το έλεγαν Δεδέ-Αγάτς, το διαφέντευαν τρεις Τούρκοι τσιφλικάδες, που είχαν χιλιάδες στρέμματα για καλλιέργεια και βοσκοτόπια.

Μετά το Ρωσοτουρκικό πόλεμο του 1830, το τουρκικό κράτος προσπάθησε να εκσυγχρονιστεί για να συμβαδίσει κάπως με τον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Ένα από τα σύγχρονα επιτεύγματα, τότε ήταν ο σιδηρόδρομος. Τότε, γύρω από αυτόν τον τόπο υπήρχαν καλύβες και μικρόσπιτα ψαράδων, από την Αίνο, τη Μάκρη και τη Μαρώνεια. Οι πρώτοι αυτοί κάτοικοι δημιούργησαν ένα μικρό οικισμό – τη μετέπειτα Αλεξανδρούπολη - που μεγάλωνε σιγά-σιγά. Η αρχή του οικισμού είναι στη δεκαετία του 1850. Την ανάπτυξη του οικισμού σταμάτησε ο Ρωσοτουρκικός πόλεμος του 1878. Η πόλη έπεσε στα χέρια των Ρώσων. Κατά την εννιάμηνη παραμονή τους, οι Ρώσοι άφησαν ένα σχέδιο πόλης για την παραλιακή περιοχή από την κεντρική λεωφόρο ως την θάλασσα. Η εφαρμογή του όμως υλοποιήθηκε μετά την αποχώρηση τους.

Το τέλος του πολέμου βρήκε την πόλη στα χέρια των Βουλγάρων με τη συνθήκη του Αγίου-Στεφάνου. Τρεις μήνες όμως αργότερα με νέα συνθήκη η πόλη επέστρεψε στην Τουρκία. Την 1η Ιουλίου του 1880 τέθηκε σε λειτουργία ο Φάρος, που είναι και το σήμα κατατεθέν της πόλης. Ο Φάρος της πόλης έχει ύψος 27 μέτρα από τη θάλασσα. Μέχρι το 1947 λειτουργούσε με ασετιλίνη, μετά με πετρέλαιο και τώρα με ηλεκτρισμό.

Το 1897 η πόλη συνδέθηκε σιδηροδρομικά με τη Θεσσαλονίκη. Ο σταθμός βρισκόταν εκεί που βρίσκεται σήμερα το πάρκο Εγνατία και οι εγκαταστάσεις του Μοτέλ Αστήρ. Οι κάτοικοι στα 1900, ήταν κατά 80% περίπου Έλληνες. Οι Αρμένιδες, Φραγγολεβαντίνοι, Βούλγαροι ήταν περίπου το 15% και οι υπόλοιποι Τούρκοι, κυρίως δημόσιοι υπάλληλοι και αστυνομικοί. Οι Τούρκοι πλήθυναν μετά την επανάσταση των Νεότουρκων που έγινε το 1908. Στα 1912 η Αλεξανδρούπολη καταλαμβάνεται από τα βουλγαρικά στρατεύματα και το 1913 παραχωρείται με τη συνθήκη του Βουκουρεστίου, επίσημα στους Βούλγαρους. Η πόλη σχεδόν ερημώνει από Έλληνες. Μετά το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου το Δεδέ-Αγάτς παραχωρείται στην Ελλάδα με τη συνθήκη του Νεϊγύ, 1919. Η πόλη κυβερνάται προσωρινά από συμμαχική διοίκηση, με κυβερνητικό εκπρόσωπο το Χαρίσιο Βάμβακα, συνεργάτη του Ελευθερίου Βενιζέλου. Στις 14 Μαΐου 1920, οι ελληνικές δυνάμεις (9η Μεραρχία Αλεξανδρούπολης) με Διοικητή τον Επ. Ζυμβρακάκη αναλαμβάνουν τη διοίκηση της πόλης. Το Δεδέ-Αγάτς είναι πια επίσημα ελληνικό.

Η πρώτη ονομασία ήταν Νεάπολη αλλά σύντομα μετονομάζεται ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ προς τιμή του βασιλιά Αλέξανδρου ο οποίος πηγαίνοντας να απελευθερώσει την Ανδριανούπολη πέρασε από την περιοχή. Πριν από τη συνθήκη της Λωζάνης το 1923, η Αλεξανδρούπολη προσφέρει στέγη στους διωγμένους από την Σμύρνη και από άλλες περιοχές της Μικράς Ασίας. Το 1934 ξεκίνησε η μελέτη του νέου λιμανιού.

Read more...

Σκάει σκάνδαλο στο υπουργείο Παιδείας...


Συγγενείς πολιτικών απαλλάχτηκαν για τη διαρροή θεμάτων σε εξετάσεις!

Από τον Παύλο Γεωργιάδη
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Σοβαρή υπόθεση που μπορεί να έχει οσμές σκανδάλου απασχολεί - σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μου- τα κυβερνητικά παρασκήνια. Κεντρικό πρόσωπο, από πολιτικής πλευράς, η Άννα Διαμαντοπούλου. Μην πάει το μυαλό σας στις κουρτίνες των 200.000 ευρώ που παρήγγειλε για το υπουργείο Παιδείας.
Η υπόθεση αφορά ...
κάτι πολύ σοβαρότερο για το οποίο θα απαιτηθούν εξηγήσεις για πράγματα ανεξήγητα. Στην υπόθεση εμπλέκονται δύο παιδιά και ένα εγγόνι γνωστών πολιτικών τα οποία απαλλάχτηκαν (σκανδαλωδώς;) με πόρισμα, πράγμα που δεν έγινε για άλλα παιδιά και τους γονείς τους που κατηγορούνταν για το ίδιο αδίκημα και έχει να κάνει με τη διαρροή θεμάτων σε εξεταστική διαδικασία. Μένει να φανεί αν το πόρισμα αυτό έχει και την υπογραφή της υπουργού ή όχι.

Read more...

Αύριο ο Ερντογάν στην Αθήνα με υπουργούς και επιχειρηματίες



Στην Αθήνα φθάνει αύριο το μεσημέρι για επίσκεψη εργασίας ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνοδευόμενος απο δέκα υπουργούς της κυβέρνησής του (που θα συμμετάσχουν με έλληνες ομολόγους του στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας των δύο χώρών) αλλά και από τούρκους επιχειρηματίες που θα μετάσχουν σε ελληνοτουρκικό επενδυτικό φόρουμ.

Πρόκειται για την...
υλοποίηση ενός νέου μοντέλου συνεργασίας που θεσμοθετείται, με στόχο να διευρύνει τους τομείς των επαφών και ανταλλαγών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Ηδη, βρίσκονται στην Αθήνα υπηρεσιακοί παράγοντες που προετοιμάζουν το έδαφος για συμφωνίες συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας στους τομείς της Οικονομίας, του Εμπορίου, των Εσωτερικών Υποθέσεων, των Εξωτερικών, της Εκπαίδευσης, των Επικοινωνιών, της Ενέργειας, του Τουρισμού και του Περιβάλλοντος.

Οπως έγινε γνωστό, πρόκειται για την έναρξη μιας διαδικασίας που θα οδηγήσει σε μια στενότερη συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Αρμόδιες πηγές έκαναν λόγο για ''θετικά μηνύματα'',καθώς και για την ''έκφραση πολιτικής βούλησης με στόχο τη βήμα - βήμα προσέγγιση, ώστε η συνεργασία αυτή να προχωρήσει και σε πολιτικό επίπεδο''.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι έχει γίνει η σχετική προετοιμασία για να εξετασθούν όλες οι δυνατότητες συνεργασίας, καθώς και ότι είναι αυτονόητο και λογικό, στις διάφορες συναντήσεις, να συζητηθούν όλα τα θέματα που απασχολούν τις σχέσεις των δύο χωρών.

Τον τούρκο πρωθυπουργό θα υποδεχθεί στο αεροδρόμιο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος και αμέσως μετά θα γίνει δεκτός απο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, ενώ θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Γιώργο Α. Παπανδρέου.

Ο Ρ. Ερντογάν θα έχει επίσης συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλινικο, και τον αρχηγό της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

Οι κ.κ. Παπανδρέου και Ερντογάν θα κηρύξουν αύριο το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Hilton, όπου θα διαμένει η τουρκική αντιπροσωπεία, την έναρξη της Ιδρυτικής Συνόδου του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδος - Τουρκίας, η οποία αναμένεται να επισφραγισθεί με την υπογραφή σειράς συμφωνιών, ανάμεσα σε επιμέρους υπουργεία των δύο χωρών.

Η συνεδρίαση αυτή που εγκαινιάζει μια νέα μορφή συνεργασίας ανάμεσα στις δυο χώρες, θα ακολουθηθεί απο την πραγματοποίηση Επιχειρηματικού Φόρουμ με τη συμμετοχή πολλών επιχειρηματιών απο τις δυο πλευρές.

Το βράδυ της ίδιας μέρας ο πρωθυπουργός θα παραθεσει δείπνο προς τιμήν του τούρκου ομολόγου του σε εστιατόριο απέναντι από την Ακρόπολη.

Το πρωί του Σαββάτου, ο τούρκος πρωθυπουργός θα συναντηθεί μέ έλληνες δημοσιογράφους, αργότερα θα συμφάγει με τη σύζυγό του και το πρωθυπουργικό ζεύγος της Ελλάδος σε εστιατόριο στη Βουλιαγμένη και στις 14.00 θα αναχωρήσει για την Αγκυρα.-


Read more...

48ωρες απεργίες από τις 25 Μαίου



ΓΕΝΟΠ

Επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες από τα ξημερώματα της Τρίτης 25 Μαίου αποφάσισε σήμερα η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για το ασφαλιστικό.

Η ΓΕΝΟΠ κάνει λόγο για ...

"άνευ προηγουμένου επίθεση από την μεριά της Κυβέρνησης που εκτός του ότι έχει παραδοθεί στις πιέσεις των αγορών (και πετσοκόβει κάθε λαϊκή κατάκτηση βάζοντας τα συνήθη υποζύγια να πληρώσουν για την κρίση που δημιούργησαν όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις και ιδιαίτερα της ΝΔ που θα καταγραφεί στα διεθνή χρονικά ως η πιο ανεύθυνη Κυβέρνηση) δεν τηρεί και το λόγο της.

Η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει ότι με το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό επιχειρείται ευθεία και μόνιμη παρέμβαση στην αυτονομία του ασφαλιστικού φορέα (ΟΑΠ-ΔΕΗ) και, επιπλέον, αγνοείται ότι η περιουσία του ταμείου σύμφωνα με την τελευταία αναλογιστική μελέτη ανέρχεται σε 11,9 δισ. ευρώ.
Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

Προανακριτική προαναγγέλει ο Πεταλωτής;



ΈΡΧΕΤΑΙ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗ SIEMENS

Φωνή λαού, οργή Θεού, λέει ο σοφός λαός και πλέον είναι λαϊκή απαίτηση να μπουν κάποιοι φυλακή. Συνήθως η πολιτικοί και οι επιχειρηματίες, έχουν βρει τον τρόπο να τη σκαπουλάρουν. Ο λαός, λέει και ένα άλλο σοφό, ότι, όπου ακούς για πολλά κεράσια κράτα...



...μικρό καλάθι.

Τελευταία ακούμε πολλά από πολιτικούς και επιχειρηματίες, που κάνουν την αυτοκριτική τους και δηλώνουν αποφασισμένοι να αλλάξουν. Βλέπουμε εξεταστικές να εξετάζουν σκάνδαλα, ακούμε για προανακριτικές, όμως ένα μόνο ενδιαφέρει τον κόσμο. Να μπουν φυλακή αυτοί που έκλεψαν. Αυτό! Όλα τα άλλα είναι, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Τέλος πάντων, σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δήλωσε ότι εάν υπάρχουν στοιχεία και ενδείξεις που θα μπορούν να οδηγήσουν σε προανακριτικές επιτροπές, κανείς, ειδικά σε αυτή την περίοδο, δεν θα υπολείπεται σε θάρρος να προχωρήσει σε αυτές. Όμως, αυτό είναι θέμα της βουλής.


Read more...

«Εσύ κατέστρεψες τη χώρα,!!! να φύγεις από το πανεπιστήμιό μας»....


Νωρίς χτες το πρωί, όταν ο καθηγητής κ. Αλογοσκούφης έφτασε μαζί με τον σωματοφύλακά του σε κτίριο της οδού Ευελπίδων όπου στεγάζεται αίθουσα του πανεπιστημίου, ομάδα φοιτητών του Ιδρύματος και μέλη της ΠΑΣΠ τον στόλισαν κανονικά. «Να φύγεις από το πανεπιστήμιο, δεν θέλουμε να μας κάνεις μάθημα εσύ που οδήγησες τη χώρα στην οικονομική καταστροφή».
Οι φοιτητές τού ζήτησαν επίσης να διώξει και τον αστυνομικό σωματοφύλακα, διότι η παρουσία του συνιστά παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου. «Να παραιτηθείς.
Δεν σε θέλουμε για καθηγητή μας», του φώναζαν οι φοιτητές και μάλιστα του έδωσαν και ένα ολόκληρο φυλλάδιο με τις θέσεις τους... εναντίον του!
Εν τω μεταξύ ένα ολόκληρο έντυπο έχουν εκδώσει οι φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου (ΟΠΑ) κατά του Γ. Αλογοσκούφη, με τίτλο «Λίγο πριν τον στείλουν στα... κάτεργα. Ας τον στείλουμε πρώτα στο σπίτι του». Οι φοιτητές τού ζητούν να παραιτηθεί, λέγοντας ότι «είναι η μόνη επιλογή, μια ξεχασμένη γι’ αυτόν κίνηση ανδρείας».
Οι φοιτητές υπογραμμίζουν ακόμη ότι ο κ. Αλογοσκούφης «απέχει από τα αμφιθέατρα του ΟΠΑ καμιά δεκαπενταριά χρόνια και το επιστημονικό του έργο έχει να ανανεωθεί από την εποχή του «Μπλεκ» και της «Σούπερ Κατερίνα». Καμία διάθεση όμως να του ζητήσουν να επανακριθεί από εκλεκτορικό σώμα».

Πηγή ethnos

Read more...

Αλαλούμ με την εξεταστική για τη Siemens

Αποπροσανατολισμός με ονοματολογία για προανακριτική

protothema.gr
Σε μία θεαματική αναδίπλωση προχώρησε η εξεταστική επιτροπή που διερευνά το σκάνδαλο της Siemens μετά τις «τυφλές» διαρροές ότι επίκειται σύσταση προανακριτικής επιτροπής με κατηγορούμενους συγκεκριμένους πρώην υπουργούς. Ο πρόεδρος της επιτροπής Σήφης Βαλυράκης δέχτηκε την έντονη κριτική βουλευτών-μελών της επιτροπής οι οποίοι θεώρησαν ότι οι συγκεκριμένες διαρροές αποπροσανατολίζουν από την πραγματική έρευνα και ότι υποβαθμίζουν το κύρος της.

Στην ομόφωνη ανακοίνωση της επιτροπής αναφέρεται ότι «όσα δημοσιεύονται τις τελευταίες ώρες σχετικά με δήθεν συμπεράσματα της επιτροπής για ποινικές ευθύνες ενός συγκεκριμένου αριθμού πολιτικών προσώπων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα». Ο ίδιος ο κ. Βαλυράκης υπογράμμισε ότι «η έρευνα βρίσκεται σε ανώριμο στάδιο. Η υπόθεση του ΟΣΕ δεν έχει ακόμη ερευνηθεί και πολλά πολιτικά πρόσωπα δεν έχουν καταθέσει. Η εξεταστική επιτροπή δεν μπορεί να παραδώσει πρόσωπα για προανακριτική χωρίς στοιχεία από την άλλη όμως δεν μπορεί να τους αθωώσει όταν έχουν προκύψει πολλές ενδείξεις».


Οσον αφορά τη διαδικασία της σημερινής συνεδρίασης, πρώτος μάρτυρας κατέθεσε ο πρώην δ.σ. της Vodafone Γιώργος Κορωνιάς, για τον οποίο βρέθηκε έμβασμα 76.000 ευρώ σε λογαριασμό της συζύγου του στην Dresden Bank με αποστολέα τον κ. Πρόδρομο Μαυρίδη, διαχειριστή των μαύρων ταμείων της Siemens Hellas. Ο κ. Κορωνιάς ισχυρίστηκε ότι ο επιχειρηματίας κ. Χρήστος Σιαφάκας του χρωστούσε 100.000 ευρώ, του είχε δώσει 25.000 μετρητά και τα υπόλοιπα 75.000 τα κατέθεσε στον λογαριασμό. Δεν εξήγησε ωστόσο επαρκώς πώς στην συγκεκριμένη κατάθεση εμπλέκεται ο κ. Μαυρίδης.

Read more...

Στο φως οι λίστες με τους γιατρούς που φοροδιαφεύγουν

68 ηχηρά ονόματα σε Κολωνάκι και άλλες περιοχές

protothema.gr
Τα αποτελέσματα των ελέγχων στους 151 γιατρούς του Κολωνακίου έβγαλε "στη φόρα" το υπουργείο Οικονομικών.
Από τους ελέγχους αυτούς διαπιστώθηκαν ουσιαστικές παραβάσεις απόκρυψης φορολογητέας ύλης σε 57 γιατρούς, των οποίων τα ονόματα επισυνάπτονται. Για 36 από αυτούς τους γιατρούς, προέκυψαν επιπλέον στοιχεία και ζητήθηκαν πληροφορίες από πιστωτικά ιδρύματα, άνοιγμα των τραπεζικών τους λογαριασμών, καθώς και διενέργεια έρευνας για εντολές εμβασμάτων προς το εξωτερικό.

Για τους συγκεκριμένους αλλά και για τους υπόλοιπους γιατρούς, το υπουργείο Οικονομικών διενεργεί περαιτέρω ελέγχους και θα ακολουθήσει κάθε νόμιμη διαδικασία, καθώς και λήψη διοικητικών μέτρων, συμπεριλαμβανομένου και του κλεισίματος των ιατρείων.

Από διαφορετική έρευνα, σε έξι περιπτώσεις γιατρών, όπου ο έλεγχος του ΣΔΟΕ ανέδειξε σημαντικές φορολογικές παραβάσεις, καταλογίστηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 1.907.991,52 ευρώ και σε τέσσερις από αυτούς ασκήθηκαν ποινικές διώξεις. Σε άλλες πέντε περιπτώσεις γιατρών έχουν κοινοποιηθεί φύλλα ελέγχου για καταλογισμό προστίμων συνολικού ύψους 2.446.280,12 ευρώ.

Τέλος, σε 12 ορθοπεδικούς γιατρούς, για τους οποίους διενεργείται δικαστική έρευνα στο πλαίσιο του σκανδάλου της De Puy και ανοίχτηκαν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί, δεσμεύτηκαν με εισαγγελική παραγγελία οι καταθέσεις τους.
Στην περίπτωση αυτή τα συνολικά δηλωθέντα οικογενειακά εισοδήματα αυτών των γιατρών ανέρχονταν στο ποσό των 12.085.858,84 ευρώ για τα έτη 2001-2008 και οι συνολικές καταθέσεις στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα ανέρχονταν στο ποσό των 31.054.540,79 ευρώ.

Η έρευνα συνεχίζεται με το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών και σε άλλους οκτώ ορθοπεδικούς γιατρούς. Τα ονόματα δεν δημοσιοποιούνται προς το παρόν ώστε αν προχωρήσει απρόσκοπτα η εισαγγελική έρευνα.
Το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει σε περαιτέρω σχετικές ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες. «Η μάχη κατά της φοροδιαφυγής είναι μια μάχη δικαιοσύνης και σεβασμού απέναντι στον πολίτη», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών
Από τους ελέγχους αυτούς διαπιστώθηκαν ουσιαστικές παραβάσεις απόκρυψης φορολογητέας ύλης σε 57 γιατρούς, των οποίων τα ονόματα επισυνάπτονται. Για 36 από αυτούς τους γιατρούς, προέκυψαν επιπλέον στοιχεία και ζητήθηκαν πληροφορίες από πιστωτικά ιδρύματα, άνοιγμα των τραπεζικών τους λογαριασμών, καθώς και διενέργεια έρευνας για εντολές εμβασμάτων προς το εξωτερικό.
Για τους συγκεκριμένους αλλά και για τους υπόλοιπους γιατρούς, το Υπουργείο Οικονομικών διενεργεί περαιτέρω ελέγχους και θα ακολουθήσει κάθε νόμιμη διαδικασία, καθώς και λήψη διοικητικών μέτρων, συμπεριλαμβανομένου και του κλεισίματος των ιατρείων.
Από διαφορετική έρευνα, σε έξι περιπτώσεις γιατρών, όπου ο έλεγχος του Σ.Δ.Ο.Ε. ανέδειξε σημαντικές φορολογικές παραβάσεις, καταλογίστηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 1.907.991,52 ευρώ και σε τέσσερις από αυτούς ασκήθηκαν ποινικές διώξεις. Σε άλλες πέντε περιπτώσεις γιατρών έχουν κοινοποιηθεί φύλλα ελέγχου για καταλογισμό προστίμων συνολικού ύψους 2.446.280,12 ευρώ.
Επισυνάπτεται πίνακας με τα ονόματα των 11 γιατρών και το ύψος των προστίμων που έχουν καταλογιστεί ή είναι υπό καταλογισμό.
Τέλος, σε 12 ορθοπεδικούς γιατρούς, για τους οποίους διενεργείται δικαστική έρευνα στο πλαίσιο του σκανδάλου της De Puy και ανοίχτηκαν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί, δεσμεύτηκαν με εισαγγελική παραγγελία οι καταθέσεις τους.
Στην περίπτωση αυτή τα συνολικά δηλωθέντα οικογενειακά εισοδήματα αυτών των γιατρών ανέρχονταν στο ποσό των 12.085.858,84 ευρώ για τα έτη 2001-2008 και οι συνολικές καταθέσεις στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα ανέρχονταν στο ποσό των 31.054.540,79 ευρώ.
Η έρευνα συνεχίζεται με το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών και σε άλλους οκτώ ορθοπεδικούς γιατρούς. Τα ονόματα δεν δημοσιοποιούνται προς το παρόν ώστε αν προχωρήσει απρόσκοπτα η εισαγγελική έρευνα.
Το Υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει σε περαιτέρω σχετικές ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες. «Η μάχη κατά της φοροδιαφυγής είναι μια μάχη δικαιοσύνης και σεβασμού απέναντι στον πολίτη», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών 
 


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ


Read more...

Εξαφάνισαν τα αρχεία με τις δαπάνες δημοσίων σχέσεων στο υπ. Γεωργίας!..


Εξαφανίστηκαν τα αρχεία με τις δαπάνες δημοσίων σχέσεων που έκανε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης την περίοδο 2004-2009;
Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από επιστολή (κάντε κλικ επάνω στο έγγραφο για να μεγαλώσει) που έστειλε ο νυν υφυπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης στον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Κανελλόπουλο και στην οποία του γράφει:

"ΠΡΟΣ κ. Γεώργιο Κανελλόπουλο
Γενικό Γραμματέα
Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
& Τροφίμων
ΘΕΜΑ: « Υπεξαίρεση αρχείων δαπανών Δημοσίων Σχέσεων(2004 μέχρι 2009) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων »
Αγαπητέ Γιώργο,
Σε ενημέρωση που εζήτησα από το αρμόδιο τμήμα των Δημοσίων Σχέσεων του Υπουργείου, σχετικά με το ύψος των δαπανών που έγιναν από το 2004 μέχρι το 2009, σύμφωνα με την...
πληροφόρηση που μου δόθηκε το αρχείο των δαπανών αυτών έχει εξαφανιστεί.
Μετά από αυτό ζητώ να γίνουν όλες οι νόμιμες ενέργειες για την απαράδεκτη αυτή πράξη της υπεξαίρεσης του αρχείου η οποία προφανώς υποκρύπτει, σκιές συγκάλυψης, πιθανής σπατάλης και διασπάθισης δημοσίου χρήματος, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για την απαράδεκτη και πρωτοφανή αυτή ενέργεια.
Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ".
Από το 2004, υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης διετέλεσαν κατά σειρά οι Σάββας Τσιτουρίδης, Ευάγγελος Μπασιάκος, Αλέξανδρος Κοντός και Σωτήρης Χατζηδάκης.

Read more...

Ο Αντώνης "βλέπει" Παπαρήγα και Τσίπρα

«Τα σπάει» με την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντ. Σαμαράς και ρίχνει «γέφυρες» προς την Αριστερά, παρά την επαναστατική διάθεση που επιδεικνύει έναντι των κυβερνητικών μέτρων. Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια, στη Ρηγίλλης εξοργίστηκαν με την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία. Ο κ. Σαμαράς αποφάσισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει συνεννόηση με την κυβέρνηση από τη στιγμή που δεν προχωρεί σε μια κίνηση καλής θέλησης προς την αξιωματική αντιπολίτευση, παρά το συναινετικό κλίμα που επικράτησε στη σύσκεψη υπό τον κ. Παπούλια.Υπό αυτές τις συνθήκες, και ενώ αύριο πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κοτζιά για τα οικονομικά μέτρα και μεθαύριο συλλαλητήριο του ΚΚΕ στην πλατεία Συντάγματος, το γραφείο του κ. Σαμαρά «κλείδωσε» χθες για την επόμενη εβδομάδα τις κατ΄ ιδίαν συναντήσεις του πρόεδρου της ΝΔ με την κυρία Αλέκα Παπαρήγα και τον κ. Αλ. Τσίπρα, οι οποίοι δεν συμμετείχαν στη σύσκεψη υπό τον κ. Παπούλια.

Κεντρικός στόχος του είναι, παρά το χάσμα αντιλήψεων και τις αξεπέραστες ιδεολογικές διαφορές, να δείξει στην κοινή γνώμη ότι μπορεί να είναι συνομιλητής των αριστερών κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή, σε μια στιγμή κατά την οποία δεν υπάρχει σημείο επαφής με την κυβέρνηση και προσωπικά με τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου. Ο κ. Σαμαράς κατά τις συναντήσεις του με τη γενική γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ και τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, τη Δευτέρα και την Τρίτη αντίστοιχα, αναμένεται να συζητήσει τις εξελίξεις υπό το πρίσμα της οικονομικής κρίσης, τις παρενέργειες από την εφαρμογή της συμφωνίας στήριξης της ελληνικής οικονομίας και κυρίως το πολιτικό και κοινωνικό πεδίο που διαμορφώνεται.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, που είναι αρνητικός σε συζητήσεις για σενάρια περί «συγκυβέρνησης» ή και «οικουμενικά σχήματα», προτείνει μόνο την ελάχιστη συνεννόηση όλων των πολιτικών δυνάμεων απέναντι στην κρίση και γι΄ αυτό θεωρεί απαραίτητη τη συμμετοχή των κομμάτων της Αριστεράς. Εμμένει ότι «χρειάζεται η ελάχιστη συνεννόηση μεταξύ όλων των πολιτικών δυνάμεων» και θα επιδιώξει να εξασφαλίσει τη συμφωνία του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ. Θα επισημάνει, δε, πως δεν πρέπει να τροφοδοτούν ακραίες αντιδράσεις.

Στη Ρηγίλλης αιφνιδιάστηκαν αρνητικά από την απόρριψη εκ μέρους της κυβέρνησης της πρότασης του κ. Σαμαρά για μείωση του αριθμού των βουλευτών από 300 σε 200. Παράλληλα, τους ενόχλησε αρκετά η εμμονή, όπως αναφέρουν, της κυβέρνησης στις εξεταστικές επιτροπές και κυρίως η απόλυτη παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χ. Καστανίδη ότι πρέπει να συσταθεί Προανακριτική Επιτροπή για το Βατοπαίδι.

Αρης Ραβάνος / ΒΗΜΑ


Read more...

Βρετανία: Περικοπή κατά 5% των αμοιβών των υπουργών

nooz.gr
Η νέα κυβέρνηση συνασπισμού της Βρετανίας συμφώνησε στην περικοπή κατά 5% των αμοιβών όλων των υπουργών, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Η μείωση του ελλείμματος που αντιπροσωπεύει το 11% του ΑΕΠ αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση συνασπισμού Συντηρητικών -Φιλελεύθερων Δημοκρατών.

Read more...

Σαφάρι κατά φοροφυγάδων

nooz.gr
Σαφάρι κατά φοροφυγάδων προαναγγέλλει το οικονομικό επιτελείο. Στο στόχαστρο των αρχών μπαίνουν τουλάχιστον 1.000.000 επαγγελματίες, κυρίως γιατροί, συμβολαιογράφοι, ιδιοκτήτες μπαρ και μεγάλων ακινήτων, δικηγόροι και μηχανικοί.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων περνά από κόσκινο τα περιουσιακά τους στοιχεία, συγκρίνοντας τα με τα εισοδήματα που δηλώνουν. Στην περίπτωση που διαπιστώνεται φοροδιαφυγή που ξεπερνά τις 150.000 ευρώ οι αρχές θα προχωρούν σε δέσμευση τραπεζικών καταθέσεων.

Επίσης, κατά τις διασταυρώσεις στις οποίες προχωρά η ΓΓΠΣ. πραγματοποιείται ουσιαστικά το πρώτο βήμα για την εφαρμογή των τεκμηρίων διαβίωσης και πόθεν έσχες, εκ των οποίων το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά έσοδα 400 εκατ. ευρώ το επόμενο έτος.

Τα ευρήματα των διασταυρώσεων στους ελεύθερους επαγγελματίες και τους καλλιτέχνες αναμένεται να ανακοινωθούν από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου εντός των προσεχών ημερών.

Στο υπουργείο θέλουν να αποκαλύψουν τις πισίνες με καμουφλάζ και έτσι άμεσα πρόκειται να αρχίσουν αεροφωτογραφήσεις. Ήδη η εφορία ετοιμάζει πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις σε κατοίκους της Εκάλης αφού μέσω των δορυφορικών φωτογραφιών του γνωστού site Google Maps, εντοπίστηκαν 500 πισίνες. Από του πολεοδομικούς φακέλους προκύπτει ότι μόνο 170 από αυτές είναι νόμιμες, ενώ οι υπόλοιπες 330 είναι παράνομες.

"Ράμπο" κατά της φοροδιαφυγής

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Το Βήμα", το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δημιουργεί εξειδικευμένο Σώμα "Ράμπο", το οποίο θα έχει ως αποστολή την πάταξη μεγάλων υποθέσεων φοροδιαφυγής, όπως των σκανδαλωδών προμηθειών στα νοσοκομεία. Η νέα υπηρεσία θα συνεργάζεται με τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και θα κινείται συντονισμένα κατά τα πρότυπα της Αντιτρομοκρατικής.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 100 εξειδικευμένων ατόμων με διάφορες ειδικότητες- ώστε να καλυφθούν διάφορες πλευρές του οικονομικού εγκλήματος- έχει ήδη ολοκληρωθεί. Επικεφαλής της νέας υπηρεσίας εκτός απροόπτου θα είναι ο εισαγγελέας Β. Φλωρίδης, ο οποίος έχει ασχοληθεί με το οικονομικό έγκλημα.
Read more...

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ


fimotro
Κοινή δήλωση ελληνοτουρκικής συνεργασίας για τον τουρισμό και τον πολιτισμό υπογράφει αύριο Παρασκευή ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος με τον Τούρκο ομόλογό του Ertugurul Gunay, στο πλαίσιο της Ιδρυτικής Συνόδου του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδος και Τουρκίας, που πραγματοποιείται στην Αθήνα παρουσία των πρωθυπουργών των δυο χωρών...


Το πρόγραμμα της αυριανής ημέρας διαμορφώνεται ως εξής.
09:00-11:00. Προπαρασκευαστική συνάντηση των Υπουργών Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδος και Τουρκίας.
13:00-15:00. Γεύμα εργασίας με τους Πρωθυπουργούς των δυο χωρών καθώς και με τους Υπουργούς που συμμετέχουν στη Σύνοδο.
16:00-18:00. Έναρξη της Ιδρυτικής Συνόδου του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδος και Τουρκίας κατά τη διάρκεια της οποίας ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος και ο Τούρκος ομόλογός του Ertugurul Gunay, θα υπογράψουν κοινή δήλωση τόσο για τον τουρισμό όσο και για τον πολιτισμό.
Εν τω μεταξύ, χθες ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος εγκαινίασε την έκθεση του Αρά Γκιουλέρ στο Μουσείο Μπενάκη. Είναι ευτυχής συγκυρία το γεγονός ότι η έκθεση του σπουδαίου Τούρκου φωτογράφου πραγματοποιείται παραμονές της Ιδρυτικής Συνόδου του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδος και Τουρκίας.
Read more...

Αν. Λοβέρδος: Στο 25% η ανασφάλιστη εργασία



Καλπάζει η ανασφάλιστη εργασία, αφού όπως δήλωσε στη Βουλή ο Ανδρέας Λοβέρδος, το ποσοστό της φθάνει το 25%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα 22.000 ελέγχων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και του ΙΚΑ κατά το τρίμηνο Φεβρουάριος-Απρίλιος...


Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Φώτη Κουβέλη, ο υπουργός Εργασίας παραδέχθηκε την υποστελέχωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας λόγω αφενός της αποχώρησης των εργαζομένων σε προγράμματα stage και αφετέρου των συνταξιοδοτήσεων και της απαγόρευσης προσλήψεων.

Παρόλα αυτά, είπε, οι έλεγχοι ανέδειξαν προβλήματα στη «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία που εν τέλει θα οδηγήσουν στην αύξηση των εισφορών κατά 4%.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι ευελπιστεί πως από τις μετατάξεις από την πρώην Ολυμπιακή και την Ολυμπιακό Χωριό Α.Ε., αλλά και τους οργανισμούς του δημοσίου που θα καταργηθούν, θα ευνοηθεί κατά προτεραιότητα το υπουργείο Εργασίας και οι υπηρεσίες που υπάγονται σε αυτό.

Από την πλευρά του, ο ερωτών βουλευτής Φώτης Κουβέλης είπε ότι η απουσία των υπηρεσιών του Σ.ΕΠ.Ε. στις σημερινές συνθήκες εργασιακών σχέσεων συνηγορεί στη δημιουργία ενός ζοφερού τοπίου.

Εκτός αυτού ο κ. Κουβέλης επισήμανε τη μη λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου, αλλά και πολλά κενά στις Κοινωνικές Επιθεωρήσεις, ενώ κάλεσε τον υπουργό να προχωρήσει γρήγορα στις μετατάξεις.
Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

Διεγράφησαν 4,7 δισ. ιδιωτών προς το Δημόσιο!


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται προκαταρκτική εξέταση για τη διαπίστωση τυχόν τελέσεως ποινικά κολάσιμων πράξεων από πλευράς εντεταλμένων υπαλλήλων της Εφορίας στη Ρόδο μετά από αίτημα του Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών κ. Ιωάννη Σακελλάκου, για το οποίο ακολούθησε επείγουσα παραγγελία του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κ Κ. Μπούτσικου σε τοπικό επίπεδο, για.....

διαγραφές λόγω παραγραφής που έγιναν το οικονομικό έτος 2007 από τις ΔΟΥ της χώρας, επί συνολικού ποσού διαγραφής 3,5 δισ. ευρώ!

Σκοπός της έρευνας είναι να διαπιστωθεί τυχόν τέλεση του αδικήματος της κακουργηματικής απιστίας και παράβασης καθήκοντος από αρμοδίους των ΔΟΥ Ρόδου, Καλύμνου και Κω.
Από τον έλεγχο που διενήργησε το Ελεγκτικό Συνέδριο διαπιστώθηκε ότι το ύψος του ποσού που διεγράφη λόγω παραγραφής κατά το έτος 2007 ανήλθε σε 20,5 εκατ. ευρώ περίπου στις ΔΟΥ όλης της χώρας, πράγμα που βεβαίωσε με σχετικό έγγραφο του προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ο Γενικός Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Γ. Σχοινιωτάκης.
Για το οικονομικό έτος 2007 διαπιστώθηκε συγκεκριμένα ότι υπήρξε διαγραφή χρεών λόγω παραγραφής συνολικού ύψους 150.549,33 ευρώ στη ΔΟΥ Ρόδου εκ των οποίων 130.303,61 ευρώ ήταν εντός του προϋπολογισμού και 20,245,72 εκτός.
Στη ΔΟΥ Καλύμνου το ύψος των διαγραφών λόγω παραγραφής ανήλθε σε 38.262,14 ευρώ και στη ΔΟΥ Κω σε 24.478,35 ευρώ.
Σημειώνεται ότι οι ΔΟΥ της χώρας έχουν διαγράψει δημόσια έσοδα συνολικού ύψους 4.693.165.248 ευρώ τη διετία 2006-2007 λόγω παραγραφής.
Η διαγραφή δημοσίων εσόδων είναι δυσμενής, για το Δημόσιο, διοικητική πράξη, και, ως εκ τούτου, πρέπει να έχει ειδική και πλήρη αιτιολογία. Οι διαγραφές που έγιναν σε δημόσια έσοδα έχουν σοβαρό αντίκτυπο στον προϋπολογισμό και τον απολογισμό της χώρας.
Διεγράφησαν συγκεκριμένα λόγω παραγραφής, κατά το έτος 2006, 1.173.848.897 ευρώ και κατά το έτος 2007 3.519.316.351 ευρώ, από δέκα κυρίως ΔΟΥ, από τις οποίες ζητήθηκε να γίνει σχετικός έλεγχος.
Ο προϋπολογισμός του 2008 υπολείπεται του απολογισμού κατά 26.524.695.574, όπως ο προϋπολογισμός του 2007 υπολείπεται του απολογισμού κατά 26.686.903.807.
http://www.dimokratiki.gr/article.asp?articleID=4533&catID=18&pubID=1


Read more...

Στο μάτι του κυκλώνα η Λούκα



ΣΤΟ ΜΑΤΙ του κυκλώνα μπήκε και χθες η υπουργός Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας κ. Λούκα Κατσέλη, όταν ο ενημερωτικός ΚΤΕ Εργασίας του ΠΑΣΟΚ για το Ασφαλιστικό μετεξελίχθηκε σε συζήτηση γύρω από τις δαπάνες των φαρμάκων...



Είναι ενδεικτικό ότι ακόμη και ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος εμμέσως επέρριψε ευθύνες στο υπουργείο Οικονομίας λέγοντας ότι «πάει άσχημα το θέμα της δαπάνης για τα φάρμακα» και μάλιστα αποκάλυψε ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα επηρέασε και τις αποφάσεις του ΔΝΤ για τις συντάξεις και τις περικοπές των δώρων του Πάσχα και των Χριστουγέννων. Ειδικότερα, όταν ο κ. Λοβέρδος άκουσε τα σχόλια παριστάμενων βουλευτών- ανάμεσά τους και οι Χρήστος Πρωτόπαπας και Δημήτρης Κουσελάς που σε γενικές γραμμές συμφώνησαν με την αρχιτεκτονική του Ασφαλιστικού- πως «πέφτουν πολλά μαζί, από τις μειώσεις στις συντάξεις του ΔΝΤ, έως τον ΛΑΦΚΑ που δημιουργεί πρόβλημα στη βασική σύνταξη και το Ασφαλιστικό», ο υπουργός απάντησε πως στις συνομιλίες του με το ΔΝΤ κι ο ίδιος αρνήθηκε τις περικοπές στις συντάξεις «αλλά εκείνοι δεν πείστηκαν».

Μάλιστα, απέδωσε τη δυσπιστία της τρόικας στο γεγονός ότι «είμαστε εκτεθειμένοι με τα φάρμακα» αφού ούτε τα δελτία τιμών λειτουργούν καθώς δεν εφαρμόζεται ο νόμος και παράλληλα καθυστερεί το θέμα με τη λίστα φαρμάκων.

tanea


Read more...

Αποκαλύψεις Ραγκούση για σπατάλες εκατομμυρίων ευρώ!

Ο υπουργός καταργεί το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής

protothema.gr
Ο υπουργός διαπίστωσε υπέρογκα έξοδα για ταξίδια και αποστολές ενώ αναφέρει ότι η «εξαιρετικά γενναιόδωρη προικοδότηση του ινστιτούτου αποδείχθηκε παραδόξως ανεπαρκής για την κάλυψη των δαπανών του».

Την κατάργηση του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής εισηγήθηκε στην αρμόδια Κυβερνητική Επιτροπή ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης αφού διαπίστωσε ότι επρόκειτο για ένα θεσμό «υπερπολυτελούς λειτουργίας» που δεν εκτελούσε την αποστολή του, αλλά… ταξίδια και πανάκριβες αποστολές!

Όπως αναφέρει ο υπουργός, το Ινστιτούτο ελάμβανε μέχρι σήμερα ιδιαίτερα υψηλή τακτική επιχορήγηση: μόνο για το 2008 και το 2009 επιχορηγήθηκε με 1,6 εκατ. και 2,435 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, ενώ οι καταθέσεις του φορέα σε τραπεζικούς λογαριασμούς ανέρχονταν στις 31.12.2007 στο ποσό των 5,677 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, η «εξαιρετικά γενναιόδωρη αυτή προικοδότηση αποδείχθηκε παραδόξως ανεπαρκής για την κάλυψη των δαπανών του» αναφέρει ο κ. Ραγκούσης καθώς τα δύο αυτά τελευταία έτη τα έξοδά του ανήλθαν σε 3,574 και 2,958 εκατ. ευρώ αντίστοιχα καθιστώντας τους ισολογισμούς αυτούς σοβαρά ελλειμματικούς, οι δε προαναφερθείσες καταθέσεις του μειώθηκαν στο ποσό των 4,099 εκατ. ευρώ.

Οι δαπάνες για τη μισθοδοσία 17 υπαλλήλων ανερχόταν στις 600.000 ετησίως, ενώ το ινστιτούτο στεγαζόταν σε υψηλότατου μισθώματος ακίνητο της οδού Χάρητος στο Κολωνάκι και διέθετε δε για τις μετακινήσεις του προέδρου και των μελών του ΔΣ δύο πολυτελή οχήματα 2.000 κ.ε.

Την ίδια ώρα, τα μέλη του ινστιτούτου ήταν ιδιαιτέρως απασχολημένα με ταξίδια και αποστολές. Αναφέρεται ότι τεράστια ποσά έχουν αναλωθεί «για την κάλυψη υψηλότατου κόστους διεθνών συναντήσεων, τη διενέργεια πλειάδας εξαιρετικά δαπανηρών ταξιδίων μελών του ΔΣ και κυρίως του Προέδρου στο εξωτερικό, την αμοιβή ειδικών συμβούλων και εμπειρογνωμόνων μετά από απευθείας ανάθεση παροχής υπηρεσιών καθώς και την ανάθεση εκπόνησης μελετών ή ερευνών σε εγχώριους ακαδημαϊκούς φορείς». Οσον αφορά δε την αποστολή του Ινστιτούτου (σύνταξη μελετών και ερευνών) παρέμενε ανεκτέλεστη σε μεγάλο βαθμό.
Οι αρμοδιότητες και υποχρεώσεις του ΙΜΕΠΟ μεταβιβάζονται στις υφιστάμενες υπηρεσίες του Υπουργείου.

Read more...

Ποιοι από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ έχουν πρόβλημα...

Η ώρα των πολιτικών για την Siemens...


Από τον Θανάση Λεπίδη

Nέο ενδιαφέρον δίνει στην υπόθεση της Εξεταστικής Επιτροπής για την Siemens το έγγραφο που απέστειλε ο πρόεδρός της Σ. Βαλυράκης προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδη όπου αναφέρει ότι 50 εκατ. ευρώ από τα «μαύρα ταμεία» της γερμανικής εταιρείας χρησιμοποιήθηκαν για μίζες ώστε η εταιρεία να αναλαμβάνει δημόσιες προμήθειες και έργα στην Ελλάδα.
Ηδη παίρνουν παράταση οι εργασίες της Επιτροπής έως τις 30 Ιουνίου και ξεκίνησε η φάση εξέτασης των πολιτικών προσώπων ορισμένα εκ των οποίων βρίσκονται αντιμέτωπα με τον κίνδυνο παραπομπής σε Προανακριτική Επιτροπή, εφόσον βρεθεί φόρμουλα να μην...
ισχύσει η παραγραφή για την προ του 2007 περίοδο.
Από το ΠΑΣΟΚ, η εμπλοκή αφορά τον Τάσο Μαντέλη και τον Θεόδωρο Τσουκάτο (ο οποίος καθώς δεν διετέλεσε υπουργός έχει ήδη παραπεμφθεί στην τακτική Δικαιοσύνη) και τα κυβερνητικά στελέχη που χειρίστηκαν την υπόθεση του C41 από τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Εθνικής Άμυνας, δηλαδή τον Ευάγγελο Μαλέσιο και τον Γιάννο Παπαντωνίου. Ο Ευ. Μαλέσιος προήδρευε της επιτροπής παρακολούθησης του έργου της ολυμπιακής ασφάλειας στην οποία μετείχαν οι γενικοί γραμματείς Δ. Τάξης, Δ. Ευσταθιάδης, Ολυμπιακών Αγώνων, Κ. Καρτάλης, Εθνικής Αμυνας, Σπ. Τραυλός, και ο διευθύνων σύμβουλος της «ΟΕΟΑ Αθήνα 2004», Γ. Σπανουδάκης.
Από τη ΝΔ, θέμα υπάρχει για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης, δηλαδή τους Προκόπη Παυλόπουλο, Παναγιώτη Χηνοφώτη και εν συνεχεία τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη που παρέλαβαν το C41, ερωτηματικό υπάρχει για τον Μιχάλη Λιάπη και τις σχέσεις που διατηρούσε με την πλευρά της Siemens ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η κατάθεση στην Επιτροπή του μέχρι το 2007 υπουργού Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα...

Read more...

Εγκύκλιος Ερντογάν για τις μειονότητες...


nooz.gr
Εγκύκλιος του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με την οποία καλούνται οι τουρκικές αρχές να επιδείξουν τη δέουσα ευαισθησία ώστε να επιλυθούν στο ακέραιο ορισμένα προβλήματα των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων στην Τουρκία, δημοσιεύτηκε στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας της τουρκικής κυβερνήσεως.

Στην εγκύκλιο αναφέρεται πως «παρά τις ρυθμίσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια για ζητήματα που αφορούν τις μη μουσουλμανικές μειονότητες στη χώρα μας, στο πλαίσιο των προσπαθειών εκδημοκρατισμού, παρατηρείται ότι εξαιτίας καταστάσεων που πηγάζουν από την πρακτική, δεν έχουν επιλυθεί εξ΄ ολοκλήρου τα προβλήματα τα οποία σχετίζονται με τα ζητήματα αυτά».

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρωθυπουργός ζητεί από τις αρχές να επιδείξουν ευαισθησία «σε όλα τα ζητήματα σχετικά με τις μη μουσουλμανικές μειονότητες, όπως η προστασία και η συντήρηση των μη μουσουλμανικών νεκροταφείων, τα οποία έχουν περιέλθει στους δήμους, η εφαρμογή, εκ μέρους των διευθύνσεων κτηματολογίου, των δικαστικών αποφάσεων που έχουν δικαιώσει τα βακούφια των μη μουσουλμανικών κοινοτήτων, η μέριμνα ώστε να μην προκύπτουν αδικίες στην εφαρμογή του φόρου μεταβίβασης βακουφικών ακινήτων, η παροχή θέσεων πρωτοκόλλου προς τους ηγέτες των μη μουσουλμανικών κοινοτήτων που είναι πολίτες της Τουρκίας, ανάλογα με το καθεστώς τους και η άμεση έναρξη νόμιμων διαδικασιών σχετικά με δημοσιεύματα που καλλιεργούν το μίσος και την εχθρότητα εναντίον των μη μουσουλμανικών κοινοτήτων».

Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι "στο πλαίσιο της συνταγματικής αρχής περί ισότητας, οι Τούρκοι πολίτες που ανήκουν στις μη μουσουλμανικές μειονότητες, εκτός από την εθνική ταυτότητα και τον εθνικό πολιτισμό στα οποία ανήκουν όπως όλοι οι πολίτες της Δημοκρατίας της Τουρκίας, έχουν ταυτόχρονα και τη δυνατότητα να απολαμβάνουν και να διατηρούν τη δική τους ταυτότητα και το δικό τους πολιτισμό. Η ανάγκη να μην αντιμετωπίζουν οι εν λόγω πολίτες μας δυσκολίες στις υποθέσεις τους ενώπιον του κράτους, είναι απόρροια της σχετικής νομοθεσίας μας, αλλά έχει και μεγάλη σημασία ως προς το να αισθάνονται ότι αποτελούν μέρος του κράτους μας και του τουρκικού έθνους".
Read more...

Πρόγραμμα διατήρησης 10.000 θέσεων σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις

nooz.gr
Ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε ότι μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα ξεκινήσει ένα νέο: «Πρόγραμμα διατήρησης 10.000 θέσεων εργασίας με επιχορήγηση μέρους των εργοδοτικών εισφορών σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας».

Σκοπός του προγράμματος είναι η διατήρηση 10.000 θέσεων απασχόλησης σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας, με την επιχορήγηση μέρους του μη μισθολογικού κόστους που αντιστοιχεί στο 40% των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών για χρονικό διάστημα δώδεκα (12) μηνών.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι ξενοδοχοϋπάλληλοι, οι οποίοι ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό ή στο προσωπικό με επαναλαμβανόμενη σύμβαση μίας (1) ημέρας και οι οποίοι συνεχίζουν να απασχολούνται στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας με το ίδιο καθεστώς απασχόλησης για χρονικό διάστημα δώδεκα (12) μηνών. Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι επίσης ξενοδοχοϋπάλληλοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου υπό την προϋπόθεση της επέκτασης της σύμβασής τους μέχρι τη λήξη του προγράμματος.

Βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας είναι:

α) Να διατηρήσουν το προσωπικό που απασχολούσαν στις 30-4-2010 καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

β) Να μην έχουν προχωρήσει σε καταγγελία σύμβασης εργασίας από 1-1-2010 έως 30-4-2010, εκτός αν αντικαταστήσουν τουλάχιστον το 20% των απολυθέντων, εντός 30 ημερών από την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης υπαγωγής.

Ομοίως εντάσσονται στο πρόγραμμα επιχειρήσεις που παρουσιάζουν μείωση προσωπικού λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας μετά τις 30-4-2010 εφόσον το αντικαταστήσουν εντός 30 ημερών από την αίτηση υπαγωγής.
Read more...