Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Αν. Λοβέρδος: Στο 25% η ανασφάλιστη εργασία



Καλπάζει η ανασφάλιστη εργασία, αφού όπως δήλωσε στη Βουλή ο Ανδρέας Λοβέρδος, το ποσοστό της φθάνει το 25%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα 22.000 ελέγχων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και του ΙΚΑ κατά το τρίμηνο Φεβρουάριος-Απρίλιος...


Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Φώτη Κουβέλη, ο υπουργός Εργασίας παραδέχθηκε την υποστελέχωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας λόγω αφενός της αποχώρησης των εργαζομένων σε προγράμματα stage και αφετέρου των συνταξιοδοτήσεων και της απαγόρευσης προσλήψεων.

Παρόλα αυτά, είπε, οι έλεγχοι ανέδειξαν προβλήματα στη «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία που εν τέλει θα οδηγήσουν στην αύξηση των εισφορών κατά 4%.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι ευελπιστεί πως από τις μετατάξεις από την πρώην Ολυμπιακή και την Ολυμπιακό Χωριό Α.Ε., αλλά και τους οργανισμούς του δημοσίου που θα καταργηθούν, θα ευνοηθεί κατά προτεραιότητα το υπουργείο Εργασίας και οι υπηρεσίες που υπάγονται σε αυτό.

Από την πλευρά του, ο ερωτών βουλευτής Φώτης Κουβέλης είπε ότι η απουσία των υπηρεσιών του Σ.ΕΠ.Ε. στις σημερινές συνθήκες εργασιακών σχέσεων συνηγορεί στη δημιουργία ενός ζοφερού τοπίου.

Εκτός αυτού ο κ. Κουβέλης επισήμανε τη μη λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου, αλλά και πολλά κενά στις Κοινωνικές Επιθεωρήσεις, ενώ κάλεσε τον υπουργό να προχωρήσει γρήγορα στις μετατάξεις.
Αναρτήθηκε από troktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια: