Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Εξηγήσεις μέσα σε 5 μέρες αλλιώς λουκέτο!

“Καλείστε δι’ υπόθεσίν σας στην Εφορία”…

.protothema.gr
Σε μαζικές "προσαγωγές" φοροφυγάδων στις ΔΟΥ προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, αποστέλλοντας τυποποιημένα "προσκλητήρια" προς όσους εντοπίζονται από ελέγχους και διασταυρώσεις να αποκρύπτουν εισοδήματα και κέρδη.

Απειλεί μάλιστα με αναστολή λειτουργίας, όσους δεν σπεύσουν να εμφανιστούν για να δώσουν εξηγήσεις στον Έφορο εντός αποκλειστικής προθεσμίας πέντε ημερών!

Με την πρωτοφανή σε έκταση και αυστηρότητα πρωτοβουλία αυτή το υπουργείο Οικονομικών βάζει στο στόχαστρο κυρίως "μεγαλοκαρχαρίες" (επιχειρήσεις με μεγάλους τζίρους και ελεύθερους επαγγελματίες), χωρίς να μένουν όμως στο απυρόβλητο ακόμα και οι μισθωτοί.

Εφαρμόζοντας ουσιαστικά διαδικασία "αυτοφώρου", το υπουργείο Οικονομικών θα απευθύνει προσκλήσεις σε:

επιχειρήσεις που εντοπίζονται να μην εκδίδουν ή να αλλοιώνουν παραστατικά (εικονικά τιμολόγια κλπ).
μεγαλογιατρούς, δικηγόρους κλπ που συλλαμβάνονται να μην κόβουν αποδείξεις.
επιτηδευματίες που δεν αποδίδουν ΦΠΑ, ενώ το ΑΦΜ τους εντοπίζεται στις διασταυρώσεις δηλώσεων "πελατών-προμηθευτών".
μεγαλοϊδιοκτήτες που, ύστερα από έρευνα και διασταύρωση, διαπιστώνεται πως δεν δηλώνουν τα ακίνητα, τις πισίνες και τα ενοίκια που εισπράττουν.
μισθωτούς που εντοπίζονται να μην δηλώνουν τη δεύτερη ή Τρίτη δουλειά τους.
Η επιστολή που θα στέλνει συστημένη το υπουργείο, θα καλεί τους "κατηγορούμενους" να προσέλθουν να δώσουν εξηγήσεις. Αν, όπως τονίζεται σε αυτήν, δεν εμφανιστούν εντός πέντε εργάσιμων ημερών από την επίδοσή της, τότε θα διακοπεί η λειτουργία τους ή θα ασκηθούν άλλα διοικητικά και ένδικα μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: