Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΧΑΘΕΙ...


Από Voria.gr


fimotro
Σε γεφύρι της Άρτας κινδυνεύει
να μετεξελιχθεί το περίφημο νομοσχέδιο το οποίο θα εισήγαγε και στη χώρα μας τον θεσμό του one stop shop για την προώθηση των επενδύσεων. Και μπορεί ως «ιδέα» να...


συζητείται εδώ και πολλά χρόνια, ως σκέψη μπορεί να ζυμώνεται άλλο τόσο, όμως, στην πράξη η λειτουργία του δεν έχει επιτευχθεί ποτέ. Αποτέλεσμα; Την ώρα που στη Βουλγαρία απαιτείται μόλις ...1 ευρώ και δύο - τρεις μέρες διαδικασία για την λειτουργία μιας ΕΠΕ, στην Ελλάδα εξακολουθεί να αποτελεί έναν από τους πιο δυσεπίλυτους γρίφους. Κάπως έτσι όμως οι ξένες επενδύσεις στη χώρα μας έχουν μηδενισθεί, η εισροή ξένων κεφαλαίων στην Ελλάδα έχει εξαφανισθεί και η προσέλκυση τους συνιστά δυσκολότερο έργο κι από αυτό ακόμα που έχουν να φέρουν σε πέρας ορισμένες χώρες της Κεντρικής Αφρικής.


Στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, που πραγματοποιήθηκε με μοναδικό αντικείμενο την ανάπτυξη, που περνά μέσα από την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, η αρμόδια υπουργός κ.Λούκα Κατσέλη παρουσίασε ένα ευρύ φάσμα πρωτοβουλιών, που σχεδιάζει να αναλάβει. Παρ’ όλα αυτά, η γκρίνια δεν λείπει. Η κ.Κατσέλη «κατηγορείται» από συναδέλφους της ότι άργησε χαρακτηριστικά στο να παρουσιάσει την αναπτυξιακή πλευρά του κυβερνητικού προγράμματος, που είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη για την έξοδο της χώρας από την ύφεση, στην οποία ετοιμάζεται να «βουλιάξει».


Και το ερώτημα που τώρα τίθεται είναι αν προλαβαίνει να αλλάξει τα δεδομένα. Θα φανεί, για μια ακόμα φορά, στην πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: