Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Δρούτσας: "Η Ελλάδα θα επιστρέψει και το τελευταίο ευρώ"

nooz.gr
Η Ελλάδα θα επιστρέψει μέχρι και το τελευταίο ευρώ στους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφερε σε συνέντευξή του στην δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση, ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, διευκρινίζοντας συγχρόνως πως η χώρα μας δεν θέλει να της χαριστεί τίποτε και πως η στήριξη που της παρέχεται είναι δάνεια.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος συμμετείχε χθες ως κεντρικός ομιλητής σε Διεθνές Σεμινάριο στη Βιέννη για την Ευρωπαϊκή Προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, τόνισε, πως η Ελλάδα θα είχε αποφύγει πολλά, εάν η ΕΕ είχε επέμβει αποτελεσματικότερα τους προηγούμενους μήνες, κάτι το οποίο η Αθήνα είχε ήδη επισημάνει νωρίτερα.

Όπως ανέφερε ο κ. Δρούτσας, με τα μέτρα που είχε λάβει τότε η ελληνική κυβέρνηση υπήρξε η ελπίδα ότι η Ελλάδα θα ξανακέρδιζε την αξιοπιστία της και οι διεθνείς αγορές θα αντιδρούσαν πιο θετικά, δυστυχώς όμως λόγω των εξελίξεων οι αγορές δεν αντέδρασαν με τον τρόπο που όλοι εύχονταν και η Ελλάδα περιήλθε σε αυτή την κατάσταση, ώστε να καταστεί αναγκαία η οικονομική στήριξη.

Στη συνέντευξή του στην δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση, ο κ. Δρούτσας σημείωσε πως η Ελλάδα εξυγιαίνει τώρα τα δημοσιονομικά της και προβαίνει και σε νέες μεταρρυθμίσεις, κάτι που σημαίνει ότι η οικονομική στήριξη που της παρέχεται θα χρησιμοποιηθεί για να μπορέσει η χώρα να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Ο ίδιος παρέπεμψε στο πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα για την ανάπτυξη, που έχει παρουσιάσει η ελληνική κυβέρνηση, στο οποίο, όπως είπε, εισάγονται νέα πεδία δραστηριοτήτων, για παράδειγμα οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που διαθέτει σε αφθονία η Ελλάδα και που ασφαλώς θα συμβάλουν επίσης στην οικονομική ανάπτυξη.

Τέλος, διευκρινίζοντας πως στο παρελθόν ορισμένα πράγματα δεν πήγαν καλά και έγιναν σφάλματα, διαβεβαίωσε στη συνέντευξή του στην Αυστριακή Τηλεόραση ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση είναι πρόθυμη να επανορθώσει τα λάθη του παρελθόντος και να οικοδομήσει μια νέα Ελλάδα, ελπίζοντας ότι η κοινή γνώμη των φίλων και εταίρων της στην ΕΕ, όπως της Αυστρίας και του αυστριακού λαού, θα επιδείξει την αναγκαία συμπαράσταση.

Ήδη σε χθεσινή του συνέντευξη στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, είχε δηλώσει πεπεισμένος, ότι οι Έλληνες πολίτες θα δείξουν και στην παρούσα δύσκολη κατάσταση τον απαιτούμενο ρεαλισμό και θα δουλέψουν όλοι μαζί για την Ελλάδα του αύριο.

Είχε τονίσει ακόμη, πως η νέα ελληνική κυβέρνηση που εξελέγη τον Οκτώβριο, έδειξε από την αρχή ότι αντιμετωπίζει με απόλυτη σοβαρότητα την πρόκληση της δημοσιονομικής κρίσης και τα επακόλουθά της, και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Έλληνες πολίτες εξακολουθούν να περιβάλουν με μεγάλη εμπιστοσύνη τη νέα αυτή κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: