Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Στο μάτι του κυκλώνα η Λούκα



ΣΤΟ ΜΑΤΙ του κυκλώνα μπήκε και χθες η υπουργός Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας κ. Λούκα Κατσέλη, όταν ο ενημερωτικός ΚΤΕ Εργασίας του ΠΑΣΟΚ για το Ασφαλιστικό μετεξελίχθηκε σε συζήτηση γύρω από τις δαπάνες των φαρμάκων...



Είναι ενδεικτικό ότι ακόμη και ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος εμμέσως επέρριψε ευθύνες στο υπουργείο Οικονομίας λέγοντας ότι «πάει άσχημα το θέμα της δαπάνης για τα φάρμακα» και μάλιστα αποκάλυψε ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα επηρέασε και τις αποφάσεις του ΔΝΤ για τις συντάξεις και τις περικοπές των δώρων του Πάσχα και των Χριστουγέννων. Ειδικότερα, όταν ο κ. Λοβέρδος άκουσε τα σχόλια παριστάμενων βουλευτών- ανάμεσά τους και οι Χρήστος Πρωτόπαπας και Δημήτρης Κουσελάς που σε γενικές γραμμές συμφώνησαν με την αρχιτεκτονική του Ασφαλιστικού- πως «πέφτουν πολλά μαζί, από τις μειώσεις στις συντάξεις του ΔΝΤ, έως τον ΛΑΦΚΑ που δημιουργεί πρόβλημα στη βασική σύνταξη και το Ασφαλιστικό», ο υπουργός απάντησε πως στις συνομιλίες του με το ΔΝΤ κι ο ίδιος αρνήθηκε τις περικοπές στις συντάξεις «αλλά εκείνοι δεν πείστηκαν».

Μάλιστα, απέδωσε τη δυσπιστία της τρόικας στο γεγονός ότι «είμαστε εκτεθειμένοι με τα φάρμακα» αφού ούτε τα δελτία τιμών λειτουργούν καθώς δεν εφαρμόζεται ο νόμος και παράλληλα καθυστερεί το θέμα με τη λίστα φαρμάκων.

tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: