Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Σαφάρι κατά φοροφυγάδων

nooz.gr
Σαφάρι κατά φοροφυγάδων προαναγγέλλει το οικονομικό επιτελείο. Στο στόχαστρο των αρχών μπαίνουν τουλάχιστον 1.000.000 επαγγελματίες, κυρίως γιατροί, συμβολαιογράφοι, ιδιοκτήτες μπαρ και μεγάλων ακινήτων, δικηγόροι και μηχανικοί.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων περνά από κόσκινο τα περιουσιακά τους στοιχεία, συγκρίνοντας τα με τα εισοδήματα που δηλώνουν. Στην περίπτωση που διαπιστώνεται φοροδιαφυγή που ξεπερνά τις 150.000 ευρώ οι αρχές θα προχωρούν σε δέσμευση τραπεζικών καταθέσεων.

Επίσης, κατά τις διασταυρώσεις στις οποίες προχωρά η ΓΓΠΣ. πραγματοποιείται ουσιαστικά το πρώτο βήμα για την εφαρμογή των τεκμηρίων διαβίωσης και πόθεν έσχες, εκ των οποίων το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά έσοδα 400 εκατ. ευρώ το επόμενο έτος.

Τα ευρήματα των διασταυρώσεων στους ελεύθερους επαγγελματίες και τους καλλιτέχνες αναμένεται να ανακοινωθούν από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου εντός των προσεχών ημερών.

Στο υπουργείο θέλουν να αποκαλύψουν τις πισίνες με καμουφλάζ και έτσι άμεσα πρόκειται να αρχίσουν αεροφωτογραφήσεις. Ήδη η εφορία ετοιμάζει πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις σε κατοίκους της Εκάλης αφού μέσω των δορυφορικών φωτογραφιών του γνωστού site Google Maps, εντοπίστηκαν 500 πισίνες. Από του πολεοδομικούς φακέλους προκύπτει ότι μόνο 170 από αυτές είναι νόμιμες, ενώ οι υπόλοιπες 330 είναι παράνομες.

"Ράμπο" κατά της φοροδιαφυγής

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Το Βήμα", το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δημιουργεί εξειδικευμένο Σώμα "Ράμπο", το οποίο θα έχει ως αποστολή την πάταξη μεγάλων υποθέσεων φοροδιαφυγής, όπως των σκανδαλωδών προμηθειών στα νοσοκομεία. Η νέα υπηρεσία θα συνεργάζεται με τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και θα κινείται συντονισμένα κατά τα πρότυπα της Αντιτρομοκρατικής.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 100 εξειδικευμένων ατόμων με διάφορες ειδικότητες- ώστε να καλυφθούν διάφορες πλευρές του οικονομικού εγκλήματος- έχει ήδη ολοκληρωθεί. Επικεφαλής της νέας υπηρεσίας εκτός απροόπτου θα είναι ο εισαγγελέας Β. Φλωρίδης, ο οποίος έχει ασχοληθεί με το οικονομικό έγκλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: