Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

ΚΑΡΕ- ΚΑΡΕ Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ- ΕΚΤΕΝΕΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ


Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 29χρονου για το φονικό στη ληστεία της Πάρου


Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 29χρονου για το φονικό στη ληστεία της Πάρου
Δίνονται στη δημοσιότητα, ύστερα από σχετική εισαγγελική διάταξη, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του 29χρονου, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στη Νάουσα της Πάρου και το θανάσιμο τραυματισμό του 53χρονου, που έγιναν στις 10-08-2012. Πρόκειται για τον Θεοφίλου Αναστάσιο του Κωνσταντίνου και της Ευαγγελίας, ο οποίος γεννήθηκε στις 17-12-1982 στη Θεσσαλονίκη.


Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος



Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών
 της Αθήνας σε βάρος του 29χρονου, ο οποίος φέρεται ότι συμμετείχε στη ληστεία τράπεζας και στη δολοφονία του 53χρονου οδηγού ταξί στη Νάουσα της Πάρου.
Ο 29χρονος οδηγήθηκε το μεσημέρι υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και συνοδεία ανδρών της Αντιτρομοκρατικής ενώπιον του Εισαγγελέα ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία από κοινού, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και κλοπές.


ΤΟ DNA

Όπως ανακοινώθηκε, έχει προκύψει ταυτοποίηση του DNA του δράστη με εκείνο του 29χρονου, ο οποίος φέρεται να συνδέεται με ένοπλες οργανώσεις αντιεξουσιαστών.

Τα στοιχεία που ευνόησαν το έργο των διωκτικών αρχών ήταν αφενός το καπέλο τύπου τζόκει που έπεσε από το δράστη του εγκλήματος στο χώρο έξω από την τράπεζα, όσο και το καρτοκινητό τηλέφωνο που επίσης εντοπίστηκε στο σημείο.

Θαυμαστής του Πάσσαρη!
Το ψυχογράφημα του 29χρονου που συνελήφθη για την αιματηρή ληστεία της Πάρου αποκαλύπτεται μέσα από το προσωπικό blog που διατηρούσε.
Δηλώνει θαυμαστής του Πάσσαρη ενώ υποστηρίζει ότι από παιδί παρακολουθούσε το αστυνομικό ρεπορτάζ:
«Από παιδί παρακολουθούσα το αστυνομικό ρεπορτάζ. Τρόμαζα με τον Δημητροκάλη, γελούσα με τον Σεχίδη, εκστασιαζόμουν με την 17Ν.
Ενηλικιώθηκα με την θορυβώδη απόδραση Πάσαρη. Αργότερα έπιασα δουλειά σε ένα καφέ. Έτσι ξεκίνησαν όλα. Έτσι μυήθηκα στο Έγκλημα. Το αφεντικό χτυπούσε αποδείξεις ακόμα και για το τρίτο ποτό τού κάθε πελάτη.
Το αντίθετο έλεγε είναι κλοπή! Το αφεντικό δεν μου κολλούσε ένσημα γιατί δεν έβγαινε. Το αφεντικό δεν ένοιωθε κλέφτης ούτε με τα ίδια του τα κριτήρια. Βρήκα πιο ελκυστική, την λιγότερο υποκριτική, ηθική του Πάσσαρη. Ήμουνα νέος.» έγραφε μεταξύ άλλων στο κείμενο υπό τον τίτλο «Καθημερινή ιστορία παραβατικής τρέλας» με ημερομηνία 20 Ιουλίου 2012.


Πως έφτασε η ΕΛ.ΑΣ. στη σύλληψη
Ο 29χρονος, μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης, απόφοιτος της Θεολογικής, είχε εξαφανιστεί από την πόλη από τις αρχές Αυγούστου και σύμφωνα με την αστυνομία, μετά τη ληστεία, ήρθε στις 14 του μηνός την Αθήνα και έμενε σε ξενοδοχείο στον Κεραμεικό. 

Απο τους αξιωματικούς της αντιτρομοκρατικής θεωρείται βασικό στέλχος της οργάνωσης, αρχικά σε υποστηρικτικό και περιφερειακό επίπεδο. Μετά τις συλλήψεις δεκάδων μελών της οργάνωσης εκτιμάται οτι επιχείρησε να αναλάβει πρωταγωνιστικό και αρχηγικό ρόλο σε αυτή.

Στο παρελθόν είχε εντοπιστεί τρεις φορές από την αντιτρομοκρατική. Αρχικά τον είχαν εντοπίσει στο Αγρίνιο να κάνει αντι-παρακολούθηση σε μετακινήσεις πρωταγωνιστικού μέλους της οργάνωσης. Αργότερα να συναντιέται με άλλο μέλος της των Πυρήνων σε γιάφκα της οργάνωσης στην οδό Πλάτωνος στην Καλλιθέα και την τρίτη σε συναντήσεις του με άλλα μέλη της οργάνωσης, στα Εξάρχεια.

Ένα απο τα βασικά του λάθη ήταν οι επαφές που είχε με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που βρίσκονταν υπο παρακολούθηση απο την αντιτρομοκρατική.

Αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής εκτιμούν οτι κάποιοι απο τους συνεργούς του στη ληστεία είναι απο τα μέλη της οργάνωσης που αναζητούνται και μάλιστα ενδεχομένως να είναι κάποιοι απο αυτούς που διέφυγαν μετά τη συμπλοκή της Πεύκης τον Μάιο του 2011 κατα την οποία είχαν τραυματιστεί δυο αστυνομικοί κι ένας απο τους δράστες.

Το κινητό και το καπέλο
Η σύλληψη του άντρα έγινε ύστερα από συνδυασμό φωτογραφικού υλικού που καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας της τράπεζας κατά τη διάρκεια της ληστείας, ορισμένων στοιχείων που βρέθηκαν στο κινητό τηλέφωνο και ανάλυσης γενετικού υλικού με αποτέλεσμα η Αντιτρομοκρατική να καταλήξει στον εντοπισμό και τη σύλληψη του.
Η ένοπλη ληστεία που σχεδιάστηκε από τους δράστες στο υποκατάστημα τράπεζας στην Πάρο επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για ενέργεια της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»για τη διασφάλιση χρημάτων προκειμένου να συνεχίσουν την τρομοκρατική τους δράση.
Πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο ότι είναι πολύ κοντά στο να συλλάβουν και τους υπόλοιπους δράστες.


Σχετικές φωτογραφίες:



Read more...

Σε πύρινο κλοιό η Ελλάδα – μάχη με τις φλόγες σε τουλάχιστον οκτώ μέτωπα...



Πολυμέτωπη μάχη με τις φλόγες δίνουν για μία ακόμη μέρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς, πέραν της μεγάλης φωτιάς στη Χίο, τουλάχιστον επτά ακόμη πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη σε διάφορα σημεία της Ελλάδας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται δασική πυρκαγιά στην περιοχή Μονόπετρο της Μαγνησίας. Επί... τόπου επιχειρούν 20 πυροσβέστες με εννέα οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 16 ατόμων, συνεπικουρούμενοι από δύο αεροπλάνα.

Παράλληλα, μαίνονται δύο δασικές πυρκαγιές στις περιοχές Εξω Χώρα και Ορθονιές στη Ζάκυνθο. Στην περιοχή βρίσκονται 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν δύο αεροπλάνα.

Επιπλέον, πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Κοχύλου Άνδρου. Επί τόπου επιχειρούν έξι πυροσβέστες με τρία οχήματα και τρία αεροσκάφη.

Εν τω μεταξύ, πύρινο μέτωπο μαίνεται σε δασική έκταση στην περιοχή Φανερωμένη στη Σαλαμίνα. Στην περιοχή δρουν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, βοηθούμενοι από δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Συνάμα, πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση εξελίσσεται στην περιοχή Δρύαλος του νομού Λακωνίας. Επί τόπου επιχειρούν 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και τέσσερα αεροσκάφη. Μέτωπο υπάρχει και στο Σκουτάρι Γυθείου.

Τέλος, ανεξέλεγκτη παραμένει φωτιά που καιει χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Γαλίφα του Ηρακλείου Κρήτης. Στην περιοχή επιχειρούν 16 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και επταμελές πεζοπόρο τμήμα, συνεπικουρούμενοι από ένα ελικόπτερο...


Read more...

ΧΙΟΣ: Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ο πύρινος εφιάλτης...



http://www.alithia.gr/
Δύσκολη μέρα και η σημερινή για τη Χίο. Η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις 2.25 το πρωί του Σαββάτου, παρά την αρχική ύφεση που παρουσίασε στα περισσότερα μέτωπά της το πρωί της Κυριακής, αναζωπυρώθηκε και πάλι σε πολλά μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Ένα μεγάλο κατευθυνόταν προς... 
τους Ολύμπους, άλλο έκαιγε τον κάμπο του Πυργίου, ένα τρίτο απειλούσε τα Αρμόλια που βρίσκονται σε πυροσβεστικό κλοιό για να μην καούν και ένα πολλών χιλιομέτρων είναι στις περιοχές του Αναβάτου, των Αυγωνύμων και της Ελίντας, όπου καίεται ένα πανέμορφο πευκοδάσος της κεντρικής Χίου, ενώ σε κίνδυνο βρίσκονται και πάλι Ελάτα, Αρμόλια, Αγ. Γιώργης Συκούσης.
Η τοπική δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχει ενισχυθεί με άνδρες και οχήματα από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα, τη Μυτιλήνη. Σήμερα το πρωί στο λιμάνι των Μεστών έφτασε το αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού «Σάμος», φέρνοντας 50 άνδρες και 13 οχήματα.
Συνολικά επιχειρούν από χθες
· 120 Πυροσβέστες με 50 οχήματα
· 110 Άτομα πεζοπόρο της ΠΥ
· 1 Πυροσβεστικό του Στρατού
· 75 Στρατιώτες (πεζοπόρο)
· 60 Οργανωμένοι εθελοντές
· 12 Υδροφόρες (ΟΤΑ και ιδιωτών)
· 2 Ερπυστριοφόρα - ισοπεδωτές του Στρατού
· Τρακτέρ και σκαπτικά ιδιωτών
Ακόμη από το Στρατό διατέθηκε ένα C-130 για τη μεταφορά προσωπικού μεταξύ των οποίων και 54 άτομα της ομάδας ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ
Πρόβλημα υδροδότησης υπήρχε στα οχήματα που επιχειρούσαν στα Αυγώνυμα, κάτι που προσπαθούσε να λύσει η πυροσβεστική υπηρεσία με υδροφόρες ιδιωτικές και του δήμου.
Τα εναέρια μέσα:
· 5 πυροσβεστικά ελικόπτερα
· 2 ελικόπτερα Σινούκ του Στρατού με κάδο
· 9 πυροσβεστικά αεροσκάφη
που ήρθαν σήμερα, σε πολλές περιπτώσεις ήταν ανήμπορα λόγω των ισχυρών ανέμων που ενισχύθηκαν κι άλλο μετά το μεσημέρι.

Κ. Μουσουρούλης: «Αυτή τη στιγμή κρινόμαστε όλοι»

Το μεσημέρι, ο υπουργός Ε.Ν. και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης, που βρίσκεται εδώ και δύο ημέρες στο νησί μας παίρνοντας μέρος σε όλες τις συσκέψεις που έγιναν, παρότι δεν έκανε καμία δήλωση σε ραδιοτηλεοπτικά μέσα, αν και ήταν καθοριστική η συμβολή του στην έλευση τόσων δυνάμεων πυρόσβεσης στη Χίο, διένειμε την εξής γραπτή δήλωση:
«Εδώ και δύο ημέρες είμαστε μάρτυρες μίας τεράστιας οικολογικής, οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής που προκαλεί οδύνη και θλίψη σε όλους.
Από την πρώτη στιγμή η Πολιτεία παλεύει με όσες δυνάμεις διαθέτει: οχήματα, πυροσβέστες, πεζοπόρα τμήματα, οργανωμένοι εθελοντές και δυνάμεις του στρατού μπήκαν στη μάχη.
Θέλω να συγχαρώ τους πυροσβέστες μας που μάχονται με αυτοθυσία καθώς και τις ένοπλες δυνάμεις που δίνουν το παρών στα μέτωπα, παρά τις μεγάλες αντιξοότητες που δημιουργούν οι καιρικές συνθήκες.
Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Παναγιωτόπουλο, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια και το Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκο για την άμεση ανταπόκρισή τους και την αποστολή όλων των διαθέσιμων μέσων για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στη Χίο.
Το επόμενο βήμα, μετά την κατάσβεση, είναι να ανακουφίσουμε τους ανθρώπους που έχουν πληγεί και να αποκαταστήσουμε το περιβάλλον.

Και κάτι τελευταίο: Αυτή τη στιγμή κρινόμαστε όλοι. Όσοι κάνουν μικροπολιτική πάνω στις στάχτες κρίνονται και αυτοί.» ...


Read more...

ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ, ΕΦΑΠΑΞ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΩΡΩΝ


Περικοπές 4,5 δισ. ευρώ σε συντάξεις και επιδόματα


Περικοπές 4,5 δισ. ευρώ σε συντάξεις και επιδόματα
Στην αφαίρεση 4,5 δισ. ευρώ από συντάξεις, εφάπαξ που δεν έχουν ακόμη καταβληθεί από το Δημόσιο και τα Ταμεία και κυρίως τα επιδόματα πρόνοιας οδηγεί το πακέτο των μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ που θα εφαρμοστεί τη διετία 2013-2014 προκειμένου η χώρα να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα (δηλαδή, τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού να υπερκαλύπτουν τα έξοδα χωρίς να υπολογίζονται οι τόκοι του χρέους).Μετά τη χρεοκοπία του Δημοσίου και τη βαθιά παρατεταμένη ύφεση που στερεί πόρους από τα ασφαλιστικά ταμεία έρχονται νέες περικοπές για όλους τους συνταξιούχους που εισπράττουν σύνταξη άνω των 700 ευρώ τον μήνα και όλους τους ασφαλισμένους που περιμένουν να βγουν στη σύνταξη, καθώς ο κοινωνικός προϋπολογισμός προσαρμόζεται κι αυτός στα νέα δεδομένα που ακυρώνουν πολλά «κεκτημένα» των προηγούμενων δεκαετιών.
 
Οι μεγαλύτερες όμως περικοπές έρχονται για όλους όσοι εισπράττουν από το Δημόσιο ή τα Ταμεία επιδόματα, από το ΕΚΑΣ ως τα πολλαπλά βοηθήματα για το τρίτο, τέταρτο ή περισσότερα παιδιά, τα οποία καταβάλλονται από τον ΟΓΑ χωρίς οι ως σήμερα δικαιούχοι να έχουν πληρώσει εισφορές.
 
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έχει συγκεντρώσει τις προτάσεις περικοπής των δαπανών (πρόκειται για μέτρα μόνιμου χαρακτήρα που αλλάζουν τον ασφαλιστικό χάρτη) όλων των υπουργείων προκειμένου να καταρτίσει το νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που ξεκινά το 2013 και θα ολοκληρωθεί το 2016.
 
Το πακέτο των μέτρων θα το παραδώσει στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος με τη σειρά του θα συγκαλέσει το συμβούλιο των αρχηγών, οι οποίοι έχουν πάρει ήδη την πρώτη γεύση των επώδυνων αποφάσεων που θα κληθούν να συνυπογράψουν και να ψηφίσουν στη Βουλή.
 
Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης παρέδωσε παραμονή Δεκαπενταύγουστου τις τελικές προτάσεις του με εναλλακτικά σενάρια αύξησης ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και δραστικών περικοπών στο ασφαλιστικό σύστημα, όπως οι πρόωρες συντάξεις και τα συνταξιοδοτικά επιδόματα στις ανύπανδρες θυγατέρες δημοσίων υπαλλήλων και στρατιωτικών, αλλά κυρίως περικοπών των δαπανών πρόνοιας.
 
Μοναδικό κριτήριο είναι να τηρηθεί η αρχή της ανταποδοτικότητας για τους ασφαλισμένους που έχουν καταβάλει εισφορές. Διαφορετικά οι αποφάσεις θα προσληφθούν και θα καταπέσουν στη Δικαιοσύνη, αφού παραβαίνουν βασικές αρχές και κανόνες της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
 
Αλλωστε, όπως εκτιμούν κυβερνητικά στελέχη, μεταξύ των κατηγοριών που πλήττονται είναι οι νομικοί και οι δικαστικοί.

Στο τραπέζι η πλήρης κατάργηση των δώρων
Στο «τραπέζι» είναι η κατάργηση των δώρων των δημοσίων υπαλλήλων.
Πρόκειται για ένα μέτρο από το οποίο μπορεί να προκύψει μεγάλο δημοσιονομικό όφελος, όπως σημειώνουν στο οικονομικό επιτελείο, η υιοθέτηση του οποίου όμως είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει ισχυρές αντιδράσεις.
Πάντως επειδή, σύμφωνα και με τις συστάσεις της τρόικας, πρέπει να μειωθεί εκ νέου σημαντικά η μισθολογική δαπάνη στο Δημόσιο, θεωρείται εξαιρετικά πιθανό ότι η ρύθμιση που θα βάζει τέλος στα δώρα θα συμπεριληφθεί στο πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ.
Να υπενθυμίσουμε πως μετά τις περικοπές των δώρων το 2010 όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι λαμβάνουν 500 ευρώ τα Χριστούγεννα, 250 ευρώ το Πάσχα και 250 ευρώ επίδομα αδείας. Δηλαδή 1.000 ευρώ μεικτά τον χρόνο.
Η κατάργηση των επιδομάτων αυτών μπορεί να αποφέρει εξοικονόμηση της τάξης των 700 εκατ. ευρώ τον χρόνο.
Πρόκειται όμως για ένα «οριζόντιο» μέτρο, με το σκεπτικό ότι αφενός αφορά όλους τους υπαλλήλους και αφετέρου δεν προβλέπεται κλιμάκωση κατά την εφαρμογή του.
Με την υλοποίηση του μέτρου, 1.000 ευρώ τον χρόνο θα χάσει ένας υπάλληλος με μηνιαίες αποδοχές 900 ευρώ και το ίδιο ποσό θα απολέσει και ένας υπάλληλος με αποδοχές 1.600 ευρώ τον μήνα.
Στο οικονομικό επιτελείο εκτιμούν πως είναι μονόδρομος ο περιορισμός της μισθολογικής δαπάνης, μιλούν για «ήπια μείωση» και προσθέτουν ότι τα περιθώρια παρεμβάσεων στον βασικό μισθό είναι εξαιρετικά περιορισμένα μετά και την υιοθέτηση του ενιαίου μισθολογίου.
Πάντως, μέχρι τελευταία στιγμή αναζητείται η φόρμουλα για τις παρεμβάσεις στις αποδοχές, με δεδομένο ότι τα τελευταία δύο χρόνια μετρούν απώλειες που κυμαίνονται μεταξύ 30% και 48%.

Και νέα μείωση στο εφάπαξ
Μαχαίρι θα μπει στο εφάπαξ σε 23 Ταμεία πρόνοιας που χορηγούν υψηλότερο βοήθημα σε σχέση με τις εισφορές που έχουν εισπράξει από τους ασφαλισμένους. Επιπλέον προωθείται ρύθμιση για την επιβολή ειδικής εισφοράς στις συντάξεις σε όσες περιπτώσεις οι ασφαλισμένοι πήραν υψηλότερο βοήθημα.
«Μοντέλο» για τις αλλαγές θα αποτελέσει το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, όπου έχει ήδη αποφασιστεί η περικοπή κατά 22,67% του βοηθήματος. Πρόκειται για τη δεύτερη μείωση, καθώς πέρσι τον Νοέμβριο το εφάπαξ στον δημόσιο τομέα είχε μειωθεί κατά 20%.
Οσον αφορά στην ειδική εισφορά στις συντάξεις πληροφορίες αναφέρουν πως θα κυμαίνεται από 1% έως 2% και τα χρήματα θα πηγαίνουν για τη στήριξη του Ταμείου Πρόνοιας. Αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι το αν η εισφορά θα επιβληθεί σε όσους βγήκαν στη σύνταξη τα τελευταία έτη (π.χ. μετά το 2009) ή θα αφορά και παλαιότερους συνταξιούχους.
Περικοπές στο εφάπαξ θα υπάρξουν και σε άλλα 22 Ταμεία πρόνοιας τα οποία χορηγούν έως και 83% υψηλότερο βοήθημα σε σχέση με τις εισφορές που έχουν καταβληθεί. Μεταξύ άλλων πρόκειται για τα Ταμεία των ξενοδοχοϋπαλλήλων, των εργοληπτών, των υπαλλήλων του ΙΚΑ, των κληρικών, των υπαλλήλων των φαρμακευτικών εργασιών και των δημοτικών υπαλλήλων.
Σημειώνεται πως η σύνδεση εισφορών και παροχών αναμένεται να επεκταθεί και στα μερίσματα που καταβάλλονται σε ασφαλισμένους.
  • Στα 65 αλλά με 20ετία
Η σύνταξη στα 65 με 20 έτη ασφάλισης αντί 15 θα λειτουργήσει αντισταθμιστικά, ώστε να αποφευχθεί γενικότερη αύξηση του ορίου στα 66 ή 67 έτη 

Read more...

Οριστικοποιείται το «πακέτο» των 11,5 δισ. ευρώ του μεσοπρόθεσμου

Κλείνει ο φάκελος των μέτρων


Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Οι τελευταίες λεπτομέρειες για το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ αναμένεται να οριστικοποιηθούν στη διάρκεια νέας σύσκεψης του οικονομικού επιτελείου τη Δευτέρα, προκειμένου ο φάκελος με τα μέτρα να παραδοθεί την Τρίτη ή την Τετάρτη στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. 
Η πλειονότητα των μέτρων έχουν «κλειδώσει» μετά τις αλλεπάλληλες συσκέψεις στο υπουργείο Οικονομικών. Μετά την τελευταία πολύωρη συνάντηση, αργά το βράδυ της Παρασκευής, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου οικονομικών δήλωνε ότι «έχουν ήδη βρεθεί μέτρα 10,8 δισ. ευρώ».
Τα μέτρα αναμένονται ιδιαίτερα σκληρά, καθώς, το μέγεθος της προσαρμογής είναι τέτοιο ώστε, όπως έλεγαν στελέχη του οικονομικού επιτελείου, «δεν μπορεί να γίνει ανώδυνα». Το μεγαλύτερο βάρος των περικοπών θα κληθούν κατά τα φαινόμενα να σηκώσουν οι συνταξιούχοι, οι υπάλληλοι του δημόσιου τομέα και όσοι λαμβάνουν προνοιακά επιδόματα.
 
Κύριο μέλημα της κυβέρνησης, όπως δηλώνει στο Βήμα της Κυριακής, ο Γιάννης Στουρνάρας, είναι η παραμονή στην Ευρωζώνη, η οποία κρίνεται ουσιαστικά από τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ. «Εμείς πρέπει να μείνουμε ζωντανοί, να κρατηθούμε κάτω από την ομπρέλα του ευρώ, γιατί μόνο αυτή η επιλογή μπορεί να μας προστατεύσει από φτώχεια που δεν έχουμε ζήσει», αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών.
Ο φάκελος που θα παραδοθεί στον πρωθυπουργό την Τρίτη αναμένεται να περιλαμβάνει και εναλλακτικές προτάσεις, προκειμένου να τεθούν υπόψη των κυβερνητικών εταίρων. Ωστόσο, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί δεν θα προχωρήσουν σε σύσκεψη πριν από την έλευση του προέδρου του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ την ερχόμενη Τετάρτη στην Αθήνα.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης αναμένεται να έχουν συνομιλία με τον πρωθυπουργό πριν από την αναχώρησή του για το Βερολίνο και το Παρίσι, όπου ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί, αντιστοίχως, με την Ανγκελα Μέρκελ την ερχόμενη Παρασκευή και με τον Φρανσουά Ολάντ το προσεχές Σάββατο.
Το πακέτο των μέτρων θα είναι το βασικό «όπλο» στα χέρια του Αντώνη Σαμαρά, εν όψει των κρίσιμων αυτών συναντήσεων, κατά τις οποίες ο πρωθυπουργός αναμένεται τουλάχιστον να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις του Βερολίνου και των Παρισίων για το ζήτημα της επιμήκυνσης κατά δύο χρόνια του προγράμματος προσαρμογής.
Ο σχεδιασμός του Μεγάρου Μαξίμου φέρεται να το επίσημο αίτημα για επιμήκυνση να τεθεί στην Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου, αφού πρώτα η ελληνική κυβέρνηση έχει πάρει τα μέτρα και έχει δώσει δείγματα γραφής. «Οι αποφάσεις δεν θα ληφθούν επί γερμανικού εδάφους, αλλά επί ευρωπαϊκού» έλεγε χαρακτηριστικά στο Βήμα της Κυριακής στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού.
Η τελική μορφή του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ πρέπει να έχει την «σφραγίδα» της τρόικας. Τα τεχνικά κλιμάκια είναι προγραμματισμένα να επιστρέψουν στην Αθήνα στις 27 Αυγούστου και οι επικεφαλής λίγο αργότερα, στις 3 Σεπτεμβρίου. Οι διαπραγματεύσεις πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τη συνεδρίαση των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών, στα μέσα Σεπτεμβρίου.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Κλέβουν εν ψυχρώ τους Ελληνες τουρίστες...



Εντείνονται οι έλεγχοι του υπουργείου Ανάπτυξης, αλλά και των αντίστοιχων διευθύνσεων των Περιφερειακών Ενοτήτων σε κυλικεία πλοίων, αεροδρομίων, σιδηροδρομικών σταθμών, αρχαιολογικών χώρων κ.λπ., όπου επιτήδειοι πωλούν τους καφέδες, τα τοστ και τα... 
εμφιαλωμένα νερά με «καπέλα» έως και 150%.
Η αυξημένη κίνηση στους προαναφερόμενους χώρους λόγω των θερινών διακοπών ανοίγει την... όρεξη μερίδας επιχειρηματιών, οι οποίοι με διάφορα κόλπα επιδιώκουν να κερδοσκοπήσουν.
Οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι έχουν οριστεί ανώτατες τιμές σε τοστ και σάντουιτς με τυρί και ζαμπόν-τυρί, καφέδες, νερά και άλλα ροφήματα που πωλούνται από ολιγοπωλιακές αγορές (κυλικεία, καντίνες, καφέ πλοίων, αεροδρομίων, σταθμών λεωφορείων και τρένων, καθώς και αρχαιολογικών χώρων).
Σε ό,τι αφορά τα πλοία, εμπίπτουν στις υποχρεώσεις της αγορανομικής διάταξης οχηματαγωγά ή μη, που εκτελούν αποκλειστικά και μόνο πλόες εσωτερικών γραμμών. Και σε όσα υπάρχουν δύο θέσεις επιβατών «Διακεκριμένη» και «Οικονομική» ισχύουν οι προαναφερόμενες ανώτατες τιμές.
Επιτήδειοι προκειμένου να αποφύγουν την εφαρμογή της αγορανομικής διάταξης εφαρμόζουν τα ακόλουθα κόλπα:
Σύμφωνα με την αγορανομική, οι μονοί καφέδες, πλην του εσπρέσο, πρέπει να πωλούνται μέχρι 1,60 ευρώ. Οι καταναλωτές το αγνοούν και οι επιχειρηματίες τούς διαθέτουν καφέδες σε μεσαίες οι μεγαλύτερες συσκευασίες ανεβάζοντας τις τιμές στα 2,50 ή ακόμη και στα 3 ευρώ, ήτοι 88% πάνω. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό που συμβαίνει στα πλοία της γραμμής Ζακύνθου και Κεφαλονιάς. Αρκετοί Πατρινοί πλήρωσαν... πανάκριβα τον καφέ τους. Στο μεταξύ κάποιοι «βαπτίζουν» τον καφέ διαφορετικά. Π.χ. «μικρός καπουτσίνο» ή «μεγάλος καπουτσίνο» για να μπορούν να ανεβάζουν τις τιμές χωρίς πρόβλημα.
Τα τοστ με τυρί κανονικά θα πρέπει να έχουν ανώτατη τιμή 1,60 ευρώ, με ζαμπόν-τυρί 1,80 ευρώ. Τα σάντουιτς με τυρί έχουν ανώτατη τιμή 1,50 ευρώ, με ζαμπόν-τυρί 1,70 ευρώ. Πολλοί επιχειρηματίες φροντίζουν να έχουν λίγες ποσότητες ή τα είδη αυτά να τα κρύβουν από τις προθήκες διαθέτοντας για παράδειγμα σάντουιτς με ζαμπόν-τυρί, μαρούλι και μαγιονέζα στην τιμή των 4 ευρώ. Ετσι ο καταναλωτής το αγοράζει με... καπέλο 150%. Όπως στην απόδειξη που βλέπετε. Σάντουιτς (και όχι τοστ) στο πλοίο της γραμμής Ζακύνθου - Πάτρας με κόστος... 3.30!
Αλλη μία πρακτική που ακολουθούν επιχειρηματίες είναι να μην αναρτούν τιμοκαταλόγους. Ετσι οι επιβάτες δεν γνωρίζουν τις τιμές και αγοράζουν πανάκριβα τα είδη αυτά.
Παρόμοιο κόλπο είναι και αυτό της μη αναγραφής της υποχρέωσης περί διάθεσης των συγκεκριμένων ειδών με ανώτατες τιμές πώλησης. Το αποτέλεσμα είναι οι καταναλωτές να μην ξέρουν ότι έχουν δικαίωμα να ζητήσουν τα προϊόντα αυτά.
Σε αεροδρόμια ή σε πλοία επίσης έχει διαπιστωθεί ότι κρύβουν τα εμφιαλωμένα νερά των 500 ml και πωλούν μόνο τα νεράκια των 750 ml, καθώς οι τελευταίες συσκευασίες έχουν ανώτατη τιμή τα 0,75 ευρώ. Οι πρώτες πωλούνται με τιμή 0,50 ευρώ.
«Απαγορευτικό» το ψάρι
Σε πολλά εστιατόρια - παραλιακές ψαροταβέρνες, τουριστικών περιοχών (ακόμη και στην Δυτική Πελοπόννησο) το ψάρι όχι απλά είναι είδος πολυτελείας, αλλά... απλησίαστο! Οι τιμές του είναι «απαγορευτικές» για τον μέσο Ελληνα καταναλωτή που διαπιστώνει πως... ούτε μία μερίδα καλαμαράκια δεν μπορεί πλέον να φάει! Οσο για τον λογαριασμό; Με διάφορα «τρικ» (κουβέρ, ψωμιά, «καπέλα» στα αναψυκτικά) μεγαλώνει και στο τέλος ο πελάτης... μένει με το στόμα ανοιχτό!
Η βενζίνη ξεπέρασε στην Πάτρα το 1,8 ευρώ
Οι νέες αυξήσεις-φωτιά στα καύσιμα, κυριολεκτικά γονατίζουν τους καταναλωτές, οι οποίοι δηλώνουν πως για πρώτη φορά αναγκάζονται να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, ακόμα και τώρα, στην περίοδο των καλοκαιρινών τους διακοπών. Σε ένα πρατήριο στην Πάτρα η τιμή της βενζίνης ξεπέρασε τα 1,8 ευρώ το λίτρο, σε ένα άλλο πωλείται προς 1,799 και στα περισσότερα πάνω από 1,750 ευρώ το λίτρο. Οσο για την super αμόλυβδη; Στα περισσότερα πωλείται πάνω από 2 ευρώ το λίτρο. Σε πρατήριο της εθνικής οδού η τιμή της αμόλυβδης ξεπέρασε και το 1,9 ευρώ, ενώ στα νησιά (από τα οποία επέστρεψαν ή τώρα βρίσκονται αρκετοί Πατρινοί) η αμόλυβδη «αγγίζει» τα 2 ευρώ ανά λίτρο.
Νέες ανατιμήσεις στα ράφια
Ανατιμήσεις ώς 18% πέρασαν στα ράφια τον τελευταίο χρόνο βιομηχανίες και σουπερμάρκετ παρά την πρωτοφανή κρίση και τη μείωση των εισοδημάτων των ελληνικών νοικοκυριών. Πρόκειται για μεγάλες αυξήσεις τιμών σε βασικά αγαθά με τις οποίες οι βιομήχανοι και οι λιανέμποροι μεταφέρουν στους καταναλωτές τις αυξήσεις στο κόστος τους από τη φορολογία, την άνοδο των τιμών των πρώτων υλών και την αύξηση του κόστους του χρήματος λόγω της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας. Σε μια περίοδο μάλιστα όπου η πτώση της κατανάλωσης αποτελεί το κυρίαρχο στοιχείο στην αγορά, οι ανατιμήσεις αναμένεται να επιδεινώσουν την κατάσταση αυτή, η οποία τελικά στρέφεται και κατά των ίδιων των επιχειρήσεων που ισχυρίζονται ότι δεν ήταν σε θέση να απορροφήσουν το επιπλέον κόστος. Το μεγάλο ζήτημα όμως είναι ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών, από τον Σεπτέμβριο θα υπάρξουν και νέες αυξήσεις στα ράφια. Η Ελλάδα είναι μία από τις πιο ακριβές χώρες στα είδη πρώτης ανάγκης και διατροφής, ακόμη και από αυτές της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις οποίες ο βασικός μισθός είναι υπερδιπλάσιος από αυτόν στη χώρα μας...
newsmessinia.blogspot


Read more...

Ανακαλύφθηκε θρακική πόλη 2.500 ετών


Ανακαλύφθηκε θρακική πόλη 2.500 ετών
Θρακική πόλη, ηλικίας 2.500 ετών, ανακάλυψαν Βούλγαροι αρχαιολόγοι στη νότια ακτή της Μαύρης Θάλασσας, περίπου 70 χλμ. νοτιανατολικά της πόλης Μπουργκάς. Οι πρώτες ανασκαφές διενεργούνται στο Τσάρεβο με επικεφαλής της ανασκαφικής ομάδας τον Μίλεν Νικολόβ, αρχαιολόγο του Περιφερειακού Ιστορικού Μουσείου του Μπουργκάς. 

Ο οικισμός βρίσκεται πολύ κοντά στην εκκλησία «Uspenie Bogorodichno», η οποία είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου! Το Τσάρεβο, τον 12ο αιώνα ονομαζόταν Βασιλικό και τα περίχωρά του έχουν πολύ αρχαιότερη ιστορία από ό,τι πιστευόταν μέχρι σήμερα.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκαν κατάλοιπα, που δείχνουν ότι από τον 4ο- 5ο αιώνα π.Χ. οι Θράκες είχαν ιδρύσει μια πόλη, που είχε διάρκεια έως τον 1ο αιώνα μ.Χ. Τα ευρήματα περιλαμβάνουν κτερίσματα, μια λάμπα με τέσσερα φιτίλια και αριθμό αγγείων.

Read more...

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του 30χρονου για τα γεγονότα της Πάρου

Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα


O 30χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, συνοδεία ανδρών της Αντιτρομοκρατικής, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο
O 30χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, συνοδεία ανδρών της Αντιτρομοκρατικής, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο   (Φωτογραφία:  Icon )


Αθήνα
Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος του 30χρονου αντιεξουσιαστή που κατηγορείται για συμμετοχή στη δολοφονία του 53χρονου οδηγού ταξί Δημήτρη Μίχα, στη Νάουσα της Πάρου, και τη ληστεία που έγινε σε υποκατάστημα τράπεζας, στο ίδιο μέρος.

Φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και συνοδεία ανδρών της Αντιτρομοκρατικής ο 30χρονος προσήλθε το μεσημέρι της Κυριακής στον εισαγγελέα ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για: Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία από κοινού, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και κλοπές.

Ο 30χρονος συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου στο Μοναστηράκι για την υπόθεση της αιματηρής ληστείας στη Νάουσα της Πάρου.

Ωστόσο -όπως όλα δείχνουν- σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπος και πάλι με τη Δικαιοσύνη καθώς η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία τον συνδέει και με τη «γιάφκα» της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» στην συμβολή των οδών Δασκαλοπούλου και Πραΐδου στο Αγρίνιο, η οποία ανακαλύφθηκε τις 5 Δεκεμβρίου 2010.

Εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί διάταξη για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του κατηγορουμένου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Παραδειγματική τιμωρία στους επίορκους δημοσίους λειτουργούς...



Nα φθάνει μέχρι και στην άμεση δήμευση της περιουσίας του υπόλογου και την αυτόματη αποπομπή του από την υπηρεσία....
Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας διαβιβάστηκαν στην Βουλή από τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Αντώνη Μανητάκη, ο συνολικός αριθμός του προσωπικού που υπηρετεί το Δημόσιο μέχρι και τις 19 Ιουλίου τ.ε. είναι 665,740 άτομα. (Δημόσιοι Υπάλληλοι και... 
λειτουργοί, υπάλληλοι ΝΠΔΔ - ΟΤΑ ά και ΄β βαθμού, ΔΕΚΟ)

Τελικά δηλαδή το νούμερο του συνόλου των ανθρώπων που πληρώνονται από το δημόσιο κορβανά είναι πολύ μικρότερος από αυτόν που περίμεναν ορισμένοι όταν προ έτρεχαν να κατηγορήσουν τους δημοσίους υπαλλήλους για την σημερινή κατάσταση των οικονομικών της Χώρας, δηλώνοντας ότι είναι αυτοί που αφαίμαξαν την οικονομική ευρωστία του άλλοτε ‘’κοινωνικού κράτους’’.

Το νόμισμα όμως έχει δύο όψεις πάντα. Όπως σχεδόν παντού υπάρχουν αυτοί οι οποίοι υπηρετούν με αυξημένο το αίσθημα προσφοράς προς το δημόσιο συμφέρον έτσι υπάρχουν και οι επιτήδειοι που εκμεταλλεύονται καταστάσεις και δυστυχώς εξαιτίας τους δημιουργείται άσχημη εικόνα για το σύνολο. Το γεγονός αυτό όμως εκτός από άδικο μπορεί να αποβεί και επικίνδυνο όταν ένα ολόκληρο σώμα που υπηρετεί το δημόσιο χαρακτηρίζεται αναξιόπιστο και οι χειρισμοί της κεντρικής κρατικής μηχανής δρουν επί του συνόλου.

Αναφερόμενος πριν στα στοιχεία που κατέθεσε ο Υπουργός στο Σώμα της Βουλής επισήμανα τις διαφορετικές κατηγορίες προσωπικού που υπηρετούν. Συνήθως όμως όταν αναφερόμαστε στο Δημόσιο εννοούμε τους Υπαλλήλους του στενού δημοσίου τομέα. Μεγάλο λάθος όμως αφού τα κακώς κείμενα που καταγράφονται στο δημόσιο δεν αφορούν μόνο τις παρυφές της πυραμίδας της δημόσιας διοίκησης αλλά και και την κορυφή της (δημόσιους λειτουργούς αιρετούς και μη). Οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι λειτουργοί θα πρέπει να αξιολογούνται όπως σε όλες τις προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες για την παραγωγικότητα τους και την διαφάνεια των υπηρεσιών που προσφέρουν. Επίσης είναι άκρως αναγκαίο για την αποφυγή γενικεύσεων να τηρηθεί το πόθεν έσχες για όλο το σώμα που υπηρετεί το δημόσιο και η άμεση καταγραφή του περιουσιολόγιου που θα πρέπει να εξελιχθεί σε βάθος χρόνου για όλο το εργατικό δυναμικό και έπειτα επί του συνόλου των πολιτών.

Επίσης είναι αναγκαία η αυστηροποίηση των ποινών για τους επίορκους δημοσίους λειτουργούς αιρετούς και διορισμένους. Δεν μπορεί η κοινωνία η οποία δεινοπαθεί να βλέπει την ατιμωρησία να διαπρέπει. Οι ποινές πρέπει λοιπόν να αξιολογηθούν και να επαναπροσδιορισθούν. Έλεγχος για τους αιρετούς, της πριν και μετά αποκτηθείσας περιουσίας από την ημερομηνία έναρξης της υπηρεσίας τους. Είμαι υπέρ της αυστηροποίησης των ποινών η οποία σε περιπτώσεις οικονομικής επιβάρυνσης του δημοσίου να φθάνει μέχρι και στην άμεση δήμευση της περιουσίας του υπόλογου και την αυτόματη αποπομπή του από την υπηρεσία.

Να παύσουν άρα οι γενικολογίες περί διεφθαρμένου δημόσιου συστήματος, να αξιοποιηθούν καλύτερα οι αδιάφθαρτοι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά και να τιμωρούνται παραδειγματικά οι επιτήδειοι. Μόνο έτσι αυτό που ονομάζουμε δύσκαμπτη κρατική μηχανή θα μπορέσει να λειτουργήσει προς όφελος των Ελλήνων πολιτών. Άλλωστε είναι ολοφάνερο ότι προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται και η σημερινή κυβέρνηση.

Ανδρέας Σ. Μαρίνος
Βουλευτής Ηλείας Ν.Δ.


Read more...

Αυστηρό μήνυμα από το Μαξίμου για τη φοροδιαφυγή με αφορμή τα γεγονότα της Ύδρας

«Η κατάλυση του κράτους δεν θα γίνει ανεκτή»


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Αυστηρό μήνυμα ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος στη φοροδιαφυγή και να «αντιμετωπίσει αποφασιστικά τις αντιδράσεις των όποιων επιτήδειων» έστειλε, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, αναφερόμενος στα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Ύδρα. «Η κατάλυση του κράτους δεν θα γίνει ανεκτή» διεμήνυσε.
«Το τεράστιο πρόβλημα της φοροδιαφυγής μαστίζει την ελληνική οικονομία, ακυρώνοντας κάθε προσπάθεια ανάκαμψης και ελπίδας για το μέλλον όλων. Από όπου κι αν προέρχεται αυτή η φοροδιαφυγή, όποια και αν είναι η πηγή της, θα πρέπει να ελεγχθεί και να παταχθεί άμεσα και παραδειγματικά» είπε ο κ. Κεδίκογλου.
«Τη στιγμή που υπάρχουν πολίτες οι οποίοι υφίστανται τις βαρύτατες συνέπειες της κρίσης και των δράσεων που απαιτούνται για να εξυγιάνει η Ελλάδα την οικονομία της και να ανακτήσει την αξιοπιστία της, θα πρέπει όλοι, όποιοι και αν είναι αυτοί, να αναλάβουν το ηθικό και πρακτικό μερίδιο που τους αναλογεί και να μη στέκονται εμπόδιο στην εφαρμογή των νόμων και στην επιτυχία της χώρας» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και κατέληξε:
«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος σε αυτή την καταστροφική και άδικη συμπεριφορά. Και έχει καθήκον και υποχρέωση να αντιμετωπίσει αποφασιστικά τις αντιδράσεις των όποιων επιτήδειων. Και αυτό θα κάνει. Η κατάλυση του κράτους δεν θα γίνει ανεκτή».
Το όλο περιστατικό ξεκίνησε την Παρασκευή, όταν κλιμάκιο της οικονομικής αστυνομίας συνέλαβε ιδιοκτήτρια ταβέρνας, όταν διαπίστωσε ότι η επιχείρηση δεν εξέδιδε αποδείξεις. Οι ελεγκτές ζήτησαν από την ιδιοκτήτρια της επιχείρησης να τους ακολουθήσει στο τμήμα ώστε να παραπεμφθεί στο αυτόφωρο, όπως προβλέπεται. Ωστόσο, η 60χρονη γυναίκα λιποθύμησε στη διαδρομή και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη ο γιος της και μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα.
Κάτοικοι του νησιού «πολιόρκησαν» το αστυνομικό τμήμα, απαιτώντας να αφεθεί ελεύθερος ο συλληφθείς, ενώ προπηλακίστηκε και το πλήρωμα του ιπτάμενου δελφινιού που θα μετέφερε το κλιμάκιο από το νησί στην Αθήνα.
Σύμφωνα με το Λιμενικό «η μετακίνηση των συλληφθέντων στο πλοίο ακυρώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία, καθότι είχε συγκεντρωθεί πλήθος ατόμων (60 με 80) έξω από το Αστυνομικό Τμήμα, με σκοπό να παρεμποδίσουν τη διαδικασία προσαγωγής».
Μετά τον κατάπλου του πλοίου «FLYING CAT I» στο λιμάνι, «συγκεντρωμένο πλήθος εισήλθε εντός του πλοίου, εξαιτίας «λανθασμένης πληροφόρησης» -όπως αναφέρει το Λιμενικό- για επικείμενη μεταφορά στον Πειραιά με το εν λόγω πλοίο, του συλληφθέντα. Μάλιστα «κάποιοι εξ΄αυτών διαπληκτίστηκαν με τα μέλη του πληρώματος» πριν απομακρυνθούν από τους άνδρες του Λιμενικού.
Το πρωί χρειάστηκε η επέβαση των ΜΑΤ που εστάλησαν από την Αθήνα για να απεγκλωβιστεί το κλιμάκιο. Το μεσημέρι του Σαββάτου ο συλληφθείς νεαρός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πειραιά, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του ασκηθεί ποινική δίωξη καθώς υπεύθυνος του καταστήματος είναι η μητέρα του.
Αναφορά στο γεγονός κάνει το γερμανικό περιοδικό Spiegel, φέρνοντάς το ως παράδειγμα για το μέγεθος της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα.

* «Η νομιμότητα που η κυβέρνηση διακηρύσσει ότι θα επιβάλλει με κάθε τρόπο, απαιτεί απ’ τη λαϊκή οικογένεια, που το εισόδημά της δεν αρκεί ούτε για να καλύψει τις βασικές της ανάγκες, να πληρώσει φόρο 800 και 1.000 ευρώ, να μην έχει πετρέλαιο θέρμανσης ούτε φάρμακα. Απαιτεί από τους μικρούς επιχειρηματίες που φυτοζωούν να κλείσουν, προκειμένου να διευρυνθούν οι προκλητικές φοροαπαλλαγές και τα προνόμια των μεγάλων επιχειρηματιών» σχολίασε το ΚΚΕ.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Καίγεται μια από τις ωραιότερες παραλίες της Χίου. Η Ελίντα…



Δυστυχώς, αυτήν την ώρα καίγεται μια από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού της Χίου, η Ελίντα.
Σ’ αυτήν έφτασε το μέτωπο που κατέβηκε από τα Αυγώνυμα. Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, κάνουν πολύ δύσκολο το έργο των Πυροσβεστικών δυνάμεων.
Τεράστια η...
οικολογική καταστροφή που έχει υποστεί η Χίος.

Τα ξημερώματα η φωτιά πέρασε και έκοψε τον κάμπο των Αυγωνύμων, καθώς και ένα σημαντικό κομμάτι από το δάσος του Αναβάτου.

Η φωτιά από τις πυροσβεστικές δυνάμεις κρατήθηκε μακριά από τα σπίτια, έξω από τα Αυγώνυμα.

ΠΗΓΗ: odysseaschios


Read more...

ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ «ΞΕΦΟΡΤΩΘΟΥΝ» ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ


Πτώση 60% στις τιμές των ακινήτων από το 2007!


Πτώση 60% στις τιμές των ακινήτων από το 2007!
Με μειώσεις τιμών που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν και ξεπερνούν ακόμα και το 60% σε σχέση με το 2007, οι κατασκευαστές και οι ιδιοκτήτες προσπαθούν να «ξεφορτωθούν» τα ακίνητα που τους βαρύνουν, σε μια αγορά η οποία χαρακτηρίζεται από άπνοια αγοραστικού ενδιαφέροντος.Στη διαπίστωση αυτή, όπως αναφέρουν τα Νέα, συνηγορεί και το Ελληνικό Ινστιτούτο Εκτιμητικής, που σημειώνει ότι η πτώση των τιμών των ακινήτων μόνο τον τελευταίο χρόνο έφτασε το 16%, ενώ σε όλη τη διάρκεια του 2011 οιαγοραπωλησίες ακινήτων μειώθηκαν κατά 57,72%, όταν η αντίστοιχη μείωση το 2010 ήταν της τάξης του 22,69%.

Φέτος, με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012 οι τιμές κατοικιών υποχώρησαν συνολικά κατά 9,3%, ενώ για τα νεόδμητα ακίνητα έως 5 ετών η υποχώρηση ήταν της τάξης του 10,3% και για τα παλαιά ακίνητα 8,6%.

Στην Αττική η υποχώρηση των τιμών στο πρώτο τρίμηνο του 2012 έφτασε το 11,7%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011.  

Read more...

Σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες στη Χίο, μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά

Πύρινος εφιάλτης


Πολίτες και κάτοικοι του χωριού Λιθί στην Χίο παρακολουθούν από την παραλία τη φωτιά που καίει πολύ κοντά στα σπίτια του  χωριού
Πολίτες και κάτοικοι του χωριού Λιθί στην Χίο παρακολουθούν από την παραλία τη φωτιά που καίει πολύ κοντά στα σπίτια του χωριού   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Αγροικίες στην περιοχή του χωριού Αυγώνυμα, το οποίο εκκενώθηκε, έκαψε η μεγάλη φωτιά που μαίνεται για δεύτερη ημέρα στη Χίο, υποβοηθούμενη από τους ανέμους έντασης έως και 8 μποφόρ που πνέουν στο νησί.

Η κατάσταση στο νότιο τμήμα του νησιού είναι καλύτερη από χθες, Σάββατο, με τα τρία τέταρτα του μετώπου να ελέγχονται. Ωστόσο, στο κεντρικό και βόρειο τμήμα του νησιού τα πράγματα εξακολουθούν να είναι δύσκολα.

Από τα ξημερώματα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη με τις φλόγες, ενισχυμένες και από δυνάμεις που κατέφθασαν από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές.

Συνολικά, για την κατάσβεση συνεχίζουν να επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 32 οχήματα, 71 άτομα πεζοπόρο, 50 εθελοντές, 79 στρατιώτες.

Από το πρωί, εννέα αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα πραγματοποιούν ρίψεις νερού, αν και το έργο της κατάσβεσης είναι ιδιαίτερα δύσκολο, λόγω των ανέμων.

Χιλιάδες στρέμματα με μαστιχόδεντρα, ελιές και πεύκα έχουν καεί, ενώ οι περιοχές έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Υπό έλεγχο έχουν τεθεί τα υπόλοιπα πύρινα μέτωπα στη χώρα. Το τελευταίο εξ αυτών, ήταν αυτό στην τοποθεσία Γερόκαμπος, του Λέντα Ηρακλείου, το οποίο τέθηκε υπό έλεγχο το βράδυ του Σαββάτου.

Για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς προειδοποιεί για την Κυριακή η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Λακωνία, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και την Κρήτη.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters… «Κλείνει» η συμφωνία για τα μέτρα των 11,5 δισ.

 


Κοντά σε συμφωνία για τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ βρίσκονται κυβέρνηση και Τρόικα, σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Το ρεπορτάζ που επικαλείται κυβερνητική πηγή αναφέρει ότι έχουν βρεθεί μέτρα ύψους 10,8 δισ. ευρώ, χωρίς να προσδιορίζεται ποια είναι αυτά ακριβώς.

«Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Μέτρα ύψους 10,8 δισ. έχουν εξευρεθεί» είπε χαρακτηριστικά αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών που θέλησε να μην κατονομαστεί.

Οι σχετικές συζητήσεις θα συνεχιστούν τη Δευτέρα προκειμένου να κλειδώσουν τα μέτρα.
protothema.gr

Read more...

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Χίο, πύρινα μέτωπα σε διάφορες περιοχές της χώρας

Επί ποδός η Πυροσβεστική


Η φωτιά στη Χίο ξέσπασε τα ξημερώματα του Σαββάτου
Η φωτιά στη Χίο ξέσπασε τα ξημερώματα του Σαββάτου   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Χίος
Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να καταφέρουν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στις Καρυές της κεντρικής Χίου. Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν τα χωριά Λιθί, Eλάτα και Βέσσα, ενώ στη μάχη της κατάσβεσης παίρνουν μέρος και δυνάμεις του στρατού.

Το έργο της κατάσβεσης είναι ιδιαίτερα δύσκολο, λόγω των ισχυρών ανέμων που δεν αναμένεται να κοπάσουν, τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή.

Πύρινα μέτωπα ξέσπασαν και σε άλλες περιοχές της χώρας, ενώ αυξημένος είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς την Κυριακή.

5 φωτογραφίες


Η πυρκαγιά στη Χίο καίει χαμηλή βλάστηση και πευκοδάσος και η έκτασή του έχει φτάσει μέχρι και 25 χιλιόμετρα. Τα κυριότερα μέτωπα είναι στο Πυργί και στον Άγ.Γεώργιο-Σικούσι.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 62 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 79 στρατιώτες. Το βράδυ του Σαββάτου σταμάτησαν οι ρίψεις νερού και θα επαναληφθούν το πρωί της Κυριακής.

Επιπλέον δυνάμεις εστάλησαν και από άλλες περιοχές, με τα πλοία «Νήσος Χίος» και «Πάτμος», ενώ στις 20:30 το βράδυ του Σαββάτου αναχώρησε από την Ελευσίνα αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού που μεταφέρει 20 επανδρωμένα οχήματα της Πυροσβεστικής.

Στο νησί ήδη βρίσκεται ο διοικητής της ΑΣΔΕΝ, αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, για να συντονίσει τη κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων και τη συμμετοχή τους.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για τη διάθεση επιπλέον δυνάμεων και μέσων, ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν και τα αιτήματα που υποβάλλονται από τις αρμόδιες αρχές.

 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση


Εξαιτίας των αντίξοων καιρικών συνθηκών και της έκτασης της πυρκαγιάς, το πυροσβεστικό προσωπικό της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έχει τεθεί σε γενική επιφυλακή.

Πολλά τα πύρινα μέτωπα
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το Σάββατο στην περιοχή Αγ. Ιωάννης Κορακάς, στην ΜάνδραΑττικής, αλλά και σε δασική έκταση στα Καλύβια Θορικού.
Στην Κορινθία, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Άγιος Χαράλαμπος, αλλά σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά στην περιοχή Πανόραμα Κεχριών. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 24 πυροσβέστες με έντεκα πυροσβεστικά οχήματα και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.
Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά στην τοποθεσία Γερόκαμπος, του ΛένταΗρακλείου. Τόσο οι χερσαίες όσο και οι εναέριες δυνάμεις έχουν καταφέρει να ελέγξουν την επέκταση της πυρκαγιάς που παρουσιάζει ύφεση.
Επίσης, φωτιά έχει ξεσπάσει σε θαμνώδη και χορτολιβαδική έκταση σε φαράγγι κοντά στο χωριό Αβδελά, στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου.  Η φωτιά βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή, ενώ την κατάσβεσή της δυσχεραίνει ο ισχυρός άνεμος που πνέει στην περιοχή.

Τρία πυροσβεστικά οχήματα, τρεις υδροφόρες, πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ και 12 πυροσβέστες, επιχειρούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά η οποία δεν απειλεί περιουσίες ή κτηνοτροφικές μονάδες.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...