Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

ΚΑΡΕ- ΚΑΡΕ Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ- ΕΚΤΕΝΕΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ


Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 29χρονου για το φονικό στη ληστεία της Πάρου


Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 29χρονου για το φονικό στη ληστεία της Πάρου
Δίνονται στη δημοσιότητα, ύστερα από σχετική εισαγγελική διάταξη, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του 29χρονου, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στη Νάουσα της Πάρου και το θανάσιμο τραυματισμό του 53χρονου, που έγιναν στις 10-08-2012. Πρόκειται για τον Θεοφίλου Αναστάσιο του Κωνσταντίνου και της Ευαγγελίας, ο οποίος γεννήθηκε στις 17-12-1982 στη Θεσσαλονίκη.


Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος



Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών
 της Αθήνας σε βάρος του 29χρονου, ο οποίος φέρεται ότι συμμετείχε στη ληστεία τράπεζας και στη δολοφονία του 53χρονου οδηγού ταξί στη Νάουσα της Πάρου.
Ο 29χρονος οδηγήθηκε το μεσημέρι υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και συνοδεία ανδρών της Αντιτρομοκρατικής ενώπιον του Εισαγγελέα ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία από κοινού, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και κλοπές.


ΤΟ DNA

Όπως ανακοινώθηκε, έχει προκύψει ταυτοποίηση του DNA του δράστη με εκείνο του 29χρονου, ο οποίος φέρεται να συνδέεται με ένοπλες οργανώσεις αντιεξουσιαστών.

Τα στοιχεία που ευνόησαν το έργο των διωκτικών αρχών ήταν αφενός το καπέλο τύπου τζόκει που έπεσε από το δράστη του εγκλήματος στο χώρο έξω από την τράπεζα, όσο και το καρτοκινητό τηλέφωνο που επίσης εντοπίστηκε στο σημείο.

Θαυμαστής του Πάσσαρη!
Το ψυχογράφημα του 29χρονου που συνελήφθη για την αιματηρή ληστεία της Πάρου αποκαλύπτεται μέσα από το προσωπικό blog που διατηρούσε.
Δηλώνει θαυμαστής του Πάσσαρη ενώ υποστηρίζει ότι από παιδί παρακολουθούσε το αστυνομικό ρεπορτάζ:
«Από παιδί παρακολουθούσα το αστυνομικό ρεπορτάζ. Τρόμαζα με τον Δημητροκάλη, γελούσα με τον Σεχίδη, εκστασιαζόμουν με την 17Ν.
Ενηλικιώθηκα με την θορυβώδη απόδραση Πάσαρη. Αργότερα έπιασα δουλειά σε ένα καφέ. Έτσι ξεκίνησαν όλα. Έτσι μυήθηκα στο Έγκλημα. Το αφεντικό χτυπούσε αποδείξεις ακόμα και για το τρίτο ποτό τού κάθε πελάτη.
Το αντίθετο έλεγε είναι κλοπή! Το αφεντικό δεν μου κολλούσε ένσημα γιατί δεν έβγαινε. Το αφεντικό δεν ένοιωθε κλέφτης ούτε με τα ίδια του τα κριτήρια. Βρήκα πιο ελκυστική, την λιγότερο υποκριτική, ηθική του Πάσσαρη. Ήμουνα νέος.» έγραφε μεταξύ άλλων στο κείμενο υπό τον τίτλο «Καθημερινή ιστορία παραβατικής τρέλας» με ημερομηνία 20 Ιουλίου 2012.


Πως έφτασε η ΕΛ.ΑΣ. στη σύλληψη
Ο 29χρονος, μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης, απόφοιτος της Θεολογικής, είχε εξαφανιστεί από την πόλη από τις αρχές Αυγούστου και σύμφωνα με την αστυνομία, μετά τη ληστεία, ήρθε στις 14 του μηνός την Αθήνα και έμενε σε ξενοδοχείο στον Κεραμεικό. 

Απο τους αξιωματικούς της αντιτρομοκρατικής θεωρείται βασικό στέλχος της οργάνωσης, αρχικά σε υποστηρικτικό και περιφερειακό επίπεδο. Μετά τις συλλήψεις δεκάδων μελών της οργάνωσης εκτιμάται οτι επιχείρησε να αναλάβει πρωταγωνιστικό και αρχηγικό ρόλο σε αυτή.

Στο παρελθόν είχε εντοπιστεί τρεις φορές από την αντιτρομοκρατική. Αρχικά τον είχαν εντοπίσει στο Αγρίνιο να κάνει αντι-παρακολούθηση σε μετακινήσεις πρωταγωνιστικού μέλους της οργάνωσης. Αργότερα να συναντιέται με άλλο μέλος της των Πυρήνων σε γιάφκα της οργάνωσης στην οδό Πλάτωνος στην Καλλιθέα και την τρίτη σε συναντήσεις του με άλλα μέλη της οργάνωσης, στα Εξάρχεια.

Ένα απο τα βασικά του λάθη ήταν οι επαφές που είχε με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που βρίσκονταν υπο παρακολούθηση απο την αντιτρομοκρατική.

Αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής εκτιμούν οτι κάποιοι απο τους συνεργούς του στη ληστεία είναι απο τα μέλη της οργάνωσης που αναζητούνται και μάλιστα ενδεχομένως να είναι κάποιοι απο αυτούς που διέφυγαν μετά τη συμπλοκή της Πεύκης τον Μάιο του 2011 κατα την οποία είχαν τραυματιστεί δυο αστυνομικοί κι ένας απο τους δράστες.

Το κινητό και το καπέλο
Η σύλληψη του άντρα έγινε ύστερα από συνδυασμό φωτογραφικού υλικού που καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας της τράπεζας κατά τη διάρκεια της ληστείας, ορισμένων στοιχείων που βρέθηκαν στο κινητό τηλέφωνο και ανάλυσης γενετικού υλικού με αποτέλεσμα η Αντιτρομοκρατική να καταλήξει στον εντοπισμό και τη σύλληψη του.
Η ένοπλη ληστεία που σχεδιάστηκε από τους δράστες στο υποκατάστημα τράπεζας στην Πάρο επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για ενέργεια της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»για τη διασφάλιση χρημάτων προκειμένου να συνεχίσουν την τρομοκρατική τους δράση.
Πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο ότι είναι πολύ κοντά στο να συλλάβουν και τους υπόλοιπους δράστες.


Σχετικές φωτογραφίες:


Δεν υπάρχουν σχόλια: