Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες στη Χίο, μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά

Πύρινος εφιάλτης


Πολίτες και κάτοικοι του χωριού Λιθί στην Χίο παρακολουθούν από την παραλία τη φωτιά που καίει πολύ κοντά στα σπίτια του  χωριού
Πολίτες και κάτοικοι του χωριού Λιθί στην Χίο παρακολουθούν από την παραλία τη φωτιά που καίει πολύ κοντά στα σπίτια του χωριού   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Αγροικίες στην περιοχή του χωριού Αυγώνυμα, το οποίο εκκενώθηκε, έκαψε η μεγάλη φωτιά που μαίνεται για δεύτερη ημέρα στη Χίο, υποβοηθούμενη από τους ανέμους έντασης έως και 8 μποφόρ που πνέουν στο νησί.

Η κατάσταση στο νότιο τμήμα του νησιού είναι καλύτερη από χθες, Σάββατο, με τα τρία τέταρτα του μετώπου να ελέγχονται. Ωστόσο, στο κεντρικό και βόρειο τμήμα του νησιού τα πράγματα εξακολουθούν να είναι δύσκολα.

Από τα ξημερώματα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη με τις φλόγες, ενισχυμένες και από δυνάμεις που κατέφθασαν από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές.

Συνολικά, για την κατάσβεση συνεχίζουν να επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 32 οχήματα, 71 άτομα πεζοπόρο, 50 εθελοντές, 79 στρατιώτες.

Από το πρωί, εννέα αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα πραγματοποιούν ρίψεις νερού, αν και το έργο της κατάσβεσης είναι ιδιαίτερα δύσκολο, λόγω των ανέμων.

Χιλιάδες στρέμματα με μαστιχόδεντρα, ελιές και πεύκα έχουν καεί, ενώ οι περιοχές έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Υπό έλεγχο έχουν τεθεί τα υπόλοιπα πύρινα μέτωπα στη χώρα. Το τελευταίο εξ αυτών, ήταν αυτό στην τοποθεσία Γερόκαμπος, του Λέντα Ηρακλείου, το οποίο τέθηκε υπό έλεγχο το βράδυ του Σαββάτου.

Για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς προειδοποιεί για την Κυριακή η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Λακωνία, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και την Κρήτη.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: