Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Στον Πειραιά ο ιδιοκτήτης εστιατορίου μετά την ομηρία υπαλλήλων του ΣΔΟΕ στην Ύδρα

Εν μέσω έντονων αντιδράσεων


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Μεταφέρθηκε τελικά τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου από την Ύδρα στον Πειραιά ο ιδιοκτήτης ταβέρνας στο νησί, ο οποίος συνελήφθη από την Οικονομική Αστυνομία μαζί με άλλο ένα άτομο, για φορολογικές παραβάσεις.

  • Πρωτοφανές περιστατικό ομηρίας υπαλλήλων του ΣΔΟΕ στην Ύδρα
Ο άνδρας είναι γιος ιδιοκτήτριας εστιατορίου, η οποία συνελήφθη από άνδρες του ΣΔΟΕ την Παρασκευή, αλλά κατά τη μεταφορά της στο Αστυνομικό Τμήμα λιποθύμησε. Ακολούθησαν πρωτοφανή περιστατικά.

Ορισμένοι κάτοικοι «πολιόρκησαν» το Αστυνομικό Τμήμα, με αποτέλεσμα τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας να περάσουν τη νύχτα εγκλωβισμένα στο εσωτερικό.

Επιπλέον, προπηλακίστηκε και το πλήρωμα του ιπτάμενου δελφινιού που μετέφερε το κλιμάκιο στο νησί. Τελικά χρειάστηκε η αποστολή δυνάμεων των ΜΑΤ από την Αττική προκειμένου να ανοίξει το Αστυνομικό Τμήμα και να αποχωρήσουν τα στελέχη του ΣΔΟΕ.

Για το συμβάν, ενημερώθηκε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά.

Οι εικόνες από τις αντιδράσεις ορισμένων κατοίκων έκαναν τον γύρο του κοσμου. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ηλεκτρονική του σελίδα το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel αναφέρεται στα επεισόδια, λέγοντας ότι αποτελούν κλασικό παράδειγμα του πνεύματος φοροδιαφυγής που κυριαρχεί στην Ελλάδα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: