«Η κατάλυση του κράτους δεν θα γίνει ανεκτή»
Αθήνα
Αυστηρό μήνυμα ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος στη φοροδιαφυγή και να «αντιμετωπίσει αποφασιστικά τις αντιδράσεις των όποιων επιτήδειων» έστειλε, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, αναφερόμενος στα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Ύδρα. «Η κατάλυση του κράτους δεν θα γίνει ανεκτή» διεμήνυσε.
* «Η νομιμότητα που η κυβέρνηση διακηρύσσει ότι θα επιβάλλει με κάθε τρόπο, απαιτεί απ’ τη λαϊκή οικογένεια, που το εισόδημά της δεν αρκεί ούτε για να καλύψει τις βασικές της ανάγκες, να πληρώσει φόρο 800 και 1.000 ευρώ, να μην έχει πετρέλαιο θέρμανσης ούτε φάρμακα. Απαιτεί από τους μικρούς επιχειρηματίες που φυτοζωούν να κλείσουν, προκειμένου να διευρυνθούν οι προκλητικές φοροαπαλλαγές και τα προνόμια των μεγάλων επιχειρηματιών» σχολίασε το ΚΚΕ.
«Το τεράστιο πρόβλημα της φοροδιαφυγής μαστίζει την ελληνική οικονομία, ακυρώνοντας κάθε προσπάθεια ανάκαμψης και ελπίδας για το μέλλον όλων. Από όπου κι αν προέρχεται αυτή η φοροδιαφυγή, όποια και αν είναι η πηγή της, θα πρέπει να ελεγχθεί και να παταχθεί άμεσα και παραδειγματικά» είπε ο κ. Κεδίκογλου.
«Τη στιγμή που υπάρχουν πολίτες οι οποίοι υφίστανται τις βαρύτατες συνέπειες της κρίσης και των δράσεων που απαιτούνται για να εξυγιάνει η Ελλάδα την οικονομία της και να ανακτήσει την αξιοπιστία της, θα πρέπει όλοι, όποιοι και αν είναι αυτοί, να αναλάβουν το ηθικό και πρακτικό μερίδιο που τους αναλογεί και να μη στέκονται εμπόδιο στην εφαρμογή των νόμων και στην επιτυχία της χώρας» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και κατέληξε:
«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος σε αυτή την καταστροφική και άδικη συμπεριφορά. Και έχει καθήκον και υποχρέωση να αντιμετωπίσει αποφασιστικά τις αντιδράσεις των όποιων επιτήδειων. Και αυτό θα κάνει. Η κατάλυση του κράτους δεν θα γίνει ανεκτή».
Το όλο περιστατικό ξεκίνησε την Παρασκευή, όταν κλιμάκιο της οικονομικής αστυνομίας συνέλαβε ιδιοκτήτρια ταβέρνας, όταν διαπίστωσε ότι η επιχείρηση δεν εξέδιδε αποδείξεις. Οι ελεγκτές ζήτησαν από την ιδιοκτήτρια της επιχείρησης να τους ακολουθήσει στο τμήμα ώστε να παραπεμφθεί στο αυτόφωρο, όπως προβλέπεται. Ωστόσο, η 60χρονη γυναίκα λιποθύμησε στη διαδρομή και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη ο γιος της και μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα.
Κάτοικοι του νησιού «πολιόρκησαν» το αστυνομικό τμήμα, απαιτώντας να αφεθεί ελεύθερος ο συλληφθείς, ενώ προπηλακίστηκε και το πλήρωμα του ιπτάμενου δελφινιού που θα μετέφερε το κλιμάκιο από το νησί στην Αθήνα.
Σύμφωνα με το Λιμενικό «η μετακίνηση των συλληφθέντων στο πλοίο ακυρώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία, καθότι είχε συγκεντρωθεί πλήθος ατόμων (60 με 80) έξω από το Αστυνομικό Τμήμα, με σκοπό να παρεμποδίσουν τη διαδικασία προσαγωγής».
Μετά τον κατάπλου του πλοίου «FLYING CAT I» στο λιμάνι, «συγκεντρωμένο πλήθος εισήλθε εντός του πλοίου, εξαιτίας «λανθασμένης πληροφόρησης» -όπως αναφέρει το Λιμενικό- για επικείμενη μεταφορά στον Πειραιά με το εν λόγω πλοίο, του συλληφθέντα. Μάλιστα «κάποιοι εξ΄αυτών διαπληκτίστηκαν με τα μέλη του πληρώματος» πριν απομακρυνθούν από τους άνδρες του Λιμενικού.
Το πρωί χρειάστηκε η επέβαση των ΜΑΤ που εστάλησαν από την Αθήνα για να απεγκλωβιστεί το κλιμάκιο. Το μεσημέρι του Σαββάτου ο συλληφθείς νεαρός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πειραιά, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του ασκηθεί ποινική δίωξη καθώς υπεύθυνος του καταστήματος είναι η μητέρα του.
Αναφορά στο γεγονός κάνει το γερμανικό περιοδικό Spiegel, φέρνοντάς το ως παράδειγμα για το μέγεθος της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα.* «Η νομιμότητα που η κυβέρνηση διακηρύσσει ότι θα επιβάλλει με κάθε τρόπο, απαιτεί απ’ τη λαϊκή οικογένεια, που το εισόδημά της δεν αρκεί ούτε για να καλύψει τις βασικές της ανάγκες, να πληρώσει φόρο 800 και 1.000 ευρώ, να μην έχει πετρέλαιο θέρμανσης ούτε φάρμακα. Απαιτεί από τους μικρούς επιχειρηματίες που φυτοζωούν να κλείσουν, προκειμένου να διευρυνθούν οι προκλητικές φοροαπαλλαγές και τα προνόμια των μεγάλων επιχειρηματιών» σχολίασε το ΚΚΕ.
Newsroom ΔΟΛ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου