Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Σε πύρινο κλοιό η Ελλάδα – μάχη με τις φλόγες σε τουλάχιστον οκτώ μέτωπα...



Πολυμέτωπη μάχη με τις φλόγες δίνουν για μία ακόμη μέρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς, πέραν της μεγάλης φωτιάς στη Χίο, τουλάχιστον επτά ακόμη πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη σε διάφορα σημεία της Ελλάδας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται δασική πυρκαγιά στην περιοχή Μονόπετρο της Μαγνησίας. Επί... τόπου επιχειρούν 20 πυροσβέστες με εννέα οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 16 ατόμων, συνεπικουρούμενοι από δύο αεροπλάνα.

Παράλληλα, μαίνονται δύο δασικές πυρκαγιές στις περιοχές Εξω Χώρα και Ορθονιές στη Ζάκυνθο. Στην περιοχή βρίσκονται 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν δύο αεροπλάνα.

Επιπλέον, πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Κοχύλου Άνδρου. Επί τόπου επιχειρούν έξι πυροσβέστες με τρία οχήματα και τρία αεροσκάφη.

Εν τω μεταξύ, πύρινο μέτωπο μαίνεται σε δασική έκταση στην περιοχή Φανερωμένη στη Σαλαμίνα. Στην περιοχή δρουν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, βοηθούμενοι από δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Συνάμα, πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση εξελίσσεται στην περιοχή Δρύαλος του νομού Λακωνίας. Επί τόπου επιχειρούν 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και τέσσερα αεροσκάφη. Μέτωπο υπάρχει και στο Σκουτάρι Γυθείου.

Τέλος, ανεξέλεγκτη παραμένει φωτιά που καιει χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Γαλίφα του Ηρακλείου Κρήτης. Στην περιοχή επιχειρούν 16 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και επταμελές πεζοπόρο τμήμα, συνεπικουρούμενοι από ένα ελικόπτερο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: